- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sundesz #70884 üzenetére
Milyen remek időket élünk.
Az AMD kihozza az új szériát, ahol a csúcs kártya teljesítményben hozza az előző csúcs szintjét csak kevesebb VRAM-mal közel azonos áron, legalább mostmár valóban nem hulladék FSR-el.
Az nV pedig újra kiadja a 4080S-t minimum azonos áron, de 2x annyi kamu frame-el.
Lehet választani a kettő közül melyik szimpatikusabb. -
-
BerserkGuts
addikt
válasz
Sundesz #70495 üzenetére
Alan Wake-nél meg én nem értem nekik(computer base) mit jelent a high beállítás
mert 2x végig vittem a játékot 1x bekapcsolva 1x kikapcsolva de vagy van vagy nincs olyan nincsen hogy csak high. Viszont leszívja fölöslegesen az fps-t elég szép a játék nélküle is xD a legtöbb helyen. De sajnos észre venni egyes helyek pl: tónál meg nagyobb tükröződő felületnél vagy tükörnél hogy olyan noise=zavaró effektet raktak volna bele
-
-
olymind1
senior tag
válasz
Sundesz #70174 üzenetére
Persze fejlődtek, "reszeltek" rajtuk eleget, meg sokat javult a gyártás technológia is, 1200-1400 Mhz-ről felmentek 2400-2600 köré, gddr5 256bit-ről "upgradeltek" gddr6 128bit-re, lényeges memória mennyiség és sávszél változás nem történt, idestova lassan 9 éve (azonos áron).
Régen sajnos ATI/AMD-nél a közép kategória mindig megkapta az aktuális GDDR szaványú memóriákból a 256bites kiszerelést a 250$ dollár alatti árszegmensben (memória mennyiségről nem is beszélve), most az már 128bit-re redukálódott évek óta RDNA2-től kezdődően. Legolcsóbb aktuális 256bites 16 GB-os kártyák 500€-nál kezdődnek, a most megjelenőek meg ránézésre 650€-nál fog indítani.
-
-
hahakocka
őstag
válasz
Sundesz #70007 üzenetére
Hát igen erről beszéltem sokat már hogy a 3070 is 8gb helyett 12-16 gb al sokkal jobb lett volna s most ugyanez van amúgy a 4070 esekkel hogy bírnák, de vram el fog fogyni s ez egy filléres dolog az NV nek hogy meghozza , de nem mert felfelé akarja terelni a népet a még drágább kártyákhoz meg az évente kiadott super, Super Ti , s lassan majd? super Ti Ti kártyákhoz, míg az AMD mindig 1 kártyával megoldotta ezt.
Minimál RT szintű dologra látványvilág hasonlóság ügyileg jó példa a rajongók által készített Half Life Black Mesa HL 1 remake. Nagyon szép fény árnyék, tükröződések voltak, legyen az pocsolya, lámpa, real time fénytörés és változás. Vagy ami volt most a Dark Messiah RT extended edition trailerbe amin NV vel dolgoznak fanok és pár ex fejlesztője a gamenek. Jön az adott karakter és az árnya előbb ér oda szépen kidolgozva feléd ugye mint a való életben na ez is volt a Black Mesaban. Nvidia féle RTX metódus nélkül megoldva. Ott nem kellett semmi technikai követelmény a VGA-kon kötelezően ahhoz hogy megoldják. Ez üzlet is. -
X2N
őstag
válasz
Sundesz #70007 üzenetére
2-3fps? Nem kösz, jó lesz akkor a raszter is, vagy ha csak a tükröződések vagy a fények vannak RT-vel számolva. Teljesen nem fogom lebutítani a képminőséget 4K monitoron ezért.
Pkc83-Persze hogy az. Nem lehet jelenleg kötelezővé tenni. Majd akkor esetleg ha már chipletes GPU-t tudnak gyártani és 100-150eFt-ért kapsz 5090 teljesítményű kártyát. 1080p-1440p-re az már az átlagnak elég lesz hogy RT-vel játszhasson.
-
hahakocka
őstag
válasz
Sundesz #69969 üzenetére
Igen csak ott tök mindegy mert mindegyikkel játszhatatlan tehát pl pont ezért venni szinte mindegyiket felesleges kb. De 1440p ben se 60 fps RT volt DLSS-FSR el együtt egyikkel se. Ezért nem érdemes pl +30-40% okat ráfizetni a mostani 5000 esekre....
Raszterben meg eddig se volt gond AMD ken.Igen ez a difi hogy én nem tapsolok ezért pedig AMD oldalon vagyok. Ha nagy AMD fan lennék ezért és is annó mindenért tapsolnék
de nem vagyok
én kritizálom mindegyik oldalt s végül ezt vagy azt veszek ár -érték miatt főleg meg fogyasztás esetleg. Míg sajnos NV oldalon nagyon sok olyat láttam már eddig hogy szó szerint sokaknál mindenért megy a taps. Ezért volt fele-fele Intelem és AMD és majdnem így a vga-im.
Hát én úgy vagyok vele jobb a biztonság ez lesz 350w tuti ha felhúzták szépen. Az meg már nekem nem kell. A célom egy 200-300W fogyasztás közt max. S mellé jön egy 16 PIN hát nem étvágygerjesztő nekem. Nem akarok lutrizni majd kiderül úgyis akik elsőre megveszik mi lesz vele.
de tény hogy az 500-600W os 5000 eseknél erősebb az esély. De egy 5060Ti-5070 nél csak nem lesz vele gond.
-
ReSeTer
senior tag
válasz
Sundesz #69944 üzenetére
Az a baj, hogy egy 4070-es kártyához aminek majdnem ugyanott van a raszterje, az RT teljesítmény lemaradt nagyon.
Én azért szeretnék bizonyos RT beállításokkal 1080p-ben játszani, főleg ha jövőben még kötelezően elő is írja a gépigény.
AMD azt marketingelte, hogy most rámennek az RT-re nagyon, meg hogy market share.
Ezzel így nem lesz market share, nézhetnek majd megint, miért maradnak 10%-on.Én 7800xt kártyára számítottam nvidia 4000 közeli RT-vel, ugyanannyi pénzért.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Sundesz #69927 üzenetére
12Gb ennel a gamenel 1440p High 60 fps az ajanlott.
Amugy epp most neztem a TPU 2025-re frissitett test setup es jatek listat, az ujrateszt alatt sem olyan veszes a kep, ahogy ezt lefestik.RT alatt meg valamiert egyre jobban csusznak le a Radeonok.
Plusz ugye most jonnek a textura tomorito eljarasok, szoval ez segithet a kevesebb vrammal rendelkezo kartyakon.
-
-
Quadgame94
őstag
válasz
Sundesz #69142 üzenetére
Itthoni árakról nem tudok. Külföldi teszt oldalak amikor kijött hozták a 3080 árát és 550-600 dollárt írtak. HWU árváltozásos videóit néztem mindig. Már 2022 végén volt 650-700 dollár környékén 3080.
Viszont nézzük az MSRP árakat: 3080 699 USD, 4070 599 USD. WOW 100 dollár minusz. Na ez már valami
Nyílván tudom, hogy a 3080 nagyon drága volt kb 2 évig. Viszont a többi kártya is sokat ért. 93 ezerért vettem 5600 XT STRIX-et, majd 4 hónap múlva 190 ezerért adtam el.
-
X2N
őstag
válasz
Sundesz #69114 üzenetére
Az kevés hogy volt raszter és RT teljesítménynövekedés ha közben a fogyasztás és az ár is nőtt. Ez nem fejlődés. A 30-as széria amúgy is botrányos volt a Samsung node miatt fogyasztásban. A 4070-es kártyának volt "normális" fogyasztása a teljesítményéhez képest a TSMC node-hoz képest, előrelépés nem volt.
-
Callisto
őstag
válasz
Sundesz #68996 üzenetére
Az árazás nincs az AMD kezében egyáltalán. Akkor lehetne csak az ár feletti kontrollt kézben tartania többynire, ha kizárólag közvetlen tőlük vehetnénk kártyát és mindenki csak egy darabot.
Ennek oka pedig, hogy a kisker/nagyker beárazza úgyis teljesítmény szerint a konkurenciához. Itt be is zárul a kör. Minek adna olcsóbban valamit bármelyik cég ha a kisker beárazza saját maga. -
-
hahakocka
őstag
válasz
Sundesz #68660 üzenetére
Gondolom az új gamekből pont az NV sponsorokat raktàk be èv vègèn S most èv elejèn sok volt. Pl Stalker 2 Kingdom Come Deliverance 2 Sundesz, kemèny 1% előny lehet full NV sponsor gamek tesztjei el? Computerbase eleve mindig NV fele hajló volt sokszor a válogatásaival. Azèrt egy Techtesters Gamer Nexus HWU 50 game tesztjének jobban hiszek melyek rèszletesebbek is.
-
joysefke
veterán
válasz
Sundesz #68635 üzenetére
Igen az ő tesztjükben jól teljesít az RTX és ezen belül a 4070 is. Máshol meg a 7800XT raszterben bőven hibahatár felett gyorsabb mint a 4070. Pld HUB/Techspot:
https://www.techspot.com/review/2947-nvidia-geforce-rtx-5080/ -
válasz
Sundesz #68640 üzenetére
8GB-ról bebizonyították, hogy van már pár játék, amelynél kevés 1440p meg felette.
12GB-ra nincs példa, szal innentől fogva kb. mind1, elég lesz egy ideig a 12GB is. Steam harware surveyen brutális, hogy az első dedikált AMD VGA a listán a 6600 - 8GB rammal.
Előtte _mind_ Nvidia.
-
yarsley
aktív tag
válasz
Sundesz #68389 üzenetére
Szerintem kifutó termék, és az utolsó darabok árát felhúzták.
PCPartPickeren meg van pár alap model 500 USD körüli áron, de a kifutó kártyák jó része fel lett árazva az egekbe, lol -
S_x96x_S
addikt
válasz
Sundesz #68389 üzenetére
> 830 USD a 7800 XT, mi a fene? Itthon 550 USD áfával.
valószínüleg nem ezen az áron került a best sellers helyre,
csak amikor már néztem akkor már nem volt akció.Lehet, hogy csak a szokásos sales trükk
mert nagyon jól mutat, hogy 830 USD -ről 480 USD -re le van árazva ..
ami %-ban hatalmas engedmény. -
Alogonomus
őstag
válasz
Sundesz #63484 üzenetére
Igen Alzánál is van kb nettó 600 dollárnyi forintért 4070 Super, angol boltokban is van 600 kb nettó 600 dollárnyi fontért 4070 Super. Viszont van Alzánál bruttó 344 ezer forintért, vagyis nettó 770 dollárnyi forintért 4070 Super, ahogy angoloknál is van bruttó 690 fontért, vagyis nettó 730 dollárért 4070 Super.
Amennyiben a legtöbb érdeklődőnek jut 600 dolláros kártya, akkor erős konkurencia lehet a 4070 Super, de 650 dollártól kezdve már bőven az Alzánál is nettó 510 dollárnyi forintért megkapható 7800 XT marad a jobb ajánlat.
Ezért függ szinte minden attól, hogy a 600 dolláros 4070 Superből az érdeklődők 95%-ának jut kártya, 50%-ának, vagy 10%-ának. -
Alogonomus
őstag
válasz
Sundesz #63480 üzenetére
Ahogy a korábbi hozzászólásom utolsó szakaszában is írtam, a fő kérdés az lesz, hogy a Super kártyákból a hivatalos MSRP áron mennyi kerül a boltokba a következő hónapokban.
MSRP áron eladva - az értékesebb összetevők miatt - mind a 3 Super kártya jelentősen alacsonyabb hasznot generál, mint amennyit az elődeik biztosítottak. Az kérdés, hogy ezen a haszonhiányon milyen arányban osztozik az Nvidia és az adott gyártó, de az előzetesen kiszivárgott bolti árak alapján az látszik, hogy a gyártók a minimálisnál felszereltebb modelljeiket már érezhetően drágábban küldik a boltokba. Az MSRP áron kapható változatok jó eséllyel indulhatnak "csatába" az Nvidia mindshare hátszelével, de a 10-15% felárral súlyosbított OC modellek már nem igazán lesznek a non-Super variánsoknál lényegesen jobb ajánlatok. -
HSM
félisten
válasz
Sundesz #59393 üzenetére
"A 7900 XT valójában a 7800 XT"
Szerintem helyesen jártak el abból a szempontból, hogy a x800-as sorozat eddig tipikusan 256bites volt, az efelettiek kerültek az x900-as szériába. Számomra inkább a 6900-as lógott inkább ki a sorból, különösen egy 6800 és egy 6800XT nevű testvérmodellel... Annak kellett volna inkább 6800XTX-nek lenni.A 4080 esete viszont erős lett volna, különböző GPU-val, lényegesen különböző shader-számokkal, és bit-szélességgel. Persze, volt hasonló pl. a GTX1060-nál, de ott legalább csak minimális különbség volt a shader-számban, úgy az még belefért a 3GB/6GB modell differenciálásába.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Sundesz #59100 üzenetére
> Vicc, ez az infó miért titok?
Ez is része a "játéknak".
Amúgy így nem lesz annyira öldőklő a másodpercre pontos teszt megjelenítés.Ha az AMD vicces kedvében van, akkor nem is egész órát fog megadni,
hanem valami rejtélyes óra - percet ..Amúgy meg aki kíváncsi az stresszes lesz és az meg a tudomány szerint öregít.
-
Alogonomus
őstag
válasz
Sundesz #59100 üzenetére
Az sem kizárt, hogy más NDA időpont vonatkozik a nagy olvasottságú/nézettségű igényesen tesztelő oldalakra, hogy az első mondjuk egy órában biztosan ne kerüljön ki félrevezető teszteredmény/megállapítás. Utána pedig jöhetnek a helyi kis tesztelők, akik a saját nemzetük anyanyelvén is bemutatják a kártyákat.
-
törölt tag
válasz
Sundesz #50635 üzenetére
Nem volt sehol elnevezve XLnek mindenhol sima 6800nak volt írva.
Nem tudom ezt most honnan veszi Yuko.
Inkább az a veszélyes hogy a média már úgy tálalja hogy 2,5 GHz fölötti példányok is várhatók.
Jó a 2.501 is felette van, de hát nem kellene. Ez már így is brutál.Yuta: jó az új fekete pólód régi kékkel mi van ? Emó lettél ?
Mondtam hogy ne sértsd meg az NDA-t csak mi ketten tudhajtuk hogy gyorsabb mint a 3090
este viselkedjél mert veled akarunk itt holnapután popkorozni hatkor -
Devid_81
félisten
válasz
Sundesz #49061 üzenetére
Az elso Navik nagyon jok voltak/azok is meg mindig.
Szamomra is teljesen kellemes meglepetes volt, fogyasztas/teljesitmenyben szo szerint nem ezt vartam, valami Polaris 2 szerut vartam oszinten
Foleg az volt mellette kellemes meglepepetes, hogy GCN-rol valtottak, pedig szinte egesz vegig errol ment a dumalas, hogy ez lesz az utolso GCN, majd jon a valtas, erre jott is
Nem tudom mennyire csiszolgattak a Navit azota, nem tudom a Big Navi mire lesz kepes, csak ovatosan remelem, hogy felnott a feladathoz
Oszinten megmondom nekem a 3080-10% is teljesen elegendo lenne ha azt adnak vagy $50-100-al olcsobban, es foleg ha mellette kaphato is lenne, nem csak paper launch mint a masik oldalon ami van
Az uj konzol generacio mellett biztos vagyok benne, hogy remekul fog oregedni az arch, sok evig jo lesz -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Sundesz #48921 üzenetére
Mazda rohad. Sajnos. Ami siralmas 10+ millióért.
A másik érv, ami a VW mellett szól, hogy a távolkeletiekhez általában drága az origi alkatrész, de néha még az utángyártott is. Már ha van...
E mellett elég erős német bias van itt Mo-n. Aki egy kicsit is feljebb kapaszkodott az átlag kispolgárnál, annak mindjárt Audi-BMW-Mercedes... Nem Lexus-Infinity...
-
törölt tag
válasz
Sundesz #48923 üzenetére
Jaj ne haragudj ötezret írtam ?
6ot akartam.
Csak arra utaltam AMD ismét több memóriát ad a kártyáihoz.
De ne dőlj be azoknak a kommenteknek ahol a 2,5 GHzes Navi 22 es kártyát következő hónapra mondják.
Nem véletlenül van az hogy NV már tervezgeti a Super széria kiadását a dupla memóriákkal, de ugye az már nem annyi pénz lesz hanem plusz plus plus.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Elektromos autók - motorok
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Kuponkunyeráló
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Parfüm topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest