- iPhone topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
Aktív témák
-
bajusz15
senior tag
válasz
MPowerPH #50048 üzenetére
DX10-est sajnos nem tudok, xp-m van
Amúgy még mindig ez a felállás megy.. semmi baj a rendszernek ( kopp-kopp-kopp )
Mostani hőfokok -->csak msn, zene, net -
lsc
nagyúr
válasz
MPowerPH #50020 üzenetére
Az az ok, amiért AMD állítólag nem adott el 4770/4890 chipet Gainwardnek, volt a Radeon 4850 kártya GDDR5 memóriával. A partnerek nem szerették azt, amit Gainward tett, ATI kérte azt Gainward abbahagyja hirdetés és árulás az 4850 gddr 5 céduláz. Gainward megtagadta, hogy tegyen úgy. Ezt Palitnek követte 4850 chip hiánya, és a büntetés volt bármennyi hiánya 4770/4890 kiutalás.
Mondjuk ez akkor békés elválás volt ? Az előzőekre még mindig várom a válaszod .
-
lsc
nagyúr
válasz
MPowerPH #50007 üzenetére
Nagyon képben vagy, a sapphire a legnagyobb ati gyártó, asus kártyák nem igazán jók /mondjuk a dk sorozat talán, de azok meg horror áron vannak/. A his-t meg sem említed, pedig ati-ban a legjobb . Az előző hsz-re még mindig várom a választ, közben kerestem meghalt, behalt megdöglött sapphire kifejezésekre, javaslom tedd meg, érdekes lesz .
Mod :Jah, és válogatott, olyat meg a Sapphire -nál nem ismernek. Mondjuk a toxic széria? Mielőtt hülyeségeket írsz nem ártana körbenézed .
-
19870820
senior tag
válasz
MPowerPH #50007 üzenetére
Amugy miért imádkoznék sokat?
Ugy használom tavaly nyár óta ahogy beraktam akkor a gépbe,na jó egyszer kifujtam a hütöjét.Semmi gond nincs vele és még nagyon nem is melegszik(igaz 4 házventivel megtámogatva).Nekem semmi panaszom nincs erre a vga-ra és nem bántam meg hogy 32k-ért megvettem
-
virkir
veterán
válasz
MPowerPH #49992 üzenetére
Sapphire megbízható, nekem az van, nem panaszkodom. Gainward-ot ne vegyél...
lsc
Azt hiszem ezt már elég jól kitárgyaltuk itt.
Nincs reprezentatív felmérés, hogy x db Sapphire és x db Gainward közöl mennyi hibásodott meg. Azok akiknek jól megy pl. a Sapphire nem fognak ide írogatni naponta hogy jajdejó megy hibátlanul. -
lsc
nagyúr
válasz
MPowerPH #49997 üzenetére
Várom a linkeket, csak annyit előre, szerinted mennyi sapphire-t és mennyi gainwardot adtak el ? Egyébként helyesebben, az elején a gainwardok nem bírták a strapát, ha emlékeim nem csalnak 3-4 is bedöglött /legalábbis ennyien írták, hozzáteszem 20-25 embernél nem volt több gainward tulaj szerintem akik ide írnak /. Gondolom az sem véletlen hogy a gainward repült az atit gyártók közül .
Persze hogy ok ahogy a többi is, ha 30 körüli ár sok akkor drága . Talán nem nekem kellene olvasgatni .
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
MPowerPH #49900 üzenetére
Értem. Ráestem a tesztre. Mint ödöm a playboy macára.
Nah jól van... félre téve a tréfát.
800 / 1000 Lefutottam a FurMarkot * 3DMark06 / Vantagét!
Érdemes megjegyezni hogy nem egyszerűen nőtt a pontszám.
IntelCore2Duo e8400 / 4Ghz
HD 4870 800/1000 és a VGa már 9700 pontot kap a GPu tesztben, míg a proci 7500 körül. Így 9100pont a végeredmény 1280x1024 Default (ugyan is nem tudom highon futtatni csak 1280x1024 bír a 19 *incses monitorom) -
Dj Dekko!
őstag
-
C.Brigante
veterán
válasz
MPowerPH #49869 üzenetére
régen én is nvidia párti voltam, de be kell látni a radeon mellett most esélye sincs a zöldeknek. egy helyben vergődnek és próbálják lehúzni a jónépet a gagyi közép-csúcs kártyáival. szvsz a 9800GTX-nél a 4850 is erősebb pár cseppel... sőt, nem akarok nagyokat mondani de a GTX260 nem veri meg a 4850-et látványosan, érezhetően, az ár különbség viszont jelentős.
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #41739 üzenetére
Én a HIS 3870-nel (ref.) tudtam +100MHz-et adni VRAM-oknak, és szignifikánsan gyorsult tőle a kari. 877/1296-ot vitt az (pedig, ugye, ugyanolyan, mint a Sapphire...
- azok tudtak 845/1196-ot.
).
fdisk: Akkor is a drivert kérdezted. Majd jön, még 1 hónapban sem maradt el. Ha csak nem úszik el ez is a "gazdasági válság" c. világméretű átverésen.
Hamar munka meg ritkán jó, ezt az ATI driverei fényesen igazolják.
rollins: Van ismerősömnek GW GS-e, már nem meri megnézni, hol a határa. De a RAM-ok ott is lazán viszik az 1100MHz-et, és a GPU is csak kiröhögi 800-on.
-
lsc
nagyúr
válasz
MPowerPH #41694 üzenetére
Tegnap vettem 4830-at 3 év garral, boltban . Az hogy egy-két kisker ügyeskedik arról nem a sapphire tehet . Amennyiben az antituning legenda, akkor talán nem kellene vele dobálózni, de ha tudod bizonyítani akkor elfogadom . Ez hasonló mint az előbb a meghibásodás . A his-t talán nem kellene felhozni ellene, nem egy árkategória . Nézd meg mondjuk egy refhűtős 3850-et árban mindkét cégnél, a termék a matricán kívül ugyanaz, az ár meg messze nem . Az OC verziókat meg OC-hez illik hasonlítani .
-
lsc
nagyúr
válasz
MPowerPH #41685 üzenetére
"Eddig a legtöbb elromlott kártya itt a topicon belül, az Sapphire. "
Ez akkor lenne mérvadó ha tudnád mennyit adtak el és mennyi hibásodott meg belőle . Mivel a sapphire az ára miatt szerintem a legtöbb darabszámban eladott kártya, természetes hogy abból van a "legtöbb" döglött kártya is . A logikád mentén a his csak hibátlan kártyát gyárt, de erre én nem vennék mérget .Más : Az előbbi x2-es témára, itt viszont már majdnem 500 W-ot eszik az x2, akkor viszont az a táp kevés /ha ennek a tesztnek hiszek/ .
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #41656 üzenetére
Én is tartottam tőle, de nem. A kari hátulja is csak meleg teljes terhelés alatt, miközben a full blokkos Sapphire tűzforró volt a 9cm venti ellenére is. Szóval a gyári ASUS nálam beválik. (kop-kop).
Kötelező: Szívesen. Tuningot próbáltad így? GTA4 úgy szar, ahogy van. Ahhoz vmi mod kell, már volt itt a topicban.
bozont: Inkább a fesz. miatt. Hogy érted azt, hogy változnak a tmin, tmax, tslope értékek? A biosban mind fix már eredetileg is. Amúgy úgy fest, hogy a jó hűtést a HIS-esek ezúttal némi csalással oldották meg a bios-ban (-fesz), ezért nem megy a tuning sem.
siriq: Ráteheted, de előtt érdemes ATT-szal alaposan letesztelni, mert ált. az nem lesz turboX, amelyik nem bírja. Sima IceQ bios és javítása a Kötelező-nek elküldött linken.
DroneZ^: Már a 3870X2-höz is min. 550W-os tápot ajánlottak.
-
Dusee
őstag
válasz
MPowerPH #41663 üzenetére
"Ismerem" a kártyát, mivel haverom-é, és tudom róla, hogy eddig egyszer sem volt húzva, egyszer sem kapcsolt le, stbstb.
Mondjuk nekem is szimpatikusabb a Gainward, mert dual-slot hűtéses, meg az eladó azt írta még bontatlan is.
Lehet összekaparom hamarabb a pénzt és megveszem azt, csak nem valószínű hogy meglesz
Na mindegy, ez szoc probléma, még egyszer köszönöm a válaszod.
Hi! -
Dusee
őstag
válasz
MPowerPH #41654 üzenetére
Az MSI se lehet érdekes?
Gari van rá, csak nemtudom mennyi, már írtam az eladónak ezzel kapcsolatban.
A ref hűtéses Sapphire se lenne jó egy jó hűtővel?
Mert azt egyik haveromtól venném, és áthozá nekem, nemkéne messzire mennem a kariért
Na mindegy, úgyis csak jövőhét, vagy utána lévőn lesz aktuális, addigra meg lehet hogy csak a Sapphire marad
Köszi -
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #34052 üzenetére
Azt hiába, én még az XP-re átírt DX10-et is próbáltam (nem volt ott semmi DX10, viszont 2 vírus a csomagban, pedig ingyenes, szóval onnan nem töltök többet, fent van másutt is). Ja, és még egy apróság: bár az élsimításra nem írja ki, de azt is csak újraindítás után alkalmazza.
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #34044 üzenetére
Inkább arról van szó, hogy a játék nem alkalmazza ezeket a feature-öket. Csak DX10-ben és patch-csel, viszont a legújabbal meg el sem indul, mert a shader-ek betöltésénél kifagy.
Vagy most az eredeti játékra gondoltál? Azzal esetleg lehetsz CPU-limites. No de 40-60FPS-nél nem mindegy? Legalább nem melegszik annyira a VGA. Én a DX9 kiemelése miatt a Clear Sky-ra gondoltam. -
Oliverda
titán
válasz
MPowerPH #33953 üzenetére
Ezek majdnem megegyeznek a referenciával. A nyák szinte ugyanaz kisebb eltérésekkel, tehát jóval kevesebb az eltérés a referenciához képest mint a Sonic esetében, de azért van. A hűtés az olyan mint az összes IceQ4 esetében, tehát itt nincs eltérés. Pénteken fogom majd beüzemelni ha minden jól megy.
-
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #33515 üzenetére
Nézd meg a tesztjeimet, Crysis-ben nincsen optimalizálva a HD4870, csak 1280x1024-ben valamennyire. Egyébiránt is, ha minden felbontásban, mindenféle összetettséggel futtatsz teszteket, hektikus eredményeket kapsz, azaz pontosan látni, hol optimalizálták már a drivert, és hol nem nyúltak még hozzá. Ez ATI védjegy már.
-
fdisk
őstag
válasz
MPowerPH #33286 üzenetére
Ki kell tapasztalni,h mi az max. érték amin még grafit mod nélkül stabil a vga.
Nálam pl.815/1100.De 815 felett a d06 leáll.Viszont ha a memó frekit visszateszem 900-ra 870 is lefut a d06.
Nos ez v azt jelenti,h az újabb driverekkel jobban húzható a kari,v valóban kevés az 1.263V ha mind két érték a maximumon túlra állítjuk.
És akkor jöhet a grafit mod. -
katt777
félisten
-
DerStauner
senior tag
válasz
MPowerPH #33249 üzenetére
"Tehát az látszik, hogy számít a plussz memória"
ez az, amit sosem fogok megérteni. hogy ebből ilyen következtetéseket hogy lehet levonni. szerintem majd akkor számítana a plusz memória, ha min 10-15fps-t lehetne nyerni átlagban.
fél giga rammal lehet nyerni átlagban 3-4 fps-t. szép
ezért megéri 1 gb-s kártyát venni
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #33189 üzenetére
Azért, mert az nVidia driverekben letiltják a nem stabil beállításokat (ergo nem csak lassulni, gyorsulni sem fog a megjelenítés emiatt), a sebességhez pedig gyakran cheat-elnek a megjelenítésben.
CF csak az SLI-hez képest jó.
Gyors kérdés: HD4870-re kell AcceleroS1-en faragni, vagy simán rámegy, ill. mennyire hűti 1db 12cm ventivel?
-
lala42
őstag
válasz
MPowerPH #33191 üzenetére
Ne higgy nekik. Csak meg kell nézni, hogy Nv-s kari hány van gariba adva. Hidd el én látom nap mint nap. Az Nv háza táján sem rózsásabb a helyzet. Ott is van ugyan úgy silány, meg itt is. Én is kifogtam ATI-ból szart és jót is. Nv-ból is volt már részem jóban is és rosszban is. Pl. jó volt az MX 200-as.
Igaz az volt az utolsó Nv-s karim
Na sziasztok. Lépek szundizni.
-
coleen
aktív tag
válasz
MPowerPH #33088 üzenetére
Én most ott tartok, hogy pont 8 munkanapon belül leszek és holnap egy munkám miatt éppen pesten, ezért visszaviszem oda, ahonnan rendeltem (mert online rendeltem egy számtech boltból), és megpróbálom kicseréltetni egy GF 260-ra...
Igazából egyetlen dolog volt, ami az ATi pártjára állított: azt mondták, hogy rendkívül jól meg van oldva a DVI-HDMI kimenet, főleg ha FullHD tv-m van, akkor zökkenőmentesen lehet ATi-val kiküldeni a jelet, mert ugye az ATi-nak nagy múlja van a tv-out -okban
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #33014 üzenetére
Azért CPU is játszik, csak akkor van gáz, ha mindkettő alapon jár, mert akkor nem oldottunk meg sok mindent viszont alaposan gyanúsíthatóvá tettük a VGA-t.
Én tudom, csak éppen a címzésre nem hivatkozhatsz annak elhagyása miatt.
gyiku: Hú, asszem van, kb. 1 hete volt talán, lehet, tévedek, de nem tudom most linkelni neked, sztem keress rá.
-
-
_Toka_
senior tag
válasz
MPowerPH #32617 üzenetére
Vision kolléga is árul itt 3 hónap garival vga -at, eddig nem volt gond egyikkel se.
Semmi probléma! Szíve joga. De ilyet csak akkor vennék tőle, ha elmondaná nekem, mi indokolja a 3 hó gar.-t a min. 1 évvel szemben, és ezzel meggyőzne, hogy jobb ez nekem, mint a szokásos megoldás.De igazából én nem meggyőzni akarlak - Te kérdeztél -, csak elmondom a véleményem a dologról.
-
_Toka_
senior tag
válasz
MPowerPH #32614 üzenetére
Ja, ha tud6nánk előre, hogy nem halálozik el, mást se érdekelne, miért nincs rajta gari!
De, hát ugye éppen ez a baj...
Nézd, szerintem dőlj hátra, kicsit felejtsd el a karit ... aztán próbálj épkézláb okot találni, miért nincs rá 2-3 év gari, mikor a gyártó pont ennyit adott legrégebben június táján.
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #30658 üzenetére
Azt te csak hiszed, hogy kihajtja, legalábbis teljes összetettséggel 1680-ban. 3.8GHz és 4.05GHz között majdnem 4%-ot gyorsult a szimpla 4870-em! Nézd meg az oldalamon a 4870 Vantage teszteket, amíg nem kerül föl logoutra.
XP alatt ne má'! Fullban megy rendesen (1680 minden maxon), csak hát a DX10 feature-ök nincsenek bent (így egyébként Vista alatt is rendben van), és attól már eltűnnek dolgok, amelyeknek amúgy nem is lenne közük az extra grafikához. Szóval én csak azt mondom, DX10-ben nagy szar a 8.10-es Catalyst is, vagyis inkább Crysis-ben meg Clear Sky-ban, mert CoJ-ban pl. hozza a kb. 2,5X sebességű megjelenítést (a 3870-hez képest), ahogy Vantage-ben is. Szóval nem csak a driver-írók sarlatánok.
HD5000-re? Minek? Mikor lesz abból még valami? Talán addigra lesz jó driver a HD4870-hez. Ilyen gazdasági helyzetben meg, zuhanó Ft-tal, lehet, sokan elleszünk a mai konfigunkkal egy darabig.
TTomax: Ez igaz (főleg az újakkal, amelyeket viszont még egyik gyártó sem hajlandó legyártani), csak utóbbit is lehet még piszkálgatni. Addigra meg jön a 270 és a 290, és akkor megint lehet gyors nV karit venni olcsón. Legalábbis zöld hályogosoknak.
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #30640 üzenetére
Mégis milyen procival hajtanád ki a 2db 4870X2-t? No meg a táp is kevésnek tűnik.
8.10-zel a Clear Sky még mindig 3 FPS fullban DX10-ben.
Vazze, visszarakom a 3870-et mindjárt.
Warhead majdnem teljes fullban megy élsimítással, XP-n viszont teljesen OK. Nagyon gázos az x54 Vista driver, az 7centség.
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #30642 üzenetére
Sterinted miért adták ki az új GTX-eket ~1GB Vrammal??? És az X2-n miért két 1GB-s 4870 van??? Ne egy másfél éves kártyával gyere....
Akkor még nem kellett.... A Crysis Warhead-ben pl nálam érezhetően "simábban" vette a hirtelen fordulásokat az 1GB-s 4850.... (Sajnos tesztelni nem volt időm, mert hiobás volt a kártya, ma kapom elvileg vissza gariból....) És a jövőben sem kisebbek lesznek a textúrák, hanem nagyobbak. Hiába van egy gyors GPU-d, ha nem tudod rendesen etetni adattal.....
Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest