- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
johnny82 #47791 üzenetére
Köszönöm. Riva biztosan menni fog, még nem próbáltam, de azzal annyi a baj, hogy nem megy a Power Play, ha tuningolsz. Tehát mindig maxon van minden. Asztalon is.
Azért jobb az ATT. De hát egyszerűen érthetetlen, hogy mi van vele. Ugyan az a chip van rajta mint a többin, meg ugyan azok a ramok, még sem hajlandó kezelni.
Mindjárt letörlöm a drivert, kitakarítom registry-ből, stb... és újra kezdek mindent.
-
DerStauner
senior tag
válasz
johnny82 #35867 üzenetére
egyébként én is azok körébe tartozok, akik nem mernének ilyet csinálni. de muszáj volt, mert a ref hűtő nem volt jó semmire. kemény 3 órát szerelgettünk (ketten), mert biztosra akartam menni. egy profinak ez kb 20 perc lett volna. de én is elégedett vagyok. ha meg elromlik, visszateszem rá a gyári hűtőt.
-
bozont
veterán
válasz
johnny82 #32641 üzenetére
Pl Crysis alatt elérte ezt a hőfokot, a szobában valahol 26-30fok körül lehet és a venti 70% körül pörög, direkt monitoroztam a gpu-Zvel. Mondjuk a házban is egy kicsit szűkös már, a vinyót feljebb is kellett rakni, mert nem fért el a kártya mögött. Mindenesetre 80 foknál még nem kellene semmi gondnak lenni. Húzni ATT-vel és CCCben is próbáltam.
(#32643) F-ECT$
Hát ennek örülök, én is ettől félek. -
lala42
őstag
válasz
johnny82 #32652 üzenetére
[link]
Itt sok mindent megtalálsz1. Asztalon jobb egérgomb, Testreszabás
2. Fent Ablak színe és megjelenése
3. Lent További színbeállításokért nyissa meg a Klasszikus megjelenés tulajdonságait
4. Kattintsunk a Hatások... gombra
5. A képernyőn megjelenő betűtípusok simítása elől ha kivesszük a pipát, akkor találjátok ki mi lesz.
Alatta pedig Szabványos és ClearType simítások közül válogathatunk. -
bozont
veterán
válasz
johnny82 #32637 üzenetére
Húzva nincsen és max 80 fokos volt eddig a kártya. Csak próbálgattam a tuningot, de amúgy is alig lehet húzni a kártyát, elég antituning darab lett.
Driver uninstall után lefuttattam a Dc pro-t is. Már többször is volt, hogy nv kártya után ati került a gépbe win reinstall nélkül, vagy fordítva de még semmi gondom nem volt ebből. Majd ha lesz egy kis időm megpróbálom azt a win reinstallt is.
redgold
Amit eddig próbáltam ott mindenhol, véletlenszerűen. Köztük volt: Crysis, Cod4, Bioshock meg WoW (bár itt érdekes módon csak akkor, ha sűrűn használtam az alt+tab kombinációt)
Örülnék neki, ha nem a vga lenne hibás. Bár mikor vettem a Geil memóriákat akkor is ez volt, néha fagyott, tuningolni nem lehetett őket és win installnál mindig elszáll kékhalállal. Aztán cserélték őket gariban, azóta mennek rendesen. -
twine
veterán
válasz
johnny82 #31233 üzenetére
...persze tudom, mindenkinek más az igényszintje, és ez a játékoknál hatványozottan igaz...de: azért kérdezném hogy próbáltál is játszani vele, vagy csak tesztelgettél, és az FPS-t nézted? Ha játszottál és "töri" a szemed nem szóltam
, de ha még nem játszottál vele javaslom próbáld ki! Számomra érthetetlen dolog az amit tapasztaltam: Valóban, Wery high 4XAA, és 16-20FPS, és mégis tudok vele játszani,,nem receg a kép, tudok pontosan célozni,nincs belassulás, vagy ilyesmi...tök "folyamatos"...viszont ha kiiratom az FPS-t azt látom hogy helyenként 16FPS! Eddig ha 16fps-em volt ugy szaggatott a kép hogy valóban játszhatatlan volt egy játék...persze látom én is a különbséget 16és50-60FPS között, nem arról van szó hogy ez igy kurv@ jó,,, de valahogy más....ha valaki tudja erre a magyarázatot, megoszthatná velem
-
katt777
félisten
-
TTomax
félisten
válasz
johnny82 #30468 üzenetére
"Én 20"-hoz nem keveslem a 4850-et és ugye a felbontás ugyanaz"
azt azért szerintem nem.... 1680X a 22" nativ felbontása...és tudok egy két jatékot mondani a krájziszon kivül ami igencsak lefekteti a kissebbik radeont...pl The Witcher...
És hát szerintem a nativ felbontás a legszebb....lehet persze kisebbet is beállitani,de én nem szivesen adok alá belöle... -
MaSzKa
senior tag
válasz
johnny82 #29815 üzenetére
pár külföldi tesztbe se remekel
sima átlag vga 1 kicsit jobb hűtéssel és alacsonyabb hőfokokkal
powercolor hd4850 pcs elvileg a leghalkabb
csak itthon nem kapni
ahogy passzív powercolor hd4850 scs3-at se
gigabyte multi-core 1gb hd4850 meg cicereg sajnoskaoszpapja az én Gainward 2 Slotosom IDLE-ben 40fokos Load kb 47-52fok
talán még elviselhető a hangja
de pótméterrel eze lehet segíteni -
Brumi˘
addikt
válasz
johnny82 #28677 üzenetére
A venti valszeg azért van 0%-on és 1rpm-en mert nem gyári hűtő figyel a kártyán. És azért teli a piros sáv mert mindíg a legnagyobb mért értéket veszi maximumnak. És ha az konstans 1 akkor értelemszerűen az lesz a max és telibe tolja. Más kártyáknál mint pl az enyémnél is (sapphire dual slot) csak két vezetékes a venti, szal csak tápot kap a kariról, a fordszám szabályzó/mérő rész nincs is rajta, így elég nehezen tudná kiírni mennyi is a venti fordulata...
-
Brumi˘
addikt
-
aginor
veterán
-
fdisk
őstag
válasz
johnny82 #27370 üzenetére
Bocs,h el felejtettem válaszolni
Igen kipróbáltam.
High quality-ről átálítottam high performance-ra.Semmi változás.Továbbra is el van vhol "veszve" 10-12 fps-em.
A ram kérdésedre.Ha nem akarsz pistát,felesleges a 4 giga ram.Ha nem tuningolsz(mondjuk a 800-as ramokat nem járatod 1000 felett,akkor szintén felesleges az 1066.(Én nekem a 800-as kingstonjaim 1000 is vígan mennek)szóval kis tuning belefér mindenképp.
Új RBE
Ebben már mintha lenne powerplay állítási lehetőség.H működik-e még nem tom.Nem próbáltam. -
DigitXT
félisten
válasz
johnny82 #27352 üzenetére
És mire mész a sok 3Dmark ponttal?
Beváltod Futurmemark-os esernyőre?
Btw. ha két kari közötti teljesítménykülönbséget szeretnél megmérni, akkor nem a legjobb ötlet mindent lebutítani, mert akkor inkább a procit fogod "mérni", ha egyáltalán... Bár így, hogy a legtöbb 3Dmark (05/03/01
) 1024-ben mér, amúgyis azt (is) méred... Ezesetben viszont inkább a beállítások feljavítása után (adott esetben nagyobb felbontás, bár ezt az ingyenes verziók nem tudják) közelítenél majd a valós teljesítménykülönbséghez... (Amúgy tanulságos lenne megnézned, hogy mennyit számít pl. a 16xAF egy 4850-nek 1024-ben pl. 3Dmark05-ben: meglepően keveset: persze ha lenne alatt a 4GHz-es procim, jobban ki lehetne mutatni, de AF nélkül meg amúgysem játszok semmit, szóval nyugodtan lehet úgy mérni.
)
-
HSM
félisten
válasz
johnny82 #27343 üzenetére
Nekem nem kellettek ilyesmik, nálam minden magas minőségen, vagy alkalmazásfüggőn voltak, és így lett meg a 13700 illetve a 14500 pont....
Amúgy mikor egyszer véletlen (? ATT telepítés után) lecsúszott minden teljesítmény-beállításra, valami hihetetlen ronda lett minden, amúgy én elvből nem kapcsolnám le.... Nem azért vettem ilyen kártyát, hogy szar képe legyen, ha játszok! (Eddig sose volt szükség ilyesmire, még a régi 9700-asommal se...)
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Hobby elektronika
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Macbook White 13" unibody
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged