- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- iPhone topik
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
válasz
yodamester10 #95540 üzenetére
Gyari visszaallitas utan de meg WiFi elott adb-n keresztul tiltsd le a play szolgaltatasokat.
-
-
Blackview MEGA 1 legutóbbi frissítésével bekerült egy új adware (SmartArt), ami szemetet lapátol a lezárási képernyőre és hagyományos módon nem lehet kikapcsolni.
ADB-n keresztül le lehet gyalulni:
pm disable-user --user 0 com.blackview.artorial.client
pm uninstall --user 0 com.blackview.artorial.clientEzt követően újraindítás után eltűnik.
Törném el a kezüket. -
-
-
-
Hát nem tudom, engem baromira zavarna a lógó kábel, ha alul van a jack dugó akkor megtörik, ha felül van, akkor belelóg a képbe, ha meg oldalt akkor kényelmetlen tőle fogni a tabletet. Aztán megfeledkezik róla, hogy be van dugva és lerántja a tabletet ahogy feláll. Szerintem cut the cord.
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
conexke #94627 üzenetére
A Windows 11 az egy ilyen önszopatási faktor vagy valami konkrét értelme is van?
Mezei Androidos tablethez is lehet bluetooth billentyűzetet meg egeret csatlakoztatni ha a desktop-szerű böngészés volna a cél.
Csak azt érdemes emulálni, amit nagyon muszáj (vagy még azt sem)...
Ha ténlyeg játékra meg filmre kell, akkor sokkal inkább egy tablet.
-
-
válasz
raziel01 #94619 üzenetére
SaGa59 kolléga jókat írt róla, nálam az unokatestvéréből van kettő is (Blackview Mega 1), nincs panasz.
-
-
-
-
válasz
Beni2360 #94601 üzenetére
Nekem egyszer elkúrták a címzésen a telefonszámot (gondolom lelógott) és nehezen ért el hozzám a csomag. Aztán rászoktam, hogy beleírom a címbe is. Aztán leszoktam róla, mert megállás nélkül Netflix/Posta/DHL scam SMS-ek tengere érkezett akárhányszor rendeltem valamit...
-
-
-
-
-
-
-
válasz
cidalain #94564 üzenetére
Lehet hogy csak nagyobb értéknél nyerészkednek így, de inkább ne próbáld ki. De ettől függetlenül is inkább EU-ból érdemes rendelni, már csak a gari miatt is. Futottam már bele gyárilag sérült tabletbe és nagyon örültem hogy nem kínába kellett visszaküldenem hogy kicseréljék.
-
válasz
cidalain #94562 üzenetére
Sajnos a saját bőrömön tapasztaltam, hogy ez nem így működik a gyakorlatban. Hiába mutogattam a számlát, az IOSS dokumentumot a megfizetett ÁFÁról, addig nem adták ki a csomagomat amíg nem fizettem ki másodjára is az ÁFÁt. Mivel nem akartam, hogy visszaküldjék a csomagot, zsebbe nyúltam inkább. Aztán persze panaszt tettem hogy jogtalanul számolták fel az adót utána, amiért külön fizettem is és persze azóta is várom hogy visszakapjam a pénzem (jogtalanul beszedett ÁFA + jogtalanul beszedett vámkezelési díj + jogtalanul beszedett panaszkezelési költség), de már lemondtam róla. A lényeg, hogy soha többet nem rendelek EU-n kívülről semmit, mert nem adok több lehetőséget ezeknek a tetveknek a zsarolásra.
BTW több helyről is hallottam, hogy ezt a lehúzást üzletszerűen végzi a posta, csak mert megteheti.
-
-
Ezzel óvatosan, mert hiába fizeted be az alinak az áfát, a nyomorult posta hajlamos azt hazudni hogy nincs megfizetve rá az áfa és csak akkor hajlandók kiadni, ha kifizeted nekik az áfa + vámkezelés díját, ilyenkor meg vagy:
1. visszaküldöd a csomagot át nem vettként és rohangálsz az ali express-nek kifizetett $200 (mínusz visszaküldési bünti?) után, vagy
2. kifizeted az áfát (másodszorra is), csak hogy átvehesd azt ami a tiéd, aztán ha van egy kis önbecsülésed is, akkor panaszt nyújtasz be a postán, aminek a költsége (!!!) talán 5k körül van, amin 60 napig ülnek, majd elküldenek a p*csába, megtartják a második áfát, a vámkezelés költségét és most már a panasz költségét is (és röhögnek is mellé egy jót, mert megtehetik)Direkt el fogják kúrni a vámkezelést, csak mert úgy nekik garantáltan jobban megéri, és te fizetsz az ő hibájukért, igazi mafia módjára.
Röviden: SOHA ne vegyél EU-n kívülről semmit és kész.
-
-
-
-
-
-
válasz
Pityu. #94537 üzenetére
A brickelés definíció alapján az a művelet, ami egy papírnehezékké alakítja az eszközt, szóval nem igazán lehet visszahozni. Más kérdés, hogy rohadt nehéz úgy kinyírni egy eszközt hogy tényleg tégla legyen belőle, mindig ott a debricking (ami ugye oximoron, mert amit lehet debrickelni, az sosem volt valójában brick). Már Android 4.4 alatt is van recovery mode, ha jól emlékszem. Azért nem kell úgy fázni a dologtól mintha BIOS-t frissítenél hóviharban.
-
-
válasz
anonymus89 #94527 üzenetére
A lényeg hogy megoldódott.
-
-
-
-
-
válasz
anonymus89 #94485 üzenetére
USB debug mód bekapcs, gépről adb log olvasás, szűrés az alkalmazásra, várakozás az összeomlásra, aztán research. Ha ez nem mond sokat, talán Androidos/Android fejlesztői topikban érdemes feltenni a kérdést hogy hogyan lehet debugolni egy folyton összeomló appot.
-
válasz
anonymus89 #94472 üzenetére
Olyan nincs, hogy előtérben van egy alkalmazás és csak úgy random bezárja valami. Vicces is volna, néznéd rajta a Netflixet és valami egyszer csak úgy dönt hogy záróra van...
Itt inkább az lesz hogy állandóan összeomlik az app valami miatt.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Krajczi #94342 üzenetére
A lényeg, hogy a feszültség (Volt) pontosan annyi legyen, amennyit a tablet kér, az áramerősség (Amper) pedig legalább annyi. A 10-15W pedig a kettő szorzatából jön ki, pl. 5V@2A = 10W, 5V@3A = 15W (feltéve, hogy 5V-ot kér a tablet).
Ha az áramerősség kevesebb, az nem katasztrofális, de sokáig fog tartani a feltöltés, ami nem feltétlen jó az akkunak sem.
-
-
-
-
válasz
gabor9991 #94303 üzenetére
Semmivel nem lesz gyorsabb akár 128GB RAM sem, mint 4GB RAM, feltéve, hogy a 4GB RAM elegendő minden futó alkalmazásnak. A probléma ott kezdődik, amikor betelik a 4GB RAM és elkezd random dolgokat bezárni az eszköz, pl. böngésző tabokat, a launchert stb.
Elhiszem, hogy az 5 évvel és X főverzióval ezelőtti 6GB RAM-os tablettel nincs gond és csak 3GB-ot zabál (és akkor se volna gond vele, ha 4-5 GB kellene neki), a 13-nak ennél nagyobb a memóriaigénye, ráadásul egyre pazarlóbbak a webappok is. Rohadt nagy zsákutca egy A13-mas tablet 4GB RAM-mal, mert ha most még épp elegendő, jövő ilyenkor már simán lehet, hogy nem lesz az, bővíteni meg ugye nem lehet...
-
-
-
válasz
volandy #94292 üzenetére
3GB-ot elvisz a rendszer üresjárata, a maradék 1GB-ból meg lehet szabadon gazdálkodni, úgy hogy azt egyetlen böngésző tab meg tudja enni gond nélkül.
És akkor még nem is számoltunk a tipikus Samsung-féle bloatware tengerrel, ami tovább rontja a helyzetet...
Én 8GB alá nem mennék, 6GB alá meg végképp nem, még teljesen alapvető dolgokhoz sem. Azt sem értem hogy minek gyártanak egyáltalán eszközöket 4GB memóriával, semmi létjogosultságuk nincs (elektronikai hulladék gyakorlatilag).
-
-
-
-
Attol fugg, hogy mennyi idot toltesz meloban (ott nincs esetleg wifi?). Ha napi 8 orat, akkor en biztos nem telefonrol osztanam meg a mobilnetet, egyreszt leszivna az akksit, masreszt korlatlan netkent kezelne a tablet, szoval ha nem korlatlan a csomag akkor az is hamar lemenne.
A sim kartyas tabletek leszukitik a kort - a jo es a rossz ertelemben is.
-
-
-
-
Ez eleg furcsa. Elkepzelheto hogy piacfuggo, ezert nincs a listan, de szerencsere hozzam ujjlenyomat olvasos peldany kerult. Az Alza egyebkent ugy arulja, hogy van benne. Vissza is kuldtem volna maskulonben. A bekapcsolo gombba van integralva, ami nem a legszerencsesebb, de meg mindig jobb, mint egy 256 karakteres random generalt jelszot megjegyezni vagy akar begepelni...
-
válasz
Rhino666 #94182 üzenetére
BTW ha barkinek nem tunt volna meg fel, Android 11 ota csak es kizarolag az enshittification-on dolgozott a kedves kugli, netto 0 hozzaadott ertek, parasztvakitasok, plusz felesleges korok/problemak/korlatozasok, eltortek a nyomtatast, kivettek funkciokat, es ami (nekik) a legfontosabb, gozerovel megy a data harvesting, hogy legyen mit felmutatni a stakeholdereknek. Ebbol en inkabb kimaradok, koszonom.
-
válasz
blueye #94181 üzenetére
Dehogy fog, sőt! Vért izzadtam mire le tudtam tiltani a telefonomon a rendszerfrissítést. Minden áron frissíteni akart Android 14-re (ami hatalmas visszalépés), nem értett a szép szóból, teljesen az agyamra ment vele és vagy fél napot elvett az életemből ezzel. Nehogy már a fika egye az óvodást, majd én eldöntöm hogy akarok-e frissíteni vagy sem! Egy áldás lesz, ha nem kell még ezzel is szenvednem teljesen feleslegesen.
-
-
válasz
Rhino666 #94089 üzenetére
Vegul Blackview Mega 1 lett belole, hihetetlen hogy mit ki tudtak hozni kb. 100k-bol, leesett az allam. Minden elvarasnak megfelel plusz hybrid dual sim es meg femhazas is!! Az egyetlen dolog ami hianyzik eddig az a dupla koppintas a lezarashoz/felebreszteshez, pedig elegge haklis vagyok. Batran ajanlom masnak is, most a 8 gigas verzio 88k az Alzanal, lenyugozo ar/ertek arany, ennyiert meg talan normalis telefont se lehet kapni...
-
válasz
aprokaroka87 #94098 üzenetére
Szerintem csak ennyire megbizhatatlan a Smart Lock funkcio. Vagy legalabbis nalam elegge az...
-
-
-
-
Udv!
Ugy latom lehetetlen kuldetessel nezek szembe, nem igazan talalok ilyen "csodabogarat" a piacon, ami szamomra igen meglepo...
Ha ismer valaki tabletet az alabbi felszereltseggel, ne tartsa magaban:
- Android 13/14
- SIM slot
- ujjlenyomat olvaso (amint a banki appok is elfogadnak)
- 120Hz kijelzo (ha lehet)
- min. 12GB RAM
- min. 256GB ROM
- combos proci
- nem SamsungKoszi a tippeket elore is!
Udv:
Rhino666
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Milyen autót vegyek?
- Linux kezdőknek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Panasonic Toughbook Cf H2 - Ütésálló tablet.- Erős fényerővel - Több darab
- Ipad mini 7 csere Legion go-ra (Biztosítás/garancia 2028-ig/ajándékok)
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- iPad A16 Wifi 128Gb Silver A3354 bontatlan
- iPad 2025 (11. Gen) 11" 128 GB / 256 GB WiFi meg Cell - Minden szín - bontatlan - 1év garancia
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged