- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xtend
senior tag
válasz
gyuri81 #94764 üzenetére
Akkor szvsz tök fölösleges. Mondjuk annyi hogy a legtöbb addon mar python 3-ban készül a Kodi 19 óta. Vannak olyan fejlesztők akik pl nem hajlandók már csak az új verzióra addont készíteni. Az MS csapat próbálja mindkét vonalat követni de pl az Exoshark csak a 19 előtti Kodin működik, mert k*rva sok meló van vele.
-
nfsu17
veterán
válasz
gyuri81 #94760 üzenetére
Szóval nem fogok semmi alapvető változást tapasztalni??
Amúgy de.
Pl. lehet sok addonod nem fog menni, ha épp olyanokat használsz.
Ha van rá frissítés, akkor nem gond, frissíted, ha nincs, akkor nem használod.
Ehhez tudni kellene milyen addonok vannak most.
Offline lejátszás esetén nagy előrelépés nem lesz. -
cof
veterán
válasz
gyuri81 #88989 üzenetére
Miért nem kényelmesebb telefonról vezérelni a CE Youtube-ot, Yatse-val? Pillanatok alatt ráküldhető egy videó, de van másik megoldás is, Tubecast ha jól rémlik és akkor úgy kiküldhető mint egy okosTV-re.
Sosem értettem miért kell CE alatt belépni YT-ra hiszen egy fapados felület az egész.
-
válasz
gyuri81 #88532 üzenetére
Szerk:
Eltettem a szekrénybe a box-ot, mondom ezt szépen kinyírtam...
De nem hagyott nyugodni a dolog. Túrtam a netet, hogy, mit lehetne ezzel kezdeni.
Aztán megvilágosodtam. Nem tudtam, hogy ezeknek ennyire érzékeny az Android lelki világuk. Ugyanis nem elegendő felmásolni egy szűz sd kártyára a img fájlt, hanem amolyan boot kártyát kell belőle varázsolni pl egy Burn Card Maker-el. Amint ezt megcsináltam, már elő is jött szépen a zöld robot és ment fel a firmware
Úgy néz ki minden oké, lehet minden Android beállítást elölről kezdeni.(kivéve a Coreelec-t mivel az egy másik sd-n van)
Kellemes kis újévi szórakozás volt... -
Beni2360
félisten
válasz
gyuri81 #84979 üzenetére
Igen most adtam nevet a HDD-nek MOVI és úgy jelent meg. De azon belül kell még egy mappa Pl Videok és Sorozatok Akkor abba a mappába tölti amit kiválasztasz.
Mivel a médiatárnak külön külön kell a beolvasáshoz. -
Beni2360
félisten
válasz
gyuri81 #84975 üzenetére
Bővebben mert nem értem,
Nálam most egy rádugott HDD így látszik
A tr.mission csak 1 szálon dolgozik, míg a qBitt több szálon. -
Beni2360
félisten
válasz
gyuri81 #84959 üzenetére
Nem tudom, hogy kell -e engedélyezni a tr-n vagyis megosztás hogyan van. Nem használom. Ha be van kapcsolva a jelszó páros az eléréséhez azt is figyelembe kell venni. Na meg a CE-ben engedélyezni kell a SABA 1-3-ig. Beáll-CE-szolgáltatásoknál. És ott van a samba jelszó tiltása is.
A külső elérés meg már komoly titkisításon keresztűl a modem beállitásnál és engedélyek kellenek szvsz. -
Beni2360
félisten
válasz
gyuri81 #84947 üzenetére
Ha ezt a videót megnézed ki tudod ebből következtetni, hogy neked mi kell.
Hálózat és NAS tallózása KODI és CE alatt.
NAS helyett annak a boxnak az ip címét kell beírni amin a letöltött anyag lóg. A videó éppen egy laptopon készült.
A Yt oldalamon még sok videót találsz a KODI és a médiatárakhoz. Iratkozzál fel és akkor mindent elérhetsz.
Sok sikert ha valami nem tiszta kérdezz nyugodtan.
telefonon is ha felteszed a KODI ugyan az a szitu. -
hunaqua
addikt
válasz
gyuri81 #82935 üzenetére
Az addon xml-ben ha Leia akkor átírni
<import version="5.14.0" addon="xbmc.gui"/> 5.15.0-ról.kiegészítők--kinézet---felszín---kiválsz,engedélyez,örül
-
dan1
tag
válasz
gyuri81 #82737 üzenetére
Ezek szerint nem lesz.
NOT supported devices
SoC family GXB and S912. GXB support got dropped by Amlogic in newer Kernel.
S912 do not and never had such Mali blob implementation to be able to be used on newer Kernel.
link
Majd valaki aki tájékozottabb ebben a témában mond róla valamit . -
Beni2360
félisten
válasz
gyuri81 #73966 üzenetére
Na fel is tettem a mobilra és beléptem az x96 max + CE-be onnan is ellenőrizhető. És most nem megy a venti csak alatta van vagyis megemelve.
-
Beni2360
félisten
válasz
gyuri81 #73966 üzenetére
DE lejátszás közben a vissza gombbal el mész a beállításokba és a rendszerinfónál megnézed. Van egy szoftveres megoldás is ami időnként kiírja a kijelzőre 5mp ideig de az észre kell venni és látni is kell. Nekem ha a képre adná ki az jobban tetszene.
Arra itt rá kell keresni. Ha egyszer beszereled és egy párszor ránéztél putyban nem kell vele foglalkozni tovább.
De találtam androidos változatot meg kell lesni. -
junkpod
veterán
válasz
gyuri81 #73367 üzenetére
Buffer beállítással a hálózati kapacitást nem lehet pótolni. Ha szűk a hálózat átviteli sebessége akkor csak egy teljes film méretű bufferelés segíthetne...
A buffer beallutas azon segít ha bizonytalan a hálózati átvitel vagy vannak átviteli csúcsok a filmben (aktív mozgásos jelenetek), utóbbi viszont néhány másodperces csúcsokat jelent, így itt sincs értelme csilliard byte buffer méretnek.
Inkább mert ki a hálózat sebességet és vagy fejlessz hardvert vagy vedd tudomásul a határokat. -
joydrv
aktív tag
válasz
gyuri81 #73468 üzenetére
SMB megosztás arra való, hogy a PC-n levő médiát áttoljuk a boxra? De az miért megy 0-24-ben?
A PC-t fölösleges ezzel terhelni, meg ki-be kapcsolgatni filmezés vagy zenehallgatás előtt-után.
Nekem van egy régi kis Zyxel NAS 320s, azon megy a transmission 0-24-ben.
Amiket leszedek, azt kimazsolázgatom, ha kell filmet, zenét hozzáigazítom az emby-szerverhez és átrakom a megfelelően kialakított könyvtárak egyikébe, ahonnan nézzük, vagy hallgatjuk ilyen-olyan eszközön. TV, teló, tablet, ...
Ez a szerver futott eddig egy összerakott NAS-on is, de egyik barátom fogta és elvitte, ezért most egy kis boxot fogok kialakítani, hogy kipróbáljam ezen is.
-
cof
veterán
válasz
gyuri81 #73468 üzenetére
Akkor jól sejtettem, hogy a mobilnet lesz a ludas. Nekem is 120/10 Mbit a sebességem, a feltöltési része az annyira nem érdekes, mert olyan torrent oldalt használok ahol nem számít a feltöltésed, csak a seed idő kell meglegyen. Két hét alatt 48 óra, azt hiszem.
A TVHeadend miatt is megy, erre van rajta most már 2 db TV Tuner, és elérem bárhonnan, meg a torrent miatt még 0-24, de a hálózati elérés sem mellékes, mivel erre töltődnek le az anyagok. Szóval mindegyik miatt.
@joydrv
Nem jelent neki gondot a 2 GB Ram és az USB2-es tovább osztása 2 HDD-re, 4k HDR-es filmek esetén?Dehogy is. Olyan 30-35 MB/s-t tud az USB 2.0. Ez durván 240 Mbit/s, ilyen 4K film meg nem létezik, csak teszt anyagok, 2-t is tudna párhuzamosan streamelni Gbit hálózaton.
-
cof
veterán
válasz
gyuri81 #73376 üzenetére
Még ezt megpróbálhatod:
<advancedsettings>
<cache>
<buffermode>1</buffermode>
<memorysize>209715200</memorysize>
<readfactor>8</readfactor>
</cache>
</advancedsettings>Elég persze, még 4K-ra is.
De most olvasom, hogy neked rossz helyen is van, nem az SD gyökérbe kell, hanem az Userdata mappába.
-
cof
veterán
válasz
gyuri81 #73371 üzenetére
Mobilnet? Akkor az a probléma, sajnos ott elég magas a ping. Ezen nem nagyon tudsz javítani, nem stream-re való a mobilnet.
Itt nem nagyon dolgozik előre Cache memóriába Diginél, nem olyan mint egy Youtube, hogy odaadja a teljes streamet és jó előre be tudja tölteni.
Itt a Diginél elveszik egy egész .ts részlet, vagy csak a vége-eleje-közepe... és már akad egyet, kockásodik. Lehet a buffer 100 Terrabyte is, ha csak max pár megát tölt be előre, mert több szeletet nem kap egyszerre.
-
-
ORCA58
addikt
válasz
gyuri81 #70263 üzenetére
Ez [link] Ha Guglival lefordítod szerintem érhető.
Létre hozol egy új txt fájlt. Átnevezed advancedsettings.xml -nek
Bele másolod mondjuk ezt ami a 4.4 4. példa:
<advancedsettings>
<cache>
<buffermode>1</buffermode>
<memorysize>139460608</memorysize>
<readfactor>20</readfactor>
</cache>
</advancedsettings>-Az buffermode-ban az 1 jelentése "Az összes fájlrendszert pufferoljuk, mind az internetet, mind a helyi fájlokat" A táblázatban ott van
-memorysize-ban a 139460608 "a gyorsítótár mérete a RAM-ban" Táblázat következő sorsa
-readfactor 20 "a gyorsítótár töltési arány (sebessége)" Táblázat következő sorsaEzek közöl csak azt sort teszed bele amin változtatni akarsz.
Ez után a kész advancedsettings.xml fájlt be kell másolnia CE esetén a /storage/.kodi/userdata/ mappába.
Gondolom kel egy újra indítás, és kész. -
blakey
titán
válasz
gyuri81 #70230 üzenetére
Előtöltés minden esetben "kell", a saját, belső hálón való tartalom fogyasztásának semmi köze az előfizetett sávszélességhez. 100-as hálón a 1080p-s anyagok néha akadhatnak, de nem kéne. Advancedsettings.xml-ben be kell állítani a megfelelő "buffermode"-ot.
(#70228) djnice
Jó hír, gondolom ez csak a Minixre nézve jó, mostanában nem foglalkoztam tesztfájlokkal, na meg az Air-en nincs ilyen gond. A GT-Kingen le kéne tesztelni, de ha nem történt firmware frissítés akkor esélytelen. -
cof
veterán
válasz
gyuri81 #64048 üzenetére
Annyira nem kell elájulni a Netflix-től, az 1080p bitráta kb. 5Mbit/s, ez egy virágbolti film 720p-ben. Nem az a lényeg, hogy mennyi pixel, lehet 8K is ha kevés a bitráta.
Ha hardveres dekódolás kell akkor olyan box-ot kell venni ami Netflix certificated, 4K-hoz meg kell a Widevine L1, ezekre érdemes figyelni vásárlásnál.
-
cof
veterán
válasz
gyuri81 #63003 üzenetére
Itt a Wiki-ben le vannak írva a lépések, nagyon nincs mit ragozni rajta (ha nem érted így sem akkor kérj meg valakit aki megcsinálja). [link]
Annyi, hogy a,
git clone https://github.com/sz..
helyett, nálam csak így ment,
git clone git://github.com/sz...
(tehát https helyett git).
SSH-ra bejelentkezve kell ezeket a parancsokat soronként kiadni, másold bele résznél természetesen a következő instrukcióig (több sor).
-
pinnacle
nagyúr
válasz
gyuri81 #62776 üzenetére
Köszi! Érdekes, hogy neked gond nélkül megy az FHD, és képhiba sincs. Lehet készülék függő. Nem is tudtam ilyen Androidos boxról. Most látom, hogy a Beelink GT1-A-n FHD, 4K is megy. Mondjuk, mintha az S912-vel is volt valami probléma.
Confluenceről Androidra ezzel tudsz váltani. Ha erre gondoltál. Kikapcsolásnál megjelenik az Android, erre kattintva, majd után az újraindításra, be is tölt.
-
blakey
titán
válasz
gyuri81 #62752 üzenetére
…nekem nagy kedvenc a Confluence. A gyári skin-ben fent van egy plusz menü, hogy akár át tudok váltani a régi android-os rendszerre is. Más skin-ben hogyan tudom előcsalogatni. - telepíteni kell a Confluence-t majd módosítiani kell a
DialogPlayerProcessInfo
- t illeve astrings_gb.po
-t és ha magyarul szeretnénk akkor astrings_hu.po
-t. Én is megtettem, nekem ilyen lett: -
SunMount3r
nagyúr
válasz
gyuri81 #62752 üzenetére
A gyári skin-ben fent van egy plusz menü, hogy akár át tudok váltani a régi android-os rendszerre is. Más skin-ben hogyan tudom előcsalogatni.-> Ez engem is érdekelne, Confluence, Aeon változatok alatt.
Illetve: (#62649) SunMount3r: Mivel itt senki nem válaszolt, privátban kértem valakitől segítséget és már nagyjából választ kaptam, csak a táv kérdése maradt nyitott. -
cof
veterán
válasz
gyuri81 #62752 üzenetére
És akkor még tőlem kérdezed, hogy miért mumus az Androidos Kodi.
Miért ilyen nagy mumus az android-os Kodi?
Hát az ilyen anomáliák miatt például. Amíg az ember nem használja, nem látta a CE, LE képminőséget, gyorsaságot, addig nincs mihez viszonyítania persze, hogy jó az Android Kodi addig a pontig.
-
ztsoft
őstag
válasz
gyuri81 #62735 üzenetére
Ahogy látom, nem csak CE-vel kell ismerkedni, hanem a Kodi-val is.
Feltettem nemrég a CE-t. A sima android-os rendszerem akkor nem is látom már?
Hova tetted fel a CE-t? Ha nem a belső tárhelyre (eMMC), akkor az Android nem sérült. CE alól nem igazán szerencsés egy kezdőnek az Android rendszert birizgálni (nem is biztos, hogy látható).
-
kenand
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged