- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ORCA58
addikt
Szevasztok!
Van egy Tanix TX9S-em CE-vel. Sajnos a legtöbb addon nem fut rajta. Android alatt nem működik rajta a Kodi.
A másik box egy X96 MAX+ azon is van CE, de az Kodi kiegészítőket Androidon nézem, az stabilabb valamiért mint CE-n.
Szeretnék venni egy újat a Tanix helyet. Milyent érdemes venni? Talán most is X96 MAX+ vagy X96 MAX+ Ultra? Android alatt Kodi és talán CE is használva lesz.
Hol érdemes most venni? Esteleg van EU raktáron is?
Előre is köszi! -
ORCA58
addikt
Most, hogy tovább olvastam már tudom, előbb a TV utána box indítás!
-
ORCA58
addikt
Megnéztem a HBO-t, az S912-es boxon szépen megy, de a Matrixon nem, bufferel. Úgy látom (lehet nincs igazam) az előtöltés mértéke nincs hatással rá. Minden addonnál (netflix is) szürkén lehet látni az alsó csíkon, hogy néha kisebb nagyobb mértékben előtölt. A HBOGo-nál soha, bármekkora előtöltést állítok be.
-
ORCA58
addikt
válasz
trance89 #88396 üzenetére
Jó ideje nem volt időm ide nézni, azért kései ez a reagálás.
Mióta az eszemet tudom áramtalanítom azokat a készülékeket, amiket nem használok. (biztonsági okokból). Még egy sem ment tönkre, vannak 30 éve feletti működő képes készülékeim is, de a 10 év feletti samu tv is tökéletes. (Csak a Panasonic hifi magnóban adta meg magát a gumi ékszíj, de ez az áramtól független. Érdeked 30 + éves Videotonban az is jó!)
Egyébként tudtok olyan gyári leírást mutatni amiben szerepel, hogy ne áramtalanítsd a készüléket, mert tönkremegy? Nagyon érdekelne!
Lehet, csak felületesen olvasok? -
ORCA58
addikt
Adott egy 55Q80T Samsung tv és egy X96Max + box. CEC-t sehogy sem tudtam működésre bírni. Éjjel áramtalanítom a készülékeket. Ma bekapcsoltam az áramot, amitől a box azonnal indult. A tv bekapcsolása után ment a CEC vezérlés. Ha bármelyiket lekapcsolom, majd vissza a CEC nem megy, csak újbóli áramtalanítás után. Mi lehet a gond? Jó lenne, ha mindig menne, mert a gyári táv valami katsztrófa, Yatse is lassú. A tv-hez kapcsolódik okos távval egy Minx U9 H is. Lehet az kavar be?. Egyébként ha az egyiket használom, a másik is bekapcsol előbb utóbb.
Boldog Karáncsont Mindenkinek! -
ORCA58
addikt
Még egy újításom a hűtés javítására. Korábban feltettem az alját, ahol minden másodok lyukat felbővítettem 2 mm-es fúróval. Mosz ezt használtam sablonnak, és a tetejét is kifúrtam. Szerintem egész pofás lett, mintha gyári lenne. A Hűtőlemez a gyári vas, a termálpad lett az itt ajánlottra, de az nem igen segítette. 3 mm ez is. A vékonyabbtól félek, túl közel kerülne a vaslemez az alkatrészekhez. Most egy óra 4K Youtube videó után sem megy 61 fok fölé. Végre elégedett vagyok!
Ja még magasabb lábakat kell szereznem. -
ORCA58
addikt
Van 2 A912-es boxom. Az egyik Minix a másik Tanix. A fellehető legfrissebb CE van rajtuk, ugyan azokkal az addonkkal. A Tanixen 2 napja semmi nem indul az RTLMOST addon alatt. Be vagyok jelentkezve, nónam RTL most+ kód is. Letöröltem újra raktam az addont, frissítettem mindent amit lehet, de az RTL nem megy. Minden más igen. Mi lehet a gond, mit próbáljak?
-
-
ORCA58
addikt
Ma hozzá került egy H96 max (delfines). Csak android alatt YouTube-bal próbáltam FULL HD-s tv-n. Meglepett, mennyire kevésbé melegedett.
Valószínű csak adnroid fog futni rajta, mert unokáé lesz. A YouTube és a játék a fontos.
A 2 db X96max+ alapjáraton melegebb sajnos.
Az egyiben kicseréltem a hővezető párnát egy jobb minőségű 3mm-esre (ha minden igaz) de nem sokat segített. Felfúrtam az alján minden másik lyukat 2 mm-esre, de érdemben ez sem sokat javított rajta. Lehet a tetejét is meg fogom furkálni. [kép]
Egyébként nem tudom miért, ezeknek a menüje sokkal lassabb , min az S912-es boxoké. A távirányítóval nehéz eltalálni meddig nyomjam, vagy túl kevés vagy sok, mire ragálnak. A Yatse appal is sok idő eltelik, mire reagál.
Mindegyik új telepítésű Matrix. Ezen kívül néha hajlamos lefagyni pár percre, ha kilépek az youtube-ból, vagy ha le akarom kapcsolni menüből. -
ORCA58
addikt
válasz
®abstract® #85550 üzenetére
Ez nem újdonság, már többünk feltette, mert a Q2-es gyári android mellé nem megy fel a CE
-
ORCA58
addikt
X96 MAX PLUS legfrissebb MATRIX-nál újra jelentkezett a 2 percig tartó kikapcsolás.
-
ORCA58
addikt
válasz
SunMount3r #84647 üzenetére
Q2-es Azért kellett ROM-ot cserélni. A gyárira nem ment fel a CE.
-
ORCA58
addikt
válasz
SunMount3r #84621 üzenetére
A Slimbox pie változatát tettem a buxra, mert nagyon utàlom az Android tv felületet. Hibát nem találtam. Elsösorban böngészőből online színházat néztem rajta, hibátlan volt. Játékokat is próbáltam azokkal sincs gond. Böngészni és lehet vele. Az autó FSP is beállítható, de abban az az idegesítő, hogy akkor is "frekvenciát vált", ha azonos fps-os programra váltok, azaz egy rövid fekete képernyő van a váltáskor. A rajta lévő youtube is szépen teszi a dolgát. Jó ötlet volt ezt feltenni. A korábbi szoftver (talán 2020 09 havi) nekem valamiért nem volt jó.
Csak a hűtése szeretnék javítani, mert zavar a 70+ fok. -
ORCA58
addikt
válasz
blakey #84530 üzenetére
A 20210606 Nightly-t próbálgattam. Több youtube videót néztem, és bele néztem néhány online filmbe. Utána megint 1,5 perc volt a lekapcsolás. Esti filmezés online közben a TV távirányítóval CEC-vel belepörgettem (gyorsítás) a filmbe, és ettől újra indult a CE. Többször nem sikerült produkálni. A lekapcsolás éjjel viszont rögtön megtörtént.
Csak érdekeség:
A Samsung Q80T TV-re rá van dugva a Minix box, és a X96Max+. A Minix-et az okos távirányítóval használom, a X96Max+ boxot CEC -vel vezérlem. Ez megkavarja a TV-t. A box lekapcsoláskor elfeketedik a TV képe, és nem tudom, hogy lekapcsolt, vagy csak vár, mert a távirányítóra nem reagál. Egy idő után vagy magához tér, vagy, be kell kapcsolni. -
ORCA58
addikt
válasz
blakey #84468 üzenetére
Nekem elméletileg a 19.2_rc1 volt fent nem állt meg, nem lépett ki, de a rendszerinfoban a Buld szám 19.1 maradt. A Coreelec menüben jót jelezett. Most ráengedtem a Nightly-t, a rendszerinfoban maradt a 19.1.
Azt próbálgatom miért mehet el a WiFi. De lehet hardveres, vagy melegedés gond, mert ha kihúzom, és várok pár percet, akkor indulás után mindig megtalálja.Nem tudom mitől lehet, ha többet használom a CE-t filmekbe nézek bele menüben lépkedek, akkor egy kikapcsolás, vagy újraindulásnál 1,5 percig semmi nem történik. Akkor alszik el a kijelző. Ha csak bekapcsolom és ki akkor rögtön leáll.
-
ORCA58
addikt
válasz
esicyhun #84355 üzenetére
SD-ről indítottam a TWRP-t. A TWRP_AML_SlimHouse_3.4.1.zip -et használtam, [link] van benne magyar nyelv is.
Furák ezek a boxok. 2 db Vontar-nál vásástolt X96Max+ Q2-es verzió. A ROM X96MAX_Plus_Q2_20201209-1446 mindkettőn. Totál egyforma, de mégsem egyformán működnek.
A tapasztalatok összefoglalva. A CE mindig Matrix volt.
Első box:
Gyári android mellé nem lehetet feltenni a CE-t se SD-re se pendrive-ra.
A SlimBox mellé simán felmegy működik is, de néha eltűnik a WiFi. Nem csak a kapcsolat szakad meg, hanem teljesen eltűnik. Ekkor a hálózatoknál nincs vezeték nélküli hálózat, azaz mintha nem is lenne benne hardware. Most pár órája nem ment el.
A X96Max_Plus2_20200901-1005.img gyári rommal is felmegy a CE. Viszont androiddal van gond. A bluetooth nem megy. Mindig kiírja, hogy leállt, és nem is kapcsolható be. Így marad a Slimbox Pie.
Második box:
Gyári android mellé többszöri próbálkozás után felmegy a CE , de áramtalanítás után megint kell a fogpiszkálós módszer az indításhoz. A CE kikapcsolás menü bizonytalan, vagy nem is működik. HDR gondok is vannak, azaz mindent HDR-ként továbbít a TV-nek.
A X96Max_Plus2_20200901-1005.img-el nem is próbáltam, de az előbbiek alapján a CE biztos felmegy rá.
A SlimBox-al CE jó és hibátlannak tűnik, a CE és az android is . CE KODI addonnal WiFin néztem este filmet rajta, gond nélkül ment.Összefoglalva. Ha csak CE kell vagy SlimBox, vagy a X96Max_Plus2_20200901-1005.img ROM kell rá. He kell android a SlimBox jónak tűnik.
A Slimbox-nál a kikapcsolás menüben van egy Beállítások menüpont. Nem tudom mi a célja. Ha erre kattintok nekem utána minden megmaradt, de a a CE nem indul, kell a fogpiszkáló, vagy Root bekapcsolása utána Reboot to liebreelec.
Ami még gond nálam, nagyon melegszik. 4K lejátszásnál bőven 70 fok felett van, de HD-nál is 60-65 fokos. -
ORCA58
addikt
válasz
Gabócza #84338 üzenetére
Többhelyen olvastam és dingoka is az írta, hogy Q2-eseknél, az idei ROM-mal van probléma. X96MAX_Plus_Q2_20201209-1446 ezzel a kaptam mindkettőt. Ráadásul új WiFi chip is lehet benne, de az új CE már ismeri. Ma minden igaz ez a korábbi X96Max_Plus2_20200901-1005.img. [link] Itt írnak róla.
esicyhun
Egyelőre még nézegetem, a SlimBox-al. -
ORCA58
addikt
válasz
esicyhun #84325 üzenetére
Valami mégsem tökéletes. CE alatt eltűnik az WiFi. Belépek az androidba ott jó, ott még nem ment el soha. Ha utána a CE indul-be, akkor újra megvan, de egy idő után megint eltűnik, néha vissza jön magától.
Valaki belefutott ebbe? Most Slimbox azandroid.
Még megpróbálhatom a X96Max_Plus2_20200901-1005.img gyári Rom-mal is.
Úgy tűnik, nem szereti, ha a video előtöltést túl nagyra állítom, mert akkor megbolondul. Egy ts demó lejátszása után a többi ts sem indult. Visszavettem arra ami TX9S-ben van most jó. Lehet véletlen majd kiderül.Úgy tudom, a HDR always on beállítás a rom cserével elvész, de majd a szakértők megmondják.
A ROM csere előtt késztettem a gyári ROM-ról TWPR-el mentést.
Gondolom, ha azt visszatöltöm akkor felülírja az éppen aktuális ROM-ot.
Remélem így van, mert ilyent sem csináltam még!vargalex
Még nem látom sem mátrix sem Leia alatt. 2.2.22 a legfrisseb. -
ORCA58
addikt
válasz
esicyhun #84322 üzenetére
A box 4/94 GB Q2-es, így a sbx_x96max_plus_q2_pie_v11_4.img ROM-ot tettem fel. A CE Kodiban a "Tone map SDR to HDR" és "Tone map HDR to SDR" értékek nem változtak, maradtak a beállított. Nagy TV-n még nem néztem, csak a TV monitoron, ami 1080p-s. Az UGOS TV Launchert tettem rá. Állítólag reklámmentes. Lehetne szebb is, de nem találtamjobbat.
Akinek gondja volt a SlimBox-al lehet, nem a megfelelőt használta? Nem tudom.Nekem is van kérdésem.
A Netflixet hogy lehet feltenni Matrix-ra. A repo amit találtam nem kompatibilis.
A másik hogy RTL most esetén kérte a Widevine telepítést, jelezte, hogy egy régebbit tesz fel, ami le is futott. El is indulnak a videók, csak a legújabbak nem 720p-sek. Viszont állandón kiabál a frissítésért. Nem tudom az kell-e. Egyszer ráengedtem, de a kicsomagolás végén lefagyott.
Ha nem kell, hogy lehet a frissítést letiltani, mert csak a napok számát találom, és ha eléri azt, folyamatosan kiabál!
gyűrű
Ebben igazad van! Tudom sok mindent meg lehet csinálni, de csak annyihoz értek, amennyire nagyon szükségem volt. -
ORCA58
addikt
válasz
Csabi1984 #84312 üzenetére
Megjött a kábel, feltettem a Slimbox Romot az X96Max pluszra. Először az ATV-t, de azt nem lehet megszokni. Utána Slimbox PIE -t. Az már barátságosabb.
Ami a lényeg, a CE végre azonnal elindult, és (eddig) úgy működik, ahogy kell!
nfsu17
"mikor megy a film és beletekerek, most csak egy kis csík (sáv) jön elő "
VÉGRE! Nagyon utálom, hogy mikor megállítom alul tele szemeteli a képet
miden féle ikonnal. Ott fent nem sok vizet zavar, főleg, ha felirat miatt állítom meg. Sokat nézem a Youtubot felirattal. -
ORCA58
addikt
válasz
Beni2360 #84260 üzenetére
Tegnap este megemeltem kicsit jobban a vaslapot. Biztos hozzáér, mert az alján is látszott, hogy kicsit kidudorodik a közepe. Mára már visszament, gondolom a termál pad kicsit összébb nyomódott. Talán 5 fokkal hidegebb, de ezen még nincs CE. Ma nem is lesz, a kábelem nem jön meg, még a FoxPost raktárában van.
A vaslemez alakja szerintem azért ilyen, mert a boxodról készült képen látható XZ chip felett nincs. Talán mert az magasabb, így a lemez melegítené, vagy hozzá is érhetne. Egyébként a memória chipek fölé sem lóg be. Nem csoda, hiszem fejtetőn van, (barom egy tervezés) és azt is melegítené a vaslapból felfelé áramló hő. -
ORCA58
addikt
válasz
Beni2360 #84255 üzenetére
Ezzel nem jött össze.
Így túl vastag, még a bordáit összenyomva sem lehet úgy összehozni, hogy ne ütközzön valamibe az alján, és hogy sík, lyukmentes felület érintkezzen a termálpaddal. Eredetileg a vashoz hasonló vastag alulemezt kerestem, de eddig nem botlottam bele.
Az alját nekem nem kell elforgatni jól áll, D0124 8008 QC2 4+64+4761743 -as van a cetlin.
Az egyiknél a lemezt megemeltem kb. 1mm-rel, de lehet kevés neki. Egy jó termálpad sem ártana, mert lehet ez a gyári nem a legjobb, de legalább jó olcsó gondolom. -
ORCA58
addikt
válasz
esicyhun #84252 üzenetére
Már azon is túl vagyok, nem bootolt a CE . Felteszek rá egy másik ROM-ot,
talán a SlimBox-ot. Allítólag az megoldja a problémát. Az USB A-A kábel holnap-holnapután megjön.
Amelyikre felment a CE az is nagyon rapszódikus. Néha nem kapcsol le teljesen. Képet nem ad ki magából, de az óra világít és forró a ház. CE alatt pedig kikapcsoló menü csak egérrel vagy a táv egér funkciójával működik, ill. már le is fagyott.
A melegedésre én is keresem a megoldást. Android alatt -a gyerekek miatt kell az is játék miatt- könnyedén 80 fok fölé megy, kívül a ház is meleg rendesen. Ha semmi sem fut, akkor is 55-60 fokos. Ezeket az alu hűtő lemezeket most bányásztam ki egy régi PC tápból. Teszek velük egy kísérletet. A hossza 7 cm. -
ORCA58
addikt
Akinek kín keservvel megy fel a CE mint esicyhunnak vagy nekem, az ne örüljön. Nálam is minden HDR-ben továbbít mindent CE alatt , és ez az android beállítástól függ, ami mindig visszaáll HDR-re. Ráadásul CE-ből nem mindig lehet visszamenni androidra (már akinek kell) mert van, hogy kifagy. Ki kell húzni, várni jó sokáig, és után bedugva indul az android.
Csak a ROM csere segíthet. A kábelt megrendeltem hozzá.
-
ORCA58
addikt
válasz
lali303 #84167 üzenetére
lali303;nagyfejü
Nem kizárt, hogy megnézem. Android Tv az oprendszer, vagy csak úgy néz ki? Az alkalmazások telepítése miatt érdekel, hogy az is korlátozott-e benne? Előbb azonban szereznem kell egy USB A-A kábelt.
Gyakorlatilag mindegy milyen rom, csak a CE menjen fel rá. Ha az Android is használható az nem hátrány, néha az is kell. pl. Játék miatt gyerekeknek.
Zsadi
Valamit félreértettél. Áramtalanítás után azon a boxon amire felment a CE az Android indul. Várni kell egy kicsit újra indítani, és megy a CE. -
ORCA58
addikt
Biztos rossz linket linket tettem be, mert az e-maileken
a Store: VONTAR Official Store szerepel. -
ORCA58
addikt
válasz
vargalex #84159 üzenetére
Sajna ide 180 km Budapest. dingoka szerint a 2020.09.01 firmware-vel elvileg működnie kell.
Zsadi
Ezek szerint nem Vontár, mert TT TV van rajta. Az év elején vettem náluk már egyet, de azt nem is láttam, mert bátyámhoz ment az ország mási felébe. Távsegítséggel elsőre felment minden.
CoF
Először Silocon-Powerrel próbáltam, majd kicseréltem a Tanix-ból a Kingstone-ra. A Tanix megy az SP-vel is.
"Esetleg valami hulladék Android van rajta, amiben nincs jól megírva az UBOOT" Az lehet, de akkor a másik mért bootolt be? -
ORCA58
addikt
-
ORCA58
addikt
-
ORCA58
addikt
divan;vargalex
Köszi! Próbáltam 2GB -os Gigabites Lan dtb-vel is, de az sem indult. Egyébként a két box ugyan az, az AIDA szerint sehol sincs eltérés köztük. Mivel lehet még próbálni? (csak MATRIX-al próbáltam)
Mivel esicyhun fórumtárs is hasonló gondokkal küzdött, megpróbáltam úgy telepíteni, ahogy ő tette. SDFormatterrel teljes formázás, majd Rufus programmal CoreElecet kiírása. Az eredmény ugyan az, nem indul. Se SD-vel se Pendrive-al. Lehet el kell csípni egy pillanatot, amikor hajlandó bebootolni?A másik is csak sokadik próbálkozásra sikerült.
Nemrég vettem észre, hogy az a box, amelyiken indul a CE, ugyan azt csinálja, mint esicyhun kütyüje. Áramtalanítás után az android indul. Viszont pár perc után ki-be kapcsolás, és a CE indul. A CE kikapcsolás lehetőségek menüben a Gép kikapcsolása "gombra" nem reagál. Bosszantó hiba! Lehet HDR gondom is lenne, de az nem olyan lényeg, a tulajnak nincs olyan tv-je.
Most nagyon bánom, hogy nem Vontar C3-at vettem, de az nem teszik, ráadásul szinte mindenki ezt veszi. -
ORCA58
addikt
Annak lehet jelentősége, ilyen android szoftver van rajta?
Ezen a Build szám:X96MAX_Plus_Q2_20201209-1446 -
ORCA58
addikt
Olyannal találkozott valaki, hogy egy már működő CE nem indul áramtalanítás utá? A tegnap telepített boxot ma bedugtam, és a droid indult. Próbáltam Update-el fogpiszkálóval, de csak a hanyatt vágódott droid bábu jelentkezett. Pár perc múlva újra bekapcsoltam, akkor meg a CE indult.
-
ORCA58
addikt
válasz
nfsu17 #84140 üzenetére
Kerítek egyet a próba kedvéért, de nem örülök, hogy SD-vel így jártam, bárhogy is alakul.
Egyébként X96Max + boxokhoz van OTA frissítés? Érdemes feltenni, ha van, vagy még ronthatok a helyzeten. Nem mertem kipróbálni. Régebben olvastam, hogy volt box, ahol frissítés után ne ment fel ill. meghalt a CE. -
ORCA58
addikt
válasz
blakey #84128 üzenetére
Köszi. Az első box többszöri update.zip és fogpiszkáló próba után elindult. A második nem akar.
Az update.zip után a képen látható feliratok jelennek meg.
Fogpiszkáló módszernél alul csak a Support API: 3 sor látható és megáll.
Most merre tovább?
update.zip módszernél egy pillanatra úgy néz ki, felvillan a CE kör kép közepén, utána ugrik ide. -
ORCA58
addikt
Az X96Max+-on nem működik a Reboot to LibreELEC? Elindítom, de nem indul újra a box. Sötét szürke a képernyő.
-
ORCA58
addikt
Jól emlékszem, az X96Max alján nincs csavar, csak ki kell pattintani az alját? Mivel érdemes megpróbálni? Félek eltörik a ház, mert ajándék lesz, de gond van a hűtésével.
-
ORCA58
addikt
Megjött a 2 db X96 max plus innen. [link] Belga raktárból.10-én rendeltem. [kép] [kép]
Androiddal néztem (még nincs SD kártyám) Az Aida szerint 4/64Gb-es mindkettő. A netem 200/15-ös. Mind WiFi mint a Etherneten 200-as a letöltés.
Az egyik 50 fok körüli alapjáraton, de a másik 68-72 között ugrál az Aida szerint. Kézzel is érezni, bizony meleg. Azt biztos szét kell szednem, nem úszom meg. -
-
ORCA58
addikt
Az lehet, de ha a buffermode 1-re van állítva a HDD-n található anyagok zömét nem tuja lejátszani, ha az Routerbe van dugva. Mindig elindul, de 1-10 másodperc után megáll. Minél nagyobb a fájl annál hamarabb. Így a Full HD-s filmek azonnal le is állnak. Nem tudom az okát, hogy miért, de ez van. Az, hogy nem használja ilyenkor a buffert, eddig semmilyen látható problémát nem jelentett.
-
-
ORCA58
addikt
-
ORCA58
addikt
Routerbe dugott HDD-n vannak filmek, video fájlok. A két S912-es boxon vagy egy évig mindem működött, most nem mindegyiket játssza le. Vagy el sem indul, vagy elindul, de kb. fél perc után leáll. A Pc ugyan ahhoz a Routerhez csatlakozik, ott Matrix alól mind elindul. Viszont ha rádugom a HDD-t a boxra, mind jó.
Ilyen fájl pl. az ff-mpeg4 Avi , de más is pl. ff-H264-d3d11va mkv. zeknél az előtöltés sem indul. Mi lehet hiba? -
ORCA58
addikt
válasz
SunMount3r #82604 üzenetére
És ha a tv nem tudja a Netflixet? Persze, hogy megéri, ráadásul sokkal jobb minőségű mint android alatt. A YT-ot is sokkal kényelmesebb használni mint az androidos Smart YT Appot. Keresés, sorba rendezés, találatok listája jobb, és állítható is. Több mint 2 éve van boxom, akkor csináltam API kulcsot, az "ideiglenes" azóta folyamatosan tart.
-
ORCA58
addikt
válasz
blakey #82584 üzenetére
Köszi, és semmi gond, igazad van!
Meló közben jutott eszembe, és gyorsan beírtam, másra nem volt időm. Amúgy minden nap olvasom a fórumot, ma éjjel kb. éjfélig elolvastam az összeset, akkor nem láttam még semmi linket.
Utána githubról megpróbáltam letölteni [innen] - mást nem találtam -, de az sem volt jó. Lehet Matrixhoz való, vagy valami más? Sőt éjjel a manuális ráfrissítést is próbáltam! Így eszembe sem jutott, hogy már van újabb is valahol.
Azért érdekes, hogy a MINIX-en a régi ugyan azzal a rendszerrel, és Netflix-el még mindig jó! -
ORCA58
addikt
A Tanix TX9S boxon CE alatt az egyik napról a másikra megállt a NETFLIX. Semmilyen frissítés sem volt!
Ezt a hiabüzenete írja ki.
Expection: Key error
Error detals: u'loco'
Ha visszateszem a 10 napos biztonsági mentést (ami késztése után is még ment a NETFLIX) akkor újra kéri a NETFIX belépési adatot. Persze a jelszóval ugyan az a hiba. Ez hogy lehet, hiszen a rendszer mentésnek minden tartalmaznia kell nem?
A Minixnél ami szintén S912-es nincs gond.
Mi lehet a gond? -
ORCA58
addikt
Nem kell tőle félni! Én sem ismertem se CE-t, sem a Kodit, ezért pár éve vettem 40 000 Ft felett egy S912-es boxot, de rájöttem androiddal nem az igazi. A fórum segítségével felment az első CE-t. A legbonyolultam a Youtube API megszerzése volt. Angolul nem tudok, de az akkori videó alapján összejött.
Később már az ismert beállítások jók az újabb boxokoz is.
Azóta vettem 9 ezer alatt egy másik S912-es boxot, és ugyan azt tudja Net kábellel mint a drága.
Most gondolkodom X96Max vételén a Matrix miatt, habár az igényeinek egyelőre megfelelnek a régiek is.
Ha már megy a CE akkor valószínű a Kodi-hoz kell segítség. A [KODI] fórumban biztos segítenek.
Szerintem hamar megszereted, ha nem hibás box. -
ORCA58
addikt
válasz
Beni2360 #80882 üzenetére
Nem sokat lépkedek a menüben, lehet azért nem futottam bele. Viszont nálam is előfordul, hogy ha 4k Youtube videót nézek, (eddig csak ott) akkor a táv gombokra nem, vagy nagyon soká reagál, de Yatse progival nincs gond, ezért nem is érdekel.
Hogy ne zavarjak meg senkit, a box S912-es. -
ORCA58
addikt
válasz
Xenon-Lover #80533 üzenetére
Nekem az egyik S912-es készüléken nem indult semmi. Leszedtem az addont, majd újra telepítettem, és jó lett.
Zenét nem hallgatok youtube-on.
-
ORCA58
addikt
válasz
darvinya #80023 üzenetére
Ezt írtam: "de egyes adásokat analóg jelként is küldik"
Azaz a digitális adások mellet a TV ugyan azon a kábelen fogja a szolgáltató által küldött analóg jelet is. Így néhány csatornából 2 is van. pl. MTV1; MTV2 stb egy HD és egy analóg.
Ha egy hagyományos televízióba dugom a koax kábelt az is fogja a pár analóg csatornát. -
ORCA58
addikt
válasz
darvinya #79876 üzenetére
Te összekeverd az analóg adással!
Nekem is kábel TV van ami digitális, de egyes adásokat analóg jelként is küldik, gondolnak azokra, akiknek még régi TV készülékük van.
Van adás amihez több hangsáv is tartozik, az más kérdés hogy legtöbbször mindegyik magyar.
Biztos csak akkor váltok IPTV-re, ha nem lesz választásom! -
ORCA58
addikt
válasz
huberpe #79497 üzenetére
Az én példányomnak a WiFije soha sem volt acélos, azzal nem is tudtam használni soha.
Tegnap óta meg még rosszabb. Szétszedtem, és rögtö nle is esett a kábel a nyákról egy kis darab rézzel.
Azért voltam hozzá ilyen kegyetlen, mert egyszerűen nem adott normális képet. Vagy bazi nagy volt, kilógott a képből, vagy duplán egymás felett jelent meg. Az tudtam, hogy valami HDMI érintkezés, de kábel csre sem segített. Be benne nem tudtam változtatni semmit.
A megoldás az lett, hogy a HDMi kábel burkolatát lerövidítettem, hogy mélyebben be tudjam dugni. vastag a műanyag háza. A Vicc, hogy majd egy évig ilyen baja nem volt. -
ORCA58
addikt
válasz
spgabor #79493 üzenetére
Nem írtam, hogy nekem okos távirányító van, s azt lehet beállítani a TV-n MINIX-re, benne van a listában. Egyébként MINIX U9H a készülék. Először CEC-vel is próbálkoztam, (nem gondoltam, hogy az okos távval is megy), de nem jött be, néha megbolondult.
A Tanixet is okos távval állítottam be, addig próbáltam, az adott eszközöket, míg bejött az xBox, de mint írtam bekapcsolás nem megy nála. -
ORCA58
addikt
válasz
spgabor #79483 üzenetére
Mivel érdet el? HDMI CEC vagy az okos távirányító ismerte fel?
Ha a menü működik, akkor kis is tudod kapcsolni, bal felül vany villásdugó ikon.
Okos távirányítóval a bekapcsolás valószínűleg készülék függő. Nálam a MINX-et be is kapcsolja, ha TV-n a forrásban kiválasztom. A T9S is megy ha X BOX néven párosítom, de bekapcsolni nem lehet vel.
T-home beltérim nincs, normál kábel tv szolgáltatásom van. -
ORCA58
addikt
Egy konkrét esetben kell a droid!.
Online színházakat nézek, és azt a TV böngészője nem tudja lejátszani. Az ügyfélszolgálat szerint nem is video tartalmak lejátszására van a TV-ben a böngész, hanem internetezésre.
A Boxon Gmailben kapott rohadt hosszú linkre rákattintok és megy is az előadás.
Tudom Pc és Laptop is le tudja játszani, de a boxot éppen video tartalmak fogyasztásához vettem, és töredéke a fogyasztása is. -
ORCA58
addikt
Tegnap távsegítséggel feltettem bátyám Vontar X96MAX + 4GB/64GB boxára a CE 9.5.2-öt. Egyelőre WiFin-n van 1m-re a routertől.
A próba miatt ugyan azokat az addonokat néztük, amit az én S912-es boxomon. Míg nekem sorban elindította a filmeket, az X96MAX nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem. Sőt meg sem próbálta, azonnal hibát jelzett. Az élő TV adások Onlise Stream addonnal viszont mind elindultak és jól működtek Egy újra indítás is sokkal lassabb, mint az S912-es-en.
A távirányítóra is (bátyám szerint) hol reagált, hol nem.
Ezt okozhatja, hogy WiFi-n kapcsolódok a hálózathoz? -
ORCA58
addikt
válasz
ORCA58 #79110 üzenetére
[Erre valaki?]
A box ne az enyém lesz, nem szeretném, ha egy android frissítés elrontaná neki a CE-t. -
ORCA58
addikt
Az Vontar X96MAX+ Boxnál ki lehet kapcsolni valahol, hogy ne frissítse magától az androidot, vagy ilyen opció nincs és nem is frissít magától? Már ha van egyáltalán néha frissebb verzió?
-
ORCA58
addikt
válasz
blakey #78946 üzenetére
A TV 55Q80T. Az biztos, hogy a MINIX kábel lényegesen vastagabb mint a többi kábelem. A T9S-hez is van egy kb ugyan olyan vastag kábelem -a gyári használhatatlan -. Az is kérte a Smart távirányító beállítást, de nincs hozzá készülék a listában. Ezzel a kábellel egy a "beállítás később" gomb után eddig nem jött fel újra.
Még kísérletezgetek a kábelekkel. -
ORCA58
addikt
A MINIX U9H gyári HDMI kábel vajon milyen lehet?
Ha a Minix Box nem eredeti kábelével van a TV-hez kötve akkor a
a Box minden bekapcsolása után feljön egy ablak, ami figyelmeztet, hogy ez az eszköz beállítható az okos távirányítóhoz. Elég bosszantó!
Ugyan be lehet állítani, működik is vele a box (CoreElec), de lekapcsoláskor elfelejti a TV.
A gyárival ez nem jön fel, viszont, és ha kézzel beállítom a Smart táirányítót a MINIX box-hoz, akkor megmarad a beállítás, a TV-n a forrás ikon neve MINIX lesz . Kikapcsolás és áramtalanítás után is megmarad. Sőt ami előny, ha rámegyek a MINIX ikonra, be is kapcsolja azt.
A gyári nagyon rövid, hosszabb kellen, de nem akarok tízesével vásárolni, míg egyik majd jó nem lesz. -
ORCA58
addikt
Amlogic 912-es boxaim vannak. MINIX és T9S. Samsung Q80T Tv-hez van kötve. Ha a Youtube kiegészítőn elindítok egy videót, melynek felbontása nagyobb mint a GUI (1080p) , akkor a frekvencia váltáskor eltűnik a kép. a TV elveszti a forrást. Ekkor a TV-n forrás ikonon a bekapcsolva (pipa) és a kikapcsolva (piros x) együtt világít!
Viszont egy két eset, aminél ez nem jelentkezik.
A video a Yatse szerint megy, és azzal le is lehet állítani. Ekkor visszajön a képen a TV-n.
Az a fura, hogy ezt a múlt héten is csinálta, és magától elmúlt tegnapig.
Ha a képfrissítés gyakoriságbeállítást kikapcsolom, akkor meg a GUI felbontással megy a videó, na meg persze frekvenciát sem vált.
Ha USB-ről indítok videót, azzal nincs gond.
Mi okozhatja ezt? A Youtube kiegészítő? -
ORCA58
addikt
Bátyámnak megérkezett a Vontar Amlogic S905X3 Android 9.0 TV BOX X96Max plus box. Majd távgyógyítással CE megy rá. Kérdésem, hogy a android frissítést érdemes letiltani? Még itt olvastam, hogy egyes boxokon a frissítés miatt nem ment a CE.
-
ORCA58
addikt
válasz
blakey #78262 üzenetére
Megpróbáltam. Ha az összeset kijelölöm az engedélyezési listában, akkor mindent a GUI beállítással játszotta le azaz 1080P 60Hz. Ha ezt átállítottam 720p 60Hz-re akkor azzal. Ha csak egyet jelöltem be pl.720p 50Hz, akkor is ezt csinálta. Mindegy elengedem, csak egy próba volt.
-
ORCA58
addikt
válasz
blakey #78262 üzenetére
Köszi megnézem
Most rendeltem bátyámnak Aliról egy X96MAX+ kütyüt. A Dunántúl másik felén lakik, táv segítséggel fogom feltenni neki a CE-t ha megjön. Úgy tervezem, hogy az SD kártyámat klónozom, majd felül írom a dtb.img-t. Nekem a device_trees mappában nem hiszem hogy van sm1_s905x3_4g_1gbit.dtb mert régebbi S912-es a boxom és CE is az. Tudnátok egy linket, ahonnan letölthetem? Szerontem volt valahol, de ezen anéven nem találom. Előre is köszi.
-
ORCA58
addikt
Ha a box CE GUI 1080p-ra van állítva, akkor gyengébb felbontású filmeket 1080p-re felkonvertálva küldi a TV-re. A Tv pedig ezt konvertálja tovább az UHD kijelzőhöz, ha jól tudom.
Az be lehet állítani, hogy az eredeti felbontással küldje ki? Csak kíváncsi lennék a TV milyen minőségben konvertálná fel. Vagy nincs is értelme, mert jobb biztos nem lesz? -
ORCA58
addikt
válasz
csonkadavid #77999 üzenetére
Az előbb kidobott, már nem tudom folytatni. Szóval
Messze nem 1 millása Tv, hanem 260 ezer volt. Egyébként van Youtube, de nem reklámmentes, már pedig nekem az kell, ha lehet!
A Tv mire beolvassa a rádugott USB eszköz tartalmát, már régen nézem a boxon a filmet, és lehet jobb minőségben. No meg olyant is tud, amit a TV nem. -
ORCA58
addikt
Ezt sokan leírták, de a tapasztalatom nem ez. 40 év alatt még egy elektronikai eszközöm sem ment tönkre, amit 202-ba kellet dugni, pedig mindig áramtalanítom azokat. Régebbi készülékeken áramtalanító kapcsoló is van.
csonkadavid
Messze nem 1 millás, hanem 260 ezer volt. Egyébként van Youtube, de nem reklámmentes, már pedig nekem az kell, ha lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest