-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
Minden AI-s dolognak kell valamennyi VRAM a működéséhez,
úgyhogy én a " neural rendering" -től nem várnék megoldást.
(persze tévedhetek) Az is lehet, hogy majd a DLSS4 része lesz.A VRAM gond enyhítésére többet segíthet:
- a PCIe5 [ gyorsabb Rendszermemória <--> VRAM adatmozgatás ]
- Blackwell-ben megjelenő GDeflate hw-res ki-tömörítési támogatás" Nvidia introduced RTX IO back in 2020 as a way to shift load from the CPU onto the GPU to speed up game asset load times. It's a part of a wider industry push to integrate GPU decompression into games including AMD's SmartAccess Storage, Microsoft's DirectStorage, and Khronos Group's Vulkan API. They all rely on an open GPU compression standard called GDeflate.
Blackwell's new Decompression Engine specifically accelerates GDeflate" [ link ]------
Szerintem mindkét cégnek lesznek nem várt meglepetései a mostani bejelentéseknél.
az árak csak a gyártás felfutásával fognak normalizálódni.
Vagyis én csak április után várnék ár-teljesítmény korrekciót a cégektől
( mind az AMD mind az nVidia részéről ) -
PuMbA
titán
és hahakocka: Az is fontos, hogy mit fog mutatni az NVIDIA. Ők ugye 1 lépéssel általában előrébb járnak. Kérdés, hogy most mekkora lesz ez a lépés. Lesz-e akkora fejlődés a 4000-res széria után. Lehet olyat mutatnak, ami miatt hiába lesz simán drágább a kártyájuk, az árkülönbség megalapozott lesz az AMD-vel szemben.
-
M.T.
senior tag
-
PuMbA
titán
Én már csak az Intelen látom, hogy valamit akar csinálni a játékosoknak
Nagyon várom a Battlemage kártyákat. XeSS-t fejlesztik nagy tempóban, ami jobb képminőséget ad, mint az AMD FSR 3.1-e. Az első generációs kártyájuk RT teljesítménye NVIDIA szint. Drivereik terén kiemelkedően fejlődtek hónapról hónapra. Egy gyártó aki meg akarja mutatni, hogy mire képes és mit tud, látható erőfeszítésekkel.
Szerk: Igen. Tegnap szereztem be a Ratchet & Clank-et és az XeSS általános módja simán jobb az FSR 3.1-nél. Intel VGA-n az XMX móddal nem kérdés, hogy milyen fincsi képminőség várna rám.
-
hahakocka
őstag
S főleg 4K rá talxltàk ki a DLSS T s az FSR -t. 1080p-1440p re egy 7700xt-4070-7800xtbőven elegendő. Kis kartyàknàl persze van èrtelme csak 2024 Ben 720p ről scalelni szerintem már gázos. S alacsonyfelbontásban alapból rosszabbá kèp is mintha pl 1440p ről mèsz 4K skâlázasra.
-
Chiller
őstag
Ez egy bizonyos szintig rendben is van.
Itt van például okáért a 48xx széria anno.
Akkor is padlón voltak az AMD eladások, és "cserébe" ott volt a 4850 fapad árért, illetve akinek kellett a közel top, de olcsón: annak a 4870.
Mindkettő (viszonylag) olcsón gyártható volt, és korrekt áron is adták. Most "pontosan" ez a helyzet a 79xx-ekkel (úgy értem olcsón adhatnák, és olcsón termelnék), de mégis inkább a pénzre mentek rá, ami azért is érdekes, mert most még ott a csilliárdokat termelő EPYC és CDNA részleg is. Tehát nincsenek rászorulva, egyszerűen ez (IS, IS!!! IS !!!!!! IS!!!!!!!! lásd amit az APU-knál leművelnek) egy elhibázott stratégiai döntés. -
S_x96x_S
addikt
> de igy a vásárlóknak kb az jön le,
és ?
- az AMD nem jótékonysági cég.
Amúgy miért nem az Inteltől várod az olcsó GPU-t ?- És a vásárlók eleve hajlamosak az összeesküvés elméletekre ..
és nem sokat tud az AMD ez ellen tenni.Aggódás helyett inkább terméket fejlesszen az AMD ..
pl. Még több olcsó APU-t hozzon ki.
vagy keressen még több beszállítót
( pl. a Samsung-on is várható gyártás )
Vagy fogja be az orrát és gyártasson az Intellel ..A régi túl-optimalizált - növekedésre építő világ nem jön vissza egyhamar.
( Az Optimalizáltság = Nincs tartalék a rendszerben )
és ha nincs tartalék a rendszerben akkor
bármilyen stressz ( Covid, háború, .. ) teljesen taccsra vágja a jól felépített beszállítói láncot.Amúgy a kevés gyártókapacitást okosan fel kell osztani,
és az AI-ra természetesen több jut.
Most minden cég az nVidia AI-s extraprofitjára megy rá ..
az AMD is .. -
S_x96x_S
addikt
> az AMD a piacszerzést elengedte és a profitra gyúr.
> A piacaszerzéshez be kellett volna áldozni a profit egy részét
> amit nem tettek/tesznek megazért ez nem olyan faék egyszerű ...
- Minden cég a profitra gyúr .. ez a kapitalizmus lényege, és a befektetők valamint a dolgozók is ezt várják el.
- Ha a gyártókapacitás (TSMC) a szűk keresztmetszet és egy egyik jelentős költségforrás, akkor nincs értelme felére csökkenteni
az árakat, mert úgysem tudnak annyit gyártani, amennyi kellene ..
- Nehéz piacot szerezni .. pl. CPU fronton is nagyon lassan megy az araszolás ..Mert hiába csökkentesz árakat,
hogyha a versenytárs (pl. az Intel ) még jobban csökkenti ..
https://www.theregister.com/2024/02/09/amd_grew_market_share_in/
Vagy felvásárolja előtted a TSMC kapacitás nagy részét,
mint az nVidia.2 tanulság van:
- az AMD-nek: Ide fortély kell és nem átgondolatlan árcsökkentés..
- A vásárlóknak: Ne az AMD-től várják az anyagi gondjaik megoldását ( ~ olcsóbb GPU ) -
-
PuMbA
titán
Van Vulkan-om, de erről tudtam, mert a neten is sokaknak ezért nem települt fel
Most már csak arra kell rájönnöm, hogy miért nem működnek a szenzor adatok. Az AMD driver, a GPU-Z és az Aida64 is rossz adatokat közöl. GPU 0 Mhz, memória 16-20MHz között. Feszültség 0V, néha fel-fel ugrik 0.8V-ra. GPU Power draw működik meg a hőfokok. Játékok tökéletes sebességgel mennek. Miner BIOS?
-
fLeSs
nagyúr
Tavaly novemberi pletyka és azóta az RGT már "kitalálta" azt is, hogy ebből nem lesz semmi.
Az RGT totál baromságokat szokott beszélni (legújabban azt, hogy a Blackwell 2.6x gyorsabb lesz - vagy mégsem - az Adánál, ugyanezt mondta anno a Navi 3x-ről is).
Teljesen hiteltelen és nevetséges clickbait pletyka youtube csatorna, a seggéből húzza ki a hülyességeit. -
Oliverda
titán
Örüljetek neki....
Kíváncsi vagyok, hogy végül bejön-e ez a teória.
-
Yany
addikt
Lol, így keletkeznek a pletykák. Az csak egy ironizáló post, nem a szerző írta. Claymore 40-nél továbbra sem jut feljebb. Nem is értem, ha az egyik bányászprogram készítője nem tud feljebb mászni 40-nél, akkor milyen holy grail lehet másnál, ami két és félszer nagyobb tempót fog kicsikarni ugyanabból a cuccból.
Itt egy másik post ugyanonnan: "Spoiler: Its between 35 and 40MH/s (like the 1:1 identical FE at about 1600Mhz). People spreaded wrong info here before - not for the first time. In order for miners to "break even" with the price of the card, they would have to mine between 20 and 25 months nonstop, leave alone the electricity bill."
-
M.T.
senior tag
-
törölt tag
A komment TweakTown-os de a róla való beszélgetés már Reddites:
"Vega64 Liquid Edition nowhere near 100MH/s" -- TweakTown. -
törölt tag
Azok jo tapok is, SuperFlower belesek tobbsegeben, nalam egy 1200-es P2-es van mar par eve, nem lesz vele gondod, nem veletlen adnak ra 10 ev garanciat.Japan minosegi kondik, osztalyon feluli minoseg minden tekintetben.
(#32254) HSM: tap eleg is es jo is nalam, CPU Ryzen 1700-as, viz hut mindent. A BIOS nalam is kerdeses, meglatjuk lehet-E babralni majd kesobb, a vizesek biztos jobban ki lesznek engedve, illetve volt par video ahol siman alulfeszeltek es magasabb orajelet ertek el vele.
Hetfotol kiderul minden.
-
-FreaK-
veterán
Félig volt csak az, gyanítom, hogy nem, de azért valami megközelítő tippeket vártam volna a kártya fogyasztására. Már az FE-vel született tapasztalatok után éreztem, hogy valszeg tápcsere lesz ebből.
Jelenleg a húzott GTX970 és 6600k@4.4Ghz alá bőven elég a 400-as táp, kérdés, hogy mennyivel fog többet fogyasztani a Vega, de majd hétfőn kiderül.
Most nézem, 970 tdp: 145w Vega 64: 295wA topicgazdának meg gratulálok a hsz. törléshez.. annyira azért nem elrugaszkodott a téma a fogyasztásról szerintem..
-
PuMbA
titán
Ennyi pénzért már 80+ Gold tápokat lehet kapni 400-500W-ba vagy ahogy TTomax mondja kicsivel drágábban ott az EVGA Gold táp
400W-nál nagyobb táp egyébként csak akkor kell, ha valaki 150W-nál többet fogyasztó VGA-val rendelkezik, mert a processzorok semmit sem esznek: például egy Core i5 vagy Ryzen 5 csak 70W, egy RX570 fogyaszt 150W-ot, a gépedben a többi alkatrész fogyaszt 80W-ot és ezzel 300W-nál vagy, ami csak pillanatnyi maximum terheléseknél jön elő. Egy jó minőségű 400W-os táp bőven okés a legtöbb felhasználónak.
-
törölt tag
Igen abszolút igazad van, minden nézőpont kérdése.
Helyesen a kérdés így hangzik hogy ha egy kártya bányászteljesítménye 52,5 MH / s és 399 Euróba fog kerülni és egy másik kártya aminek a teljesítménye 63,4 MH / s és 499 EUROba fog kerülni akkor fog e ez annyira tetszeni a bányászoknak hogy kapkodjanak érte.
Igazándiból Gibbó nem hazudott, mert ha azt veszem hogy a Vizes nagy Vegával kezdenek akkor annak tényleg lehet 70 eltekintve attól hogy magasabb ársávban lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Filmvilág
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bittorrent topik
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest