-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Micsurin #67516 üzenetére
Hát sajnos az 5000 szériánál is voltak ilyen drasztikus kijelentések, közben egy 2080 Ti tulaj azért kapja szépen a támogatásokat és az új funkciókat. Kicsit tényleg elgondolkodhatnának, hogy a hardveres hiányosságok kilőnek 2 generációt az utolsó háromból. mert vagy/ és RT dedikált egység vagy Tensor egység nincs. Reméljük ez most más lesz tényleg és nem 2 generációt tart ki. Amúgy érdekes lesz ha a konkurencia a következő gennél vált Chipletre
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Micsurin #67516 üzenetére
Az AMD-nek elsődlegesen az a lényeg, hogy az üzenet átmenjen, hogy az FSR4 az RDNA4-hez van. De azt mondták, hogy pár korábbi VGA-n is vizsgálják az engedélyezését, csak nem fogják reklámozni, hogy a user váltáson gondolkodjon. Ez nagyon fontos az eladások szempontjából. De ettől még csendben engedélyezhetik a csúcs RDNA 3-akra. De tuti nem fogják világgá kürtölni.
-
bjasq99
tag
válasz
Micsurin #67502 üzenetére
Nem tudom mit akarsz érteni az univerzális végrehajtó egységen. A cpu ban vannak integer alu -k és fpu alu -k. Teljesítmény szempontjából csak a teljesítmény számít
Ha teszem azt hogy egy processzornak 128 bit-es simd egysége van a másiknak meg 256 bites és mégis úgyanakkora gflops-t biztositanak akkor ugyanakkora a teljesítményük. Valószínűleg a 128 bites változat fog kevesebbet fogyasztani. Az nvidia amd esetében is mátrix szorzás esetén, ha ugyanakkora is a teljesítmény akkor is az nvdia dedikált tensor corejai kevesebbet fognak fogyasztani mint az amd fpuja
-
bjasq99
tag
válasz
Micsurin #67497 üzenetére
Mindegy minek hívjuk, leírtam, hogy mennyi az rtx 2080 ti tensor magjainak és az rx 7900 xtx teljesítménye ugyanazon fp16 formátum esetén. Az lényegtelen hogy az amd esetében ezt a teljesítményt nem egy tensor/ml core nak nevezett fpun éri el hanem a sima fpu -k dual 16 bittes issue -val
-
Devid_81
félisten
válasz
Micsurin #67397 üzenetére
Jo hat lehet, hogy egy MSI Gaming Trio X teszt kartyat latunk, ott teljesen rendben van akar az 50c elteres is a GPU es a Hot Spot kozott is
Ehhez merten a memoria homerseklet is teljesen rendben van
Bar most az MSI mintha kiszallt volna az AMD kartyakbol, nem remlik, hogy lattam volna barmit is a CES-en toluk, bar lehet tevedek. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Micsurin #67315 üzenetére
A cache nem változott, csak megoldották azt a problémát, hogy egy ma még annyira nem sűrűn használt feladatnál a memóriaelérés annyira random, hogy nem igazán cache-elhető az adat. Az RDNA 4 meg tudja csinálni a cache-selés, mert koherensen megy majd az adatokért. A hardverelem azért felel, hogy ez a koherencia megvalósuljon.
#67316 Jacek : Az a dia az árbéli pozíciót pedzegeti.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Micsurin #67290 üzenetére
Es pontosan ezert nem hivjuk meg senki nem hivta premium kategorianak, mert a 5090 is lehet premium, meg a kozepkategorias 9070XT kartyak kozul a RedDevil is lehet premium.
Viszont az elerheto leggyorsabb 5090 lehet csucskategorias, a premium RedDevil 9070XT ha bele szakad akkor sem, csak kozepkategorias.
Ezt egy oteves megerti.
-
-
hahakocka
őstag
válasz
Micsurin #67272 üzenetére
Na van jósgömböd? Főleg úgy, hogy eleve az is AI alapú hasonlóan picit az NV megoldásához most, tehát hatalmas differencia nem hinném, hogy lesz. Maximum kb E-FPS méret számolgatás max
hogy ez most 300 vagy 320
Lehet akár ez lesz a helyzet. Engem mondjuk annyira még nem érdekel majd ha tökéletes les és jobb mint a natív max akkor. S nem lesz latency , ghosting, artifakt, szemcsésedés, hibák stb.
Igen felső-közép kateg simán lehet. S olcsó áron az is jó lenne szerintem. A nagy kérdés mi az amire utaltak, az interjú során mitől annyira más s jobb az RDNA4 azoknál amiről eddig végig pletykáltak.
PumBA: A világ összes Dagobertnyi pénzével nem annyira nehéz szerintem. Emellett nem értem miért nem vettél NV-t ha mindig imádod. Fura. Ha jól emlékszem 6700xt-t vettél annó nem? Azért a DLSS4 legértékesebb új elemét amivel reklámozzák ezerrel az új széirát nem veszik át az előző RTX kártyák. A nyilatkozatok szerint viszont RDNA 3 ra ,s talán RDNA2-re is, esélyes egy driver update-el később az FSR4.
-
kovsol
titán
válasz
Micsurin #67272 üzenetére
Nekem már volt BBA ATI Xpert 2000 pro, BBA ATI Radeon 8500 is.
Amúgy megvannak még. Jó kis retró cucc. Szóval mondhatni én már ős ATI -s vagyok.Első Nvidia kártáym egy Geforce 6600GT volt. Na az nagyon ütős volt akkoriban. Majd a következő NV kártyám egy GTX970 volt, aztán RTX3060 12GB.
Most épp egy RX6700XT van a gépemben, és várja az upgradet, de egyelőre NV fele húzok vissza. -
Alogonomus
őstag
válasz
Micsurin #67266 üzenetére
Kuka valószínűleg nem lesz, de a 9000-es szérián futhat majd optimálisan.
"David stated that there’s nothing about FSR4 that makes it exclusive to a specific model - the RDNA4 updates include better MLOps that makes technology like FSR4 a lot better than it would have been."Korábbi generációs kártyán valószínűleg nem hoz majd akkora javulást, de az XESS fiaskónál remélhetőleg kevésbé lesz gázos.
Nagyjából olyan lehet a helyzet, mint az FSR1-ről FSR2-re váltás kapcsán volt, hogy a Polaris és Pascal kártyák már többet veszítettek az FSR2 nagyobb számítási igénye miatt, mint amennyit az FSR2 hatékonyabb algoritmusa hozott. A gyengébb RDNA3 és Lovelace kártyákon valószínűleg összességében még jobb eredményt ad majd az FSR3, míg az erősebb jelenlegi kártyák már elég számítási teljesítménnyel rendelkeznek ahhoz, hogy az FSR4 extra képességei többet hozzanak, mint amennyit az FSR4 komolyabb számítási igénye elvisz. -
hahakocka
őstag
válasz
Micsurin #67266 üzenetére
Elvileg arról beszéltek az interjúkban hogy később Driverrel lehet behozható lesz 7xxx genre is. de megjelenéskor elvileg only 9xxx amin megy. S ugyanez lesz az Nvidianal is, de ott úgy tudom a "szuper frame képességet' sose fogják megkapni csak pár kisebb újdonságot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest