-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Predator2
addikt
válasz
darvinya #52991 üzenetére
Azt szeretném , ha csinálok a számítógépen egy mappát azt tudjam szinkronizálni egy a telefonon tetszőleges kiválasztott mappával oda vissza. Nekem mind1 ha felhőn keresztül történik vagy csak akkor ha mind a két eszköz (gép+telefon) aktív.
Ahogy elnézem a FolderSync is csak egy irányba tud. Csak fel a felhőbe
-
zka67
őstag
válasz
darvinya #52940 üzenetére
Szia, nem a puffer kondi mérete számít a terhelhetőségben, hanem a kapcsolási frekvencia. Minél nagyobb a kapcsolási frekvencia, annál kisebb puffer kondi is elég ugyanakkora terhelhetőségre. Továbbá az sem mindegy, hogy a gyártó mekkora "küszöbbel" dolgozik. Értsd ez alatt azt, hogy pl. egy 5V-os töltő kimenetén a feszültség 4.99 és 5.01V között ingadozik a kapcsolási frekvencia ütemében, vagy 4.95 és 5.05V között. Nyilván az utóbbihoz jóval kisebb kondi is elég, és telefontöltőről beszélve ez lényegtelen paraméter.
A bemeneten a 10 ohmos ellenállás csak egy áramkorlátozó ellenállás, szinte minden kapcsolóüzemű tápegységben megtalálható valamilyen értékkel. Ez azért kell, hogy ne menjen tönkre az egyenirányító híd (graetz) ha a fázis maximumánál dugod be a töltőt a konnektorba, mert különben hatalmas áramot kellene elviselnie mind a kondinak, mind a graetz-nek.
Az hogy zizeg, nem feltétlenül jelenti azt, hogy "elfáradt" volna a töltőd, inkább csak attól van, hogy a tekercset nem jól impregnálták. Ez azt jelenti, hogy a tekercset a gyártás végén belemártják egy lakkba, amitől nem volna szabad mocorognia a tekercsnek. Mitől "mocorog" egy tekercs? Attól, hogy áram folyik benne, ettől mágneses teret generál, és igyekszik a mágneses tér közepe felé vándorolni a tekercs. Mivel ez kapcsolóüzemű tápegység, hol folyik áram a tekercsen, hol nem, elindul a mágneses tér közepe felé, majd vissza az eredeti helyére.
Ez egészen addig nem fog neked gondot okozni, amíg a tekercsről le nem kopik a lakk (a sok mozgástól, dörzsölődéstől), és menetzárlatos nem lesz, mert abban a pillanatban tönkremegy az egész töltőd. Valószínűleg a telefonodban nem fog kárt tenni, de a primer kör garantáltan az enyészeté lesz.
-
törölt tag
-
petipetya
nagyúr
válasz
darvinya #51751 üzenetére
Nálam is volt már nem egyszer az, hogy valamelyik Google alkalmazásnál már a friss dátumot és verziót láttam a Playen, ám nálam még nem frissült le. Ez azt jelenti, hogy nem vagyok benne az első körben és Ilyenkor eltelt pár nap, mire nálam is lefrissült minden.
Most viszont egyből frissült a Gmail, miután elkezdték szórni. A Google+ is hasonlóan viselkedett, 2 napja reggel lefrissült, majd délután egyből jött rá a hibajavító frissítés is. Egyszerűen csak szerencsém volt.
Amikor nem kapom meg egyből, akkor persze én is felpakolom az androidpolice oldalán található linkről.
-
grafikus17
senior tag
válasz
darvinya #50810 üzenetére
Lehet én fogalmaztam rosszul, pld
"Tájékoztatjuk Ügyfeleinket hogy a Cingular a 29 másodpercnél hosszab csengetési időért is számláz."
roamingÉn erre gondoltam, ugyan is ha nem veszem észre, a metrón vagy utca a zajban, hogy hívnak, vagy este lenémítom alvás közben jön egy csomó hívás, amikor itthon nappal van, az sokba kerülne.
-
Wolfskin
őstag
válasz
darvinya #50712 üzenetére
nem lehet egymásra húzni, mert ha hosszan nyomom egyből kiteszi az asztalra. az asztalon már lehetne, de ott nem szeretném tárolni a programokat.
kezdek rájönni, hogy azokat a funkciókat amiket a gyári tud és nekem kéne, csak a fizetősök tudják. plusz még azok sem tudják kezelni a gyári note widgeteket. na mindegy, azért futottam egy kört vele.
tanulság: többet kell gyakorolnom, hogyan tartsam a telót óvatosan, szakszerűen... ez van. ezek a mai tamagocsik sokkal több figyelmet igényelnek. -
-
LonGleY
veterán
válasz
darvinya #50712 üzenetére
Az Apex-ben pl. menüből kell létrehozni a mappát a programtárban, illetve ha van ilyen funkció a többiben, akkor máshol is szintén így kell, hiszen a programtárnál az appon hosszan nyomvatartás az a képernyőkre kipakolást hivatott segíteni (ahogy a gyári launcherekben is). De a különféle indítók leírásaiban egyértelműen jelezve van, hogy a feture helyet kapott-e a programban - elég népszerű feature. Az Apex-nél és a Nova-nál a fizetős verzióban van ilyen (de hisz írtam is, hogy nyálazza át a leírásokat - az angol nemtudáson nem tudok segíteni).
-
Wolfskin
őstag
válasz
darvinya #50614 üzenetére
Na itt van a baj, mert ez nem normális.
miért? pl. hogy megnézek egy mailt, egy kontaktot, egy naptár bejegyzést beszélgetés közben...? aztán home és lerak. de ezen kár vitázni, nekem óriási megkönnyebbülés volt amikor felfedeztem ezt az appot, sőt a mai napig hiányolom a fizikai telefongombokat (zöld és piros). bár tudod, számítógépre minek hívás gomb, de ez egy teljesen másik terület, ne is menjünk bele...az igazság, hogy bizony nagyon sokszor nem kapcsolom be a képernyővédőt, csak úgy megmarkolom, tartom beszélgetés közben, forgatom és már meg is történt a hosszú érintés. néha értékelem is, mert rezeg egyet, hogy "a francba, már megint hosszú érintést követtem el...", de néha észrevétlen marad, csak az eredményével szembesülök. azért gondoltam, egyszerűbb lenne lockolni a felületet, mint folyamatosan erre figyelni. tulajdonképpen, hogy saját magamtól védjen meg.
másik oldalról, meg akartam engedni magamnak azt a luxust, hogy a telefon alkalmazkodjon hozzám, és ne fordítva...
tehát gondolom annyira nem extrém kívánság, nyilván nem véletlenül építették bele ezt a funkciót a laucnherekbe is...
csak gondoltam létezhet olyan app, ami semmi mást nem csinál, csak ezt.
-
Wolfskin
őstag
válasz
darvinya #50612 üzenetére
Hívás alatt amúgy is tárcsázó van felületen.
nem mindig... sőt, igen gyakran nem.
magától biztos nem változik Launcher felépítése.
nem magától, hanem a véletlen hozzáérésektől. a telefon nálam munkaeszköz, zsebben, táskában, kocsiban szanaszét hányódik, nincs sok időm pipiskedni, óvatoskodni vele, folyton arra figyelni, hol értem hozzá véletlenül.
-
törölt tag
válasz
darvinya #50336 üzenetére
Azt sem tudom, hogy az enyém mikori. Egy xPeria Minim van (ST15, ha jól emlékszem). Ez volt a legkönnyebb teló, ami 720p -ben rögzít. Így is megküzd vele a modellhelikopter, de azért felviszi. A motoromon riasztó jeladóként funkcionál, a kamionban pedig a tevékenységeket logolja. Hát nem pont ilyen funkciókra álmodta meg a Sony, de nálam ezek jutottak neki.
-
Bozek
nagyúr
válasz
darvinya #50333 üzenetére
Konkrétan semmi, csak megszoktam a PowerAMP-ot. Tetszik a saját zárképernyője, bár a Walkman-t is ki lehet tenni widget-ként most már.
(#50334) Somatom: Nem azért cseréltem le, mert nem lenne jó. A PowerAMP-ot még a ZTE Blade-es időkben vettem meg, aztán úgy megszoktam és hozzám nőtt. A Walkman is jól szól és egész pofás lett az utóbbi időben.
-
zsoltzsolt
addikt
-
LonGleY
veterán
válasz
darvinya #49201 üzenetére
De ki a fene használ pár fanatikuson kívül Opera 12-t asztali gépen? Új júzernek már biztos nincs értelme azzal kezdenie. Én Opera lover vagyok, de eszembe nem jutna már azt piszkálni, 20-azok. Ezért mondom, hogy valójában sokat nem érsz a szinkronizációval, még ha működik is.
-
St3ven
addikt
válasz
darvinya #48836 üzenetére
Nekem nincs mindig ott a képernyőn.
Jobb alul van egy lefele mutató nyilat ábrázoló gomb, amivel el lehet tüntetni bármikor a bevitel közben is.
Azt amúgy hogy érted, hogy "a másik billentyűzetet teljesen megbénítja"? Egyszerre kettőt használsz bevitelre? Mert tény, hogy azt még sosem próbáltam...
A netforgalmat úgy nézted, hogy minden más folyamat esetén tiltott volt, csak ennél az appnál volt engedélyezve? Ha nem, akkor honnan tudod, hogy ez generálta az adatforgalmat?
Ha ezekben tudsz mutatni valami konkrétumot, már gyalulom is le.
(#48837) GoodSpeed
A SwiftKey és a Swype sokkal nagyobb helyet foglal, és gyenge vason sajnos nálam elég lassú. A rés mérete egyébként pont, hogy állítható -
-
-
petipetya
nagyúr
válasz
darvinya #47806 üzenetére
Igen azt kihagytam, hogy a másik félnek fel kell téged (vagyis azt az email címet / felhasználói nevet, amivel regisztráltál) vennie a saját Skype kliensében vagy a webes felületen.
Miután felvett, neked ezt meg kell erősítened. Amúgy az mindegy, hogy melyikőtök veszi fel először a másikat.
-
dokee78
félisten
-
törölt tag
válasz
darvinya #39102 üzenetére
Nálam biztos, hogy működik, írtam már át. Egyébként akkor sincs pánik, több megoldás is lehet. Pl. Aroma -val visszaírni recoveryből. Egyébként minden ilyen művelet előtt ajánlott egy Nandroid backup. Akkor CWM -ből is vissza lehet állítani, nem kell ADB. Esetleg init.d -be tenni egy parancsot, ami minden bootnál cserél. Akkor minden második bootnál, rendszerfelállás előtt létrejön a helyes érték.
-
törölt tag
válasz
darvinya #39079 üzenetére
Nem azt írtam, hogy nem lehet. Csak baromi macerás. Tapicskolsz, próbálod pontosan illeszteni a kijelölő nyilakat (persze melléböksz), ide - oda lépkedsz a fülek között, előhozod, eltűnteted a billentyűzetet, tologatod le-föl az oldalt a az ablak alatti funkciógombokhoz, stb.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
darvinya #39034 üzenetére
Somatom: előre is köszi!
darvinya: igen, az eltérés a felbontásbeli különbségből fakad. De a telefont nem lehetne rávenni, hogy a kéet ne fullHD-ban tolja ki?
Vagy amin lovagolok, hogy valahogy a képet összetolni a telefonon. Talán valami hasonló jutott eszébe Somatom-nak.
Mi történik akkor, ha nme fullHD-s monitorra, kötöm? -
gordonfreemN
addikt
válasz
darvinya #39015 üzenetére
Persze, természetes, hogy a témában te is jelen voltál, külön nem jelöltelek meg, de az neked is ment. Csak az utolsó hsz-re válaszoltam.
Amit mutatsz az már hasonlít, de mindezt fektetett módban kellene elérni, mert nekem úgy nem sikerül.
Ugyebár a kiküldött kép leginkább fektetett módban szeretne futni, igaz ezt elfelejtettem mondani -
gordonfreemN
addikt
-
petipetya
nagyúr
válasz
darvinya #34621 üzenetére
Igen, amikor arra járok, akkor nekem is. Alapjáraton viszont csak karcolom a belváros szélét a mindennapokban.
Egyébként időjárásra és tömegközlekedésre használom (kedvencem az otthonra + munkahelyre irányuló kártya és figyelmeztetés), de nagyon tetszik az is, hogy egy adott helyszínre rákeresve egyből tervezi az útvonalat, és mutatja az időpontokat.
Viszont nagyon hiányolom az USA-ban elérhető egyik funkciót, amely révén a gugliban rákeresett sorozatokra és mozifilmekre külön kártyán figyelmeztessen.
-
zlatan77
aktív tag
válasz
darvinya #34494 üzenetére
Köszönöm a javaslatokat,de félreértettetek.
Tudom,hogy vannak alternatív megoldások,de a play-nek pont az lett volna a lényege, hogy egyszerűen és gyorsan működik, rengetek szabad tárhellyel.
Persze a lejátszási lista szerkesztése jó megoldás lesz, csak fura, hogy egy alap dolog (mappából lejátszás) nem került bele az appba. -
LonGleY
veterán
válasz
darvinya #33538 üzenetére
Ahogy már párszor írtam, mikor online ragad valaki, annál a Hangouts telepítése, majd a rendes a kilépés segített, de ettől függetlenül is megkavarodott. Egyszerűen nincs rendes timeout beépítve. A legszebb, amikor offline-nak mutatja azt, aki egyébként online van - mondhatni, k-ra gáz.
Ezért mi is kiiktattuk a francba, és van, akivel azóta a Yahoo Messenger csatornáját használjuk Trillian és Pidgin alatt.
-
-
tomy86
addikt
válasz
darvinya #32750 üzenetére
Hagyjuk inkább (leírom pü-ben mit próbálok elmagyarázni). De azért belinkelem a hipochondria jelentését, mert te teljesen másról beszélsz.
-
LonGleY
veterán
válasz
darvinya #32747 üzenetére
Simán el tudom képzelni egyébként, hogy már próbálkoztak vele, csak egyszerűen az adatbázisok nem hozzáférhetők rendesen, idióta formátummal dolgoznak stb-stb. Hell, én a magyar bringa nagykerekkel szopok... van, amelyiknek normális raktérkészlete sincs, nemhogy online, frissülő hozzáférhetősége, hogy meg tudd nézni, mi a helyzet a darabszámokkal, netalántán össze tudd kötni a webshopoddal. Kezdjük ott, hogy a legtöbbnek még nagyfelbontású képei sincsenek a termékeikről, csak a logózott, rossz minőségű, apró jpeg-ek, amiket kézzel kell az oldalukról leszedegetned, az FTP-ről azt sem tudják, mi az. És gondolom ugyanez van a bkk-val és a menetrend programokkal, meg egy rakás helyen, ahol a számtech infrastruktúrát előre nem látó, bennfentes barmok csinálják.
-
tomy86
addikt
válasz
darvinya #32739 üzenetére
"Mert akinek jó lenne azok nem használnak (többség) ilyen telot."
Ha ezzel a célközönség korára célzol, akkor nagyot tévedsz te is és LonGley is. Ugyanis ahhoz hogy naponta marékszámra kelljen szedned gyógyszereket nem kell öregnek lenni. Tizenévesen is lehet valaki pl. rákos és nem kell alzheimer kórosnak lenni, hogy nehéz legyen követni a beszedendő bogyókat. De így sem értem hogy jött ide a hipochondria. -
törölt tag
válasz
darvinya #32733 üzenetére
házipatikából én már régóta hiányolom, hogy nincs androidos alkalmazásuk
Az egyik legjobb hazai egészségügyi portál, pl a vérnyomásnapló remek szolgáltatásuk.
Ami nekem még fent van egészségügyi témában:
-
petipetya
nagyúr
válasz
darvinya #32645 üzenetére
air és darvinya, levideóztam a dolgot: youtube
Más történet, hogy gépen ritkán dolgozom, és valamit profilokkal kapcsolatos dolgot kérdezett youtube. Kattintgattam arra, amit logikusnak láttam, erre két külön profilra szedte a youtube fiókomat: xy és xy@gmail.com. Addig kattintgattam, amíg sikerült megint összekapcsolni a kettőt.
Viszont Google+ profilból még mindig kettő van, a normális xy@gmail.com és egy xy külön. Ezt az xy-t külön törölni nem tudom, mert akkor az egész Google+ profilom elúszik. Hogy ez mi a nyavaja és mit tudok kezdeni vele, arra még nem jöttem rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest