- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csubuka
addikt
Köszönöm szépen a további magyarázatot!
Értem, szóval azért nem sokkal drágábbak a legolcsóbb gyári megoldások sem. Mondjuk azokba nem lenne kihívás/gányolás faktor
Ami azért fontos.
Amúgy egy régi telefont nem lehet GSM modulnak használni? Vagy az már tényleg giga-gány?
(#9718) fpeter84: köszönöm Neked is a választ! Igen, lehet, hogy elegek az Arduino boardok, én még mondjuk anno ilyen 30-40 ezres árat kaptam a GSM modulra, azóta azért ezek eszerint korrektebbek lettek.
A fő gond az, hogy most épp nem érhető el wifi, ezért lenne jobb a GSM-es. Hosszabb távon persze jó lehet a wifis megoldás. De ha internetes is, valamilyen SIP klienssel kell "valódi" SMS-t küldjön, mert nem minden családtag tartja bekapcsolva a mobilnetet. (Akksi leszívás meg hasonló meggyőződésből).
Én nem akarok vezérelni semmit távolról. Itt tényleg csak annyi a feladat, hogyha riasztás van, akkor küldjön SMS-t. A szirénát nem olyan egyszerű elnémítani távolról, akkor bele kéne gányolni a PCB-jébe, mert ha nem kap áramot, akkor vonyít akksiról, szóval akkor még a szirénaházban is mókolni kéne, ha távolról le akarnám kapcsolni. Vagy mélyebben belenyúlni a risztóba, meg hogy hogy kezelne egy ilyen "kapcsolj ki" bemenetet. Ez egyelőre még nincs terítéken azért szrencsére. Csak az SMS kiküldése vagy GSM-en vagy valamilyen netes SIP klienssel.
Valószínűleg OpenWRT kompatibilis a router, csak én nem vagyok az egyelőre kész arra, hogy belemókoljak. Ha jól emlékszem akkor ilyen-olyan beépülő csomagokat összevadászva az ember magának fordítja le majd a routerre immár felrakható fájlt nem? Szóval az nem egy sétagalopp, főleg, hogy tárhelybővítés kéne a mostanira USB-n keresztül egyéb package-el. Szóval azt majd csak egy komolyabb belső tárhelyes routerre a jöbőben max szerintem.
(#9722) fecske13: Köszönöm szépen! Hmm, ezt jó tudni, nem én intéztem azt, nem nagyon vagyok tisztában a képességeivel. Ámde az gyakorlatilag egy belső relé is lehet, ami vagy megszakad vagy összezár attól függetlenül, hogy risztási állapot van-e? Mondjuk el akartam kerülni, hogy bele kelljen piszkálnom a riasztó felprogramozásába... Olyan 30 ropi volt anno kifizetve a felprogramozásért, csak, hogy ne nekem kelljen nyomkodni. Lehet egyszerűbb egy ACS712-vel nézni, hogy folyik-e áram a szirénába menő kábelben, minthogy belenyúljak és netán elrontsam a risztót... Át kell gondolni.
**Ez a legkorrektebb topik, nagyon jó ötleteket adtok, igazán köszönöm, mindig gondolatébresztő ide benézni, attól függetlenül, hogy van-e épp saját projekt ötlete az embernek!
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest