Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Oliverda #35510 üzenetére
Épp nemrég mondták, hogy a dual slot-os Saph. HD4850-ek ilyen órajelekkel jönnek ki. Le lehet venni ezt és a feszt is, de ez a 4870-nél idióta villódzást eredményez, mert az enh. pp. miatt föl-le ugrál az órajel, és mindig váltja a képet. Használj inkább ATT-t.
fdisk: És még 0.783-on sincs vele semmi gond!
Randall1017: Igen, 4870 hűtésre Auras Fridge. Én még nem láttam jobbat.
-
HSM
félisten
válasz
Oliverda #35510 üzenetére
Ref kártyán ezt próbáltam:
A GPU feszt levettem picit, kb 1V körülre, itt még stabil volt, 160Mhz-en, a memória viszont 500 alatt azonnal teleszemetelte a monitort. Amiért nem bántottam, hogy nálam kb. 4-5W-ot lehetett így nyerni. Szóval itt szerintem valami más turpisság is lehet (Talán Sapphire sufnituning?)....(Vagy ennyit számítanai a két kikapcsolt shadertömb???) Esetleg driver-optimalizáció? Mindenesetre majd még tesztelek egy energiafogyasztást a GW GS 4850-emmel.... (Csak találjak valami progit, amivel 8.10 alatt lehet feszt/clock-ot állítani....
)
-
Oliverda
titán
válasz
Oliverda #34309 üzenetére
Na, ma délután volt időm szórakozni az új jövevénnyel. A gyári BIOS mellett és idle alatt kicsit hülye hagja van valamelyik a ventillátor fordulatszámát szabályzó alkatrésznek (kondi?), ezért kicsit módosítottam a százalékokon ilyen formára. Így már teljesen rendben van. Desktop-on hangja nincsen (900-1000RPM és 55-58 fokos), csak ha közvetlenül a kártya mellet fülelek akkor lehet hallani egy nagyon minimális motorzajt (gondolom a csapágy). Terhelve olyan 68-70 körül van a GPU max. és meglepő módon jóval halkabb ekkor mint a ref. hűtős BBA kártyám volt.
A GPU nem éppen egy túl tuningbarát darab sajnos, 710 környékén már vége van, pontosabban a 3DM06 utolsó tesztjénél befagy már 715-nél is. Viszont a 0.8ns-os RAMok nem gyengék.
Itt egy eredmény (ORB).
Összeségében eddig tetszik.
Halk, a hőmérsékletek is rendben vannak, jól húzható és a beépített Sándor, József, Benedek kizsákolja a gépből a meleget.
Azt hiszem hogy egy jó darabig nem fogom lecserélni...
-
dangerzone
addikt
-
Myers
senior tag
válasz
Oliverda #34089 üzenetére
Az van, tényleg.
DeSanto korábban linkelte ezt: ATi HDMI Audio Device 2.00
Viszont nekem van alaplapi realtek driverem. Előbb azt szedjem le?
-
TTomax
félisten
válasz
Oliverda #33879 üzenetére
Nem látom a hatalmas előnyöket egy kétslotos karival szemben ... sőt... a toxic ugye ha jól emlékszem nem fújja ki a meleget,igaz cserébe halkabb... lehet hűvösebb is... no de nyolcezerért?Gondolom abban egyet értünk hogy nem lesz több fps a toxiccal mint a vele szemben állított kétsolots karival...lehet hogy ad pluszt a toxic,én azt nem is vitatom...de ha valaki 4850-et vesz akkor ugye azért teszi mert jó az ár-érték aránya... a toxic ennek ellent mond kissé,mint VGA jó ,csak drága...
-
Dashes
őstag
válasz
Oliverda #33762 üzenetére
AVIVO package (Vista)
-
katt777
félisten
válasz
Oliverda #33762 üzenetére
Csak az AVIVO pack-et. Nálam semmi más nincs fönt, mégis minden videót le tudok játszani, 1-2 extrémet kivéve, de arra meg ott az MPUI. Mi több, még kódolni is lehet vele bármely videokódoló szoftvernél min. 4X gyorsabban (és jobb minőségben), bár erre legcélszerűbb az ATT XCoder-ét használni, ahol formátumot, felbontást, bitsűrűséget is lehet állítani. A CCC-be beépített nagyon gagyi.
-
katt777
félisten
válasz
Oliverda #33602 üzenetére
Meg Havok FX, mikor hogy nevezik. De éppen azért nevezték PhyX-nek is, hogy lehessen tudni, micsoda, aztán már kitalálták, hogy akkor ez legyen Physics, nehogy már az agyatlan usernek (akinek a kipufogóra is rá kell írni, hogy: "Vigyázz, forró!") 2 kifejezést kelljen megjegyezni az azonosítására. Én letöltöttem még újkorában egy ATI-s anyagot róla, abban éppen PhysX-volt.
-
slett27
addikt
válasz
Oliverda #33602 üzenetére
Akkor hogy is csinálták meg júniusban ezt a dolgot ATI-n ?
janos666 úgy oldotta meg, hogy Crossfire-es lapba tolt egy az ATI mellé egy GeForce 8500/8600GT-t az számolta a fizikát, de én ezt nem tudom kivitelezni mert, mert nem olyan az alaplapom.
PhysX GPU Acceleration on Radeon HD 3850 What is this ?
-
Brumi˘
addikt
válasz
Oliverda #32235 üzenetére
Ref karikon az alapfesz terhelés alatt 1,18-1,22V között van általában (idle: 1,12V körül). Ha att-be felteszed 1,158-ra akkor kb 1,24-1,28V között fog kapni terhelve a kari. Kiméregettem anno a ref kártyáimat (2db msi). Érdekesség: a dual slotos sapphire nem ref karim 1,28V-ot kap gyárilag mindenféle mod nélkül terhelve.
-
TTomax
félisten
válasz
Oliverda #32175 üzenetére
Az RBE BIOS Editor ha jól emlékszem 3. fülén van Catalyst hack funcio,nem is kell mást nagyon álligatni,plusz feszt ATT-al adj neki,700-on stabilan fog menni,én ott használtam.A kész BIOS-t pedig ATIwinflash-el rakd fel,de ha 5 percet gondolkodik akkor se nyulj hozzá,várd ki amig végez mindegy mennyi idö,különben mehetsz PCI-os VGA-ért...
A saját BIOS-t pedig vagy letöltöd,vagy lemented a BIOS editorral... -
törölt tag
válasz
Oliverda #13212 üzenetére
jelöljük meg? azért egész szépen tekernek az atik.
-
janos666
nagyúr
válasz
Oliverda #1518 üzenetére
Na, mielőtt vér folyik a hányásba szivesen megnéznék újra 1-1 összehasonlító képet azon a helyszínen amit legutóbb én is belinkeltem.
Vagyis miben változott a HDR intenzitása, és pl. a várfalak mélységérzete. Mert korábban kinézetre jobban hasonlított a dx9 verzióhoz a DX10.1-es mint a DX10-eshez. (és utóbbi volt a szebb ugyanazon a kártyák SP1 nélküli vistán)
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest