- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szilchi #26069 üzenetére
Ha a megfelelő kernelmodult ("drivert") a megfelelő helyre teszed, akkor nyert ügyed van.
Pl. sikerült megoldanom, hogy egy Alcatel ot918d telefon root-olt gyári rom felismerje az ext2 partíciót (mert az alapból nem tudta).
Ehhez 1 fájl és egy szkript kellett. Tehát nem ördöngösség.
Csak hát ez egy nagyon egyszerű dolog volt.Ezért a hozzáértők valóban ezeket szedik össze, és teszik be a rom-jukba. Ezért is van kereslet a főzött rom-okra.
-
Crytek
nagyúr
válasz
szilchi #24817 üzenetére
Kár hogy ezt "gyárilag" nem úgy adják
Multkor is akkor lett full gatter a gép miután rádugtam a gépre és nyomtam a gombkombináciot amit kellett.Na onnantól kezdve nem kapcsolt be a tábla ezért is küldtem vissza.
Akkor sajnos marad a 4 colos telon a gameloftos cuccok futtatása.
Most akkor ez a SuperOneclick is elég nem kell firmware?
-
szilchi
őstag
válasz
szilchi #24236 üzenetére
Leadtam a rendelést.De az Edigital-os telefonszámomat,amin el tudnak érni,át kellett írnom arra a számra,amin regeltem a Mastercard Mobile-t.Ami azért gond,hogy az a tesóm telefonja volt.Így ha hívnak,őt hívják és nem engem
.Vagy ha megvolt a fizetés és levonták a kártyáról a pénzt,akkor visszaírhatom a saját számomat?
-
-
Prof
addikt
válasz
szilchi #21849 üzenetére
Ezt nem hiszem, mutass csak 1 ilyen felmérést !
Az emberek nagyon kis része él wifi hotspot mellett, a tabletnek meg pont a mobilitás a lényege. Vopnaton buszon stb. lehessen netezni vele, ahol bizony többnyire semmi wifi.De ezt a gyártók is tudják, csak jól lehúzzák a népet egy 10dolláros feature-ért 50-100-at kérnek.
-
rpeter
csendes tag
válasz
szilchi #21849 üzenetére
Azért nincs 3g-Re igény, mert nem utazáshoz veszik általában a Tabot, hanem otthoni médiafogyasztáshoz, ha utazik csak olvas vagy filmet néz rajta a legtöbb ember, amikor odaér már megint van wifi. Ha kell akkor tethering a mobilról. Plusz nem szeret még egy Sim után fizetni, ha nem használja ki. Ráadásul szerintem egy csomó tervezési és üzemeltetési gond is adódhat belőle, antenna elhelyezés, folyamatos energia és erőforrás felhasználás. Ezek az olcsó hardvereket könnyen térdre kényszerítik. Ebből talán a legnagyobb gond az energia, mivel senki nem szereti a gyorsan merülő tabokat. De nyilván a piacot az igények alakítják, ha lesz rá kereslet akkor azonnal jönni fognak a kínaiak.
-
tjb007
nagyúr
válasz
szilchi #20295 üzenetére
Ha létezne ilyen program (de nem létezik) akkor mindenki orrba-szájba gyártani a saját verziókat
Ehhez az egészhez elég (értsd: nagyon) mélyrehatóan kell ismerni a Linux működését. Amilyen tudás ehhez szükséges azt el lehet sajátítani de nem 1-2 vagy 5 óra alatt.
(#20296) z0d1AK
Jól gondolod
Ennyire mélyen (sőt, feljebb sem olyan túlságosan) már én sem vagyok otthon meg nekem más is a "szakterületem" (nem nehéz kitalálni, hogy mi azt).
(#20297) gps76
Van itt a fórumon nagyon sok ember még aki otthonosan mozog a témában.
-
Davebowman
senior tag
válasz
szilchi #20287 üzenetére
Ha jól értem neked is az a terved, mint az enyém, nincs bt a tabodon és OTG-vel szeretnéd megoldani? Úgy tudom az csak nyitott bootloaderrel lehetséges, a tábla hardveréhez kell forrásból kernelt fordítani. Hááát egy debianon, vagy ubuntun még megcsinálom, de egy táblán.... nagyon érdekelne.
Más. Kérdés: Hogyan tudok egy tökismeretlen táblára cwm-et varázsolni? Nandroid backup miatt kellene, ugyanis ha elcseszem appokkal, félek nem tudom visszaállítani, gyárit. Amúgy van rajta egy reset luk, az mire lehet jó? Könyve nem írja, hogy sima reset, vagy gyári állapot.
-
tjb007
nagyúr
válasz
szilchi #20280 üzenetére
Igen, azok driverek, oda is van írva, hogy mihez.
-
Fateys
tag
válasz
szilchi #19600 üzenetére
Leírtam,hogy mire használnám főleg
böngészés. Igen,60-ért nem is vennék 100is-t,de hozzá tudok jutni 45-ért 1év garanciával,viszont mivel nem feltétlen a kijelző a fő szempont,inkább a teljesítmény,gyorsaság,nem biztos,hogy jobban járok egy 100is-el,mint egy 70w-vel,vagy hát nem tudom,várom,hogy vki meggyőzzön,hogy 100is sokkal gyorsabb és nem csak a kijelző a különbség
-
szilchi
őstag
válasz
szilchi #19408 üzenetére
You basically have to extract the ‘onandroid’ file from system/bin folder of the zip file that you downloaded, copy it to /system/bin directory of your Android device and set its permissions to 755 (rwxr-xr-x) with any tool of your choice (Root Explorer, Super Manager, ES File Explorer, ADB, Terminal Emulator).
Mivel a terminállal nem ment,megcsináltam manuálisan.Bemásoltam,set permissionnal átállítottam rwxr-xr-x -re.Majd futtattam.De nem jó,mert hibaüzenetet kapok: md5sum not found in path! Exiting...
-
szilchi
őstag
válasz
szilchi #19406 üzenetére
Na odáig megvan,hogy felmásoltam az sd kártya gyökérkönyvtárába az onandroid filet.Majd megvolt a mount/system futtatása is.Mikor a terminálba be kellene írni a parancsokat,viszont gond van.Az "su" még ok,a "cp /sdcard/onandroid /system/bin/onandroid"-ra viszont azt írja,hogy cp:not found
.Azt írták,csak a tömörített file system/bin könyvtárban lévő filet másoljam fel.De se így,se a teljes könyvtárral felmásolva nem megy.
-
kelzsoca
félisten
válasz
szilchi #18028 üzenetére
Amit letöltöttél egy recoveryvel (pl: gyári 3e) felrakható custom recovery valószínűleg.
Tehát a csomagot kibontás és módosítás nélkül felmásolod az SD kártyára, majd a készüléked elindítod recovery módban (hangerő le+power, vagy hangerő fel+power, vagy egyéb más módon) és ott tudod telepíteni a kis csomagot.
-
tjb007
nagyúr
válasz
szilchi #17517 üzenetére
Nekem csak annyi problémám volt, hogy a 4:3 -as képarány miatt nehezen találtam direkt az ilyen méretű tabletekhez készült tokot de méret alapján vadásztam egyet (amit amúgy nem igen használok).
(#17519) ityam
Amit itthon is meg lehet vásárolni, Mali-400 van benne és léteznek 3G -s változatban is azok a Samsung tabletek. Ezek közül most a legolcsóbb a Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus de ebben nincs beépített 3G modem és nem is csatlakoztatható semmilyen módon sem hozz.
Szintén Mali-400 -as a hamarosan megjelenő ConCorde tab 9.7 IPS Plus, ebben szintén nincs beépített 3G modem viszont van lehetőség USB stick csatlakoztatására.
"Ezt tudná kezelni az a tablet amibe lehet sim kártyát rakni?"
Ezek a tabletek ha csak nem valamelyik szolgáltatónál vásárolod kártyafüggetlenek, tehát bármelyik szolgáltató SIM kártyáját belerakhatod.
"Esetleg érdemes lehet csak egy olyan USBs modemet venni amit felismer a jelenlegi tabletem?"
Ha szükséged van rá akkor érdemes de ehhez nem ártana tudni, hogy mely modemeket kezeli a készüléked.
Mi ennek a tabletnek a pontos típusa ?"Esetleg lehetséges valami driverféleség hogy felismerje a Android 4.0.3 az én ZTE MF110 stickem?"
Megoldható de ez nem Windows, nem két kattintásból áll. Kell hozzá az adott modem drivere, ezt bele kell forgatni a kernelbe etc. etc., szóval elviekben lehetséges a gyakorlatban viszont -ha csak nem vagy ROM főző- nem.
-
Sanzaa
senior tag
-
tjb007
nagyúr
válasz
szilchi #17471 üzenetére
Minden megoldható. Ahhoz, hogy működjön a dolog bele kell forgatni a kernelbe az adott BT dongle driverét plusz a szoftverbe is bele kell rakni ezt a funkciót, utána az OTG kábelre kell már csak rádugni az USB modult. Ez a legegyszerűbb módja, persze aki nem ért hozzá annak csak az marad, hogy találjon egy olyan ROM -ot amiben ez megoldott.
-
hevizms
addikt
válasz
szilchi #17411 üzenetére
Dealextreme baromi lassú.Legalábbis nekem jó 2 hónap volt mire ideért a tőlük rendelt cucc.
Na persze ez nem jelenti azt hogy a tied is lassú lesz,de nem én vagyok az első akinek ilyen tapasztalata van velük.
Az tuti hogy elküldik.
Emiatt nem kell aggódni,ilyen téren megbizhatóak. -
hevizms
addikt
válasz
szilchi #16992 üzenetére
Van a beállításokban a megjelenités menüben az accelerometer coordinate system.Állítsd át speciálisra.Egy próbát megér.Nekem egy Teclast a10t tabletem van és ez meg válogat a játékok közt.Pld a Temple run nem megy döntögetve,viszont pld a Speedx 3D meg igen.Próbáltam utánajárni miért is van ez és valahol olvastam hogy azért mert csak 2 tengelyes a G sensora.
-
szilchi
őstag
válasz
szilchi #16866 üzenetére
Két negatív dolog a gépemmel kapcsolatban.Az egyik kedvenc játékom,a Stupid Zombies,elindul majd ha a Play-re kattintok kilép a játékból.Meg a Temple Run nem megy,mert mikor dönteni kellene a gépet nem reagál.Mindegy mennyire döntöm meg..De ezt máshol is írták,hogy "retardált" a G-sensor.Elöbbi zavar,mert bírom azt a játékot,utóbbi hiba kevésbé,mert olyan játékot nem játszok,amihez döntögetni kellene a gépet.Szerintem továbbra is jó vétel olt 18K-ért..csak ne felejtettem volna el tokot rendelni mellé olcsón.Ha munkahelyemre viszem,akkor is a dobozában
-
mipityu
tag
válasz
szilchi #16794 üzenetére
Gratula hozzá.
OTG átalakítót mindenképpen be kell szerezned, anélkül nem tudod a 3G sticket felismertetni vele. Arra figyelj, hogy micro vagy mini USB, a Tiedhez MINI kell. A micro íves trapéz, a mini kettős, szögletes trapéz. Ha Kínából rendeled nézd meg a képen is mert gyakran elírják.
Toknak keress egy 7" tablethez való tokot. Pl. ezt. Nekem már a 2. jön belőle. Nem egy szuper minőség, de nagyon lapos, akkora mint a tablet. Az elsőt megfaragtam a PD10-hez, de nem kellett az új gazdájának. Az Aurora kezelő szervei máshol vannak, ezért rendeltem a 2.-at, azt meg majd ehhez lyukasztgatom ki.
16796 Crytek 6 órával vannak előttünk, vagyis most Náluk 20:15 van.
-
tjb007
nagyúr
válasz
szilchi #16794 üzenetére
Nem jár hozzá OTG adapter, azért nem találod.
1-2 dollárt az eBay -en be lehet szerezni, neked a képen közében lévő csatlakozójúra van szükséged:(#16795) tycho
WayteQ xTAB-80 (8 col, br. 45e Ft) vagy WayteQ xTAB-100is (9,7 col, br. 55-60e Ft), a leírt dolgokra mindegyik megfelel.
-
-
mipityu
tag
válasz
szilchi #16730 üzenetére
2012.07.01 17:37 Budapest 1005 Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
2012.07.02 08:50 Budapest 1005 Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure
2011.11.15 13:48 Budapest 1005 Vámkezelésre vár / Waiting customs clearanceA fenti első két sor azt jelenti, hogy lezajlott a vámolás és 1-3 nap múlva hozza a postás.
Ha a 2. sor helyett a 3. sor jelenik meg - na akkor ÁFA fizetés fog következni.hun-gery téved, 1000$ alatt már nincs személyes ügyintézés.
Ha a 3. sort látod, akkor a leggyorsabban úgy jutsz a csomagodhoz, ha a postavamugynokseg@posta.hu e-mail címre elküldöd a számlát vagy a banki vagy PayPal igazolást, tehát bármilyen iratot, ami igazolja hogy mennyit fizettél az adott csomagért és a "Nyilatkozat vámkezeléshez" dokumentumot, kitöltve, aláírva beszkennelve . Az e-bay és a PayPal oldalán is le lehet menteni a számlát. Ennek alapján a Magyar Posta eljár a vámolás ügyében, majd kiszállítja a csomagodat és ekkor utánvéttel kifizetheted a vámot, áfát és a kezelési költséget (nem találtam meg, de ha jól emlékszem 2500 Ft).
Ezen az oldalon le van írva minden.
Ami minket innen érdekel az a "Magánszemélyek részére érkező küldemények vámkezelése" menü és a "Nyilatkozat vámkezeléshez " -
tvamos
nagyúr
válasz
szilchi #16642 üzenetére
Ha ram hallgatsz, inditod a PayPalon a reklamaciot! Leirod a bajod... max visszavonod, ha megoldodik. Ne varj, mert ha kicsuszol a reklamacios idobol, bottal utheted a penzed nyomat. Az eBayen mar jartam igy, de ezek a Kinaiak mind egy kutyak! Es egyebkent is, ez a modja.
-
vamzi
senior tag
válasz
szilchi #16605 üzenetére
A töltés alatt használhatatlan a kütyü jelenség nem túl ismeretlen a kínai kütyüknél. Sok kínai csoda szenved ettől és sajnos ez hardveres hiba, mert valószínűleg a töltőáramköre szivárog, illetve zajos, ami megzavarja a touchscreen-t. Szoftveresen alighanem javíthatatlan.
-
ZsZso
Közösségépítő
-
mipityu
tag
válasz
szilchi #16079 üzenetére
Ne nyüglődj azzal a kínai sza.ral.
Írd be a ragszámot a Magyar Posta nyomkövetésébe. Ha még nem passzolták át, néhány nap múlva meg fog ott jelenni és úgyis ott tudod csak követni a kikézbesítésig.A fentiek igazak a Singapore Postra és a Hong Kong Postra is.
Mindhármon keresztül szoktam csomagot kapni, tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Sorozatok
- Napelem
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Tőzsde és gazdaság
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- Hővezető paszták
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Új - Apple iPad 10.gen 2022 Wi-Fi 256GB Blue - Bontatlan
- iPad A16 Wifi 128Gb Silver A3354 bontatlan
- Panasonic Toughbook Cf H2 - Ütésálló tablet.- Erős fényerővel - Több darab
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged