- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
elqtram...
-
válasz
kovacspityu2 #26268 üzenetére
Nyitsz egy dispute-ot, és leírod oda a nyűgödet az eladónak.
Erre szoktak reagálni.
Én csak 5$-t reklamáltam, voltak levélváltások, aztán a határidő előtt 1 nappal visszaadták a pénzemet. (merthogy nem küldtek semmi tracking no.-t sem terméket.)
Ha neked forintos volt a fizetés, akkor úgy utalják vissza, ez esetben bukhatsz rajta valamennyit.De gy jó leírás talán jobban segít
-
válasz
alexnowan #26232 üzenetére
Nekem (illetve pontosabban 11 éves fiamnak) DPS Drem 7 van, olvass kicsit vissza, írtam egy rövid összefoglalót.
Vn rajta alap office, de csak nézegető, nem szerkesztő, de van rajta e-book ovasó, és a marketből annyi alkalmazást és játékot teszel fel, amennyit a belső tárhely bír.
-
válasz
maxika2004 #26218 üzenetére
Én a 11 évesnek vettem hasonlót, mint a Concorde (én a dps7-et választottam, a hardvere ugyanaz.).
Egész tűrhetően működik , de vannak lüke dolgai.A wayteq-nek erősebb a processzora is és a felbontása is jobb.
Ha csak ismerkedni kell, és árérzékeny vagy, akkor a concorde.
-
válasz
Adamis #26131 üzenetére
Az csak a tableteknél van (sajnos, és nem látom logikusnak miért is), hogy az alap ics-ben nem beállítható, hogy hova telepítse alapértelmezetten a dolgokat?
A telefonomon is ics van, ott ez beállítható.Vannak még dolgok, amik megoldásra várnak gyártói oldalról...
Addig is a root-osoknak a link2sd a legjobb megoldás, a nem root-osoknak meg az "áthelyezés sd kártyára" az alkalnazások kezelése menüből.
-
válasz
szilchi #26069 üzenetére
Ha a megfelelő kernelmodult ("drivert") a megfelelő helyre teszed, akkor nyert ügyed van.
Pl. sikerült megoldanom, hogy egy Alcatel ot918d telefon root-olt gyári rom felismerje az ext2 partíciót (mert az alapból nem tudta).
Ehhez 1 fájl és egy szkript kellett. Tehát nem ördöngösség.
Csak hát ez egy nagyon egyszerű dolog volt.Ezért a hozzáértők valóban ezeket szedik össze, és teszik be a rom-jukba. Ezért is van kereslet a főzött rom-okra.
-
Felejtsd el!
Közvetítő oldal, te fizetsz neki, aztán kínából megrendeli a nevedben a cuccot, amit te is meg tudnál tenni.
Ha meg vám/áfa terhelést kell kifizetni, akkor hirtelen nem segítenek, csak amíg a pénzed kell...Felejtsd el!
Maga a szerkezet egyébként hasonlít a concorde, dps, myaudio "márkákhoz".
-
válasz
kovacspityu2 #25812 üzenetére
a 25804-es nem lehet egy lehetséges lehetőség?
(rokarudi bejegyzése) -
DPS Dream 7 tapasztalat:
Skype videofonálás megy. -
válasz
akos727 #25716 üzenetére
Hát ha nem is akkor, de amikor kipipáltam, hogy a rendszerindításkor is húzza fel a professzort, na akkor... akkor 5 sec múlva fagyott.
A fura azonban az volt, hogy 1GHz-en is fagyott, ha a "indítás a rendszerrel"-t bepipáltam.
Ha nincs pipa, nincs fagyás.
Csak ezt ugye fiamnak nem árulom el, hogy root a gépezet (azt se' tudja mit jelent - még)
Titanium backup és hasonlók után meg leveszem a superuser-t. -
Szóval vettem egy darab DPS dream 7 tabletet, mégpedig a "madarasteszkóban".
Előzőleg olvasgattam, hogy mit is lenne érdemes venni 20±2k körül.
És találtam egy olyan tesztet, ami az általam is nézegetett 3 tabletet hasonlítja össze!
Ezek pedig a MyAudio 708M, a DPS Dream 7, valamint a Concorde Tab One.
Mivel a 11 éves fiamnak szántam, ezért elsődlegesen az ár vezértelt. Tanulásra, a tablet kezelésének elsajátítására használtattatom majd. Ennek megfelelően nem gondolgodtam 32GB-os sd kártyán, 2GB RAM és 8GB-os belső tárhelyben.
Egyenlőre nem gondolom, hogy root-olom a MID-et, de majd később lehetséges ilyesmi. Elméletileg van saját recovery-je, ami képes "user-data" mentésre, de ezt majd kipróbálom.Összességében ezért az árért nem vártam többet.
Természetesen vanak pro és kontra érvek.
Pro:
- relative olcsó (szerintem)
- elfogadható hardver
- elfogadható belső tárhely mind a programok telepítéséhez, mind pedig saját adatok mentéséhez. Mindezt külső sd kártya használata nélkül.
- elfogadható érintési érzékenység.
- Használható a tablethez a régi usb-s IBM pöcökegeres billentyűzetem.
- elérhető recovery menü (igaz limitált, de legalább adatok mentésére/visszaállítására használható), ez a root-mentes készülék miatt fontosKontra:
- a 800x480 csak a névleges méret, ennél a valós képernyőméret a szoftveres billentyűk miatt keveseb (úgy 800x430 körülire tippelem).
- akadós alap-szoftver: nem mindig reagál azonnal a vissza gomb, főleg akkor, ha a google play áruházban böngészgetek. Ennek ellenére az angry birds nem akad! Szóval, ha programot indítok az nem akad, de kezleni a képernyőket az olyan akadós. Fura, de így van.
- nem túl jó kijelző, főleg függőleges módban észrevehető.
- Restart után újraindul az időszámítás… ez mitől…???Antutu: 2507 (sd kátya és net tesztek nélkül)
A NoFrillsCPU szerint 60Hz-től 1,4GHz-ig lehet állítani a processzor frekvenciáját, persze root nélkül nem. De legalább láttam, hogy milyenek a határai az gyári kernellel.
Aztán gyanús lett, hogy az alkalmazáskezelőben lehetséges letiltani néhány alkalmazást... hmm...
Na a marketből felraktam gyorsan a superuser-t.
Láss csodát, mókolás nélül root a készülék.
Szóval mintha gyárilag root lenne a kernel, csak épp lekapták róla a superuser.apk-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Konteó topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Apple TV+
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Banggood
- További aktív témák...
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest