- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
Pala
veterán
válasz
gergo19 #33714 üzenetére
Hát nem tudom, ezek a gyárilag túlhajtott vga-k sokszor már a határt feszegetik. Én ezért vagyok inkább a referencia órajeles karik híve. Aztán az addig húzom, ameddig akarom, illetve - természetesen -ameddig bírja. Míg, ha OC-t veszel, ott már eleve plusz pénzt fizetsz a tuningért, és ki tudja, hogy hosszú távon mennyire működik jól a kártya azokon az órajeleken.
-
Acor
aktív tag
válasz
gergo19 #33680 üzenetére
Villog a monitor mikor bekapcsolod a gépet?(kép nincs monitor villog.., Nekem ezt csinálta mikor beraktam először a két kártyát) Ha igen akkor vedd ki a kártyát, csinálj egy Bios reset - et tisztogasd meg a foglalatot meg a kártyát, ha van másik slot-d akkor oda tedd vissza.
Ha ez sem segít akkor ki kell próbálni egy másik alaplapban, ha ott sem műkszik akkor gari. -
Acor
aktív tag
-
-
TTomax
félisten
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
gergo19 #28294 üzenetére
A végén még optimista leszek.De azt mondja már meg vki hogy: van már itt vkinek palit 4870 sonic-ja?
-Ha van akkor megoszthatná a tapasztalatait. Az a pletyka járja hogy a nem ref hűtésű karik nem hűtik rendesen a vrm-eket és ezért többet visznek gariztatni.
-Ha nincs akkor majd én tartok egy kis beszámolót ha megkapom. Az everest mutatja a VRM hőmérsékletet a 4870-nél ugye?
-
cimbi186
aktív tag
válasz
gergo19 #28075 üzenetére
Csa!
Nem sikerült.Sajnos.De bevallom nem is tudom hogykellene
Odáig jutottam ,h rivával levettem minimumra(25%,500rpm),de a hangja nem változott,gondolom ez akkor azért mert a kicsit nem állítja.Ha rájössz esetleg ird már meg lécci,nekem ez az egész hangosnak tünik(persze értem én,h valamit valamiért
és bizti megszokom,de hátha
-
MPowerPH
félisten
válasz
gergo19 #28069 üzenetére
Azt szerintem mindenki tudja, hogy a GS -en 2db venti van. De ha tényleg az van, amit mondasz(mert ez nem derült ki), hogy a memokon nincs hűtő, akkor GS -t nem veszek.
Mert sima légáramlat nem hűti le azokat a chippeket, az fix. Nekem nem kell gari lejárta után memhibás vga. Anno ez volt a 9800Pro -k sorsa is. Ott is egy idő után a nagy hő kikezdte a ramokat.Más kérdés, mert még erre senki nem válaszolt. Sapphire 4870 -nél mi a különbség a piros és a kék nyákos kártya között. Névben ugyan azok, azért kérdezem.
-
cimbi186
aktív tag
válasz
gergo19 #28069 üzenetére
Csao!
Akkor azt szeretném megkérdezni,h a kis venti fordulatszámát nem lehet valahogy állítani???!!!
Szóval akkor nem az egész automata??? Ez elég érdekes! Nekem ,ha rivatunerral felraktam 100%-ra a fordulatot olyan 2900rpm lett a vége és azt hittem hirtelen,hogy 1 Tu-154-es készűl éppen felszállásra az udvaronNem hinném,h ezt a kis venti csinálta!
-
feka007
veterán
-
válasz
gergo19 #27718 üzenetére
Ezzel azért vitatkoznék. Nekem 2GB RAM van a gépemben és nem zabálja föl a Warhead. Szerencsére már töröltem azt a játékot, de bizton állíthatom, nem eszi meg a memóriát 1280-ban, normál grafikán. VH beállításokon és 1680 felett biztos többet eszik (bár nem hiszem, hogy 2 GB felett), de mivel nem írtad le, hogy te milyen beállításokkal érted, ezért mondok ellent.
A Vista alatt futattva a Warheadet már a rendszer többet használ mint 2Gb.
A rendszer miért enne többet, ha fut egy játék?
-
totyax
aktív tag
válasz
gergo19 #27718 üzenetére
Az a baj hogy nem csak Vista, hanem ráadásul 64 bites Vista
Tehát a legrosszabb legrosszabbika. Lehetséges hogy 64 biten több memóriát eszik, meg kell lesni a feladatkezelőben játék alatt, vagy játék alatt konzol és "r_displayinfo 1". Persze ne csúcs minőségen hanem mondjuk közepesen és játékoson.
-
-
totyax
aktív tag
válasz
gergo19 #27523 üzenetére
Utána ha jól tudom ebből levonja a virtuális memória értékét (beállítástól függ mennyi énazért írtam 1Gb-ot mert annyit szoktam beállítani)
Forrás?
Screenshot?
Nézegesd a képet amit először linkeltem akkor hogy lehet 6GB memóriahasználat
Úgy látom körbe-körbe mész ahelyett hogy haladnál
[ Módosította: Foglalt név ]
-
totyax
aktív tag
válasz
gergo19 #27514 üzenetére
Szerinted hagyja, hogy a virtuális memória lefoglaljon plusz 1Gb-ot
Miért foglalna le a virtuális memória 1GB-ot a fizikai memóriából? Szívesen megnézem a forrásodat ahonnan ez származik.
Mondok példát, 4GB-ból 3,5GB látható, 0,5GB-ot meghagyva a rendszernek (ami a rendszerprogramok/egyéb programok/lemezgyorsító) full sebességgel tudok meghajtani 3GB memóriát, tehát a 3,5GB megvan, nem veszett el holmi virtuális memória kezelésére 1GB
[ Módosította: Foglalt név ]
-
totyax
aktív tag
válasz
gergo19 #27485 üzenetére
Ha az xp 32bit akkor ki kell kapcsolni a virtuális memóriát.
Miket meg nem tud az ember vénségére...
Na és miért? Oviban mondták? Amíg rájössz nézegesd ezt és gondolkozz. Mert ez ügye szerinted lehetetlen
Ha a virtuális memória ki van kapcsolva, és elfogy a fizikai memória az alkalmazások szép lassan összeomlanak. Ha engedélyezve van, akkor a rendszer nem hal el, csak belassul, attól függően mi és mennyi jut a virtuális memóriába. A képről láthatod hogy messze nem határ a 4GB.
-
hakos1987
őstag
válasz
gergo19 #27496 üzenetére
köszi!
mod: pisti88+ ha azt írja a GPU-z akkor elvileg megy mind a két mag.... még a következőképp tudod csekkolni:
windows eszközkezelőben kétszer kell a videókártyáknál ottlennie a 4870X2-nek (legalábbis 3870X2-nél így van), valamint catalystban pl. overdrive-nál tudsz váltogatni a két kártya között...
de egyébként mindenképp a vista SP1 X64 lesz szvsz a megoldás..... -
pisti88+
senior tag
válasz
gergo19 #27474 üzenetére
Kicsit bővebben le tudod irni a rivás dolgot? Hol keressem a setupot?... Esetleg a 8.9-ben állítani kell valamit?
Keldor fater:Nyugi fater... Csak ismerkedek ezzel a piros csodával, és annyi a lényeg hogy nem pont ugy alakulnak a dolgok mint ahogy azt elvárom... Gridet nyomtam vele meg egy kis warheadot, egyikben sem hozta a 260-am teljesítményét ezért is irok most ide hátha valamit be kell hozzá lőni vagy nemtudomMellesleg kari meg monitor nem megy egyszerre...
-
totyax
aktív tag
válasz
gergo19 #27083 üzenetére
Neked 4870-es van, arról nincs tapasztalatom. Viszont kicsivel feljebb volt róla szó hogy egy 1 GB-os 4850-es elpáholta Crysisban. Ez csak úgy történhetett meg hogy az 512MB korlátozta a 4870-est, ennek pedig látható jele a játék során hogy nem hajtja a gpu-t 100%-on...
-
bigdigit
addikt
válasz
gergo19 #25236 üzenetére
csak az erősítőhöz minek?nincs hangkártya a gépedben?
én az mkv lejátszások miatt gondoltam erre.most dvi-hdmi-en keresztül megy a kép a tv-be.spdif-en keresztük meg megy a hang az erősítőbe.de sajnos a tv képjavító funkciói miatt mindig van némi csúszás a hangban.általában siet a hang.ezért szeretném valahogy megoldani,hogy a tv-be menjen a hang is és onnan tovább az erősítőbe.feltételezem a tv-ből tovább jövő hang így szinkronban marad a képpel.
de sajnos még senkitől nem hallottam tapasztalatokat. -
Ribi
nagyúr
válasz
gergo19 #25236 üzenetére
Ez szép és jó, meg el is hisszuk ha valaki kiprobálta. Csak nem tudjuk elkepzelni szegeny butus fejunkkel, hogy hogy lehet atvinni a vga kimeneten hangot.
Ez van. Valaki azt mondja hogy kiprobálta és megy, akkor elhisszuk.
Nehany karira akkor miért raknak KÜLÖN HDMI csatlakozot, ha egyszer megoldhato atalakitoval is -
bigdigit
addikt
válasz
gergo19 #25226 üzenetére
na pontosan ez érdekelne engem is.ha át is viszi mégis milyen hangot visz át?ac3 5.1-et vagy már "szétkódolt" 5.1-et?
ha esetleg valakinek még profi lcd tv-je van és kipróbálná azt,hogy hdmi-n keresztül kilövi a hangot a tv-re és onnan a koaxikális kimeneten viszi tovább erősítőbe a hangot és megnézné milyen jel jön ki a tv-ből(ac35.1?)azt külön megköszönném.
Aktív témák
Hirdetés
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest