- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
X3 viszi a sima omegával. Ez csak X4 probléma.
De pár hsz-el ezelőtt azt kérdezted van-e olyan ami viszi X4-en színhelyesen. Arra válaszoltam. De priviben írtam mást is hogy érdemes droidot is cserélni vontar x4-en ha nem kell a droid része és belsőre megy a CE
Nem akarom ide kiírni mert ha jóskapistikék elkezdik az fw-ket cserégetni és téglázzák a boxot nem akarok hibás lenni a hozzánemértésük miatt. Ezért írtam PÜ-ben egy tesztelt lehetőséget Vontar X4-re -
mexel
veterán
CoreELEC-Amlogic-ne.aarch64-21.2-Omega-Generic.img.gz
tesztelve
Ennél az a gondom hogy első indításkor nem mindig van hang passthrough esetén.
A fejlesztők nem értik miről beszélek, nem foglalkoznak vele. Pedig minden boon ez van amiken kipróbáltam. Ha ez nem lenne ez egy jó rendszer lenne X4-re
Ha az android video ucode legalább 3.49 akkor az AV1 is hibátlan -
John D'oh
aktív tag
Megy a bénázás, rég csináltam ilyet.
Rufus-szal feltettem a generic NE verziót egy 16 Gb pendrive-ra, a device tree mappából bemásoltam a gyökérbe a megfelelő fájlt, táp kihúz, usb bedug, gyufaszállal nyomon a resetet, táp vissza és semmi ... Ugyanezt megpróbálom egy 100Gb-os pendrive-val,(nem találok SD kártyát) és most annyi, hogy az Android recovery menü jött be coreelec helyett.
Mit csinálok rosszul?
-
blakey
titán
Hosszú tesztelés után derítettem ki, de ezt a gyártók nem tűntetik fel, így nehéz megállapítani, hogy melyik milyen. Még az a szerencsém, hogy voltak eltérő lejátszóm, ami miatt ez kiderült. Ha valahol találsz olyan Homatics-ot (Dune, Premier 4K Pro), amin van analóg kimenet, akkor az nagy eséllyel még rev.b, pl. az ezüst Homaticsok elvileg mind ilyenek, enyém ilyen, valamint a Premier 4K Pro-m is ilyen, viszont az új (előfordil régei is, ami rev.b) Dune Homatics és a rózsaarany Homaticsok már mind rev.d-k.
-
mexel
veterán
Többször leírtam hogy szerintem nem érdemes x4-et venni ha nem kell DV mert az X3 gyönyörűen megy a stabil omega 32 bittel.
Az X4-ek az NG omegável nem kezelik az interlace anyagokat, sajnos nem is fogják, azzal a kernellel nem lehet megcsinálni. X4re az NE omegát kell feltenni ott működik az interlace hibátlanul. Ott egy gond lehet amit a fejlesztők nem hisznek el: passthrogh-al indításkor sokszor nincs hang csak újraindítás után.Vagy attól függ mire kell, az X4-re az NO-ból már van pár jól használható verzió ( sok hiba van benne de attól függ mire kell)
Az sem mindegy milyen droid van a boxon, az AV1 lejátszása ettől függ. Éppen ezen dolgozgatom pár hete, már kiborít az android dinamikus kötetszerkezete, nem boldogulok egyszerűen alap dolgokkal sem sokszor új FWkészítésekor
Szóval egy S9a5x3 még mindig nyerő lehet ha nem kísérletezni akar az ember.
Az X4 még nem kiforrott mindig ( az alap kategóriákra gondook, de ahogy ovasom a homatics sem annyira ajánlott már) -
blakey
titán
A hardveres gyorsítás kikapcsolása javít a helyzeten, de nem lesz jó. Csak részlegesen támogatja a régebbi kernelt. Van 2 db rev.b S905X4-em és még néhány rev.d-m, sajnos az utóbbiak nem a legjobbak CE-NG-hez, ha nem csak HDR-t játszom le. Előbbieket használom, szinte tökéletesek.
-
fer
őstag
Mpeg2 az szívás, nálam sem megy csak sw-en, de úgy legalább lejatsza kicsit nagyobb proci használattal. Korábban írtam a wmv3-as kodekrol ugyan ezt, néhány mpeg4-es régebbi avikkal is ugyan ez a helyzet. Android alatt a Kodi alapból kikapcsolt hw-es gyorsitassal jatsza ezeket a formátumokat, és nincs is rá mód a bekapcsolása, ami nem véletlen.
-
YxVs
senior tag
SOLVED::: TOX3 video issue Mpeg 2 and VC-1 - Help & Support / Hardware - CoreELEC Forums
Ilyen a kép nálam is 1080i anyaggal. (Hunyadi.S01E08.HUN.HDTV.1080i.H264-LEGION)
Ha kikapcsolom a hardveres gyorsítást, akkor jó lesz a kép, de a lelassul a mozgás, és csúszik a hang...
Ki*aszom a kukába az egészet komolyan mondom... Egész délután ezzel szívok, mire végzek, beállítok mindent, örülök, hogy nincs frame drop, erre kiderül, hogy mégsem oké minden.... -
blakey
titán
…nem színhelyesen jelenít meg, a kontúroknál ilyen szürke színek vannak.
- sajnos egyes S905X4-es reviziók nem működnek megfelelően NG alatt, pl. Homatics rev.b jó, rev.d nem.Melyik konfig fájlból tudom ezt felülírni?
- törölni kell aresolution.ini
-t, újraindítod és jó lesz. -
blakey
titán
A kedvedért most hosszan teszteltem a CE-t, pontosabban a cpm A14-et egy Premier 4K Pro-n, nem volt semmilyen akadozás, eddig minden jól működik. Nem tudom, hogy nálad mi okozhatja, de a kiderítéséhez nem ártana egy friss telepítéssel kezdeni és fokozatosan tesztelni, hogy kiderüljön mi okozza.
-
blakey
titán
Ha tiszta telepítést szeretnél, akkor ne mentegess semmit, bárhol becsúszhatott egy apró hiba. Egyébként nem fogja megoldani, sajnos ez jelenleg ilyen. Nagyon vegyes a kép, mert van, aki nem veszi észre, van, akinél nem jön elő, csak nagyon ritkán, és van, akinél többször, mint kéne.
-
aldebaran
addikt
Nálam okosabb ember ezt írta a videóra: (reset_9999)
Egyébként itt a teljes video a CE megfelelő beállításáról cpm-hez
-
blakey
titán
Sajnso a CE egy ideje nem tökéletes és a legtöbb eszközön (szerintem az összesen) néhol hibázik. Ezzel szemben Android alatt, Homaticson, Dune-n jól működik ugyanaz az anyag. CE fejlesztői folyamatosan keresik a megoldást, egyelőre nem találják a megfelelőt. Foltozgatják, hátha egyszer meglesz. Mások is panaszkodnak, különböző anagokkal, különböző eszközökön jön elő.
-
nfsu17
veterán
Jó kérdés.
A lejátszó beállításoknál adjust refresh rate on start/stopra van állítva, tehát elvileg automatikusan kellene váltania.
úgy úgy
A kijelző felbontása és frissítése számít?
A frissítés biztos nem, mert ugye fentebb írtuk, hogy auto vált.
Nekem pl 50Hz-en van mindig, így 25/50 fps filmnél ugye nem vált, minden esetben meg igen. Mivel sok HU anyagot nézek, így nekem ez jó, nem kell naponta 836363x váltania frekit.Amit első körben megnéznék.
Régen volt olyan (pl Med8er lejátszó), hogy nem tudta a 23,976 Hz-et a készülék (később igen), így 24 Hz-en játszotta a 23,976 anyagokat is.
Ennek eredménye volt a 41,66s-onkénti megdöccenés.
1/(24-23,976)Szóval első körben megnézném valami videón, hogy erről beszélünk-e...csak fordítva.
Te 24 fps anyagot néznél, de a tévéd lehet 23,976-ra vált.
Szóval valahogy stoppereld le, hogy erről van-e szó.
Kizárt dolog, hogy ez lenne, de nem bonyolult teszt.Mondjuk ezt könnyen ki lehetne deríteni, ha egy billentyűzeten (pl usb-s) nyomsz egy O (rövid ó) gombot, akkor előjönnek a kodek infók, meg hogy milyen felbontáson megy a kijelző.
Vagy valami természetfilmen (én pl ezen a filmen szoktam ilyet tesztelni, mert itt mindig egyenletesen mozog a helikopter egy irányba, és a legapróbb röccenés is jól észrevehető [Home - imdb link] )
A másik: na ettől biztos a fejeteket fogjátok fogni, a CE fejlesztői meg sírva menekülnek a bolygóról is...
Pont múlt héten szórakoztam (teszteltem) ezzel, mert egyszerűen majdnem minden rendszeren (Matrix, Nexus, stb) a interlaced anyagok (1080i) szintén megdöccentek néha.
Nem 41s-onként, hanem volt hogy 10s...25s...17....tök random, de zavaró volt. Pont interlaced-nél, ahol a smoothság lenne a lényeg.
Szóval 2! (kettő) napig teszteltem, hogy mi a franc van.
Leia, meg CE22 alatt jó volt, többi alatt nem.
Csináltam egy szűz Matrix kártyát, kipróbáltam és jó volt.
Visszatettem rá a korábbi mentést >> rossz lett.
Elkezdtem belakni a rendszert, addonok, vfd.conf, beállítások >> rossz lett
Megint töröltem mindent szűzre >> jó lett
Mondom mi a ro...eb van, beállítom és elcsesződik, pedig semmi extrát nem csinálok.
Végén már ott tartottam, hogy minden beállítás után teszteltem a videót...képzelheted, hogy nem kamuztam, amikor írtam, hogy KETTŐ teljes napig állítgattam.Végülis odáig jutottam, hogy:
a vfd.conf fájlt ha betettem a helyére, akkor nem volt jó.
Ha nem volt ott ez a fájl, akkor jó lett.
Kipróbáltam, hogy a teljes mentést visszatettem (amivel évekig nem volt jó az 50i), DE kitöröltem a vfd.conf-ot. ÉS ott is jó lett.
Szóval most nincs kijelzőm, de legalább tudok újra 50i forma1-et (meg mást is) nézni.Továbbra sem értem, hogy a vfd.conf miért befolyásolja az interlaced anyagok mozgásmegjelenítését, de nálam 100%, hogy gondot okozott. De csak itt. Semmilyen "P" (24p, 25p, 50p,...) anyagnál nem volt hiba.
Szóval ezekkel a kínai boxokkal annyi csuda jó dolog tud történni, hogy népmesébe illő néha.
Ebből a tanulság, hogy csinálj egy új kártyára egy új CE rendszert és semmit ne állítgass az elején, rögtön indítsd a filmet.
Az alap beállítás teljesen jó ahhoz, hogy a frekiváltás megtörténjen és megnézd, úgy is rossz-e.
Ha igen, akkor lehet próbálgatni visszafelé lépkedni a verziókkal.
Mondjuk egy sima 21.0 stabil verzió. Hátha ott még jó volt. -
-
pinnacle
nagyúr
Felül. Androidban van Hardver Monitor. CE-re nem hivatkozhatok. Tényleg az a gond, hogy az USB-t nem kapcsolja ki (illetve a HDMI-t sem, olvastam, hogy valamiért ez is problémás). Fura, hogy idáig ez nem derült ki. Remélem csak azért mert senki nem használ ventit, elég a passzív hűtés is.
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Ez nem kiegészítő, hanem a player debug info. Ctrl+shift+o lenyomásával hozható elő, de gondolom beállítottál pl. a Keymap Editor addonnal valamilyen gombot rá.
-
blakey
titán
Akkor mi a kérdés? Ott van GUI-n keresztül is a tartalom, minden, ami az adatbázis része at a webes elérésen keresztül is vezérelhető, a kiegészítők is, gyakran használom.
Én azt hittem, hogy csak úgy, fájlkezelőbe van felcsatolva a HDD, mert az nem jelenik meg az adatbázisban.
VNC szerver kell a boxra és Viewer az eszközre, amiről elérnéd. -
blakey
titán
Először is, szerintem frissíts 9.2.8-ra. A HDD tartalma nincs hozzáadva az adatbázishoz?
Ha nincs akkor ugye a fájlkezelőn keresztül tudnád elérni, annak az eléréséhez, szerintem jobb megoldás lenne a VNC, mert az behozza a Kodi képét és onnan könnyen elérsz bármilyen tartalmat. -
-
csibe1
addikt
Gondolom x65-ös kodek, a 2160p-ből tippelve, szedd le x64-es verzióban valami másfajta hanggal.
Most nézem, hogy Dolby Vision meg egyéb akármi, hát szerintem valamiért nem tudja a kodeket, nálam a tévé szokta ezt csinálni az x65-nél; hogy hang van, kép nincs.
Másik tipp: vegyél új boxot -
Imi1981
veterán
-
nfsu17
veterán
Nem. De lehet csak én bénáztam.
Pl. akartam egy 'stopot' a vissza nyílra lejátszás alatt...nem ment.
Végül kiderült, alapból tudja a táv, csak hosszan kell nyomni a visszanyilat.
A 0-9-re sikerült betenni dolgokat, szóval talán nem én bénáztam, de simán elképzelem ezt is.
Hiába nyertem ki a visszanyíl kódját, és szerkesztettem meg, le se xarta. -
Beni2360
félisten
A keymap ed-ral meg a mini bill, is megy. És az eredeti távon beállított gombok mennek a bill-zeten de még azon távon is amit akarsz venni. Nekem van egy villágitós változat de nem jött be. Néha megbolondúl és sorozatban lép több sort. Vagy nem reagál és mire észhez tér és közben többször meg nyomtad ugrik annyit. Elcsomagoltam.
-
Imi1981
veterán
Hát igen. Eddig működik tökéletesen km6 deluxe - on a netflix de persze nem tudni meddig. Most lett egy apple tv 4 hd tv boxom és az netflixen, hbogo - n, plexen és infuse és mrmc videó lejátszóban (igazából rendszerszinten) vált frekit mint a km6 deluxe csak gyorsabban jobban időzítve már úgy indul a videó, hogy frekit vált. . Nagyon jó, tetszik csak a chromecast hiányzik belőle mert ugye nem Google cucc. Ha chromecast is lenne számomra tökéletes lenne. De én szinte ingyen jutottam hozzá és az új apple tv 4k már drága cucc. Annyiért ott az nvidia shield tv pro és akkor már lehet gondolkodni melyik miben jobb.
Amúgy megvan már neked a km2? -
Imi1981
veterán
Valahol olvastam, hogy km2 - ben nincs kandenciahelyes lejátszás. Nem tud frekit váltani hiába állítod be kodiban. Km6 classic és deluxe - ban se vált így hanem a beállításokban lehet bekapcsolni és akkor mindenhol vált frekit még netflixen is. Ez sajnos km2 - ben nincs. Így utólag örülök, hogy km6-ot vettem mert nekem nagyon hiányozna a kandenciahelyes lejátszás km2 - ben. Az a baj, hogy erről soha nem beszélnek tesztekben pedig szerintem sokaknak fontos dolog. Én is nemrég tudtam meg.
-
kokokka
addikt
A probléma az, hogy telán nincs még működő ftp addon hozzá. Én a proftpd-t használtam eddig, az Matrix-on nem megy, így nekem sincs most ftp kapcsolatom. Nem nagy baj, mert a Win fájlkezelőjében tudok ide-oda másolgatni, ráadásul valamilyen érdekes oknál fogva magasabb sebeeségen, mint ftp-n.
-
ztsoft
őstag
Utána ha NTFS-re akarok visszamenni, akkor használhatom ugyanúgy ezeket a programokat?
Ezt nem igazán értem.
Ha formázod NTFS-ra, akkor nincs szükséget az Ext4-es plugin-ra.
Ezek nem külön programok, hanem plugin-ok (nevezhetjük, kiegészítőnek is), a Total Commander-hez valók. -
-
Csicsóka
őstag
Dózerre is van valami plugin, ami látja az ext4-et. Írni talán nem tudja, de az jobb is, mert csak széttúrná ezt a spéci fájlrendszert.
A formázást meg csináld meg CE alól.
Dugd rá, a blkid megmutatja hogy mi a neve.
pld:root@CoreELEC:~# blkid
/dev/loop0: TYPE="squashfs"
/dev/CE_FLASH: LABEL_FATBOOT="CE_FLASH" LABEL="CE_FLASH" UUID="5DCD-ABB8" TYPE="vfat"
/dev/CE_STORAGE: LABEL="CE_STORAGE" UUID="d38d118a-bc9a-48a1-bd4f-c1c9a80862af" TYPE="ext4"
/dev/sda1: SEC_TYPE="msdos" LABEL_FATBOOT="COREELEC" LABEL="COREELEC" UUID="1709-3714" TYPE="vfat" PARTUUID="48caa4df-01"
/dev/sda2: LABEL="STORAGE" UUID="f81f3518-5a6e-4596-8834-3f94aada30b3" TYPE="ext4" PARTUUID="48caa4df-02"Itt a rádugott pendrive a /dev/sda1, és 2.
A HDD-n más lesz de /dev/sd-vel fog kezdődni.Ekkor a formázási parancs:
mkfs.ext4 /dev/sda1 -L Torrents
Az sda1-et átírd arra amit a blkid mond!!!!
-
Zamma
őstag
- csak a blutooth és wi-fi-vel vannak bajok, a lannal nincsenek!
- tök mindegy melyik verzió ebből a szempontból, de a v8.1-es erősen javasolt, mert ez az újabb...
- a HDD-t nem annyira javasolják ha jól tudom, mert standby módban nem áll le! ezt lehet hogy valaki később szerintem méh orvosolhatja
- folyamatosan drágul, majd nézd BF-en, akkor akciózhazják
- nincs ebben a kategóriában hasonló beépítős box, csak 100 dolcsi felett a zidoo
- az Android Tv- is fejlesztik rá... nem rosz box ez... -
ztsoft
őstag
Szia!
Nem lehet, hogy még az első Ext4-es kernel-t használod (elsőkként telepítetted)? Mert az nálam sem volt jó. Ezt könnyen lehet ellenőrizni, SSH-n belépve ad ki a következő parancsot, majd a kimenetét másold ide.
mount
Persze, ezt az Ext4-es CE-n kell kiadni. Az átváltást (#61404) Csicsóka leírta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- VR topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- További aktív témák...
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest