- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz
Bikerider #45587 üzenetére
Attól függ, milyen felbontásban... Ha fullHD-ban játszol, akkor szerintem nem fogsz jelentős eltérést érzékelni, viszont 1650x1080 és az alatt érdemes inkább egy 512MB-os változatba fektetni és venni egy Phenom II-t. Mondjuk egy 710-est, vagy egy 720-ast.
(#45591) subaruwrc: HD4850 900MHz-en?
-
foreveryoung
tag
válasz
Bikerider #45567 üzenetére
Alapon semmi hang, alig megy. 70 fok körül beindul, és mint egy hajszárító. Brutális, de csak pár másodpercig. Aztán csend, és kezdi elölről. Írd át a biosban a ventit, vagy ATT, de ha egyszerübb megoldást akarsz a CCC-ben manuálisan szabályozhatod, csak macerás, mert ha elkezdesz játszani, feljebb kell rakni.
-
-
katt777
félisten
válasz
Bikerider #37717 üzenetére
Csak 1X csinálna meg az AMD(ATI) csak egy VGA-t normálisan! Mi a f.szt "fejlesztenek", amikor még a 48xx sorozat is 100 sebből vérzik? Persze, ha nem cserélik le, a felhasználók még rájönnének, hogy sosem képesek a kanadaiak normális biost és drivert írni...
Részemről majd DX11-nél eldöntöm, nV vagy ATI lesz kevésbé szar, mert csak ezek közül lehet választani.
WesTM: Pont 5 hsz-szal azelőtt másolta be a cikket Bikerider, de tudjuk be a fájdalomcsillapítóknak.
Remélem, azért javulsz! Az 5-ös sorozatból majd csak jövő év végén érdemes vásárolni, azelőtt nem lesz elfogadható driver hozzá, ahogy ez a 48xx és a 38xx VGA-k esetében is van/volt.
-
PAtr0n
addikt
válasz
Bikerider #36806 üzenetére
Én is ilyen karit szándékozok venni. Úgy láttam ez a legolcsóbb a 4850-ek között. A pixmania-n néztem, de ha jól láttam akkor ez OEM verzió? Akkor azért lehet ilyen óccsó.
Kezdek félni a Sapphire-től, ahogy az itteni hsz-eket olvasom, sok lenne velük a baj? Vagy csak a 4870-re igaz?
Nagyon szerettem a Sapphire 9600Xt-met, nagyon jó kártya volt, még egy csavarhúzó karistot is túlélt némi forrasztgatás után, szeretnék a márkánál maradni, ezért nyugtassatok meg, hogy nem annyira vészes a helyzet -
_Toka_
senior tag
válasz
Bikerider #35695 üzenetére
Épp arra gondoltam, olvasva az előző post-od, hogy nemrég - kis túlzással - még az intéző indításával is minden gondod volt, most meg betolnád a 3. 4850-et is a gépbe...
Szerintem rakd be, aztán adj mindnek vizet, rá egy komolyabb keringetőt, aztán bevállalhatod egy kisebb lakópark fűtését.
Hidegebb téli estéken indítasz 3-4 ablakban egy-egy Furmark-ot aztán hajrá!
Sztem egyébként akkor már inkább két 4870-es CF-ben, mint ez a trió. Bár, bevallom, én ilyenbe soha nem fektetnék. Néhány havonta úgyis beszerezhető az éppen aktuális új csúcs kari, ha már komoly teljesítmény kell. De Te tudod... -
katt777
félisten
válasz
Bikerider #35480 üzenetére
Csak ha szükséges, és persze adott esetben CPU-tuninggal együtt, hiszen ha nem tudsz max szűrőket használni egy játékban, könnyen CPU limites leszel ezzel a procival is. És ha CPU-limites vagy, hiába tuningolod a VGA-t, mert ugyanúgy várnia kell az adatokra, csak a várakozás szüneteiben dolgozik gyorsabban, aminek a gyakorlati értéke zéró.
-
_Toka_
senior tag
válasz
Bikerider #33170 üzenetére
Ugy ahogy mondod.
Nos, hogy volt ez? Széttették a kezüket és azt mondták, hogy:
- őnáluk nincs semmi baja, vagy
- igen-igen, mi is tapasztaltuk a sok-sok kiakadást, de nem tudjuk, hogy mi baja...
Mert nem mindegy... Mondjuk utóbbi esetben akár be is csukhatnának.Nagyon vad dolog tudom, de nem lehet, hogy a hálózatban nálatok valami kóbor impulzusok mászkálnak? Azért az igen fura, hogy minden alaplap, minden proci, minden VGA nálad bármilyen összeállításban hibázik...
-
Eagl3
veterán
válasz
Bikerider #33170 üzenetére
"Ugy ahogy mondod."
Ez szomorú, hova valósi vagy? Amúg tényleg be kéne vinned egy megbízható szaküzletbe.
A winyó ált. kattan egyet indításnál, ez normális. Persze bizonyos határokon bellül
Nézd meg egy winchester ellenörző progival, hogy mit mond rá. Esetleg ha van másik winyód, vagy van rá mód, akkor próbálld ki azzal a géped. -
Eagl3
veterán
válasz
Bikerider #33125 üzenetére
Az viszont lehet a te hibád, h. rosszul vannak belőve a driverek.
Persze lehet, h. hibás valamelyik alkatrészed, de ezt nem hiszem."A Szervizbe is tanacstalanok lettek mikor nalok is osszecsuszott a gep."
Akkor javaslom sürgősen keress fel egy másik üzletet mert ahova vitted nemértenek hozzá. Miaz hogy tanácstalanok? Az lenne a dolguk, h. megoldják a problémát...
-
Eagl3
veterán
válasz
Bikerider #33108 üzenetére
Jajjj haver... mondtam már, hogy mit csinállj.
Vidd be egy informatikai üzletbe és kérd meg őket, hogy csinállják meg neked.
Hiába jösz ide ezzel a problémáddal 2 hónapja heti 2 alkalommal, nem fogsz előlrébb jutni.
Sajnos így látatlanba segíteni se tudunk neked, mert gyanítom user error lesz. -
Bluegene
addikt
válasz
Bikerider #33111 üzenetére
mivel újralett húzva az oprendszer szoftveres hiba XP alatt nem valószínű, hmm...
ha a biosban nyomsz egy load optimized defaults-ot és tök alapon van a gép akkor is rosszul működik XP alatt??
mert ha akkor jól működik akkor talán rosszul tunningoltad, esetleg táp nem bírja azért lép ki terhelés alatt
más tipp: próbáld meg a his iceq driverrel(a módosított kártyák néha problémásak)
-
Eagl3
veterán
-
_Toka_
senior tag
válasz
Bikerider #32262 üzenetére
A vírusok, spy-ok rengeteg erőforrást fel tudnak zabálni...
Ugyan fogalmam sincs, mi lehet a baj, de olyan dolgokra panaszkodsz, amit itt senki nem említ ... főleg ilyen vassal ilyen felbontáson. Már eszembe jutnak ilyen "apróságok" is.Bár, mintha valaki már azt ajánlotta volna, vidd szervízbe a dolgot. De onnan pedig azzal jöttél vissza, hogy ők se tudják, mi baja a vasnak.
Ennek fényében már igazán nincs ötletem... -
frigoo
aktív tag
válasz
Bikerider #31570 üzenetére
Ja, én is majdnem feladtam, de aztán helyreráztam kicsit az agyát a Vistának, és most má egész tűrhető.
Más: Srácok, szerintetek feltegyem az ati hotfix drivert vagy ne. Far Cry 2-re gyúrok. Olvasgattam visszafelé, de nem tudom eldönteni, hogy ez most áldás vagy átok?
-
adam520
tag
válasz
Bikerider #31564 üzenetére
Próbáld 8.10-el.
Mostanában nekem is problémám van a kártyámmal.
Brother in Arms-Hell's Highway esős pálya fagyi ezért most várok, hogy legyen patch, driver, vagy valami.
STALKER-Clear Sky megy, de a kerítés drót a pálya határoknál kompletten hiányzik az első pályán, a Tiszta Égbolt főhadiszálláson a gyalogutakat lefedő vaskonzolok tetejéről hiányzik az álcaháló. Meg néha játék közben valamiért el kezd szaggatni mint amikor a viyó tölt, szwappol, pedig mindenhol full graffal akadásmentesen megy más esetekben.
Altatom most mind a kettőt egyelőre.Meg kell jegyezni, hogy a mostani játékoknál gyakran látom az NV logót és már húzom a szám, és reménykedek, hogy hibamentesen fusson a 4850-esemen.
-
_Toka_
senior tag
válasz
Bikerider #31560 üzenetére
Csatlakozó?
Ha az nem, haldoklik a kártya(#31562) adam520: Driver is csinált már ilyet???
Mondjuk, ha következetesen ezt teszi, más hibája idővel se jelentkezik, akkor akár ez is esélyes lehet...(#31563) Bikerider: Nos, ez esetben még tényleg lehet tuning, viszont csati már nem. Ha az nincs, sajna sok jóval nem bíztatnálak...
-
HSM
félisten
válasz
Bikerider #31549 üzenetére
Miért, mi baj pl az E5200-al??? Szerintem a legjobb vétel a pénzéért, az E8400-as sose lesz majdnem kétszer gyorsabb.... De amíg bírja az E2160-ad, addig minek lecserélni??
Bár tény, hogy az E7200-as pénzéért már jobban jársz egy E8400-al...
Mondjuk nekem eddig a Q6600 is megfelelt, 2,4-en, bár néha olyan kedvem van, gyorsabb 3,2-ön.... -
válasz
Bikerider #31551 üzenetére
hat ha az en velemenyemre vagy kivancsi,... mire kijonnek olyan jatekok amik hasznaljak a 4magot, addigra a Q-s proci is elavult lesz .szvsz nem erdemes most elore gondolkodni, vegdd meg a 8400 at, huzd fel 3,8- 4ghz re es elleszel vele sokaig ,nem eri meg a Q-s procit venni ha csak jatekra kell es nem kodolsz meg vagsz videot
-
Bluegene
addikt
válasz
Bikerider #31323 üzenetére
Semmilyem alkatresz nem tettem at az ujj gepembe. ha hardveresen nem lehet hiba, hisz tök új a gép(a táp is?
) na akkor biztos az általad CD/DVD-ről használt/telepített program okozhatja a galibát, szal szoftveres gond
mod: esetleg túl sokat látogatsz bizonyos oldalakat
-
WesTM
őstag
-
Mankó
veterán
válasz
Bikerider #31307 üzenetére
Nekem nv-vel csinálja ezt, igaz nincs szabálytalan művelet ablak. Tuning beállításokat is nézd meg, mert pl. nekem akkor csinálja gyakarabban, ha a procit húzom benne (hiába stabil a prime).
Most cserélek 4850re. Nem táp, az már tuti, mert nekem 3 különbözővel is megcsinálta. Én inkább lapra gyanakszok (P35-DS3). Most az is csere lesz. -
katt777
félisten
válasz
Bikerider #30783 üzenetére
CF önmagában szívás, P45-tel meg +1x. Az alá X48 kell, vagy persze X58, ill. jobb X38-as lapokban még esetleg elfogadhatót produkál.
Elfelejtettem írni: Crysisben és Clear Sky-ban, ha az ember pár percet játszik szaggatott üzemmódban, akkor kifagy a program, az ATI driver meg küld egy hibaüzenetet, hogy a VGA nem ismeri a Pixel shader 1.1-et. Mert az ATI DX10.1, meg minden...
Lényegében DX10 alatt kb. egy 2900Pro-m van ebben a két progiban, vagy még az se. -
-
katt777
félisten
válasz
Bikerider #30281 üzenetére
Attól függ, mennyiért. Az egyre újabb játékok egyre több cache-et igényelnek, és némelyiket már le sem programozzák kisebb procikra, így játék közben akadásokat produkálnak.
Ha nincs sok lóvé a váltásra, egy E5200 most a bestbuy csere, már az újabb technológia miatt is, ahogy azonos órajelen a 8-asok is erősebbek a 6-osoknál. Értelemszerűen a több cache miatt meg a 7200 jobb, de többel drágább, mint amennyi teljesítmény-növekedést jelentene.
Ha viszont minden játék fut, ahogy kell, tényleg fölösleges cserélni, mert még egy 4850-nel is kevéssé lesz CPU-limites.
Ollie-nek van amúgy egy ilyen cache-tesztje logouton.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Nintendo Switch 2
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest