- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Magisk
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
-
tthom
senior tag
válasz
Kapanyél #55728 üzenetére
Nekem is van. Egy Wetek Play-re van dugva kettő, nincs vele gond.. A Wetek Play stabilságával már annál inkább.. Lehet melege van, vagy ennek is kezd megpusztulni a tápja.. Nem tud valaki jó helyen green táp beszerzésre? Tehá ami nem fogyaszt csak úgy 2-3W-ot üresjáratban?
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Kapanyél #48141 üzenetére
"...ez a hobbim...."
"..felbasz teljesen, hogy mennyi pénzt és energiát teszek bele a környezetembe, ezzel is mennyi időt elvéve magamtól és a családomtól".Ha a hobbid nem okoz élvezetet és úgy érzed túl sok erőforrásodat rabolja el, akkor tényleg nem érdemes vele foglalkozniod. De emiatt ne itt arénáz, ez teljesen magánügy.
Amúgy lejött, hogy valami nem ment erre nekiálltál hisztizni és kapkodni, persze, hogy nem ment a megoldás. És persze, hogy mindenki más a hibás, más a hülye csak te nem. És erről még hosszú posztokat is írogattál. Ugyan már! Nem írom le, milyen szintű viselkedés ez...belül tudod ezt te is.
Nyugodj meg és próbálj érdemben is foglalkozni a hobbidal. Jelen esetben, ezekkel a kütyükkel ennek része az is, hogy utána kell olvasni, kutakodni kell, konfigurálásokat kell elvégezni, plusz eszközöket (pl putty) kell használni, stb, stb. Itt a topikban segíteniek neked ebben, de a hisztizésre semmi szükség.
Amúgy, lehet venni kulcsrakész cuccokat is, ha ez neked mind sok.
Szép napot kívánok! -
mpo
veterán
válasz
Az "okos eszközök" száma egyre gyarapszik, ha olyan fajta vagy mint én, hogy elolvasod a manualt, akkor egyre több idő megy el velük.
Akár van tervezett elavulás, akár nincs, előbb-utóbb lesz valami bajuk.
Mindenbe WIFI-t tesznek és mobilról irányíthatóságot (mosógép, villanysütő, kávéfőző stb.), mintha erre szükség lenne.
A Samsung az idei tévékből kivette a DTS-t, amire vásárlás után jönnek rá.Ha nem akarsz agyvérzést, infarktust, akkor másképp kell hozzáállnod és nem idegesíteni magad naponta.
Én már számítok arra, hogy bármikor jön egy megoldandó feladat (valami nem működik jól), amit vagy meg tudok oldani vagy a megfelelő topikban utánanézek vagy a Google segít.
Egy napon frissült meg a Redmi 4X (MIUI 10, minden más lett, még időm se volt megnézni) és a Minix U9-H (47e Ft), amivel megszűnt a távirányító.
Itt segítettek és működik.Ehhez jön még három barátom öregebb laptopja, Windows 10-zel, routere, mobilja, mosogatógépe, mert nem szeretnek manualt olvasni.
Azt hiszik én mindenhez értek, pedig nem.
Ha jön az "októberi" frissítés a Win 10-hez, lesz dolgom.
De ideges már nem leszek ezektől. -
blakey
titán
válasz
Ezt értem és megértem, de mint látod a drágább készülék is kikerült a támogatottak közül. Én sem vagyok linux és parancssor ismerő de nagyon egyszerű az ssh. Egy "copy-paste" majd enter és ha már ott vagy akkor "reboot", ennyi. Semmi mást nem kell csinálni.
Amúgy tabletről is szépen működik, ott a termux-ot használom. -
Beni2360
félisten
válasz
Kapanyél #48144 üzenetére
Szerintem egyszerűbb az SSH-val csak nyugodtan írd be a megfelelő ip címet mentsd el a puttyban és amikor belépsz akkor a root és a coreelec párossal be tudsz lépni. Majd bemásolod a sort és kilépsz és indítsd újra a boxot annak jónak kell lennie. És a keymap editorban is minden megmaradt.
Vissza olvasva a hiba megvan: root/openelec-re kidob - coreelec. Vagy openelec van fent?
Egyébként nincs a sok cucc közt egy rádiós távod azzal működik ideglenesen.
Mint írtam én is megkínlódtam mert nekem ez amúgy kínai. -
Beni2360
félisten
válasz
Kapanyél #48138 üzenetére
Hiába teszed vissza az előző fw-t ha az auto frissítés bekapcsolva hagyod azonnal frissíti magát a következő pár indításnál.
Tehát ki kell kapcsolni és akkor marad a felrakott, belakott működő rendszered.
Öreg fejjel én se vagyok puttyművész de az itteni segítséggel összehoztam.
Ui: Most olvasom a hsz-d. Engem is kidobott vagy 20x mire rájöttem, hogy megváltozott az ip cím utolsó számjegye. Igaz nekem már régebben el volt mentve az ip cím és nem figyeltem a változásra.
A sok sz@rral nem vagy egyedül. -
blakey
titán
válasz
Kapanyél #48138 üzenetére
ők vannak értem és nem fordítva. - óriási tévedés, közösségi fejlesztés amiért te nem fizettél, tehát jófejségből megosztják amit csinálnak és ha úgy döntenek, hogy holnaptól nincs, akkor nem tehetsz semmit maximum megkérheted őket, de nem ilyen stílusban. Amúgy meg a te figyelmetlenséget és tájékozatlanságodnak köszönhető, hogy nem tudod mi történt, fejetlenül semmit sem szabad frissíteni.
Csak egy parancssort kell kiadni, gondolom Mecool vagy Minixed van, már nem támogatottak gyárilag de jófejségből hagytak egy kiskaput, hogy működjön akinek szüksége van rá.
Az álszent prűdség hatására megváltoztatott irodalmi stílusom sem változtatna ezen a dolgon, így... peace. - de a stílusod és a hozzáállásod a közösségi fejlesztésekhez igazán változhatna. -
divan
őstag
válasz
Kapanyél #45164 üzenetére
Egész este ment a wifivel, egyszer sem dobta el. A vezetékes hálózat ki volt kapcsolva a boxon, más wifinek pedig nem lett megadva jelszó, tehát nem tudott másra váltani. Sebességet nem mértem, hogy mit tud, arra este már nem volt erőm.
CE alatt ugyanúgy működik a tuner, mint LE alatt. Igaz nálam Digi van, ott nem kell bohóckodni semmilyen kártyával, bár amikor megjött kíváncsiságból kipróbáltam egy szobaantennával is, a DVB-T része is működik.
Nálam. -
-
rooney8
aktív tag
válasz
Kapanyél #45164 üzenetére
nekem is k1 pro-m van. elején wifivel használtam, simán ment az 5ghz, csak 4k-hoz már az is kevésnek bizonyult. utána maradtam a kábelnél, bár zárójelben megjegyezném, hogy a 4k-s anyagok még így is van, hogy beakadnak, de gondolom a gépemben lévő wifi kártya a szűk keresztmetszet, ami egy tl-wdn4800.
LE van amúgy a boxon. jövő hónapban pedig a tuner részt is ki fogom tudni próbálni, mert megyünk át a digihez és lesz már tv előfizetésünk is. -
divan
őstag
válasz
Kapanyél #45161 üzenetére
Ok.
Jelenleg használatban van a család által, de ha mindenki bealudt már, kipróbálom az 5g-s wifit rajta, hogy működik e. A dtb továbbra is gyanús nekem, hogy miért nem megy a tuner vele, valami ott nem stimmel, és lehet ez esetleg más bajnak is az okozója. Persze benne van az is, hogy kifogtál egy dzsunkán szerelt változatot. -
divan
őstag
válasz
Kapanyél #45157 üzenetére
Ez év eleje óta használok K1 Prot, semmi bajom nincs vele. Azt láttam, hogy látja az 5ghz.es wifi hálózatot, és azzal a lendülettel ki is kapcsoltam a vezeték nélküli csatlakozási lehetőséget, kábelen lóg. Gigás a lan. Volt már rajta LE is, CE is, mindkettővel működött rendesen. DVB tuner is. Nem tudom milyen dtb-vel próbáltad, a hozzávalóval működik rendesen. Megértem, ha neked nem működik, akkor nem örülsz neki, bár itt érzek egy kis lehetőséget user errorra is, de a nem ajánlottak közé felírni emiatt kicsit túlzásnak érzem.
-
julius666
addikt
válasz
Kapanyél #19326 üzenetére
Köszi neked, meg syler123-nek is! Pont most próbáltam fotókat rajta, eléggé nyöszörgött a LE a thumbnailek generálása közben, akkor ez volt az oka (különösebben nem izgattam magam rajta, utolsó utáni funkció nálam kb).
Jól sejtem, hogy a "szabad" particióra (az SD kártyán maradék helyre felrakott ext4) pakolja a médiatárt?
Úton van egy UHS-1 kártya, kipróbálom majd akkor azzal is.
-
junkpod
veterán
válasz
Kapanyél #17662 üzenetére
Milyen erősítő ez?
Szerintem jobban jársz ha az aktív sub az lfe-re van kötve.
Ha smallra állítod akkor sztereó esetén is a sub fog szólni és film esetén is ez lenne a legjobb.
De tedd fel a kérdésed a hm erositő belépő topikban, csak írd le pontosan milyen eszközeid vannak. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Kapanyél #17662 üzenetére
Azt írod optikán van rákötve a lejátszó az erősítőre. Érdemes abból kiindulni, hogy mit tudsz ezen átküldeni: sztereó PCM, DD, DTS.
A Kodi a DD formátumba átkódolást támogatja, ha engedélyezed neki, de szerintem erre kényszeríteni nem lehet. Tehát ha a hangsáv DD 5.1 akkor beállításoktól függetlenül az eredeti formátumban teszi ki a kimenetre, ha a forrás sztereó PCM, akkor az megy a kimenetre. Ha a forrás egy 5.1-es flac (és engedélyezve van a DD átkódolás), akkor DD 5.1 lesz a kimeneten. Anno próbálkoztam a hangfalak számát 2.0-ról másra állítani, ha jól emlékszek ennek lefagyás lett mindig a vége.
Egyébként milyen erősítőd van? Nekem egy több mint 10 éves egypálcás Yamaha, és már ezen is be lehet állítani a hangfalak számát/méretét, és az erősítő intézi a lekeverést, vagy a sztereót ki tudja tenni mind az 5 hangfalra. -
junkpod
veterán
válasz
Kapanyél #17652 üzenetére
Hát ez jó kérdés, talán inkább már a HM topikba való
Milyen erősítőd és milyen hangdobozaid vannak?
Nézzük az LFE csatornát. Ezt szerintem az erősítő beállításaiban tudod hatékonyan szétkeverni a frontokra, be kell állítani, hogy nincs SUB-od és LARGE a frontok típusa, akkor nagy eséllyel a .1 LFE csatorna is oda lesz keverve a frontokra. Viszont, az egy dolog, hogy a frontjaid képesek mély hangok kiadására is, de azért 20cm átmérő alatt csodát ne várj, illetve az erősítődet is extra terhelés fogja érni egy aktív mélyládához képest, így melegedni is fog és a hangja sem lesz olyan mint aktív láda esetén.
Center. Talán még elengedhetetlenebb házomozizáshoz mint a SUB (pont a két leglényegesebb elem hinyzik a rendszeredből). Helyedben én átraknám a két hátsót centernek, többet érsz vele. A filmek hangsávjai közül a center tartalmazza a legtöbb beszédet ennek hiánya vagy rossz minősége a beszéd érthetőségét fogja rontani nagyon. A center szétkeverése frontokra leginkább a lejátszó szoftverekből lehetséges, erősítők szerintem ebben nem jeleskednek. Talán a sima sztereó lekeverést javaslom (és akkor megint bukod a hátsókat).
-
junkpod
veterán
-
interstate76
addikt
válasz
Kapanyél #17292 üzenetére
Erről van szó: ha elsősorban médiaplayer kell, akkor S905(X), ha egyebek is fontosak (lásd előzmény), akkor pedig el lehet gondolkozni egy kicsit komolyabb beruházáson.
Egyetértünk a kínai i3-as gépek árát illetően is: régi vesszőparipám, hogy a kínai pentium N-es/i3-as/i5-ös gépek áráért lehet kapni itthon használt, de még garis laptopokat, melyek kicsit nagyobbak, mint a mini pécék, de számtalan előnyük is van hozzájuk képest.
-
RedCat
senior tag
válasz
Kapanyél #17236 üzenetére
Nalam is jo volt az altatas. Szerettem is, mert mindig ott folytatta, ahol elaltattam. Friss boot eseten meg mindig meg kell keresni az adott alkonyvtar alkonyvtarat, ahol az aktualis sorozatot abbahagytam....
Akkor en maradok a "d" verzional, az eddig hibatlan es altatas is van benne. Mi volt vele a gond, hogy kivettek?
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Kapanyél #17214 üzenetére
A korábbi próbálkozások esetén nem áramtalanítottad a dobozt, amikor új LE image-et írtál a kártyára és fogpiszkálóval indítottál?
Mit jelent az "összeszarta magát"?
Az 5GHz-es wifi valószínűleg nem fog összejönni, ahogy olvasom a linkelt LE topikot, valószínű nem százas a wifi driver. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Kapanyél #17211 üzenetére
Belső tárhelyre az SD-ről másolja a fájlokat az
installtointernal
script, azt még kihagynám egyelőre.
Még van két opció a rebootra: lásd 62d pont, összefoglaló, ezeket még kipróbálhatod.
Ha rossz dtb van a kártyán szerintem akkor se fog bootolni, tegyél egy próbát a 012j változattal, és ezzel a dtb-vel. -
Kapanyél
őstag
válasz
Kapanyél #17194 üzenetére
Találkozott már valaki olyannal, hogy nem bootol SD-ről?
Androidban is újraindítottam terminálból reboot update paranccsal, de csak a gyári recoveryt hozta be, mintha szar lenne az SD. De most kreáltam, full formázás után a LE SD creatorral.
A kártya egyébként tök új, minden eszközben (még ebben a trágya KIII-ban is, Android alatt) működik. -
interstate76
addikt
válasz
Kapanyél #17171 üzenetére
Nálm 40+ MB/s a hálózati tempó Beelink Mini MXIII-assal.
(#17177) pinnacle Ilyen volt az első S905-ös, ami nálam járt. Nem magamnak rendeltem, de aztán nem kellett a célszemélynek, így eladtam, szóval nem sokat használtam. SD kártyás OE vagy LE szépen futott rajta, ha jól emlékszem, a gyári droidról viszont már halvány emlékeim sincsenek.
-
blakey
titán
válasz
Kapanyél #17167 üzenetére
Milyen device tree-t próbáltál? Az LE buildeknek semmi bajuk visont a rossz "device tree" problémát okozhat.
A dtb-t ige, lehet update mappán keresztül is frissíteni vagy ha nem látod akkor kiveszed a kártyát és gépen simán felülírod a meglévőt.
Az Update mappát hálózaton keresztül látod illetve ssh paranccsal is elérhető, de sajnos ebben nem vagyok jártas. -
L4CI2
aktív tag
válasz
Kapanyél #16908 üzenetére
Én ezt úgy csináltam hogy megnyitottam box-ot lan-on és bementem Configfiles mappába ott van egy ilyen samba.conf.sample nevű file azt átneveztem samba.conf-ra megnyitottan notepaddal és workgroup = WORKGROUP sort módosítottam erre workgroup = LOL (nyilván lol bármi lehet) aztán restart box és kész nyilván van más megoldás de nekem így működik.
-
junkpod
veterán
válasz
Kapanyél #16887 üzenetére
Remélem a winyon lévő fájl neveket javitottad. Mert ha csak a médiatar találatokat akkor nagyon kitoltál magaddal. (Saját tapasztalat)
Confluence-be és az összes skinben be lehet operálni a droidos indítást, de legkönnyebben azokba amiben van menü szerkesztő (pl. Aeon NOX) -
interstate76
addikt
válasz
Kapanyél #16896 üzenetére
Én próbáltam mindenfélét, de egy jó ideje szempont, hogy a kis házi szerverem tudjon Plexet futtatni. Volt kis kínai mini pécém (Wintel W8), jól működött, de csak 100-as LAN csatija volt és hiányzott a natív sata. Kipróbáltam egy Zyxel NSA310-est, felküzdöttem rá a plexet, de megfektette a vasat. Utána vettem egy NAS520-ast, ez szépen vitte a plexet, de aki elfér 750 GB-on, annak a 2 lemezes NAS is "túllövés a célon", így eladtam és vettem egy kijelző nélküli, alacsony fogyasztású laptopot (N3520-as CPU-val), amiben optibay keretben ott figyelnek a megosztások, és ami így wines mini pécéként is szolgál, monitorra kötve. Jogtiszta win10-zel jutottam hozzá, így a One-on lévő játékaimat is futtathatom rajta.
Ja, és végre a plexet sem parancssori bűvészkedéssel kellett felgányolni, hanem 2 perc alatt telepítettem és kész.
Én a mesék közül is csak azt tartom meg, ami igazán jó, ezért nem kell sok hely. De ha nem férek el 750 GB-on, szerintem akkor is elég lesz 1 db, nagyobb vinyó.
-
interstate76
addikt
válasz
Kapanyél #16892 üzenetére
Régen én is kiírkáltam mindent lemezre, aztán egy idő után átálltam a HDD-s tárolásra. Persze pont akkor szállt el egy filmekkel teli vinyóm, amikor nem volt biztonsági mentés sem lemezeken, sem másik HDD-n - azóta csak azt tartom meg, ami tényleg kiemelkedően jó. Amióta meg Kodiban nézem a filmeket/sorozatokat, azóta már csak a gyereknek töltök le meséket és animációs filmeket, mert a magyar nyelvű tartalom nagy része elég gyatra minőségben érhető el a Kodival. A dolog legnagyobb előnye, hogy elég egy 750 GB-os vinyó az összes cuccunknak (plusz van egy másik, biztonsági mentésként a fiókban), és ebben már a családi fotók és videók is benne vannak.
Persze, ha lenne egy nagy gyűjteményem, én is igyekeznék szépen karban tartani, de ma már - hála Istennek - csak listáim vannak, hogy miket láttam és hogy miket szeretnék megnézni (ez utóbbiak is a trakt-on).
-
-
Technoman
őstag
válasz
Kapanyél #15699 üzenetére
Hmmmm, nézzük......
Mivel nem egy kocka vagyok, szeretem a gyárilag készre szerelt termékeket (Out of the Box)
Ez természetesen nem azt jelenti, hogy agyilag bugyi lennék egy LE feltételére, hanem az esetlegesen ezzel járó mókolásokra gondolok, ami valljuk be, a fórum cca 50%-át teszi ki ("most ez nem jó", "azt hogy kell felrakni", stb..... mondatokra gondolok) Természetesen, van aki imád mókolni (nagy nagy respekt neki), de én a biztosabb, készre szereltet jobban szeretem.Aztán ott van a megbízhatóság, a nagyobb kompatibilitási mutató, bizonyos "egzotikusabb" fájlok esetében, főleg gyári felületen.
A filléres Ali produktumokhoz képest rendszeresebb FW frissítések ill. javítások.
A garancia a folyamatos működésre (tudjuk, hogy a 30-50USD-s cuccokat a kínaik milyen "betonstabil" végleges op-ppal dobják piacra)
Tapasztaltam, hogy az SD-re telepített LE-nél, ha hálózatban másolok, a playára kötött vinyókra, win alatt jóval lassabb a sebességgel tudok másolni, mint ha ez direktbe a gyári op alatt csinálnám. Mivel a Minix esetén a Droid alatt is, egy teljes értékű KODI-t ad, mindez jóval fürgébben tudom megoldani 30-40GB másolás esetén (a jelenlegi LE-s sebességem: 3,5Mb/s)
Csak pár példát említettem, de lehetne napestig sorolni (mindenkinek mástól áll a ....
A fenti gondolatok, szigorúan csak a saját felhasználási szokásaimat tükrözik. Lehet, hogy más szemében ezek elhanyagolható nüanszok.
Természetesen, mindenkinek magában kell eldöntenie, hogy mennyit áldoz rá, mivel nekem ez a fő szórakozásom (ahogy a család már finoman megjegyezte), többet áldozok rá. -
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Kapanyél #14201 üzenetére
Összeget nem írtál, ezért az egyik javaslatom egy Wetek Play 2 lenne, kapható DVB-S tunerrel is. UPC Direkthez nem tudom kell-e valamilyen előfizetői kártya, USB-n talán rá lehet kötni valamilyen kártyaolvasót.
DVB-T tuner miért érdekes? A 2010 után vásárolt tévékben már benne van.
Külső DVB tunerek is jó eséllyel működnek, akár LE alatt is.A többi igénnyel nincs különösebb gond, van vezetékes és ac-s wifi lehetőség is (azért a vezetékes az ajánlott), utóbbihoz olcsó box esetén a KIII javasolt, vagy a drágábbakból a Minix Neo U1.
A olcsó boxokra LE a javasolt OS, a drágábbak androiddal is jól működnek (Minix, Wetek). Optikán max. 5.1-et lehet kiküldeni (AC3/DTS), de passthrough esetén a HD hangokból a core sávot átküldi a lejátszó.
Beszerzésre a geekbuying, gearbest, banggood oldalakat szoktam ajánlani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Interactive Brokers társalgó
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged