- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MuziX blog: Kipróbáltuk a GGMM multiroom rendszerét
- Android szakmai topik
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
Komplikato
veterán
válasz
szacsee #3853 üzenetére
Mindkét infó félig téves, mert meg lehet venni a Black Box-ot, de csak Steam-en. Valamint pár ATI kártyához járó kupponnal. A bolotban viszont csak az Orange Box lesz megvehető, amiben ugye benne van a HL2, HL1 Source, CS Source, EP1 is, az EP2 a TF2 és a Portal mellett. Meg gondolom Steamen összes komponens egyenként is megvehető.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
szacsee #3796 üzenetére
''Lenne érezhető külömbség ha digitális csatin keresztül hajtanám meg?
A composite annak számít? (viszont ott csak 1280x1024-et tud ha jól emléxem)
Kösz a választ előre is! ''
Mint LCD-TV tulaj mondom neked, baromira sokkal szebb a kép HDMI-n keresztűl. A fekete csík azért kerül a szélére a képednek, mert a képernyő natív felbontása 1366*768, bár ezt még énsem tudtam használni, hiába írták rá a TV-re mindenhol, hogy tudja, emiatt én 1280*720 -ban hajtom (720p), így tökéletes a képe. Digit kábelről annyit, hogy a VGA digitális jelet dolgoz fel, ha te analog kábelt használsz, akkor a digit jelet analoggá kell alakítani, itt már keletkezik veszteség, hiba, utánna a TV ebből a jelből meg újra digitálisat csinál, ami megint egy adag konverziós hibát és veszteséget okoz. Eredményeképpen fakóbb színeket kapsz, és életlenebb képet.
Ezt kivéddeni nem nehéz, kb. 3k pénz a hama DVI-HDMI kábel, vagy ugyanennyi egy sima HDMI-HDMI kábel, ha hangot is akarsz átvinni... -
Komplikato
veterán
válasz
szacsee #3721 üzenetére
A HD2000-es ATI kártyák többségén NEM natív HDMI van, hanem a DVI csatit lehet átalakítani, a legtöbb kártyához jár is ilyen átalakító. Persze mondhatnánk azt, hogy más kártya DVI csatiját is át lehet alakítani, ámde jelen esetben a hang is ott megy majd ki, persze ha úgy állítod be. A VGA-ba ugyan is integráltak hangkártyát, feltehetőleg egy Realtek ALC88x-es verziót a driverek alapján.
Na most ha analógon használod a TV-t és jól megy, akkor az lehet a hátulütő, hogy bizonyos tévé fajták a HDMI-n és DVI-on keresztűl csak a HD felbontásokat engedik ki (p480, p720, i/p1080), de a szabvány vagy kevésbé szabvány PC felbontásokat NEM. Létezik olyan TV is, ami digitálison egyáltalán nem támogatja a PC-s videokártyákat és ezt nem nagyon tüntetik fel rajtuk. Ha jól tévedek a fenti probléma nem áll fent LG és apana tévékkel, meg talán a Sony tévékkel sem, de pl. elég sok Samsung és egyébb tévé esetén igen.
Teljesítmény alapján van pár dolog amiben lasabb lehet az X1650XT-nél, és van amiben gyorsabb az X1950pro-nál. Az X1950XT viszont tuira gyorsabb DX9-ben, igaz duplájába is kerül. Éna Bioshock miatt vettem X1650XT helyett és amit eddig láttam, azt mutatja jól tettem.
Nézz utána milyen felbontásokat támogat a HDMI csati a tévéden! Ha esetleg nem nyerő, akkor még mindíg tolhatod anaóg VGA-n vagy HD komponensen.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Linux kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Diablo IV
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.