- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Televan74 #42577 üzenetére
Ezt sajna tudni lehetett.
Amennyi van a boltokban annyi van gyártás megszűnt.
Nem gazdaságos Gamer piacra már. Érdekes ebben hogy mind a kettő 7nm csak más gyártás és mégis...
Nyugodjék békében az örök bitmezőkön.Tyrel: Miért mondod hogy nincs hír a customokról? Csak én ötöt is felsoroltam ami jön augusztusban, meg egyet ami nem
-
törölt tag
válasz
Televan74 #42304 üzenetére
Én nem is azt várnám el hogy a legyőzze a 2700-et vagy bármit...
Hanem ugye azt hallottuk hogy mindenféle kódot jól futtat. Tehát hogy hatalmas a szórás ebben a tesztben ,van ahol a 64 is legyőzi meg a 2060 is az 5700XT-t (Wolfenstein II vulkán alatt ???) ezt a részt pl nagyon kielemezhetnék miért.
Tehát én azt vártam az RDNA miatt hogy amihez közel van firestrike GS pontban ahhoz fog tapadni a tesztben (alá vagy fölé) mindenhol. Lehet hogy majd egy 1440 tesztben ha azonos minőségi beállítások vannak jobban rendezettnek tűnik de itt nagyon szór a teljesítmény.Linuxos hírek a Valveról:
Valve’s new code cuts AMD GPU compile times by over 45% for Linux games -
Tyrel
őstag
válasz
Televan74 #42280 üzenetére
Én nem hiszem hogy összességében hiány lenne a Vegákból, inkább csak a magyarországi forgalmazásuk olyan amilyen, mondhatni a "szokásos"... Navi is mire nálunk értelmes áron kapható lesz addigra nyugatabbra már azt is elfelejtik hogy mi az... Gondolom a nagykerek is a GeForce-okat nyomatják ezerrel.
Nyugatabbra vannak bőven, ráadásul elég durva árakon... csak hát aki 2 évig nem vett Vegát mert várta ezt a foskupac Navi-t, az szerintem most már nem is fog... Legalább is én már nem.
-
TTomax
félisten
válasz
Televan74 #42260 üzenetére
Mert az AMD is így kezdte igaz?A Radeon VII is 500dolcsi nyitott és adta a 1080Ti/2080 teljesítményt amikor a turing jött igaz-e?Sőt a navi is úgy lesz árazva,hogy nem pont annyival olcsóbb mint amivel lassabb... azért nagyon meredek "kicsit felfelé árazásnak" minősíteni amikor a polaris utódja 229dolcsiról 450re emelkedik...
-
Petykemano
veterán
válasz
Televan74 #42255 üzenetére
Valójában árcsökkentéssel.reagált, csak arcvesztés nélkül.
Az árgrafikonból kiderül,.hogy a 2060S, és 2070S becsücsült a kerek árakba úgy, hogy jobb, mint a versenytársa. De a lényeg, hogy mi a 2070S? Lényegében egy 2080. Ugyanaz a teljesítmény, ugyanabból.a lapkából, csak csak Kicsit másként vágva. A 2080 valószínűleg eol lesz.
Mi a 2060S? Lényegében ugyanaz, mint a 2070, ugyanaz a teljesítmény, ugyanaz a lapka, Kicsit másként vágva. A 2070 eol -
Semin
őstag
válasz
Televan74 #42255 üzenetére
Nem lesz itt árcsökkenés.
Rágó gumi effektus. Ha valami gyorsabb add drágábban. Pontosan olyan árazása lesz a terméknek, amennyi a teljesítménye. Mondok egy fiktív példát:
Ha a 2060-hoz képest ha 130% lesz bármely kártya teljesítménye, akkor az ára is.A piaci bevezetés már rég óta így zajlik.
A régi terméket inkább kivezetik, ne legyen konkurenciája az újnak. -
Petykemano
veterán
válasz
Televan74 #42134 üzenetére
A Navi10-ről az első LLVM módosítások áprilisban jelentek meg. 7/7 érkezik a termék.
Navi12, Navi14-ről júniusban kezdtek el az LLVM módosítások szivárogni. Én szeptember-október magasságára tippelnék.Azt persze még nem tudjuk, hogy a Navi12 és Navi14 vajon nagyobbak-e, mint a Navi10, vagy kisebbek, vagy is-is.
-
válasz
Televan74 #42002 üzenetére
A Radeon 290X körbehugyozta a Titánt. Ez volt az utolsó AMD-s kártya, ami teljesítményben odatoszott. Ezért az NV-nek ki kellett hozni a 780 Ti-t, hogy ő hugyozza körbe az AMD kártyáját. Azt azért fontos megemlíteni, hogy a GK110 (561 mm2) jóval nagyobb lapka volt a Hawaii-nál (438 mm2), kb 30%-kal.
A Fury-val (Fiji) kezdődtek a gondok. Pontosabban a Maxwellel, mert utóbbi energiahatékonyságban és lapkaméretben akkora ugrás volt, mint egy gyártástechnológia-váltás. S ez a különbség azóta is megvan.
-
schwartz
addikt
válasz
Televan74 #41982 üzenetére
Ongyilkossag lenne most eljatszani amit a HD4850-el (piaci reszesedes szempontjabol azzal se mentek sokra, fene tudja miert) az nv barhova utanuk menne arban (ha akar) Sztem a gyartokapacitas is keves jelenleg (Apple, Qualcomm mellett nem nagyon lehet kohogni) amennyit gyartanak az kb. elmegy ennyiert is, s gondolom Polarisbol is van meg raktaron dogivel. TTomax-nak igaza van, mig nem lesz lenyegesen gyorsabb/jobb termeke a konkurencianal addig nem masznak ki a godorbol.
-
TTomax
félisten
válasz
Televan74 #41982 üzenetére
Tévedés ne essék,nem védem egyik céget sem,se a zöldet,se a kéket semelyik.Mindegyiket csak a pénzünk érdekli,és addig nincs is ezzel gond amíg nyújtanak érte valamit.Csak most már lassan oda jutunk,hogy több a mókusvakítás mint a tényleges érték,mindenki érdeke fontosabb,csak nem azoké akik kifizetik ezeket a cuccokat.Eszement hajsza folyik,hogy ki tud még találni bármiféle értelmetlen ficsört ami semmibe nem kerül,de felcímkézve egy dobozra eladhatóvá válik a termék aranyáron.Igen,jó lenne egy kompetens AMD,nagyon szívesen vennék már végre egy radeont a 1080am helyett de a 290X óta ami azért nem most volt valljuk be nem sok értelmes lehetőség adódott,hidd el nem azért illetem negatív kritikával az AMDt mert én annyira "zölden" látom a világot,hanem azért mert csalódott vagyok.Itt ez a szerencsétlen navi,az Isteni Raja munkája,ahol egy 150mm2-es gpuhoz 6+8 meg 8+8 PCI-E power csati kell,ne mááár,most ez mi?Most tényleg kapunk egy pascal 1080at 7nmen+csillámpor hasonló áron amin az ment a vége felé?De a turingot is felhozhatom nyugodtan.Azért drága mert nagy a GPU?Ki a franc kérte?Hovatovább mitől is nagy?Ja hogy az RT miatt...ha nincs itt az ideje miért mi fizessük ki???Vicc ez az egész....
Lehet már én vagyok már öreg ehhez,vagy túl magasak az elvárásaim.Amúgy nem sértődtem meg a múltkor,ahhoz már régi motorosok vagyunk,nem kell hogy egyforma véleményünk legyen,ha a tisztelet megvan.Szerintem azzal meg nem volt gond.Ettől színes a világ,lehet ami nekem egy pottyantós budi,az másnak a Kánaán...
(#41981) lezso6
Nem hát,hanem ez a szemét kapitalista piac,és sajnos Magyarországon még mindig félelmetes a szemlélet róla.A működése is eltorzult otthon,én éppen most szembesülök vele,de ez egy másik történet és nem is ide való.... -
Tyrel
őstag
válasz
Televan74 #41966 üzenetére
Hát most már várjuk meg azt a megjelenést...
Igazán én már ahogy elkezdtek az RDNA-ról beszélni rögtön azt kérdezgettem itt (csak válaszolni nem tudott rá senki), hogy a Navi teljesítménye akkor kevésbé lesz-e ingadozó... már így, hogy hardverből megoldották benne azt amit szoftverből nem tudtak.
Me' Vegákkal ugye az a baj, hogy bizonyos játékokban nagyon jól teljesítenek, és levernek pl. egy kategóriával feljebb tanyázó GeForce-ot is, viszont sok egyéb játékban meg pont az ellentétét látod, hogy rettentően visszaesik a teljesítmény a konkurenciához képest, és hirtelen egy kategóriával olcsóbb nVidia kártya lesz az ellenfél...
Ha a Navi / RDNA legalább ebben előrelépést hozna, hogy csak egy RTX 2070 OC teljesítményét tudja biztosítani, de azt fixen mindig, szélsőségesen rossz eredmények nélkül, az már egy sokkal élhetőbb termékké tenné...
Persze ettől az ár/érték aránya még nem lesz jobb, de összességében sokat javítana a felhasználói élményen. -
törölt tag
válasz
Televan74 #41704 üzenetére
HBMről azt mondja:
-There are folks who are willing to pay a premium for much more power efficient memory and I think the challenges that's mostly in the datacenter and in the national space.
-Not consumer, not mainstream
-Right...
GDDR6 are much more cost effective solution for gamingmit ért "national space" alatt?
-
.Ishi.
aktív tag
válasz
Televan74 #41615 üzenetére
Arra a táblázatra gondolsz, ahol az RX5600 mellé ez volt írva?
A gond az, hogy szerintem ez marketingben megint csak egy kihagyott ziccer. Ha jönne RX5600, akkor én a helyükben már most kommunikálnám, hogy a népkártya készülőben van, közben meg szórnám ki a Polarisokat, ahogy csak tudom. (Mondjuk ezt az utóbbi időkben csinálták is a game bundle-ökkel.)
Itt megint csak a késlekedést (nem feltétlenül tökölést, hátha a háttérben mentik, ami menthető a desktop Navival) látom.
-
Petykemano
veterán
válasz
Televan74 #41615 üzenetére
Gondolkodtam, de látok buktatókat
Nagyon nagy jóindulattal vegyük 2080 teljesítményűnek a 40CU-s kártyát. Felezd meg (20CU) és az RX580/1060/RX590 magasságában találod magad. Extrém kihajtással (v 20 helyett 24CU-val) esetleg befogható egy 1660 ti/ 1070 (ámbátor azt talán praktikusabb lenne egy 32CUra vágott verzóval felülről befűgni)
Ha az 1660TI-t alulról akarod fogni, akkor azt olcsóbban is kéne adni.De ha az eddigiek $380-450-500, akkor ennek a lapkának a felezettje a $200-300 ársávba fér el.
Tehát a $200-300 ársávba túlhúzott pici lapkákkal hozni a polaris szintjét nagy kunszt.Hol tévedek?
-
válasz
Televan74 #41517 üzenetére
Fel éve a Vega 64 440$ volt az 56meg 399-379$
Az RX 590meg 290$ Azok is meg lettek szoptatva félév alatt akkor? Vagy csak Nvidianal van ez? Ennek örülni kell mert így a navi nem marad ennyi és vehetsz 300 $ áron 5700 kartyat
Az RTX 2060 8 GB 350$ áron így egyébként konkuralni fog az 5700 XT vel teljesítményben. -
válasz
Televan74 #41517 üzenetére
Remélem azért érzik a RTX2060 tulajok,hogy a Navi megjelenéséig jól meglettek szop@tva!
Ilyen ez a popszakma. De nem lettek megszopatva, hiszen már egy éve használják az RTX-üket. Ha tegnap 20 forint volt a kifli, és mától akciós 16, akkor te tegnap meg lettél szívatva?
-
D013
aktív tag
-
Devid_81
félisten
válasz
Televan74 #41228 üzenetére
Biztos, hogy menne ellene a hadjarat, mert egy ilyen kartya 475Wattos TDP-vel tekeri a villanyorat alap TDP mellett.
Az nVidia csucskartyai is elegge eltudtak szalni mostanaban, custom modelek kozott volt/van ami 375Wattig is felkuszott csucsban, de ott ugye fullon eleresztett TDP-rol beszelunk, ez a duo kitolt TDP limittel konkretan 600W+ enne.
Azt mar nem igen lehet huteni sem rendesen.
Talan egy 360mm-es radi birna el vele ertelmesebb hofokok mellett.
Mindenkeppen erdekes lenne egy ilyet latni, hogy ez az IF mit es hogyan kezel az eddig "hagyomanyos" multi GPU-s megoldasokhoz kepest.Egyre kivancsibb vagyok az E3-ra, lehet latunk gamer Vega 7nm-es kartyat 4096 shaderrel?!
Vagy ne almodjak ekkorat?
Pedig az eleg lenne az "uj" 2080-ashoz is. -
TTomax
félisten
válasz
Televan74 #41018 üzenetére
Mert egy olyan siker story az amd vga részlege mostanában,lehet hogy neked volt ez is meg az is de nem véletlen hogy most nincs,mert ha elégedett lettél volna akkor most is lenne és nem várnád a navit.... ezzel szemben aki a túloldalt vett egy egy pascalt az azóta is köszöni,jó elvan lassan több mint két éve.Okay szereted az AMDt de annyira azért ne már hogy elvárásaid se legyenek,nagyon is igaz,hogy 3gen óta óta csak árazással tudnak labdába rúgni és most már oda jutunk hogy azzal sem akarnak majd.Majd meglátjuk mennyire is lesz neked navid ha az árát megtudod,de ne legyen igazam nehogy ismét vegad legyen...
-
válasz
Televan74 #40996 üzenetére
Gondlom bejegyeztek mellé érkező terméket is, nem csak úgy levédték a nevet.
Alatta van milyen típusú hardverhez jegyeztették be, 9/ 42 számok alatt kb 500 típus.[link]
De ez nem kizárólagos, csak ciki, ha ugyan úgy hívnak két konkurens terméket. Lásd alaplapoknál Z370 - X370, mint a cikk is említi.Egyébként ott is Intel jegyeztette be előbb. -
Jacek
veterán
válasz
Televan74 #40973 üzenetére
Én egy büdös nagy paperluch-ra számítok ami kb annyiból fog állni hogy a termékek léteznek, lesz nevük számuk
Naviból lesz egy grafikon World War Z-ből
Zen meg 8/16-ból egy cinebnch ez is a végén előtte 2 óra rizsa... Bármilyen valós infó amikor boltba kerül kifogyott készlettel.
-
-
Z10N
veterán
válasz
Televan74 #40870 üzenetére
Nekem aztan abszolut nem faj. Csak a konkurencia oldalarol ez lesz az elso vesszoparipa, majd figyeld meg. Ha lenne rtx2060 kartyam meg azon se kapcsolnam be az RT-t, mint ahogy a csilli-villi elsimitasokat se szoktam. A nyers teljesitmeny erdekel, persze az AMD meg mindig igergeti, hogy majd most ki lesznek hasznalva a szunnyado TFLOPS-k. Az eyecandy feature jo ha van, de amig nincs szeleskoruen elterjedve es tamogatva ertelmes sebesseggel, addig csak demozni alkalmas. A Vulkan tamogatast viszont annal inkabb surgetenem mindenhol, de csak nem akar elterjedni. A dx12 meg ahogy nezem nem valtotta meg az iparagat.
-
Tyrel
őstag
-
Tyrel
őstag
válasz
Televan74 #40816 üzenetére
Mondjuk engem így 2600X tulajként a Zen 2 most nem annyira érdekel, inkább úgy tekintek rá mint egy nagyon jó upgrade lehetőség (platformon belül) a későbbiekben, de szükségem egyelőre nincs rá... ééés szerintem ezzel azért sokan vannak így, sokan vettek Ryzen-es gépet a 2. generációval (az 1. gen.-nek még rossz volt a híre, főleg a memóriagondjai miatt) és nem hinném hogy ők most mind rohannak majd lecserélni azt... me minek? Melyik játék alá kell egy 2600-nál erősebb processzor?
Ezzel szemben videokártya fronton jóval nagyobb a lemaradásuk és érezhetően nagyobb a vásárlói elégedetlenség is. Sokan elpártoltak tőlük (ha ideiglenesen is), sokan kételkednek... ez az a piac ahol most oda kéne tenniük magukat, nem a desktop CPU, ott nyeregben vannak már. Ráadásul a videokártya piac így az árazások tekintetében is elég botrányos - aki nem Radeon-t akar, a versenyre annak is szüksége van.
Nem azt akarom mondani hogy nem kell a 3. gen. Ryzen, me' persze, kell az meg jó lesz, de egy erős/sikeres Navi-ra szerintem most sokkal nagyobb szükség van...
-
sutyi^
senior tag
válasz
Televan74 #40506 üzenetére
Nah jah... a lépényhal, meg utoljára.
Ha ezek szeptemberben kerülnek polcra, akkor effektíve megint ott tartunk hogy az NV után egy évvel fognak letenni hasonló teljesítményű és árfekvésű új generációs kártyákat, de csak midrange-ben.
Olyanokba már csak félve gondolok bele, hogy az eddig látott infó morzsák alapján 7nm-en fogunk hasonló teljesítményű és fogyasztású kártyák kapni, mint egy két node-dal öregebb 16nm-en gyártott GTX 1080, ami idén e-hó 27-én lesz éppen 3 éves...
-
bot1978
senior tag
válasz
Televan74 #40459 üzenetére
Azt olvastam a navit 400 & 260 EUR-ra akarják árazni. Van ahol ez „csak” dollár persze, de onnan rendelve viszont megáfázzák. Szóval kb. 128.000Ft és 83.000Ft lesz én meg 62k-ért puffogva vettem anno a 1060-at.
Puffogtam akkor még amiatt, hogy nem fér bele 50k-ba egy közepes VGA, ahogy azt korábban megszoktam.Nem tudom mit fog tudni ~130k-ért ami most jön az AMD-től, de tartok tőle, hogy mire lebutítják 60k-ra azt a refnyákot már az sem lesz nagyságrenddel gyorsabb a 1060-nál.
Értem, hogy az én anno 62k-ért vásárolt 1060-am is butított nyák meg csak 3GB a vram (ami tök elég volt nekem), de tök jól emelhető akár még alapfeszen is az órajele és emiatt nagyon nincs szükségem a 6GB-os 1060-ra, szinte elolvad a különbség, de nem is ez a lényeg. Volt egy jól eltalált VGA a 1060 személyében, szép volt, jó volt, de most már elengedném végre...Ég szerelme eltelt lassan 3 év és a VGA-m ára nagy nehezen lement kb. 45k-ra de úgy, hogy 60-ért mi is van helyette erősebb? Az mennyivel erősebb? Érted most realizáljam a veszteséget, adjam el 40 körül még pár hónap garival és még tegyek hozzá, hogy mit vegyek? Használt 580-at 60k-ért?
Ez nagyon gyász.
Nagyon gyász és a navi sem sokat fog változtatni ilyen árakkal attól tartok. Most ha addig nem lesz újabb bányászláz, akkor már tényleg érthetetlen ez a 130 meg a 85-ös árszint, amikor kb. 60 meg 100 sem volt kevés úgy, hogy félévente kijött valami átmatricázott cucc minimum.
Értem, hogy szar a Ft, de azért nem ennyire.Megint ott tartok, hogy itt lesz júli vége és még mindig nem fogom eladni a 1060-at, mert megint csak ilyen 130k-s AMD kártyák fognak jönni érdemben a 1060 teljesítménye felett.
Közben a gari teljesen lejár, onnan többet bukok. Csak el kéne adni még most garival, de ezek a 20% alatti különbségek, amik el is olvadnak sokszor egy egy driveren meg mérési hibán… érted amiatt cserélni, bukni 20-at a régin meg rádobni 20-at az már negyvenezer azért, hogy aztán szinte észre sem lehet venni a különbséget…El vagyok szomorodva. Itt vagyok eladáskényszerben a kifutó gari miatt 3 év után és még mindig sehol semmi.
-
huskydog17
addikt
válasz
Televan74 #40431 üzenetére
Ha ez valóban a Navi-hoz tartozik, akkor nem nem az RX5xx leváltója lesz, legalábbis nagyon remélem, mert a két 8 pines tápcsati brutál magas TDP-re enged következtetni. Márpedig az AMD-nek pont az energiahatékonyságban van gigantikus nagy lemaradása. Ha tehát a Navi a középkategóriában indul a Polaris 10...ööh...20...öööh 30 utódjaként, akkor energiahatékonyságban semmilyen előrelépés nem lesz, márpedig ezt kétlem. Szerintem ilyen PCB a felső, azaz high-end kategóriában fog indulni.
Ezek után már valóban nagyon kíváncsian várom, hogy hova érkezik majd a Navi.A másik dolog meg a felső kategóriában miért spórolnának a memóriával? Miért cserélnék le a HBM2-t a GDDR6-ra egy olyan kategóriában, ahol nem a költséghatékonyság a lényeg?
Most csak "hangosan" elmélkedtem. Személy szerint abban sem vagyok biztos, hogy ez valóban Navi PCB. Ki tudja, itt sok az ellentmondás.
Ahogy mások itt mondták, én is nagyon remélem, hogy ez nem végleges.
-
sutyi^
senior tag
válasz
Televan74 #40406 üzenetére
Ugyan semmibe nem kerül egy pirosra eloxált borítás, csak a nagy közönség nem erre vár és nem erre kíváncsi.
Új GPU-kat, új architektúrát szeretne a nagy érdemű, amik nem csak teljesítményben de egy kicsit fogyasztásban is versenyképekes lennének a konkurenciával.
7nm Vega 20 is csak arra volt jó a desktop piacon hogy hellyel-közzel befogják a konkurencia több mint 2 éves csúcs GPU-ját, ami már nincs is gyártásban...
PS.: Remélem nyáron hard launch lesz NAVI-ból, mert ha sokat tökölnek vele akkor mennek a népek és vesznek az zöldektől cuccot.
-
válasz
Televan74 #40338 üzenetére
Szerintem azért ez nem csodavárás kategória, inkább a cikket minősíti, nem is az AMD-t. Belőtték az árát az 540 dolláros GTx 1080(ami 420-450$ volt gyakorlatban )és 320 dolláros Vega közé ha 1080 teljesítményű lesz a Navi. Hát jó ezt én is meg tudtam volna mondani
250 dollár azért merész, mert ha 8 GB RAM lesz rajt GDDR6 ból, az még mindig elég húzós. Kb. 65- 70 $ ami az előállítási költség 40% a lehet egy 250 $ MSRP áru kártyának és akkor a többi részéről még nem is beszéltünk. Szerintem ha Vega 64 sebességű lesz, ami ugye a GTx 1080, akkor 300 dollarra tippelek, esetleg minimal haszonnal 279$.
-
Jacek
veterán
válasz
Televan74 #40313 üzenetére
Ez így van aki most 480/580-on van egy ideje teljesen jó lépés élesz ha árban is oda lőnek, kicsit az 2060/70 alá.
De mint mondtam 3 éve lesz juliusban a gépemben az 1080, cserélnék VR miatt. Radeon VII nekem kevés mert tényleg nem gamer kártya.
Na mindegy azt veszem majd ami van, heggesszenek össze nekem két Navit hogy egynek lássa és pl VR-re is jó legyen és vásárolok -
válasz
Televan74 #39846 üzenetére
Az NVIDIA már régóta komoly technológiai előnyben van, és az olló évről évre nyílik. Ettől függetlenül az árazás általában úgy alakul, hogy a legtöbb AMD kártya fogyasztói szemmel rendben van - vagy megállnak független szemmel is a lábukon, vagy csak annyival rosszabb ajánlatok, hogy egy enyhe AMD-preferencia már el tudja billenteni a mérleget.
A két legutóbbi kísérletük (590, VII) mondjuk nem sikerült annyira jól.(#39845) Devid_81: kell a magas fesz ahhoz, hogy a target órajeleket minél több chip teljesítse.
-
Devid_81
félisten
válasz
Televan74 #39846 üzenetére
Szerintem a Vega 56 az egyik legnormalisabb VGA az AMD-tol jelenleg a mostani generacioban, es az elmult idoszakban is az volt.
A banyasz b.romsagot most ne nezzuk, mert akkor az arak borzalmasak voltak.
A V56 az teljesitmenyben/fogasztasban is egeszen jo, raadasul ha UV-zod (undervolting) akkor egeszen kozel kerulhet a V64-hez teljesitmenyben, fogyasztasban meg boven alatta lesz. -
do3om
addikt
válasz
Televan74 #39811 üzenetére
Csak ne a mesés gyerek színvonallal, térjen vissza. Sokszor úgy éreztem hogy tízen éves lehet egy óvodás lelkivilágával. (sajnos nem túlzás ha emlékeztek írásaira)
A magában beszélgetős kommentjei örökre belemarták magukat az emlékezetembe, szerintem másnak is.A hírek felderítésében valóban jó
volt csak sajnos mindent úgy fogadott mint ami lesz és nem mint lehetőség. Azonnal extázisba és túlzásba esett ha valami kedvezőt talált, mindegy mi volt.
-
törölt tag
válasz
Televan74 #39523 üzenetére
Tehát 14:00-kor kikerül a legyünk optimisták mi az nekünk kikerül a 100 db.
És egyenlő esélyekkel indul a harc de más más tudással
Az hogy nekik mi a jó az a céltől is függ. Az MI sorozat hibaarányától ( és sikerétől) függ a kész termék nem önállóan irányítható a termelési ráta. -
do3om
addikt
válasz
Televan74 #39478 üzenetére
Az előzőek hogy startoltak? Szinte már védjegy.
Fury- szinte semmi, persze nagyon nem is keresték de akkor is.
480-hónapokig csak ref, bár az így legalább volt mert mindegy mit vettél ugyan azt kaptad, de hiány volt.
Vega....pffff, első hónap(ok) vegyél alaplapot monitort akkor kapsz vegát (akinek kellet annak jó), aztán eltűnt mert jön a custom csak nem ért mégsem sehova.
Erre tippem nyári szünetben a pihenő diák nézheti a vebet lesz ideje lecsapni ha felbukkanAm mitől ilyen gyalázatos náluk a strat, nem csak felső de a közép kategóriában is, ha nem sima átnevezést adnak már lehet is tudni hogy nem igen lesz. Főleg a gyártók akik szinte már építeni sem akarnak rá jófajta egyedi megoldásokat, kiadnak 1-2 alpot aztán csá. (ezt is úgy mintha nyúznák őket, késve)
-
Tyrel
őstag
válasz
Televan74 #39324 üzenetére
Már a megjelenésének napján is komoly konkurencia lesz a Radeon VII-nek a 1080 Ti is meg az RTX 2080 is, mindkettő egyértelműen jobb fogyasztás/teljesítmény, és várhatóan jobb ár/teljesítmény mutatóval bír... már egy olyan mezőnybe fog érkezni, ahol alig versenyképes.
Aztán ezen majd házon belül még a Navi is rúg egy jó nagyot... Nagyon kevés ember fog akarni +10% teljesítményért +100% árat fizetni.Nem mondom hogy a VII rossz kártya lesz, de nagyon érződik rajta hogy kényszertermék, nem a gamer piacnak megfelelő igényeket elégít ki jól mert nem arra tervezték, és rosszul is van árazva. Ez utóbbi pedig a Computex alkalmával még igazabb lesz...
Ajándékként, az árcéduláját teljes mértékben nélkülözve egy isteni termék lesz a VII, sok ember nagyon örülne neki ebben a formában, de 700 USD áron nem sok vizet fog zavarni, és azt se sokáig... de nem is gondolnám hogy egyáltalán gyártani sokáig fogják, szerintem ahogy a Navi végleges lesz és felfut a gyártása, úgy a VII-ét le is fogják állítani, a többi Vegával együtt.
Tetszik vagy sem, gaming piacra a Vega GPU nem jó út, nem is volt az már megjelenésekor sem... kb. ugyan az mint CPU fronton a Bulldozerek, túl van komplikálva, túl van gondolva, és hiába vannak papíron nagyon jó képességei, a piac tök más irányba ment és nem kamatoztatja őket, nem is fogja belátható időn belül... Az egyszerű de nagyszerű irányt, azaz a Polaris vonalat kellett volna tovább vinniük (pontosabban nem elkaszálni), és várhatóan a Navi is annak a mentalitását követi, kidobálnak belőle mindent ami nem feltétlen szükséges.
-
Tyrel
őstag
válasz
Televan74 #39320 üzenetére
Igen
De amúgy tényleg ha nem is jön a "nagy" Navi, akkor is a "kicsi" elvileg valahol az RTX 2070 sebessége körül kéne hogy legyen, mondjuk rossz esetben 10%-al lesz lassabb a VII-nél... Ellenben fele annyiba fog kerülni és a fogyasztása is sztem minimum 100W-al lejjebb lesz, onnan nézve majd pedig hiába marad a VII a leggyorsabb kártya, akkor is olyan meredeket fognak zuhanni a relatív ár/teljesítmény és fogyasztás/teljesítmény mutatói, hogy kb. élő ember nem fog rákívánni...
-
Yany
addikt
válasz
Televan74 #38820 üzenetére
Persze, mert ez egy szakmai fórum, ahol picit többet látunk a dobozra írt számoknál és tisztában vagyunk vele, hogy az AMD úgy tudta az NVIDIA egyik felső-közép termékét utolérni, hogy jóval fejlettebb gyártástechnológiát alkalmaz és egy halom tranzisztort felemésztő képességek is hiányoznak belőle (RT, DLSS). Ráadásul mindezt később, mint az említett konkurens. Hozzáértőbb szemmel nézve egyáltalán nem annyira impozáns a szitu az AMD oldalán. A fogyasztást persze meg sem említettem.
-
válasz
Televan74 #38820 üzenetére
Kár ennyire lebecsülni az RT-t még ezekben is.
Korán sem mutatta meg mit tud még ezekben a hardverekben sem. Nem szabad elfelejteni, hogy ez egy szabványos eljárás, nem Nvidia ficsőr. Ahogy AMD és Intel bemutatja as saját megoldását Microsoft fele és bekerül a Windowsba onnantól egy kártyafüggetlen opció lesz.
Én egyébként pontosan ennél a kártyánál - Radeon 7- simán el tudom képzelni, hogy hozni fog egy használható eredményt RT mag nélkül is ahogy bekapcsolhatóvá válik AMD kártyákon. lásd Volta ami 80 fps sel képes futtatni a BF5 játékot RT gyorsító mag nélkül.Már várom az első hackelt módokat ahol aktiválják ez alatt a kártya alatt.
RT-t elkezdték beépíteni több játékban az alapoktól , nem csak ilyen toldozás foldozás mint a most bemutatott 2-3 játékban. egy Bishock szerű félhorror sztori alatt vagy pl Metronál simán hozzá adott értéknek tudom tekinteni. -
törölt tag
válasz
Televan74 #38159 üzenetére
Nincs közük egymáshoz.
Vega a GloFo termékeit próbálja ellőni Navi meg vár a TSMC 7 nm Extra ultraibolya litográfiára. Egy perccel nem jön előbb mint jöhet
2060 349 ért siker lesz úgy érzed ? Hát nem tudom de senki ne vegyen 3 GBos kártyát 2K19ben én ezt javaslom mindenkinek ha van benne sátorzsinór pixelesítő eljárás ha nincs...-Mit csinálsz Pistike így szilveszterkor?
-Nem érek rá anya nézem a ces időzítőt)))
Amúgy Lesz róla élő közvetítés majd linkeljük mindenkit szeretettel várunk ide szurkolj velünk együtt a jövőértViva Las Vegas !!!
-
Petykemano
veterán
válasz
Televan74 #38159 üzenetére
Igazából egy "vega 56 + 20%" és "vega 64 + 20%" nem lenne rossz. 1.2GHz-es hbm2-vel. Csak nagy kérdés, hogy ennek a $350/$450 mennyire lenne teljesíthető ár. (És hogy ez miért nem jött az 590-nel együtt)
És ha igen, akkor ehhez képest a navi Mit hozna? (A Vega64+15% @ $250, ami ugye a kritika szerint irreálisan alacsony ár), csak a fogyasztást?
Vagy olyan fícsöröket, amit semmi nem használ? Mert raytracinget elvileg nem. -
Petykemano
veterán
válasz
Televan74 #37951 üzenetére
Nem kell az nvidia utána rohanni.
Csak arról van szó, hogy ha jól időzítve tud lenni megfizethető tömegeknek szóló kártya, akkor abból lesz eladás, volumen, profit, márkaismertség, mérhető piaci részesedés. Ha ez a megfizethető, tömegeknek szóló kártya akkor érkezik meg, amikor a konkurencia már letett az asztalra egy gyorsabb és kevesebbet fogyasztó,megfizethető kártyát, akkor a tömegek azt fogják vásárolni, az AMD meg megmarad, "legyen már valami, hogy ne legyen olyan drága az nvidia kártya" kategóriában.
A ryzen pont azért tudott akkora sikert elérni, mert az intel öntelt, elbizakodott és felkészületlen volt. Ha a (megfizethető) 6 mag már a Kaby lake-kel érkezik, a Ryzen sikere jóval halványabb lett volna. Míg úgy, ahogy történt, azt sugallta: az AMD kényszerítette lépésre az Intelt, úgy az lett volna, hogy "hát köszönjük, hogy részt vettek, viszlát, majd jelentkezünk"Az nvidia még csak most igyekszik megszabadulni a GP104-ektől, nyilván aztán kívánná bevezetni a 2060-at és esetleg még az alattiakat. A Titan RTX-et is most mutatták be. Egészen elképzelhetetlennek tűnik számomra, hogy Q2-ig bezárólag kidobjon 7nm-es kártyát. Q3 már az az idő, amikor mondjuk egy Computex vagy E3 alkalmával az nvidia bejelentkezi a vadiúj újított, frissített, feljavított 7nm-es RTX szériát előrendelhető FE kártyákkal. Mutat pár grafikont, hogy 40%-kal jobb Raytracing és már el is fogyott az összes - miközben csak ősszel kezdik meg a szállítást.
Mi vásárlók persze semmit nem nyerünk azon, ha előbb jön pár hónappal.
-
Pakmara
őstag
válasz
Televan74 #37905 üzenetére
Legyen így: 250$-ért 1080. De nem lenne sportszerű tőlem ha felajálanám h fogadjunk is rá
RX 580 vs. RX 590-nél sem történt meg az olyan szintű árcsoda mit amit navira vizionálnak.
Lényeg: legyen igazatok és mindenki örül. Kicsit a földön állva: ha fogyasztás/teljesítmény ill. abszolút feljesítmény szinten felzárkózik az AMD mindezt versenyképes (nem a feni álom) áron teszi. Akkor szerintem már jól jártunk mert megmozdítja a szegmenst.
-
törölt tag
válasz
Televan74 #37751 üzenetére
A Botrányos EMAG Black Friday akciokrol nem is beszélve
Jo sok ember lett átverve idén is
Addig is nézzuk azokat a csodálatos China-Only RX '580' 2048-okat
Mosolyogva beszél rola végig
AMD's Disgrace: China-Only RX '580' 2048 Review -
Petykemano
veterán
válasz
Televan74 #37625 üzenetére
Szerintem senki nem várta, h a Vega20-ból konzumer kártya legyen. Mondták is, meg sejthető is volt. És nem is lett meglepetés. Ennyi.
Igazából azért sem nagyon lenne érdemes konzumer kártyát csinálni belőle, mert semmilyen broken Vega fícsört nem javít, és olyan Nagy mértékben nem is nőtt a frekvenciája. Egyedül a sávszél. Az FE esetleg arra jó lehet - ha jó arra -, hogy a dxr nem veszett fejsze nyele a radeonnam se.Ha a polarist felnyomták 1340-ről 1545-re (1600), akkor free a Vega is képes lehetne
Direkt a Vega 56 ból kiindulva, ami 200W eszik 1433MHz-en, 12nm-en 1650 (ami a Liquid szint), a liquid meg megközelíthetné az 1900MHz-et. Ha innen nézzük, felesleges lenne a Vega20-szal bohóckodni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- One mobilszolgáltatások
- E-roller topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SSD kibeszélő
- Építő/felújító topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest