- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
vader108
tag
Azért az is durva, hogy a 2016 q3 pénzügyi beszámolójuk után a részvénypiacon is elég komoly pályát futottak be...
67.7dollárról felugrott 87.9dollárra a részvényük dbja
Aki májusban 35dollárért vásárolt a pascal bejelentésekor, az most közel 84 dollárért adhatja el dbját
-
vader108
tag
NV 50000 Shadow Warrior 2 kódot oszt szét a GE 3.0-t használók között
Megy a kampány erőteljesen
-
vader108
tag
válasz
schawo #23175 üzenetére
These are just rough figures, quick calculation from one large outlet alone (www.mindfactory.de)
Disclaimer: cards came out at different times, will have different sales figures, this is from one outlet, etc. It's just a look at the situation as it stands right now from the perspective of one large online seller.rx 480 - 3,560
rx 470 - 225
rx 460 - 50total AMD - 3,835
GTX 1070 - 11,230
GTX 1080 - 5,830
GTX 1060 - 4,265Total Nvidia - 21,325
Ez egy nagy outlet eladási számai augusztus 14-ig... Ennek jobban hiszek mint bárkinek. Ebből nagyjából szerintem levonható a konzekvencia. Sőt ez kb igazolja is a steames statisztikát is. (Akármennyire is rossz nézni, de valós eladási számok a mindfactory.de-nél aug 14-ig)
-
vader108
tag
válasz
#85552128 #22992 üzenetére
Én is valószínűnek tartom ott a reflektor fényének megjelenését. Maga a reflektor állása, és világítási szöge is arra felé néz. Ebben az esetben csak egy grafikai glitch is lehet.... Illetve az éppen lövő csóka golyó iránya is arra mutat. Mi van akkor ha a jelenetben, ott kilőtték éppen az asztalt, és a fény ott hatol át?
Azért erre bemagyarázza Abu a feature-t, hogy ez mennyivel jobb, elég nagy baklövés lenne
-
vader108
tag
válasz
Petykemano #22647 üzenetére
Valójában egy kutatás.. Fix Q2-ről tudjuk h 70-30 arány volt (ami már a q1-hez képest növekedett) Október elején már megtudjuk úgyis a q3-at. Akkor kiderül.
Bízom benne, hogy emelkedik, hátha jobb árverseny lesz
-
vader108
tag
Továbbra is miért jó nekem az, hogy a játék ugyanúgy megy fixen 60fps-en vagy bőven felette? Ha látványban egyenlőre nem kapok különbséget dx11 és dx12 között?
Meglehet magyarázni mindenféle különlegességgel, de konkrét valóéletben a senkit nem fog techfórumon kívül érdekelni. Egy mezei játékos ránéz a mutatóra, lényegében ott látja amit lát és viszlát. Nem fogja róni a fórumokat azért, hogy forradalmat kiáltson...
Még bőven lesz ideje a dx12-nek kinőni a gyerekbetegségeit, és addigra már rég nem Pascal vs. Polaris környezetben fog lezajlani ez a csata.
-
vader108
tag
válasz
Venyera7 #22623 üzenetére
Pascalra továbbra is egy köztes megoldásként gondolok. (Eredeti roadmapon Maxwell után Volta jött volna)
Gondolom a csíkszélességváltás és azzal kapcsolatos tapasztalatok gyűjtésére közbe iktatták a Pascalt. Illetve HBM2 addigra már bőven elérhető.Ettől függetlenül, dx12: mi értelme egy NV-nek bekapcsolnia a dx12-t például BF1 alatt, ha van 80-100fps-e dx11 alatt... Eközben a Radeon meg így éri el azt a sebességet amelyet dx11-ben hoz az NV.
Látványban nem lesz különbség csak az fps mutatók állnak máshogy.
Ameddig nem forr ki a dx12 és még látványra sem lesz különbség nincs értelme ezt erőltetni. Addigra hidd el, az nvnek is ott lesz a megfelelő válasza.
Tehát továbbra is adott a kérdés: Miért is kellene/értelme bekapcsolni a dx12-t ha nyerni nem nyerek vele, de dx11-ben ugyan azzal a látványvilággal és sebességgel hozza nekem azt, amit a Radeon nyer sebesség többletből dx12 alatt?
VEGA: persze mire megérkezik és kapható lesz, lehet előbb látok HBM2-es Voltát a polcokon mint HBM2-es Vega-t
-
vader108
tag
válasz
Venyera7 #22605 üzenetére
Bilibe lógott a kezed?
50% alá süllyedni mostanság tuti nem fog. Ha most ez az egy év így is marad, akkor is mit remélsz a jövő évtől? Volta tuti válasz lehet egy Vega-ra is bőven.
AGS4.. Minden mondatod már már ezzel kezdődik a fórumon
Poszter a falra már kifüggesztve róla?
-
vader108
tag
válasz
bertapet11 #22515 üzenetére
-
vader108
tag
Valószínűleg Q1, Q2 elején már tudták a Pascal kijövetelét, ezért kivártak az emberek. Ennek is betudható ez a csökkenés. Aztán ki tudja. (Csak találgatok) Viszont ha Q3-ban hatalmasat ugrik/nagyobb részben kúszik feljebb, akkor ebben az esetben a kivárás/taktikázás volt hatással az eladásokra.
-
-
vader108
tag
-
vader108
tag
válasz
velizare #22082 üzenetére
Pascalokon elérhető volt május vége óta. (Van aki beleturkált és használta azóta is Maxwell-re vagy Keplerről is láttam már bejegyzést, hogy sikeresen futtatta.. ami kicsit számomra kérdéses, de szerintem most lett 100%-ra kész Maxwell-re, előtte meg majdhogynem béta jelleggel ha futott rajta...)
-
vader108
tag
válasz
Dark KillerX #22076 üzenetére
Köszi! Akkor már nem kell csekkolnom
Jól sejtettem, hogy ott lesz most már.
#Habugi, csak kérnie kellett
-
vader108
tag
válasz
Laja333 #22073 üzenetére
Azt nem tudom, hogy az új driverrel már állítható-e NV Vezérlőpultból (még nem teszteltem éjszaka otthon).
De korábban az Nvidia Inspectorral Letöltő link kellett az első lépést megtenni.
Miután megnyitottad, a Vertical sync beállítás alatt ki kell választanod: 0x18888888
Ha ez megtörtént, akkor NV Vezérlőpultot ha megnyitod, a Vertical sync-nél Custom beállítást kell látnod. Ha ez így van, akkor aktív az NV Fast Sync.
Természetesen játékon belül A Vsync-et kikell kapcsolni.
-
vader108
tag
-
vader108
tag
válasz
Malibutomi #21927 üzenetére
Ezért is lesz érdekes a Q3 adat majd. Mindkét fél részéről. Abban már teljesen benne van a Polaris és Pascal is. Abból kiderül minden.
-
vader108
tag
Szóval ha 17 Q1 a launch ( papir ) akkor Talan áprilisban v. majusban mar lehet belole boltban is latni egy egy ritka peldanyt... szep jovo... Aztan meg jon a Volta...
Egyebkent merre jar mr. Professzor Vonalhuzogato? Megkene magyarazni ujra, h miert sikerult fél ph forumot belelkesiteni a bf1 es vega paros megjelenessel. ( vagy csak elcsuszott a vonalzo es azert logott at 2016ra?
)
-
vader108
tag
válasz
füles_ #21625 üzenetére
Igen szép teljesítmény, örvendő h 30-70% lett. 50-50% jobb lenne a mi szempontunkból. Én azért ezzel óvatos lennék az év eleji/év közi számokkal. Ez ugyanúgy visszaüthet akár egész évet visszanézve majd 2017 elején. (Addig még fordíthat az NV is, akár újra nagyobb piacot szerezve)
Részvényekhez a gondolatsorom.
Ugye ahogy írtad pénteki záráskor 7.64dolláron áll az AMD. Én azért leírnám, hogy NV 62,26-n áll szintén.
Egy kis szakmai vélemény és tapasztalat részvény részről. (Határidős ügyletekkel foglalkozom külföldi cégnek).
Roppant jól indított mind2 cég, és nagyon jól tudták növelni a részvényeiket. Viszont a tapasztalatom az, hogy ez meg fog valószínűleg torpanni. Leginkább AMD-nél várják a torpanást részvények tekintetében a következő fél-1 év során. Sajnos a befektetők akik részvényekkel foglalkoznak, mindig az NV részvényeit ajánlgatják, mert az egy biztosabb papír a piacon. (Nem egyszer ajánlottam magam is AMD-t de az aktuális ügyfelek körében sajnos nem biztos a piac az AMD részvényekbe, nagyobb kockázatot látnak bennük.)
Sokszor belefutottam online szaklapok cikkeibe itt Mo-n is (külföldön is), az elmúlt 2-3 hónapban a részvénypiac mindig az nvidiát és a teljesítményét emelte ki. Természetesen, az AMD is nagyon jól tejel, jelenleg, de ő valahogy elmarad ezeken a helyeken is. (persze lehetne mondani, hogy a részvény piacot is megvette az nv
de valljuk be az már totális vicc)
Tehát én úgy gondolom, maximum 9-10 dollárig még mehet a részvénye, de afőlé már a befektetők sem várják. (De bármi megtörténhet persze). Sajnos mivel a befektetők bizalma inkább az nv felé tendál, úgy nézz ki a jövőben sem fog változni, akkor igen komoly torpanás lehet, itt is és másik oldalon is,.
-
vader108
tag
válasz
=WiNTeR= #21465 üzenetére
Számok annyira nincsenek, de ebből lehet egy kis következtetést levonni.
These are just rough figures, quick calculation from one large outlet alone (www.mindfactory.de)
Disclaimer: cards came out at different times, will have different sales figures, this is from one outlet, etc. It's just a look at the situation as it stands right now from the perspective of one large online seller.rx 480 - 3,560
rx 470 - 225
rx 460 - 50
total AMD - 3,835 (ebből azért az látszik h a 470 és 460 kb most indult el)GTX 1070 - 11,230
GTX 1080 - 5,830
GTX 1060 - 4,265
Total Nvidia - 21,325 -
vader108
tag
válasz
füles_ #21453 üzenetére
Persze meg is érkezett papír formájába iskolakezdésre (értsd ref.) . De addigra már sokan bevásároltak a szomszédos boltban..... VEGA is ugyan ez lesz. Bejelentik, látunk pár szép diát, hogy kössünk össze 2-3-at és vegyük mert jobb szebb és még a papírzacsis (bár addigra mikulás csomagban adják majd oda a változatosság kedvéért is ezzel ki is fújt a marketingosztály tudománya
) csomagolással is kibírja a leejtést, aztán a boltok hírét se látják mikor lesz a polcon egyáltalán 1-2 darab decemberig/januárig.
Én már a marketingosztály elzavartam volna ezer éve az AMD-től.
"roadmapeken 2017-et írnak"
Az meg van h Abu atyátok huzogata??? a piros vonalakat a roadmapon, hogy már pedig belelóg 2016-ba! Na meg a szokásos BF1 mantrát, hogy arra kell az új Vega!
-
vader108
tag
válasz
Habugi #21433 üzenetére
Hát igen eszméletlenül hasítanak. Pascal kijövetele előtt 20-22 dollár között mozgott a nvidia részvény ára... Ma már 63 dollár közelében... Ilyen hátszéllel, ha a Vega csak vegatáriánus étel lesz és megérkezik a Volta (hbm2 végre, remélem) akkor bizony komoly problémákkal nézhet szembe az AMD. De majd meglátjuk, jósolni nincs értelme.
Nem lenne jó az egyszereplős piac. El nem tudom képzelni egy HBM2-es Volta milyen árban lesz
300k feletti nyitóval 1180 xD
-
vader108
tag
válasz
mcwolf79 #21376 üzenetére
Az Abubliából hatalmas mennyiségű jövendölést olvashatsz.
De még mindig nem következett be az AMD DX12/MANTLE/SHADER INT/ASYNC etc. mennybemenetele
Az elmúlt fél évben pascal kijövetele óta, Abunál only BF1 téma van. Mással sem tudja igazolni magát... Aztán majd jön a bukó amikor BF1-ben ugyanúgy teljesít az nv vagy jobban... De természetesen akkor is meglesz majd magyarázva, hogy majd a jövőben jobb lesz AMD-n...
Nem tudom, hogy vagytok vele de az a gyönyörű minimum fps nagyon tetszik a tesztben....... Inkább venném azt a kártyát (1060), ami fixen stabilan hozza az fps-t, mint egy olyat amiben ekkora kilengések vannak a minimum és maximum fps között....
"A többiek nem akarnak felkészülni ezekre a játékokra, így maradnak az 1060-nál. Azon is futni fog, csak nem kapcsolható be minden, illetve nem a gyors kód fog futni. Nagyjából ezeket mérlegelheti egy hozzáértő vásárló." - Abu wan Kenobi, Coruscant Köztársasági Marketing Akadémia szakos hallgatója
Ez annyira tetszik és szívmelengető kijelentés
-
-
vader108
tag
Marketing kampány/gépezet képben kifejezve
-
vader108
tag
Igen. Tudjuk Abu battlefield indoklasat. De ettol függetlenül ne októberre keszuljetek igy nem lesz akkora a csalódás ha nem lesz Vega októberben.
-
vader108
tag
Igen ám... én majd akkor fogok nagyot röhögni ha kiderül, hogy a 2016 Q4 az egyébként a dián pénzügyi negyedévet jelöl. Ami abban az esetben 2016.12 - 2017 1-2 hó. 2016. Március elején zárták a 4ik negyedévet az AMDnel. Aztán ha októberben nem jön Vega majd ertetlenkednek az emberek.
-
vader108
tag
Mondjuk azt szép látni, hogy a boost 1850 ezeken a kártyákon. De van az a sejtésem, lesz itt még nagyobb boost órajeles is.. Csak egy újabb körben majd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- World of Tanks - MMO
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged