-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz
dugesz77 #47112 üzenetére
+ (#47113) szabi__memo, (#47114) darvinya
Köszönöm. Gyereknek szeretnénk TV-t rakni a szobájába falra, ezért gondoltam, hogy akkor talán rá kellene szerelni valahogyan egy ilyen boxot. A hűtőborda átszerelés jelent valamilyen méretnövekedést a doboz magasságában (több hely kell-e neki a faltól)?
-
ztsoft
őstag
válasz
dugesz77 #46822 üzenetére
Szia!
Én az ExtendedInfo Script addont használom, ha talál a filmhez magyar trailer, akkor azt kiemelve mutatja is a többi előtt (persze, kell, hogy a skin is támogassa, az alap és az Aeon Nox támogatja).
(#46823) Agostino
Szia!
Ha ezekre gondolsz (yuv444p10le, yuv420p10le, utóbbiból van FHD is elején pár másodperc akadozás, de utána már jó), akkor mind LE 8.2.2.3, mind CE 8.95.4.2 alatt akadás mentesen lejátssza az S912.
-
Njozsef1
csendes tag
válasz
dugesz77 #46793 üzenetére
Én ilyet vettem nagyon jó:
Amlogic S905 Quad Core Andorid 5.1 TV BOX 1000M LAN 1GB/8GB 2.4GHz WiFi Bluetooth 4.0 H.265 HD2.0 Set top box
https://s.click.aliexpress.com/e/bwqYOUPeGigas lan, s905
Le python cpu test index 16000Lan speedtest 860mbit. (internet)
8.2.3.1 kszaq nál ujabb fw létezik?
-
Csicsóka
őstag
válasz
dugesz77 #46378 üzenetére
Sokáig kerestem azt az ARM cuccot, ami leválthatja a mobil cerkás itx x86 szerverem. A Rock 64-ről írtam is. Ez már majdnem tudja azt amit az itx tudott, egyedüli hátrány az USB 3-on lógó HDD. Mióta beüzemeltelm stabil, és elég is itt mindenre. (router, tűzfal, wifi AP, file szerver) A Gigabyte BRIX jobb megoldás, de az új ára lényegesen magasabb. S905X2-re én még nem láttam működő Linuxot, ezért a Rock 64 a tökéletes támogatottság miatt, jobb házi szervernek.
-
Black&White
addikt
válasz
dugesz77 #46349 üzenetére
Geekbuying-en is egész jó ajánlatok vannak most.
-
kenand
veterán
válasz
dugesz77 #46365 üzenetére
Én most relatíve olcsó NAS boxot használt Gigabyte BRIX-ből készítettem. (árban összemérhető egy TV BOxszal) Van egy SATA portja és 4 DB USB 3.0. Gigabites LAN. Mehet rá OMV vagy Xplenology Mérete akkora mint egy TV BOX-nak,. csak magasabb. Fogyasztás sem vészes Celeron CPU 4-6 watt. Én Xplenologyt toltam rá. Egyelőre ismerkedek vele, de a Sonology oprendszere nagyon barátságos.
Mivel Intel alapú a BRIX sokkal több lehetőség van szoftver területén..
-
mexel
veterán
válasz
dugesz77 #46344 üzenetére
Az AFR kb 5 perc alatt megoldható droidon, éppen tegnap is leírtam itt valakinek ( priviben gyorsan hogyan csinálja meg) és már működik is hibátlanul. Szerintem ezt a részt már kivehetjük az ellenajánlásból hogy droid alatt nincs AFR
( ezen kívül sok más szól ellene inkább)
Pl sajnos képminőségben is roszabbnak látom a droidot, plusz sok más is van. Van előnye is, de attól függ honnan nézzük. Filmezésre jelenleg a CE a jobb egyértelműen. -
Márton
nagyúr
válasz
dugesz77 #46344 üzenetére
"Visz mindent"
Őöő, nekem pl. a 4k/60 h264 elég röcögősen megy. Ebben csak a h265-öt szereti.
Nálatok?A Hero7 fájlokat is 10-15 mp mire elkezdi lejátszani és az első másodpercek akadoznak.
USB-n rádugott vinyóról is, boot kártyára másolva is, bármilyen cache, buffer beállítással. Nem értem miért, ma teszteltem. -
havri1
félisten
válasz
dugesz77 #46306 üzenetére
Az megvan, távoli a szerver. Működik már régóta, több eszközön.
A gondom az jelenleg, hogy azon kívül, hogy az add on fent van (PlexKodiConnect), a KODi felületén sehol sincs, sem a kiegészítők között, sem a főmenüben, sehol. Tehát nem tudom a plexet elindítani.
Közben csináltam 2 db rpi-t, azon hót egyszerű, már működnek is. Lehet mellényúltam ezzel a mecool playerrel.. -
mexel
veterán
válasz
dugesz77 #46121 üzenetére
Oké. Most találtam valami érdekeset egy ATV firmben, és próbálom átmenteni más rendszerbe, ha ezzel végzek akkor felrakom a k1pro rendszert. De az a sima rendszer, csak kipucolva, spmc telepítve ( NR kikapcsolva stb) , semmi extra, de jól működik. Különleges dolgok nincsenek benne.
És csak twrp-vel telepíthető, így előtte kell egy mentés mindenkinek a saját boxról hogy a sorozatszámot lementse magának. De erről van leírásom, majd összehozom egyben. Akkor felteszem a Magicsee N4-hez való rendszert is ami már jól működik.Blakey: már orosz oldalon is találtam pár hsz-t ahol gyanúsnak tartják a viselkedését, ott is éppen azt írták hogy úgy viselkedik mint egy 905W ( az N5-re írták) de kb ugyanaz a kettő csak a kijelző a különbség, a FW csereszabatos ( ugyanolyan rossz mindegyiké, illetve azonosak)
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz
dugesz77 #46020 üzenetére
és (#46021) darvinya
Be is húztam egyet. Anyósékhoz biztos jó lesz, a kábelt majd beszerzem, amíg ideér. Én is úgy gondolkodtam, hogy inkább fizetek érte egy kicsit többet, minthogy 10 napot várjak és még a posta sem lesz túl gyors. Ez mehet egyébként 720p-re is? Otthonra is bevállalnék egyet ennyiért. NAS-ról jelenleg MiniDLNA-val használjuk, de a dedikált jobb lenne. Mennyit várjak, hogy ne egyszerre adják fel (a 2 együtt már ÁFA határ felett lenne)
-
Beni2360
félisten
válasz
dugesz77 #45754 üzenetére
Mivel LG a TV-je ott a képarányt kell LEVÁGÁS NÉLKÜLI-re állítani.
Nincs túlpásztázás menü az a Samuban van.
---------------------------
Az este írtam, hogy nálam is gondok szoktak lenni és én is beírtam a böngibe az ip:9091 és nálam bejött. Nagyon régen nem használtam ezt a variációt. Na de ez megint nem segít rajtad.
Mint írtam este megint nem tudtam elérni a NAS vissza utasította a kapcsolatot. Újra indítottam a Nast és máris beengedett. -
vargalex
Topikgazda
válasz
dugesz77 #45417 üzenetére
Én nem hinném, hogy itt a webáruház a ludas. Ők biztos nem próbálnak végig minden egyes darabot.
A gyárban viszont előfordulhat hibás széria, annak jobb esetben már onnan nem szabadna kikerülnie...
Tudom, most jöhet az, hogy felvásárolják a hibás darabokat, erre szintén érvényes az előző mondatom egy magára valamennyit is adó gyártó esetén. -
Kapanyél
őstag
válasz
dugesz77 #45166 üzenetére
Én is azzal használom és blakey instrukciói alapján most 36-ra állítottam a csatornát a routeren, így (vagy legalább is eddig) nem dobta el. Ellenben a sebessége pont olyan fos, mintha 2,4GHz-en menne, alig jut előrébb egy standard 4K tesztvideóban.
Szétszedtem, de nem láttam elengedett forrasztást a HDMI csatinál. Egyelőre jó megint, és csak reménykedhetek, hogy ne forduljon megint szomorúba, mert egy napja nem használtam már, mikor ezzel a hülyeséggel fogadott, tehát nem volt túlmelegedve vagy ilyesmi.UPC Direct-tel akartam volna használni, de ahhoz kellene egy támogatott USB-CI adapter, ami viszi az Irdeto dekódert. Na itt már meghalt a sztori, de mivel a sima mindigTV alapot sem tudja behúzni, nem is invesztálok ilyen cuccba.
-
-
-
Skyner
tag
válasz
dugesz77 #44651 üzenetére
Köszi. Én is láttam, hogy idehaza pl. a PCX-től véve jóval olcsóbb.
"De gáz." Ezt arra érted, hogy felesleges? Van wireless billentyű+egér párosom, de nem annyira kompakt, hogy jól használható legyen. A boxhoz mellékelt távirányítóval is lehet jól böngészni? Nem állandó használatra gondoltam, csak ha hirtelen meg kellene néznem valamit, akkor jól jöhet ha a gyári távval a böngészés macerás lenne. -
-
Flexy90
senior tag
válasz
dugesz77 #44585 üzenetére
Nekem simán elég, még WiFi-ről is jó lenne. Amíg dolgozok, vagy éjszaka úgyis van ideje letölteni.
Viszont linkeltem az alábbi eszközt, de azt írták itt, hogy nem stabil, ezért is kérdeztem, hogy konkrétan melyik ajánlott low budget kategóriában.
MAGICSEE N4 TV Box 2GB + 16GB - $30
Amlogic S905X Android 7.1 2GB RAM + 16GB ROM 2.4G WiFi 100Mbps BT4.1 -
sysrq
őstag
válasz
dugesz77 #44289 üzenetére
CoreELEC-S905.arm-8.95.2
X96 Mini TV Box 2GB RAM + 16GB ROM
dtb-nek meg a 2 gigásokhoz valókat próbálgattam végig. Az írás után készült mappából válogatva.
Bejön a gyári (X96) indítóképernyő és onnan sehova. Most visszaraktam a LibreELEC-S905.arm-8.2-8.2.3.1 -t és vígan fut. -
ztsoft
őstag
válasz
dugesz77 #44186 üzenetére
Igen, az a rendszermag (ahogy a CE is azt használta egy időben). Itt forráskód szinten használják, majd hozzáadják az Amlogic, meg saját kódjukat, aztán fordítanak belőle egy a CE-nek megfelelő kernel-t (tudom Csicsóka, boot.img-t
).
Lényegében, az OSMC-ből átvett pár dolgot, de nem arra épül.
Linux-nál ez teljesen elfogadott dolog, átvesznek egymástó kódokat, amit aztán a saját projektjükbe beépítenek, ez valamilyen szinten az Android alatt is működik
-
ztsoft
őstag
válasz
dugesz77 #44179 üzenetére
Van pár előnye az biztos (osmc-re épül, integrált torrent+Tvheadend+ aml-remote).
Nem OSMC-re épül! CoreELEC az alapja! Nagy különbség van a kettő között, az egyik valódi Linux, a másik nem.
(#44183) rooney8
Szia!
viszont csak olyan fw-t találtam, ami OTA update, amit ha kitömörítek mappákat meg pár .img fájlt kapok. ezzel valahogy vissza tudom rakni rá a gyári android fw-t?
Ahogy a nevében is benne van, ez csak egy frissítés, nem a teljes rendszer. Így ezzel nem tudod vissza rakni.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
dugesz77 #44172 üzenetére
Amit még nem fogok megérteni... Legalább egy google fordítóba betehette volna. (Azt ne higgyétek, hogy pl. a németek sokkal jobbak, ha közvetlen kommunikációra kerül a sor. Inkább beszélnek szuahéliül, mint angolul.
Persze már csak dacból is.). Meg az amatőr rus, ukr DUB-ozás is máig dúsan virágzó (és túlburjánzó) jelenség, ami nálunk a 90' évek VHS korszakával már rég véget ért... A mux-ban sokszor a file méret felét csak a különféle DUB hangsávok teszik ki.
(De ők már csak ilyenek...)
-
128bit
tag
válasz
dugesz77 #43302 üzenetére
Hello
Multhétvégén meg is rendeltem tőlük ( [link] ),4 nap múlva meg is jött . kösziPár napig meg voltam ijedve ,mert felraktam rá több LE-CE-t de mindnél az volt a jelenség ,h belassultak a filmek, pár másodperces lassulások voltak folyamatosan .
Mondtam magamba ,bazz vettem egy szemetet!
Aztán megpróbáltam másik tvn ,azon meg jó volt .... Mindkettő FHD tv.
Végül rájöttem ,h a samsung lcd tv-n van egy olyan lehetőség ,hogy Mozi Plusz és ha ezt kikapcsolom akkor megszűnik a belassulás,lagolás.
Ezt találtam a neten erről a movie plus ról : A Movie Plus olyan funkció, amely a képsebességet állítja be a szellemkép gyors mozgatására a gyorsan mozgó képeknél.
Érdekes ,h a régi Venz 10 nél nem volt semmi gond ezzel ...
Na mindegy most jól működik ! -
BullZeye
veterán
válasz
dugesz77 #43385 üzenetére
Gondolkoztam régen, vettem is 2-3 ilyet, viszont vagy iszonyat gagyik érzetre, és nem jó használni, vagy nagyon kevés a gomb rajta, vagy nem lehet a TV-t is irányítani vele, így inkább használnám a One4All URC 7962 távirányítót, amíg nem találok jobbat, és egy pár dolláros infra addig elég lenne igazándiból
De Gearbestet 2-3 havonta végigpörgetem ilyen távirányítók után, de még nem volt szerelem első látásra
-
blakey
titán
válasz
dugesz77 #42913 üzenetére
Az S0XE0Y utáni részt már nem szokta "olvasni", arra nem keres rá, több 100-1000 ilyen fájlom van, hibátlanul megkeresi. Viszont az fontos, hogy mi a mappa neve, na az már bezavar ha nem jó, hiába jók benne a fájlok. Tehát azzal a törléssel nem kell foglalkozni.
#42916) ERPY
Nem, ez nem ilyen egyszerű, szerintem a 4K-nak több értelme van, mint pl. a 3D-nek és egy jó 4K-s anyagot bizony észreveszel úgy is, hogy nem úlsz 1m-re a kijelzőtől, egy 60"-os TV-n 2m-ről jó a 4K, nem kell pixeleket vadászni hanem szórakozni, élvezni a műsort. Túlzásokba se kell esni, hogy nézési távolság, de ha veszel egy 55"-os UHD TV-t és 2m-ről nézed bizony kellemes élményt tud nyújtani.
Ha van egy 55"-os VT60-ad akkor nem feltétlenül éri meg lecserélni, főleg ha nem is nagyon érdekel a 4K és nem is áll szándékodban a többi komponenst is lecserélni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest