- Garmin topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Magisk
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Aktív témák
-
Ace Ventura
addikt
válasz
TTomax #49518 üzenetére
Azért van egy kis különbség a chilla, és az S1 között méretben.
A chilla pofásabb, és van hozzá fesz szabályzó borda, mig az S1-hez nincsen, és ha rádobok egy 12 centis ventit, már rögtön ugrik a CF.
Szerintem megmaradok a chillanál, ha tényleg mindenki lebeszél a passziv 4850 hűtésről.
Passzivnál az S1, és az Auras fridge játszik még. -
wid22
aktív tag
válasz
TTomax #45364 üzenetére
Még a 2 magot is most kezdik kihasználni a játékok. A 4 magot meg......
Sokan azért vesznek 4 magos procit mert azt hiszik nagyobb a teljesitménye.
Sokan ugy vannak vele hogy összeadodik a 4mag azt hiszik. A Cpu -Vga párositásba is I7 s proccit használnak itt a PH tesztbe. -
lala42
őstag
válasz
TTomax #41749 üzenetére
Osztom a véleményedet.
Jól sikerült kari ez. Azt,hogy melyik gyártótól vegyünk, szerintem szimpátia kérdése. Nekem volt gyárihibás Shappire dual slotos, utána lett a jelenlegi Gainward GS. Ennek ellenére nem szólok semmi rosszat a Shappire változatról, mert a haver gépében tökéletesen muzsikál. Minden gyártónál van selejt, szerintem ez nem mérvadó. Inkább azt nézem,hogy pl. milyen hűtése van a karinak, mennyire igényes a cucc kidolgozása, milyen korábbi tapasztalatok vannak vele (hozzáértő emberek véleményére gondolok, nem pedig - mert nekem nem jött be, akkor szar az egész)Még a külömböző tesztek is elgondolkodtatnak, mivel bizonyos szinten ezek is szubjektívek.
-
virkir
veterán
válasz
TTomax #40747 üzenetére
Ha megtanulnál szöveget értelmezni az nem lenne baj.
Nem fikáztam csak megjegyeztem, hogy bír igen nagy marhaságokat kijelezni.
Ráadásul nem az én két szép szememért legyen egy program naprakész hanem azért mert ha valaki vagy valakik megcsinálják akkor csinálják jól.
A tököm tele van ezzel a szemlélettel, hogy ha valami olcsó vagy ingyenes akkor az lehet szar is úgy kell elfogadni. -
Bluegene
addikt
válasz
TTomax #38836 üzenetére
.ja és a régebbi játékokban sosem fog menni a CF az újabbak persze támogatják... igen de a régebbi játékokban nincs is szükség a CF erejére, nem? most nem működik a Half life 2-ben, és? egy kártya is 180FPS-sel pörgeti, akkor?
egyébként nekem soha nem lesz CF-em, abban igazad van hogy egy GPU-ra érdemes építeni, most hogy ez felsőkategóriás(GTX 280), vagy kisebb (4850), azt mindenkinek a pénztárcája, illetve a monitormérete szabja meg
-
Bluegene
addikt
válasz
TTomax #38592 üzenetére
hát amennyi valótlanságot olvasni abban a topicban az Atiról az már b*szmeség
nembaj, érzitek ti is kinek a csillaga van leáldozóban és ki feljövőben, nembaj nyugtassátok egymást, szép álmokat
#38594: nézd Guliver meséjében azon vesztek össze hogy a lágytojást alul, vagy felül kell feltörni, ezért volt háború Liliputban ha jól rémlik, ilyenek vagyunk mi emberek, nem veszem én se véresen komolyan, vagy a zöld focicsapatnak vagy a piros focicsapatnak drukkolsz, kicsit olyan ez, picit
azt h "áthúzni" félig tréfásan írtam neki, jó talán kicsit durvának tűnik de azt gondoltam a smiley elárulja h nem
sört bármikor!
-
brd
nagyúr
válasz
TTomax #38133 üzenetére
De, sajnos kisebb lesz (ráadásul zavaróbban akadozik, mintha nem lenne vsync), ha amúgy nem érné el a függőleges frissítéshez szükséges FPS-t (ami pl. 60 Hz, de a gép csak mondjuk 40 FPS-re képes, ekkor olyan 30 FPS körülre áll be (persze ez sokmindentől függ), ha bekapcsolja az ember a vsync-et), ugyanis a működésmódjából adódik, hogy a függőleges frissítés bizonyos osztóihoz közeledik ilyenkor az FPS (minden kirajzolt kép esetén megvárja, ameddig teljesen elkészül, és ha erre nincs elég ideje a gépnek, akkor többször látod ugyanazt a képet a monitoron).
-
Bikerider
aktív tag
válasz
TTomax #37942 üzenetére
HI
Nekem egy 4850 512 -essel is lagol nemcsak 4850 512 Crossfire X -el.
Pedig nincs rosz gepem
5Q-E,E8400,4G,4850 512 Crossfire X,Samu753LJ,FSP 700W
De ahogy mar mondtam 9600GT OC 512 -vel nem lagolt,ez azert fura.
Mindig a legfrissebb directx -et teszem fel.
Meg a legfrissebb drivereket.
XP hasznalok. -
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
válasz
TTomax #37871 üzenetére
a box meccsel elég rendesen mellényúlnál,amúgy májusban megyek haza jaj nem kell ez
úgy megijedtem
redalert 3, már kértem pár embert jönni játszani, majd a hétvégén, hamachi-val, már látom felszállni a Vindicator bombázóimat ahogy felszállnak letarolni a szánalmas kis bázisodat, az olcsó kis japán kétéltűekkel együtt, jól fog esni
igen nem olyan rossz a hardver, de tényleg több és jobb driverírók kellenének
-
Bluegene
addikt
válasz
TTomax #37868 üzenetére
inkább gyere redalert 3-mazni, és ott széjjellőllek
ha itt lennél M.o-n a grundra hívnálak egy boxmeccsre
egyébként attól hogy rossz tapasztalataid voltak a 4850CF-el szvsz, nem kellett volna CF-et venni, amúgy is az Ati driverírók épphogy a szingli kártyára meg tudják csinálni CF-re nem jut energiájuk
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
TTomax #36143 üzenetére
ez játékfüggő
pl egy sportjátékhoz nem kell HD4850nél több a full HDhez
legjobb haverom meg a 8800GTS 320MBal nyomul még mindig, 1280x1024ben, és nem hajlandó lecserélni mert elég neki mindenre, érted mindenreFallout3, Far Cry2...mindennel nyomul és az a vga is visz mindent minimum medium grafikával, de neki ez elég!!!
ezt a példát azért hozam fel mert kinek mi az igénye -
Speed®
titán
válasz
TTomax #35331 üzenetére
Nem kell simogatni..hibátlanul üzemel, főleg ha olyan hűtője/házhűtése van az embernek ami megmozgatja a levegőt arrafelé is. ICH sem olyan vészes, de ha nagyon zavar, mindkettőre viszonylag olcsón lehet értelmes bordákat tenni.
Mellesleg Q9550s-el nem lenne/lesz semmi gond, keveset kajál. 1.25V/3.5G körül nem hinném, hogy különösebben fűtene bármelyik P35be is rakod.
Node ez nagyon nem az a topik, szóval endOFF. -
twine
veterán
válasz
TTomax #34536 üzenetére
Értem én ezt.....de ha ráraksz egy 12-es ventit,,,akkor már lehet hogy nem fér el alatta a másik kártya....(turbo modullal valszeg igen) De mivel én alapból abból indulok ki hogy 12-es ventivel szereljük...ezért mondtam hogy nem alkalmas Cf-re.....
mod: látom neked turbo modul van rajta...
(legközelebb majd pontosabban fogalmazok)
-
Oliverda
titán
válasz
TTomax #33880 üzenetére
Hát ha a két slotosat felhúzza a Toxic órajeleire akkor nyilván nem lesz különbség de alapon igen, és nagy esély van arra hogy a Toxic-ot tovább lehet húzni mint a két slotos kártyát. Főleg azért mert azon ugye már 0.8 nanos RAMok vannak.
Amúgy én is inkább az IceQ4 mellett teszem le a voksom csak az kissé nehezebben beszerezhető, főleg az a verzió ami a Toxic-hoz hasonló órajeleken üzemel gyárilag.
-
Oliverda
titán
válasz
TTomax #33878 üzenetére
Nekem?
Ugye nem azt gondolod hogy irígykedek a GTX 280 után?
Ha látnám értelmét és ésszerűnek tartanám a beszerzését egy olyan kártyának akkor már lehet hogy nekem is hasonló lenne a gépemben. Mellesleg felőlem akár 3at is vehettél volna kaparós sorsjegyen nyert pénzből, engem csak kissé megmosolyogtatott hogy szerinted nem ér meg 8 ezer forintot a Toxic, ami azért ad pár pluszt azért a plusz pénzért, és lehet hogy neki pont ezekre van szüksége. De jól mondtad, van aki 8 ezerért vesz VGA-t, sőt vannak olyanok is akik 80-90 ezérért komplett gépet vesznek (elég sokan).
-
Bluegene
addikt
válasz
TTomax #31340 üzenetére
az E6600-as 2,4ghz-es, nézd van ahol kevesebb de van ahol több olyan +25% előnye lehet a core-nak vagy a wolfdalenek azonos órajelen, ráadásul minden programozó a legelterjedtebb (Intel) processorokat veszi alapul, szal simán lehet több is az újabb fejlesztéseknél
Tomate: nem akarlak megbántani, elég érdekes hogy odaversz az elavultabb, kétmagos, alacsonyabb órajelú prociddal, sokkal valószínűbb h a másik ember oprendszerén volt valami galiba, neked meg szűz(ebb) vistád volt
E6600=4600+X2
hl2 +33% -
-
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #31127 üzenetére
A tesztek mást mondanak (éppen most tesztelgetünk 4870 vs. 3870X2 egy kollégával, lényegében csak a VGA-kban különböző rendszereinkkel, és majd publikálom, ha minden meglesz). Persze ehhez ki kell hajtani rendesen a 2 VGA-t. Tudom, hogy nem feltétlenül mérvadó, de a Vantage GPU-pontszáma jóval több az X2-nek, azt meg nem kell ecsetelnem, hogy amíg a 4870-nek nem csinálják meg a C és SCS támogatását, addig esélytelen az X2-vel szemben.
X2 CF hátrányát jól ismerem. -
WesTM
őstag
válasz
TTomax #30807 üzenetére
Sok poént nem tudsz lelőni...
A "felsőházban a szokásos sorrend áll fel:[felsőház]Az "alsóházban" viszont megfigyelhető a radeonok fejlődése,nagy részletességen a 3870 megfogja a régi etalon 8800gt-t,ahogy az uj játékokban szinte mindenhol,és nagyon közel van a 9800 gtxhez is,a 4850 pedig egyértelműen vezet.[alsóház]
-
Mankó
veterán
válasz
TTomax #30499 üzenetére
Jogos a megközelítés, de még se kártya, se S1. Arra gondoltam megrendelem a kártyát és az S1et és mellé a ventiket, s felrakatom mindenestül a kártyára a céggel, hogy a gari is megmaradjon.
Megtudod mondani, hogy kb. mennyik voltak a hőfokok turbo modullal? Ha nem zavaróak, s jóval kevesebbek, mint a gyárival, akkor inkább ennél a verziónál maradnék, aztán kitudja, lehet, hogy oylan értékeket írsz, amik miatt majd mégis a 12es verziót választom.
Hát igen a hely is számítana, igaz CF nem lesz, de van 2 PCI karim. -
kanmajom
tag
válasz
TTomax #30458 üzenetére
én tegnap vettem a már meglévő 4850-hez egy asus vw 221 22"-os monitort (egy ősi 19"-os daewoo katódosat cseréltem le vle)
a régebbi játékokat (cod 4, tdu, assassins creed dx10.) gond nélkül viszi 1680*1050 felbontádsban high end beállításokon, igaz csak 60 hz-en.
ma este próbálom két újabb játékon, a crysis wh-del meg a brothers in arms-szal, meglátjuk ezeket hogy bírja. -
Mankó
veterán
válasz
TTomax #30494 üzenetére
Annyival jobban hűtene a 12es megoldás, vagy csak néhány fokot jelentene?
Néhány fok miatt nem érdemes plusz lóvékat beleölni a hűtésbe, és még a felszereléssel is kínlódni. Mert ha már turbo modulos lenne a megoldás akkor felrakatnám a céggel, ahol venném a kártyát.Szerk.: nem lesz tuning, a csend a legfontosabb.
-
-
válasz
TTomax #30458 üzenetére
Én 20"-hoz nem keveslem a 4850-et és ugye a felbontás ugyanaz. Vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy az általam játszott játékokhoz (CoD4, Jericho, GRID, DIRT) nekem bőven elég a szaggatásmentes játékhoz, natívban, szűrőkkel. Crysishoz még jöhetne egy kis +power, de csak addig nyújtozkodtam, amíg a takaróm ért!
(#30462) ProEvoFan: monitort natívban érdemes használni szerintem. LCD TV felbontása még az 1280*1024-nek is csak 0.8-szorosa.
-
bigskull
tag
válasz
TTomax #30455 üzenetére
A héten hozzák a 22" wide -ot
Másik kolléga javasolta ha már ilyen áron nézelődök , gondolkodjak 4870 -ben.
Milyen márkát kéne nézegetnem, gugliznom belőle? Olvastam KAtt tesztoldalát, ott is leginkább a módosításokat amit véghezvitt a kártyáján, ami azért kicsit elrettent. Minden 4870 ennyire Kényes lenne?
-
finest
addikt
válasz
TTomax #30327 üzenetére
Nekem többször lefutott a 3D06 815/4400-on is, de egyszer-egyszer láttam apró texturahibákat a Canyon Flight tesztnél.
Most levettem 4100-ra a memók sebességét, mert 1030-ra állította be az optimális frekit a Catalyst. V
iszont kiderült, h a mamók sebességének nincs semmi jelentősége:
815/4400-on 15898 pont (SM2: 6436, SM3:8083, CPU: 3735) ;
815/4100-on 15905 pont (SM2: 6502, SM3:8028, CPU: 3733). -
audi100td
nagyúr
-
MaSzKa
senior tag
válasz
TTomax #29089 üzenetére
"e mint látjuk gyárilag passzív hűtéssel is szerelik.."
egyedül a Gigabyte az és azon sokkal másabb alkatrészek vannak és az nem referencia
4 helyett 5db fesz modul van rajta és az elrendezés is más és gondolom az alkatrészek elkrendezése is és a memória órajeléből visszavetteka PowerColor HD4850 SCS3 volt a legelső bemutatott passzív ilyen vga de nem merték kiadni egyenlőre pedig már majdnem fél és is eltelt
122 és 148W TDP-s vga-t passzívan hűteni nehéz
H2O kell ide már sztem -
válasz
TTomax #28519 üzenetére
Thx, de most ketsegbe estem!
Jo tulzas hogy a cry wolf miatt veszek uj gepet...
bar abbol indult ki
csak ha fejlszteni akarom a gepet gondoltam veszek meg 1 karit es cf bekotom... de akkor ezekszerint nem eri meg? inkabb majd (remelem 1 evig azert kihuzza...) dobjam kukaba es vegyek masik karit?!
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest