- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz
tobias40 #106764 üzenetére
"A WireGuard dobja a nem megfelelő csomagokat"
Ez annyit jelent, hogy a wireguard nem ad választ, ha nem jó kérés jön. Azaz pont olyan viselkedése lesz, mintha a tűzfal droppolna.Tűzfal nyitás természetesen szükséges. A ddns annyit jelent, hogy nem egy fix IP címre hivatkozol (hiszen a változás miatt nem is tudsz), hanem egy domain névre, ami majd az éppen aktuális IP címre fog mutatni.
Egy a lényeg: ha nem belülről kezdeményezed a kapcsolatot, akkor bizony tűzfal nyitásra van szükséged. Az mindegy, hogy milyen szolgáltatás.
-
nfsu17
veterán
válasz
tobias40 #100816 üzenetére
Beállítások > rendszer (utolsó előtti ikon)
Legutolsó menüpont bal oldalt (CoreELEC)
Ott keress olyat, hogy 4:2:2
Azt kapcsold be, majd próba
És/Vagy fixáld 8 bit, vagy 10 bitre
Nem biztos, hogy megoldja, csak tipp.
(amúgy nem kéne ilyennel trükközni, ideális esetben mennie kéne alapból) -
tobias40
veterán
válasz
tobias40 #100804 üzenetére
Közben sikerült a régi kártyámra átírt dtb-vel elindítani és ott volt a reset gomb de jó mélyen!
Köszi a helpet mindenkinek!
Még azon agyalok hogy feltudnám-e tenni a droid mellé a CE-t erre a gpre és ha igen azt hogyan kell?
Régen csináltam egyet ssh-n ,nem tudom erre lehet-e illetve hogyan milyen parancs-al és melyik CE-t rakjam? -
nfsu17
veterán
válasz
tobias40 #100583 üzenetére
Még annyit, hogy ha sd-re/pendrive-ra kiírod a CE-t, akkor tök mindegy már, hogy belsőn van-e CE (vagy nincs), mivel sd/pendrive-ról fog indulni.
Az meg nem fogja zavarni a belsőn lévőt.
Ha meg nincs bent semmi, akkor is elindul kártyáról.
Úgy olvastam, hogy kártyáról akarod használni, ergo mindegy, hogy sikerül-e kinyomoznod, hogy van-e a belsőn valami, kár vele foglalkozni (de ahogy előbb írtam, ki tudod nyomozni)https://discourse.coreelec.org/t/how-to-use-the-team-coreelec-ceemmc-tool/7630
The boot device priority is:
SD
USB
eMMC -
nfsu17
veterán
válasz
tobias40 #100581 üzenetére
Nem teljesen értem mit akarsz.
Ha pendrive-on van a CE és kiveszed a boxból, és nem indul el a CE, akkor pendrive-on van.
De sztem erre magad is rájöttél már.
Ha nincs bent pen, de elindul a CE, akkor belsőn van.
Vagy én nem látok a szememtől?Amennyiben tudsz rá képet kötni (a boxra), akkor már meg lehet nézni a beállítások, rendszerinfó fülön, ha mindenképp ezt akarod.
Ha belső van, akkor ezt fogja írni:/dev/CE_FLASH
/dev/CE_STORAGE
Ha memóriakártya, akkor mást ír, akkor ezt:/dev/mmcblk1p1
Ha pendrive, akkor passz, de valami mást, mint a "belsős" esetén.Ezeket puttyal is el tudod érni, mármint rá tudsz nézni, ha nem akarsz/tudsz képet adni a box-nak.
putty > belépsz a boxba (CE-be)
fel.név: root
jelszó: coreelecmajd ezt a parancsot adod ki:
df -h
Ott látni fogod, amit fentebb írtam, de lefotózod és megmondjuk.
"Nekem stabil-ajánlott verzió kellene...
"
Ez a legújabb stabil.
20.3 nexus
Minden más vagy már nem friss rendszer (pl Matrix), vagy még nem stabil* rendszer (pl Omega)
https://coreelec.org/#download*ettől még lehet telepíteni, lehet használni, csak még lehetnek vele gondok
* [link] innen töltsd le az IMG.GZ-t, ha ki akarod írni pendrive-ra az omegát próbaképp -
Beni2360
félisten
válasz
tobias40 #100579 üzenetére
Most írtam tegnap, ugyan ez van fent az X96 max+ s905x3-n. Omega 21.0 v2 Már van v3 verzió is. A dtb-t megtalalod az SD kártyán felírás után a mappában. A box tulajdonság szerinti kivalasztas és át nevezve, de ezt már illellene ennyi idő után tudnod.
A winsp-vel meg ugyan úgy mint egy Tk-l látod az első, második partíciót és az SD kártyát is. -
szeva000
addikt
válasz
tobias40 #100530 üzenetére
nekem usb3.0-rj45-ös gigabites lan átalakító van itthon, az megy rendesen droid és CE alatt is. Ezért kellett felcserélnem az x96 max-ot a H96-al, mert a lány szobájába már lusta voltam behúzni 2db utp-t így az az egy ami van, kell a digi beltérinek. Oda kell a wifi, de nálam kevés olyan van ami nem akad meg a 100mbit-es lan port miatt. A köcsög hisense is azt rakott a tv-be. Agyhalott banda, semmit nem ér az egész, nézhetetlen
Ezért is használok az alatt is boxot.
Amúgy utánanéztem a CE hibáknak és pl belső tárhelyre felrakták a CE-t és símán megy. Memkari sebesség gondokról írnak, kell nekik a gyors kártya, amiatt is hibáznak. -
szeva000
addikt
válasz
tobias40 #100523 üzenetére
Á, annyira nem izgat a dolog, megoldottam én is USB porton. Meg majd visszakapnék kb 2$-t, mert amúgy minden jó
A CE-t mondom, feltettem egy kártyán, de az kellett utána. írtam egy másikra, azzal meg nem akart indulni. de nem is kínlódtam vele, ez már majd a harmadik tv-n lesz, oda nem is kell a CE. Vagyis..majd ha lesz időm, kiderül. ( az a baj, nem lehet az asszonynak túlbonyolítani, jó lesz az neki droidon is nézve)
10nap alatt itt volt.
Jaaa...CE alatt nekem nem volt wifi,nem látta....
Melyik gigabites dongle megy CE alatt? -
szeva000
addikt
válasz
tobias40 #100518 üzenetére
Én [itt] vettem, most ahogy látom a 4/64-es ( slimbox erre van bizta) , 28$, MX3-al együtt 32$.
Kínomban maradtam egy USB 3.0 gigabites LAN kártyánál, és marad ez is a lánynál. Az x96 max meg megy wifin majd, az még távolról is 250mbitet tud. A vontar x4 meg marad nálam. -
joydrv
aktív tag
válasz
tobias40 #100440 üzenetére
Amikor az sd-re kiírtad a képfájlt, akkor abban a gyökérben fel vannak sorolva milyen dtb-k vannak benne. Nézd meg neked melyik kell, de ott hagyd békén.
Egy könyvtárban keresd meg az uEnv.ini fájlt, azt kell átszerkeszteni. A szerkesztés azt jelenti, aktívvá kell tenni. Annyiból áll, hogy ki kell húzni a sor elejére azt amelyiket akarod használni - egy jegyzettömbbe kell megnyitni és ott tudod szerkeszteni - aztán elmenteni és visszamásolni az eredeti helyére. (ami nem kell, azt ki szoktam törölni, de nem kötelező)Próbálj leszedni egy általános képfájlt.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
tobias40 #100438 üzenetére
Akkor valamit nem jól írhattál ki (vagy nem megfelelő image-t), mert ott van az az első (FAT32-es) partíción:
[gavarga@gavarga-5500 Letöltések]$ gunzip LibreELEC-AMLGX.arm-11.0.4-box.img.gz
[gavarga@gavarga-5500 Letöltések]$ fdisk -l LibreELEC-AMLGX.arm-11.0.4-box.img
Disk LibreELEC-AMLGX.arm-11.0.4-box.img: 549 MiB, 575668224 bytes, 1124352 sectors
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: dos
Disk identifier: 0x24f1b2e1
Eszköz Indítható Start Vége Szektorok Size Id Típus
LibreELEC-AMLGX.arm-11.0.4-box.img1 * 8192 1056767 1048576 512M c W95 FAT32 (LBA)
LibreELEC-AMLGX.arm-11.0.4-box.img2 1056768 1122303 65536 32M 83 Linux
[gavarga@gavarga-5500 Letöltések]$ sudo mount -o loop,offset=$((8192 * 512)) LibreELEC-AMLGX.arm-11.0.4-box.img /mnt/test/
[sudo] gavarga jelszava:
[gavarga@gavarga-5500 Letöltések]$ ls -la /mnt/test/
összesen 125164
drwxr-xr-x 3 root root 16384 1970 jan 1 .
drwxr-xr-x 10 gavarga gavarga 4096 jan 9 11.07 ..
-rwxr-xr-x 1 root root 628 dec 20 00.07 aml_autoscript
-rwxr-xr-x 1 root root 191 dec 20 00.07 boot.ini
-rwxr-xr-x 1 root root 386 dec 20 00.07 boot.scr
drwxr-xr-x 2 root root 16384 dec 20 00.07 dtb
-rwxr-xr-x 1 root root 627 dec 20 00.07 emmc_autoscript
-rwxr-xr-x 1 root root 11576402 dec 20 00.07 KERNEL
-rwxr-xr-x 1 root root 48 dec 20 00.07 KERNEL.md5
-rwxr-xr-x 1 root root 823 dec 20 00.07 s905_autoscript
-rwxr-xr-x 1 root root 116477952 dec 20 00.07 SYSTEM
-rwxr-xr-x 1 root root 48 dec 20 00.07 SYSTEM.md5
-rwxr-xr-x 1 root root 175 dec 20 00.07 uEnv.ini -
xtend
senior tag
válasz
tobias40 #100436 üzenetére
Ha jól rémlik akkor ezen a LE-n már nem dtb.img kell hanem egy config fájlban átírni melyik dtb kell a boxhoz.
As box images can be used on many devices you must configure the device-tree file to use first. This is done by editing uEnv.ini in the root folder of the SD card. Change @@DTB_NAME@@ to the name of the .dtb file to use. Current supported device-tree files are in the dtb folder.
For example, here is the default uEnv.ini file:
dtb_name=/dtb/@@DTB_NAME@@
bootargs=boot=UUID=2306-0801 disk=UUID=8268da37-3a8d-4f6d-aba0-08918faded56 quiet systemd.debug_shell=ttyAML0 console=ttyAML0,115200n8 console=tty0To boot a Beelink GT-King box change @@DTB_NAME@@ to meson-g12b-gtking.dtb
dtb_name=/dtb/meson-g12b-gtking.dtb
bootargs=boot=UUID=2306-0801 disk=UUID=8268da37-3a8d-4f6d-aba0-08918faded56 quiet systemd.debug_shell=ttyAML0 console=ttyAML0,115200n8 console=tty0Once the device-tree name is set you can insert the SD card in the box and power on. Some box devices detect the presence of the SD card automatically. Others may need recovery mode to be triggered using a reset button on the device. Common locations for the button are:
Visible button marked "reset" or "recovery" or "power" button
Visible pin-hole on the underside of the case
Hidden button visible through ventilation holes in the case
Hidden at the end of the 3.5mm audio jackTehát az uEnv.ini-t kell a kártya gyökerében módosítani
-
tobias40
veterán
válasz
tobias40 #100431 üzenetére
Hogy kell felraknom az új LE-t a gépemre?
LibreELEC-AMLGX.arm-11.0.3-wetek-play2.img.gz--- ezt raknám fel mert talán ez a legújabb most.
Felírtam a megfelelő LE-t az sd kártyára,a kártyán levő .dtb-t átírtam dtb.img-re,berakom a wetek-be,nyomom az alján a "upgrade" reset gombot fogpiszkálóval,adok neki tápot de mindíg a droid boot menüje jön be.
Mit rontok el? -
zsiga68
őstag
válasz
tobias40 #100228 üzenetére
Én pl igy másolok telefonra: Létrehoztam pc-n egy megosztott mappát. A telefonon /ami szintén androidos/ van egy totalcommander LAN pluginnal és ott állítottam be a megosztott mappa elérését. Tehát az androidos totalcommanderrel másolok fájlokat pc-ről/-re. Nem a pc-n lévő fájlkezelővel.
De ha van egy pendrive akkor azt tedd rá az androidos boxra. Olyan sűrűn ugyse kell másolni a boxra. Meg ugye tárhelye is kevés. -
tobias40
veterán
válasz
tobias40 #100120 üzenetére
Megjött ez a kis box 1500 ft-ért.
Android alatt megy a Kodi és amilyen droidos programokat használok azok is.(NF.YT is..)
Nekem ennyit megért,igaz még csak felületesen néztem át.
Sebességet melegedést még nem néztem,ha vki kíváncsi lesz vmire ránézek.
Nekem a nyaralóba jó lesz hogy távolról streameljek erre az otthoni Enigma2-es gépemről tv csatikat.... -
cof
veterán
válasz
tobias40 #93063 üzenetére
Valaminek el kellene indulnia. Mondjuk tudod ellenőrizni ha LAN kábellel csatlakoztatod routerre és ha oszt ki IP címet a BOX-nak akkor elindult valamilyen rendszer csak a felbontás miatt nincs kép. Mert egyébként a rendszer akkor is indul ha nem dugsz rá HDMI vagy AV kábelt.
-
Mano66
senior tag
-
-
Csicsóka
őstag
válasz
tobias40 #89198 üzenetére
Sok mindenre jó a Google. Bár nehéz összeszedni minden információt. Főleg akkor hogyha nem openwrt az alapja az egésznek. Bár az is lehet hogy egy ilyen rendszerre is lehet egy öt gigahertzes sávot tudó AP képes USB sticket rá dugni. És akkor már megvan a wifi hotspot is. A LAN portra akkor már csak egy gigabites switch kell és már meg is van egy bika erős router. Amikor én csináltam ezt anno, inkább egy igazi linuxot választottam. Mert ott aztán tényleg szabad a játék. Azt telepítsz és csinálsz vele amit csak akarsz. A mostani dobozokra is van Oleg féle armbian. Olyan leírást a neten nem tudok neked mondani ami teljesen végigvisz egy ilyen folyamaton. Nekem nem volt nehéz feladat mert már több mint 20 éve Linuxozok.
-
Csicsóka
őstag
válasz
tobias40 #89194 üzenetére
Nem kell másik router. Lehet PPPoE a WAN vége, és akkor majd az hitelesít a szolgáltató felé. Vagy mint a DIGI (nem optikai) akkor meg egszerű DHCP-n kap IP-t.
WIFI AP a ráakasztott USB stick képességei szerint fog alakulni.
Nálam volt 2W-os ilyen kütyü is két db 8 dB-es antennával. A szomszéd utcában még látszott. -
xtend
senior tag
válasz
tobias40 #89163 üzenetére
Semmivel sem jobb, de amire nekem kell oda kell a CPU erő. Pl egy cloud felmountolva a routerre és onnan megy a csatlakoztatott eszközökre a stream NFS/Samba megosztáson, nem pedig mindegyik eszközre külön felmountolni. Ezt kipróbáltam egy Asus rt-ac85p routeren de egy elindított 4K stream megette a procit 90%-át, és ekkor csak 1 stream futott. Valamint memórián sem kell spórolni mert a boxban 4GB van.
Lehet ezt egyszerűbben is megoldani, de azok a routerek amik 4 magosak és min. 1000Mhz vagy nagyobb teljesítményűek azok 280-300€ kezdődnek. Vagy ott vannak a single computer boardok (rpi4 és társai) de azok sem routerek ugye. -
flash-
veterán
válasz
tobias40 #87555 üzenetére
felezett 3d azt honnan tudom meg?
illetve dedikált az pl blu ray lejátszót jelent? a blu ray lejátszók is viszik azt ami 3d-s?
vagy azt nem érdemes vennivalami miatt?(pl panasonic,stb asztali blu ray lejátszó?)
na meg még valami akinek kell elvileg olyan a tvje amihez elemes szemüveg kell akkor most melyik fajta 3d tartalmakat lehet egyáltalán megjeleníteni? -
Imi1981
veterán
válasz
tobias40 #86048 üzenetére
Itt legtöbben akik netflixet tv boxon nézik oka van. Nálam például régebbi tévén egyszerűen nem olyan jó a tv-n a netflix képminősége. Nekem számít, hogy kandenciahelyes nézhessem a netflixet és azt a tv alkalmazás nem tudja. Meg egyebb dolgok is lehetnek. Ha neked tökéletes a tv alkalmazása akkor nem kell más. 4k hdr-ben megy a téveden szóval szerintem képminőségben nem lenne előrelépés egy tv box.
-
esicyhun
tag
válasz
tobias40 #84673 üzenetére
Esetleg bejöhet még, próbáld ki. Nekem egy kb. fél éve megtörtént Windows 10 frissítés óta nem tudta felcsatolni a win az Archer C2 routerem által SMB1 protokollal megosztott HDD-t. Google után rájöttem, hogy valami windows bugról van szó, meg az SMB1 amúgy sem igazán támogatott már. Na de a lényeg, nekem működik az SMB1 elérés, ha minden egyes windows bootolás után leállítom a workstation szolgáltatást, majd újraindítom.
Itt van a leírás, akár automatikusan bootolás után is megoldható.
A lényegi rész:
Parancsor indítás rendszergazdaként, majd a következő parancsok kellenek:
net stop workstation /y
net start workstation
Remélem segít neked is. -
Jozsó
tag
válasz
tobias40 #84091 üzenetére
[Banggood] EU priority line-t választottam, az elvileg europai szállításnak számít. De ha nem, akkor is vállalják, hogyha mégis megvámolnak akkor visszaadják a vámköltség egy részét.
-
-
Rick4
félisten
válasz
tobias40 #83760 üzenetére
Pont ezt írtam én is. A myharmonyban van olyan rész, hogy feltanítod a távon a gombokat a régi távról. Rányomsz, hogy melyik gomb, és milyen funkció, majd a régi távon megnyomod a gombot 2-3 cm-re a másik infra vevőjétől. Feltanulja, és lépsz a következő gombra. 5 perc az egész. Egy remote.conf-ra kicsit többet kell várni.
-
blakey
titán
válasz
tobias40 #83754 üzenetére
Aki Harmony távot használ X96-al:
Milyen remote.conf-al - emlékeim szerint innen valamelyik X96-oshoz tartalmazót módosítottam, de ott egy Harmony-hoz igazított remote.conf is.
melyik eszköz néven használja és programozza fel a Myharmony-ban? - OTT TV Box X96
Mindig meg kell nézni, hogy milyen név szerepel a box alján, nálam OTT TV. -
Rick4
félisten
válasz
tobias40 #83754 üzenetére
Van egy Harmony touch- om, és egy egoiggo s905x-es boxom, a felprogramozással nem volt gond, viszont vagy két éve lehetett, és nem tudom, mi lett beállítva, de mediaplayer a neve a menüben, szerintem a coreelec- el összefüggésben lett valami észülék beadva, és csak le- fel.- jobbra- balra, ki- bekapcs megy, kodn belül nagyjából ez is elég, amúgyis activity-n belül használtam.
Viszont ha megvan az eredeti távod, és azon megvan ez a funkció, akkor csinálsz a myharmonyban egy egyedi eszköznevet enek a készüléknek, és egyesével feltanítod a megfelelő gombokat a régi távról, arra a gombra az új távon, amelyikre szeretnéd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Total Commander
- Sweet.tv - internetes TV
- Óra topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- GAMER PC - RYZEN 5 5500 / ASUS RTX 2060 / AORUS 16GB DDR4 / 512GB SSD / 500GB HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged