-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferenczi Áko
addikt
-
válasz
peterk #42825 üzenetére
Az alábbi problémával küzdök már van fél éve.
Ha 1080p-s videót streamelek valahonnan akkor kb 5 percenként előtöltés van 80megás internet mellett. Így szinte nézhetetlen a film. 720p-s filmeknél már nem ekkora gond, van hogy ott is néha néha előtölt.
Olvastam itt a fórumban, hogy létre kell hozni egy advancedsetting.xml fájl, hogy tudjon pufferelni.
Az alábbiak szerint készítettem egy fájlt:<cache>
<buffermode>0</buffermode>
<memorysize>314572800</memorysize>
<readfactor>20</readfactor>
</cache>(Nekem sd-ről megy a coreelec és az sd gyökerébe tettem be a fájlt, ha jól értelmeztem a leírásokat)
Ezzel azt értem el egy 17Gb-os 1080p-s filmnél, hogy sehol egy szaggatás, előtöltés, viszont olyan félóra után leállt a film....( elfogyhatott a memória??) kiakartam kapcsolni az eszközt, de nem igazán akart leállni.
Box típusa: Venz V12 Ultra 3 Gb DDR4 - Coreelec
Mit rontottam el?
Illetve ez a beállítás jó lehet a digionline servlet-hez( Simple tv-hez)? Néha ott is bekockásodik a kép és egy pillanatra beakad.
-
cof
veterán
válasz
peterk #45994 üzenetére
Az én box-om úgy látom nem támogatott:
login as: root
root@192.168.0.18's password:
##############################################
# CoreELEC #
# https://coreelec.org #
##############################################
CoreELEC (official): 8.95.5 (S905.arm)
CoreELEC:~ # systemctl stop kodi
CoreELEC:~ # systemctl stop eventlircd
CoreELEC:~ # ir-keytable -t
No devices found
CoreELEC:~ #Esélyem sincs beolvastatni az IR kódokat?
-
darvinya
titán
válasz
peterk #45830 üzenetére
Nem újdonság, már páran megcsináltuk ilyen átalakítást.
Én olyat csináltam a T95 Mini M8Pro-val, hogy 65°C-on a kikapcsoló bekapcsolja ventilátort.
X96 mini-re szilikonos hőpasztás 2×2-es bordát raktam, állandó 6cm-es lassú ventilátorral, ez a kombó legnagyobb terhelés mellett sem lesz 65°C-os.Maradt még szilikonos pasztám és 2×2 bordám is.
-
Dr.NX
addikt
válasz
peterk #44944 üzenetére
Évi 12 alkalommal megtérítik a visszaküldés költségét 9300 Ft értékig (30 USD/EUR).
https://www.paypal.com/hu/webapps/mpp/refunded-returns/general-conditions -
ztsoft
őstag
válasz
peterk #44822 üzenetére
Szia!
A Putty-ban nem tudok segíteni, nem használom már vagy 10 éve.
a root mappa a storage/opt alatt van - ha jól emlékszem
Igen, de ez szerintem az Entware-hoz tartozik. Mit is akarsz a root könyvtárban? Az SSH dolgai nem ott vannak.
megnézni ugye éppen nem tudom
Miért is? A Kodi fájlkezelője is alkalmas erre, ráadásul a CE óta már a szöveges fájlokba is bele lehet nézni (helyi menü -> "Megtekintés szövegként"), így akár a Kodi log-ot is megnézheted.
-
peterk
senior tag
válasz
peterk #44630 üzenetére
Erre valakinek ötlete? (#44630) peterk
-
kuthim
tag
válasz
peterk #44543 üzenetére
Szia, nekem egy Mecool KI pro van. Az szokta azt csinálni néha hogy ha távirányítójával kapcsolom ki akkor a visszakapcsoláskor nem ad ki jelet a HDMI porton és csak a kék led világít. Ilyenkor azt szoktam csinálni hogy a tápot úgy dugom be hogy közben nyomom a bekapcsoló gombot addig amíg a logó meg nem jelenik, kb. 10-15 másodperc.
-
ztsoft
őstag
válasz
peterk #44553 üzenetére
Nem az LE-ről (LibreElec) olvastad ezt az infót?
Ezt írta blakey is, [link].
Ha csak Android kell, akkor érdemes az A, esetleg a B kategóriából választani (esetleg szétnézni más, nem Amlogic-os box-ok után).
Nekem egy B kategóriás box-om van, de a 6-os Android nem volt jó rajta, a gyári launcher elég sűrűn összeomlott, a 7.1-esnél már javították ezt, de így is voltak lassulások, akadások (Youtube max 720p-ben ment). -
Skyner
tag
válasz
peterk #44553 üzenetére
Megkerestem az infót. blakey válaszolt egy kérdésre a "Milyen asztali médialejátszót?" topikban még május 23.-án, idézem:
"(#61252) SunMount3r
Mindenre volt válasz, S912-re nincs és nem is lesz OSMC, LE/CE meg magához képest sokkal jobb viszont egy S905/X-hez képest elmarad.#61254) djnice
Szerintem nem éri meg S912-t venni, valószínűleg megszűnik az S912 támogatása. Ezt halkan jegyzem meg."Persze ekkor nem tűnt fel a dátum, csak így visszakeresve ugrott be, hogy jóval később (júliusban) blakey közzétette, hogy faszányos lett az S912, CE-vel nagyon jól működik. Azt hiszem, a 8.90.5 CE firmware megjelenése hozta meg az áttörést.
-
Csicsóka
őstag
válasz
peterk #44550 üzenetére
Egér nélkül pl. nem lehet normálisan használni, amikor ez egy "TV box". Nonsense.
Nálam a 4 box közül, mind ilyen volt. Csak egy ( T95m) amin van még droid, ha még is kellene valamiért.
Azon működik ez a dual boot koncepció, az LE is az eMMC-n van. Legalább fél éve nem volt már a droidba bootolva, annyira nem használja nálunk senki. -
Skyner
tag
válasz
peterk #44550 üzenetére
Ezt az infót is köszönöm. Olvastam a sok hozzászólás között, hogy volt indulási probléma a BB2-vel, de most már tudom, hogy ez nálad fordult elő (így nem kell visszakeresnem).
Olyat is olvastam itt a ph fórumon, hogy a CE támogatottsága meg fog szűnni S912 chipsetre, nem tudom mennyire igaz ez az információ, de ezek fényében úgy érzem, hogy a mérleg nyelve a Minix felé billent az androidos gyártói támogatás miatt.
Az S905X mennyivel tud kevesebbet, mint az S912? Nincs integrált gigabites LAN-ja? -
Csicsóka
őstag
válasz
peterk #44543 üzenetére
Ahogy olvastam az írásod első két harmadát, egyből az villant be, hogy a HDMI kábel nincs rendesen bedugva, mert volt már ilyen probléma itt nem egyszer. De ezek szerint nem az a probléma. Szerintem ez így pont arra nem használható, amire kitalálták, kérd vissza a pénzt.
-
Skyner
tag
válasz
peterk #44543 üzenetére
Csak kérdezném, hogy miért vettél egy ilyen kütyüt, ha van BB2 is nálad? Volt valamiféle hiányérzeted?
Tudom, hogy ezzel nem segítek a bajodon, csak érdekel. Azért érdekel, mert épp most vagyok dilemmában, hogy mit vegyek és a BB2 is versenyben van nálam. Remélem megoldódik a problémád és nem kell macerázni a pénz visszakéréssel.blakey: köszi, akkor már csak azt kell eldöntenem, hogy az androidot akarom-e használni a lejátszón és akkor már meglesz a befutó.
-
Csicsóka
őstag
válasz
peterk #44249 üzenetére
a system dat-ot átalakítani a fenti toolal system.img-re, is kiírni dd-vel. Mit gondolsz?
Az a baj ezzel, hogy vannak olyan boxok, (nem mind) ahol a droid készítői, azért hogy minél több előtelepített appot tudjanak belezsúfolni a ROM-ba, nem tartják be az Amlogic szabványt a system partíció méretét illetően.
Az LE, CE pedig nem kócol semmit, a kernel fordításakor előálló dtb.img-ben helyes eMMC partíciós tábla van.
Ez azért gáz, mert a dd-s másolást LE alól csináljuk, így viszont az 1.5 gigás system image, nem fog ráférni az LE által 1 gigásnak látott helyre.Erről Korcsi kolléga tudna "mesélni", mert először ő találkozott ezzel a jelenséggel. A régi bevált módszerrel akarta a system-et vissza írni, és hát nem fért fel. De ugyan ez a helyzet ebben a variációban is, ezt én is beszívtam már.
Itt egy részlet az MXQ Pro+ eredeti android dtb, és az LE dtb image-ból. A diff kimenetén, a jobb oldali oszlop a droid, a bal oldal az LE. Csak a system méreténél van különbség, de az pont elég jelentős.
partitions { partitions {
parts = <0xb>; parts = <0xb>;
part-0 = <0x47>; | part-0 = <0x35>;
part-1 = <0x48>; | part-1 = <0x36>;
part-2 = <0x49>; | part-2 = <0x37>;
part-3 = <0x4a>; | part-3 = <0x38>;
part-4 = <0x4b>; | part-4 = <0x39>;
part-5 = <0x4c>; | part-5 = <0x3a>;
part-6 = <0x4d>; | part-6 = <0x3b>;
part-7 = <0x4e>; | part-7 = <0x3c>;
part-8 = <0x4f>; | part-8 = <0x3d>;
part-9 = <0x50>; | part-9 = <0x3e>;
part-10 = <0x51>; | part-10 = <0x3f>;
logo { logo {
pname = "logo"; pname = "logo";
size = <0x0 0x2000000>; size = <0x0 0x2000000>;
mask = <0x1>; mask = <0x1>;
linux,phandle = <0x47>; | linux,phandle = <0x35>;
phandle = <0x47>; | phandle = <0x35>;
}; };
recovery { recovery {
pname = "recovery"; pname = "recovery";
linux,phandle = <0x48>; | linux,phandle = <0x36>;
phandle = <0x48>; | phandle = <0x36>;
}; };
rsv { rsv {
pname = "rsv"; pname = "rsv";
size = <0x0 0x800000>; size = <0x0 0x800000>;
linux,phandle = <0x49>; | linux,phandle = <0x37>;
phandle = <0x49>; | phandle = <0x37>;
}; };
tee { tee {
pname = "tee"; pname = "tee";
size = <0x0 0x800000>; size = <0x0 0x800000>;
linux,phandle = <0x4a>; | linux,phandle = <0x38>;
phandle = <0x4a>; | phandle = <0x38>;
}; };
crypt { crypt {
pname = "crypt"; pname = "crypt";
linux,phandle = <0x4b>; | linux,phandle = <0x39>;
phandle = <0x4b>; | phandle = <0x39>;
}; };
misc { misc {
pname = "misc"; pname = "misc";
linux,phandle = <0x4c>; | linux,phandle = <0x3a>;
phandle = <0x4c>; | phandle = <0x3a>;
}; };
instaboot { instaboot {
pname = "instaboot"; pname = "instaboot";
size = <0x0 0x20000000>; size = <0x0 0x20000000>;
linux,phandle = <0x4d>; | linux,phandle = <0x3b>;
phandle = <0x4d>; | phandle = <0x3b>;
}; };
boot { boot {
pname = "boot"; pname = "boot";
linux,phandle = <0x4e>; | linux,phandle = <0x3c>;
phandle = <0x4e>; | phandle = <0x3c>;
}; };
system { system {
pname = "system"; pname = "system";
size = <0x0 0x40000000>; | size = <0x0 0x80000000>;
linux,phandle = <0x4f>; | linux,phandle = <0x3d>;
phandle = <0x4f>; | phandle = <0x3d>;
}; };
cache { cache {
pname = "cache"; pname = "cache";
size = <0x0 0x20000000>; size = <0x0 0x20000000>;
mask = <0x2>; mask = <0x2>;
linux,phandle = <0x50>; | linux,phandle = <0x3e>;
phandle = <0x50>; | phandle = <0x3e>;
}; };
data { data {
pname = "data"; pname = "data";
size = <0xffffffff 0xffffffff>; size = <0xffffffff 0xffffffff>;
mask = <0x4>; mask = <0x4>;
linux,phandle = <0x51>; | linux,phandle = <0x3f>;
phandle = <0x51>; | phandle = <0x3f>;
}; };Persze mint mindenre, erre is van orvosság, új LE dtb-t lehet csinálni. Linux alatt dtc-vel buherálható a dtb.img, a size = <0x0 0x40000000> -at, size = <0x0 0x80000000>-re kell cserélni, majd úgy elindítva az LE-t, már vissza írható a system.
A kérdés már csak az, ér e ennyi vesződést az egész, és megtudja e ezt a műveletet csinálni egy dózer user?
-
peterk
senior tag
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
peterk #43816 üzenetére
MECOOL M8S Pro+-hoz nincsenek ilyen okosságok? Vagy annak az alap droid-ja is elég jó (korábban olvastam ilyet is)? Néztem róla review-t a YT-n és kitérnek rá, hogy bizony van olyan játék ami receg vagy fagyogat rendesen. Bár játékra pont nem kellene, de azért az a fw színvonaláról néha ez is elárul dolgokat...
-
blakey
titán
válasz
peterk #43609 üzenetére
el fogja bizonytalanítani azt, akinek segíteni akartok.
Valószínűleg így lesz, ezért is volt tök értelmetlen feltételezni és kétségbe vonni azt amit írtam. Mivel itt mindenki linux parancsokkal old meg mindent így én ebben nem tudok segíteni, majd szépen segít az aki jártas benne.
-
Zizi123
senior tag
válasz
peterk #43610 üzenetére
Nem biztos, de az osszes gxm-el kezdodott vegig probaltam.
Most igy jobban megnezve a LibreElec igaz elindul, de nincs LAN, csak wifi.
Hogy lehetne 1 uj halokartya drivert hozzaadni, hogy a LAN is menjen?
Lehet, hogy valami elcseszett halokartyat raktak ebbe, es azert nem jo egyik dtb sem? -
blakey
titán
válasz
peterk #43576 üzenetére
túl sok meló lenne megint beállítani a menüt és bescannelni a library-t. - miért nem használsz központi adatbázist, akkor nem kell szkenneltetni, nálam MySQL és Emby adatbázis érhető el, bármikor bekerül egy új rendszer akkor egy pillanat alatt elérhető minden tartalom?
-
blakey
titán
válasz
peterk #43573 üzenetére
Oké, de nálad nem frankó, nem akarom azt írni, hogy "user error". Több ilyen boxom van és stabilak immáron 2 éve és a CE-vel sincs gondom ilyen szinten, igaz, általában béta állapotban kezdem el használni és lehetőleg olyan eszközön amivel 99,9%-ban kompatibilis.
"Wait for network" be van kapcsolva?
-
FAQtyA
tag
válasz
peterk #43478 üzenetére
Itt megtekinthető a telefonos vacak videó, ha valaki szán rá néhány percet.
Köszi! -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
peterk #43552 üzenetére
Elég rövid idő után vontad le a következtetést ráadásul egy S912 box alapján.
2 és fél éve van egy S905 lejátszóm LE7-el, ki se kapcsolom. Atomstabil gép, egy fagyást vagy bugot nem tudtam kicsikarni belőle, teszi a dolgát. Pár napja megy nálam egy új S905X box CE-vel, eddig ezzel se volt semmi gondom. -
FAQtyA
tag
válasz
peterk #43331 üzenetére
Azt hiszem mindent megpróbáltam, de nem jó. Másik SD kártyára is felkerült új 8.95.1 CoreELEC, tettem fel AlexELEC-et is. 2 gigás MECOOL BB2 az alany, a gxm_q201_2g_1gbit.dtb-t használtam. Kapott reset-et a TV, a BB2 android-ja is, több SD-ről frissen telepített ELEC futtatás is megvolt. Ami elindul, azoknál szépen olvassa folyamatosan az SSD-t, amelyik vacakol, ott teljesen megáll az SSD-ről olvasás, majd néha-néha elindul. Ahogy már írtam egy dokkolóval is próbálkoztam, meg egy gyors USB 3.0 tökéletesen működő külső házzal. Készítettem telefonnal egy "ócska" videót is, ha kisegítetek hová tudom feltölteni regisztráció nélkül, akkor prezentálni is tudom a dolgot. -
goldenfish7
tag
válasz
peterk #42963 üzenetére
Szia!
Szerintem mi egy cipőben járunk és a megoldást tegnap este sikerült egy youtube videó kommentéből kinyernem.
Gondoltam megosztom én is, hogyan sikerült a Beelink GT1 Ultimate boxomat frissíteni Android 7.1-re.
A frissítés oka főként az volt, hogy a böngészőkben (szinte mindet próbálva, kivétel Mozilla) a videók lejátszásánál teljes képernyőre kitéve a képet folyton egy zöld háttérkép fogadott egy idő után és a bal felső sarokban megjelenő ugyanúgy pici videókép is megállt.
A frissítés menete a következő volt hosszas tapasztalgatás után.
Előkészületek, USB burning tool feltelepítése (world cup driver is felment, főként mikor rákötöm a kütyüt) .img fájl letölt freaktab-ról, amelyiket megfelelőnek, azaz a boxunkhoz valónak találunk
USB burning tool program elindítása és képfájl betöltése
1. a boxot „megszúrva” egy (utólag hegyezett) fogpiszkálóval USB-A kábel bedug eredmény burning tool kiírja, hogy succes connect
2. majd a csatlakoztatott tápot egy hosszabbítóba dugva annak kapcsolója felkapcsolása, így kap plusz kakót a kütyü (ez volt a fő plusz lépés, ami kellett hozzá)
3. START gomb megnyomása
4. a telepíteni kívánt ROM-ok közül, végül amit felraktam, akkor ment végig a telepítés az USB burning tool-ban, amikor kivettem a pipákat az erase flash és az erase bootloader elől (ha bent maradt a pipa, akkor 7%-nál megált formatting-ot kiírva, majd egy time out hibaüzenetet)
5. amikor végigment a feltötltés, akkor STOP megnyomása, USB-A kábel kihúz a boxból, és áram lekapcsolása
Ezek után HDMI kábel rádug és táp bekötése, kapcsolása és kész is, az első indulás megtörténik. -
Csicsóka
őstag
válasz
peterk #43291 üzenetére
Én sem használtam soha sem a hyperiont, csak általánosságokban írtam hogy nem lehet megoldani.
De beteheted a root filesystembe is
Vagy két évvel ezelőtt még OE alatt csak ez a módszer létezett, sokat fúrtuk akkor, mert még Kszaq sem csinálta a szuper cuccait. A későbbi ext4 rendszerű LE/CE változatokon az ilyesféle módosítások már egyszerűen megoldhatók lennének.
Szerk.
Látom már írtál megoldást, ez biztos működni fog.
-
junkpod
veterán
válasz
peterk #43203 üzenetére
Hát elsőre nem találtam semmit. Megnéztem a lejátszási listákat és menü shortcut fájlokat amit generált, egyeznek a régi verziokkal...
Valami generál setting lehet, de nem jövök rá.
Atleptem rajta: ha én csináltam lejátszási listát, azt csatoltam a menuhoz akkor hibátlan.Blakey: erősítő és tv nélkül valóban 480p indul... Ezt kellene egy advancedsettings-ben felülírni, lehet?
-
ShadeWolf
csendes tag
válasz
peterk #43065 üzenetére
Üdv újra. Egyszerűen nem bírom életre lehelni a Tvheadend HSCP Client KIII Pron nem elérhető evvel a hibát dobja.Ha menüből kiválasztom a TV -Csatornákra- Jobb sarokban annyit ír hogy a "A PVR kezelő elindul és 0 százalékon pörög nem talál semmi csatit. Feltettem régebbi Cliens verziót is avval is ugyan ez a hiba. Crazycat modul fut de probáltam Crazycat modulpack kikapcsolás- Libreelec simple modulpackkal be reboot úgy se jó. Legfrisebb Coreelecet használok. Érdekes androidról bootolva látja DVB-S és szimplán lekeresi a csatikat, Mit rontok el?? Akinek van türelme segítsen 6 napja szendvedek vele egyszerűen nem tudom életre lehelni a vasat. Tvheadend Cliensben megadtam a fix boxra kiosztott ipcímet- de a gépről meg akarom szólitani nem látja. Ahogy irtam ha a ipcim box portját szólitom meg(8080) tökéletesen tudom menedzselni a cuccot. Min csuszok el? miért nem indul el a PVR keresés? Olvastam Coreelec angol forumot ennyit találtam innen szedtem a Cliens régebbi verzióját sjana nem müködik.
https://discourse.coreelec.org/t/tvheadend-hstp-client-cant-be-loaded-on-ce-8-95-0/1410/12
itt is irják a hibát! Ha valaki túl van ezen és tudja a megoldást, kérem segítsen.
-
meridaharcos
senior tag
válasz
peterk #43065 üzenetére
Köszönöm, de sajnos nem működik. Boot közben a logonál lehal...
4pda.ru-n találtam egy működőt, az mentés közben dob hibát.
Nekem is 20171102-es firmware van a bb2-n gyárilag. Horizon go például fut, de nem vált át a részletesebb felbontásra. Le szerettem volna menteni a gyárit a kisérletezgetés előtt. -
peterk
senior tag
válasz
peterk #42966 üzenetére
És valóbam az USB3 volt a gond, köszi Dugesz. USB2 portba dugva simán ment a fw frissítés.
Mondjuk sok értelme nem volt, leszedtem vagy hármat is, 1 android TV-set, 2 androidosat, és a) mindegyik full of bugs, b) tele van csak orosz nyelvű szirrel szarral. A youtube pl. csak oroszul tudott, és volt a fw-be is gyárilag belerakva pár csak orosz streaming cucc és társai. Úgyhogy nem éri meg, ezek nem igazi nemzetközi community firmare-ek, hanem ruszki specialitások. Ráadásul kínlódni sincs értelme a lokalizálásával, mert bugosak is.
Úgyhogy ment vissza a gyári fw, az legalább stabil. Raktam inkább arra egy launchert (a gyári Mecool-ostól elhányom magam, annyira nem tetszik
), és így most már jól néz ki. Azt nem árulom el, hogy melyik launchert, mert kiröhögnétek.
-
Beni2360
félisten
válasz
peterk #42963 üzenetére
Hát annyi volt a hsz-hogy nem tudtam 100%-n mindent megjegyezni, csak a kínlódás jött le. Ráadásul apránként adagolta a tényeket, én ezt meg utálom, hogy a 10 hsz váltásra derülnek ki a "turpisságok"
A mecool box ami nekem van egy érdekes dolog mivel én még több mint 1 éve vettem ( Banggoog) az elsők közt és 6.0.1 droid van rajta. Később kb 1 évvel kiadták 7-s droiddal ugyan azt a gépet és sokan kérdezték, hogy lehetne-e frissíteni. A válasz nem volt. Most látom újból van 6 droiddal és nincs 7-l.
legalább is ott.
-
dugesz77
őstag
-
Csicsóka
őstag
válasz
peterk #42827 üzenetére
millió funkció, web servertől video kamera figyelésen át SVN-ig, mindent. Ehhez nem valók ezek a tabletekre optimalizált chipek, sem I/O, sem proci erő nem elég.
Nagyjából nekem is ezek futnak a cerkás ITX szerveremen, SVN kivételével. Amióta már nem fejlesztem az UHU Linuxot nincs rá szükségem.
Ha kevesebb teher kerül az ARM vállára, és csak egyszerű fájlszerver, router funkció lenne az elvárás, még működik is, csak nem stabil. Az erre a célra egyik legalkalmasabb board a Banana Pi M2U, amin van nativ SATA, sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Minden feladatot megtudott oldani, (NAS, router, firewall, wifi AP) Csomagokat fordítottam újra, kernelt, a hiányzó hardver támogatás miatt, hostapd-t a 40Mhz es csatorna miatt, crda-t a 2W-os Wifi tx power elérésére, stb. Volt hogy napokig tette a dolgát, aztán csontra fagyott. Nem is találtam meg az okot, ment vissza az itx szerver.Neked a bütykölés a hobbit ugye? Látom, hogy mennyi félét próbálgatsz. Irigyellek, hogy van rá időd. 
Elektronikával kezdtem, 10 évesen már szólt az első detektoros rádió, majd a reflex, és szuper rendszerűek. Aztán dual gate MOS-FET-es FM tuner építés ezüstözött rezgőkörökkel. Számtalan Hi Fi erősítő, és sok más kütyü. '85-ben Commodore +4-hez EPROM égető, majd SCO Unix szerver, 2003-ban UHU Linux.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
peterk #42878 üzenetére
Ahogy írtam, kicsit félreérthető volt, amit írtál. A tapasztalatok alapján Amlogic-on nem lehet a hálózati csatoló elméleti áteresztőképességét megközelíteni úgy mint x86-on, ez az oka annak, hogy egy bizonyos idő után elkezdenek akadozni a 4K remuxok.
Ismerős a nicked, még a hwsw-s időkből. Nem volt neked egy üzleted ~15 éve a Lónyaiban, ahol nyers CD-ket, miegymást árultál?
-
blakey
titán
válasz
peterk #42878 üzenetére
csak itt próbálok úgy fogalmazni, hogy olyan is értse aki autót vezet, betegeket lát el, és - teljes joggal - kvára nem érdekli más, csak az, hogy menjen a kütyüje.
) - Pont ez a baj, leírod, hogy megy a 4K, leül, megveszi a 100-as LAN-nal szerelt boxát, beállítja amit kell és aztán jön a pofára esés a 2 órás filmnél amikor 25 perc után szaggat, jön és írja, hogy nem megy pedig leírták hogy megy. Szóval ne a felbontással példálozz, mert ennek lesz következménye, hidd el. Ha bitrátát írsz akkor "védettebb" és "pontosabb" vagy.
A másik, hogy elméletileg írod, mert ugye nincs Amlogic boxod 100-as LAN-nal míg én a tapasztalatomat írom, mert van Amlogic boxom 100-as LAN-nal (is).Amúgy kb. 10 éve tudom, hogy ki vagy, még AVX-ről.
-
darvinya
titán
válasz
peterk #42856 üzenetére
A különbség egyszerűen annyi, hogy a CE alatt egy végtelenségig kioptimalizált oprendszer van, ami minimális memóriát fogyaszt, a laptopon meg egy windows (mac, full linux), ami millió háttér taskot is futtat. A kódi "cache"-elése (a video bufferelés) ugyanúgy működik a két eszközön.
Hát nagyon nem igaz, mert képen.amit beraktam.
Látható, hogy háttérben fut(na) a nyamvad 4K-s film, de a k…va RAM 500MB-ot sem éri el, csak szenved a k…va cache-sel.
Hub-on, vagy sima USB-n mérve sebességet, semmi különbség nincs.
-
blakey
titán
válasz
peterk #42855 üzenetére
Volt már itt szó róla, hogy nem megy 100-as neten a 4K, szaggat. De megy, ha jól be van állítva hozzá a bufferelés. - nem a felbontás a lényeg hanem a bitráta, 100-as LAN-on 60Mbps körül van a max, ennyi, lehet csűrni, csavarni, nem fog menni a magasabb bitráta. A 4K filmek meg HDR/BT2020-ban vannak, azok alapból magasabb bitrátájú filmek így a 100-as boxokon meghallnak, bármennyi lehet a puffer mérete, nem tudja lekezelni.
Ne a Youtube-al gyere, mert ott 21Mbps körüli a max. bitráta 4K esetén, betettem neked egy listát, szóval nem a felbontás a korlát hanem a bitráta. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
peterk #42855 üzenetére
"Volt már itt szó róla, hogy nem megy 100-as neten a 4K, szaggat. De megy, ha jól be van állítva hozzá a bufferelés."
Ezt x86-ra érted, vagy Amlogic-ra? Így félreérthető... 60-80 GB-os 4K remuxokkal illik tesztelni, youtube 4k, és hasonló alacsony bitrátás átvitel nem ér.
-
ztibor
senior tag
válasz
peterk #42825 üzenetére
Köszi a részletes leírást, nagyon hasznos.
Én a boxra dugott hdd-ről játszok le max full hd anyagokat (Nagyon ritkán a PC-ről). és HBO GO-t nézek még, esetleg néha youtube videókat.
A netem 120-as UPC és kábellel van összekötve a box.
Akkor erre nekem az általános elvileg jó!? -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
peterk #42712 üzenetére
Eddig az volt a helyzet, hogy az amlogic "valamit" kiadott még annak idején
Az #1-es hsz-ben van link a "valami"-hez
. Úgy tudom az S912-höz is kiadták a forrást, bár az nem volt teljes.
Néhány kapcsolódó link még a cnx-ről:
Mainline Linux on Amlogic S905/S905X/S912 SoCs – 2018 Status Update
Linux 4.15 Release – Main Changes, Arm and MIPS Architecturesttt: korábban már beszéltünk róla, hogy a már két éve megjelent 7-es LE is kihozta a médialejátszáshoz szükséges tudás 98%-át az S905/S905X procikból, és valljuk be, amikor a Kodi kezelőfelületen keresztül használjuk a boxot, igazából tök mindegy hányas kernel fut alatta.
Dare2Live: pl. Mecool BB2 + CE 8.95.0
-
ttt
senior tag
válasz
peterk #42712 üzenetére
Bár nem nekem jött, azért én köszönöm! Ez egy elég kompakt, érthető összefoglalása a történésnek.
"Hiszen jön majd az új hardver, és se a fejlesztőket, se a usereket nem érdekli a régi."
Csak elmélkedek, konklúzió nélkül:
Na itt a baj. A kedves gyártók mára már alig adnak ki 100%-ig jól működő cuccokat - és akkor még finom voltam.
Persze sokan mondják azt, hogy mit akarok; ezek "filléres" cuccok - van is benne valami, de körbenézve a nagyobb neveknél ugyanilyen félkész termékekkel vannak tele a polcok. Max. nem annyira hallod a nyavalygást, mert sokszor utol érhetetlen a szupport vagy egyáltalán nincs elérhető felület.
Az meg egy külön fejezet, amikor már um. kivezetnek egy cuccot és akkor se mozdulnának abba az irányba, hogy a nyílt közösségnek kedvezzek - hogy is ne, akkor nem vennék az újabb cuccaikat -
SunMount3r
nagyúr
válasz
peterk #42712 üzenetére
Van
-> ezt mivel tudod alátámasztani? Teszteket megcsinálta már valaki? Visszajelzést eddig nem kaptam, se képeket.
Érdekes "olvasmány", köszi. Ezt pl. jó tudni: S912: De pl. adaptív módban (streaming addonok használják) nem működik a hardveres gyorsítás, szoftveresen dolgozik, így felbontás limitált, mert szoftveres dekódoláshoz azért ezek a procik igen gyengék. Szerencsére streamingben nem is nagyon van magas felbontás általában.
-> Ezt tehát az IPTV streaming-t érinti és a YT-ot is? Azért van egy jó néhány HD, FHD csatorna is. YT FHD hogy megy az S912-őn? -
blakey
titán
válasz
peterk #42613 üzenetére
Telefon app-ok limitációja, telepítsd a megfelelő app-okat és lesz YT 4K, Netfilx, Amazon, stb.
(#42621) peterk
Minden VOD szolgáltatás kadenciahelyes lesz mivel tartalmazza szinte az összes fps-t, tehát ha érzékeli, hogy az eszköz képes a 23,976-ra akkor abban fogja lejátszani, egyszer kipróbáltam az Apple TV-n. a TV minden alkalmazása csak 50/60Hz-en tud működni, azaz, 25, 30, 50, 60 fps anyagok lesznek kadenciahelyesek a többit interpoláció segítségével teszi nézhetővé.A TV-n lévő YT nem vált HDR-re? Érdekes, tegnap néztem 2 HDR-s anyagot YT-ról és hibátlanul átváltott a TV.
-
dugesz77
őstag
válasz
peterk #42613 üzenetére
Bár a netflixet most nem próbálom ki (három hónapig használtam de visszamondtam,ezért meg nem fizetek újra elő) de a gyárilag telepített youtube tökéletesen viszi a 4k-t Nem valami utólag telepített youtube app-ot használsz?
De talán többet mond két kép, "gyári" androidos youtube app ami alapból a mecool-on van. -
peterk
senior tag
válasz
peterk #42583 üzenetére
No, megnéztem androidon hogy a netflix mit tud (a gyári, előtelepítettet használtam). Nost, 1750kbit/s, 480p a maximum...
Szóval az van, hogy Widevine ide, HDCP oda, a gyári firmware-es, DRM licenszekkel ellátott android boxon a youtube 1080p-re, a Netflix 480p-re van limitálva, siralmas bitrate-el. Ugyanekkor, a Sony TV-men jön ami a csövön kifér youtube-ról és netflixről is. 4K, HDR 10 bit. A mindenféle licensz nélküli sima laptomopon ill saját építésű médiaboxon windows alatt a youtube szintén megy 4k full minőségben, a netflix pedig 3mbit, 720p-re limitálva.
Ennyit ezeknek az android boxoknak a "licenszeiről". Nem ér egy kalapnyit sem az egész.
-
blakey
titán
válasz
peterk #42602 üzenetére
Aztán alatta a Resolution-ban válaszd ki az 1920x180p-t (felesleges 4K-ban futtatni a GUI-t) - ehhez nem kell hozzányúlni, elég ha android alatt kikapcsolod az "Auto switch to best resolution"-t és átállítod 1080p-re, kikapcsolod, majd bekapcsolás után a CoreELEC az EDID infók alapján már 1080p-ben indul. Amúgy ez általad felsoroltak gyárilag be vannak kapcsolva, tehát hozzá sem kell nyúlni, persze ha valaki tudatlanul módosítgatja akkor annak rossz hatása lesz.
-
blakey
titán
válasz
peterk #42582 üzenetére
Nincs az 40-60Mbps, [link]
"WEBM VP9 CODEC0- Youtube compresses to 4320p (8K) (7680×4320) with a bit rate 21.2 Mbps
1- Youtube compresses to 2160p (4K) (3840×2160) with a bit rate 17.3 Mbps
2- Youtube compresses to (2K) 1440p (2560×1440) with a bit rate 8.589 Mbps
3- Youtube compresses 1080p (1920×1080) with a bit rate 2.567 Mbps
4- Youtube compresses to 720p (1280×720) with a bit rate 1.468 Mbps
5- Youtube compresses to 480p (854×480) with a bit rate 0.727 Mbps
6- Youtube compresses to 360p (640×360) with a bit rate 0.373 Mbps
7- Youtube compresses 240p (426×240) with a bit rate 0.157 Mbps
8- Youtube compresses to 144p (256×144) with a bit rate 0.085 MbpsMP4 H264 CODEC
0- Youtube compresses to 4320p (8K) (7680×4320) with a bit rate 78.4 Mbps
1- Youtube compresses to 2160p (4K) (3840×2160) with a bit rate 23.1 Mbps
2- Youtube compresses to (2K) 1440p (2560×1440) with a bit rate 10.4 Mbps
3- Youtube compresses 1080p (1920×1080) with a bit rate 2.309 Mbps
4- Youtube compresses to 720p (1280×720) with a bit rate 1.378 Mbps
5- Youtube compresses to 480p (854×480) with a bit rate 1.155 Mbps
6- Youtube compresses to 360p (640×360) with a bit rate 0.525 Mbps
7- Youtube compresses 240p (426×240) with a bit rate 0.242 Mbps
8- Youtube compresses to 144p (256×144) with a bit rate 0.109 Mbps8K VP9 vs H264 bitrate comparison = 21.2Mbps VP9 vs 78.4 Mbps H264
4K VP9 vs H264 bitrate comparison = 17.3Mbps VP9 vs 23.1 Mbps H264
2K VP9 vs H264 bitrate comparison = 8.5 Mbps VP9 vs 10.4 Mbps H264
1080p VP9 vs H264 bitrate comparison = 2.5 Mbps VP9 vs 2.3 Mbps H264
720p VP9 vs H264 bitrate comparison = 1.4 Mbps VP9 vs 1.3 Mbps H264" -
SunMount3r
nagyúr
válasz
peterk #42583 üzenetére
TV-knél, BD lejátszóknál, AVR-eknél mindig biztosabbra (szinte biztosra) lehet venni a Netflix támogatást, mivel ezek neves világmárkák termékei. Ők nyilván nem vállalnák be a tömeges "felháborodást", ha a Netflix logó ellenére nem menne, vagy csak SD-ben. Persze ehhez az is kell, hogy a marketinganyagban (specifikációkban) is szereplejen, de az kb. garancia is rá. Legalábbis pár évig biztos
, amíg úgy nem dönt a kedves cég, hogy a típus gyártásának leállítása után a support-ot is megszüntetik rá.
-
blakey
titán
válasz
peterk #42566 üzenetére
Ja, és én a 201_2GB_1Gnet-es dtb-t raktam be (Mecool BB2), és eddig úgy néz ki, hogy tökéletes vele - elméletileg a sima q200-as kell neki, én is próbáltam, tulajdonképpen működött de más írtam, q200-asok a gigás S912-esek, Q201-esek meg a 100-asok viszont újabban kijöttek olyan S912-esek amik q201 és gigás LAN-al rendelkezenk, BB2 régi modell és szerintem q200-as.
Androidot bizonyos szinten lehet hsználni ha valakinek szüksége van Horizon GO-ra, stb, ezeket meglehet oldani. Médialejátszóként természetesen CE. -
blakey
titán
válasz
peterk #42565 üzenetére
Egyébként a 4K youtube videók ill. a saját 4K-s filmek nekem még a Sony XE85-ös TV-men is mennek a 4K youtube videók (androidos a TV, sideloadolt youtube apk-val, ami tudja a HDR-t), és a filmjeim is. - Mennek butítva, a Youtube 4K messze van a valódi 4K-tól és 1080p-nél nagyobb felbontás esetén VP9-ben mennek, DLNA-n is butítva mennek, nem megy maximális bitrátával. Egyébként nem a felbontás hanem a bitráta szab határt, 100-as LAN-on olyan 60Mbps körül van a határ, annál magasabb bitrátájú film már megakad, mert ugye még ott a hang is a kép mellett. Tehát megy a 4K 100-as LAN-on 60Mbps-ig és az általános 4K/24p-s anysgok HD hanggal bizony megakadnak, nem mennek maximális bitrátával SMB/NFS megosztáson. 2 éve használjuk ezeket a boxokat, van aki már hosszabb ideje, mindenkinek ez a tapasztalata, 100-as LAN esetében kell a gigás usb-LAN adapter különben a 4K-s filmek bizony megakadnak és ne feledd, hogy a 4K-s filmek már minden esetben HDR-esek, már nincs 4K SDR anyag.
Az Androidos Kodi meg sajnos kuka, nincs optimalizálva, a TV-n a legjobb a saját lejátszója, boxokon meg lehet egy picit próbálgatni. Egyébként TV-n próbáld ki az Archos Playert, nekem az szépen működött.
-
blakey
titán
válasz
peterk #42541 üzenetére
Miért bukom a Widevine L1-et és a HDCP 1.x-et, ha custom firmware-t rakok fel? - Mert nem feltétlenül tartalmazzák a hozzávaló kulcsot és a meglévő meg törlődik. Telepítés előtt járj utána, hogy mi a helyzet ezzel e témával.
Mondjuk nem árt tudni, hogy konkrétan mit tennél fel és nem garantált, hogy Android alatt lesz kadenciahelyes lejátszás.(#42542) peterk
Nem keserítesz el, nem megy 100-as LAN-on a Billy Lynn ami 4K HFR, semmi agyament dolog nincs benne és még van néhány amihez hiába a nagyobb cache a 100-as LAN kevés és ugye a HD hangokat ne említsem ami még közlekedik a kép mellett. Ne terjeszd, hogy elég a 100-as LAN 4K-hoz, mert nem így van, persze butítva, 2.0-ás hanggal elképzelhető, hogy elég, de ez kétséges. -
blakey
titán
válasz
peterk #42536 üzenetére
Amúgy hiába állítasz be bármilyen puffer értéket, egy 100-as LAN esetében nagyon hamar megtelik és akadozik a kép, ezek mind saját tapasztalatok és itt vannak mellettem az eszközök, bármikor lehet produkálni.
4K-hoz kell a gigabit vagy USB2+gigabites adapter, mese nincs és a + cache méret is kell a problémamentes lejátszáshoz, persze nem az elvetemült 1,5GB, de van aki arra esküszik.
-
blakey
titán
válasz
peterk #42523 üzenetére
1GB-os box esetén megfelelő a 150MB-os cache, semmi probléma nincs belőle és ha gigabites a LAN akkor hibátlanul "közlekedik" rajta a 4K. Nézd meg, hogy a rendszerek miként gazdálkodnak a memóriával, LE/CE tényleg bőven elvan 1GB RAM-mal, nyilván ha lehet akkor 2GB RAM legyen minimum de nem követelmény. Aki meg egyéb huncutságokat is szeretne az annak megfelelő eszközt válasszon de szigorúan médialejátszásra CE/LE alatt elegendő az 1GB RAM, tapasztalat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest