- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
Én ezt ajánlom:
Gainward 4850 512MB DDR3 dual-slotos hűtésű (új, 3év gari) - 35kJól hűt, olcsó, új, és sok a gari.
Macka: azt még nem próbáltam, de az S1 az katasztrófa.
Most oldalról fújatom ventivel, hogy ne forrjon fel. Load -ban így is 66C -s.
Szerencsére már nem sokáig lesz fent.
-
BemAnyó
senior tag
Én múlthét csütörtökön rendeltem tőlük egy 4850 toxic ot, majd egy 10 es olcsóbb volt mintha kiskerbe vettem volna, ma megyek érte, tehát pont egy hét volt ahogy ígérték, tényleg Franciaországból hozzák, a németeken keresztül, remélem nem lesz vele gondom, bár toxic ok -ról nem hallottam még hogy nagyon behalnának. Fél évig nem húzhatják el az esetleges garit, addig simán pert nyerek, nem éri meg nekik, persze biztos van akivel ezt büntetlenül megtehetik.
-
jorden06
senior tag
Akkor a Pixmania kilőve
Már csak az maradt kérdésnek, hogy melyiket szeressem?
Sapphire 4850 referencia
Sapphire 4850 Toxic
Gainward 4850 GSA hang és hűtés nem számít, a GPU-ra mindenféle esetben AC megy rá, a gyárilag húzottal csak azért szemezek, hogy a VRM is jól legyen hűtve alapból és nehogy nálam szálljon el OC közben...
-
katt777
félisten
Nem sültek be, ráadásul 3870 és 4870 volt. Előző egyik du. szimplán nem indult, a 2. meg elfelejtette a PCI-E2.0X16 üzemmódot. Nem volt túlmelegedés, nem sült be semmi. Szóval szimplán szar cuccokat pakol a Sapphire a VGA-ira.
Slipandris: Asszem 2 napja beszélgettünk erről jó sokat, lapozz vissza kicsit.
-
LamaCube
addikt
[link]
Az első oszlop a venti %
A második a gpu kihasználtsága
A 3.fordulatszám amit nekem nem mér
A 4-ik oszlop gpu dispio
Az 5-ik a gpu memio
A 6-ik a gpu shadercore
Ezek az adatok cod4 alattiak kb .65 perc játék volt multiban.
Ez a furmark:most nem toltam 20 percig ,mert nem változna hidd el legalábbis eddig nem ment fel jobban 20 perc után se.A szobahőmérséklet 25C°
[link]
A hangra visszatérve nem mondom ,hogy halk (mondjuk én csak induláskor hallom ,akkor 1-2mp-ig 100%on pörög),de nekem van egy kifújó ventim a ház hátuljában és egy 12cm az elejében ami befújja a "friss" levegőt plussz a vga vonalában is van egy szabályozható 8cm-es ami szintén ráfúj a vga-ra így nekem nem hangos,de ez tényleg user függő.Próbáltam manuálisan és 1-2 fokot jelentett mínuszba 60%-os venti mellett.Majd nyáron kíváncsi leszek mit produkál.A vrm-ekre raktam ramsüniket katt777 tanácsára a bordákra meg raktam egy hőérzékelőt idle 41.4C°load 53C°ezek a bordák hőmérséklete gondolom a vrm maga az melegebb bár nem hiszem ,hogy felmenne 100-ig mint olvastam itt fórumon(bár az 4870-es volt azt hiszem) -
Sennalacy
aktív tag
köszi a választ! De a Tessalator tudtommal inkább a látványon dob, mert a poligonok számát növeli meg teljesírményvisszaesés nélkül, és egyenlőre részlegesen az AMD-nél van támogatva, de igazán a DX11-es kártyák tudják majd rendesen. Legalábbis én ennyit hallottam.
Amit eddig találtam "öszvérkonfig" ügyben az annyi, hogy vista alatt nem lehet fent két driver így nincs rá esély, XP alatt valami bonyolult dugdosásokkal megfejelt installal elképzelhető, de ott meg nincs dx10, pláne nem dx10.1, szóval oda meg minek erőlködni... Win 7 alá lehet majd elvileg, de az meg csak 2009Q4 ben lesz legkorábban, addigra meg már lesz Dx11 és OpenCL, ami feleslegessé teszi...
Ha valakinek van egyéb információja, azt megköszönném! -
lala42
őstag
Elsőre 1 Shappire dual slotos volt, de gyári hibás.
Küldtek 1 Shappirét és 1 Gainward GS-t. A második Shappire már jó volt, de a Gainwardot választottam és nem bántam meg. Jobb (szerintem a hűtése is ) és nem utolsó sorban, emelt órajele miatt is választottam. No meg árban ua. volt.(de csak nekem
)
-
LamaCube
addikt
Szia!
Szellős házban 20 perc furmarkkal 1280X1024 2XAA -val 61-66-70C°-os
Cod 4 multi minden maxon kivéve AA (multiban nekem nem kell) 2 óra játék alatt 57-59C°-os.A ventit gpu-z-vel monitoroztam és 15%-on ment és úgy tartotta ezeket a hőfokokat,de ccc-el vagy att-al lehet állítani manuálisan is a ventit.A hangja hát az relatív én játék közben nem hallom ,mert visít a fülesem35?hátt az szerintem drága itt újjonan 39
[link],de te tudod és 3 év gari.
ja idle 40-41C° -
dugomc
tag
De ha nagy felbontáson jobb egy videókártya akkor az én elméletem szerint kisebben is jobbnak kell lenni. Azt értem hogy egy gyenge kártya mért nem megy frankón nagy felbontáson ez egyértelmű de hogy egy jobb kártya mért nem megy kisebb felbontáson jobban azt nem
nem panaszkodni akarok mert mondjuk én csak cod4ezni szoktam neten és mondjuk csak 1280 ban játszok minden maxon full élsimitással is elmegy 70-150 fps közötti értéken csak érdeklődök hogy mi miért van.
Jó pap holtáig tanul tudjátok
ahoz is tudok 2 hónapja volt 2hétig nálam egy saphhire radeon 3870 17ezer pont és most ez is 17ezer pont
-
Játéktól is függ. A Source motoros játékok pl. szárnyakat kapnak erősebb processzorral.
dugomc: hmm, a 8800GT más kérdés szerintem, az Nvidia - sokak szerint - csal a 3dmarkok alatt (sőt, bizonyos játékokban is, amit screenshotok bizonyítanak) a minőség rovására. De nekem nincs Nvidiás tapasztalatom, szóval mások véleméynére alapozok. Viszont sokkal reálisabb összehasonlítási alapot kapsz, ha ATI kártyát hasonlítasz ATi kártyához.
-
A Control Centerben beállíthatod, van egy Digital Panel oldal, ott van egy olyan opció, ahol állíthatod, hogy hogyan kezelje a natívnál kisebb felbontásokat (teljesen széthúzza, megőrízze a képarányt, vagy eredeti felbontásban középre pozícionálja).
Bikerider: értem én, hogy csak natívban akarod használni, de mi lesz egy év múlva, ha esetleg akkor már kevésnek bizonyul a két 4850? Vagy akár olyan játékkal is találkozhatsz, ami nem támogatja ezt a felbontást (fokozottabban igaz ez akkor, ha szeretsz régebbi játékokkal is játszani). Szerintem azt a plusz 5-10k-t nem szabad a digitális csatlakozón spórolni.
-
Bugyibuci
csendes tag
"Actually, it doesn't sound optimistic enough to me. If the die size of 205mm² is true, ATI could sell these things for really cheap. The Radeon HD 4830, with its 256mm² die size and 256-bit memory interface, is already selling for less than $130 USD. I'm thinking something more like this:
Radeon HD 5870 X4 (Dual MCM, 800MHz Core, 2GB 1200MHz GDDR5) - $649
Radeon HD 5870 X2 (MCM, 800MHz Core, 1GB 1200MHz GDDR5) - $349
Radeon HD 5870 (800MHz Core, 512MB 1200MHz GDDR5) - $199
Radeon HD 5850 (600-650MHz Core, 512MB 1100MHz GDDR3) - $129"Talán itt.
Adhatnának egy 5870-et kicsit tesztelgetni.
Persze ezek már egy Core I7-es rendszerbe lesznek az igaziak. -
Icewind
aktív tag
[link] itt viszont sajna csak sereghajtó hangban..
A displayport új csatlakozó technológia, minőségben kb a HDMI, csak ez főleg monitorokon terjed. A DVI-nél jobb, több adatot tud továbbítani..(példa: egy 24es moncsit DVI-n csak 60hz-n tudsz hajtani, displayporton 75, 85hz...)
Lehet jó a HDMI is, gondolkozom Powercolor 4870 PCS-n, ennek állítólag elég halk a hűtése...(igaz, displayport nincs rajta és kb 8-9ezressel drágább mint a palit...)
-
zsazsa87
csendes tag
Köszi. Fura még nekem ez az Ati mert előtte csak Nvidiás voltam meg amaradtam is volna ha nem megy tönkre a 8800GTX. Most letöröltem minden drivert catalystot és leszedtem az amit mondtál. Remélem jó lesz. Az elején amúgy úgy csináltam hogy, a gyári cd ről telepítettem a catalystot és netről töltöttem hozzá csak drivert. Utána jött az újabb catalyst és lehet megkeveredett egy kicsit a kettő. De meg is nézem jó e. Ha nem akkor nincs más ötletem.
-
vazimódó
senior tag
Csocsi
Eloszor is koszi a valaszt es a helpet.
1680X1050 ben jatszok es mindenhol maxra huzok mindent,elsimitas,anizo...
Idegesito hogy ugral a gpu terheles es olyankor olyan mintha laggolnanak a jatekok is.
Meghat miert van akkor nekem egy 790 Mhz orajelu gpu-m ha mondjuk nem fut annyin.
3D mark default beallitas 1280x1024 no aa no af. Es megis 99% a gpu terheltseg.raskolnikoff
Koszi neked is hogy szantal ram nehany sort.
Elsimi maxon van mindig minden jatekban.
Kapcsoljam be a magokat? Ezt hogy erted?
Van egy setaffinity nevu progim,esetleg azzal tudom beallitani az affinitast a magokra. De nem ertem hogy erted hogy kapcsoljam be a tobbi magot.... -
proof88
addikt
Itt van review. Nem tudom, milyen a hűtése meg ilyenek, viszont számomra tökéletes az alap 4870, mert egy ilyen bitang kártyánál szerintem nem váltom meg a világot pár százalékos húzással. Ha ez a kártya valahol kevés lesz, akkor már minden mindegy.
-
katt777
félisten
Vagy úgy írják, hogy GTX260+, vagy úgy, hogy GTX260 Core216. iPonban utóbbi formában volt 1 napig EVGA kb. a 4870-ek árában, hát, azt nyerő lett volna venni, mert még minőségi cucc is ráadásul, de 2 nap múlva nem volt már egy db sem, ami érthető. Ja, és ezek már nem olvadoznak.
De nem akarom e topicban az nV-t ajánlgatni, ár-értékben még így is a 4870 a nyerő, csak hát az aktuális csodadriverre kell még várni. -
GSE
csendes tag
2gb ram, de xp alatt is és vista alatt is csinálja, vista 64es xp 32es, holnap megpróbálom havertól hozok át még 4gb-t de szerintem nem az miatt van, mert crysis tényleg ram zabáló és az alatt nem csinálta, jah és 640x480on is ugyanúgy van ez a jelenség mint 1680x1050en, hiába állítom az aa-t és az af-t, semmi sem segít, és a dirverek pedig vista alatt is 8.11 és xp alatt is 8.11
-
dangerzone
addikt
Megvettem már...
Sebaj, ez szép kék. És kéken világít a bekapcsológombja. Simán megért 15000-ret...Most már ez van. Elpasszolom a régit. Gyűjtök még, aztán lehet veszek még vga-ra hűtőt, meg házra két picit, aztán 5 évre befejeztem a számítógépre való pénzköltést.
body007 : Sikerült a BIOS flashelés. MOst már nem 105-ön kapcsol ki, hanem 115-ön. Szóval csak nem fog olyan sűrűn kifagyogatni, bár tudom, hogy nem vmi egészséges a 115 fok. Eddig 105-ön volt.
Ilyen kazánt még nem láttam (levettem a ventik pordulatszámát, megnéztem,hogy összejött-e a flashelés, szóval azért volt ilyen vörihát) :
-
Bayzee5
tag
Na, sokkal nem lettem okosabb
Amúgy persze most igaz az 1680, később lehet, hogy lesz az még több is.
Azért az első posztba jó lenne egy ajánló - tiltó lista. Ebbe a 35e hozzászólásba nehéz értelmesen keresni. Meg biztos már néhány 100-an megkérdezték már, hogy akkor mégis melyiket érdemes választani...
-
dangerzone
addikt
maradok a márkánál, szóval fsp 500w-os kékvihar 2 lesz.
-
dangerzone
addikt
Elég sokat kell neki a gép, nemhiszem, hogy odaadta volna.
Kissé felelőtlenség volt már most megrendelni a tápot, belátom, de már nagyon elegem van az egészből, hogy másfél hete össze-vissza futkozok emiatt a szar miatt. Leteszteltem mindent. Max még alaplap gond lehet. Evvan...
Holnap minden kiderül. Max lesz egy jó tápom. Majd vághatok rajta kolbászt, meg kenyeret. -
Wukiwo
senior tag
keresd gianni-t! Nála vannak a legjobb áron a cuccok!
- VGA Sapphire Radeon HD 4850 512 DDR3 Glaciator h. 2 év gar: 38.990,-
- VGA Gainward Radeon HD 4850 512 DDR3 Extra hűtős 2 év gar: 39.500,-
- VGA Gigabyte Radeon HD 4850 512 DDR3 Zalman hűtős 3 év gar: 39.990,-Illetve érkezett 4850-esből 1 GB DDR3-as is, ez full passzív dupla heatpipe-os hűtővel van szerelve ráadásul:
- VGA Gigabyte Radeon HD 4850 1 GB DDR3 passzív heatpipe-os hűtés 3 év gar: 45.990,-
-
lala42
őstag
Tettszik a kicsike, de nem ismerem a hűtés szempontjából.
A Gainward jelenleg kb 45-47 rúpia között mozog.
A Shappíre ( még van 1 ha minden igaz, ahol vásárolok) 38- A HIS azt jelenleg nem tudom, de közel azonos a Gainwarddal. Igaz a GS emelt órajelü. Nekem az van és már tettem fel néhány képet a FurMark-ról. Jók az eredmények. Hűvös is a kártya. ( Igaz a fentebb leírt házhűtés is befolyásolhatja) oldallapon 25 cm-es venti van, ami pont a kártyára ontja a hideget.Pl.[link]
-
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Gombászkönyvek egyben
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged