- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Magisk
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Venyera7 #22007 üzenetére
GTX 980 ~165W
ja, a refnek ami ledobálja az órajeleit.970 is gyárilag 145W ami jól hangzott, csak a 970 G1em konkrétan 200Wot húzott be gyárilag játékok alatt, igaz kb 20-25%al gyorsabb is volt megintcsak gyárilag a ref 970nél. dolog nem tűnt volna fel, ha nem nézem a hőfokokat ami figyelembe véve a hűtést meg a 970 gyári TDPjét nem lettek volna teljesen irreálisak.
-
törölt tag
válasz
Venyera7 #22007 üzenetére
A legpazarlóbb GPU-hoz hasonlítani aztán sok értelme van, úgy hogy még csak nem is az előző arch, hanem egyel régebbi. (értsd: két architektúra és csíkszélességváltás után ez a minimum ami elvárható, főleg, hogy már a Fiji is jobb volt ugyanannyi W-ból.)
Ez alapján ilyet én is tudok: 780 Ti (250W) -> 1060 (120W)Feljebb pedig a Pascal hatékonysága is javul: 980 Ti (250W) -> 1070 (150W) noha a 120W-os 1060 is teljesen jó, sokan a 480-at is ide vártuk
-
keIdor
titán
válasz
Venyera7 #21965 üzenetére
Vicces az olyan kijelentéseidet olvasni, hogy nV-n nincs fejlődés. Mikor nagyon úgy néz ki, hogy a 1070 és 1080-ra és Titan XP-re jó 12 hónapig nem is lesz válasz.
Az az eset áll fent, hogy nem tudom eldönteni, hogy ide trollkodni jársz-e, vagy te ezt tényleg így is gondolod. Mindkét esetben hatalmas a baj.
-
do3om
addikt
válasz
Venyera7 #21965 üzenetére
Úgy beszélsz mint egy gyerek. Úgy tűnik nem vagy tisztában a dolgokkal.
Elhiheted ha gyors karit akar az AMD 4000 sp-vel annak lesz gondja a hűtéssel és a fogyasztással. Vagy teljesen át kell tervezni amit eddig összehozta a csoda gyártástechnológiájukkal.Az NV nem fejlődött? Akkor az AMD mint csinált? A jelenlegi leggyorsabb VGA lassabb mint a 28nanon kiadott
, talán jön valami gyorsabb év végéig de már azt is pedzegetik hogy nem biztos.
A technika fölény egyértelmű a 390-hez képest sokkal kevesebbel hozza azt a szintet ez így van, de gyorsabb nincs, igy meg mi értelme? Adjanak ki valamit ami gyorsabb.Még lemaradt: olcsó legyen és gyors...
látjuk hogy megy ez, még az is meglehet hogy lassabb lesz de drágább. Mindkét cég pofátlanul áraz, nincs olyan hogy majd az AMD jól fog, kicsit sem jobb mint az NV.
-
TTomax
félisten
válasz
Venyera7 #21886 üzenetére
Hát ha a 91 a születési éved akkor még nem is olyan régóta lehetsz szemtanúja a vga piacnak...azért régen ez nem így volt.Voltak nagyon jó ATI/AMD vgak,a GCN se indult rosszul,bár kellett fél év mire találtak hozzá drivert,igaz speciel nem is azt keresték a gyorsulás állítólag csak mellékhatás volt.
Azért nincs egyszerű helyzetben az AMD,nekik kvázi egy gpuval kell lefedni a desktop és a professzionális piacot,míg az nV a keplerig két külön gpuval oldotta ezt meg,és most megint csak úgy látszik a pascalnál kettéválasztják ismét.Hogy ez miért jó?Gondoljunk csak vissza amikor a 290X kijött,nagyon gyorsan lehozták a GK200at desktopra,olyan gyorsan,hogy még ABU sem hitte el,és most megint ott van a nagy pascal talonban,tudom TitanXP kinn van ,de az sem a vége még szerintem.Ez az egy GPUval mindent lefedni kb mint a 4évszakos gumi,télen se jó,de legalább nyáron sem... -
Habugi
addikt
válasz
Venyera7 #21883 üzenetére
Az aztán mindent meg fog enni, előre rákészülnek már a gyártás előtt, kizárólag olyan emberek állhatnak majd csak a gyártósorok mellett mire a Vega oda kerül, akiknek az ősei közül minimum egy ember huzamosabb ideig éhezett, bizonyíthatóan, hova-tovább már előre úgy veszik fel őket napjainkban is, hogy aláíratják velük miszerint munkaidőben nem lehet majd enni, biztos ami tuti..
Nem lesz olyan probléma ami az első tesztekben lenni szokott, rögtön kibontás után olyan lesz a kártya mint két tucat, közvetlen uzsonna előtt álló megvadult napközis. Nekifutásból kettészakítanak majd minden benchet/játékot mint hülyegyerek a chipses zacskót.
-
gtamate2
veterán
válasz
Venyera7 #21867 üzenetére
A kukában, hány dx12 only játék is van amit a régebbi nvidiák nem tudnak futtatni?
Ott figyel mindenütt a dx11 mód, a 12 pedig legtöbbször semmivel nem hoz többet.
Érdekes én egy 660-al elvagyok még mindig, most gondolkozom a cserén, de 50k-ért (amennyi a 660 volt anno) egy hasonló teljesítményű 460-at kapni maximum, ami dx 11-ben sokszor gyengébb a jelenleginél.
Jól hangzott anno a 150-200$-os 470,480 ár, aztán sikerült ezt is megoldania az amd-nek. -
gézu
őstag
-
törölt tag
-
Peat;)
veterán
válasz
Venyera7 #21761 üzenetére
Akkor a 1060-asból miért ad el többet az nvidia, ha a 480 régebb óta kapható? Ahogy írták is itt az oldalon az egyik népkártya a 470 meg tényleg népkártya és már volt egy piaci "elemzés" a ph!-n miszerint a 480 jobban megéri hiszen olcsóbb mint a 1060. Ráadásul az nvidia meg lett mondva hogy egy alsóbb rangú megrendelő a chipgyártónál, hiszen ő csak egy kis ügyfél a sorban, míg AMD sokkal előnyösebb helyzetben van, ők nem voltak rákényszerítve a paper launchra hogy aztán csak nyálcsorgatás legyen a bejelentés után, meg eltúlzott árak. Ezt mind itt ilyen formában olvastam a ph!-n, aztán most meg jönnek ezek az értelmezhetetlen eladási adatok.
Az nvidia meg már lopkod unalmában aztán mégis többet ad el, ha ennyire amatőr banda elad ennyit akkor AMD micsoda? Lehet AMD procis gépeken fut a logisztikai rendszerük
No ennyi elég volt, de viccet félretéve nevetséges ahogy AMD minden előnyét elpackázza. Aztán majd jönnek a mutogatások hogy persze mert akadályozták szegény kicsit mint anno az intelnél. Könyörgöm, ez a cég magát végzi ki.
-
Motyi
senior tag
válasz
Venyera7 #21757 üzenetére
"1060ról nincs sok infó, nem nagyon veszik"
Vicces fiú vagy. Korábban itt is volt egy nagy külföldi online áruház eladási statisztikája amiből kiderült, hogy az nV még a 1080-ból is sokkal többet ad el mint az AMD a 480-ból. Az amazonon a top 20-ban nincs AMD kártya, viszont tobzódnak a 10xx széria tagjai.
Persze tudjuk, azok a csúnya bányászok ott állnak a gyárak futószalagjai mellett és onnan hordják a kártyákat talicskával, emiatt nem jut a boltokba AMD kari. -
mlinus
őstag
válasz
hja, nem nagyon veszik.
ezért kár jött kijönni a barlangodból..
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Alaphelyzetben, Crimson kapcsolóval fér bele határ esetre a ref 480 8GB a 150W-ba és bizony ehhez 1200 fölé nem igen megy. Az más kérdés, hogy refnél is kitolható, saját szakállra (alaplap csatlakozó).
Custom az más, de a linkelt tesztnél is bőven van adva TDP és fesz is, mind a mellett látható, hogy így is vett le az órajelből. Persze a Furmark irreális és nem is érdemes vele semmit tesztelni, mert könnyen csúnya vége lehet a mókának.
-
keIdor
titán
válasz
Venyera7 #21638 üzenetére
Az a baj, hogy ez az avg fps sokat nem mond. Azt kéne tudni vajon mikor ürít vram-ot, akkor a játékok hogy viselkednek. Meg a renderidőt is befolyásolhatja. Ha van egy nagy tüske akkor azt bizony mikrolag-nak látod majd monitoron. Ezért nem érnek sokat az ilyen grafikonok egyébként, a képkocka per másodperc, az is átlag, csak egy apró infó, de ettől több kéne.
-
válasz
Venyera7 #21620 üzenetére
Persze, persze, fülébe v***l, szájába sz***k, stb. Leszámítva persze azt, hogy nem DX12-ben általában, hanem egy bizonyos DX12-es játékban, sőt, nem is egy bizonyos játékban, hanem egy bizonyos játék egy bizonyos oldal általi mérésében, amivel amúgy egyetlen másik oldal mérései sincsenek köszönő viszonyban sem. Micsoda fatális véletlen, hogy pont ezt sikerült kiválasztani...
Szóval abba kéne hagyni ezeket a nagyotmondásokat. A 460 4GB átlagosan a 950 szintjén mozog, a régebbi játékokban kicsit lassabb, az újakban kicsit gyorsabb. Legalábbis azokkal a beállításokkal, amikkel a tesztoldalak a high-end kártyákat mérik, és mindkét kártya használhatatlan FPS-eket produkál az esetek felében. Hogy a kártyákhoz passzoló beállításokkal mi lenne a helyzet, azt egyelőre jótékony homály fedi. Nagyon várom a hardware.fr tesztjét, mert náluk a 950 tesztben is 40-60 közötti FPS-ek voltak.
-
Peat;)
veterán
válasz
Venyera7 #21620 üzenetére
Egy használt 380-as jobban megéri AMD oldalon 40-50 között mint a 460-as szerintem. Fejlettségben itt nincs lényegi diffi az előző és mostani gen között, mint nvidiánál. 460-as teljesítménye nagyon ingadozó azért, szerintem aki szeret játszani pont ettől mászik falra. Az én 960-asom is ingadozik, vannak játékok amik megölik míg van hogy a legújabb játék is nagyon szépen megy rajta és nem viselem el ezt az egyik megy másik nem dolgot, cserélem. 460-nál annyi előnye van hogy az újabbak mennek jobban, de aki ilyen kategóriát vásárol lehet hogy pont nem a legújabb címekkel játszik (csak).
-
válasz
Venyera7 #21604 üzenetére
Úgy érted, hogy veszek egy 460-ast és akkor több lesz az FPS? Az egy nagyon vicces gondolat, különösen, ha egy 2GB-os tápcsati nélküli verziót veszek. Aztán majd pislogok, hogy hová tűnt a sebesség 20%-a
Ahogy elnézem a 460-as tesztek szórását, ebből a kártyából csak olyat szabad megvenni, amiről látott az ember tesztet. A 2GB-osokkal eleve van valami gond, és az is látszik, hogy extra táp nélkül közel sem tudják tartani a boost órajelet. Szóval érdemes a 460 ajánlgatással óvatosan bánni...
... meg amúgy is inkább a 470 felé hajlok
-
TTomax
félisten
válasz
Venyera7 #21594 üzenetére
Nem látok én itt semmi problémát.A 4XSSAA az mindig is ilyen gyilkos volt,lévén hogy 4Kban renderel.A High presetben már nem az az alapértelmezett élsimitás,meg is látszik.Meg talán nincs erőltetve a soft shadow,ami egyébként az én véleményem szerint unrealisztikus, (mosottá válik minden)de ez egyéni preferencia.Leszokhatnának már végre ezekről az értelmetlen dolgokról mint DOF,Motion Blur,Soft Shadow,SSAA,mert zabálják a gépet és cserébe még rosszabbul is néznek ki néha.Az SSAA is jó dolog,csak nincs olyan gép ami a 4Xest elbírná még FHD felbontás esetén sem,DX7 óta nem voltak képesek PC-re egy normális nem temporal élsimitást kidolgozni ami nem negyedeli az fpst,de legalább az MSAA-t kukázták.Akkor egy mókusvakítás ez az egész DX,hogy rossz nézni.Az utolsó kézzel fogható DX váltás a DX7röl DX9re volt,az legalább látszott is [link].Azóta csak a maszatolás megy.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Venyera7 #21550 üzenetére
van valahol normalis PC port review? pl van 48:9es keparany, beallitasok, etc?
egyebkent ez a human revolutionnal is igy volt, mas kerdes, hogy ultra es high kozott kepminosegre majdnem nulla volt a kulonbseg jatek kozben (vagy tenyleg kb elhanyagolhato) ellenben nalam kb dupla - triplazta az fpst.
ha VSR jellegu az AA (es gyakorlatilag 4Kt szamol a videokartya) akkor meg nem kell csodalkozni ha alig van meg valamin 1080p ultran a 60fps.
ja es a legfontosabb: lesz multiGPU support?
-
-
válasz
Venyera7 #21506 üzenetére
Igen, az ilyen csodafegyvereknek a közös jellemzője, hogy Abu bedobja őket a köztudatba, néhány lelkes apostol teleszemeteli vele a VGA-s topikok nagy részét, aztán amikor kiderül a frankó, akkor már a következő csodafegyverről fantáziálnak az érintettek. Így egyensúlyoz már 8 éve az nVidia a kihalás szélén
-
-
füles_
őstag
válasz
Venyera7 #21455 üzenetére
A fogyasztás attól függ hogy milyen felépítést fognak alkalmazni a Voltanál.Ha maradnak ennél az egyhelyben toporgós uarchnál ami nem profitál semmit a low level explicit APIk-ból,akkor nem fog változni a fogyasztás.Persze csak akkor ha ugyanezt a TSMC 16nm nodeot alkalmazzák,de a Samsung 14nm nodejával sem lenne észrevehető fogyasztásbeli különbség.
Ha áttérnek a GCN szerű felépítésre akkor nőhet a fogyasztás és csökkenhet az órajel.Mert akkor valószínűleg egyes featureok érdekében be kell áldozni tranzisztorok millióit amelyek eddig a magas órajelek elérését képviselték.Vagy jön az ami a Ferminél volt,óriási GPU méretek -
-
wjbhbdux
veterán
válasz
Venyera7 #21438 üzenetére
azért mert az AMD a partnerein át növeli a gépigényeket a DX12 scamazzal és ezért folyamatosan az nvidiat készteti arra hogy újabb és újabb kártyát adjanak ki, arra várnak hogy a föld összes videokártya alapanyagát kiszórják aztán az AMD-é lesz a teljes piac mert ők addig felhalmoznak abból az eladatlan kártyáikat beolvasztva
-
keIdor
titán
válasz
Venyera7 #21338 üzenetére
Már megint dobálóztok a levegőbe a +20-40%-okkal, ugyanaz megy, mint a Mantle-nél. Hihetetlen, hogy semmiből nem tanultok. A Deus Ex DX11-es start meg már a 762. példa arra, hogy rossz az AMD stratégia, semmi beleszólásuk nincs semmibe. Ha lenne, akkor visszafognák a megjelenést. Az lesz, amit daveoff is írt... rossz első benyomás.
-
Peat;)
veterán
válasz
Venyera7 #21354 üzenetére
Én ebből azt látom hogy az nvidia egy régivágású valami ami hoz egy teljesítményt bármi van is alatta. Az AMD meg meg megmutatja az erejét, csak éppen a minimum fps adja hogy be-be fordul magába szegény.
Én erre így nem merném leírni hogy egyik jobb mint a másik, nem a végletek a lényegesek.
Egyébként jó lenne ha a cpu is tesztelve lenne, mert nem mindenki i7 mellé veszi ezt a vga kategóriát.
-
oAcido
aktív tag
válasz
Venyera7 #21333 üzenetére
De ha gyorsabb lenne a Radeon, akkor mi értelme van visszatartani a DX12-t?
Kijön, az AMD hajszállal a konkurencia előtt (azonos kategóriában). Majd jön a patch és kategória ugrás a GCN kártyákkal.
Ehelyett nem jön megint semmi csak DX11. Ebből nekem az jön le, hogy a szabvány DX12 kóddal egyáltalán nem volt gyorsabb a Radeon, sőt...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Venyera7 #21308 üzenetére
Nem lesz AGS 4.0 benne.
(#21316) Loha: Ez nem kérdés, mert átment. Erről papír van, ahogy az AMD is megírta a linkelt oldalon. A kérdés itt az, hogy a hitelesítéssel van gond, vagy az jó, és akkor nem a mérnökök hibáztak, hanem a hobbimérések. Ez jelenleg is kivizsgálás alatt van.
-
keIdor
titán
válasz
Venyera7 #21218 üzenetére
Szerintem mindegy hogy 55-60 vagy 70 fok a GPU, alig van jelentősége. Főleg ha elérted a GPU végét.
A GP104 se fog 2100MHz fölé menni akkor se ha 70 fokos és akkor sem ha 55.Vannak kártyák ahol jó az AiO, de nem mindenhova. Valahova tök felesleges, csak csövek lógnak ki a kártyából meg kell +egy 120-as radinak még helyet csinálni. De pl. az új Titan XP-re kéne, az megindulna tőle. Arra kevés egy blower.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Venyera7 #21192 üzenetére
Ne flame-elj!
(#21193) imi123: Fene se tudja, ha igen, akkor is vélhetően FHD-ig.
(#21194) Abu85: ÉN azt mondtam, hogy jó lenne. Deux Ex még csak csak, de az eleve "közel áll" a BF-hez, bár a multiját nem tudom milyen lesz. Viszont a Watch Dogs 2 és a CVI az abszolúte nem lesz érdekes, mivel előbbi bukta volt, utóbbi kis számban játszott és nem csúcs VGA-hoz illő.
(#21195) Keldor papa: Nem volt az rossz és mai napig rengetegen játszanak vele, ezért is lenne talán érdemes betenni. Ref, pedig nVidia-n is egy hulladék, cserében a 780(Ti)-t már levitte a Duna 2 éve.
-
keIdor
titán
válasz
Venyera7 #21106 üzenetére
Zavart érzek az erőben... nem azért "jó" az AMD szerintetek, mert nem kell generációnként váltani és úgyis sokáig jó lesz? Most írtad a napokban, hogy majd mostantól fog beindulni a GCN3. Akkor?
Megvetted egy vagyonért azt is, most 50% buktával eladod és veszel nV-t. Hát ki érti ezt... -
mcwolf79
veterán
válasz
Venyera7 #21067 üzenetére
Tedd a szívedhez a kezed és mondd hogy nincs igaza
Lehet hogy neked AMD hívőként (asszem ha Abu az AMD papja, akkor lehet téged hívőnek hívni) jól esik ezt az AMD seggn****st olvasni, de szerintem mindenki másnak szúrja a szemét. Már csak azért is, mert nem igazán értem hogy ezt a PH hogy engedheti meg magának már évek óta.
(mondjuk én már legtöbbször átugrom Abu hsz-eit, mert úgyis tudom mi van benne : technohalandzsa {rizsa hogy miért király az AMD és miért elavult az NV}) -
killer095
őstag
válasz
Venyera7 #21060 üzenetére
Nem igazán emlékszem hogy a dx11-re váltáskor ilyen hamar sarokba vágták volna a dx9-et, vagy a dx10-et, sőt!
Azért hogy kedvezzenek az AMD-nek nem kell ez még!
Személy szerint én objektív teszteket, és híreket szeretnék olvasni, nem technológiai rizsát, aminek a 80%-a kb senkit nem érdekel, ami érdekli az embereket az a teljesítmény! Lehet 2500-ból való hyper szuper technológia is ha a mindennapokban csak a szívás, van vele, és ha működik akkor sem megfelelő teljesítménnyel!
Jelen esetben itt már az oldal kezdi bontogatni azt a határt ami gusztustalan, nem értem miért van ez, nem is érdekel...
VISZONT HA MAGYARORSZÁG LEGNAGYOBB IT PORTÁLJÁNAK VALLJÁTOK MAGATOKAT AKKOR ILLENE IS ÚGY VISELKEDNI, és nem pedig egy bödönt fényesre nyalni mindig! -
törölt tag
válasz
Venyera7 #20990 üzenetére
Az az utanaegeto nem eppen apol(t) barati viszonyt AMD szoftverekkel (MSI Afterburner) szoval azert figyelj oda
Deus Ex jo lesz jo esellyel, a DX12-vel sincs semmi gond, teljesen rendben van az API (mint pl a Doom alatt is lathato) a gond a sietos, kapkodos fercmunkaval van a gond (DX11 alatt is) szoval azert messzemeno kovetkezteteseket nem vonnek le ganymunkak utan, de ez mar mindenki sajat dontese mi alapjan itel meg dolgokat.
-
cyberkind
félisten
válasz
Venyera7 #20984 üzenetére
Ja látom a Quantum Break után, annyira jó lett, hogy jön DX11-re, még ha hidegen is hagy.
A korlátolt Batman DX11-ben gyönyörű és már jól is megy.(#20985) Abu85
Szóval ha egyszer tényleg olyan lesz mint mondják ez a DX12 nem i7-et meg hasonló drága cuccokat kell venni, ez még jó is lehet, de ilyen átmenettel több mint szörnyű. -
válasz
Venyera7 #20902 üzenetére
Erre szoktam azt mondani, hogy amikor majd a DX12 teljesítmény lesz érdekes, akkor olyan kártyát veszek, ami jobb DX12-ben. Csak azért nem veszek valamit, mert "majd" valami érdekes lesz, és valamelyik gyártó "állítólag" jobb benne. Az elmúlt 8 évben bevált ez a filozófia, úgyhogy még az is belefér, ha most netán tévedek
... bár az nVidiának egyelőre nincs terméke abban a kategóriában, amit szeretnék. Ez valamivel jelentősebb szempont sztem -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Interactive Brokers társalgó
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 11
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition 8GB 256 bit GDDR5 Jó állapotú
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest