Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
proof88 #42891 üzenetére
Jogos, a P35 kb. katasztrófa volt CF-re, a P45 megfelelő mennyiségű sörrel elmegy, azért írtam, hogy ha komolyan gondolja, akkor X-es csipszet.
Amúgy a P45-nél a 3. PCIe1.1 4X slot ráadásul nem is az északi hídban van, hanem a déliben....
(#42894) Qru: Amúgy ugye senki nem akar referencia 4870-en ramsünivel VRM-et hűteni???? A VF1000-hez gyárt a Zalman 4870 VRM-hűtő modult. Az megfelelő.
-
-
rudeee
senior tag
válasz
proof88 #42753 üzenetére
Köszönöm az eddigi segítségeket!
A ccc-vel úgy vagyok hogyha lehet inkább kihagyom, régen sem szerettem most sem hinném hogy a szívemhez nőne. Ha videodriver és ATT combó szépen használható, akkor azt választom. .net 2.0 tudtommal csak a ccc miatt szükséges, de ha nem teszem fel ccc-t akkor meg fölösleges és ne szemetelje tele a gépemet ha úgysem lesz használva.
Amúgy most CP verziós catalyst van fent plusz ATT, de a CP-re gyakorlatilag most sincs szükség. -
Salvador20
őstag
-
danilla
őstag
válasz
proof88 #41339 üzenetére
A nagyobb felbontást én is így gondoltam, 19xx és felette.
A GTA4 egy igen érdekes játék lett. Nem akarok hülyeséget mondani, de nem lehet azért olyan amilyen, mert majdnem az egész konzolról lett "átírva" pc-re?úgyértem nem nagyon vesződtek azzal, hogy rendesen megcsinálják a pc-s verziót
-
DigitXT
félisten
válasz
proof88 #41300 üzenetére
Tévedsz: a srác DVI-HDMI átalakítót írt, azon kimegy a hang frankón, csak ki kell választani az adott lejátszó proggiban, hogy azt használja (ha nem mindent azon
akar hallgatni, mert ezesetben globálisan kell beállítani). Más kérdés, hogy a TV
hangja köszönő viszonyban sincs egy PC-s hangrendszerrel, szóval ha meg lehet
oldani máshogy, akkor én azt javaslom (bár az is igaz, hogy a TV is tovább tudja
nyomni a hangot, és ha a géptől messzi van mondjuk, és ott az erősítő is, akkor
kényelmesebb egy kábelen vinni az infót).(Én mondjuk monitornak használom,
szóval nincs ilyen gondom, hogy távolság, vagy külső erősítő, vagy akármi.)
-
danilla
őstag
válasz
proof88 #41284 üzenetére
Köszi
Igazából ezeket eddig is használtam a 8800gt mellett isnem is volt probléma, elég jól ment a 88gt-vel is.
A fő cél a váltásnál az 55 nm, mivel mégiscsak jobban passzol egy 45nm-es processzorhoz, mint egy 65nm-es.
Amit természetesen még vártam, várok tőle a kevesebb fogyasztás, amit remélhetőleg el is érek, és a kisebb hőmérséklet, ebből kiindulva a halkabb ventilátor. Sajnos úgy tűnik az utolsó kettőt a gyári hűtővel nem érem elpedig arra számítottam, vagyis reméltem nem lesz szükség ventilátorcserére.
-
_Toka_
senior tag
válasz
proof88 #41210 üzenetére
... mondom, hogy a vsync 60 Hz-nél vagy 60 fps-t ad, vagy 30-at, vagy 20-at, stb.
Több ízben írtam, hogy ez nem igaz. Az esetben lehetsz ebben biztos - nos, azért egészen még ez sem igaz... -, ha egy egész másodpercig állóképet nézel.(#41211) katt777: Nem, nem én gondolom félre a szavaid, ahhoz már "túl sokat beszélgettünk"... Minden esetre egy érdeklődőnek, aki csak benéz ide, félrevezető lehet. Persze nem szándékoltan.
A 4200+ & HD4850 kombót nélkülem is sokan remek megoldásnak tartották.
Foggggalmam nincs, kiről beszélsz...
De ... első pillanattól kezdve mondtam, hogy platformcsere előtt állok, csak épp nem volt "kedvem" hozzá...De megjött! És megérte!
-
DigitXT
félisten
válasz
proof88 #41190 üzenetére
Az a baj ezzel az érveléssel, hogy nem CPU-limit miatt esik az FPS...
Amúgy meg azért függ ez a használt felbontástól, de hogy őszinte legyek,
ha már 1360x768-ban kijön (néha!) a VGA gyengesége, akkor nem igazán*
értem, hogyan ajánlhathatnak itt egyesek akár 1920x1200-hoz is HD4850-et,
hogy "elég az oda", vagy legalábbis 1680x1050-hez, stb. (Más kérdés, hogy
talán épp a felbontás az, amit már kevéssé éreznek meg ezek a karik, tehát
lehet, hogy pl. Full HD-ban szaggat, de 1680-ban sem gyorsul látványosan.)
* Ill. még egyet el tudok képzelni: ha valakinek elég, ha pl. abszolút VGA limitáltan
megvan neki a 30 FPS**. Na akkor elég. De az is egy elég fals válasz szokott
lenni, hogy az adott játékhoz elég-e ez meg az a kari: a játéknak akármi elég (ha
pl. SM3-as, ha épp azt követeli), a felhasználó meg eldönti, hogy neki hány FPS
elég: kinek mi.**: és ilyenkor annak örül, hogy "ki van hajtva a VGA", sőt, rájön, hogy még a
procituningból is visszavehet, mert ugyanazt fogja tapasztalni, hehe... -
_Toka_
senior tag
válasz
proof88 #41190 üzenetére
Én pl. minél több játékban bekapcsolt v-syncet szeretnék, és ha ott 59 lenne, az már csak 30 lesz.
Ennek számolj utána!
Csak speciális esetekben igaz. Nevezetesen, csak ha az 59 képkocka közül egyiket se sikerülne 1/60 sec alatt elkészíteni. Lássuk be, hogy előfordulhat ugyan, de elég ritkán... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
proof88 #40846 üzenetére
Egy jól kalibrált tft-vel is elég jó a színhűség sztem, engem jobban zavar, ha nem tűéles a kép pl.
Peace: Az is vmi, bónusz 32 nap... Örülök, mint majom a farkának, 30k volt a 22"-es Acer 1680x1050-es, 5ms (GTG) 3év garral. Elég korrekt ennyiért 19" wide-okat nyomatnak máshol.
-
katt777
félisten
válasz
proof88 #39546 üzenetére
Pont ezt mondtam.
Phenom II-vel nem esik ár, sehol nincs még a Q9-ektől sem.
Procim tavaszi, akkor még 40k-volt. Lapom és a RAM-ok nyáriak, az rögtön a legolcsóbb vétel volt, VGA-mat meg pont az áremelés előtt vettem még jó árért. No de régen volt olyan, hogy a gépem jóval többet érjen, mint újkorában.
Clear Sky-ban DX10.1-et használsz, máris OK, de 1.5.0.7-ben az élsimítás is rendben megy. És nem is akad, hanem fullon megy, mint zállat, még meg tudtam nézni 8.11-es driverrel. -
_Toka_
senior tag
válasz
proof88 #38599 üzenetére
Valami ilyen működik, az biztos! ... ami menet közben eszembe jutott, az az, hogy vajon miért van szükség adott helyeken tekercsekre ... de simán el tudom képzelni, hogy éppen azért, hogy viszonylag stabil áramerősséget kapjanak adott feszültség mellett azáltal, hogy elengedik a tekercsen át, aztán mire átér rajta, a mágneses erőtér és az ellenállás vele ellentétes irányú hatása kiegyenlíti a beengedett áramerősség ingadozását.
Nos, az biztos, hogy nem az akusztikus hatások kiemelése a célja!
-
_Toka_
senior tag
válasz
proof88 #38596 üzenetére
Tehát nem terheltség függvénye, vagy részben mégis?
Oooops, nos pont ezt nem válaszoltam meg ... Az teljesen természetes, hogy a kártya egyes részeinek teljesítménye terhelés függvényében különböző.
A kimenetért felelős rész teljesítménye természetesen fps függő. A feszültség állandó. Ha a teljesítmény változó, akkor az áramerősségnek kell változnia. Így ezen a területen fps függvényében különböző áramerősségeket találunk. Ez pedig egy adott fps esetén adott áramerősséget feltételez. Ilymódon simán elképzelhető, hogy ezen a területen elhelyezkedő tekercs fps függvényében különböző frekiken rezeg, ha tud. -
Szuperboci
senior tag
válasz
proof88 #38567 üzenetére
köszönjük emese
Tudni illik 4870 em volt elötte.Ahoz képest egy álomHangja egyáltalán nincs legalábbis nincsenek felpörgések mint 4870 nél.40% on megy alapból a venti igy 50 fokos,terhelés alatt is csak 46-47% on pörög,így olyan 78 fok körül van a mag.2d be rendesen visszaveszi 300mhz re a magot ,100 ra a memokat.181.00 es driver van fent, egyenlőre nem volt fennakadás semilyen játékkal.Stabilabb fpsek vannak,ezalatt azt értem hogy a minimum fps magasabban van.
Konkrétan 4870 el sem volt bajom,el lehetett viselni gyermeteg gondjait kellemes ára mellett.Legfőbb ok amiatt eladtam a driver.Hihetetlen, hogy hozzászólások hegyeit lehet olvasni külföldi és itthon fórumokon is, hogy ez a baj a texturákkal,ez nem megy, kifagy stb.95% ba ATI kártyákon.És nálam itt a pont.Lehet hogy rá kellett fizetnem 15k t a 4870 re részemről egy picit erősebb és megbízhatobb kártyáért megérte.Üdv
-
katt777
félisten
válasz
proof88 #38344 üzenetére
Ahány 48xx kari meghibásodott már, örülj, ha a tiéd jó hozzád.
No-kia: Ha nem tudsz rá hatni, hát vegye meg. Abban a felbontásban még egy 3870 is jó mind a mai napig. De ha a legjobb kell neki, vegyen 4870X2-t, az tökéletesen megfelelő lesz az 1280-as felbontáshoz.
(ti. az a legjobb)
-
DigitXT
félisten
válasz
proof88 #37998 üzenetére
Na nem magyarázkodni szeretnék
Uh, pedig ez a HSZ eléggé annak tűnik.csúnyán leoltottatok
Mi ez a többesszám? Én csak írtam, hogy amit írtál, az abban formában tévedés.
TTomax tőlem teljesen függetlenül írta, amit, semmi közöm hozzá.
(Azt egyébként inkább lehet amúgy oltásnak nevezni, de hát ez van.)
Amit ebben a HSZ-edben írsz, megintcsak több oldalról "támadható", de félre
ne érts, nincs ilyen szándékom, ezért nem is "vesézem ki" a dolgot.Csupán annyit, hogy egy 3GHz-es E8200 és egy 3,5Ghz-es Q6600 között nem
hiszem, hogy egetverő lenne a különbség, pláne nem abban az irányban, amire
célzol (miszerint a lassabb kétmagos a gyorsabb négymagosnál jobb, csak mert
az utóbbi még az "előző szint"). Inkább nem fejtegetem ezt most: jobb lesz.és máris az van, hogy ~negyed percenként belassul hirtelen a játék 1 pillanatra
Na erre még írok fél mondatot: eleve a problémám nem ilyen jellegű volt. -
katt777
félisten
-
dulifiO
aktív tag
-
_Toka_
senior tag
válasz
proof88 #38004 üzenetére
Gondold át még egyszer! Ha csak egy képkocka olyan számításigényes, ami 20ms alatt készül el 60 Hz-es frissítés esetén, akkor 59 FPS-t kapsz. Nem 30-at! Csak az az 1 nem készül el frissítési időn belül. /Te említetted minden 1000. képkockát. Ez minden ~15.sec-ben 1 frame. Az esik ki. Az összes többi időn belül elkészül és a képernyőn vissza is köszön időben. Én ezt érzékeltettem, és azt látom, még nem tiszta./
Na ezért fogunk 60 helyett 30 fps-t kapni, mivel 2x annyi időbe telt a dolog.
Majd, ha 1 sec alatt egyetlen frame sem készül el két szinkronjel közetti időben, de 1-et kihagyva igen, akkor és majdnem(!) csak akkor kapsz abban a sec-ben 30 FPS-t.Javaslom, gondold át!
-
katt777
félisten
válasz
proof88 #38001 üzenetére
Azt brd állította, hogy CS nem használja a 2 magot, én azt mondtam, hogy nincs optimalizálva, azért alapból csak pár %-ban.
Az NFS, és sok más játék folytatása is egyre rosszabb, miért csodálkozol ezen?Leprogramozzák alapból, aztán bármiféle optimalizálás nélkül piacra dobják, hogy a sok hülye user majd megvesz a legdrágább VGA-kat és 4 magos procikat, aztán később kijavítják több mag normális támogatásával, stb, ahogy erre nem kevés példa volt már.
Vannak ismerőseim P4-es procikkal, meg 1950Pro alatti VGA-kkal, mégis tudnak játszani újabb játékokkal előbb-utóbb (az előző NFS-ig biztosan). Na, ők aztán tényleg lesik a patch-eket, de ennek azért nagyon nem így kéne lennie.
Egyébként pár hónapja pont az Intel tartott egy sajtótájékoztatót, hogy muszáj lesz minden programozónak továbbképeznie magát, mert szégyen, hogy mennyire nem tudnak x magra programozni, max fix 1-2-3-4-re, és így nem tudják szaporítani a procikban a magok számát, mert a szoftverek többsége nem használja ki. Ehhez annyira már nem értek, de az Intel csak tudja, mit beszél. És ezért fordulnak elő a fentihez hasonló hibák/viták.
-
_Toka_
senior tag
válasz
proof88 #37998 üzenetére
Ha jól értem, folyamatosan VSync-es esetet említesz ily módon:
Elég, ha nagyon ritkán cpu-limit van, és máris esik az fps. Szóval érted, mind 1000. képkocánál nem elég gyors a cpu, és máris az van, hogy ~negyed percenként belassul hirtelen a játék 1 pillanatra.
Ez egy 60Hz-es monitorbeállítás esetén VSync mellett annyit jelent, hogy a "~negyed perc" minden másodpercében 60 frame-et kapsz, majd abban az egyben, ahol az említett módon beüt a gixer 59-et. 1, azaz 1 frame esik ki "~negyed percenként"! Ez még mindig majdnem 60 FPS, közel sem a korábban említett 30.
Aki ennek az egynek a kiesését észreveszi, és emiatt beakad neki egy játék, annak úgy kell...Sokszor túl van ez a dolog misztifikálva, pedig pofon-egyszerű.
-
DigitXT
félisten
válasz
proof88 #37995 üzenetére
Érdekes okfejtés, és látszik, hogy tisztában vagy a Vsync fogalmával (még ha abból az "odavetett" mondatból nem is derült ez ki).
Azonban hadd jegyezzek meg két dolgot: ez a "feltételezhető, hogy nincs olyan grafika a játékban" önmagában bizonyosan téves (de legalábbis félrevezető megállapítás), mivel sem a konkrét játék, sem a konkrét felbontás nincs ebben a kontextusban megemlítve.
Ha mondjuk az én konkrét esetemre akarod értelmezni (NFSUC, 1360x768), akkor meg azon kellhet fejet vakarni, hogy egy 3,5GHz-es Quad vajon tényleg nem képes-e elegendő sebességgel kiszámolni a dolgokat. A válasz viszont az, hogy de, hiszen a grafika butításával (egyébként ennek az NFS-ben elcseszett nappali motion blurnek az eliminálása kifejezetten előny, már a Most Wantednél is az volt anno) megszalad az FPS, mégiscsak a VGA a kevés. A másik megjegyzésem pedig, hogy az a 20 ms-os ciklus simán lehet amiatt, mert a VGA nem végzett időben a rendereléssel: ugyanúgy be fog b*szni a 30 FPS, viszont abból nem lehet megmondani, hogy a CPU, vagy a VGA volt-e a kevés. Viszont ellenőrizni viszonylag egyszerű: ha csökkented a felbontást, és nem tapasztalod ezt a jelenséget, akkor mégsem CPU, hanem VGA limit van.
2,5: a 20 ms-os ciklus szerencsére jó esetben nem fix. Viszont az a legrosszabb, amikor megy 60-at, majd beesik 30-ra. És ezt váltogatja.
Szerk: ha kikapcsolnánk a fizikát és az AI-t a játékban, akkor nem lenne játék.
(Gondolom inkább arra gondoltál, hogy ezekre valami célhardvert lehetne bevetni.
Nos előbbire van is, utóbbira meg azért a sokmagos procik elég jól beváltak.)
-
Anason
csendes tag
válasz
proof88 #37581 üzenetére
Úgyanilyen karim van úgyanilyen hibákal.
A szemetes kép megszűnt ,amikor átdugtam a másik dvi csatlakozóba,az 1-2 másodpercig tartó fekete képre, nem találtam megoldást,de nekem ezt 3d-ben is csinálja , restart akkor egy idelyig megint jó.Ha találsz megoldást légyci írd meg. -
katt777
félisten
válasz
proof88 #36944 üzenetére
PIII-mal 3 és fél, P4-gyel 2 és fél évig húztam ki egyszer sem meghibásodó nVidia kártyákkal (persze a végén már mindent min. grafikán toltam 640x480-ban
, de akkor még a játékok többsége olyan remek volt, hogy ez sem zavart), AMD-től 1 év és 2 fejlesztés után sikerült megszabadulnom, a mostanit cuccot megint legalább 2 évre tervezem, és ebben csak akkor áll szándékomban bármit cserélni, ha lesz annyi fölös pénzem. Bőven meg fogja szolgálni ez az árát.
-
katt777
félisten
válasz
proof88 #36740 üzenetére
1.5.0.7-es patch-csel, DX10.1-es grafikával 1680-ban mindent (élsimítást 4X-re) maxra téve vitte a 4870, ami elég komoly fejlődés ahhoz képest, hogy még az 1.5.0.5-ös verzióban is 3-4FPS-t produkált, ha rátettem az élsimítást 8X-ra, de még 2X-essel is 11-12FPS volt, ami pontosan megfelelt a 3870-em teljesítményének 8XAA-gel.
Aktív témák
Hirdetés
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Építő/felújító topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Milyen videókártyát?
- Formula-1
- További aktív témák...
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest