-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca1212
őstag
Köszi!
Ez a háromból a használt kategória, de majd meglátom mennyire lelakottat küldenek....
-
Stauffenberg
nagyúr
Ha jól látom abból csak a 4GB RAM-os változat csúszik be 100 ezer alá. Én az utóbbi években flagship Androidos telefonokhoz voltam szokva (amíg iPhone-ra nem váltottam tavaly). Mennyire elég ez a 4GB RAM hosszabb távon ezen a platformon? Nekem az utolsó ilyen telefonom már eléggé dadogott ettől és az sem ma volt. Apám például egy OnePlus 6-ost használ a mindennapokban, arra már nem emlékszem, hogy a 6 vagy 8GB RAM konfigot (jellemzően korábbi levetett telefonok oda szoktak vándorolni).
-
Chiller
őstag
Sziasztok,
végül Lenovo P12 matt display + toll lett a befutó.Úgy döntöttem nem várok tovább a Xiaomi pad 6 max-ra amúgy is jóval drágább lenne... Teclast-ot meg végül nem vállaltam be (kijelző miatt).
Tapogattam nézegettem mintaboltokban a tableteket, és rájöttem hogy kell a matt kijelző és ekkora is elég lesz nekem. Árban meg még belefér... így tokkal, ceruzával, garival jó árban le tudtam csapni egy újra. Jack dugó hiányát sajnálom csak, de jobbára úgyis Bluetooth-szal lesz használva a repcsin.
Már meg is érkezett, eddig elégedett vagyok vele.Köszönöm szépen a tanácsokat, ötleteket, ajánlásokat.
Üdv.: C -
MadKet
tag
Szia,
Xiaomi Redmi Pad SE 128GB 6GB-ot találtam 63 ezerért. Van valami ami miatt ez nagyon elmarad mondjuk az ajánlott Samsung A9+ től?
Felhasználás a mostanság sokak által említett lenne, szülőknek youtube, fb meg messenger menne rajta. Ha lenne benne sim foglalat az nem lenne rossz, de ezért nem adnék plusz pénzt
-
Kábé ugyan ezt keresem mint wulfi, úgyhogy kaptam is egy választ már.
2 kérdésem lenne:
- A Xiaomi ha jól látom wifi Only (legalábbis a telekomnál). A Samsung az már sim kártyás, vajon van hívás funkció benne? Mert telekomnál van ilyen okos multisimem, és ha nincs benne hívás csak internet akkor tudnék tenni bele egyet a gyereknek ami nem hátrány.
- Picit olcsóbban mit ajánlanál? Nem az ultragagyi 50 ezres kategóriában, azzal már szívtuk be régebben. -
Chiller
őstag
Amazonon nézegetem ill. banggood-on, pld ezt.
>Eddig mekkora képernyőn néztél filmet?
Jellemzően projektoronnyilván repülőn semmin. Volt 8"-as tablet, de nem tartottam elegendőnek (kb 7" van a székbe építve ugye a nagygépeken).
#93929:
Tabletet egyszerűbb tölteni, USB "mindenhol" van. laptopot már sokkal nehezebb. Kitámasztást megoldom repcsin. magyarul laptop nem pálya: macerás, nehezebb, stb. -
Chiller
őstag
Köszönöm a tippet, lehet ez lesz, ha nem találok jobbat. Még van 1-2 alternatíva (főleg persze kínai vonalon), de már nagyon szűk a kör. Jó lenne ha xiaomi pad 6 max lenne normális áron...
Nem szeretem az egérmozit, és sokat repkedek, aminél (számomra) csak tablet jöhet szóba. Gyakorlatilag filmezés, olvasásra kell főleg, erre meg elég egy teljesen alap android cucc, nem kell nekem snapdragon92423++ végtelen felbontással. És főleg nem túlárazva.
#93927 Reynaldo
Köszi neked, is, laptopjaim vannak, de erre a célra nem az kell. 14 órás repülőúton amúgy is sok szerencsét pár óra üzemidejű winfos laptoppal. -
ÖregMackó
tag
Én is az alldocube weboldalán olvastam a tablet leírásánál a PE 2.0-ról. mivel nincs ilyen töltőm, csak a mellécsomagolt 10 wattos, lényegtelen...
Nagy a zavar a töltés formák és használat körül a fejekben és nehéz kiigazodni a sok ellentmondó információ között. A kábel ami közvetíti a protokoll parancsokat tablet és töltő között már a legelső akadály szokott lenni. Az alldocube azt írta nekem messengeren, hogy a töltőnek usb c típusúnak kell lennie, amit pedig árulnak ehhez a tablethez 18 wattosként a képek szerint usb A csatlakozása van
-
Gawamatsu
senior tag
Amit ajánlottatok és rendeltem amazon.de-ről Alldocube iPlay 50 Mini Pro NFE tegnap megjött.
Ügyes kis szerkezet. Rendeltem rá tokot, fóliát is.
A fólia sajnos szar kínai, a széleken nem cuppan rá. A tok fasza gumírozott, a csücskökön pufibb. Sajna ipad szerű kijelzőre is hajló tok nem volt, ami támasztékként is működne, de hátha szembe jön majd egy.Android 13-mal jött, az utolsó security update 2023. november 5-i.
Van rá egy másik frissítés is, kb bios szerű FW, iPlay50_mini_Pro_V2.0_20240222, kb 20-30 perc mire felment, miközben 21MB.A YouTube app lejátszás elsőre nem ment 720p fölé , de valami meggyógyította, pedig restart sem volt. App beállításnál Quality-re vot állítva, de akor sem. Böngészőben ment.
Plex simán megy rajta (arra lett véve).
A hangszórója (egy van) jobb alul található, ha jobb kézzel fogod akor egész jó, mert a tenyered feléd irányítja a hangot. Youtube-hoz elég, különben BT fülessel megy (van dedikált jack csati is, nem kell USB-C átalakítózni).
Ahogy írták máshol is, nincs automatikus fényerőszabályozás és a fentről legördülő menüben sincs benne, beállításba kell mászkálni.
A töltést találom lassúnak. Elvileg 18W PD-t tud, az akku 5000mAh-s, azt így pikk-pakk bele kellene tolnia, főleg, hogy 65/90W USB-C töltőn csücsül.
-
punky10
addikt
Nem biztos.Az èn szekrényem is tele van töltőfejekkel,pedig kàbelt és töltőt s szoktak kunyerálni a munkatársaim.
Viszont azon a tóltőn általában egy A mama van.A mostani kábelek pedig c/c -sek.Nekem a táblagép hordtàskájában van szinte mindenről mindenre átalakító,meg adapter,meg van itthon több csatlakozás töltőfej,de hidd el,ez nem mindenhol van így.
[Ezek] mindig nálam vannak....Ja egy3-as töltő (1 A ,2 C)és egy hosszú kábel nincs is rajta,mert a telefont tölti...
-
II.Démonlord
tag
Igen, azt nem írtam bele. sorry
De akkor inkább így írom ki, hogy ne legyen félreértés benne.
Legalább 10" vagy nagyobb kijelzővel, minimum 4GB RAM és 128GB tárhellyel, új készülék. Kiegészitők, billentyűzet, toll stb nem számitanak hogy létezik e hozzá.
Magyaroszági beszerzéssel (jövő héten kell megvennem). A maximális összeg kb 70-80 ezer Ft.
Streamre és böngészésre lenne használva. Egy Huawei MediaPad T5 készüléket szeretnék lecserélni.Jelenleg a Redmi Pad SE 4/128 gépet néztem ki, ami megfelel a fenti paramétereknek. A kérdés, hogy van e ennél jobb lehetőség, ha figyelembe vesszük a követelményeket.
-
cidalain
veterán
Én ott csak két képet látok a stylusról meg a billről, és a képek alján a kép része a kék Buy now gomb. Ami persze a lap tetejére visz. Szöveges leírás meg nincs, és a termék címében sincs.
És az ár is, igen.
Egy kérdést mindenképpen dobnék a support felé, hogy legyen nyoma, ha reklamálni kell.Kínaiakon már meg sem lepődök egyébként a 2TB pendrive 64 gigás, reklamáláskor: hahó a 2TB a típusnév, nem a kapacitás... (nem én voltam)
-
-
Hency77
tag
Szia! Sziasztok! Nekem is szintúgy ez a modell van ami Neked! Januárban vásároltam,az eddigi tapasztalataim jók,egy ami nem tetszik az: Amikor hosszabb ideig nem nyúlok hozzá,leteszi magát alvó módba,és akkor képernyőkoppintásra nem ébred a kijelző csak bekapcsológombra! Ilyenkor az értesítések is késnek pár percet. Gondolom ez valami akku kímélés,mert ha töltőn van akkor nincs ez. A kérdésem az lenne,hogy ki lehet ezt valahogy kapcsolni? Néztem az akku beállításokat,de ott nem találtam konkrét beállítást erre. Köszönöm a válaszod,de ha esetleg más valaki tudna segíteni kérem írjon! Szép napot!
-
Bferibörs
addikt
Szinte semmit nem találtam a neten róla,csak ilyeneket,kérdeztem is itt anno,hogy,hogy lehet vezérelni,mert a beállításokban semmit nem találtam.
A lényeg,hogy nem éri meg az árát, simán pótolja egy gumis hegyű ceruza ha valaki pld. pontosabban szeretne rajzolni mint az ujjával.
-
tlala
addikt
Nem voltam rest, elvittem a Lenovot, hogy a Samsung mellé tegyem. A Samsungban a legjobb TFT kijelző van, amit valaha láttam, és egyetértek azzal, amit a pasas a videós tesztben mond: mindössze kicsi a különbség, a Lenovo kijelzője kicsit fényesebb, kicsit jobb a betekintési szöge - ennyi.
De én le is zártam a magam részéről ezt a szálat, mindössze empátiával viszonyulok mindazok felé, akik szintén budget tabletet keresnek, és szembesülnek azzal, hogy a végére ez a két használható készülék marad. Szerintem is kár hergelni bármelyik irányába a topicot, mert bármelyiket veszi is meg valaki, egy jó budget készüléket kap.
Ezért készítettem a tényszerű táblázatot, illetve írtam le, hogy melyiknél mi a pro/kontra, hogy megkönnyítsem a döntést másoknak.A táblázatban annyi az elírás, hogy mindkét lenovos ár alzás.
-
totopad
senior tag
Az LTE, sajna lassan kevés. Külhonban egyre gyengébb sebességeket mérek 4G-n, mindenhol tollják az 5G-t mostmár, nekem ez meg részben munkaeszköznek kellene, utazásoknál nettovábbosztáshoz.
Nézegettem, mobil routert is erre a célra, de az 5G-sek már olyan árban vannak, hogy több értelmét látom kicsit áldozni rá és venni egy tabletet, ami tud 5G-t. -
Spec
őstag
Szeritnem ennyi pénzért egy 4/64 gigás tabletet nagyon nem éri megvenni.
Sokkal jobb vétel, és sokkal jövő állóbb ennyiért egy Xiaomi Pad 6.
8/256-osban is van már 120-130 körül. Sokkal újabb, jobb felszereltségű tab. Pent meg lehet hozzá venni külön, bár én sok értelmét nem látom. Az eredeti Xiaomi Pen olyan 30k körül van, de Aliról gombokért lehet behúzni olyat ami szintén működik vele. Nekünk oylan van, és tökéletes működik. Talán 3000 pénzért venntem, de lehet túlozok az árral -
Köszi. Ez nem mini hanem Alldocube iPlay 50 Pro. Közben megtaláltam a tutorial-t. Van valami mód, hogy mindent mentsek és visszakapjam a belakott gépet, vagy ne is álmodjak? Nem találok full backup menüpontot a beállításokban. Bár lehet nem is működne, mert a legfrissebb firm talán már Android 13-as.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- GTA V
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EAFC 25
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Pink Sunset Studio - Újabb játékok kapnak magyar szinkront
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hardcore café
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Apple iPad mini 6. Generáció , 64 GB , Kártyafüggetlen
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- MacSzerez.com - iPad / 7. generáció / Ezüst / 128GB / Wifi / Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest