-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hahakocka
őstag
válasz
Callisto #70264 üzenetére
Ő is a tipikus értetlenek körébe tartozik attól tartok. Már hányszor lett leírva grafikonokkal, tényszámokkal, több éves tendenciákkal, de elég felmennie az Amazonra, vagy a német és osztrák boltokra akár de most már nagyon sok magyar boltban is szépen előretört az AMD a procik terén. Pont ma lepődtem meg megint hogy az eddig full Inteles ismerőseim is először váltanak át AMD re már mert ezt már kínosnak tartják ők is (drágább és folyton cserélhető lapok, drágább CPU,. kétszeres fogyasztás, nagy melegedés, 13-14 gennél lelassulás fél év után kb), de egyikük full AMD s gépet is fog most venni.
Oh ilyen van nálunk is csak az INTEL az AMD kazán mai napig ezt hajtogatja az IT-sek egyike. S most is egy Intel® Core™ i9-7900X -e van. -
Alogonomus
őstag
válasz
Callisto #70264 üzenetére
Igazából a beépített CPU-k darabszámában még valószínűleg bőven az Intel vezet, mert konténerszámra ontja magából a prebuilt gyártók felé az egyszerű irodai és otthoni gépekbe még elég Celeron és Pentium termékeket maximum 1 P-maggal és 4 E-maggal. Szóval számszerűleg az Intel valószínűleg több CPU-t ad el, mint az AMD, de azoknak a nagy része az abszolút belépőszintű kategóriába tartozik, mint például az Intel 300. Otthoni netezős gépnek, vagy titkárnőnek "passziánszozásra" nem is kell több, de annál többre nem is alkalmasak azok a gépek. Cserébe olcsóak, de az Intelnek sincs érdemi haszna rajtuk, hiszen a prebuilt gyártó is hasznot szeretne még látni a gépeken.
-
V!ck
senior tag
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Callisto #66694 üzenetére
Nyilvánvaló, hogy a gaming piac kicsi,
a zöldek nagyok,
és ez a pirosaknak fáj,
de talán kevésbé fájna, hogyha korrektebb lenne a verseny.
( Az AMD volt GPU-feje (Scott Herkelman ) szerint az NVIDIA olyan kartell, amely visszafogja a versenyt. )> Az a baj AMD-vel, hogy nem fogja fel a pszichét.
Szerintem felfogja (~ Jack Huynh RDNA4, UDNA nyilatkozatok ),
de nem megy olyan gyorsan az irányváltás.> Szimpla pszichológia
fejlesztési folyamatokhoz és az irányváltáshoz idő kell,
és ez majdnem olyan mint a GPU hűtése vagy a 9 hónapos gyerekszülés;
van, amit lehet turbózni, és van, amit nem.
Idő, türelem és bölcsesség kell hozzá;
és ez már túlmutat a puszta technikai specifikációkon és a szimpla pszichológián. -
Alogonomus
őstag
válasz
Callisto #66694 üzenetére
Az AMD-nek főleg az a gondja, hogy hiába ér el a Radeon kártyákkal akár jelentős piaci részesedést a DIY területen, ha a laptopokat abszolút csak készre szerelten veszik a emberek, de az asztali számítógépek közül is legfeljebb 10%-nyit rak össze maga a felhasználó. A prebuilt gyártók pedig a minél kedvezőbb inteles processzor-listaár érdekében követték az Intel kérését, hogy ne a konkurens AMD kártyáival, hanem lehetőleg az AMD számára konkurens Nvidia kártyáival kínálják a prebuilt gépeiket.
A ténylegesen alulteljesítő idei Arrow Lake processzorok kapcsán talán változás állhat majd be a prebuilt gyártók által kínált AMD-s rendszerek mennyiségében, de amíg a prebuilt pc-k túlnyomó része Intel platformra épül, addig a mellé kínált kártya is általában valamilyen Nvidia lesz. -
-
HSM
félisten
válasz
Callisto #60252 üzenetére
Jó tudni... Én kétszer is telepítettem tesztből azóta, még megy a szekér.
Mondjuk BIOS-ból kikapacsoltam, hogy az OS alól engedje magát piszkálni. Nekem különösen nem tetszik amúgy, hogy a WattMan-ba az új driverekben behozták a CPU tuningját is. Nyomnék egy reset-et a GPU-ra, és akkora figyelmeztetést kapok az arcomba, hogy reseteli a CPU-m is, hogy csak nézek. -
Petykemano
veterán
válasz
Callisto #59333 üzenetére
Érdekes.
Vajon ez hogy állhatott elő?
Rossz volt a gyári MEO? Vagy minden példány ilyen, mert kispórolták? Vagy használt volt? Esetleg csak "kipróbált"? (Arra gondolok, hogy, valaki megvette, kicserélte a hűtőt, pl vízhütésre, majd mégse volt elégedett, visszarakta, visszaküldte)
Őszintén szólva én láttam már olyat, hogy boltban vásárolt termék bontott.volt, látszott a dobozán, vagy a ragasztáson, de egyébként nem úgy árulták, hogy bontott volna.Azért kérdezem, mert ha ez nem valami visszaküldött megbabrált termék volt, akkor vajon ki tudja hány hiba vezethető vissza hasonló okokra? Szerencsétlen amds fejkesztők meg kétségbeesetten keresik a hibát a driverben... 😃
-
PuMbA
titán
válasz
Callisto #58662 üzenetére
Akkor meg nem értem, hogy miért hoztad fel, hogy egy rosszabb engine a példa
Az engine-ek nem tökéletesek, ahogy a valóságban semmi sem az. Bármely engine-t hozom fel példának, az egy valós felhasználási eset a való világból. Olyan nincs, hogy kipécézem magamnak a jó engine-eket és csak azokat nézem, mert az nem a teljes valóság.
-
PuMbA
titán
válasz
Callisto #58656 üzenetére
Ja, több engine nem annyira jó. Ez normális, mert ellenkező esetben az AMD kártyák kevésbé lennének lemaradva a csúcs NVIDIA-tól, ami brute force-szal, plusz egységekkel megoldja a dolgokat.
Abu85: Értem. A Cyberpunk tényleg kevés VRAM-ot használ RT-hez. 800MB plusz lesz csak, ha bekapcsolod az RT-t. Ezért megy el vígan a 8GB-os RTX 3070-eken is.
-
PuMbA
titán
válasz
Callisto #58652 üzenetére
Én nem veszek alapul semmit, hiszen épp erről a játékról volt szó. Nem én választottam ki
Ez egy nagyon népszerű játék, szóval nagyon sok helyen előkerül, mint téma. Teljesen normális, hiszen a legtöbb ember ezért a játékért vesz RT kártyát. Az RDNA3 után löketet kap megint az RT, mert már sok kártya képes normális sebességgel futtatni.
-
-
törölt tag
válasz
Callisto #58547 üzenetére
Ki beszél itt arról, hogy az RT kinek a találmánya? Rajtad kívül? Ha nem megy az értő olvasás, kérj meg valakit, és akkor nem égeted magad. Mivel nem veszed észre, ezért szólok.
Jacek: El. Fuss neki még egyszer, ha akkor sem megy, kisegítelek. Nálam ez már az oviban kifutott mint érv, hogy ha kedvezőtlen fordulatot vett a vita akkor kitaláltam hogy nem is erről beszéltünk.
A DLSS3-ról a véleményed pedig nem tény. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Callisto #58537 üzenetére
Igazabol szerintem nem erdeke. A szamokbol egyertelmu, hogy a "we love gamers" egy nagy kamu es a desktop gaming nem priority.
Az Nvidia megold mindent nekik, ok novelik az arakat, ezzel novelve az AMD arakat.
A piac negyedere szamithatnak fixen, generaciorol generaciora, ennyi nekik eleg.
Mint a hal a vizben. -
FLATRONW
őstag
válasz
Callisto #58279 üzenetére
Elhiszem, ezzel nem is akarok vitatkozni. Viszont én már 4k performance móddal is elégedett vagyok.
#58280Pug: 4k quality mód, ebben semmi önigazolás nincs. Ezt látom én is, és a nevesebb yt oldalak is ezt látják (HU, DF).
#58282fatal`
Elhiszem, ott azért kell a nagyobb felbontás a jó minőséghez, szerintem ez nem is odavaló. -
FLATRONW
őstag
válasz
Callisto #58269 üzenetére
Nem feltétlenül kell ezt a szintet használni, még ott van a Balanced és Quality mód. Szép teljesítmény növekedést hoznak azok is, és ott már nehéz megmondani a különbséget.
Nekem 4k esetén még jó lenne a performance mód, de 1080p mellett már a Balanced is problémás.#58272Alogonomus: Részemről nincs semmiféle kétségbeesés és igazolási vágy. Akit nem érdekel az RT eredmény az majd ne vegye figyelembe azt. Jelenleg itt összehasonlítható a két gyártó.
-
FLATRONW
őstag
válasz
Callisto #58257 üzenetére
Nekem ez a 3 százalék nagyon hasraütés szerűnek tűnik, attól jóval többeket érdekel.
Yellowflesh: szerintem te vagy eltévedve nagyon. Nem tudom min idegesítetted fel ennyire magad. Közöltem egy egyszerű adatot, erre fel vagy háborodva. Mindenki eldönti, hogy mi érdekli. Engem ez is érdekel, és szerintem másokat is. Nem beszélve arról, hogy itt ténylegesen összehasonlítható a két gyártó,mert más nem nagyon derült ki.
-
Petykemano
veterán
válasz
Callisto #58193 üzenetére
Ahogy olvastam a vélekedésed, eszembe jutott amit az imént Abu mondott, hogy az Intel leginkább a saját processzorai mellől fogja kitúrni és leginkább az Nvidiát - és elgondolkodtam.
Lehet, hogy ez az egész mindshare, meg pszichés tényező.... nem is azt mondom, hogy kamu, de nem teljesen valós alapokra épül?
Tehát hogy azért, mert 5 kártyából 4-et az Nvidia ad el, ezért azt gondoljuk, hogy 5 vásárlóból 4-et meggyőzőtt az Nvidia és átgondoltan, de legalábbis valamilyen meggyőződésből dönt így. (ide értve a minőséget, megbízhatóságot, márkahűséget vagy más akár mások által irracionálisnak gondolt tényezőt)Nem lehet, hogy csak arról van szó, hogy néhány OEM valamelyik beszállított választotta és az a döntés a mennyiségi kedvezmények, rebate-ek és egyéb tényezők miatt sokkal rugalmatlanabb piac, mint amikor átlag józsi bemegy a boltba.
Tehát hogy ez a 4:1 arány leginkább úgy jön ki, hogy az eladások nagyobb részét adó pre-build és notebook gépek esetén 10-ből 9 gép Nvidia GPU-val van szerelve és az emberek többségében, akik nem kifejezetten iylen vagy olyan gépet keresnek, különösebben fel sem merül, hogy GPU gyártó figyelembevételével válasszon gépet.A Mindfactory eladási száma sokkal kiegyenlítettebb küzdelemről számolnak be. nagyjából hónaptól függően 1:2 - 2:3 arányt szoktam látni.
Ez majd talán akkor fog kiderülni, ha Abunak igaza lesz és az Intel elkezdi kiszorítani az Nvidia GPU-kat az Inteles gépekből.
-
-
Devid_81
félisten
válasz
Callisto #57978 üzenetére
Ahogy nezem sokat azert mar nem hagytak gyarilag a 4090-ben.
Szoval itt mar az extra 10%-ert meg kell majd etess vele vagy +300WattotSzerk: amugy tokre nem ertem mi a rakert nem adtak ki 300-350Watt korul?
350Watton valami -3% az egesz....brutalis lenne meg ott is.De majd Novemberben sztem meglatjuk, hogy miert kellett ezt ennyire uveghangon jaratni.
-
Alogonomus
őstag
válasz
Callisto #57875 üzenetére
A pletykált paramétereket alapul véve az a kártya egyértelműen az RTX 4080 12 GB és a beragadt különböző RTX 3080-as kártyák csábítóbb alternatívájaként kiadott kártya lenne, mert olcsóbban és nyilván jelentősen kisebb fogyasztásból biztosítana RTX 3090 fölötti teljesítményt.
Abból a kártyából nem igazán lehet következtetni a csúcs Navi 31 képességeire, hacsak annyiból nem, hogy a 12 GB VRAM inkább felezett Navi 31 "szagú", vagyis a teljes Navi 31 GPU erőforrásainak a felével rendelkezik, és úgy ki is jön a teljes Navi 31 GPU előző generációhoz képest duplázódó teljesítménye. -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Callisto #56701 üzenetére
Akkor erre nincs megoldás. A VRR ki-be kapcsolásához újra kell indítani a Windows kijelzőkezelő rendszerét. Ezért van az, amikor ki-be kapcsolod a VRR-t, akkor egy pillanatra elmegy a kép. Emiatt ugye különböző módokhoz nem is kötnek különböző VRR beállítást, mert állandóan a Windows kijelzőkezelő rendszerét kellene újraindítgatni.
-
Devid_81
félisten
válasz
Callisto #56224 üzenetére
Azt en ertem, hogy kevesebbet termel, mint a konzolok, viszont ha belegondolsz mennyi minden jott letre emiatt, akarcsak az egerektol a gamer szekig.
Plusz olyan rossz nem lehet a business, hosszu ideig nVidianal is a gamer VGA-k hoztak a kenyeret, ahhoz meg kell a gamer aki vasarolni akar az uj VGA-kbol.
AMD-t meg ugy ahogy "megertem" , hogy a gamer nem szamit, mert ha kell a VGA ha nem, a konzolokba eladnak sok millio RDNA2.0-at.
Viszont az RDNA3.0 meg asztali es pro szegmensbe jon, ott nem lesz konzol amire majd ralehet tolni minden utokartyat, hogy majd az elviszi az osszeset amit legyartanak.Vagy teljesen rosszul latom?
Passz. -
GeryFlash
veterán
válasz
Callisto #55813 üzenetére
b. bevallottan Nvidia szimpatizáns, drukkol nekik és örül a sikereiknek, de az AMD-vel rendre objektív csak krvára idegesíti a kettős mérce (csak 1 példa az ezer közül: VEGA korszakban az 1440p volt a fontos, 4 évvel később az hogy mennyivel gyorsabb kikapcsolt RT-vel 1080p mediumon a 6600XT a 3060TI-nál). Abu ezzel szemben nem bevallottan AMD szimpatizáns, de valahogy mindig úgy csűri-csavarja... Komolyan ez hogy hetekig sejtelmesen fel lett szopva a 6600XT, aztán kiderül hogy egy 3060TI-nál 7%kal gyorsabb VGA viszont RT-ben szintekkel rosszabb és kevesebb VRAM mindezt drágábban
Kiadták az 5700XT-t RT támogatással kisebb fogyasztással 400 dollárért. Ez volt a világmegváltó cucc. Ehhez képest a 3060/3060TI/6700XT kiemelkedően jó ár/érték arány.
De héh, 128 biten hozza az 5 éves 1080TI-t 1080p-n 🤡 -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Callisto #55172 üzenetére
Teljesen GPU-n fut.
Azért erősödik a CPU-limit a felskálázásnál, mert kisebb felbontáson számol a GPU. Tehát a kisebb felbontás limitjei jelentkeznek, nem pedig a skálázott felbontásé.
Manapság 1080p-ben is könnyű CPU-limitbe futni, főleg akkor, ha nincs Ryzen 9 5950X-ed.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Callisto #55170 üzenetére
Az FSR GPU-n fut. Az összes komponense. Némelyik kód DirectML-en, némelyik pedig DirectCompute-on.
A fő különbség a DLSS-hez képest az lesz, hogy linear és non-linear networkkel is egyszerre dolgozik az FSR. A DLSS csak linear networköt használ.Funkcionálisan akármilyen, fenti szabványokat teljesítő GPU megfelel, de hozzá kell tenni, hogy az már hardvertől függ, hogy a két network párhuzamosan lefuttatható-e egymás mellett. Valamekkora hardverigénye ennek azért van, és nyilván az a jó, ha lemehet a két feladat egyszerre, de lemegy ez sorban is, ha a hardver nem alkalmaz a párhuzamos munkavégzésre.
-
Pkc83
őstag
válasz
Callisto #53081 üzenetére
"Ezt igen, de hogy miért azt nem."
Azért mert sza.tak rá."Főleg, hogy rengeteg ember gépén minden szír-szar telepítve van ami okozhat hasonló dolgokat azt optimalizálatlanságon kívül is."
Nyilván van ilyen is de amikor egy Control vagy Metro kerül szóba
akkor mindenki tudja , hogy nem erről van szó. -
Pkc83
őstag
válasz
Callisto #53078 üzenetére
Oké ebben egyetértünk. Lehet én is rosszul fejeztem ki magam.
Nem csak arra értettem , hogy valami optimalizálatlan mert a
grafikája nincs összhangban a gépigényével hanem például
az indokolatlan fps beesések(droppok) miatt is. Ilyen volt
például a Resi 7, de aztán egy dlc javította ezt a hibát. Ez a jobbik
eset de sok olyan van amire sza.nak rá, pedig akár 10-20k-t is adtál
egy játékért. Szerintem elvárható lenne , hogy amiért pénzt adsz
az müködjön legalább élvezhető minőségben. És még mindig nem
4k-ról meg 120 fps-ről beszélek."De amihez nem értek azt nem mantrázom tényként ha olyanok mondják akik szintén nem értenek hozzá."
Szerintem ehhez nem kell érteni. Azt bárki meg tudja állapítani , hogy
egy game jól fut vagy nem,szaggat,droppol vagy nem. Ehhez nem kell
programozónak lenni és bennfentesnek sem. -
Pkc83
őstag
válasz
Callisto #53072 üzenetére
Oké meghajolok véleményed előtt miszerint optimalizálatlan
játék nem létezik. Mert ugye te tömegével linkelted a bizonyítékokat
szavaid alátámasztására. Vigyorogsz itt a Google-n pedig csak egy
példa volt , hogy még ott is ezek jönnek fel a témában.
És ne csináljunk már úgy mintha nem használná mindenki még
azok is akik über okosnak képzelik magukat. -
Jack@l
veterán
-
Pkc83
őstag
válasz
Callisto #53066 üzenetére
Nem vagyok programozó ez csak személyes tapasztalat.
Mondok példákat.
The Evil Within 2. Szép a játék? Nem. Jól fut közepes gépen? Nem.
Shadow of the tomb raider. Szép a játék? Igen. Jól fut közepes gépen? Igen.Ez csak 2 példa de lenne rengeteg. Ha már mások által mondott
vélemények mantrázását említed akkor írd be csak google-be , hogy
"optimalizálatlan játékok" és láss csodát az első oldalon az alábbi
játékok lesznek:
Control , Assassins Creed , The Evil Within , AC4 , RDR2 , Insurgency sandstorm...Ezek között találsz új , "nagyon fejlett" játékokat is és mégis optimalizálatlanok.
Vitatkozhatsz ezzel csak szerintem felesleges. De ha te programozó vagy akkor
megértem a sértettségedet, viszont felesleges. Azt nyilván tudom , hogy egy
cégnél a programozók azt tudják megcsinálni amire képesek és persze amire
hagynak nekik időt. -
Pkc83
őstag
válasz
Callisto #53057 üzenetére
Én is szeretem ha egy játék szép és hajlandó is vagyok
kompromisszumra. Viszont az esetek 99%-ban nem arról van szó,
hogy az adott játék már annyira fejlett , hogy egyszerüen azt képtelen
lenne az aktuális vga gen futtatni hanem csak arról , hogy nem
optimalizálják rendesen.szerk: és nem az RT-re gondolok az nyilván hardver probléma.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Callisto #52782 üzenetére
Az AMD mar lelepte az intel IPC-ben is...azert volt eddig is hogy a 4.3-4.4-en meno Ruyzenek ellen 5-5.2 GHZ-es Intel procik kellettek.
A 7nm nem csodaszer csak egy eszkoz. Egyebkent mire az Intel levaltja a 14nm-t addigra az AMD mar 5nm-en lesz.Az RDNA magas orajele meg csak tervezesi dontes. Ok is csinalhattak volna kisebb orajelu kartyat amiben tobb feldolgozo van, de emellett dontottek, mert most kulon szedtek a compute es a gamer vonalat.
Ha mar Architekturakat hasonlitasz...a 30Tflops szamitasi teljesitmenyu Ampere versenyzik a 22Tflops szamitasi teljesitmenyu Navi-val es fej fej mellett vannak. Az Ampere is jobb node-ra lepett 12-rol 8nm-re, es gyakorlatilag annyival gyorsabb a Turingnal amivel tobbet is fogyaszt.
A nagy kerdes inkabb a kovetkezo generacio lesz, mert az az AMD-nel mar tuti a GPU is chipletes felepitesu lesz mint a Ryzenek. Ha jol tudom NV oldalrol is hasonlokat pletykaltak.
-
Petykemano
veterán
válasz
Válasszuk ketté szerintem a két dolgot:
Egyrészt, azt, hogy a termék, amivel az AMD most előjött az jó-e, megéri-e, versenyképes-e azzal, amit az Nvidia/Intel kínál a piacon.
Másrészt a cég fejlesztéseinek jövőjét.Mert így úgy tűnik, mintha az alapján döntötted volna volna el, hogy veszel-e most AMD terméket, hogy milyen lehetőségeket prognosztizálsz 1 vagy 2 év múlva a konkurencia pályájára.
Legalábbis más érvet elfelejtettél hozzátenni ahhoz, hogy ha most vennél, miért nem AMD-t vennél. Gondolom nem arra gondoltál, hogy azért nem vennél most AMD-t, mert mi lesz, ha az Nvidia is 7nm-en gyárt majd?Az intel 10nm-e most kezd elkészülni, most kezdenek tömeggyártásba. Tiger Lake H és Ice Lake szerver lapkákat talán már fognak rajta készíteni. Jövő év elején mainstreambe még 14nm-en fognak gyártani. Eközben jön a zen3 alapú Cezanne, ami pont ugyanazt a többletet fogja felmutatni a már amúgy is remek Renoir-hoz képest, ami a Vermeer a Matisse-hoz képest. A Tiger Lake H pedig "csak" annyit hoz, hogy 8 magos lesz. Tökre versenyképes lesz (Az már egy másik kérdés, hogy milyen termékeket fognak rá építeni)
Az Ice Lake szerver cpu-val kapcsolatban azt fogod látni, hogy brutálisan megveri a Rome-t minden olyan alkalmzásban, ami használ AVX512-t. De valójában a Milan-nal kell küzdenie.
Az intel 7nm legjobb esetben 2 év múlva esedékes, de ne feledd el, hogy már 2-szer eltolták fél évvel. Legjobb esetben is valami olyasmi várható, hogy 2022-ben az intel áttér 10nm-es mainstream termékekre és a legmobilabb és legszerverebb holmik jönnek 7nm-en.
Azzal kapcsolatban van bizonytalanság, hogy vajon az AMD már 2021-ben áttér-e 5nm-re, vagy ez csak 2022-ben esedékes. De 2022-ben megjelenő termékek már nagy valószínűséggel a versenyképes 5nm-en fognak készülni.Mi lesz, ha az Nvidia is 7nm-en kezd gyártani? Felhívnám a figyelmed, hogy az AMD az elmúlt két generáció előrelépéseit azonos - 7nm - node-on hajtotta végre. Ha az nvidia is áttér 7nm-re, akkor - gondolom - legrosszabb esetben az AMD folytatja az innoválást változatlan node-on. De azt se becsüld le, hogy milyen munkával jár a jobb node kínálta lehetőségek reményében az új node-ot kiismerni és arra fejleszteni. az legalább annyira mérnöki munka, mint az architektúrán dolgozni.
Szerintem most nem lehet azt mondani, hogy az AMD-t csak a jobb node tartja a víz felett és ha nem tud jövőre 5nm-re ugrani, akkor befellegzett.De ezeknek mind nem kell befolyásolni senkit abban, hogy most milyen kártyát vagy cput vásárol.
se pro, se kontra. -
Alogonomus
őstag
válasz
Az eddigi 2 RDNA2 kártya nagy előnye nem is az alapkártyák teljesítménye, hanem hogy miközben eleve is kevesebbet fogyasztanak, még a tuningra is pozitívan reagálnak. 7% plusz frekvencia 5% plusz teljesítményt eredményez, miközben a ventilátor sem "őrül meg". Mindeközben a legvadabban húzott Ampere kártyák fogyasztását hiába engedik 30-50%-kal följebb, 10%-nál többet az is alig jelent teljesítményben, de az is csak 4K esetén jelentkezik.
Az eddigi tesztek alapján a jövő héten érkező custom RX 6000-es OC kártyák lesznek az igazán nagy durranás.
-
Sirpi
senior tag
válasz
Callisto #52770 üzenetére
Nekem egy ilyen email után töröltek már rendelést, és írtak, hogy hova utalhatják vissza a pénzt. Szóval egy visszaigazolás se garancia, hogy meg is kapod a terméket.
MegrendelésAzonosító: xxx
Megrendelés státusza: Visszaigazolva
Szállítás várható időtartalma: 10 munkanapon belül.
Kiszállítás megkezdése előtt, e-mailben fogjuk értesíteni. Addig is szíves türelmüket kérjük!
Fizetés állapota: Kiegyenlítve: xxx Ft -
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Callisto #51532 üzenetére
Mindenkinek jogában áll tudatosan vásárolni és nem Pavlov kutyájaként nyáladzani az "akció" feliratokra. Egyrészt megértem, hogy ez megtévesztés, másrészt akármilyen területet nézel, mindenhol a lustaságot, a türelmetlenséget a legdrágább megfizetni, miért pont itt lenne másként?
-
KRoy19
őstag
válasz
Callisto #51532 üzenetére
Ne haragudj, de aki arra nem veszi a fáradságot, hogy beüsse árukeresőbe, hogy mennyi a reális ára egy terméknek amit éppen vásárolni akar, csak arra hagyatkozik, hogy mit ír ki adott webshop (mondjuk 100k helyett 80k holott minden másik websohoppab 70k ugyan az), az meg is érdemli, hogy lehúzzák.
Mellesleg minden magyar webshop ezt csinálja nem csak az Alza.
Én rohadtul nem örülnék neki, ha kivonulnának, mert jelenleg ők a legtisztességesebb webshop szvsz. (garanciaidők, promíciók és ügyfélszolgálat tekintetében) -
paprobert
őstag
válasz
Callisto #51354 üzenetére
Szánj rá 1 percet, nézd meg ezt a videót, különös tekintettel szánj figyelmet 8 perc 47 másodperc környékére.:
[link]Majd miután ezt megtetted, kérlek soha többet ne kommentelj a témában, mert nem értesz hozzá, csak hajtogatod ugyanazokat a balgaságokat, heti 2-3 alkalommal ugyanazt.
-
devast
addikt
válasz
Callisto #51354 üzenetére
Ez is oltári bullshit, már ne haragudj. RT mellé kell jelenleg valamilyen upscaling technológia, mert nem járunk még ott, hogy értelmes sebességgel natív felbontásban használni lehessen. És a konzolokból kiindulva ez jó pár évig még így is lesz. AMD sem azért csinálja, mert nem kell...
-
válasz
Callisto #51002 üzenetére
Az ég megadta világon semmilyen kapcsolatom nincsen egyik bolttal vagy nagykerrel sem.
Egyszerűen kihasználtam a piac adottságát.
Megvettem őket egytől egyig, ki is próbáltam majd gondoltam, ha ekkora a kereslet miért ne próbáljam meg jóval drágábban eladni?
Akinek volt rá pénze megvette nagyon is örült neki, hogy egyáltalán hozzá jutott.
2 ember cégre vette szóval szerintem másnapra vissza hozta az árát így ismét nem volt érdekes az ár számára míg a harmadik kártyán egy forint hasznom nem volt, hanem simán tovább adtam annyiért amennyiért én is vettem.
Nem fogok itt ódákat zengeni, mert teljesen lényegtelen. -
törölt tag
válasz
Callisto #50476 üzenetére
Na az dicséretes hogy Te nem vagy fanboy de itt inkább arról van szó hogy a Fury X 220 ezerért jött be, a Vega 175 ezerért volt megvehető a OCUK-on, most viszont egy 3080 szint van ami MSRP 270
kapható árban 4-500 körüli kártya az ellenfél és ha fölé megy valaki akkor ott egy 20%-on belül 700 ezres ár van, megvéve 900.
Nv csinálta azt hogy felvitte a FélPro kártyák áráig 1000-1500 egy Gamernek elnevezett terméket. De ez ha Te nem vagy fanatik akkor el kell ismerned ez extra profit mellett azzal jár hogy AMD és Intel fél pro kártyái is az ellenfelei főleg ezzel a 2500 dolláros kategóriával. Ott már olyan kártyák vannak mint az Intel 4 Tiles tehát 4GPUs chiplet GPU szörnye. Persze nem kell sehova se húzni de attól még AMD oldalon ha hozna valami 500ért egy 3090-et az sem lenne értelmezhető. Ezután nagyon kíváncsi vagyok az árakra mert Zennél magasan maradtak mert csúcs CPU. Ezen nem változtat az sem ha Te kiadnál érte többet, de a törzsbázisa 300 fölött nemigen fog venni kártyát. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Callisto #50396 üzenetére
Javaslom a felteteles mod tanulmanyozasat.
Ahogy irtam HA ez igaz.
A tobbi a velemenyem nem kotelezo egyeterteni vele de amug cafolni nem tudod csak alpari modon nagy arccal beszolni addig inkabb hanyagoljuk a tarsalgast.Amit irtam logikus, az teny hogy a vegleges orajelet es fogyasztast mindig az utolso hetekben--honapokban allitjak be. Ugyhogy volt idejuk az Ampere kiadas utan megallitgatni. Ha te nem hiszed hogy meg valtoztattak rajta az elmult honapban akkor ne hidd.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Callisto #50394 üzenetére
Szuper gyorsan probalod terelni a temat.
Eleg logikus hogy ha noveltek az orajeleket noni fog a fogyasztas is.
Majd probalj gondolkodni is ha sikerult tullepni a nagyarcu bunko stilusodon.Nem allitok be semmit sehogy. Osszefoglaltam a gondolataim. Az hogy ez bantja a te erzeseid a te egyeni problemad.
Ha neked jobban esik gondold azt hogy mar evekkel ezelott tudtak biztosan mennyi lesz a fogyasztas es a teljesitmeny, kobe volt vesve. En meg majd rohogok rajtad
Hogy ki mire szamitott az erdekes. Ertelmesebbje arra hogy a nagy 80CU chip nem fog olyan magas orajelen jonni mint a kis 40CU PS5 GPU. Ha kepes is ra megno a fogyasztas jelentosen...lasd az eredeti hozzaszolasom.
Plusz az elso leakek is 2.1-2.2ghz-rol szoltak. Plusz a 22tflops hirek is azt tamasztottak ala.
Szoval biztos volt aki 2.5 ghz-re szamitott. Csak nem sokan
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Callisto #50381 üzenetére
Jolvan okosat mondtal.
Amit irtam arrol szol hogy eddig 2.1-2.2ghz orajelekrol volt szo es 300W alatti fogyasztasra szamitott mindenki.
Mivel ugye mint tudjuk a gyartok mindig egy sweet spotra allitjak be a kartyakat.
A mostani hirek pedig hirtelen 300W feletti fogyasztasrol szolnak de az orajelek is megugrottak hirtelen.
Engem is jokedvre derit hogy azt sem tudod a GPU orajeleket (es igy a fogyasztast is ) altalaban a legvegen, nem olyan sokkal a kiadas elott allitjak be fixen.
-
Raymond
titán
válasz
Callisto #50320 üzenetére
Ez az egyik kedvenc konteom a PH!-n hogy a Radeon-nak szebb a kepe mint a Geforce-nak amikor digitalis jelet kuldesz ki es elmeletileg "Ugyanolyan beállítások mellett"
Tehat egy Radeon-rol a DP-n kikuldott FF6A00 jel szebb narancssargat ad egy monitoron mint ugyanaz a FF6A00 egy Geforce-rol kikuldve. Ugy hogy a meghajtoban a szinbeallitasok es a gamma is egyformak.
Oh yeah, sure
-
Bandit79
aktív tag
válasz
Callisto #50316 üzenetére
Nem nem csináltam, de szerintem senki nem tudta kijelenteni még érdekes módon , legalább is én nem emlékszem olyan tesztre vagy 2 egymás mellé rakott képre, hogy bármelyik gyártónak a terméke rosszabb képet adna . Ez inkább az Ati korszakban épűlt be az emberek tudatába , de ott is csak beállítás kérdése volt. Most inkább , ha van valamelyiknek előnye képminőségben , akkor hasraütésre az Nv lehetne már csak az a hamarabb elkezdett Rt fejlesztésekkel... de Rt nélkül nem hinném hogy 2 kép egynás mellé rakva győztest lehetne hírdetni...
Ne akarj már 1 konkrét gamát keresni ahol beigazolhatod az állításod..
Véletlenszerű nem szponzorjátékok vagy fix képek közötto különbséget nezz , nem fogsz olyat mutatni amit észre is veszel főleg játék közben, de ha az ember hibát akar találni 1x csak talál , de ez csak kifogás.. -
Bandit79
aktív tag
válasz
Callisto #50206 üzenetére
Így is-úgy is az a lényeg, hogy milyen a képminőség... nekem. Ezért szeretnék végre visszatérni az AMD-hez
Ekkora fszságot.. mi mindent összehordanak az emberek, csak hogy megmagyarázzák miért azt válasszák , miért jó az ő választásuk.. ezen csak röhögni lehet... ( eddig gondolom a fogysztással vagdalkoztál te is, most , hogy az sem biztos már , valamit kell mondani) Fszért nem mondod inkább , hogy AMD szemüvegem van aztán csókolom..
Ui: kicsit húzd túl a színintezitást a Geforcon és máris megvan a valóságtól mégjobban elrugaszkodott képminőség , meg kicsit vedd lejebb a képélességet meg is van az AMD féle alap beállítás..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest