Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • peterk

    senior tag

    válasz vargalex #42852 üzenetére

    Írtam már neki, hogy se füle se farka annak amit mond. Hasonlítgatja a laptophoz, hogy a laptopja "kihasználja" a ramot, holott egy fenét. A kodi a laptopján is ugyanannyi ramot eszik (na jó, más oprendszer, más driverek, más framebuffer módszer, más library-k miatt nem teljesen ugyanannyit, de alapvetően igen). A különbség egyszerűen annyi, hogy a CE alatt egy végtelenségig kioptimalizált oprendszer van, ami minimális memóriát fogyaszt, a laptopon meg egy windows (mac, full linux), ami millió háttér taskot is futtat. A kódi "cache"-elése (a video bufferelés) ugyanúgy működik a két eszközön.

    Egyszerűen nála az a külső USB meghajtó a boxra dugva nem működik korrekt sebességgel, a laptopra dugva meg igen. Ennyi. Hogy a HUB-ja nem jó-e, esetleg elfelejtette bekapcsolni a hubot :D (láttam már ilyent :) ), vagy kábel, kompatibilitási probléma, stb. azt innen nem nagyon lehet megmondani. De a baj ott van, nem máshol, ha elhiszi, ha nem.

    (Még az előfordulhat, hogy az a "box" - nem tudom milyen típusú boxa van - olyan dzsunka típusú, amibe valami ultrasz*r ramot raktak. Léteznek ilyen boxok, bár nem az ismertebbek - Minix, Mecool, Bee, stb. - között.)

    [ Szerkesztve ]

    Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

Új hozzászólás Aktív témák