Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Csütörtökön mutatkozik be a OnePlus új szériája
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
kanmajom
tag
hogy kell vga biost frissíteni? leírná valaki?
alaplapit már csináltam nemegyszer de vga-t még nem. egyáltalán érdemes? gyorsabb lesz a kari? dob vagy +20 fps-t gta 4 alatt.
ha már BP-en van a sapphire központja lefordíthatnák magyarra a honlapjukat. szégyen hogy csehül elérhető magyarul meg nem.
ondjuk nem velem csesznek ki vágom vmennyire az angolt meg a németet. -
kanmajom
tag
válasz
Vasinger!
üzenetére
igen a gta 4 ben a minimum géphez 2 magos 1,8-as cpu-t irnak meg nV7 vagy ati x1900 es vgat. hát megnézném egy ilyen konfiggal mit művelhet a játék, mert ha az én processzorom alapórajelen van bizony lassú 20 pfs körüli. 3,2re húzva elég jól elfut olyan 25-30 fps de nem ártana kicsit több mert fárad rendesen a szemem. pedig elvileg 25 fölött már folyxamatos a kép dvd filmek is 25 fpsel mennek. sajnos a cpu-m nem húzható 3,2 fölé pedig jó lenne vagy 4-500 mhz még az is érdekes ha mindet minimálra veszek akkor se sokkal több fps-t produkál mintha maxra arkok mindent
lényeg a lényeg szerintem elszúrták a gta 4 et a túlzott gépígénnyel. -
kanmajom
tag
válasz
ladlac
üzenetére
nem adnak hozzá annyi cuccot. pl különböző amúgy is elavult játékot vagy video lejátzó progit.
más: ha új drivert akarok feltenni nem elég csak a vezérlőpult-programkezelőn keresztül uninstallálni a catalist 8.11-t és utána restartot követően felrakni az újat? ez így nem frankó? v
alaki ajánlotta a drviver sweeper progit amit le is szedtem a 3d gururólk de nem müxik, hibaüzit dob úgy hogy le is szedtem.
-
kanmajom
tag
üdv! hol lehet + nézni hogy mikori, milyen verzió a dx10 a gépen?
-
kanmajom
tag
válasz
Zsozsooooo
üzenetére
ha van is valami gond az atikkal majd javítják, mint a többi nvidiás játéknál.
-
kanmajom
tag
válasz
Boci_83
üzenetére
heló
én nemtom mennyivel gyorsabb de azt tudom hogy a cod 4 multi az én konfigomon 1680*1050 felbontásban, minden maxra tolva élsimítástól kezdve minden nagyon szépen elfut. a hajos meg az üvegházas pályánál megy le az fps 45 körülire gondolom az eső miatt egyébként 55-60 pfs-en megy.nicsk mit találtam: [link] eztalán segít
Disztroj: pedig nem is gaygi: cooler master 460 wattos. előtte egy noname 550 wattos volt, csendesebb és hűvösebb.

-
kanmajom
tag
válasz
--Disztroj--
üzenetére
a sapphire ds nekem is bevált gpu 60 fokos memóriák 70 fokosak alap beáll. hanjgát nem hallom mert elnyomja a táp
-
kanmajom
tag
válasz
Nikolai
üzenetére
heló!
nekem ilyen van és pont 1680*1050 ben nyomatom. minden épeszű játék -CoD4-5, assassins creed, brrothers in arms hh, jericho, farcry2 stb- elmegy max vagy ahhoz közeli minőségben. a normálatlan gépzabálók a két crysis az csak közepesen. több tesztet olvastam ami szerint nem gyorsabb annyival a 70 mint amennyivel drágább 50-től, de ha péz nem számít akkor 4870.
-
kanmajom
tag
nekem sapphire 4850 van és tök jól működik. javaslom írja le mindenki a tapasztalatát és kapunk egy szűk körben szondázott statisztikát hoyg melyik gyártó milyen.
-
kanmajom
tag
sziasztok!
monitorcsere előtt: 19 colos képcsöves monitorral DX10 alatt minden fullra beállítva 1280*1024-en pörgött az assassins creed c gém. 60 fölött volt jócskán az fps.
monitorcsre után 22 colos tft 1680*1050 pörög itt is van vagy 40-50 az fps viszont néha "kimerevedik" a kép. föleg akciónál ha nagy amozgás. csak ennél a játéknál tapasztaltam nem bírja vagy mi, esetleg telepítsem újra?
-
kanmajom
tag
válasz
BemAnyó
üzenetére
a toxicnak magasabb az órajele (675/1100) tudomásom szerint mint a ref. kariknak (625/993) meg jobb a fűtésük . ha abból indulok ki hogy az én dual hűtős sapp. 4850-en nem valami tuningbarát (még addig se leget húzni mint egy gyári toxicot) akkor azt mondom ha most vennék én toxicot vennék.
mikor én vettem a kártyát még nem nagyon találtam boltban toxicot, netről meg nem akartam rendelni.a 4870 viszont sokkal gyorsabb szerintem a ddr5 memnek köszönhetően.
nekem olyan van amit lejjeb linkeltél én 38k ért vettem bruttó, szept végén
-
kanmajom
tag
szia!
én cod 4-et néztem azt is multiba a minap fraps-al, 1680/1050 aa4* minden a legnagyobb fölbontásabn c2d e7200 4 giga ddr2/800 és sapp. hd 4850 alapjáraton minden: a legkisebb pfs: 50 amit láttam, leginkább 60-70 körül megy. szerintem ez nem rosz eredmény. ma megnézem a cod 5 isegyébként meg mia gondod? egy 50-60 fps már jónak mondható.
-
-
kanmajom
tag
válasz
luise178
üzenetére
heló
én az ati oldaláról szedtem le a 8.10-et
ezt a hotfixet emlegeti mindenki, én még nem találtam okot a telepítésére. magayrán hiba nélül fut az fc2.
egyedül a crysis utolsó anyahajós esős része, meg a brother in arms esős része hülyül be, de ezek miatt én nem rakok fel semmit. -
kanmajom
tag
heló!
nincs nagy különbség ha referencia kártyák, azok csak a matricában különböznek.
az egyedi hűtősek közül ezt tudom ajánlani (nekem ez van). óríás venti van rajt és hatékony is (a ref. 4850 állítólag 80-90 fokra is felmelegszik ami ugyan saját magának nem árt, de kitudja hogy a többi eszköz szereti e a sivatagi hőséget
) -
kanmajom
tag
válasz
katt777
üzenetére
heló!
én olvasgattam a att-s cikkedet, de elbátolrtalanít a bonyolultsága a használattól. legalábbis első blikkre. én ccc-t használok, amivel 650/1108 mhz-t sikerült kihoznom sapphire dual hűtős hd 4850 ből feszemelés nélkül. ez vsz nagyon kevés 4-5 % teljesítménynövekedés. att-vel mennyit lehetne kipréselni a kártyámból? -
kanmajom
tag
válasz
metafenomÉN
üzenetére
én a saphire-t 36k ért vettem mos 50 ugyanott
más:
az mitől lehet ha játék közben (brothers in arms hels highway) elsötétül a monitor, és a menüjében eltünek a betűk? a játék szar vagy a videokari? -
kanmajom
tag
válasz
TTomax
üzenetére
én tegnap vettem a már meglévő 4850-hez egy asus vw 221 22"-os monitort (egy ősi 19"-os daewoo katódosat cseréltem le vle)
a régebbi játékokat (cod 4, tdu, assassins creed dx10.) gond nélkül viszi 1680*1050 felbontádsban high end beállításokon, igaz csak 60 hz-en.
ma este próbálom két újabb játékon, a crysis wh-del meg a brothers in arms-szal, meglátjuk ezeket hogy bírja. -
kanmajom
tag
sapphire 4850 bios frissítést ejtett má meg valaki? van értelme?
-
kanmajom
tag
Ez a játék közben kidobással találkozot már valaki?
Én igen , de csak ha 660/1100 fölé emelem a frekvenciákat és csak és kizárólag a crysis közben.
[OFF]a crysisben dx 10 1024/768-al játszok élsimítás nélkül, high beállításokon, de most az anyahajós résznél mikor 1000L támadnak a marslakók le kellett vennem mediumra mindent mert élvezhetetlenül akadadozott,
ez kicsit lehervasztott... (lehet dx9-ben jobban pörögne még nem próbáltam.)a crysisen túl a cod 4-el és az assassins creed-del játszom, 1280/1024 és minden a legmagasabb/legjobb felbontáson van és megy mint a villám. egyedül ez a fäszom crysis ilyen kényes (pedig nem akkora ász játék vsz)[/OFF]
-
kanmajom
tag
válasz
lala42
üzenetére
nekem is tök ugyanilyen dualslotos sapphire van.
semmi baja, kivéve: a crysist nem bírja a kártya csak 1024/768 maximum felbontáson. de hát ez egy nvidiás játék. remélem a gta 4-et jobban fogja csípni.
amúgy nem vmi tuningbarát tremék, legalábbis az enyém. 660/1100 mhz fölött instabil. -
kanmajom
tag
válasz
Pitterix
üzenetére
hali!
én is elégedett vagyok a 4850-el!
egyedül a crysis az ami nem fut tökéletsen fullos grafikán! minden egyel kisebbre van állítva mint a max kivéve a hang meg az árnyék ezek közepesre. de így is jól néz ki vsz, viszont nem szaggat állandóan mint maxon. (de úgy látom másnál is ez az egy játék ami döcögős)Egzee: mért nem nézed meg everesttel hogy hánybites az oprendszered?
-
kanmajom
tag
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
jó amit linkeltél, mert megtudtam legalább hogy egyszerre a kettő nem működik (monjuk ez logikus is)
kipróbálom este az új béta 8.10 ccc-t mert az már a hűtőventit is engedi szabályozni. ha meg így se oldódik meg a gondom (vga lekapcsolása 660/1100 körüli frekvenciákon) akkor kipróbálom az atitoolt
-
kanmajom
tag
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
annyira nem vágom ezeket a dolgokat.
melyik a jobb a ccc vagy az att?
-
-
kanmajom
tag
heló!
nekem ilyen a vga kártyám. az aláírásomban lévő konfigot egy hete vettem, egyik oka a crysis volt (a másik meg a majdan megjelenő gta 4
)(a monitorom maradt a régi egy 19"-os daewoo képcsöves monitor, egyébként semmi baja jó monitor csak ugye nem divatos, de ez most mellékszál
)a crysist 1024*768 on és fullos grafikával kezdtem az elején vitte is, mikor sűrűsödötta növényzet és az akció a játék előrehaladtával egyre sűrűbben szaggatott. nem hittem volna. azt gondoltam ez a vga és ez a konfig bírni fogja, de nem sajna.
a vga-t ezért ahogy ilyenkor illik elkezdtem húzni a ccc 690/1130 mhz-ben állapította meg én ezt visszavettem a biztonság érdekében 670/1108 mhz-re nem hibázik játék közben de sajnos egy idő után elsötétedik a kép és kidob a desktopra és írja a vista a buborékban hogy a vga-val volt gond. gondolom a vga védelmi erndszere riaszt h nagy a hőség odabent és ezért kapcsol le de a ccc csak 55 fokot mutat.
kinek mi a tapasztalata? lehet e és érdemes e növelni azt a hőmérsékletet amikor letikt a kártya?
Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 100%
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
- ÚJ Quansheng UV-K6 adóvevő eladó
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

ondjuk nem velem csesznek ki vágom vmennyire az angolt meg a németet.

mert ha feltolom 90 % ra és leokézom akkor mintha hallanám hogy felpörög, pedig akkor még csak 2d be vagyok.

)