- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fényképek a Honor Magic V5-ről
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Yettel topik
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gyűrű
addikt
válasz
Zizi123 #87473 üzenetére
Tehat akkor az "AI-enhanced upscaling" csak marketingfogas?
Igen, az, ráadásul full bugos is. Pl. zoom-nál a kép alját vagy oldalát teljesen elmossa/ torzítja. vicc -
gyűrű
addikt
válasz
Zizi123 #87465 üzenetére
Nekem van Shield tv pro 2019 és Beelink Gt-King CE vel, és még 2 másik amlogic box is.
Nos a Shield sokkal lassabb mint az CE-s kodi A GT_Kinggel
Képminősége sem jobb, a felskálást én kikapcsoltam.
Gyakorlatilag sosem használom a shieldet, mivel plexet nem használok, a DV meg nem téma nálam.
Aki nem akar CE-s boxot, mert valamiért kell neki az Android TV annak jó választás a shield. -
-
slecht
aktív tag
válasz
Zizi123 #45679 üzenetére
Szia!
Nekem Mini M8S II boxom van és Nand-on van a CE. Én úgy álltam át LE-ről, hogy simán bemásoltam az Update mappába a CE telepítő fájlját, majd egy újraindítás után már pörgött is a CE telepítés.
Az egyetlen bibi az volt, hogy a távirányító nem működött utána. Ott mókolni kellett egy picit.
Nem tudom neked sikerülhet-e így, de egy próbát lehet, hogy megérne. Max, ha nem válik be, akkor megy vissza az LE. -
djg
aktív tag
válasz
Zizi123 #45654 üzenetére
Egyébként ha később mégis szeretnék valamilyen Elecet, akkor a Venz nem jó, de a Minix jó erre a célra?
Bár azt mondtátok, hogy a Minix az egyik legjobb, ha nem akarok szenvedni és csak az előtelepített droidot használnám és most igazából ha az flottul működik, akkor nem tudom miért is cserélném (de bármi megeshet, így tapasztalat nélkül nehéz...). -
djg
aktív tag
válasz
Zizi123 #45654 üzenetére
Szia,
Hát nem tudom mi legyen.
Megrendeltem egy Minix U9-H-t, sokak által ajánlott, az összefoglalóban is, csak hát nem kevéssel drágább ennél a Venznél, holott hardveresen (DRM-et kivéve) ugyanott vannak...
Sajnos egyikkel sincs tapasztalatom élőben, hogy milyen az összeszerelés minősége, távirányító, stb.
De az áruk közti 15k HUF elég tetemes ugyanazért a konfigért, ezért most elbizonytalanodtam.
Ráadásul a Venzen újabb android fut, bár nem tudom az mivel tud többet.
Van itt egy teszt a Minixről, ami abban bízott még a teszt írásakor, hogy arra is jön a 7-es droid, illetve ezt is ígérte a Minix az állítása szerint, de ez nem valósult meg azóta se. Pedig leírja, hogy az U1 és az U9 is milyen sűrűn kap javítást, milyen jól támogatott.Két kérdés:
- ez a másik teszt ha jól értelmezem azt állítja, hogy 2 távirányító van a dobozban, az A2-n pedig qwerty is van:
The fact that it’s bundled up with MINIX A2 Remote, the duo offer a cracking performance.
- illetve annyi, hogy a legtöbb tévé androidos telefonok tükrözését kínálja csak, de bizonyos helyeken láttam megemlítve, hogy apple készülékeket is tudnak ezek?Amúgy a kérdésedre válaszolva csak HD filmek lejátszására használnám (FHD és 4K HDR), no game, no youtube, no online tévé (most még, de ez változhat).
Apropó a 2. cikk említi, hogy mennyire hálás a Minixnek, mert így le is mondta a sokkal drágább kábeles előfizetését. Ezt én is megtenném szívesen, de szerintem itthon nincs még elég fejlett tartalom -
mgaben
senior tag
válasz
Zizi123 #44279 üzenetére
Add ki ezt a parancsot android alatt terminal emulatorban (vagy LE alatt putty segítségével)
cat /proc/device-tree/amlogic-dt-id
vagy
cat /proc/device-tree/le-dt-id
nézd meg mit ír ki és olyan dtb fájlt válassz. nekem is az volt, hogy LE alatt az általános dtb-vel elindult, de CE alatt ilyen nincs (LE sem indult a 2GB-s dtb-vel). Aztán kiderült, hogy hamisított X96-ot vettem és android alatt fake 1 GB ram volt. LE alatt a sys info is már csak 1GB mutatott, de azt nem is néztem először.
Aztán az 1GB dtb-vel simán elindult a CE is.Nem azt mondom, hogy nálad is ez van, de a parancs tutira megmondja milyen dtb kell.
-
Csicsóka
őstag
válasz
Zizi123 #43636 üzenetére
Tuti, hogy a dtb.img miatt van, mert a 3.14.xx linuxoknak ez a file nem kell ,es igy mukodnek is.
Dehogy nem kell, ha el is indul valamelyik vason véletlenül, a másikon már biztos hogy nem fog.
Az LE sem képes normális működére dtb.img nélkül.Debian, Ubuntu, Archlinux mar nem indult el a 4.x -es kernellel.
Nálad. Itt megy 2 különféle boxon is, igaz nem tökéletes, mert a megogo-n (S905) halt helyett reboot-ot csinál.
Magyarul, csak a tápból kitépve lehet kikapcsolni. Nexbox A5 kikapcsol. -
Csicsóka
őstag
válasz
Zizi123 #43612 üzenetére
Hogy lehetne 1 uj halokartya drivert hozzaadni, hogy a LAN is menjen?
Házi módszerrel sehogy. Ha nem került bele gyárilag a megfelelő kernel modul, akkor a fejlesztőknél lehet kérni, a pontos chip megnevezéssel, már ha van hozzá egyáltalán Linux alatt működő megoldás.
Szerintem itt nem erről van szó, leginkább a nem megfelelő dtb.img miatt nem látszik a rendszerben, igy az udev nem is tudja betölteni a modult.
Volt a CE indításakor fogpiszka? Vagy csak bele tetted, és mivel előtte volt rajta LE, elindult?
Mert a CE már nem használ S905_autoscrip-et, ezért más az U-boot módosító aml_autoscript.
Ha volt fogpiszkás indítás és úgy sem indul el akkor csak dtb hiba lehet. -
SunMount3r
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Energiaital topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- E-roller topik
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen autót vegyek?
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged