- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
csubuka #9724 üzenetére
"Amúgy egy régi telefont nem lehet GSM modulnak használni?"
De, lehet egyrészét. A régi Siemens telefonok jók voltak erre, én is használtam, még Microchip PIC-kel.
Manapság háromezer Ft környékén árulják a használt régieket, éppen ilyen céllal.
Viszont annyiért már egy mostani okosabb GSM modul is kapható, ami arduinóval simán megy.
https://www.banggood.com/SIM900A-Smart-Electronics-GPRS-A6-Module-Wireless-Extension-Module-GSM-GPRS-Board-p-1111193.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN
"én még mondjuk anno ilyen 30-40 ezres árat kaptam a GSM modulra, azóta azért ezek eszerint korrektebbek lettek"
Ennél olcsóbban már kész, komplett GSM riasztót lehet kapni. EDM szállítással rendelve Eu-ban adják fel a postára, így nincs rajta semmi extra költség:
https://www.banggood.com/DY-GSM30A-Wireless-LCD-GSM-Intelligent-Home-Security-Burglar-Voice-Protect-House-Alarm-p-1090342.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN
"A szirénát nem olyan egyszerű elnémítani távolról"
Vagy sonoff a sziréna áramkörébe, ha van WiFi, ha nincs, akkor meg az úgyis ott lévő GSM modul+arduino kezelheti az áramkörébe rakott relét.
"akkor még a szirénaházban is mókolni kéne"
Igen, de ha kibontod, látod, hogy nem éppen bonyolult.
"ami vagy megszakad vagy összezár attól függetlenül, hogy riasztási állapot van-e"
Ezt a relét a szirénával párhuzamosan is bekötheted. Ha szól a sziréna, zár a relé.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged