Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mindthecrap

aktív tag

válasz kr:sz #1197 üzenetére

A melegedést minden nap megkérdezi valaki ha kicsit visszaolvasol.

Szerintem a sima 15-öst vedd az alapján amit leírtál, tudom, hogy most a csapból is a ProRes Log folyik de az nem kezdőknek való:

- Eleve 128 gigás modellnél kb 5-6 percet tudsz felvenni ilyen minőségben. Egy 512 gigásra már tudsz, de a hajad ki fog hullani este amikor megpróbálsz 2-300 gigát mozgatni
    - Szóval kell egy bika SSD vagy SD kártya adapterrel, amire rögzítesz (30-40 ezer forint.)
    - Egy külső tárhely áramot vesz fel az akksiból, nagyon gyorsan merül a telefon.
    - Ahhoz, hogy normálisan szerkeszteni, "fényelni" tudj 8-10 gigás nyers fileokat, kell egy M1 Macbook minimum, vagy egy kajak PC
    - Ja és a nyersanyag *2 tárhellyel számolj minimum a laptopnál is kb a redundanciák és exportok miatt. Tehát ha nagy lelkesen felvettél mondjuk 80 GB nyersanyagot (ami kb 10 perc), akkor egy 128-as Mac-et pl kár is kinyitni...
    - A color grading egy tudomány és nagyon jól fizető szakma, nem fogod 15 perc alatt megtanulni. A DaVinci Resolve kb olyan az iMovie-hoz képest mint egy űrhajó műszerfala az 50-es robogóhoz képest.

Nekem eddig ezek a tapasztalataim mivel nagy lelkesedéssel vágtam bele a ProRes Log videózásba.

Új hozzászólás Aktív témák