Hirdetés
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
Köszönöm a tippeket az ESP32 regisztereivel kapcsolatban - úgytűnik valóban az RTOS keverhet be... Egyetlen butuska tesztprojektet leszámítva - ahol a csipp se stimmelt, az enyémen RM68410 van - nem találtam rendes lib-et a parallel 8bit ESP32-re, ezért nekiestem hogy átfaragjak egy idegen projektet...
Fogtam ezt az STM32_TFT_8bit lib-et ami az Adafruit GFX csomaggal működik együtt, és első körben minden hardverközeli műveletet átírtam pinMode, digitalWrite és digitalRead alapú lassú, de mindennel kompatibilis univerzális megoldásokra és miután meggyőződtem róla hogy ez így nagy lassulással de még mindig működik az STM32-vel, a lábak átcímkézésével lefordítottam az ESP32-re is és működött első pöccre a Lolin32-n is! Nem vagyok hozzászokva, hogy ilyen gördülékenyen menjenek a dolgok, lesz még itt valahol szívás tuti

Az eredmények a graphictest_kbv.ino-t futtatva:
MEGA2560 az MCUFRIEND_kbv lib-el: 37.24 sec
DUE az MCUFRIEND_kbv lib-el: 8.36 sec
STM32F103C az STM32_TFT_8bit lib-el direkt PORTA hívásokkal: 19 sec
STM32F103C a fentiből hekkelt dummy lib-el: 93.6 sec
ESP32 a fentiből hekkelt dummy lib-el: 17.4 secNyilván a 240 vs 72MHz ad némi előnyt az ESP32-nek az STM-el szemben, de a 3.33x órajel mellett 5.38x tempót hoz már így is, bár a DUE-től még messze jár... Ráadásul az STM lib-el se eredeti, se széthekkelt módban nem akar menni a hardveres scroll a demóban, a szoftveres scroll meg halálosan lassú - ennek az okára még jó lenne majd rájönni, feltehetően valahol bizonyos regiszter visszaolvasásoknál lesz a bug...
A következő lépés az lesz, hogy a dummy hívásokat megpróbálom a lehető leggyorsabb direkt ESP32 regiszter hívásokra lecserélni - remélem úgy simán beelőzi majd a DUE-t is...
Új hozzászólás Aktív témák
- Léghűtés topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Okos Otthon / Smart Home
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Fotók, videók mobillal
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- PS4 FAT (1216A 12.02 GOLDHEN)
- FÉLÁRON SZINTE ÚJ HP HyperX Cloud Stinger Bolti ár:25k INGYEN FOXPOST
- Bomba ár! Fujitsu Lifebook T936: i5-6G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 640 G2 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- több db DELL P2417 full HD 1920x1080 IPS monitor HDMI - gari + számla
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- Xbox Series S 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 4.2Ghz 16GB RAM 256GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ekkold