-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
hahakocka #69321 üzenetére
Fogalmam sincs, en ezeket a skalazokat max azert hasznalom mert eszrevehetoen levesz a gpu terhelesebol -> ezaltal a homersekletebol
nekem pl egy rohadt szarul szellozo minihazban -8-10Cot jelentett. En meg szeretem ha a gep qssban van, szval ez nalam azert volt fontos.
Minosegre bevallom oszinten en rohadtul nem veszem eszre h mi a nativ meg mi generalt kep.
En jatszani szeretek alapvetoen, nem kimerevitett kepeket elemezgetni h mi a diffi. Vagy ha mar ott tartok, akkor azt jelenti h maga a jatek f*s h erre van időm.
-
huskydog17
addikt
válasz
hahakocka #69254 üzenetére
"Írtam hogy max 340-350 lehetne a bolti amerikai àrhoz kèpest"
Nem. Nem ezt írtad. Nagyon sokszor azt írtad, hogy max 300k lesz itthon, de mindegy abból a szempontból, hogy egyik sem igaz.
"Nem lehet 100%ra venni. Egy biztos olcsóbb lesz mint a majdnem 500e Ft os 5070Ti."
Tehát nem biztos, de mégis biztos.OK.
"S persze ott vannak a scalperek is."
Ahogy AMD oldalon is vannak és lesznek is. RX 9070XT 1600 euróért érdekel?
#69251:
"600-750 ig láthattunk nemrég árakat XFX 9070-9070XT re egy boltból. Kérdés ezek igazak e? Picit magasabb azért mint gondoltam. 230e-300e ig kb"Nem. Az Amazonos XFX árlista 650-től 850 dollárig terjedt. Ez itthoni árakban kb. úgy nézne ki, hogy 320-330.000 Ft-tól indulna és kb. 420-430.000 Ft-ig menne. Az XFX ráadásul nem a legdrágább AIB partner az AMD-nél. Majd ha piacon lesz minden custom design, meglátjuk mennyiért fognak menni az ASUS csúcsmodelljei.
A Sapphire Nitro sem tűnik valami olcsónak, egy felhasználó már vett egyet kb. 960 USD-ért (átszámítva CAD-ról). Ez itthon alulról súrolná a félmillió Ft-ot.
Egyelőre tehát felesleges azon álmodoznod, hogy itthon max 300k lesz a 9070XT széria, nehogy a végén csalódás érjen. -
PuMbA
titán
válasz
hahakocka #69185 üzenetére
"Ezt mondom hogy 2000-3000 esen nem ugyanaz,"
De ugyanaz képminőségben, nézz jobban utána. Csak sebességben nem ugyanaz, mert a Tensor magok régebbiek
AMD esetén a probléma, hogy az FSR4 a régebbi kártyákon képminőségben rosszabb lesz. Ez a DLSS esetén nem áll fent, mert ők már régebb óta raknak AI egységeket a VGA-kba. Pont emiatt megy el az AMD UDNA irányba, mert az RDNA bukó így, hogy bíztak az AI nélküli technikák jövőjében.
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
hahakocka #69185 üzenetére
"RTX 2000-3000-4000 esen se hozta ugyanazt az FPS t s képminőséget mint 5000 esekkel"
De ugyan azt a képminőséget hozza, az hogy egy gyengébb hardver futtatja, gyengébb tensor számolási kapacitással meg magából következik hogy a performance lassabb lesz. Utóbbit nem is vitatta senki, a minőségre írt pumba is, meg én is.
Az 5090-et se én kevertem ide ha nem a kedves álmodozó forumtars, mert megint belelat dolgokat olyanba amibe nem kene
A 2 milliós ár meg egész egyszerűen azért alakult ki mert az 5090re nagy a kereslet, de kínálat egyenlőre nincs, így annyit kérnék érte amennyit akarnak. Később ez nem így lesz, mert ha lesz kínálat nem kérhet érte ennyit, mert a kutya nem veszi meg tőle... Vicces hogy ezt le kell írni külön, elég egyszerű pedig....
A 280-300 ezres ár meg nem tudom milyen számolás szerint jött ki, mert ha én 750 dollár msrp árral számolok 27% áfával az már is 364 ezer Ft.... Úgy hogy egy % bolti hasznot nem számoltam bele
nem bonyolult a 750 dollárt napi árfolyammal felszorozni, és a kapott összeget tovább szorozni 1.27-el.
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
hahakocka #69165 üzenetére
A transformer mod minden nv kartyan ugyan olyan moniseggel mukodik, annyi hogy a performance impactja olyan klartyakon mint egy 3060, vagy 2060 eseten nagyobb, ertheto okokbol, a kepminoseg az ugyan az....
deathcrow42:
Bolti hasznot meg nem is szamoltal hozza, nyugodtan mehget ra 5-10% -
-
Quadgame94
őstag
válasz
hahakocka #69104 üzenetére
Vagy és/vagy. Az én tippem ebből indult ki, hogy teljesítményben XT felettlesznek, de XTX alatt. Ugyanakkor ez a slide már nem új és az OC AIB modellek simán elérhetik az XTX teljesítményét. Ehhez viszont 3x8 pin kell, meg 300W+ TDP. Ár... hagyjuk is. FSR4 + RT miatt lehet mondani hogy van nagyobb érték a 9070 XT-ben, de mennyi? Akit a jobb felskálázás és RT érdekelt az vett egy 4070 TI / Ti Supert vagy 4080/Supert.
Az AMD egyetlen szerencséje, hogy az NV teljesen lesz@rja a dGPU piacot.
Vagyis az MSRP valószínűleg 650 USD lesz, de az 260W TDP-s, puritán modellekre vonatkozik majd, amelyek XT +5% szinten ha hoznak majd. Talán. MInden drágább, 3x8-pines kártya pedig szépen 750-800-850 dollár lesz. Bruttó EUR esetében 750-780 MSRP-tól egészen 1000 EUR-ig.
A kereslet pedig majd eldönti végleg ezeknek a kártyáknak az árait. Ne lepődjünk meg ha lejjebb mennek majd májusra az árak. Én azt gondolom, hogy 3x8 pines 300W+ TDP-s 9070 XT addigra lesz 330 ezer alatt is. MIért? Azért mert 5070 Ti-vel azonos árban nem fog fogyni a kártya.
-
-
válasz
hahakocka #68814 üzenetére
Ez most off, de ha nagyon szeretnél nézz utána.
Egy 2-3x árba kerülő OLED panel az nagy általánosságban alapvetően agyba-főbe veri a feleannyiba kerülő TN/IPS/VA paneleket.
Legyen az
- kontraszt pár ezer vs. millió+
- reszponzivitás 3-5ms vs. 0.1 ms
- színpontosság és színhűség
- viewing angle (főleg VA ellen, IPS az aránylag jó)
- HDREnnyi. Jah és emberek LG oled tévéket is használnak (42-48") képernyőnek. Az a 120Hz ott az jobbnak érződik, mint a 144Hz IPS.
-
-
Quadgame94
őstag
válasz
hahakocka #68789 üzenetére
Játékok 90 százalékában szerintem nagyon is jó. Jedi Survivor és Rift Apart volt ahol annyira nem volt szép.
Már leírtam ezt a példámat: Barátomnál próbáltam AW2-t DLSS Qualityvel, Ugyanolyan beállítások mellett mint ami nekem volt. Háát én nem vettem észre semmit FSR Qualityhez képest. Csak hogy a monitorja sokkal rondább
Nálam a priorítás: Jó megjelenítő (Mini LED / OLED) -> 80+ FPS -> High beállítások -> Felbontás
Inkább játszok OLED-en 4K FSR Quality Mediumon 80+ FPS-el, mint egy gyászos IPS monitoron 4K Natív Ultrán, PT, RT minden szarrral. -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #68756 üzenetére
Egeszen elkepeszto, hogy nalad mindenre jut egy kifogas. Mint valami feneketlen kut.
NV sponsor, technikai gikszer...Az arcsokkenesnek nincs technikai akadalya, de egyelore ott tartunk, hogy ezen a teljesitmenyszinten az AMD nincs jelen, tehat ugy arazzak amennyiert megveszik.
-
X2N
őstag
válasz
hahakocka #68746 üzenetére
Nem árt fenntartásokkal kezelni, ahogy anno is szemrebbenés nélkül 1.7X-es gyorsulást ígértek a 7900XTX-nél az előző genhez képest, láttuk mi lett belőle. Ebből az "agresszív" árazásból legjobb esetben lesz 600usd az 9070XT esetében legrosszabb esetben meg 750usd, én erre számítok. Szerintem kizárt hogy elérje a 7900XTX teljesítményét, RT-ben esetleg pariban lehet, de csak legjobb esetben, és 4K-nál alacsonyabb felbontásokon.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
hahakocka #68739 üzenetére
> kérdés mennyi veszítenek vele teljesítményben GDDR6 vs GDDR7
vagy inkább az, hogy mennyit nyert vele az nVidia ? [ GDDR6X --> GDDR7 ]
NVIDIA GeForce RTX 3080 - GDDR6X - 320 bit - Bandwidth 760.3 GB/s
NVIDIA GeForce RTX 4080 - GDDR6X - 256 bit - Bandwidth 716.8 GB/s
NVIDIA GeForce RTX 4080 SUPER - GDDR6X - 256 bit - Bandwidth 736.3 GB/s
vs.
NVIDIA GeForce RTX 5080 - GDDR7 - 256 bit - Bandwidth: 960.0 GB/s- sebességben +30% ( (960-736) / 736 ))
- a fogyasztásban szintén előnyös a GDDR7 ( főleg a laptopoknál )
- és a még ritka nagyobb memória chip lehetővé teszi a mobil RTX 5090 -24GB -otHa a GDDR7 váltásnál a memória bandwidth +30% -
de ezt a játékoknál nem lehetett kimérni ekkora javulást,
akkor csak játékra valószínűleg nem ez a legoptimálisabb megoldás.Az AMD valószínűleg valamilyen egyedi Infinity Cache-el próbálja gyorsítani az alap GDDR6 -ot. ( ~ 624.1 GB/s Bandwidth ?? )
Aztán hogy bejön-e az AMD számítása - az majd pár hónap múlva kiderül .
Persze az nevet aki a végén nevet - vagyis az AMD-nek ezzel a döntésével kell kihúznia a következő UDNA? generációig. -
hahakocka
őstag
válasz
hahakocka #68729 üzenetére
Azt mondják hogy 7800xt nem is lesz többet pedig eltolták volna még 2025 3. negyedévéig a gyártását, de megszűnik az új vga-k miatt. Emellett nagyon agresszív árazás lesz. Valszeg a sima 9070 miatt ami ugye kb 7900GRE t hozhat. Az XT meg akkor ezek szerint XT-XTX kb?
-
válasz
hahakocka #68663 üzenetére
Egyaltalan nem NV szponzoros jatekokkal van tele,raadasul RT-t is külön mérnek.CB teljesen partatlan oldal,Wofgang pedig az egyik legnagyobb nev a szakmaban.
Ő vilagít ra pl a Vram problemakra,szinte minden tesztben mernek valódi Vram hasznalatot ,nem allokaltat.A Rachetnel is ,meg az Indiana jateknal is ravilagított erre.
Lehet tesztelni No man Sky-t ,csak ertelmetlen.
Nem tudom miert olyan hihetetlen szamodra,hogy Nvidianal gyorsulhatnak a kartyak az uj jatekokban,de ez van,vannak ilyen szar kis garazscegek,akiknek van penzuk optimalizalni ,meg szamitanak egy kicsit a pc piacon. -
ggbuffon1897
őstag
válasz
hahakocka #68634 üzenetére
Nagy kedvencem ez a dejoleszasokramhosszutavra. Elore aggodunk azert amiert majd raernenk 5 ev mulva.
Milyen hosszutavra gondolsz? Legtobbszor maga a gpu lesz edeskeves. 5-6 ev mulva a hajamra kenhetem majd a 16gb ramjat. És nem azert mert kevés.
Persze, a 4k nal majd hamarabb elfogy a ram nyilvan. De ezek a kartyak 1440p-s kartyak mar most is.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #68537 üzenetére
Minden amit felsoroltal, teljesen irrelevans.
Az a piaci szituacio van, ami van."NV nél azért a marketing is nagyon erős s a márkahűség is rárak egy lapáttal."
Es? A marketing mukodik az atlagusernel, az OEM-eknel, a cegeknel, mit akarsz ezzel mondani? A lenyegen nem valtoztat, a Steam statisztika generaciokon keresztul eleg jol lekoveti a globalis eladasokat, teljesen lenyegtelen, hogy miert ad el tobbet az Nvidia.Minden rizsat amit itt felretereltel ignorlalom, mert nem errol van szo.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #68520 üzenetére
Miert nem az atlagember megy be a kavezoba jatszani? (jelentsen az barmit)
Azert teljesen irrelevans, mert a kavezo valaszthatott volna Radeont is.A legyeg azon van, hogy a Steam statisztika lekovette a globalis szamokat.
Szerinted a globalis eladasi statisztikaban csak "atlagember" (jelentsen az barmit) van?De mondtam mar neked is, ha van jobb mintad ami legalabb ekkora, akkor linkelheted.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
hahakocka #68392 üzenetére
> Tényleg asztali szintet hoz AMD új, integrált GPU-ja
a StrixHalo szuper lesz, de újságírói túlzás a cím.
valamiben igen
( VRAM mennyiség - a 128GB -ból 96 GB VRAM ami a VRAM igényes AI dolgokban még az RTX 4090 - 24GB -ját is lenyomja ... és a CPU -ban is bika erős lesz. )valamiben meg nem:
A Strix Halo teljesítménye csak a MOBIL RTX 4070 -et veri játékokban.
A Desktop 4070 már egy sokkal erősebb kategória.NVIDIA GeForce RTX 4070 Mobile : 8GB GDDR6 - 128 Bit. Bandwidth: 256.0 GB/s
vs.
NVIDIA GeForce RTX 4070 : 12 GB GDDR6X - 192 bit - Bandwith: 504.2 GB/sAmúgy ha egy régebbi - desktop RTX 1070, 2070 -el hasonlítjuk össze,
akkor már teljesen korrekt az állítás. -
Kajoszbobber
lelkes újonc
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #68293 üzenetére
Nem arról van szó, hogy ne adott volna több vramot "olcsóbban" , arról van szó, hogy nem vált előnyére.
Ezt mutatják a tesztek. Erősebb gpu-val többre mentek volna."Meg Sponsor vagy optimalizálás támogatás lefizetés függő????"
Nem tudom, az AMD milyen fejlesztéssel csökkenti +vram igényt?
"Te terelsz mert én a lényeget mondtam"
Csakhogy nem ez történt, a lényeget a fenti tesztek mutatták meg amit Alogonomus linkelt, aztán te hoztad a minimum FPS mantrát, amit szintén nem támasztanak alá a fenti tesztek, mert arra sem voltál képes, hogy megnézd.
Azért nem, mert ezeket a mantrákat már évek óta autopilot módjára csak beírod. Ezerszer meg lettél cáfolva, de egyik füleden be, a másikon ki."Nem az átlag és MAX ról beszélek"
Tudom, minimum FPS-t írtál , az van a tesztben, ahogy írtam.
Elég lett volna megnyitni a linket és rászánni 2 percet . -
Jacek
veterán
válasz
hahakocka #68293 üzenetére
Mint emlitettem a zold anyaszentegyhaz elvakult tagjaival olyan beszelgetni mint sajtreszelovel onkielegiteni, erdekes de felettebb fajdalmas.
Merthetetlen monotonitas turessel rendelkeznek, addig ismetelnek teljesen fals baromsagokat mig a anyaszetegyhaz tagjai elhiszik teljes mertekben, semminemu bizonyitek nem gyozi meg oket, azokon azonnal valasz nelkul atsiklanak.
Akar ugy is hogy ok ideztek be oket es kiderul hogy telhesen hamis, ha valtozik a szeljaras a hatranyokbol azonnal elonyok lesznek, teljesen mindegy hogy mi az.
Hasonlosag fedezheto fel kormanyunk tamogatoival, a valosag nem erdekli oket csak az anyaszetegyhaz ukaza.
Heti pelda a jo es a rossz szankciokFelesleges veluk barminemu kommunikacio, a premium tagsag ajanlott es ignore azonnal.
UI: pont lejart a premium es az egyik peldanyuknak lattam megint az amokfutasat(igaz ez nem a termeszetes elohelye mert AMD tipic), mar veszem is a premet.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #68291 üzenetére
Aham, előbb a fentiekre kellene valamit válaszolni, most hogy megint nem jött ki a matek, persze a terelés egyszerűbb, hozzászoktunk .
Most majd jön valami YouTube teszt KarcsiTechRadeonForeva-től aki kimérte."De a DLSS és FSR meg az RT bekapcs is + vramot kér."
Nvidianal épp kevesebbet vramot kér. Ezen is átsiklottál . -
Jacek
veterán
válasz
hahakocka #68275 üzenetére
Felesleges vramrol targyalni az utakkal, bebizonyitod hogy igenis elfogy, hab6 -an nem tudnal elnyomni a bullshittel akkor 1 honap pihi utan ujra kezdik.
Pl Alan Wake 40x belinkeled hogy ossze fossa magat a dicso 12Gb, linkelnek egy tesztet ahol le van irva hogy a fejleszto csokkentette a vram hasznalatot plusz kikapcsoltak dolgokat hogy a 12Gb kartyak ne hugyozzaknossze magukat, de nekik ez bizonyitek
Outlaws.. az is bizonyitek ... ja ahol ha elkezd elfogyni a vram elkezdi butitani a texturakat az engine automatice.
Hagyjad mar ezeket az embereket, ha mond valamit Zuzu Petaz.. -
-
Alogonomus
őstag
válasz
hahakocka #68246 üzenetére
Nagyon fontos szempont, hogy milyen árszintre érkezik egy adott kártya. A felskálázás óta technikailag a legtöbb új kártya használható 4K kártyaként, miközben nem 4K kártyának szánták.
A 12 és 16 GB, de még a 8 GB sem önmagában jelent problémát, hanem az adott kártya árának a fényében. Ha egy kártyát az ára és/vagy teljesítménye egyébként is belépő szintre predesztinálja, akkor a 8 GB elfogadható lehet mondjuk 250 dollárért. A problémát az jelenti, amikor a 800 dolláros kártya is csak 12 GB-ot kap, vagy az 1200 dolláros kártya 16 GB-ot, mert egy 800 dolláros kártyával jogos elvárás legalább az élvezhető 1440p, ahogy az 1200 dolláros kártyával is a tisztességes 4K.
Az AMD 'csak' 16 GB-ja az előzetes tippek alapján nagyjából 400-450 és 500-600 dollárért érkező kártyákon nem lesz kevés, hiszen az áruk alapján az alsóközép- és felsőközép-kategóriába érkeznek majd. Az pedig szerencse, hogy az új Geforce kártyák nagyon gyenge előrelépést produkáltak, ezért a teljesítménykategóriák érdemben nem tolódtak el az előző generációhoz képest, így míg a korábbi 800 dolláros kártyán a 12 GB kevésnek számított, addig ugyanaz a 12 GB egy már mondjuk 450 dolláros kártyán elfogadható mennyiség, a 16 GB pedig bőven kielégítő. Ugyanígy a 16 GB az előző generáció 1200 dolláros kártyáján kevés volt, de az előző generáció és jelenlegi generáció 600 dolláros kártyáján rendben levő kapacitás. -
Alogonomus
őstag
válasz
hahakocka #68244 üzenetére
Nagyon kellemetlen volt szembenézniük a Geforce kártyát választóknak azzal a ténnyel, hogy a középkategóriás 8 GB-os és felsőkategóriás 10-12 GB-os kártyáik "ekézése" igazolást nyert.
A 8 GB elégtelensége nagyjából 2022 végén, a 12 GB szűkössége pedig legkésőbb 2024 vége felé vált nyilvánvalóvá. A 8 GB főleg a 400-450 ezerért vett 3070-esek tulajdonosai esetén volt keserű pirula, a 12 GB pedig lényegében a 4070 Ti Super szintjénél kisebb zöldkártyások esetén, miközben a kártyájuk számítási teljesítménye alapján még jó lett volna a kártyájuk, de a kevés memória miatt vagy szaggatott náluk a játék, vagy alacsony minőségű elmosódott textúrákkal kényszerültek játszani. -
válasz
hahakocka #67868 üzenetére
Ez ugyanolyan torz eredmény, mintha az NV topikban kérdeznéd, kinek milyen kártyája van. A RedGamingTech egy enthusiast csatorna, így nézőközönsége is szűrt, nyilván a komolyabb gamerek vannak túlsúlyban, ezért nem csoda, hogy az 1080p ilyen alacsony arányban szerepel. Ilyen szempontból a Steam reprezentatívabb.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #67828 üzenetére
10 masodpercbe tellett:
AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
Azonnali VGA-s kérdések órája -
válasz
hahakocka #67724 üzenetére
Nincs monopol helyzete,mert akkor nem itt beszélgetnénk.
Ami előnyük van azt pedig nem úgy nyerték lottón, hanem köszönhetik a Maxwell és Pascal, Turing sikerének elsősorban és az AMD több gyenge GPU családjának.
A tőkét pedig szintén nem adományokból kovácsolták össze.( és AMD sem hozá teszem egy pár éve veszteséges vállalatból nőtte ki magát )
Ősztől hogy beszállnak a CPU bizniszbe ott nekik sem lesz könnyű dolgok az AMD vel szemben , hisz fényévekre vannak mindenkitől a pirosak ott, de reméljük jót fog tenni a piacnak főleg az elszállt áraknak. -
hajbel
addikt
válasz
hahakocka #67721 üzenetére
Nem ide-oda pattog a labda, mert sokkal több jó Nv szponzorált játék van, mint AMD, objektíven. Egyre több ray tracing only játék jön majd ki, mint az Indiana Jones.
#67718Alogonomus: Egyelőre ennyi olyan forrásunk van, amit nagy oldalak is lehoztak. A nagy kuss pedig azt bizonyítja, ennél többre nem lesz képes az új generáció. Lehet mondjuk várni az új csodakártyát, amikor kiderül majd, hogy kb. annyival gyengébb, amennyivel olcsóbb, akkor meg majd lehet várni a csodadrivert.
-
Hellwhatever
aktív tag
válasz
hahakocka #67664 üzenetére
Szerintem a 20-25 fps-es alap nagyon alacsony ahhoz hogy a végeredmény élvezhető legyen. Kérdés hogy mit dobtak még be pluszba a DLSS 4-be amivel az alacsony baseline fps problémát orvosolják.
Az input lag csak egy része a problémakörnek, ha kevés a képkockád úgy az artifactok is sokkal szembetűnőbbek.
-
válasz
hahakocka #67664 üzenetére
Ott meg kell várni a működését az új framegennek, mert mint már többször írtuk nem tipikus FG , nem a meglévő képkockábólból számol állítólag köztest hanem előre következtet AI segítségével, de ez sem biztos, elhangzott egy ilyen megjegyzés, és abből találgat mindenki. Itt sincs semmi konkrét információ még. Kb nesze semmi fogd meg jól ide jutottunk a CES után.
-
válasz
hahakocka #67640 üzenetére
Nem , ott csak elértette a tag azt hitte azt jelenti a 15 meg az a pár ikon, hogy január 15,de azt jelenti amit írtam ,hogy 15 játékban RT és raszter vegyesen átlagolva.
FLATRONW: Nekik sem érdekük, hogy gamer kártyákat használjanak professzionális kártyák helyett aprópénzért.
-
Alogonomus
őstag
válasz
hahakocka #67640 üzenetére
Ezen a héten valószínűleg csak az elmaradt RDNA4 bemutató érkezik, plusz esetleg az állítólag különálló FSR4 bemutató. Azokból még nem fogunk sokat megtudni a kártyák tényleges teljesítményéről pár benchmarkprogramban elért eredményen kívül, plusz talán az FSR4-et elsőként alkalmazó Black Ops 6 eredmények is bekerülnek, hogy natívhoz képest mennyit segít az FSR4.
-
Alogonomus
őstag
válasz
hahakocka #67627 üzenetére
Nem lesz a 4080 500 ezres ára közelében a 9070 XT, de a 7800 XT bő 200 ezrénél is drágább lesz, ha hozza a 4080 teljesítményét. Szerintem valahol a 7900 GRE és 7900 XT környékén 300 ezernél lesznek a tuningolt AIB modellek, és kicsivel 250 ezer fölött lesz az alap reference kártya.
-
válasz
hahakocka #67620 üzenetére
Ebből ami lényeges infó hogy ( talán) Raszter mellett RT ben is felzárkóznak végre ( és felskálázásban is) az Ada ás az Arc szintjére. Innentől ott a megfelelő Vram mennyiség, csak az ár kérédéses akkor nyerhetnek ezzel most.
Hozzáteszem ha ezekből tényleg minden igaz ami kiszivárog és nyilatkozatba foglalódott.Még mindíg óvatosan bánnék én az infókkal, mert ez most nagyon kétélű fegyverré avanzsálódott 1 hét alatt, ami ha nem úgy sül el akkor botrányossá válhat,ha viszont sikerül akkor azt hozhatja amit az AMD remélt.
-
villamos
őstag
-
válasz
hahakocka #67583 üzenetére
Nyugtával dícsérd a napot.Látatlanba én is azt gonolom, hogy a 9070 jobb lehet de kérdéses azért sok dolog, ár / teljesítmények RT és Raszter / különböző verziók közti különbség és az hogy az AMD marketing megint egy két optimalizált játékban jelentkező eredményeket tol majd vagy általános teljesítmény mi lesz. Tényleg nagyon hiányoznak a konkrét információk, a hype vonat azért elég nagy lett pár nap alatt félek a mára már kialakult irreális elvárásoktól újra, mert most már a 9070 XT a 500 dolláros áron csalódást jelentene sok embernek 7900GRE teljesítménnyel, ahhoz képest 3 hete mit vártak tőle az emberek.
-
joysefke
veterán
válasz
hahakocka #67576 üzenetére
Azóta kb megerősítették interjúban árszegmensben rakták csak oda hogy kb annyiért lesznek árban, de teljesítményben jobbak lesznek
Ha ez igaz, akkor a marketingosztályukat meg úgy a Radeon group felsővezetését azonnali hatállyal ki kéne rugni. Félkegyelműek gyülekezete. -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #67303 üzenetére
A csúcs a legjobb az adott generációban és célpiacon.
Az csak egy lehet, lásd 5090.
Eddig a Ti volt a csúcs ugyanitt, most meg a xx90.A vram azért sem mérvadó önmagában, mert a 4060ti sem lesz csak azért felső kategória, mert 16GB van rajt.
Viszont a 8GB 4060ti-hez képest már fizeted a prémiumot. -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #67298 üzenetére
Na most hogy sikerült megérteni, ezért nem premium kategória a 5090, hanem csúcs.
Mert a csúcskategóriát nem használhatod mindenre, ahogy a felső, középső, alsó kategóriát sem."Az 5070Ti is már felső kateg!"
Nem, max felső-középkategória. A. Frlso kategoria mindig is xx80-al kezdődött . -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #67281 üzenetére
De nem sorolta senki ugyanabba a kategoriaba.
5080 felsokategoria, 5090 csucskategoria.
Aztan ha lesz esetleg 5080Ti pont kozepre, akkor bovul a felsokategoriaOnnan indultunk, hogy a 9070XT ha 4080-at nem eri el, akkor az uj gen erkezese miatt nem hivhatjuk felsokategoriasnak.
"Amit idéztél abban eléggé volt füllentés a marketingesektől"
Arra probaltam ramutatni, hogy ezert nem beszelunk "premium" kategoriarol, mert latod az Asus a 9070-nel irja ezt.
Na most ha a 9070-el premium a jatekelmeny, akkor a 5090-el mi?
Ez definicio szerint arazasra hasznaljuk."lássunk néha a szavak mögé a marketingekben is"
A piaci szegmentacio es a termek pozicionalas nem marketing, de ezt is leirtam mar.
Ha nem erted a kulonbseget, akkor nezz utana.
Also-kozep-felso-csucskategorarol beszelunk, ha gpu-krol van szo.
Es a csucskategoriaert fizetsz premiumot. Ennnel egyszerubben nem lehet leirni. -
Micsurin
nagyúr
válasz
hahakocka #67268 üzenetére
Játszhatjuk ezt, csak akkor inkàbb megveszem az NV-t… ha már úgyis hülyére akarnak fejni ott fogok kapni olyan upscaledt amin nem kell majd agyaljak bekerült-e már az új címekbe releasekor / nem kell érte félévet várni, ha nem többet… khm 3.1
Vicc amit művelnek…r9 280x/580/1050ti/6500/6600/6700/6700xt/7800xt és szerintem itt el is engedem őket… egyetlen NV kártyám volt az évek alatt. De amit művelnek az egy katasztrófa már…
Tényleges hardveres skálázást fixen nem fognak hozni ami azonnal komoptitív lenne a DLLS-el, másképp már menne a mell döngetés az is fix. Az árakról kussolnak… cserébe a régieket cserébe szívatják amolyan félgenerációs megoldások ígerétért. Vicc.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #67264 üzenetére
Ez nem marketing, hanem target szegmentacio es mivel teljesitmenyrol van szo, ezert also-kozep-felso-csucskategoriarol beszelunk.
A premium pedig arrol szol, hogy mennyit fizetsz a csucskategoriaert, amit semmilyen marketinges nem talalt ki, csak te.
Ebben nincs semmilyen fullentes, meg mismasolas, csak el kellene olvasni egy ertelmezo szotarat vegre.
Teljesen mindegy, hogy te mit hiszel, azt a templomban kell. -
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #67257 üzenetére
Nem, eros teljesitmenyt es az elerheto csucsot kapod, premiumert.
"Nekem ez prèmium kategória."
Ez oke, ettol meg ez nem letezik, nem letezett soha. Objektiv definicioval vitatkozol, mondtam, nezz utana mit jelent."hogy a leakeknek köze nincs a dolgokhoz"
Hat a fenti slide Raymondtol az AMD-tol szarmazik, ez aligha nem hivatalos leak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged