Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ljs

tag

válasz vence #95244 üzenetére

Köszönöm a tanácsot, megfogadom. (notebookcheck-et rendszeresen olvasom, hasznos dolgokat csinálnak.)

• ljs

tag

válasz cidalain #95242 üzenetére

Nekem a Samu Note 10+-on a Samsung Notes szépen felismerte-átalakította az én nem szép kézírásom. (Pedig az 5,5 éves teló.)

• ljs

tag

válasz Dr.NX #95238 üzenetére

Igaz.
    Más véleménye és tapasztalata csak iránymutatás lehet, de dönteni nekem kell.
    A 2-in-1 laptop mellett a Win használhatósága szól, de nem tudom, hogy egy modern laptopon mennyire jó a kézírásfelismerés.
    A Samu mellett az általam is megtapasztalt kézírásfelismerés szól, de ott csak 4 év támogatás van (telóra 7 év). Mi a hátránya egy tabletta esetében, ha a támogat megszűnik?

• ljs

tag

Szép napot!
    Ismét tanulni kezdek szeptembertől és a papírra jegyzetelést szeretném kiváltani.
    Pl. mert már szinte minden tananyag elektronikusan jön és ezekbe szeretnék beleírni, jegyzetet hozzáfűzni, de már a látásom sem a régi: szemüveget használok olvasáshoz
    (ha nem hagyom otthon).
    Számítógép (win), laptop(win), okosteló(android) van, nem vagyok -annyira- láma a szám.tech-hez.

DE még nem használtam erre a célra semmilyen "modern" eszközt, ezért tanácsot szeretnék kérni.

Kifejezetten "nehezen olvasható" (= extra ronda) a kézírásom,
    de a Samu Note10+-om át tudta alakítani szöveggé (szinte hibamentesen),
    nagyon szerettem, ám akkora kijelzőn csak alkalmi jegyzetelés volt lehetséges.
    (De most is egy Samu van.)

Amire szükségem lenne:
    - minél nagyobb méret, hogy A/4 mérethez minél közelebb kerüljek
    (tudom, hogy ekkora méretben nem lesz túl kényelmes);
    - kézírásfelismerés
    (ez magyar nyelvű legyen és fontos kritérium);
    - jó lenne "ráadás" szolgáltatás is
    (min. az elkészült mestermű megoszthatósága,
    de egyéb 21. századi "kényelmi" dolgok is jöhetnek, pl. használható rendszer).

Néztem
    - 2in1 laptopot, de azt olvastam, hogy a Win kézírásfelismerése nem az igazi
    (tényleg így van?);
    - de olvastam olyat is, hogy "egy OLED-es laptophoz képest a tabletek sehol sincsenek"
    (tényleg így van?), lehet, hogy így van, oké, de melyik legyen?;
    - Lenovo Smart Paper ez kicsi
    és ONYX BOOX Tab Ultra C ez is (de jó szolgáltatásokat írnak róla);
    - ONYX BOOX Note Max = 13.3”, már "közelít", de ezt (sem) ismerem;
    - Lenovo Tab Extreme = 14,5", de nem találtam sehol;
    - Samsung Galaxy Tab S10 Ultra a legnagyobb esélyes
    (szó szerint és átvitt értelemben is);
    - Tab S10 Ultra helyett Tab S9 Ultra esetleg?;
    - Remarkable 2 vagy akár reMarkable Paper Pro (ez is csak 11,8") mint remek kihívó,
    ám a jegyzetelésen kívül nem sok másra jó (ekönyvet nem olvasok)
    és az új "gyárilag fogyasztja" a hegyet, ami miatt nekem nem szimpatikus;
    - pl. HUION Kamvas Pro ez 2 db A/4-es, de "rajztáblának" nézem
    (OK, sokkal többet tud annál, de tanórárkra hordozva jegyzetelésre nem tudom,
    mennyire lenne megfelelő).

"Almás" dolgaim sosem voltak, nem hiszem, hogy szerencsés lenne csak a jegyzetelés miatt ökoszisztémát váltani. (Bár almás barátaim azt jósolják, hogy úgyis egy ilyen telónál fogok kikötni.)

Amit nem tudok eldönteni, mert nincs benne tapasztalatom, sosem volt ilyenem:
    - mégiscsak jó a hajtogatós laptop, amivel "ráadásként" komplett rendszert is kapok
    vagy
    - legjobb a Samu Tab s10 Ultra, mert sok másra is jó az android
    (az ottani Office-szal van valami nehézség illetve
    az androidra van kamerával elkövetett fénykép/szkennnelés utáni OCR alkalmazás
    magyar nyelvre?)
    vagy
    - ne törődjek a mérettel és legyen egy "Figyelemre méltó 2"
    (de az teljesen zárt rendszer, amitől "kicsit" tartok)?

Úgy vagyok vele, hogy ha már egyszer kitaláltam,
    hogy sok évnyi papírra körmölés után szeptembertől nem papírra szeretnék írni,
    akkor egyszer vegyem meg a "tuti" megoldást.
    Az nem igaz, hogy "pénz nem számít", de erre a "különleges" felhasználásra annyit fordítok, amennyit szükséges.
    Inkább a felső polcról választok,
    de utána kompromisszum nélkül szeretném használni. (Vagy majdnem úgy.)

Tanácsokat kérek és megköszönöm azoknak akik -harmatos lelkivilágomra való tekintettel- tanácsukért cserébe csak kicsit szólnak be! :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés