- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
sugarforce #55510 üzenetére
Számomra bohóckodás. Ez miért baj?
Van aki ezt egy, a kodi felületről könnyedén vezérelhető és nyomonkövethető addonban összerakta, ahol minden egyszerűbb. Nem kell külőn egy gépről ssh-n belépni és parancsokkal elvégezni a műveletet.
Írom ezt úgy, hogy közel 40 éve informatikával, szoftverfejlesztéssel foglalkozom, ebből élek. Hidd el, hegesztettem kismillió parancsot a legkülönbözőbb konzolokon. Szeretem, ha dolgok mögé lehet nyúlni, egy-két karakter átírásával, de üdvözlöm, ha valamire egy jó gui adott. Jelen esetben, egy ilyen médiaboxnál különösen, hisz ezt alapból a fotel kényelméből távirányítóval vezérlem. -
Csicsóka
őstag
válasz
sugarforce #55510 üzenetére
Szomorú, hogy a a dózeres next, next, ok-től kicsit bonyolultabb dolgok, már bohóckodásnak hatnak.
Én már megszoktam, 20 éve térítem a népet Linuxra, eredménytelenül. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
sugarforce #55489 üzenetére
Erre van addon. Míg bohóckodni sem kell ssh-n.
-
Roland861010
veterán
válasz
sugarforce #55322 üzenetére
Bocs igen ez fontos infó!
Csak is usb HDD!Fel ismeri, csak a filmek mappát nem frissítette, de amúgy külön meg tudom nyitni!
-
Dolphine
addikt
válasz
sugarforce #55270 üzenetére
Igen, de már a 9.0.1-el is csinálta
-
Pelican
őstag
válasz
sugarforce #55226 üzenetére
Én is a kártyát cserélném elsőre.
-
Celtis
veterán
válasz
sugarforce #55107 üzenetére
Köszi a választ. Felmerült bennem is valami hardveres megoldás, kiherélt TV vagy ilyesmi. Nem gondoltam volna, hogy ilyet gyártanak és árulnak is.
Ettől függetlenül egy parancssori megoldás jobb lenne.
-
Rick4
félisten
válasz
sugarforce #54937 üzenetére
Oké, és ha rányomok egy 2160p-s filmre, akkor a film valós felbontásán fogja kinyomni a filmet, nincs ebben semmi trükk, állítási lehetőség, opció, ennyi a megoldás?
Na, ez jó hír.
-
Beni2360
félisten
válasz
sugarforce #51021 üzenetére
Ray.Donovan.S02E01.720p.HDTV.x264.HUN.ENG-PTHD
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
sugarforce #51021 üzenetére
Háát, ezt most meg nem mondom fejből pontosan.. de 720p (n'mag) komplett 2. évad. Szerintem nem sok variáció lehet.
-
djnice
veterán
válasz
sugarforce #51025 üzenetére
Avisynth-nél a TIVTC-nél belehet állítani a threshold-ot, csak hát próbálgatni kell, ami időigényes, gondolom a releaser ezzel nem nagyon foglalkozik.
-
cof
veterán
válasz
sugarforce #50999 üzenetére
"...ha a tv régi és csak overscan módban működik..."
-
Csicsóka
őstag
válasz
sugarforce #50771 üzenetére
Az igaz, de azóta már öregedtünk, és csökkent az inger küszöb.
Amúgy meg majd jön a gazda, és lesz bünti ha nem fejezzük be ezt a sehová nem vezető, részben felesleges szájtépést. -
blakey
titán
válasz
sugarforce #50770 üzenetére
Olyan előfordul, hogy várni kell néhány másodpercet míg lefrissíti más rendszeren való nézett anyagot, szinkronizációval nincs különösebb gond, azaz minden megvan de pl. zenéknél valamiért egy picit más sorrend a frissen hozzáadott anyagok esetében, nem tudom miért, 1-2 borítót odakever, pedig nem friss. Egyébként nincs összeomlás, rossz metaadat, de az elmúlt 1 hétben is jött néhány frissítés, szóval pörög rendesen és javítgatják, na meg a Kodi is változik napról-napra.
-
blakey
titán
válasz
sugarforce #50762 üzenetére
Pl. milyen hibára gondolsz?
-
blakey
titán
válasz
sugarforce #50758 üzenetére
Biztos van hiba ami bármikor előjöhet, de többnyire naprakészek az új Kodit illetően. Volt amikor a sorozatokat nem frissítette azonnal, volt, hogy azenéket, de nagyon gyorsan javítják, szóval ha épp nem működik akkor lehet, hogy 1 órán belül jön a javítás.
-
blakey
titán
válasz
sugarforce #50752 üzenetére
A beta igen.
-
Pelican
őstag
válasz
sugarforce #50677 üzenetére
Jó!
(Kár hogy nem látod a komikumot abban, hogy akkor szólalsz meg, amikor már mindenki számára nyilvánvaló a félreértés, Thank you Captain Obvious! szokták erre mondani) -
Pelican
őstag
válasz
sugarforce #50671 üzenetére
Legközelebb szólhatsz hamarabb is, ha annyira egyértelmű...
Igy, hogy a 661 után írtad, már nem annyira hiteles... -
válasz
sugarforce #50666 üzenetére
így már teljesen már a leányzó fekvése........
a TV saját lejátszója erőszeretettel szeret MAHINÁLNI a lejátszott tartalmon, hogy szebbnek nézzen ki ami valójában sokkal rondább és nem élethű!
Szóval akkor megvan a ludas a TV saját lejátszója szétcseszi a videó eredeti képét ezért az eltérés.
-
Pelican
őstag
válasz
Te nem olvasol rendesen, ez csak most derült ki, eddig LE hibáról volt szó, olvasd el az elejét is.
-
dugesz77
őstag
válasz
Lehet figyelmetlen voltam (talán a többiek is) de a #50661 hozzászólásban írta le először,hogy ezt két külön részről nézi.. Mikor írtam a hozzászólásomat még nem olvastam ezt a hozzászólást ( másfél percel előttem volt).
De a francnak folyok megint bele -
headhunter
addikt
válasz
sugarforce #44776 üzenetére
+1 (220-230cm - Sony Bravia KDL-55W829B)
Következő: Oled 65" vagy 75"?
-
Met
nagyúr
válasz
sugarforce #43585 üzenetére
Ennek úgy annyira nem örülök.
Várok még, hátha csak átmeneti hiba volt.
Amúgy egy ADATA Premier MicroSDHC 16GB UHS-I Class 10-et vettem bele. -
tamás86
tag
válasz
sugarforce #43454 üzenetére
Szia t95m s905x 2gb ramos boxon laggol a tavínyito.Nem is igazan laggnak mondanám.Léptetések furcsán reaglnak.Nem ugy mint LE alatt.
-
darvinya
titán
válasz
sugarforce #42943 üzenetére
Aktív Hub-nál, saját USB aljzatját táplálja, nem box-ét.
Passenger 4K UHD full -
junkpod
veterán
válasz
sugarforce #42943 üzenetére
én is szívesen megnézném a lassú chipes boxomon...
-
darvinya
titán
válasz
sugarforce #42940 üzenetére
És (#42941) SunMount3r
Minek USB 500mA -es táp.ellátása, mikor külön van táplálva HDD?
-
darvinya
titán
válasz
sugarforce #42936 üzenetére
1A nem elég tápnak, ami csak Hub kapja?
Külön van T95N Mini M8S Pro box:nak 2A-es táp.
De van külön USB - SATA kábelem is, aminek direkbe van kötve 1A táp, de azzal is ugyan ez a helyzet.
Laptopnak pedig csak 500mA -es aljzatja van.De mint írtam, nem azzal van baj.
-
darvinya
titán
válasz
sugarforce #42920 üzenetére
Amúgy meg van hiba miért nem tudja lejátszani LE/CE.
A nem használt RAM kezelés miatt nem tudja lejátszani.Nagyon megörültem, mikor első 1 percet vajsimán vitte, de után jött a fekete leves, hogy 30mp-ként nézhettem töltőkört.
Elhiszemmozi riptúlságosan sok adat van. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
sugarforce #42920 üzenetére
Pontosan ugyanaz(oka)t a feszültsége(ke)t adja a box és a laptop is: 5 és 12V.
Az áramerősségben van különbség. -
sabrinho
tag
válasz
sugarforce #42137 üzenetére
Restartnál. Működés közben nem dobja el. Wifin kap ip-t.
-
kmarci25
veterán
válasz
sugarforce #41954 üzenetére
Mi baj volt a stílusommal?
Ugyan már...!
-
kmarci25
veterán
válasz
sugarforce #41923 üzenetére
Igen, szerinted így van, szerintem meg nem.
Beszélgethetünk még erről, de nem látom értelmét... Ajánlottam egy programot egy célra, ami szerintem jó és hasznos, egyszerűbb és felhasználóbarátabb, mint a windows beépítettje. Akkor most miről beszélgetünk?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
sugarforce #41916 üzenetére
Ha jól emlékszem (jó régen volt már szerencsére), a Windows 7 nem tudott ilyet (Windows 10-el szerencsére nem volt még dolgom), teljesen megzavarta, ha egy pendrive-on, vagy SD kártyán egynél több partíció volt.
-
kmarci25
veterán
válasz
sugarforce #41916 üzenetére
Tudom, hogy nem kell hozzá külső program, de szerintem inkább a windows lemezkezelőjében ne turkáljon olyan, aki nem 100%-ig biztos abban, amit csinál. És amit ajánlottam az jóval bővebb tudású és felhasználóbarátabb, mint a lemezkezelő, plusz kb. 3-szor rákérdez, hogy biztos futtatod-e a változtatásokat, amiket megadtál. Ez egy kezdőnek azért jó jöhet. ezért ajánlottam ezt...
-
ztibor
senior tag
válasz
sugarforce #41875 üzenetére
Ok, nem terjesztek, én beleizzadtam, mire lett egy olyan rendszerem amit elképzeltem, mire kész lett, tönkre is ment valami a networkkel, mert behalt a samba a transmisson és még pár dolog, pedig azt hittem örök életű lesz a rendszer
Szóval kezdtem újra a CE-vel, amivel már könnyebben ment ez tény, mivel előtte már megszenvedtem az LE-vel. Közben olvastam a nagyon jó összefoglalót, használtam a google-t, és ha nagyon nem ment valami, akkor kérdeztem itt.
Az biztos hogy itt azért mindig találni segítséget, szóval jó a közösség és türelmes is.
Szóval ne legyen igazam, és menjen minden flottul a kérdezőnek.
Peace
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
sugarforce #41667 üzenetére
Ez neve, igen, ahogy le van írva az összefoglalóban is, csak el kéne neki olvasni.
-
dugesz77
őstag
válasz
sugarforce #41473 üzenetére
Ebben az Rf irányítás volt ami nekem kellett. Elég jó az app hozzá ,könnyű sceneket csinálni. Csináltam egy mozi gombot azzal lekapcsolja a lámpát leengedi a redőnyt a tv+ boxot+av erősítőt bekapcsolja minden fél másodperces közökben állítható mit mikor mi kövessen. Mondjuk úgy lustaság lvl 99
. Klíma vezérlése is okosabb mint ha csak a gyári irányítót használnám. Esti programra állítva folyamatosan szabályozza a hőmérsékletet nézi a külső hőmérsékletet ilyesmi. nem rossz kütyü bolondoknak az biztos.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
sugarforce #41464 üzenetére
Ilyen távom van, de sajnos CE-hez nem tudom használni, pedig még fűnyírót is lehet ráprogramozni...
Nekem nagyon hiányoznak a dedikált gombok. Legalább az alapvetőek lennének meg, már nem is panaszkodnék. Ja, LE hibátlan vele...
-
dugesz77
őstag
válasz
sugarforce #41471 üzenetére
Nekem a "mindentvivőtávirányító" mizériám egy BroadLink RM2 Pro-ban csúcsosodott ki. Szép meg jó és visz is mindent de a telefon érintő képernyőjét nekem furcsa huzamosabb ideig távirányítónak használni. Hiányoznak a fizikai gombok .
-
dugesz77
őstag
válasz
sugarforce #41468 üzenetére
Én is így voltam vele az elején. Van is egy Minix A2 távom meg vettem ilyen H1-es háttér világítós tapi padost de a filmnézés alatt sötétben mindig keresgéltem a gombokat aztán győzött az egyszerűség. Ha megnézünk egy apple tv vagy mibox távot az is kb. ilyen semmi aztán használat közben kiderül,hogy mégis jó. De igazad van, egyéni ízlés kérdése ki/mit választ.
-
Multibit
nagyúr
válasz
sugarforce #41468 üzenetére
Így van
Sajnos Minix A2 Lite-on sincs annyi gomb elől, amennyi kéne. -
ttt
senior tag
válasz
sugarforce #40975 üzenetére
A repülő mókus se kutya, de a kedvencem
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
sugarforce #40973 üzenetére
Mi ebben a meglepő? Általában Android-al, Windows-al és LE-vel is működnek rendesen ezek a légegerek.
-
Biga123
addikt
válasz
sugarforce #40888 üzenetére
A furi mert ztsoft által linkelt tesztvideóknál a 24 fps es verziók eléggé döcögnek.
Truemotionnal eltüntethető dehát nem ez lenne a cél. -
sepsi0
őstag
válasz
sugarforce #40131 üzenetére
Amit írsz abban igazad van.
Villanyszerelők mifelénk, már nem csinálnak ilyet, erre van emberük és drágán dolgoznak.
Megfontolom, köszönöm a sok tanácsot... Tudom igazatok van, maradjak a hdmi-él. -
sepsi0
őstag
válasz
sugarforce #40128 üzenetére
A lan kábel harmad olyan széles és vastag, mint a flat hdmi kábel.
De ha van ötlet mivel lehet kivésni házilag a beton panel falakat, szívesen veszem az ötleteket. Van itthon gyémánt korong meg sarokcsiszoló.
A lan kábel még a tapéta alatt is elfér. Vékony és aránylag keskeny. -
LouiS22
veterán
válasz
sugarforce #38483 üzenetére
Valóban, ezért is írtam, hogy gyenge tipp, de azért gyanús, hogy a bibi oka itt keresendő.
-
LógaGéza
veterán
válasz
sugarforce #38081 üzenetére
Jobbra gombot nyomok a box távirányítóján, és a TVn képprofilt vált, balra gombra lenémítja a TV-t... Ha úgy tartom, hogy a TV ne vegye a távirányító jelét, akkor nem történik semmi.
Egy régebbi fajta Toshiba TV-ről van szó, CEC, meg ilyesmi tuti nincs benne.adi1234
Nem, sajna nem támogatja a TV... -
pinnacle
nagyúr
válasz
sugarforce #37999 üzenetére
Köszi! Akkor lehet, hogy a Beelink MXIII-al van a gond, illetve azzal, hogy MXIII II, MECOOL M8S Pro+-al külső merevlemezzel próbáltam, ami az össze fotó rajta volt. Lehet azért az sok volt, amikor a mappákba csak egy pillanatra léptem be, és ha nem jelent meg azonnal a minikép már léptem is tovább.
Kodi csak azon mappán kezd el miniképeket létrehozni, ahova belépek, vagy ha hozzáadok egy Fotó mappát, almappákkal, akkor az összes almappát indexeli? Lehet ha beléptem valahova, akkor kilépés után folytatta az indexelést.Érdekes, hogy barátodnak x96-al nem volt semmi gondja, L4CI2-nak is 3mp telt el két kép váltás között, illetve le is fagyott.
-
junkpod
veterán
válasz
sugarforce #37912 üzenetére
Saját tapasztalat, hogy a 100as routerrel nagyon várakozás a 15mpix képek hálózati betoltogetese, ha be van kapcsolva a minikep kijelzés a sok képes mappákra pedig elviselhetetlen lassú. Gigabit switch ezen nagyon sokat segített.
Fagyasom, akadasom kepnezegetes közben sose volt. -
pinnacle
nagyúr
válasz
sugarforce #37919 üzenetére
Hol volt arról többször szó, hogy az Amlogic nem szereti a nagy képeket? Én is valami ilyenre emlékszem, de lehet csak a Pelican linkje volt az. Illetve ha a barátodnak is gond nélkül megy, meg szerinted is 1mp alatt kellene betölteni, akkor még sincs gond.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
sugarforce #37912 üzenetére
Ezt olvastad? Tény, hogy 100as neten sokkal lassabb az áttöltés, ez gigabites már élvezhető. Neked milyen boxod, routered van? Tapasztalatból mondod, hogy 100-as routerrel gond nélkül megy a lejátszás?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
sugarforce #37845 üzenetére
Digi topik volt. Úgy emlékszem régebben kérdeztem, hogy a képek lejátszásával nincs-e probléma, mondták nincs, amikor jeleztem, hogy gond van akkor jött elő a Gigabites router szükségessége. Viszont később mintha Amlogic korlátozás is kiderült volna. Egyébként egyszerű a kérdés, van akinek nincs gondja 15MP-es képek lejátszásával, vagy mindenki átméretezi?
Nekem a bal oldali képek, gond nélkül mennek eredetiben, jobb oldali már az első után lefagy. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
sugarforce #37787 üzenetére
Ez szerinted? 4K is lesz idővel, meg nyilván a letöltés is erre menne, ha már van/lenne. Bocs, nem akarok most a NAS topikba kérdezni, ha nem nagy baj...
-
ERPY
őstag
válasz
sugarforce #37787 üzenetére
Kell a nas-ba hdd, azon lesz a rendszer. Üres nas külső adat hdd-vel még nem működő képes.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
sugarforce #37773 üzenetére
Ha most kezdeném, biztos NAS-ra "építenék". De.. akkor most adjam el a 2.5-ös HDD-imet bagóért, és vegyek egy NAS-t + "bele való" HDD-t alsó hangon 100 ezerért? Erre most igazán nincs pénzem.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
sugarforce #37754 üzenetére
Én is ezt a logikát követtem, de teljes a sötétség... még kifejezetten PC-s boltok, mint pl PCX sem tudtak mit mondani.. de a többi sem..
Az fordult meg a fejemben, hogy 2 db HDD-t hogy fogja felismerni a box, hiszen 1 USB aljzatába lesz bedugva ? De gondolom ez nem jelent semmit...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
sugarforce #37735 üzenetére
Kösz!
Ma elvileg megyek érte. Remélem jól fog működni. Ja és egyetlen forgalmazónál sem tudták megmondani, hogy médialejátszóhoz pl. jó-e egy aktív HUB. Azt sem tudták, miről beszélek, de legalább visszavihetem, ha mégsem válna be.
-
Pelican
őstag
válasz
sugarforce #36338 üzenetére
Azt írtam működhet. Nálam működik is.
Három éve költöztem ide, azóta egyszer kaptam új IP-t, mikor a UPC új modemet adott.
Egyébklént aki ért hozzá és van tárhelye valahol, az megoldja magának egy cron bejegyzés meg egy kis php segítségévell. -
darvinya
titán
válasz
sugarforce #36327 üzenetére
Mind2 oldalról mobilnetről beszélünk, ami tornyonként és frissítési periodusként új IP címet ad, s modem zárt.
-
Pelican
őstag
válasz
sugarforce #36327 üzenetére
Még az sem biztos, hogy kell.
Nekem csak akkor változott az IP címem, mikor modemet cserélt a szolgáltató, szóval ip címmel is működhet a dolog. -
Locutus
veterán
válasz
sugarforce #36193 üzenetére
Most akkor az X96-ban lévő chipset jobb/erősebb mint az U1-ben, de nincs rajta GbE? Tehát igazából akkor egyik se jó 4K HDR streamre majd, később, egyszer
Az egyik ezért, a másik azért nem.
Ilyen formában akkor mégis csak az X96 felé billen a mérleg, mert az USB-Eth átalakítóval később alkalmassá tehető ahogy írod is, viszont az U1 chipsete nem. Ráadásul az X96 fele annyiba kerül... Hosszútávon gond itt a gyengébb anyaghasználat, pl hűtés szempontjából?
-
robi12ster
tag
válasz
sugarforce #36137 üzenetére
Igen benyomódik. Megpróbálom egy másik kártyával.
-
robi12ster
tag
válasz
sugarforce #36125 üzenetére
https://m.youtube.com/watch?v=avxAc0iJHcM
E szerint csináltam.
-
tukko1
aktív tag
válasz
sugarforce #35968 üzenetére
Persze, hogy be van kapcsolva és mindegyik hdmi porton próbáltam már. Van olyan eszközöm ami működik, de még mielött megkérdezi valaki, most csak a tv box van bedugva semmi más!
-
válasz
sugarforce #35581 üzenetére
Az boxról hiányzó optikai S/PDIF kimenet próbáltam volna egy régebbi yamaha erősítőhöz csatlakoztatni, de ezek szerint nem fog összejönni...
-
kokopo
aktív tag
válasz
sugarforce #35570 üzenetére
koszi
-
Minstrel
senior tag
válasz
sugarforce #35542 üzenetére
Köszi, ez volt baj tényleg! Be volt kapcsolva, de a négyzetben pipa helyett egy fekete négyzet volt, kinyomtam és utána pipa lett, most megvan az LE.
-
TCr
veterán
válasz
sugarforce #35153 üzenetére
Neked is köszi!
-
zsoika
addikt
válasz
sugarforce #35100 üzenetére
Sajnos! Nem értem sokszor a gyártókat
2$-al kéne több anyagot rakni bele és nagyon jó cucc lenne, de nem és lesz több millió db ipari hulladék.
-
zsoika
addikt
válasz
sugarforce #35096 üzenetére
Tegyék rá az eladási árra azt az 5ft-ot és Ők akkor 0-án vannak ....mi meg szívesen kifizetjük ha jobb lesz tőle.
-
attila157
tag
válasz
sugarforce #34972 üzenetére
melyiket használjam
linkeld légyszíves
köszi -
blac
tag
válasz
sugarforce #34497 üzenetére
Köszi, így sikerült.
Üdv:blac -
SunMount3r
nagyúr
válasz
sugarforce #34491 üzenetére
Azzal kezdtem a probléma leírását, hogy akad az 54Mbit/s-es video stream a notim-ról. Tehát mindenképpen ott kell keresni a bibit. Amúgy nemsokára 1000-es net lesz nálunk, úgyhogy amúgy is jól jön majd az upgrade, meg ettől függetlenül is. Ma majd tesztelem a router és a Box közötti stream-et, ha úgy menni fog az a videó, akkor egyértelmű hol a hiba. De ezt majd a másik Topic-ban.
-
ginola
addikt
válasz
sugarforce #34287 üzenetére
EMMC, az mi is?
-
Beni2360
félisten
válasz
sugarforce #34130 üzenetére
Pár hete írták, hogy megy LE alatt a 3D ISO.
Nem az s912-re de volt róla szó. Ezért csekkoltam le neki. -
Ejelhar
senior tag
válasz
sugarforce #34102 üzenetére
Akkor viszont megint nekem van igazam:-)
De tényleg, a topic összefoglalóban bele kéne tenni:
EU-s/hazai ellenőrzött forrásból vegyél, az az ajánlott, az összes többi meg a szerencsén múlik, bár igen olcsó lehet az ismeretlen forrásból rendelt, de lutri. Vagy pár ezer forintért végignyomozod szabadidődben a gyártói és eladói láncot, bár ez se garancia a hibátlan termékre, kis szerencse is kell hozzá.És ez legyen az "ajánlott".
ps-. persze alkalmazkodhatunk -kényszerűség okán- a piaci viszonyokhoz, de én akkor is óvatosan bánnék az "ajánlott" kategória esetében e címke osztogatásával. Szerintem a megbízhatatlan termékek ne kerüljenek ebbe a kategóriába.
-
Beni2360
félisten
válasz
sugarforce #33604 üzenetére
Hát egy modem csere volt 2 hónapja a T-homtól nagyobb sebesség végett.
Sagemcom F@st3686AC v2.- nem ír semmit fekete a szín belül, gondolom 2017-ben nem gyártanak már usb 1.0-t.
Annyi lett a változás, hogy a medemen belül engedélyeztem az USB poto,stb és a boxból át dugtam a kábelt oda. -
ThomasT
csendes tag
válasz
sugarforce #33576 üzenetére
Ó fene a hülye fejemet, hogy ezt hogy benéztem.
@junkpod, @sugarforce, @Ejelhar köszi a választ
így már volt egy kis előre lépés, mert nem jelent meg a command not found, viszont az amlogic logónál megfagyott.
A végső megoldást Ejelhar hozzászólása jelentette, mert a 905X-es dtb-vel tökéletesen megy.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
ttt
senior tag
válasz
sugarforce #33468 üzenetére
Nem is akkora probléma. De vannak készülékek amik kidasznak egy bazinagy áthúzott piros hangszórót, ha nullára van állítva, tiltva van - ez mondjuk nekem annyira nem jön be.
Jelenleg nálam úgy van megoldva, hogy a box és más eszközök hdmi-n küldik tv-re a jelet, onnan a hang pass through-al toslinken az erőlködöbe. Mivel régi az erősítőm azon csak egy toslink bemenet van meg audió bemenetek, de így ez sima ügy. -
ttt
senior tag
válasz
sugarforce #33442 üzenetére
Ezt nem nevezném bugnak, de nem az elvárt, deklarált működés. A már említett - a hdmi-n összekötött - TV-n is megszólaló hang miatt.
Én pl még nem is próbáltam, hogy a cuccaim hogy működnek, pedig mindkettőn van TOSLINK -
divan
őstag
válasz
sugarforce #33442 üzenetére
Nekem is így működik, le kell halkítani a tévét, különben van egy kis visszhang. Még a WDTV Live-on is így működött.
-
darvinya
titán
válasz
sugarforce #33426 üzenetére
Szuper, de akkor minek SPDIF?
Pont az a lényeg, hogy SPDIF megy akkor nem kell HDMI.
Az meg.egyenesen szuper mikor 2 eszközön megy, mikor csak 1 szeretném, s megoldás Tv lehallkítása. -
Beni2360
félisten
válasz
sugarforce #33398 üzenetére
Ok. köszi igen mindkettőnél szólt a HDMI.
Meg se merem kérdezni vén fejemmel, hogy az a - -alsa: aml-m8audio analog pcm- mire való?
Ha olvasottakból vissza emlékszem akkor zene sztereó lejátszásra toslinkon keresztül?
Van még mit tanulnom. -
djnice
veterán
válasz
sugarforce #33297 üzenetére
Nálam is volt ilyen és a táv sem működött ilyenkor. Csak a teljes LE újratelepítés oldotta meg.
-
kgymac
őstag
válasz
sugarforce #33301 üzenetére
Kettő vagy több bekapcsolt eszközöd van LE-vel és nem azon az eszközön vagy benn ssh-n, mint amit vezérelsz.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
sugarforce #33297 üzenetére
Valószínű itt is a windows-al van baj.
-
sugarforce
addikt
válasz
sugarforce #33148 üzenetére
Erre valakinek van ötlete?
-
Karel666
tag
válasz
sugarforce #33130 üzenetére
Azon kívül, hogy újabb andriod van rajta, mi a különbség? CPU, GPU memória ugyan az, ha jól olvastam.
[link] -
Karel666
tag
válasz
sugarforce #33121 üzenetére
Erre gondolsz?
[link] -
djnice
veterán
válasz
sugarforce #33093 üzenetére
Jah, mindig elfelejtem a mondást, hogy nem érdemes vitatkozni idiótákkal, mert legyőznek a rutinjukkal
De majd egyszer rájönnek... talán... -
junkpod
veterán
válasz
sugarforce #33093 üzenetére
Kíváncsi leszek mikor az új tulajok majd elkezdenek kerdezoskodni a Kodi beallitasairol...
-
blakey
titán
válasz
sugarforce #33023 üzenetére
Természetesen, nem lehet minden alcsó, szedett-vedett eszközöknek megfelelni. Amúgy meg szerintem az img-k amúgyis többynire általánosak és inkább a dtb-ket lehet specifikusan használni, így tettek a Neo U1-nél is vagy a Tanixhoz is készült külön dtb, tehát elképzelhető, hogy az ismert eszközök kapnak saját dtb-t és ennyi, mert pl. a Neo U1, M8S Pro+, TX3 Mini ugyanazzal az img-vel működik csak a dtb-t kell cserélni na meg a remote.conf-ot, szóval nem áll le a támogatás csak átalakul.
-
Polllen
félisten
válasz
sugarforce #32988 üzenetére
Pontosan az a baj, hogy bekapcsolgat szépen mindent, mert nem ért hozzá. És éppen ezért nem lesz nála WAN oldalról sem megfelelő védelem.
M_AND_Ms
Én annyit írtam le, hogy nem érdemes az SSH-t folyamatosan bekapcsolva hagyni default felhasználónévvel és jelszóval.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
sugarforce #32926 üzenetére
Nem veszem, Windows 7 alatt nincs letiltva az SMBv1, tehát ott ez nem probléma.
Utánlövés: majd ha ebben is letiltja a Microsoft, akkor foglalkozunk a problémával, de addig szerintem felesleges. Csak annyit menekülünk előre, amennyit muszáj:-)
-
Ejelhar
senior tag
válasz
sugarforce #32924 üzenetére
Remek:-)
Amúgy szerintem teljesen okay, mert a Windows 7-ban ugyan nem létezik set-smbserverconfiguration cmdlet, viszont ott meg nincs letiltva -egyelőre:-)- az SMBv1.
Windows 10 alatt meg van, de csak ott kell, tehát minden kerek. -
adi1234
tag
válasz
sugarforce #32909 üzenetére
Le alatt működik , droid alatt nem is érdekelt a megosztás .
Port nyitás , plusz felhasználó, jelszó és ip alapján sikerült megcsinálni .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konteó topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tőzsde és gazdaság
- Minden erejével a 2 nm-re fókuszál a Samsung
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged