- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Yettel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Aktív témák
-
Armando_19
őstag
válasz
horvathkrisz #4202 üzenetére
Van egy nagyon durva összehasonlító teszt, hogy mennyi késleltetés adódik össze a net,monitor,gép,grafikai beállítás,egér stb-ből. Nekem most eléggé a minimumra van kihegyeve a gépem. CRT monitor, nagy sávszélessék 2000DPI 1000HZ egér,lebútított grafika. És tény, sokkal jobban adja. -.- Gyorabban látom meg dolgokat. Bár a shadow effektet bekapcsolva hagytam, kilógnak néha az árnyékok a kő mögül.
-
Armando_19
őstag
válasz
horvathkrisz #4200 üzenetére
Azért butítom le, mert a szép grafikával is késletetés jár. Sok MS összeadva már nagyon sokat tesz ki. Tudod a hardcore gaming. Pénzért játszok, szükség törvény van!
-
wwhy
veterán
válasz
horvathkrisz #4194 üzenetére
kivárod, megvárod, eltöltöd az időt addig valahogy
-
kiss(b)
tag
válasz
horvathkrisz #4187 üzenetére
Aha szerintem is
Még ha ki is jön a 8800gt szerintem az sem lesz ellenfél csak nehogy megint az legyen hogy sokat csúsznak...Végre bizakodhatunk hogy kijön az igazi középkategória.
-
kiss(b)
tag
válasz
horvathkrisz #4185 üzenetére
Ja gondolom úgy lövik be az árat hogy 8600Gts ellen amit biztosan elkupál.A másikat meg szerintem 60000 Ft környékére.Ha a gyengébbik kártya hozná a 1950XT szintjét az már jó lenne csak ne nyírbáják meg nagyon a kártyát...
[Szerkesztve] -
belaazallat
addikt
válasz
horvathkrisz #4112 üzenetére
Hali!
Azért nem veszek prot, mert nem szeretem, nem is tudom, húzogatni a karikat! (6800GT órajelben visszavételben is tőled kértem helpet) Játszani kell a gép, (COD1, Flatout2, CoH, majd az új NFS) Egyébként víz lesz rajta, ha visszaolvasol láthatod h kerestem méretadatokat egy vizesblokk elkészítéséhez. Asszem tőled is kaptam infót. Black Box annyira nem érdekel, Sapphiret ha veszek a HDMI miatt veszek.
AMD: Sapphiere-t majdnem minden bazárba tudsz venni 25000FT körüli áron. Ha kell linkelek párat.
Majd reggel re! Jó éjt! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4158 üzenetére
Véleményem szerint kb. így rangsorolódnak a dolgok:
DX7- 128mb ram elég.
DX9- 256mb ram már szükséges
DX10- várhatóan már kevés lehet a 256mb ram.
Már előre látom azokat a hsz-eket, hogy mikor kijön valami új komolyabb DX10-es game, akkor majd bánják a tulajok a 256mb-t... -
m4rc!
őstag
válasz
horvathkrisz #4158 üzenetére
Majd meglássuk, azért lehet kíváncsi az ember...1950pro-nál példul volt értelme a +256 megának...(ok azt tom, h annak 256bites vezérlője is volt), majd elválik, sajna tesztet eddig nemigen láttam erről
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4154 üzenetére
A gyári tuning azt jelenti, hogy a karit 800/800 -as órajelen adják! Hogy erre ki mit húz még rá, az az ő dolga.
Igen, 512-est tervezek venni, azt takarja a SUPER jelölés, asszem 800/700-as órajeleken. (csak ha nem lesz túl drága) -
grunge
addikt
válasz
horvathkrisz #4145 üzenetére
hát azt kötve hiszem hogy ez veszteséges lenne! ez egy steames kupon, a polcon meg a kiado által árazott dobozok lesznek majd. azért a HL2-t és az ATI-t mindig ''egy lapon emlitették'' szerintem sok lové jön be a reklámbol meg mindenféléböl oda vissza, szal hoz ez mindkét félnek (amd-valve) böven a konyhára.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4149 üzenetére
ahoz is van játék, valami toca v. nemtommi autós, meg a sonic ugye a gyári tuning, és a halk hűtést takarja, szal kinek mi a fontos. Black box vs. tuning, és jó hűtő...
Csak nehogy én meg a Super változatot vegyem... (800MHz GPU, 512 GDDR3 -ne mondjátok, hogy nem érdemes) -
grunge
addikt
válasz
horvathkrisz #4124 üzenetére
az orange ugy 12k akkor a black szerintem simán megér akár 6-7ezret. jo üzlet ez
-
AMD Power
titán
válasz
horvathkrisz #4132 üzenetére
Két hónapja szeretnék egy olyat. Nem szerezni nem tudok hanem venni nem ''tudtam'' eddig olyat.
[Szerkesztve] -
m4rc!
őstag
válasz
horvathkrisz #4138 üzenetére
Jaja, azok jól is mentek, de ez konkrétan hogy működik?
Először kiteszteli az ember, hogy mit bír a kari mondjuk egy ATT-vel, aztán ha ott megvannak a max órajelek stabil állapot mellett beflesseli a BIOS-ba? -
m4rc!
őstag
válasz
horvathkrisz #4105 üzenetére
Naja, így f@szás húzni a karikat BIOS-ból, majd hétvégén, ha meglesz elkövetem ezt kis aljasságot
Már rohadtul várom..
X300 tapasztalatokat majd légysz nyomassad!
Amúgymeg a vmodd mindenki saját felelőssége, ha én voltam olyan hülye, h rossz helyen satíroztam megérdemlem, kész pont, nem kell emaitt háborogni..(#4086) Aki akarja csinálja!! -
Komplikato
veterán
válasz
horvathkrisz #4135 üzenetére
Passz. Mert mindenki azt venné ha lenne?
-
Komplikato
veterán
válasz
horvathkrisz #4132 üzenetére
Persze, de az olyan vevők akik azt hiszik céges számlára ők most nagykeráron vásárólnak, meg is érdemlik. Nem viccből van különböző listás ár. Nyilván aki visz 50 alaplapot és 30 VGA-t, az nem ilyen áron kapja ;)
Amúgy ahogy én néztem Sapphireból Hd2600pro (DDR2/GDDR3) és HD2600XT GDDR4 volt a boltokban elmúlt 2 hétben leginkább, csak a GDDR3-as XT volt hiánycikk, pont ami meg is érné az árát. Ezért vettem ''kéz alól'' én is, mert ez volt a szitu.
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
válasz
horvathkrisz #4126 üzenetére
Nekem vagy 2 hónapja ilyen kell. De a lehetne akkor Sonic kéne.
-
grunge
addikt
válasz
horvathkrisz #4118 üzenetére
én is pont ezért döntök a sapphire mellett, kell az a kupon
-
wwhy
veterán
válasz
horvathkrisz #4118 üzenetére
Na látod, ez a fontos
nekem meg kell egy rohadt halk kártya kell és nem akarok utólag 5-7 e-ért felszerelhető hűtőt venni, amivel esetleg a gari is ugrik, ugyebár.
-
wwhy
veterán
válasz
horvathkrisz #4116 üzenetére
''ami már önmaga nem olcsó, én olyan 7K-ra tenném az árát''
mind1, kicsit sántit a hasonlat
[Szerkesztve] -
wwhy
veterán
válasz
horvathkrisz #4112 üzenetére
Én azt a 7k-t szántam a Zalmira
-
belaazallat
addikt
válasz
horvathkrisz #4108 üzenetére
Hali!
Én csak kiegészítettem a mondandódat, mert kisssé félreérthető volt.Mert ugye 2 kártyát említett az illető, ami ugye felejtős,és nem emelted ki h DDR3-at kell venni pro ból. Néha a részletek a fontosak.
Egyébként már régóta szemezek az XT vel, csak mostanában nem lehet kapni Xpert sonic-ot! -
belaazallat
addikt
válasz
horvathkrisz #4106 üzenetére
Hali!
Mármint úgy érted h a DDR2-es 2600Prot és a 2400XT-t felejtse el?! És a DDR3-as Prok vannak 20K környékén?! -
wwhy
veterán
válasz
horvathkrisz #4089 üzenetére
Más kárából tanul az okos vagy másképpen saját kárából (se) tanul a bolond (szólás/közmondás)
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4086 üzenetére
Vazz, téged miért idegesít, hogy keressük a lehetőségeket?
Egyenlőre ott tartok, hogy nincs szükség a vmodra, mert bőven van kraft a kártyában...
Az a satírozás meg a létező leg amatőrebb módszer, ha csak az lenne a lehetőség, akkor meg sem próbálnám, több embernél láttam mennyit szenvedett vele...
FTC: szerintem figyelnek rájuk, mert nem kerül szinte semmibe kicsit nagyobb tűrésű alkatrészt odatenni, ellenben pl. a garis cserével... -
wwhy
veterán
válasz
horvathkrisz #4086 üzenetére
satírozok mint a hülyegyerek a meséskönyvben
-
m4rc!
őstag
válasz
horvathkrisz #4076 üzenetére
Hohh sajna előtték elöttem az összes puskaport, kicsit beindult a topic..De majd ha elöttem lesz a kártya és tüzetesebben meg tudom vizsgálni úgyis kiderül mire leszek elég, ha látom értelmét vhol próbálkozni korábbi vmoddok alapján, akkor megpróbálom, ha vhogy tök másképp van a cuccos felépítve, és azt se tom melyik az eleje meg a vége akkor nyilván hagyom..
-
HERR Z
veterán
válasz
vesz egy multimétert az ember és azon a bizonyos ic-n kiméri a feszeket
utánna beforassztja a szügséges potit/ellenállást, újra mér és ha ok done
nem kell ehez kapcsolási rajz, elég megnézni 2-3 kari vmodját, látni lehet utánnuk a logikát
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Azon a karin is egy 6549-es IC csinálja a ramoknak a feszt... A GPU részt nem látom, meg úgy egyébként is eléggé homályosak a képek.
Aki kicsit jobban járatos az elektróban, az egyből megmondja h. ezeken az IC-ken hogyan kell variálni, vagy legalábbis más karikon tapasztaltak szerint lehet ittis eljárni... -
m4rc!
őstag
válasz
horvathkrisz #4072 üzenetére
Nem kell ahhoz full kapcs rajz, szted a többi kátya amit vmoddoltak mindnek megszerezték a rajzát? Nemhinném, meg lehetetlen is..Tapasztalatból lehet elkövetni a vmoddot, sztem jó lehet amit CPT.Pirk írt..
mod.: amúgyse akarok senkit rábeszélni, majd kipróbálom én magam, ha van rá lehetőség
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4069 üzenetére
Ha azt a felépítést követik, amit az ISL IC-kkel, akkor kettő van, mindegyiknek a kimenetén van egy pár menetes szűrőtekercs, annak bármely lába, és a föld között lehet mérni feszültséget, az értékekből meg látszik h. melyik fesz mihez tartozik. Jellemzően a GPU fesz. az alacsonyabb. Nade míg nem látok valami szép nagy képet lehetőleg a kari mindkét oldaláról, nemtudok töbet mondani.
A kapcsirajzról meg tegyél le, külömben sem tudnál sokat kezdeni egy 8 v. több rétegű nyák áramköri és beültetési rajzával... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4067 üzenetére
Na ez az... Neten még utalást sem találtam, a karit meg még nemtudtam megvenni, ezért kellene nekem pár kép, hogy nézelődhessek. Az IC-k adatlapjai sokmindent elárúlnak... Persze lehet h. pl. x1950pro jellegű a feszszab., ahoz nemigazán értek.
Több karin találkoztam pl. ezzel az áramkörrel: [link] ISL6549 -csak egy poti beforrasztás, és mehet a vmod. Valami hasonlóban reménykedek...
[Szerkesztve] -
KrAt
veterán
válasz
horvathkrisz #4054 üzenetére
Este meglesem, napközben nem lehet nyugodtan tuningolni
-
grunge
addikt
válasz
horvathkrisz #4049 üzenetére
nem tudok rola h elviselhetetlen lenne a hütöje, de a zalmannal kétségtelenül jobban jársz
-
válasz
horvathkrisz #4040 üzenetére
Ha ez megnyugtat, én már regisztráltam is a játékokat
Egyéb: megtámogattam kis + memóriával a gépet, és csináltam pár Bioshock tesztet (FRAPS). 10x7-ben láthatóan CPU / memória sávszél limites a téma, 12x10-ben viszont már átveszi a GPU a szűk keresztmetszet szerepét. Mivel nincsenek benne a kezdeti magas FPS-es részek, a számok sokkal kisebbek, mint a weben látott tesztekben. 12x10-ben épphogy játszható a game, viszont meglepően sokkal szebb, mint 10x7-ben.
Test 1: Bathysphere megáll - Splicer leugrik
10x 7: Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
1514, 49915, 19, 33, 30.332
12x10: Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
1174, 51599, 18, 25, 22.752
Test 2: Bathysphere ajtaja kinyílik - Adam injekció
2893, 78829, 21, 59, 36.700
2294, 76527, 15, 54, 29.976
Test 3: Magunkhoz tértünk az injekció után - felértünk a lifttel
4239, 147721, 17, 47, 28.696
3415, 140107, 11, 35, 24.374 -
GuMipOkE
senior tag
válasz
horvathkrisz #4033 üzenetére
A Sapphire 2600XT Full Retail-ben van Black Box, de boltban nem vásárolható meg. Boltban az Orange Box kapható.
Az FR meg alig egy ezressel volt drágább a Lite Retailnél. -
GuMipOkE
senior tag
válasz
horvathkrisz #4020 üzenetére
Onnan, hogy ha előveszem a kártya dobozát, akkor benne találom a Black Boxot...
Még mondjuk nem regisztráltam, de ha kijön az Episode Two, akkor beizzítom. -
ftc
nagyúr
válasz
a 2900-nál több gamet adnak
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Ha azt írták, hogy benne volt a dobozban, akkor szerinted?
-
nándika
aktív tag
válasz
horvathkrisz #4026 üzenetére
Ha jól láttam Brekk nél igen ezek a játékok vannak hozzá,és meglepő volt hogy a hütése is elég halk.
-
szacsee
nagyúr
válasz
A válasz:[link]
Egyszer már tárgyaltuk. -
ftc
nagyúr
válasz
hivatalosan nincs black box csak orange box
Onnan tudjuk, hogy Sapphire karit aki vett full retailosat az irt rola -
ftc
nagyúr
válasz
horvathkrisz #4018 üzenetére
igen
de csak kupon... -
valentinho
senior tag
válasz
horvathkrisz #3984 üzenetére
Nem, a húzottat...06-ban meg cirka 600pötty a difi!
-
valentinho
senior tag
válasz
horvathkrisz #3981 üzenetére
Höhő...Az enyémnek még nem!
-
KrAt
veterán
válasz
horvathkrisz #3981 üzenetére
Majd hnap alakítunk kicsit még az eredményen, csakmár elég álmos vagyok, holnap finomítunk a dolgokon -
KrAt
veterán
válasz
horvathkrisz #3977 üzenetére
Köszi
Megvannak a 05 eremények
830/830: [link]
Alap: 8913 pontocska
850-et hnap megpróbálom, lehet, h meglenne
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #3977 üzenetére
3dmark 05 mire kell neked?
-
KrAt
veterán
válasz
horvathkrisz #3975 üzenetére
Oksi, 10p
Addig egy méghúzottabb (830/830) eredmény (még nem a vége, nem akarom tovább kínozni
) [link]
AMD: nem, nekem nem tűnik annak -
wwhy
veterán
válasz
horvathkrisz #3947 üzenetére
Köszi! főleg az 1.) a fontos (nekem) így akkor maradok a Zalman-os HIS-nél, hacsak holnap reggelig nem válok Sonic-ossá
[mert még kellene egy s más, és akkor a +4~5e Ft épp futná azokra is] (Az a baj ugye, hogy 8600GT-1900PRO-7900GS-t mind tudok szerezni 28-30e körül)
-
wwhy
veterán
válasz
horvathkrisz #3945 üzenetére
Mondjál már néhány érvet, mert holnap reggel kell rendeljek, és nem akarom elkúrni
-
wwhy
veterán
válasz
horvathkrisz #3933 üzenetére
Honnan veszed, h halkabb? itt még senki sem vett (ha jól tudom) HIS-t, főleg Zalman-osat nem
-
Lui76
őstag
válasz
horvathkrisz #3925 üzenetére
Ő lehet félreértetted szóval úgy akartam fogalmazni hogy tök mindegy
melyik kártya 10 melyik 20 - nevetséges eredmények - kaki
40%-al megveri de még akor is kevés akkor az is csak egy pálcikás
a bucsuba -
AMD Power
titán
válasz
horvathkrisz #3931 üzenetére
Ez látod jó kérdés. De én inkább várok rá mert lényegesen jobb mint a Sapphire megoldása.
-
AMD Power
titán
válasz
horvathkrisz #3929 üzenetére
Én se azért fogok ilyet venni az tuti. Azért az is elég barátságos ,hogy eddig egy ember se bánta meg ,hogy ezt vette.
-
MC Pite
veterán
válasz
horvathkrisz #3927 üzenetére
Figy, hogy milyen lett a dx10 arról még semmit nem tudunk, ezek még nem igazi dx10es alkalmazások.
DE új technikákat láthatunk, most is épp 2 U3 motoros demóval játszok, korábban is prbáltam ilyet, itt a DIRT, és ezekben (még messze nem dx10ről van szó!) is alázza 2600 a 8600ot. Ennyi. -
AMD Power
titán
válasz
horvathkrisz #3925 üzenetére
Senkit nem érdekel ez igaz. De mind a két kártyát úgy adták ki mint DX10-s VGA. És ebben az ATi gyorsabb , ez a lényeg.
-
AMD Power
titán
válasz
horvathkrisz #3921 üzenetére
A tesztben DX10-ben kb annyi ha ki számolod.
-
AMD Power
titán
válasz
horvathkrisz #3881 üzenetére
Hiány cikk. Nem lepődök meg rajta.
-
grunge
addikt
válasz
horvathkrisz #3870 üzenetére
az sorozat elsö része 2002 körüli, azóta csomó kiegészitő jött ki hozzá, az utolsó nagy csomag ami az összeset tartalmazza és plusz még 3ujat tavaly télen jött ki immár dvd-n.
-
AMD Power
titán
válasz
horvathkrisz #3818 üzenetére
És gyorsabb is mint a Sapphire megoldása.
Gigabyte videokártyák
[link]
[Szerkesztve] -
diegho
nagyúr
válasz
horvathkrisz #3820 üzenetére
főnököm = haverom. és igen oltjuk egymást
megy a baromkodás minden egész nap, már amikor hajlandó bejönni az üzletbe 10 percre.
-
Olasza
aktív tag
válasz
horvathkrisz #3797 üzenetére
Az Xpertvision pont a HDMI kábelt cserélte le a jobb memoriara.
Ha mindenképp az kell, akkor azt külön kell beszerezned, vagy válassz másik gyártót!
-
AMD Power
titán
válasz
horvathkrisz #3791 üzenetére
Nekem is olyan kell. A HWT online boltjában van.
-
Komplikato
veterán
válasz
horvathkrisz #3797 üzenetére
'' Hogy, pontosabban hol van kapcsolatban a videokari a hangkártyával?''
Sehol. A hangkártya ugyan is a videokártya UVD egységében van.
''Mivel DVI-HDMI kábelem van, ezért egyértelműen nincs szükségem a mellékelt adapterre''
Igaz, de akkor hangot se fogsz kivinni rajta, ''normál'' DVI/HDMI átalakító nem fogja leszedni az audio jelet neked a DVI-ról, csak az ATI fále HDMI átalakító. Ezzel az a baj, hogy külön nehéz és drága beszerezni és némelyik 2600XT-hez nem jár. Persze a legtöbbhöz van.
(Meg ugye létezik eleve HDMI kiemenetes VGA is, csak felénk nem kapni még.) -
Olasza
aktív tag
válasz
horvathkrisz #3791 üzenetére
Felkesered kedvenc boltod honlapját, és kérsz tőlük egyet. Nekem a listán nem szereplő karit 1 nap alatt beszerezték, pedig akkor még ritkaságnak számított. Ha nem teszik meg, akkor ne az legyen a kedvenced! Értem?
-
wwhy
veterán
válasz
horvathkrisz #3783 üzenetére
Vegyél HIS HD 2600XT Zalman Fan 512MB/256MB GDDR3 PCIe-t
Én ezt rendeltem, nem mertem megbízni a passzívban illetve rájöttem, hogy hiába, hogy nem érdekel a kártya magas hőmérséklete, a leadott/házba kerülő hő megpörgetheti a PWM-es ventiket. Így marad a zalman fan-os, állítólag 18db a hangja. Jövő héten kapom meg, majd beszámolok róla
[Szerkesztve] -
munky
őstag
válasz
horvathkrisz #3761 üzenetére
francba
tudtam, hogy elírás de azért bírtam volna ha kipostázzák annyiért
akkor kb nem is fognak felhívni... -
Finwe
őstag
válasz
horvathkrisz #3764 üzenetére
Az a bolt nyitva sincs. Most jövök onnan és olyan mocskos a rács, h talán sosem volt nyitva. Fény persze van bent, szal helyi átvétel nem igen van....
Finwe -
he7edik.
addikt
válasz
horvathkrisz #3764 üzenetére
55K
-
Eagle16
addikt
válasz
horvathkrisz #3695 üzenetére
Te jó ég...akkor gondolom a processzoros táblázatuk is legalább ennyire hihető...
-
Komplikato
veterán
válasz
horvathkrisz #3695 üzenetére
Persze, persze és a 8600GTS gyorsabb a 8800GTS-nél, és 0,8 FPS-el lasabb a 8800 Ultránál? Megalol. Amúgy nem a Tomshardware volt az EGYETLEN oldal akinél anno a GeForce FX jött ki minden tesztben győztesen?
-
Kicsimix
őstag
válasz
horvathkrisz #3604 üzenetére
Vistán dx 10 ben futtatja xp-n dx 9ben.
dx 10ben nálam 20-50 fps (1280 x 1024)
ha a lost planetre gondolok vissza akkor egy +20-30 fps-t jósolok neki még ittis..
De lehet ez az engine jobb mert itt sokkal gyorsabb dx 10-ben is.
Már a MOH Airborn is fenntvan neten.Szedem aztis..
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
válasz
horvathkrisz #3547 üzenetére
Átlagosan kb olyan 30-40%.
-
kill_bill1
tag
válasz
horvathkrisz #3547 üzenetére
Ez mondjuk játékfüggő, de általában kb 40%-al jobb. Mondjuk van olyan játék ahol nem jobb, de van olyan is, ahol 2-szer 3-szor jobb.
-
kill_bill1
tag
válasz
horvathkrisz #3545 üzenetére
Természetesen lehet dx9-ben is futtatni. Tesztet pedig felesleges lenne csinálnom a 7600 GT-mmel
. Csak majd valamikor ősszel veszek 2600xt-t.
-
ftc
nagyúr
válasz
horvathkrisz #3531 üzenetére
Sajna a GPU .Felépítéséből adódóan. Eléggé elhasal AA bekapcsolásakor! Értsd Ati másképp képzelte el a jövőt mint NV és nagy textúraméretekre rendezkedett be illetve shader intenzív cuccokra.
DX10-ben ha jól t udom egyformán gyorsan kellene lennie mint a VS mint a PS kód feldolgozásnak. Ati ehez nagyon közel van, de NV ebben elég erősen elmarad. DX10-el lépett be a GS is. 2 felvetés volt: NV vagy belebukik ebbe vagy ugy csinálták meg G80-t, hogy valami spéci módon végezze el.
Itt Ati alkalmazott egy dolgot ami hiányzik NV-től. R/W cache ami felgyorsitsa GS számoását mert ugye nem kell mindig kifelé nyulni vagy várni az adatra.
na de vissza RV630
ugyebár ez egy harmadolt R600 ahol egy csomo tranzisztort a HD módra pazaroltak el.Ez egy szép előnye a HD 2600/2400-s sorozatnak.De itt jön elő amit irtam, hogy Ati(AMD) nagy textúrákban látja a jövőt ezért a tex:alu arány sokkal nagyobb mint a mostani DX9-nél az elfogadható. Ati Xenosra épitett és bízik MS-ben.Amivel még lehetne gyorsitani a karin az az elpsztóegység optimalizálása közel 100%-ra
MAjd leirom amikor lesz időm ,hogy szerintem mit lehetne változtatni RV630-n -
Olasza
aktív tag
válasz
horvathkrisz #3533 üzenetére
nincs 05-öm. 06-ot pedig már mindent leírtam, csak rá kel keresni.
-
Gugyu007
csendes tag
válasz
horvathkrisz #3526 üzenetére
Everest 4.10.1066 beta méri
-
Gugyu007
csendes tag
válasz
horvathkrisz #3496 üzenetére
Doom 3 Minden bekapcsolva AA Off 1280x1024
-
AMD Power
titán
válasz
horvathkrisz #3508 üzenetére
A HD2600XT Sonic nagyon best buy most. Ugyan annyi mint a Sapphire csak húzott és még a hűtője is halkabb (Állítólag).
-
Eagle16
addikt
válasz
horvathkrisz #3498 üzenetére
Oké, holnap már nagy valószínűséggel tudok tesztelgetni.Addigra feltolok pár játékot
[Szerkesztve]
Ez a Doom 3 eredmény timedemo volt?
[Szerkesztve] -
Macka
veterán
válasz
horvathkrisz #3498 üzenetére
8600 GT-k rendesen megrángatva viszik Mark05-ben a 11000 pontot.
-
Eagle16
addikt
válasz
horvathkrisz #3493 üzenetére
Com_Fixedtic -1, Removes 60 FPS Limit
Asszem ez a konzolparancsa.De nem biztos -
Gugyu007
csendes tag
válasz
Doom 3 ultra high beállítás vsync on.
Frames 6467
Time (ms) 129717
Min 21
Max 62
Avg 49.855 -
Eagle16
addikt
válasz
Szerintem az első a képkockák száma, a második az idő. (ms-ben)
Beállításokra én is kíváncsi lennék.
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
válasz
horvathkrisz #3471 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék. Ebben a kártyában sokkal több van mint amit én gondoltam róla.
-
ftc
nagyúr
válasz
horvathkrisz #3467 üzenetére
-
válasz
horvathkrisz #3292 üzenetére
why? jézuska hoz párat, nem?
-
válasz
horvathkrisz #3288 üzenetére
Hasonlóan gondolom én is, mint CPT.Pirk, az ATI által már vagy 1.5 éve zászlóra tűzött magas ALU:TEX arány a DX10-zel biztosan úgy lesz, de a DX9 is lassan abba az irányba megy. Szegény 8600GT ezt nemigen fogja bírni shaderrel - a Rainbow Six: Vegas kitűnő példa erre, egész komoly különbség van a két kártya között.
Megjegyezném, hogy a fenti elmélet a 2900 VS 8800 vonalon nem igaz -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #3288 üzenetére
Én már egy ideje magyarázom ezt neked...
A koncepció jellege miatt fog fokozatossan elgyorsulni a 2600XT. Nézd meg a felépítéseket, az XT-t főleg shader alapú számolásokra tervezték (ami a D3D10 alapja is egyben), emiatt múlja fellül a 8600GT most még több gaméban. A GT-t nem shader számolásra tervezték, hanem csináltak egy erős középkategóriás D3D9-es karit, ami képes lefuttatni D3D10-es kódot.
Egyenlőre úgy néz ki, a jövő az amd elképzelése szerint fog zajlani, vagyis jönnek a shader intenzív játékok. Ez a jelenség már most is megvan, nézd csak meg a CoH teszteket... -
Kicsimix
őstag
válasz
horvathkrisz #3287 üzenetére
Szerintem már 1280-ban nem annyira látványos az aa hatása, úgyhogy elhanyagolható...
1024-ben meg viszi aa-val.. -
Kicsimix
őstag
válasz
horvathkrisz #3276 üzenetére
Tiberium Wars
===========
1280 x 1024 Minden fullon
AA on ~ 25 fps
AA off több mint 30
===========
1600 x 1200
AA on 15-20 fps
AA off több mint 30 -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #3280 üzenetére
Ezt a tesztet is megnéztem, de bitang régi, meg catalyst 7.6, már nem érdemel szót sem.
Ezen meg nemtudom mit lepődtek meg:
''A DirectX 10 tesztekben gyanúsan jó eredményeket kaptunk, ezzel szemben a DirectX 9 tesztekben meglehetősen visszafogott szereplésnek lehettünk szemtanúi. Éppen ezért felmerült a kérdés, vajon az AMD minden tétet a DirectX 10-re tett fel vagy csak szimplán kiforratlan meghajtókról és technológiáról, ami a régebbi játékok terén még továbbfejlesztésre szorul? ''
Erre a kérdésre akkoriban már tudtuk a választ, hogy a karit D3D10-re csinálták, nem D3D9-re... Akármennyire is kevésnek tűnik a kapott fps, még mindig a legjobb ár/teljesítmény aránya van a 2600XTk-nek D3D10 alatt, ahogy teis írtad.
Ha meg tényleg olyan ratyik ezek a karik, hogy 1024-ben sem produkálnak játszható fps-t, akkor a játékfejlesztőknek kell okosan játékot írni, mert ugye a kispénzü emberből van a többség... -
Kicsimix
őstag
válasz
horvathkrisz #3224 üzenetére
Hmm de tényleg ezek a tesztek elég furák (sz.rok)...lehet p2 vel mértek...
-
Olasza
aktív tag
válasz
horvathkrisz #3274 üzenetére
Lite: nincs benne black box (játékok). Nekem az van, nagyon jó választás. Tesztekért olvass vissza, sokat írtam.
-
GeoPhoto
tag
válasz
horvathkrisz #3274 üzenetére
Full doboz, Xpand Rally játékkal. Csak HDMI csati nincs benne. Olasza kolléga mellékelt asszem egy képet a szettről, és én is a kedves fórumtársak tanácsára vettem ugyanitt, ugyanilyet.
Kipróbálni még nem nagyonb volt időm -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #3224 üzenetére
Ezeket az fps értékeket nemtudom mire vélni. Ottvan pl. CoD2, egy 7300GT-vel DX9-ben (1280*1024 + kis tuning) simán megvolt stabilan 50-60 fps egy gyenge proc és kevés ram melett, a tesztben meg az x1950pro sem tud annyit...
Egy dolog ami kiderült, a 8600 széria biztosan temethető D3D10-ben... (mivelhogy inkább DX9 és kis AA-ra lett tervezve, ez megis látszik)
Aktív témák
Hirdetés
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Autós topik
- Óvodások homokozója
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Diablo IV
- BestBuy topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest