- Nokia 6310 - nem az, ami volt
- Iskolakezdésre készül a második elit Snapdragon
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A fejlődő országokban jobban bíznak az emberek az AI-ban
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Aktív témák
-
-
-
madgie
titán
Ha olyan lesz a Crysis 2 , mint az 1, akkor talán érdemes kivárni, hogy a 4890 ára picit mérséklődjön. Miért mondom ezt? Alap 4870-es órajeleken High beállításon, DX10-en érzi jól magát nálam (1280*1024, 30+ fps), ha megcibálom 4890 közelébe, akkor már a Very High is jó. Tehát számít neki az órajel, gondolom a második rész sem éri majd be kevesebbel. Mondjuk full HD-n szerintem 4890-nel sem fog max részletességgel játszhatóan futni, de az élet már csak egy nagy kompromisszum
-
twine
veterán
Hujjujujjj
Azt hittem egyenesbe jöttünk...igen, ahoz valóban kettő HDMI csatlakozónak kellene hogy legyen az erősítőn...Ha csak egy van akkor b@szhatod
Egyébként szépen szét kellene hogy szórja,,próbáld ki...otthon van a rendszer...ilyen cuccaim lennének, már pókháló lenne a lakás annyit kötöttem volna...
Ami miatt nem "kavar be" az Audigy hangakari az az, hogy átállitod a Windows hangbeállitásainál hogy melyik kimenetet akarod használni,,,amig ezt nem teszed meg, várhatod hogy hang jöjjön a VGA-ból...hiszen akkor eddig meg az kavart volna be az AUDigy-nek,,ha már az előbbi gondolatmenetedet követjük....De előszőr szerintem olvasd át az erősítőd manual-ját....attól szerintem sokkal okosabb leszel...ha ott nem találsz efféle leirást, amire a választ itt keresed...akkor marad az Audigy kimeneted szvsz...az hogy nincs optikai kimeneted nem szabad hogy gond legyen..olyan nincs hogy egy hangzsugát, meg egy olyan erölködőt amin már HDMi-is van nem tudsz összekötni....leg rosszab esetben maradnak a Jack-RCA kábelek....
Egyébként meg ez már szörnyűű off.....abba kellene hagyjuk, mert pics@n rugnakElnézést utolag is mindenkitől
-
twine
veterán
Erről beszélek
Akkor el is mondtad a megoldást.....
Nincs is ehez mit többet hozzátenni...csak mivel nincs előttem az erősitőd hátlapja, vagy manual-ja, igy nehéz volt a "setétben" tapogatózni....ugy kell ahogy irtad,,,,PC-ből HDMI jel ki-erősitöbe be,,az szépen szétszórja a jelet attól nem kell félni,,,majd pedig HDMI jel ki,,és TV-be be....
Szerk:
igen gyüjtöm a hozzászólásokat(egyébként nem csak igy talán átláthatóbb volt)
-
twine
veterán
Erősitőnek nincs további HDMi kimenete?
A multkor olvastam talán itt a PH-n(vagy valamelyik társlapon) pont erről egy jó kis összefoglaló irást....
Ha abból a kategóriából való az erőlködő, akkor egyszerű a képlet....
Ha nincs, akkor szerintem a legegyszerűbb, a képet átjuttatod "bármivel" ami a tv-n van...
D-sub, DVi, HDMi, a hangot pedig az "egyéb" gépben lévő hangkártyádról juttatod az erősitőbe....
De megpróbálok a cikknek utánna nézni...bár nem hat túl bonyolultan a kérésed...de hogy HDMI-t nem fogsz tudni osztani az biztos....hacsak nem mint mondtam az erősítőn keresztűl... -
DigitXT
félisten
Passz: önmagában a 9600GT -> 4850 váltásnál is lehettek anomáliák.
(Nem teljeskörűen leírtott Nvidia driver, nem az igazi ATI driver, stb.)
Ha újrarakod a rendszert és megszűnik a gond, örvendetes. Viszont
ez viszonylag hosszabb kísérlet...Nekem a karin lévő hangkártya
semmibe se kavart be: simán végigvittem a Warhead-et*. (Egyszer-
egyszer kidobott a desktopra amúgy, de ezt még a "patchmentes"
verziónak tudják be. Ettől eltekintve hang, kép mindig rendben volt.)* Nem valami hosszú játék amúgy, de legalább szétlőhetsz mindent.
Szerk: nem tudok még patchről, de épp ez az: ha majd jön, jobb lesz. -
Bikerider
aktív tag
Hi
Nekem EP35-DS3R -om volt.
Most P5Q-E -em van.
Nekem 4 Tappal csinalta.Se a proci,se Vga nincs huzva.
Ez regebben is eljott a baj.De akkor 7600gt -rol valtottam 1950pro ra.Es akkor nem volt huzva a E2160 -as.
Most 9600gt -rol GTX 260 XXX -rol 4850 -re.Es mind a 3 kartya ugyanaza hiba.
Mindig ujj Op-rendszer es legujjabb driverek.7600gt -vel nem csinalta.
-
_Toka_
senior tag
Egészen komolyan az ezen lévő venti az egyetlen, amit nem hallok a gépben. Mondjuk, az igaz, hogy én egy Expertvision 9600GT Super Sonic-ot cseréltem le. Nos, annak konkrétan volt hangja! Azóta halk a gépem, mióta ez van.
Egyébként, amit írtál, a próbát nem zárja ki... Aztán, ha hangos, cseréltetsz... -
_Toka_
senior tag
Nem szeretnélek nagyon győzködni, mert látom, hogy itt nem az a követendő, amit én tettem. Azért elmondom:
Én vettem egy Sapphire HD4850-et, a referencia megoldást. Abszolút nem hangos, viszont kellően meleg, de eddig egyetlen apró problémám se volt vele. Nem is tuningolom.
Ha jóban vagy a bolttal - abból, amit írsz, úgy tűnik -, próbálj velük egyezkedni, miszerint kipróbálsz egy ref. megoldást. Meggyőződésem - , mert ezt tapasztalom! -, hogy a kártyának nem probléma a relatív magas hőfok. Tehát, azért nem érdemes hűtőt cserélni. Hangja pedig nincs. Megjegyzem, az itt feltűnt egyetlen venti-vezérlő megoldást se használom. Maximálisan elégedett vagyok vele így is, ahogy a dobozából kivettem. Csak a powerplay-t várom, remélem, előbb-utóbb megkapom driverből.
Aztán, ha nem jön be, talán ráérsz hűtőt cseréltetni velük akkor is.De, azt teszel, amit akarsz!
(#30540) Mankó: Látom, érdekel a dolog, amit írtam...
Peace!
-
TTomax
félisten
na most a turbo modult felrakni kb 3perc,mert ilyen karmos megoldással kell a lamellák közé tolni,ahhoz nem kell szakértelem,a 12-es ventit megintcsak kb 3perc kötegelövel felrakni... kb 10Cfok van a 12venti javára...és a turbo modult is ugyanugy plusszba kell az S1-hez megvenni ami otthon gyanitom drágább mint egy mezei csendes 12 venti..a döntés a tiéd,,,még valamo..a turbo modullal elfér az S1-es CF-be a 12-es ventivel nem,nekem is ezért volt turbo modul.....
-
twine
veterán
Én személy szerint így(leírás) szereltem fel a VGA-ra! Nem tudom milyen a hűtő amit mondasz hogy van otthon, de vigyázz mert a 12-es ventit, ha amúgy is alacsony furdulatú 5v-al hajtasz, iszonyatosan vissza tud esni a levegő szállítása! Ráadásul nem mindegy mekkora a gyárilag megadott inditó feszültsége! Nehogy az legyen hogy 5V feletti, és 10-ből csak egyszer nem indul el, aztán "megfő" a VGA-d! Szóval javasolt egy "gyárilag halk" venti beszerzése, normál 12 volton! Hogy mennyivel hatékonyabb a 12-es venti az AC két kis ventijéhez képest azt nem tudom,,,nincs tapasztalatom, nekem nem tetszett az a megoldás!
Gamepad ügyben: egyenlőre én egy kamu rádiós gamepadon, szoktattam magam,-hogy át tudok e szokni bill.-ről-(amit már isten tudja honnan van nekem olyan régi) de a terv ezek után az X360 rádiós controller! Nem olcsó, de azt látom, hogy mindenki azt veszi etalonnak, és ahoz hasonlítják a többit!(kivéve a vérPS mókusokat) Kipróbáltam....kurv@ jó,,,szóval az lesz a következő, hogy a játékélményt növeljem!
-
TTomax
félisten
a turbo module nagyon csendes,nincs szélzaj se,mert nincs keret,de egy jobb fajta 12-es venti jobban hüt,nagyobb a légszállitása...ha extrém dologra vágysz akkor én 2db 92mm-es noctua vagy revoltec ventit javasolok,az pont akkora mint az s1,nem log tul rajta,és nem macerás felrakni,mert a 2db 120-as már másfél két centit lelog...
-
Clone_73
csendes tag
játék alatt ha fülessel játszol úgysem hallod a dolgokat, terhelés nélkül.
Sapphire-t hallottam már az olyan mint a pórszívó, Giga nem tudom milyen
nekem az Asus 4850 es Glaciator hűtő van rajta, semmi zavaró hangja nincs, pedig nincs rajta az oldala a háznak.Ha annyira csendeset akarsz csinálj vízhűtést, 40 rugóbol megúszod az egészet, és tényleg csend lesz, zavaró szokatlan csend .....
-
fury71
aktív tag
Nekem ez a Sapphire 4850 Dual Slot Fansink kártyám van.
Te is erre gondoltál?
Kb. két hetes. Eddig meg vagyok vele elégedve. A hűtés hatásfoka teljesen rendben van. Terheletlenül 45 fokos, terhelten úgy 60 fokra megy fel 630@1133-as beállításoknál. Ha húzom a kártyát természetesen nő a hőmérséklet is, de nem vészesen.
A hangja alapból normális, nem ad plusz zajt a meglévőhőz. Viszont ha játszom akkor rendesen hallani, hogy dolgozik és jó pár dB rádob az alaphangra.
Mindezt úgy, hogy egy Casetek házam van, ami 1mm vastag acél borítású masszív zárt ház és még így is jelentősen kihallatszik a VGA ventije. Plusz még be is van téve az asztal oldalsó háztartó részébe.
Mindenesetre engem ez nem zavar. Inkább hűtsön rendesen és nem érdekel nagyon milyen a hangja. Ha meg zavaró lesz lecserélem a hűtést.
Szerintem nem volt rossz választás, csak ajánlani tudom. Alapból jó hűtőt tettek rá, de ha nagyon zavar a venti hangja vagy kicseréled a hűtőt vagy nézel egy másik kártyát. Esetleg nézd meg a SAPPHIRE TOXIC HD 4850-et amin már más hűtés van.
Aktív témák
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest