- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
törölt tag
Szerintem önmagában nem tudja. Át tudod adni telepített médialejátszónak és ha az tudja, akkor úgy. Én a BSplayer -t használom, mert az Tubemate nélkül is tudja. Böngészőben használom a Youtube -ot (vagy, ha egy hírben van YT videó) és megosztás menüből átadom a BSplayer -nek. Firefoxban van rá gyorsgomb. URL -en (vagy beágyazott YT videó címén) nyomvatartás és a felugróban ott a BS ikon. Sztem kényelmesebb, mint Tubemate -tel.
-
S e t h
nagyúr
A google playen találtam két ilyen hozzászólást, lehet a fórumon több is akad.
Ovidiu GOA October 24, 2015
Doesn't backup my words no matter what I tryColin Chan October 24, 2015
Personal dictionary gone! Latest update deleted my personal dictionary and won't sync. Really disappointing. -
S e t h
nagyúr
Ilyen nekem is volt korábban, sokáig agyaltam mi lehet a gond és végül mire kizártam minden lehetőséget az maradt, hogy a swypeot csak úgy telepíthetem ha más éppen nem települ, nem szinkronizál. Ha bármi más adatforgalmam volt, akkor nem szinkronizált a szótár, ilyenkor újra is kellett telepítenem a programot, különben később sem volt szinkron. Mostanában ha szükséges factory reset, akkor amikor már minden mást telepítettem, utoljára jön a swype, hagyom is a telefont a békén. Kicsit körülményes, de így megelőzhetővé vált számomra ez a probléma.
Kérdés, hogy a te problémádat nem okozhatja-e a mai frissítés, nem tudom nincs-e ilyen defektje. -
zeon.hu
nagyúr
-
Most próbálgattam kicsit. A Google keyboard tud csak helyesírás-ellenőrzést, de nem mindenütt.
Az SMS alkalmazásban vagy pl. a Viberben próbáltam ki, ott ment, de a Google Keepben nem. Lehet, a beviteli mező típusa más?
Meg a nagyobbik gondom, hogy magyar nyelven nem megy.Akkor már csak az a kérdés air segítsége után, hogy tudtok-e olyan billentyűzetet, amelyikben van magyar helyesírás-ellenőrző?
-
csipuka
senior tag
En is az ES-re teszem a voksom.
Beallitottam az FTP-t benne a PC-t meg beallitottam hozza. Asszony linux-a es az en ceges win7-em alatt faszasul megy. Kitettem ikonra az ftp inditasat utana meg elerem tavoltol. Azota asszony is leszokott a kabelezesrol, pedig az anagy szo, hogy halad a korral -
törölt tag
Ha van root, akkor a Webkey neki teljes értékű megoldás lehet. A távoli asztalnál ott vérzik el, hogy nem él a szerver, ami az állandó, külső elérést biztosítaná. De neki belső hálóhoz kell, aminél nincs dinamikus IP probléma. Statikus (vagy ismert) IP esetén külső hálóról is működik.
-
daninet
veterán
Minek szólsz hozzá, ha fogalmad sincs? én is eljutottam a playstoreig
kipróbáltam az első 10et a call blocker keresőszóra, google contacts csoportot (meg úgy általában telefonkönyv csoportot) egyik sem tud tiltani, ezért kérdezem tudtok-e olyat amelyik ezeket tudja együtt (!!)
-csoportot tilt, nem egyesével adogatom hozzá, naponta bővül a telefonkönyv
-időzítve tilt -
zeon.hu
nagyúr
chrome-al (és betaval) elégedett voltam, de mostanra állandóan újratöltött minden oldalt sima lap váltáskor is. uc nem csinál ilyet, akármennyi task váltás is történik.
de ezek a hibák zavaróak. sokat diktálok és bármilyen jó is a swype erre, hibák vannak. visszalépve minden egyes szót betűnként törölni és javítani elég lassú folyamat. chrome alatt swypeban ilyenkor is megjelennek az alternatívák és 1 klikk a javítás.
a kép beillesztésekor történő kilépés meg no comment.
amúgy tetszik, sokat tud. egy frissítést kivárok esetleg, de utána radír, ha nem javul. -
air
nagyúr
Továbbá egyáltalán nem baj, ha egy ilyen kérdésben többen is elmondják a véleményüket. Hiszen nem biztos, hogy amire a kérdező elsőre gondolt, az valóban a legjobb megoldás. És senki sem tudhatja, hogy legközelebb nem ő kerül-e hasonló helyzetbe, amire már lesz több ötlete.
És amíg a modik nem szólnak, hogy túl sok az off, vagy nagyon messze vagyunk a témától, addig off topik hsz-ekben elbírja a fórum.
Akit pedig még így is zavar, nyugodtan továbbgörgethet. -
Nocsesz1
senior tag
-
spe88
senior tag
Tehát akkor a 8 GB ezekből tevődik össze?
Még a leosztogatós módszerrel is kéne lennie 7450 MB-nak, ha jól számolom!
Ennek ellenére 6639 MB. Gyártó elkummant ~ 800MB-ot?Na mindegy, szóval akkor az Android rendszer az appokkal 2392 MB-ból tud csak gazdálkodni?
Az SDcard0-ra (amin elvileg, akkor van még hely) valami appal lehet telepíteni appokat jól rémlik ugye?
Vagy ne próbálkozzak ilyenekkel?Köszi
-
spe88
senior tag
Ennyire nem vágom az Android rendszereket viszont csináltam egy screenshotot!
Látható rajta, hogy a telefonn még van egy halom memória, de mégse lehet egyetlen egy appot sem telepíteni, mert az "elsődleges" megtelt!
Van erre valami megoldás?
Gyakorlatilag a rendszernek csak 4 GB hely van? És 8 GB-os a teló...
Illetve az egyéb kategóriába mi tartozhat? Hiába megyek rá nem ugrik elő semmi!Köszi
-
Burt1793
veterán
Mifelénk stabil félóránként követik egymást a buszok (csúcsidőben megy több is persze), így nem kell menetrend, könnyű megjegyezni, ahogy azt is, hogy minimum 10 percet késik úgy a busz, hogy 3 faluval előttünk indul és egy jelzőlámpa sincs közben. Az utazók nagy része ráadásul bérletes...
-
törölt tag
Ezek nem friss infók, de sokat szórakoztam ilyenekkel a meló miatt. Arra jutottam, hogy egyik sem jó, mert
- A célhardverek lencséje más (széleslátószögű), ezért a telót nagyon nehéz jól elhelyezni.
- Nem sikerült remegésbiztos tartót találnom
- Teljesen más a kamera és a kijelző láthatóság szempontjából ideális elhelyezés.Ha van OBD és ki is használnád, akkor talán a Car O pro jó lehet. De nekem az Autoguard Blackbox pro jött be a legjobban. Azt kell tudnod, hogy ezek nem közvetlenül kameraképet, hanem screencast videót rögzítenek. Tehát, a felbontást a kijelző felbontásához legközelebb eső, szabványos videóformátumra kell állítani. "Éles" bevetés előtt ezt mindeképpen ki kell kísérletezni. Az jött be a legjobban ebben az alkalmazásban, hogy a videója szabványos és a hozzá rögzített adatok is szabványos, srt -ben vannak. Remélem, találsz hasznos infót az irományomban!
-
dokee78
félisten
-
vadász 1
újonc
Tisztelt air "ph-nagy úr!
Talán elkerülte a figyelmét, hogy azért kértem segítséget, hogy boldoguljak a telefonnal!
Gondolom,ha értenék hozzá mint ön, akkor nem írtam volna! A saját területemen én is
értek mindent! Így ezzel a válasszal semmit nem érek! Rendes válasz híján ne üzengessen!!!!!!!!!!! -
simico
aktív tag
Az alkalmazásoknak lehetőségük van rejtett adatokat (hidden app data) tárolni Drive-ban, ennek pont az a lényege, hogy a felhasználó ne lássa, ne találja meg ha csak simán nézelődik a Drive-on - például így megelőzhető, hogy véletlenül letörölje egy alkalmazás mentéseit ("mi a tököm ez a XZF mappa, én ilyet tuti nem csináltam"). Nekem például a HTC saját backup alkalmazása menti úgy a telefonom a Drive-omba, hogy azt sehol se látom / találom meg, csak a program látja. A webes felületen a fogaskerék (Settings) ikonra kattintás után Manage Apps fülön viszont ott van az alkalmazások között HTC services néven és jelzi, hogy mennyi rejtett adatot tárol. Mellette az Options gombra feljövő menüpontokkal leválaszthatom a Drive-ról és ki is törölhetem az összes adatát.
-
strcpy
tag
Direkt emiatt nem volt jelszó csere. Hátha valaki ennyire ostoba, hogy használja boldogan. Jelenleg már van egy British Telecomos IP-m, amihez (ha nem nyilvános hálózat volt) tartozik egy ügyfél, szerződéssel.
Amúgy annyira jól be volt védve a telefon, hogy engem is megtréfált az eset előtt pár nappal. Ezzel sok kellemetlen órát okozva. Így gondoltam kilövöm a védelmet ideiglenesen.
A technikai analfabéta tolvajnak hála, minden programot szemrebbenés nélkül tudok telepíteni.
-
törölt tag
Kevered a dolgokat. Nem rettegek attól, hogy a Google ellopja, hanem, számomra nem világosak a mentés/visszaállítás körülményei, ezért nem használom a Google mentéseit. Továbbá, bizonyítani tudom, hogy a Google hozzányúl a privát tartalmakhoz is, megváltoztatja a hozzájuk kapcsolódó jogosultságokat. Ettől függetlenül, használom a Drive -ot, kellő körültekintéssel. Nem értem, hogy miért kóstolgatsz, amikor próbálok segíteni, ötletelni.
-
Ha fájlokat keresel és tudod a konkrét nevét, akkor egy rootos fajlkezelő, vagy egy terminal emu root jogokkal, h biztos mindent át tudjon nézni:
find / -name <fájlnév>Ha a telón van ilyen fájl/-ok ez kiírja elérési úttal.
Ui.: nem olvastam vissza, lehet, h zöldséget írtam, akkor sorry!
-
törölt tag
Nem ismerem az alkalmazást, de talán nem feltétlenül fontos, hogy hol vannak. Esetleg, csinálsz a mostaniról egy helyi mentést, majd visszaállsz egy régebbi állapotra és arról is csinálsz helyi mentést. Aztán átállsz Foldersync -re és meglesznek a régi mentéseid. Gondolom, hogy azt vágod, hogy olyan nincs, hogy Te, mint fióktulaj ne férj hozzá vmihez a Drive -odon. Szvsz sanszosabb, hogy az a vmi nincs a Drive -odon (feltéve, hogy alaposan körülnéztél).
-
törölt tag
Ez nagyon érdekes. Ugye, sejted, hogy mi lenne a következő kérdésem! Arra viszont már csak a fejlesztő tudna válaszolni. De, előtte csinálnék egy tesztet, megnézve a Drive szabad hely méretét mentés (szinkron) előtt/után. Én úgy vagyok ezzel, hogy helyi mentést mindegyik tud, a Foldersync pedig már bizonyított (és ismeri a Drive -ot).
-
aprokaroka87
nagyúr
igy van
ha eléri a 100%-ot akkor lekapcsolja a töltést,és a hállozatrol üzemel.
bár ma ránézek az Aida64-en,ott mit mutat
persze minimális feszültség ingadozás lehet,de ahhoz eleve az kellene hogy ha eléri a 100%-ot akkor tiltsa le a hálozati ellátást is,viszont akkor meg folyamatosan kellene töltöre dugni...ami az usb csatinak sem tesz túl jót hosszabb távon. -
-
törölt tag
Egyébként volt rá próbálkozás. Wine for Android. De nem tudom, hogy lett -e belőle valami.
-
vicze
félisten
A telefon bekapcsolását egy HW megszakítás vezérli (pl. a bekacsoló gomb megnyomás), ami itt egy RTC(van minden egyes telefonban, enélkül konkrétan nem működne) flag/regiszter érték (jelen esetben a neve "wakealarm") és a telefon bekapcsol azaz generálja a megfelelő HW megszakítást(bővebben itt), után meg az ébresztő aktiválódik. Ez a folyamatnak "semmi" köze az Androidhoz, max annyi, hogy a kernelnek tudnia kell, hogyan állítsa a megfelelő regisztert az RTC-ben, de NEM csak a kernel függvénye(minden alatta lévő rétegnek is kezelnie kell pl. bootloder). Az ALAP androidban nincs, míg MTK mellékeli a saját ALAP SDK-jában(ezzel fordítod magát a rendszert), így hacsak egy gyártó bele nem írja a saját kernelébe, nem tudja az adott telefon. MTK esetében a FW-t is azonosak hacsak nem mókolja a gyártó, ami ritka, így a bekapcsolás funkció marad. De pl. egy MTK-s Android One nem fogja ezt tudni.
MIUI-ban is egy szimpla SW update hozta a funkciót.
Minden Acatelen működik, minden Huaweien működik, és mindegyik HTC One-on működik, amibe mellesleg 1,5év után rakták bele SW frissítéssel. Meg amiről nem tudok...Illetve a "kikapcsolás" nem azt jelenti, hogy "áramtalan" a készülék, nagyon alacsony szintű programozás és HW elemek ekkor is működnek.
Annyiban igazatokban, hogy lehet olyan régi HW aminek az RTC-je nem tudja a wakealarm funkciót, vagy máshogy tudja mint a többi, így igen részben HW támogatás is kell, de ez 99%-ban adott.
-
törölt tag
Még egyszer, utóljára nekifutok, hátha megérted. Van a törvény és annak értelmezése. A törvény szó szerint így fogalmaz:
"2. személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;"
A tévedés az, hogy ha nem írja konkrétan a telefonszámot, akkor az már nem is személyes adat. Itt következik a törvény értelmezése, vagyis, hogy e törvény alapján, a telefonszáma kapcsolatba hozható -e az érintettel. Nos, szerinted nem, az adatbiztonsági szakértő szerint viszont igen. E két vélemény hitelességét súlyoztam. Sztem is tök egyértelmű, hogy a telefonszámom kapcsolatba hozható velem. Különben értelmetlen lenne a létezése, hisz egyetlen célja a velem való kapcsolat. Ez pedig ott van a törvény első mondatában.
-
törölt tag
A személyes adat
A személyes adat bármely olyan adat, ismeret, vagy akár adatok összessége, amely egy konkrét, élő természetes személlyel közvetlenül vagy akár közvetve kapcsolatba hozható, beazonosítható, valamint az adatból levonható, az érintett személyre vonatkozó következtetés.
Személyes adat például munkavállalónk vagy ügyfelünk neve, címe, születési adatai, igazolványainak száma, végzettségére és képességeire vonatkozó információk, TAJ száma és adóazonosító jele, privát telefonszáma és e-mail címe, arcképmása, hangja, vagy épp kézjegye.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest