- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zirowe
nagyúr
Örülök, hogy legalább te már érted és köszönöm, hogy foglalkozol a problémával.
Nem, neki az egész a mail appban zajlik, a meghajtók tartalmát is azon belül látja, van documents opció is, ahol szintén meg lehet nyitni a közös meghajtókat..
Böngészőbe másolva a sharepointos ablakban megjelenő elérést hibát dob.Igazából a fiók megadásakor (én csináltam meg neki, mert nem igazán ért hozzá) semmi plusz beállítást nem láttam nála, ő is tökre elcsodálkozott a lehetőségen.
Most otthon megpróbáltam a nexus 7 '13-amon a régebbi gyári levelező programmal (a sárga borítékos, gmailen nekem továbbra sem elérhető az exchange egyik készüléken se), de ott se volt aktív a link.
Az a baj, hogy nálunk azok, akiknek ez a dolguk, nincsenek igazán a toppon, erről a sharepoint lehetőségről meg szerintem nem is tudnak (ők csak kisebb karbantartást végeznek, az üzemeltetést egy másik szerv végzi, ami meg kb nem mond semmit se magától).
-
Zirowe
nagyúr
Megnéztem, nincs vpn, és természetesen sehogy nem kapcsolódik a belső hálóra, nincs is belsős wifink, mobilneten van.
Egyedül az exchange fiókba van belépve, sharepoint címet pedig nem tudjuk.
Ennek ellenére megnyitja neki a linkelt helyeket, de azt is megnyitja, ha a linkre kattintva átírja az elérési utat (link mondjuk egy filera mutat, de ő törli belőle azt és inkább a mappájába lép).
Fogalmam nincs hogy lehetséges ez.Ja, office365 sincs, a belső rendszeren mindenhol office 2010 van.
Még annyi, hogy gov-os rendszer.
-
törölt tag
Na, ilyet sem láttam még, pedig a nem épp mai hardverrel bíró SGS2 -mön is Apex van, és még a főképernyőt is forgatom, aminél átrendeződik az ikonok sor/oszlop elrendezése.Atosan:
Az a hangszerkesztő még PC -s viszonylatban is a nehéztüzérség kategóriába tartozik. Keress rá a Google -ben és nézd meg a képeken a kezelőfelületét! Biztos szeretnéd megtanulni? -
törölt tag
Minő csúfságot művelt az Apex? Egyébként rájöttem, hogy nálam is ráfér az app drawer -re egy rendezés. Én sem szeretek a modulokra lapozni. Azt nem tudom, hogy eltűntetni lehetne -e (volt egy csoporteltávolítási opció, de nem mertem rábökni). Ezért inkább úgy állítottam be, hogy az alkalmazásokról csak akkor lép át a modulokhoz, ha külön rábökök a modulcsoport fülre.
-
zseko
veterán
Én Novát használok már évek óta, azt hiszem tudja minden elvárásodat. Most a legújabb heppem ahogy használom, alsó dokk eltüntetve, az összetartozó appok (pl. közösségi) egy mappában, viszont a mappa úgy beállítva, hogy csak egy - a legelső - ikon látszik, ha rákoppintok azt indítja, ha rányomok és felfelé csúsztatom akkor pedig a mappát nyitja a többihez.
Én az alkalmazástárban jobban szeretem a füleket mappák helyett, így fülekre vannak szétszórva az alkalmazások, de lehet akár egyszerre mindkettő is. A képernyőt kinézetét le lehet zárolni módosítás ellen, valamint a beállítások elmenthetőek és kimenthetőek akár felhőbe is, de gondolom ezt is már szinte mindegyik tudja. -
törölt tag
Nem pontosan értem minden elvárásodat (nekem más funkciók fontosak), de elég régóta használok Apex pro -t és a menüjében tudok ilyen lehetőségekről. Ami nekem eddig az összes Launcherből hiányzik, az a parancsikonok (intentek) részletezhetősége (uri, mime type, flag, stb.). Persze, nem megoldhatatlan a dolog, csak jobb lenne közvetlenül a Launcherben beállítani. Nem értem, hogy ha tudok csinálni egy parancsikont mondjuk egy böngészőnek, akkor miért nem tudok odabiggyeszteni egy weboldal uri -t, hogy mindjárt azzal nyíljon meg.
-
Jakuu
őstag
Solo launcher meg mindig, az appdrawerben meg ugy tudsz mappakat letrehozni, hogy bemesz az appdrawerbe es raboksz az alkalmazasok fulre, bal felul a widget mellett, es opciokat talalsz csoport letrehozasa,mappa letrehozasa etc beallitasokra. Jobb oldalt pedig meg ABC sorrendbe is tudd az appokat rendezni etc.
Scroll speed van, scrollozhato dokkok vannak, kulon beallitasokkal, hogy mennyi legyen egy kepernyon,vegtelen gorgetes funkcio stb. Gesztus vezerles szinten van.
Annyit kell tudni, hogy ketfele beallitasi eleres van mas-mas funkciokkal.
Egyik elerheto a kepernyo valamely ures teruletere bokve hosszabb ideig. Masik meg a menu gomb alol talalhato meg a rendszerbealitasokkal egyutt. Rengeteg lehetoseg van benne, akar meg az ertesito savot is eltuntetheted, ha meg akarsz a kepernyon egy kis helyet nyerni. Szerintem amit leirtal azt mind tudja. -
törölt tag
Köszönöm! Neked is, Darvinya!
Igen, olvastam én is azt a fórumbejegyzést. Egy kicsit megmozgattam a csatlakozót, hátha, de nem tűnik kontakt hibának. Meg az Android Szakmaiban linkeltem az Alsa error sorokat. Egy kontakthibánál sztem nem lenne ilyen bejegyzés a logban. Nem akarok kitaglalni 7000 soros logokat, de a lényeg, hogy amikor csatlakoztatom a headsetet, akkor történik egy profilváltás. A profilokat is látom a rendszerben, az audio résszel kapcsolatos config fájlokban. Az Elixír szenzor tesztelőjével szoktam próbálni. Amikor átáll a headset profilra, akkor minden OK, az Elixír is gyönyörűen mutatja a decibeleket. De amint kihúzom és visszavált a belső hardverre, azonnal jön ez a mintavételezési problémával kapcsolatos hibaüzenet és az Elixír egy alapzajon kívül nem mutat változást. Közben tengernyi bufferelés, stb. Erről írnak a neten egyes bt. eszköz csatlakoztatás, vagy USB audio csatlakoztatás után előjövő hibaként (pl. Raspberry - knél). Bt. audioból többel is próbáltam és bár konkrétan nem emlékszem az esetre, de símán előfordulhat, hogy kipróbáltam az USB "hangkártyát", mivel droidos miniPC -n régóta használok ilyeneket. -
törölt tag
Így se pontos, mert az egész csak arra jó, hogy a HAL, meg az ALSA összevesszenek, aminek eredményeképpen megszűnjön az input a beépített mikrofonon és az ember csak kábeles fülhallgatóval tudjon telefonálni. Na, ott már kifogy a szusz, meg a tudás a precíz megmondókból. Én csak tudom. Épp most húztam újra n+1. alkalommal a telót, de a mikrofon süket, mint a főd. De csak híváskor, mert a gyári hangrögzítő működik. StreamIn error. Ennyit arról, hogy az ALSA majd megoldja.
-
törölt tag
Nyilván a már kiadott modellek frissítéseire gondoltam. Meg aztán ez a tiltás sem annyira egyértelmű. Csak az Android oldalról érvényes a korlátozás. Az MTK felől sztem továbbra is kivitelezhető. Ilyen szempontból elég jól ki van találva az MTK hozzáférhetősége. Sztem ezen hülyék lennének változtatni.
-
törölt tag
Igen, ezt tudom. De a kínai (MTK) telók többsége KK -nél, max 5.0.x -nél tart. Aztán abban sem vagyok biztos, hogy ha lesz is majd 5.1, az integrálni fogja a Google megoldását a sajátja helyett. Azt kell mondanom, hogy bár nem a Google API -kat használja, de az MTK ilyen szempontból nagyon könnyen, jól "gyúrható". Csomó olyan funkciót egyszerű intentekkel meg lehet hívni, amikhez a G. által nyújtott lehetőségekkel nem lehetne hozzáférni. Lásd pl. ezt a 2g/3g kapcsolást.
paulkaresz:
Nyugodtan lépj rá erre az útra, mert amit Te szeretnél, ahhoz semmilyen programozói tudás sem kell. Majd ha meglátod, hogy egy ilyet hogy kell összerakni a Robotban, akkor hidd el, hogy Te is azt fogod mondani, hogy semmivel sem bonyolultabb, mint bármilyen más programban. A bonyolulat ott kezdődik, amikor mindenféle, egyéb feltételekkel szeretnéd kombinálni. De hogy egy adott időpontban végezzen el egy kapcsolást, azt beállítani ecccerű, mint a faék. -
törölt tag
Legalább megnyugodtam, hogy nem én néztem be vmit. Nem tudom, hogy milyen trükkök mennek mostanában. Van vmi Taskeres okosság is, de nem mélyedtem bele. Jelenleg összesen három kontaktom aktív, úgyhogy nincs nagy forgalom a fiókon. De laikusoknak semmiképpen sem szeretnék olyan megoldást javasolni, amihez már az elején trükközni kell. Mást meg eddig nem nagyon használtam egy rövid tesztelésen túl. Itt olvastam, hogy többen dicsérték ezt a Telegrammot. Úgy tűnik, hogy ami nekem fontos, azt tudja, úgyhogy ezt fogom tesztelni.
-
törölt tag
No, akkor lehet, hogy én nem értek valamit. Amikor a Webes felületet használtam, az kért egy párosítást a telóval. Tehát a telónak is bekapcsolva, online jelen kellett lennie. Én nem találtam olyan opciót, hogy a telefonszámmal, mint fióknévvel bejelentkezzek. Androidon, telepítés után kéri a telefonszámot, amit SMS -ben visszaellenőriz. Ezt hogy oldom meg, egy wifis tabon? Régebben próbáltam olyat trükközni, hogy egy telóról származó, Titaniumos Whatsapp mentést, miniPC -n viszzaállítottam és Foldersync -kel szinkronizáltam az adatait. Technikailag működött, csak rövid időn belül érkezett egy üzenet a Whatsapp -tól, hogy legyek oly kedves és azonosítsam be az eszközeimet, mert szerintük vmi nem kerek. Nem próbálkoztam tovább, mert nem akartam, hogy kizárjanak. Szóval az eszközazonosító is kell nekik, nem csak fiókazonosító.
-
törölt tag
Egy Android miniPC - n teszteltem, de ne ezt vegyük alapul! Leírtam a társaságban előforduló eszközöket és egyáltalán nem egyértelmű, hogy egy Tab közvetlen SIM -ről SMS képes. Azon hogy üzemel be egy önálló Whatsapp klienst? Marad a böngésző és a virtuális bill. A PC -s webfelülettel kapcsolatban is világosan leírtam, hogy mi a baj azzal, hogy nem megy teló nélkül. Mégis, hogy kerül közös hálóra, ha nincs a gépben wifi kártya? Az meg mihez kéne egy irodai gépen? Netre tud menni, de wifi nincs.
A külön hálót meg úgy értem, hogy a teló mobilneten, a PC egy másik hálón és a Whatsapp szerver kapcsolja össze őket a fiókkal, a QR kód alapján. Ebben az esetben nem saját a szerver és a két kliens külön hálón van. Technikailag mégis lehetséges lenne. -
törölt tag
És Kami11:
Tudom, hogy megy, minap írtam is, hogy Androidos böngészővel is teszteltem. Itt nem olyan hozzáállású emberekről van szó, mint akik itt, a topikban vannak (vagyunk). Nekik az okosteló nyűg, szükséges rossz. Az a kisebbik gond a webes Whatsappal, hogy a virtuális bill. kitakarja a szövegbeviteli mezőt. A nagyobbik gond az, hogy nem önálló kliensként működik, hanem csúf kritériumai vannak a telós összekapcsolódásra vonatkozólag. Egy nem wifin lógó, irodai PC esetében ez nehezen kivitelezhető. Azt nem tudom, hogy egyáltalán működik -e külön hálózaton, de ha igen, akkor is komoly adatmozgást eredményez, ami mobilnettel nem túl praktikus. Sorolhatnám még a szitukat, de a lényeg, hogy sajnos, a Whatsapp megoldása nem ér fel egy önálló kliens lehetőségeivel.kuksa90:
Köszönöm! -
-
darvinya
titán
Még mindig ugyanolyan sz…r.
Ilyen kisbetűket még nekem is fájdalmas olvasni.és (#72951) kymco
Tördelése előzőhőz képest nagyon tré.
Meg ez a kocka megjelenítés, mintha Wm IE-t használnék.
Chrome-ot ritkán használom, de még az is jobb.
Ráadásul kép beillesztés sem működik, emiatt vissza kellett raknom 12.0.4-est eddigi legjobbat. -
-
zeusz55
senior tag
Csak telóról írtam melóba... és ez a kettő együtt megköveteli a gyors lehetőleg ékezet nélküli írást!
Igazából amit PCn sima win7ben lévő jegyzettömbbel csináltam egyszerű karakterekkel azt ilyen kérdőjel, meg krix kraxokkal jeleníti meg. De megpróbálom az androidos totalcommanderrel hátha az jobb.
-
Én sem találtam magyar szótárat
Ez a swipe viszont tetszik, szerintem meg tudnám szokni
Mondjuk nem teljesen úgy néz ki, mint a gyári material, de elég kényelmes és pontos.Igazából már nagyon felidegesített, mert valamiért a gyári sams billentyűzettel nem tudok pontosan gépelni, három szót nem tudok helyesen leírni, mert szerinte mindig "félrebökök"
-
törölt tag
Látod? Ilyesmikről írtam odaát! Engem pl. az is nagyon idegesít, hogy ha a teló nem forgatja a képernyőt. Pl. a főképernyőt, vagy a hívást. Ha Samut rákényszerítettem, akkor behozta az autós mód fektetett nézetű híváskezelőjét. Ezen a kínai csodán nincs ilyen. Ha rákényszerítem, akkor bejövőnél kiírja, hogy a híváskezelő leállt, a teló meg csörög tovább. A kínaiak nem készítettek a híváskezelőnek fektetett nézetű activity -t, ezért ilyenkor nincs mit megjelenítenije. Vicc. De pl. a főképernyőt egy flagship Samu sem tudja forgatni. Egy Apex meg igen? Szintén vicc.
-
Kovesz82
tag
Ha lefagyasztom a gyárit, akkor bejövő hívásnál nem ugrik fel a teljes képernyős hívókép, nem tudom felvenni. A fejlécben megjelenik hogy hívás van, csörög telefon, de nem tudom felvenni. Névjegyet se tudok menteni, szimplán nem reagál az új névjegy gombra a pixelphoneban. Vagy hogy gondoltad, hogy disabled? alapértelmezettre tettem a PixelPhone-t, de akkor is a hívásnál a gyári tárcsázó alkalmazás "indul" el.
-
-
Egy nexus4 és egy moto g -n gpe romon nem jelenik meg sajnos, hozzáadni pedig nem tudok nyalókán 3 pöttyet (legalábbis még nem sikerült rájönnöm hogyan kell), illetve nem jelenik meg sajnos
Note4 -nél ez jól működik, vagyis ha hosszan nyomom az alkalmazásváltó "gombot", akkor úgy funkcionál mint az előző modelleknél a "menü gomb"
-
törölt tag
Ez világos, tisztában vagyok vele. De maga az "input method" tudhat duplikálni. Sőt, akár még erőszakosabban is lehetne. Képzelj el billentyűzettel megegyező kiosztású, átlátszó, floating widgeteket, kettős érintési művelettel! Az egyik egy "input tap" parancs, a pontjának koordinátájával (vagyis érintésemulálás az alatta levő billentyű karakterre), a másik pedig az adott karakter fájlba, vagy vágólapra másolása.
Én már készítettem ilyen megoldást, bár nem billentyűzethez.
-
-
-
darvinya
titán
Egyszerűen nem arról van szó, hogy rettentő sokféle oldal készítést, már nem követhető.
Emiatt a böngészők elvéreznek.
Én maradtam Opera Mobile 12.0.4-en(nem Classic!)+Chrome(egyes oldalakhoz és ritkán használva), mert ezekkel sikerült az összes olyan oldalt lefednem amit használok. -
Lazsnak
tag
-
Lazsnak
tag
Ezek szerint nem véletlen, hogy a heliumoin kivül nem találtam más megoldást. Sajnos az sem engedi. Kár...rootolni meg ilyeneket biztos nem fogok, mindig kókányolok én is, iszonyatos nexus és cyanogen fan vagyok, de csak amint megszünt a gyári támogatás...minden gyárinak jó
legalábbis ha nexus...ha nem nexus akkor cm
... nyilván
-
törölt tag
Én egy kicsit összetettebben csinálom (szokás szerint
). Megkértem Tamást, hogy építse be a Robotba, hogy a DIAL intenteknél benne legyen a chooser -ben. A gyári tárcsázót persze ez nem érdekli, de a Rocket már rugalmasabb. Abban megjelenik a Robot, mint hívóalkalmazás. A Robot pedig a beállított feltételek szerint forwardolja tovább a hívást a megfelelő alkalmazáshoz. Mondjuk ha van wifi, vagy 3g/4g net, akkor VOIP hívást indít, ha nincs, csak GSM, akkor azt. Persze nem közvetlen hívásként, hanem átküldi egy budapesti VOIP központon keresztül és így "jóárasítja". Itt már nincs a rendszer választófunkciója, mert a Robot már célzottan, a konkrét alkalmazást hívja meg a tárcsázandó számmal. Tehát nem csak egy általános DIAL intentet küld és a számot, hanem már az intentben definiálja a hívóalkalmazást.
-
törölt tag
Én általában a főképernyőről, vagy az alkalmazás menüből kezelem a telót, tehát nálam ez az általános kezelőfelület. Ha innen belépek valahova, akkor az már egy másik alkalmazás activity -je (akkor is, ha az az alkalmazás a rendszer része), nem az általános kezelőfelület.
-
[w]
őstag
az a baj, hogy mivel nálam is alap a MAC-szűrés, így a folyton változó címmel értelmetlenné tette volna az egészet
viszont anno találtam megoldást a problémára: az NVRAM-ban kell cserélni egy a telefonhoz passzoló file-t és máris fix a cím. igaz, hogy mindenki aki ezt csinálta ugyanazzal a címmel szaladgál, de eddig még nem találkoztam ugyanazzal
-
törölt tag
Pontosan ezt írtam én is, hogy MAC szűrésre nem megoldás. Ez nem Kínadroid feature, hanem ROM bug.
Egyébként nekem is egyből ilyesmi jutott eszembe, csak a saját élethelyzetemre vetítve. Korlátlan net a Német autópálya kutakon.
Ezért inkább a probléma megkerülésével próbálkoztam és nem a megoldásával.
-
törölt tag
Azért erősítettem meg az infót, mert én sem hittem volna, ha nem a saját eszközömön látom, a saját szememmel. Sőt, az én esetem még cifrább, mivel egy külső eszköz MAC címét változtatta meg. USB - Lan adaptert használok. Ennek a MAC -jéhez van rendelve egy statikus IP a routerben. Mindegy, hogy mihez csatlakoztatom, ugyanazt az IP -t kapom. Aztán az egyik rom -mal egyszer csak nem volt net (a router csak megadott eszközöket enged ki, a többi csak a belső hálót használhatja. Ehhez statikus IP kell, az pedig MAC alapján adható). Tehát a cserélgetősdi miatt, nem tudtam static IP státuszt adni az eszköznek a routerben. Így jött az, hogy az eszköz kérje a routertől ugyanazt az IP -t, MAC -től függetlenül. Ezt megadtam a routerben az Access Restriction alatt létrehozott szabályban és így már kiengedett a netre. De ugyanez a szitu, ha egy szervert futtatsz a droidon, aminek az elérését beállítod egy másik eszközön levő kliensben. Remélem, így már érted a statikus IP vs. változó MAC problémát!
-
nightzone
aktív tag
Megnéztem a gyári kamera appot és a képnézegetőt is a mobilon. Valóban ott van az elmosás effektus is a képnézegetőmben, viszont ez a teljes képet mossa el nekem, szóval nem csak a háttéret. Így akkor marad a Googli kamera app, bár mivel ha ez csak szoftveresen megoldható dolog, akkor azért nem számítok túl jó eredményre, de kipróbálom. Köszi
ollie, Jazz: Nektek is köszi az infót, reméljük azért egyszer majd lesz erre megoldás hardveresen is.
-
-
fdisk
őstag
Felment.
Megoldottam máshogy.
Ettől függetlenül semmi hatás.
Elindítom,de csak a teló mikrofonjával érzékeli a hangom.
Ráadásul rögtön a neten akar keresni.Olyan opció kellene,hogy ha hosszan megnyomom a headset gombját induljon el a megfelelő alkalmazás.
Esetembe egy voice speed dial app.
De ilyet nem tudok produkálni.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Zephyrus G GA502DU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 3750H GTX 1660Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- iPhone 11 Pro 256 GB Gold, gyenge akku, +ajándék
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- Wheel Stand Pro állvány szimulátorokhoz
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Xiaomi Redmi 10A 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest