Új hozzászólás Aktív témák
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
mindthecrap #1551 üzenetére
Jeleztem már, ahogy a kérdésben is szerepelt, nem tudják "megfogni" a hibát mert nincs hibaüzenet egyszerűen csak nem reagál az app semmire.
-
mindthecrap
aktív tag
Van köztetek aki K&H appot használ? Kb két hete frissült és megjelent egy "cashback" szolgáltatás, de én azóta sem tudom használni. Miután megnyitom megjelennek a boltok de onnantól semmire nem reagál az app, csak kényszeritett bezárás. Az ÜSZ nem tud nagyon mit mondani...
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
zenit73 #1435 üzenetére
A felesleges személyeskedésed miatt nem megyek bele a technikai részletekbe, egyelőre te kérdőjelezel meg egy technológiát amit minden nagy gyártó hosszú évek óta használ (már az iphone X is tologatta az akksi és antenna ikont), nem tudom miért nekem kéne ügyvédként védenem egy működő technológiát és nem neked kéne érvelni aki megkérdőjelezi azt
-
mindthecrap
aktív tag
-
mindthecrap
aktív tag
Valaki rögzít esetleg pendrive-ra ProRes-t vagy felejtsem el? Van egy USB3 Sandiskem, engedélyezi is rá a felvételt de utólag derült ki, hogy egy csúnya fps droppal (9-10 fps).
Aztán csináltam egy sebességtesztet és valóban nagyon vérszegény, 10 másodpercig kb 80 MB/s az írás aztán beesik 20 MB/s-re és ott is marad. Az olvasás stabil 140 MB/s.
Múltkor is néztem a kínálatot és sok termék alatt dühöngtek, hogy az USB 3-as pendrive még az USB2.0 névleges sebességét sem tudja...
-
mindthecrap
aktív tag
A melegedést minden nap megkérdezi valaki ha kicsit visszaolvasol.
Szerintem a sima 15-öst vedd az alapján amit leírtál, tudom, hogy most a csapból is a ProRes Log folyik de az nem kezdőknek való:
- Eleve 128 gigás modellnél kb 5-6 percet tudsz felvenni ilyen minőségben. Egy 512 gigásra már tudsz, de a hajad ki fog hullani este amikor megpróbálsz 2-300 gigát mozgatni
- Szóval kell egy bika SSD vagy SD kártya adapterrel, amire rögzítesz (30-40 ezer forint.)
- Egy külső tárhely áramot vesz fel az akksiból, nagyon gyorsan merül a telefon.
- Ahhoz, hogy normálisan szerkeszteni, "fényelni" tudj 8-10 gigás nyers fileokat, kell egy M1 Macbook minimum, vagy egy kajak PC
- Ja és a nyersanyag *2 tárhellyel számolj minimum a laptopnál is kb a redundanciák és exportok miatt. Tehát ha nagy lelkesen felvettél mondjuk 80 GB nyersanyagot (ami kb 10 perc), akkor egy 128-as Mac-et pl kár is kinyitni...
- A color grading egy tudomány és nagyon jól fizető szakma, nem fogod 15 perc alatt megtanulni. A DaVinci Resolve kb olyan az iMovie-hoz képest mint egy űrhajó műszerfala az 50-es robogóhoz képest.Nekem eddig ezek a tapasztalataim mivel nagy lelkesedéssel vágtam bele a ProRes Log videózásba.
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
#48138511 #1153 üzenetére
Jah, az egész iOS, MacOS szisztémára igaz, hogy kb millió apró és hasznos funkció van elrejtve, csak győzd megtanulni. Két-három-négy-öt ujjas gesztusok mást mást csinálnak ráadásul minden irányban is. Rengeteg YouTube oktató videó van órakon keresztül, 3 év után is mindig tanulok valami újat.
Arra pl egy év után jöttem rá, hogy ha 16:9-be fotózol akkor is elmenti a teljes 4:3 képet a szenzorról, és a szerkesztésnél elő tudod hozni a kép széleit
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
madkiller #1069 üzenetére
Nem ismerem a srácot de angolul is Dunát lehet rekeszteni az ilyen megélhetési Apple szakértőkkel, "ezért NE VEDD MEG az iPhone 15 PRO-t" és akkor ilyen síros fejük van az indexképen meg meg van photoshoppolva a teló hogy izzik a hátulja stb. aztán 15 percet beszélnek a semmiről, hogy beleférjen két-három reklám.
Nyilván professzionális videózással nem fog két napot bírni, ahogy egy erős autó is tud 10 litert is fogyasztani meg 30 litert is, ha péntek este tízszer elrúgod neki a Váci úton.
Nekem egyelőre jók a tapasztalatok a sima Próval, szerdán volt eddig a legkeményebb napja, csináltam kb 100 fotót fele ProRaw, szinte egész nap max fényerőn és mobilneten volt, este szerkesztgettem a RAW-okat Lightroom-ban stb, igy lett 90% az akksi használat, a többi napom 50% és 70% között szór, délután 2 körül szoktam 25-30 százalékról 80-ra feltölteni.
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
icecave #1024 üzenetére
Ilyen drága appal még én sem találkoztam, egyébként 2023-ban már túl lehetne lépni ezen a felfogáson, hogy minden szoftver legyen ingyen. "Nincs ingyen ebéd", hiszen a programozók sem egy pizzáért dolgoznak hónapokig. Én pont azokat nem szoktam leszedni ami ingyenes az AppStore-ban mert biztos hogy az összes funkció fizetős lesz külön-külön és reklám az UI fele. Az olyan appok mint a Lumafusion vagy a Procreate legalább nyíltan vállalják, hogy ez a program 10 rugó, fizesd ki de aztán békén hagyunk és minden funkció száz százalékos.
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
kchris78 #993 üzenetére
Jah ez engem is nagyon idegesít a CarPlay esetében, hogy a kocsi folyamatosan meg akarja sütni a telót, ha van egy három órás út a Balatonra folyamatosan próbálná belenyomni a 101%-ot is és tűzforró a telefon. Eddig sem a telefonban sem az autóban nem találtam olyan beállítást, hogy ne töltsön, annyi, hogy most legalább a 80%-os limitet be tudom állitani.
-
mindthecrap
aktív tag
Na megvan nálam az első szoftveres bug, kiváncsi vagyok másnál is megjelenik-e: mindig a záróképernyőről nyitom meg a kamerát, és ha sokat fotózok így (egy fotó, teló a zsebbe, megint egy fotó két perc múlva…) akkor kb minden harmadik megnyitás esetében fekete a kamera képe. Már a 17.0.3 esetében is csinálta. Ha lerakom háttérbe a kamera appot és újra felnyitom akkor jó.
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
#64638144 #923 üzenetére
Nekem sem volt még gondom, pedig három Insta profilt kezelek és sokat van megnyitva, semmilyen hatással nem volt a telefon hőfokára. Eddig csak Lightroom esetében volt langyos nálam, de az érthető, az A14 szinte lángolt az 50 megabájtos Fuji RAF file-októl. Lumafusion sem nagyon izzasztotta meg 2-3 perces ProRes videókat szerkesztgetve, fényelve.
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
moordavid #901 üzenetére
Én a Telekom eSIM-mel megszívtam, “kivettem” a régi telefonból, gondoltam, majd a Telekom oldalán ha kerek egy újat akkor ad egy QR kódot vagy valami… fenéket. Kizárólag úgy lehet új eSIM-et igényelni, hogy SMS kódot küld arra a telefonszámra amihez nem férsz hozzá hiszen azért kérsz eSIM-et
-
mindthecrap
aktív tag
Egy Sony Rx100 esetében azért készülj fel, hogy semmi "WOW" érzés nem lesz egy 15 pro képeihez képest, kb ugyanakkora szenzor, apró zoom objektív. Persze praktikusabb hiszen fokozatmentesen tudsz zoomolni stb de a képek 95%-a azonos minőség lesz.
Ahhoz, hogy valódi azonnal látható különbég legyen dinamikában, tónusokban stb, APS-C vagy nagyobb szenzorban kell gondolkodni és cserélhető objektívben.
-
mindthecrap
aktív tag
Az automatikával én sem vagyok 100% elégedett, pl sokszor sárszürke lesz az emberi arc és bőr... de amikor az első ProRAW fileokat beimportáltam Lightroomba akkor azért letettem a hajam. Olyan portrékat csináltam a lányomról, hogy oda lehet rakni a Fuji fényképezőm képei mellé, csak a háttérmosás nem olyan természetes.
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
moordavid #842 üzenetére
Nekem sikerült első nap a járólapra ejteni a telót egy méterről, de nem lett semmi baja a 2200 forintos MediaMarkt elsőáras szilikontokban
A 12-est is durván 5-6 alkalommal ejtettem betonra derékmagasságból a 2 év alatt és kutya baja nem lett, azon ezt a tokot használtam: Ringke Onyx, elvileg military grade meg minden de kb 3500 forint volt
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
barbee2019 #830 üzenetére
Bár nem nekem szólt a kérdés, nálam az USB C döntött... úgy voltam vele, hogy ha már újabb 3 évre telefont veszek akkor legyen a modernebb és praktikusabb technológia (a csatlakozó csak egy dolog, de a 15 Pro USB 3.0 már).
Mondjuk a lightningtól így sem fogok szabadulni egy ideig mert van egy 4 éves iPad-em amit nagyon szeretek és hibátlanul teszi a dolgát.
-
mindthecrap
aktív tag
Köszi, tényleg az action button azt el is felejtettem
-
mindthecrap
aktív tag
Valaki tudja esetleg, hogy a Telekom független készüléket ad most? Amikor anno az i12mini csoportban aktív voltam, sokan írtak, hogy eleve függetlent kaptak.
Mondjuk nem tervezem eladni két éven belül a 15 Pro-t ha meglesz, a 12 mini is tökéletesen szolgált 2,5 évig, de azért megnyugtatna a tudat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Samsung S25 Ultra 12/512gb fekete Gyári Garancia 2028.02.24
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest