- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Luissimo
veterán
-
elszabi
tag
válasz
tkomlosi #64211 üzenetére
A soundbart a tv-vel szokás összekötni a hdmi arc portba. Ilyenkor a tv távirányítója vezérli a hangerőt. Plusz ki- és bekapcsol a készülék amikor a tv is teszi.
Ha azt akarod, hogy a tv hangszórója is szóljon, akkor optikai kábel is jó. Ott viszont korlátozott a távirányító funkció (lg saját termékein pl. elméletileg működik). -
vargalex
Topikgazda
válasz
tkomlosi #55594 üzenetére
Szia!
Milyen felbontásban használod a GUI-t? Valószínűleg valami miatt (azért kérdezem a felbontást, mert lehet, hogy éppen azért) a cpu-t nem kapcsolja alacsonyabb órajelre, míg lejátszás alatt a GPU dolgozik, azaz vissza tud kapcsolni.
Mit ad vissza nyugalmi állapotban, illetve lejátszás alatta acat /sys/devices/system/cpu/cpu*/cpufreq/scaling_cur_freq
parancs?
-
Imi1981
veterán
-
Speederer
senior tag
válasz
tkomlosi #53290 üzenetére
A boxon úgy emlékszem nem kellett mást állítani, csak az "Amikor a TV ki van kapcsolva" beállítást raktam "Lejátszás leállítása" opcióra.
Bár ezmellé ugye a tévén még engedélyezni kell a CEC-t. Nálam olyan opciók vannak (nem mai tv), hogy
"HDMI vezérlés"
"Eszközök auto. kikapcsolása"
"TV auto. bekapcsolása"Az első 2 van bekapcsolva, viszont azzal voltak kellemetlen tapasztalatok, hogy a tévét bekapcsolta a box egy restart után, ezért ezt kikapcsoltam.
-
válasz
tkomlosi #52718 üzenetére
Igen lehet random fagyás is, ha az 5.Volt le esik 4,5.Volt alá, az pedig könnyen megesik ezeknél a gyári 300ft.os tápokkal, főleg ha van az usb.re dugva valami.
junkpod : Csak a tunerral rendelkező boxoknak kell a 12.Voltos táp, pl: K1-2-3, amúgy meg azoknak sem kell a 12.volt ha nem használod benne a tunert tökéletesen megy 5.Voltos táppal is.
Legalábbis nálam a MECOOL K1Pro simán megy 5.voltról(én nem használom a tuner részét)
-
válasz
tkomlosi #52451 üzenetére
Tessék UGREEN Gigabit AX88179 chipset 13.dolcsi most akciós, nekem ilyen van tökéletesen megy Droid alatt és LE/CE alatt is!
-
tobias40
veterán
válasz
tkomlosi #52436 üzenetére
Nálam a digisportok és az eurosport is teljesen rendben van 65"-s plazmán,Sport 1-2 hasonló mint a Vidékhálónál.
Nekem kellemes meglepetés a képminőség egyelőre,egy napja nézegetem őket..Hát igen,az sd adások azért elég gyengék de azokat nem itt nézem!
A HD-k szerintem egészen jók... -
Csicsóka
őstag
válasz
tkomlosi #51759 üzenetére
Armbian_5.44_S9xxx_Debian_stretch_3.14.29_server_20180601.img a kiindulási alap.
Erre tettem fel a Mate csomagokat, és még pár alkalmazást, (KODI Smplayer, Chromium) hogy bárki igényeinek megfelelően bővítse. Így semmi sincs kényszerítve előre.
A 4-es kernel változatban több problémát találtam, nincs pld. S905 gigabit LAN-hoz dtb. Az erre tett KODI rettenetes dolgokat művelt, működésre is alkalmatlan. Ezért inkább lett a 3-as, jól megy az aml codec, mali driver. Nem hiányzik a fikázás utána, főleg hogy nem is az én saram. -
sowi
őstag
-
-
sepsi0
őstag
válasz
tkomlosi #51394 üzenetére
Sajnos nem...
A legujabb verzióra frissítés megoldotta, benne volt a CE fórumban.
Ami sok időmet elvett megint, hogy nem kell piszkálni az alap device tree file-t. Kicseréltem arra, amit itt ajánlottak, nem bootolt. Az alappal viszont egyből és működik minden.
Lassan belakom, már csak a régi Aeon nox hiányzik, az új nem tetszik. -
Golyo69
senior tag
válasz
tkomlosi #51049 üzenetére
Közben gyorsan felraktam tiszta telepítéssel és ugyanúgy akadozik a hang....
Mondom akkor felrakom az előtte lévőt, a 8.95.6-ot, erre ez is akadozott
És inkább vissza raktam a 8.95.3-at és ez tökéletes
Mecool M8S Pro+ -om van.
Atmos hangok is normálisan mennek ezen.
Nemtom mi lehet az új verziókkal nálam -
-
rooney8
aktív tag
válasz
tkomlosi #50226 üzenetére
nekem egy dolog nem megy CEC-en keresztül. ha hosszan nyomok egy gombot, akkor azt nem hosszú gombnyomásként küldi tovább a CEC, hanem szimpla nyomásokként, míg fel nem engedem a gombot.
ezt vagy a gyári távval, vagy kodi remote-tal váltom ki (az esetek 90%-ban az utóbbival, mert a teló majdnem mindig kéznél van, míg a gyári táv a fiókban). -
kulup
tag
válasz
tkomlosi #50226 üzenetére
Pl. CEC-el nem tudom a boxon a hangerőt állítani. Amúgy én se a gyárit használom hanem egy MX3-as airmouse-t, aminek pont ez a funkciója nem megy a 8.95.7-es CE-ben és emiatt kellett visszaállnom a 8.95.6-ra. Egyszer majd rászánom magam és legyártom a konfig fájlt, addig marad ez.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
tkomlosi #49833 üzenetére
Annyira nem mert egy S912-es boxon futna, a delutan NFS/SMB-t és Transmission/qBittorrent/rTorrentet teszteltem. Na meg az is kiderült hogy az eddig babán mukodo lan kabelt ami ki van huzva a switchtől nem szereti a box és csak 100Mbittel kapcsolodott...
Transmission: 0-35MB/s - nagy tuskek letoltesnel aztan beall amig kiirja es kicsit tovabb is megfagy.
qBittorrent: 6-30MB/s - átlagosan jo letoltesi sebesseg fokepp NFS-re avg. 19MB/s.
rTorrent: 8-12MB/s - stabil de alacsony sebesség, jo kezelofelület.Es a kerdes a vegere, hova teszi ezt a file-t az rTorrent CE esetén? Ha a sajat konyvtaraban levohoz hozzanyulok, ujrainditas utan nem kapcsolodik többet az rtgui...
-
BullZeye
veterán
válasz
tkomlosi #48929 üzenetére
Köszi, azt hittem magától frissül HBO go is, de logikus, hisz zipből telepítettem...
Laza 2 gigát tölt le 1 fájl miatt, és +10 perc míg kicsomizza.Kész, továbbra se megy, ugyanaz a hiba mint 3 hónapja, akkor kaptam egy linket működő input stream adaptivehoz, és az megoldotta.
22:52:52.866 T:4090202944 NOTICE: VideoPlayer::OpenFile: plugin://plugin.video.hbogohu/?url=https%3A%2F%2Fhuapi.hbogo.eu%2Fv5%2FContent%2Fjson%2FHUN%2FCOMP%2Fedff50c7-5ca0-e0d4-8877-82ed2de1c98a%2F&mode=5&name=LEGACIES+-+A+S%C3%96T%C3%89TS%C3%89G+%C3%96R%C3%96KS%C3%89GE+-+1.+%C3%89VAD+1.+R%C3%89SZ&cid=6b006175-288f-0268-ad6a-a1880b21136c&thumbnail=http://level3cdn.hbogo.eu/6b006175-288f-0268-ad6a-a1880b21136c_hbo/images/24638043.jpg
22:52:52.868 T:3905995568 NOTICE: Creating InputStream
22:52:52.898 T:3905995568 ERROR: GetDirectory - Error getting /usr/lib/kodi/addons/inputstream.adaptive/
22:52:52.953 T:3905995568 ERROR: AddOnLog: InputStream Adaptive: Cannot download /Manifest
22:52:52.953 T:3905995568 ERROR: AddOnLog: InputStream Adaptive: Could not open / parse mpdURL (/Manifest)
22:52:52.954 T:3905995568 ERROR: CVideoPlayer::OpenInputStream - error opening -
-
BullZeye
veterán
válasz
tkomlosi #43975 üzenetére
Újra húztam a rendszert
a hiba megmaradt, ha rákattintok pl a Durellék s02e02-jére homokóra, "dolgozom", aztán semmi.
Régi adatbázisok átmásolva egy az egyben, gui konfig és egyéb dolgok nulláról beállítva. 1 hete még működött, most ez a hiba LOGban:
script.module.inputstreamhelper nicns telepítve, és nincs repoban, githubon pedig nem találok installálhato zipet, ez honnan kerül fel Kodiba?
-
dugesz77
őstag
válasz
tkomlosi #42344 üzenetére
8.90.5
. Ez volt az első ilyen eset egy K1 pro-n.
(#42345) Tomy Yayo Esetleg megéri rálesni a bordára nálam is sokat számított,hogy normálisan felhelyeztem . Amikor nálam elkezdett nemrég dadogni és 100%-on ment folyamatosan akkor 91 fokosnak írta.
-
dugesz77
őstag
válasz
tkomlosi #42160 üzenetére
Ha így van akkor ez nekem új volt, illetve nem foglalkoztam vele, mindent a router felöl oldok meg. Azt azért továbbra sem értem ha a routerben megadok egy fixet a boxon egy másikat akkor mi alapján fog ez eldőlni melyik lesz.(gondolom a routeré lesz az)
Multibit köszi. megvilágosodtam
-
Márton
nagyúr
válasz
tkomlosi #42074 üzenetére
De ha jól látom az Allcast ki tudja küldeni androidról is ezen a szabványon a jelet.
Végülis akkor ezek az appok mik?
Airplay-t tudó android app ios-ra? -
ztsoft
őstag
válasz
tkomlosi #41325 üzenetére
én használom, de nem NAS-on, hanem Debian-on
Ok, én sem kimondottan készen kapható NAS-on (épített PC, Ubuntu szerver, de NAS-nak használom).
semmilyen hiba nincs
Nálam is tökéletes megy, igaz sokkal lassabb, mint a belső SQL3-as adatbázis (ez érthető is).
ha valamiben tudok segíteni akkor kérdezzetek és megnézem, hogy nálam hogyan van.
Köszi, már én is beállítottam a CE 8.90.5-öst, így már helyben tudom tesztelni.
(#41326) blakey
Még egy dolog jutott eszembe. A box fix IP címen van, vagy DHCP-től kapja? Nekem fix IP van beállítva, így gyorsabban feláll a hálózat.
-
blakey
titán
válasz
tkomlosi #41325 üzenetére
Az mindegy, úgy tűnik, hogy Kodi hiba lesz, CE 8.90.5-t használsz? CE 8.90.3-ig bezárólag minden verzióval és minden platformon hibátlanul működik. Ha értenék a Linuxhoz akkor végignézném az összes log-ot, összehasonlítanám és talán lenne megoldás, úgy tűnik, hogy mindennél hamarabb indul az adatbázis keresése, bekapcsolás után ahogy megjelenik a Kodi GUI az óra működik és az időjárás is megjelenik 1-2 másodpercen belül, ha ráklikkelek a Zene mappára akkor elkezdi olvasni az adatbázist és utána hibátlan..
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- iPad topik
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Tesla topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Switch
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest