- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Kajoszbobber #69287 üzenetére
Nem lesz 2x különbség a 9070XT és az 5090 között. Leginkább azért nem, mert a nagy GPU-k mindig rosszabbul skálázódnak, mint a kisebbek. Ez azért van, mert a parancsprocesszor azért nagyon meghatározza a feladatelosztást a GPU-n belül, tehát a nyers számítási teljesítmény ilyen szempontból nem túl döntő tényező, ugyanis a parancsprocesszort nem a gyártók nem a top lapkára tervezik, hanem inkább a középső(k)re.
Emiatt van az, hogy egy top GPU-ban hiába van kétszer több ALU, akkor sem jön ennyi gyakorlati teljesítmény ki belőle. Ez látszik az 5080 és az 5090 összehasonlításában is. Egyszerűen a parancsprocesszor nem a GB202-re van méretezve, hanem a GB203-ra.
De itt most kizárólag arra hívtam fel a figyelmet, hogy az adatok a TPU-ról rosszak, nem azok a 9070 XT paraméterei. És ennél többet nem is akartam hozzáfűzni.
A PH szerkesztőjeként moderálni nem moderálhatok. Ebben nem tudok segíteni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Kajoszbobber #69283 üzenetére
De most erről nem tehetek, hogy rosszul írja az adatokat a TPU. Csak azért mondtam, mert 22 TFLOPS-ot a 7600 XT csinál.
De tényleg ne engem hibáztass azért, mert a TPU-n rossz paraméterek vannak.
Hidd el, hogy én lennék a legboldogabb, ha a TPU odafigyelne erre.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Kajoszbobber #69274 üzenetére
> Kb mint a lapos föld hívők.....
Felesleges másokat minősíteni, és mindenkivel összeveszni.
Inkább érthetően jelezd, hogy mi a te igazi problémád
és hátha tud segíteni valaki
- a feláras RTX 5090 -esek beszerzésében.Amúgy hány darab kell?
"""
https://hardverapro.hu/apro/rtx_5090-et_keresek/friss.html
RTX 5090-et keresek!!!!!
Keresem a címben említett videókártyát, árban rugalmas vagyok ergo nem, NEM BOLTI ÁRON KERESEM (tisztában vagyok vele hogy mennek a dolgok, nagy kereslet zéró kínálat stb). Márka mindegy.
Megbízható eladónak utalok előre. Privát üzenetre minden esetben válaszolok.
""" -
S_x96x_S
addikt
válasz
Kajoszbobber #69271 üzenetére
A perplexity ( "deep research" módja ) 30 - 60% -ot becsül.
én meg csak 20-30% -ot becsültem."""
Egy 32 GB-os AMD RDNA4 GPU potenciális alternatíva lehet az Nvidia RTX 5090 vásárlók egy bizonyos százalékának, főleg a felhasználási területek átfedése miatt.
Az RTX 5090 a csúcskategóriás játékosokat, a mesterséges intelligencia alkalmazásokat használókat és a kreatív szakembereket célozza meg,
míg az AMD RDNA4 a játékosokat, az AI-t és a munkaállomás felhasználókat célozza meg.
Potenciális átfedés:
Játékosok és AI felhasználók: Mindkét GPU a csúcskategóriás játékosokat és a mesterséges intelligenciával foglalkozókat célozza meg, itt jelentős az átfedés.
Kreatív szakemberek: Ebben a szegmensben kisebb az átfedés, mivel az RTX 5090 kifejezetten a kreatív szakemberek számára is ideális.
Becslés:
Tekintettel az átfedésekre, a potenciális átfedés az RTX 5090 vásárlók 30-60%-a lehet, akik az AMD RDNA4-et is figyelembe vennék. Ez a tartomány a következő feltételezéseken alapul:
Felső határ (60%):
Ha az AMD RDNA4 nagyon versenyképes áron érkezik, és a játék és AI teljesítménye közel azonos vagy nagyon hasonló az RTX 5090-hez, akkor az RTX 5090 vásárlók jelentős része (akiknek a prioritása a játék és az AI) az AMD megoldását választja.
Alsó határ (30%):
Ha az RTX 5090 jelentősen jobb teljesítményt nyújt, vagy az AMD RDNA4 valamilyen okból (pl. driver problémák) kevésbé vonzó, akkor az átfedés kisebb lesz. A kreatív szakemberek egy része, akiknek fontos a CUDA támogatás és a speciális szoftverekkel való kompatibilitás, valószínűleg az RTX 5090-et választja.
A tényleges átfedés nagyban függ
- az árazástól,
- a teljesítménytől
- és a rendelkezésre állástól.
Ha az AMD RDNA4 lényegesen olcsóbb, miközben versenyképes teljesítményt nyújt,
akkor sok RTX 5090 vásárló számára vonzó alternatíva lehet.
""" -
S_x96x_S
addikt
válasz
Kajoszbobber #69261 üzenetére
egy 32GB RDNA4 - helyettesítő termékként - csökkenteni tudja a keresletet
és akkor nagyobb eséllyel jut neked RTX 5090ezzel nem azt mondtam, hogy mindenkinek jó alternativa,
de azt igen,
hogy a potenciális 5090 vásárlók ~ 20-30% -nak elég jó kompromisszum lenne.annak viszont nem sok értelme van,
hogy egyes leendő RTX 5090 vásárlók a kábel mizériát tovább fújják
- csak azért, hogy másokat elriasszanak - és jusson nekik végre egy példány. -
hahakocka
őstag
válasz
Kajoszbobber #69252 üzenetére
Borzasztó de màr 2 ève írom ha èszrevetted volna, hogy az MSRP T le kell tojni pont ezèrt is. Eddig is írtam mèg ràrakjâk Áfa T stb àtvàltást vâmot stb . Kèpzeld vàgom hogy az USA àr nem ugyanaz mint ami itthon lesz....Írtam hogy max 340-350 lehetne a bolti amerikai àrhoz kèpest nem szokott màr 30% difi lenni pl. De ezek se hivatalos ârak mèg. Nem lehet 100%ra venni. Egy biztos olcsóbb lesz mint a majdnem 500e Ft os 5070Ti. Èrdekes mód az 5080 is szuper drâgàn megy már ahogy vártam. S persze ott vannak a scalperek is.
-
yarsley
aktív tag
válasz
Kajoszbobber #69237 üzenetére
Az amcsi üzem csak gyártásra lett létrehozva, fejlesztésre, új node-ok tesztelésére továbbra is a tajvani üzemet használják.
-
Valdez
őstag
válasz
Kajoszbobber #69231 üzenetére
Van már USA-ban is nem (aszthiszem Arizona)? Bár azt nem tudom, hogy üzemel-e már.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Kajoszbobber #69229 üzenetére
> . Ugyan az a különbség lesz meg köztük.
ha lesz 40% -os VÁM ;
akkor a különbségre is rámegy
és akkor a 100 USD -s különbségből 140 USD különbség lesz. -
yarsley
aktív tag
válasz
Kajoszbobber #69231 üzenetére
Az oké, de a Trump védővám nem a chippekre van kivetve hanem kész termékekre. AIB-knek hol vannak a gyáraik?
Amúgy most hogy rákerestem, Trump lehet akar egy elég nagy vámot rakni a Taiwanon gyártott chippekre is... -
yarsley
aktív tag
válasz
Kajoszbobber #69229 üzenetére
Az tény, hogy mind NV-re mind Radeonra rárakódik, de én úgy tudom, hogy a kínai vám aktív, és csak a kanadai és mexikói vámra adtak egy hónap türelmi időt.
-
yarsley
aktív tag
válasz
Kajoszbobber #69222 üzenetére
>Lesz köztük 100$ ha letisztult és beáll a piac
Azért ezt még elég meredek kijelenteni, mikor még nem is tudjuk mennyi lesz a 9070XT induló ára. De nekem gyanús hogy Nvidia oldalon tartósan elszállnak az árak az AIB-k miatt (illetve hogy Nvidia majd 0 margint hagy nekik). -
Jacek
veterán
válasz
Kajoszbobber #69222 üzenetére
Kb.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Kajoszbobber #69202 üzenetére
OMG... mindjárt felteszem az alufóliasisakot.
Az EXPO amúgy memóriatechnológia. A memória órajelét és feszültségét befolyásolja.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Kajoszbobber #69197 üzenetére
Azért sejtik az okát. Az Intel és az AMD évente nagyjából párszáz olyan esettel találkozik, ahol megmagyarázhatatlan leégés történik. Amelyik esetet visszakövetik, ott jellemzően kiderül, hogy elszenesedett porszem okozta a gondot. Mivel nehezen várható el, hogy teljesen steril és pormentes környezetben építse a gépét a user, ez benne van, és igen, évente okoz párszáz ilyen panaszt, de mivel ez az eladott termékeknek pusztán a 0,0000x%-a, ezért nem különösebben foglalkoznak vele. Cserélik a dolgot garanciában, mert nem tudják magát a kiváltó körülményt javítani, ugyanis por a legtöbb helységben van.
#69198 PuMbA : Most poéntól függetlenül volt olyan dolog, amit nekem köszönhettek. Például a The Outer Worlds esetében megemlítettem nekik, hogy lehetne választható játék valamikor egy promócióban. Annyit mondtak, hogy meglátják mit tehetnek. Aztán választható játék lett, és küldték a hírt, meg azt írták, hogy "Örülsz, Vincent?".
#69200 Quadgame94 : De ezek teljes értékű számítási egységek. Csak azért működik ez a mód, mert fizikailag ott van mögötte az ALU, ha nem lenne, akkor sose tudnál kiszedni ennyi operációt a rendszerből.
-
PuMbA
titán
válasz
Kajoszbobber #69197 üzenetére
Abu85 adta le a drótot, hogy AI alapú legyen az FSR4
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Kajoszbobber #69193 üzenetére
Ezt már négy éve csinálják. Nem most kezdték el. A Xilinx csak bejött a képbe a felvásárlással, de még ne gondold, hogy nagyon sok stratégia épül erre. A Xilinxet az AMD jelenleg csak termékkapcsolásra használja, és egyelőre ennek jelentősége az autóiparban van a Versal 2-vel. Zabosak is a Xilinx korábbi partnerei, hogy elveszi az AMD tőlük a piacot azzal, hogy a Versal 2 dizájn árazása a teljes ADAS rendszerek árával vetekszik. És eközben az AMD folyamatosan teteti a hülyét, hogy nem tudják mi a baj, biztosítanak portokat a partnerek megoldásainak is, stb. Csak éppen nem teszik hozzá, hogy az autógyártók nem fognak külön MCU-t, AI gyorsítót, és CPU-t venni az FPGA mellé, ha az AMD FPGA-jában ez mind benne van egyben, és az AMD kifizetteti velük az összeset. Én is zabos lennék, mert jelenleg az AMD visszaél az erőfölényével, és valószínűleg erre perek is lesznek. Csak mire ezeknek eredménye lesz, addigra a Xilinx nem csak szimplán vezető szereplő lesz ezeken a szegmenseken belül, ahogy most, hanem az egyetlen.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Kajoszbobber #69193 üzenetére
> Látva a konkurenciát mer rég le kellett volna essen nekik ez amit leirtal...
hiába irogat Abu okosakat - nem mindig hallgatnak rá a cégek.
a 4090 -el is voltak problémák - erre most az 5090 -nél is."Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090"
https://prohardver.hu/hir/geforce_tapkabel_negy_vezetek_elvagva_mukodik.html -
S_x96x_S
addikt
válasz
Kajoszbobber #69184 üzenetére
a kérdés, hogy lenne -e piaci kereslet vagy sem.
és (mivel/ha) RDNA4 -ből nem lesz se 20 se 24 GB -os verzió,
csak a 32GB -os verzió opció. - szerintem lenne rá kereslet.ma 16GB -az ideális - két év múlva már 20-24GB lesz.
persze eztán nem a VRAM lesz a szűk keresztmetszet,
de szűk keresztmetszet mindig lesz. -
Quadgame94
őstag
válasz
Kajoszbobber #69189 üzenetére
Inkább azt hitték, hogy az FSR3 és RDNA3 elég lesz hogy kb. a piac 20%-át megtartsák. Nagyot tévedtek. Akik ezt gondolták páros láppal kéne kirúgni őket. Mondjuk nyílván az MCM/RDNA3-tól is többet vártak, csak ha a magszámot nézem akkor nem tudom miért...
6900 XT - 5120 SP
7900 XTX - 6144 SPEz alig 20% növekedés. Ettől hogyan lehetett várni 50-60 százalékot? Oké más architektúra... másabb magok... de akkor is.
Szóval sok mindenben elszámolták magukat a végére az AI/FSR kérdés volt a legkisebb gondjuk. FSR3 majd' egy évvel később jött mint a 7900 XTX
Ennyi hibát nagyon régen követtek már el egy generáció esetén... a nevezéktanról, árakról nem is beszélve.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Kajoszbobber #69182 üzenetére
tutkó hogy 50x annyi fogyna belőle mint a sokkal drágább rtx 5090 -ből.
> Savszel igényes feladatokban munkában szintén karcsú a 256 bit,
> hiába a rahedli vram.akkor te nem hiszel se a StrixHalo -ban, se az nVidia Digits -ben se.
( ott még több ram - még kevesebb sávszél ) -
hahakocka
őstag
válasz
Kajoszbobber #69168 üzenetére
Tesztelték már páran youtube-on és RTX 2000-3000-4000 esen se hozta ugyanazt az FPS t s képminőséget mint 5000 esekkel. 5000 esekre lett azért kitalálva s optimalizálva. Ahogy majd elvileg pár új AMD cucc is a 9000 esekre.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Kajoszbobber #69155 üzenetére
Nem volt ilyenről szó. RDNA4 only lesz. Egy ideig. Aztán lehet hogy majd RDNA3-ra.
-
PuMbA
titán
válasz
Kajoszbobber #69155 üzenetére
Az épp elég
Az FSR is olyan, mint a DLSS, csak hát a minősége...
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Kajoszbobber #69144 üzenetére
> Az nv úgy játszik az amd-vel mint macska az egérrel,
> szegmentalhatott volna úgy is hogy az amd dvga divízió kapitulál,
> semmiből se telne neki.Ha az nVidiának "semmiből se telne", akkor már rég megcsinálta volna.
amúgy nem hiszem, hogy kapitulált volna az AMD GPU divízió.
És az nvdiának elég baja, hogy
- egyrészt szétválassza a gaming és az AI szegmens-t ( az árazás terén )
- de annyira ne, hogy a Microsoft Co-pilot követelményeket a gaming is teljesíteni tudja.Ezen kivül,
az AMD az UDNA -val egyesítette az AI + Gaming -et, ( vagy legalábbis fogja )
ami megint visszateszi a térképre az AMD dvga csapatot.és az nVidia 80% piaci részesedéssel - nincs értelme árversenybe menni,
mert többet veszít az nVidia - mint nyer vele.Az AMD CPU esetén - még amikor átvette Lisa Su az AMD -t,
akkor az AMD CPU részaránya se zuhant be 10% alá - akármennyire is jó volt az Intel.
Ha egy cég makacs, akkor nehéz letolni a piacról - hogy teljesen feladja. -
Quadgame94
őstag
válasz
Kajoszbobber #69110 üzenetére
Neked lehet fontos, de elfogult vagy így mindig úgy kell csavarni, hogy abból pozitívan jöjjenek ki. Nem a rasztert szrták le. Az árazás a lényeg. 5070 Ti lassabb lesz a 4080 Super-nél az ára meg bőven 900 dollár lesz
Ez ám az előrelépés. Lehet majd nyáron már lehet kapni 750-800 dollár környékén, de ez akkor sem valami nagy előrelépés. És igenis ez szerencse az AMD-nek, mert az NV szegmentálhatott volna másképpen és adhatta volna olcsóbban is, jobb ár/érték aránnyal őket. És akkor most tényleg 500-550 dolláros Radeonokról beszélnénk.
-
X2N
őstag
válasz
Kajoszbobber #69131 üzenetére
Azt lehet. A rommá veri az +23%-ot jelent? A 7900XTX meg Price/Perf-ben veri rommá a 4090/5090-est, és hatékonyságban sem annyira rossz.
-
X2N
őstag
válasz
Kajoszbobber #69125 üzenetére
Mert nem a TSMC-nél lett gyártva a 30-as széria a 40-es széria meg át lett nevezve. Így az átlag nem fogja tudni összehasonlítani hogy mi mihez képest előrelépés. Jó lenne ha előbb az előző szériához hasonlítanád, és csak utána a versenytárs kártyájához.
-
X2N
őstag
válasz
Kajoszbobber #69120 üzenetére
20-as szériához hasonlítsd. Ne az AMD-hez.
b. Az RX 7900 XTX nem fogyasztott jelentősen többet mint a 6950 XT. Csúcsáramok terén viszont sokkal jobb mint az előző 6900-as széria. Még annak ellenére se hogy chipletes dizájn... 30%-al gyorsabb is a kártya mint a 6950XT, és több vram-ja van, és nem DRÁGÁBB mint az előző kártya. -
Pkc83
őstag
válasz
Kajoszbobber #69113 üzenetére
Én a Resi remakekre gondoltam elsősorban, azok eddig mind hiba nélkül futottak nálam, és nem kellett hozzá semmilyen kamu fps sem.
-
Pkc83
őstag
válasz
Kajoszbobber #69110 üzenetére
"Ez legalább annyira fontos mostanában mint a brute erő."
Igen fontos de csak azért mert a játékfejlesztők szarnak bele az optimalizációba.
Tisztelet a kivételnek, például Capcom.
Ha nem így lenne akkor a jelenlegi hardverek mindenre is elegek lennének raszterben mindenféle csoda dlls vagy fsr nélkül is."csak most raszter helyett leginkább soft részen lépett előre."
Ez rendben is lenne, ha a szoftvert nem brutális hardver áron akarnák eladni.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Kajoszbobber #69095 üzenetére
A filozofikus kérdésre
"hogy lehetsz-e okosabb mint egy AMD marketinges?"
a válasz az, hogy lehetsz - csak nincs semmi haszna.de ugyanez a válasz arra a kérdésre is:
"hogy lehetsz-e okosabb mint egy NVIDIA marketinges?"és amúgy is - műszakisként ne akard megérteni a marketingeseket.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Kajoszbobber #69084 üzenetére
> El vagy cseppet tevedve, nem a ti utotagra gondoltam, ha nem a titan-ra.
nem vagyok gondolatolvasó.
és remélem lesz az ADA és a Blackwell -ből is TITAN,
mert ha nem lesz, akkor egyesek azt gondolhatják,
hogy nincs csúcskategória az nvidiánál.> megnyugtatták mindenki értette mire celoztam,
hasonlóan - ahhoz amit én írtam, mert azt is mindenki értette .
én nyugodt vagyok.--------
az XTX simán csak egy marketing jelző
és erősen kapcsolódik az XT -hez,
amit az AMD úgy értelmez ahogy akar.És a "GRE" is egyre több mindent jelent
AMD kills 'Golden Rabbit Edition' GRE branding, renames it 'Great Radeon Edition'a lényeg, hogy az AMD RADEON számozása megváltozott,
és a csúcs - nem az XTX
( és amúgy se értem, hogy melyik AMD weboldalon olvastad ezt)
hanem a 090 -lesz. -
S_x96x_S
addikt
válasz
Kajoszbobber #69077 üzenetére
ezen még felesleges vitatkozni, most még semmi se végleges.
az XTX csak annyi, hogy az XT -nél tovább optimalizált,
minden modellnél eltér a pontos jelentés.>Eleg nagy baj egy mid tier kartyan a top kartya jeloles, de hat kinek mi....
ha már kérdezted ;
akkor amúgy engem egy rossz tápcsatlakozó
jobban zavar egy top kártyán mint egy XTX jelölés.de hát kinek mi ..
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Kajoszbobber #69073 üzenetére
~ Product is king; marketing is queen
ha az RDNA4 - 9070 - sikeres lesz, akkor nem hiszem, hogy baj lenne az XTX -el. -
válasz
Kajoszbobber #69068 üzenetére
Mondjuk én ennek örülök amúgy, azt is el tudom képzelni, hogy a megmaradt AMD vásárlói magnak tényleg az RT nem volt fontos, viszont így aki Váltani akar Nvidiáról nem érzi úgy hogy nagy kompomisszumot köt.Aztán persze meglátjuk hogy sikerül ez a valóságban.
Ez egy kockázatos vállakozás volt az AMD részéröl, hatalmas hype vonat van, vékony jég.Azonos áron(és 10 % előnyért sem) nem fognak átjönni az emberek.
Szerintem Nv nem sokáig tartja ezt a gent piacon szerinten. 3 nm Geforce vonal MCM lesz legalább is jensen ezt hagoztatja kb 5-6 éve hogy 3 nm felett nem érdemes ezt meglépni.
RT és DLSS komoly fegyvertények, muszáj volt erre lépni. -
válasz
Kajoszbobber #69065 üzenetére
[Radeon RX 9070 XT GIGABYTE GAMING OC UNBOXING]
Szintén 900 Watt tápigény 3x8 pin. ( 7900XTX nek 800 volt.)
A referencia 750 watt lesz tápigényben,2x 8 pin.szerintem nagy lesz a szórás a kártyák és a teljesítmény között. lesznek játékok ahol 7900XTX meg lesz ahol 7900 GRE.
Lesz ami 260 wattot eszik meg lesz ami 450 körül.teljestményben meg lesz eltérés 15-20 % is ezek szerint? vagy mi?
Kíváncsi leszek erre a káoszra mi sül ki ebből. -
válasz
Kajoszbobber #69047 üzenetére
Szinte biztosan kijelenthető vs szinte biztosan kijelenthető. Igaz az adatokban van változás de ez mellékes, hetente kijelenthető valami eltérő szinte biztosra. Fájdalmas. -
Quadgame94
őstag
válasz
Kajoszbobber #69044 üzenetére
A szövegértési képességeidből kiindulva neked biztosan így tűnik. MSRP árnak én mindig is 600-650 dollárt láttam reálisnak. Ha ennél kevesebbet/többet írtam azt kontextusba helyeztem: Ha lassabb lesz és/vagy gyorsabb stb.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Kajoszbobber #69040 üzenetére
650 Dolláros írtam kb két hete is
-
Devid_81
félisten
válasz
Kajoszbobber #69025 üzenetére
Feb 28 delutanig ez fikcio marad, ha market share-re gyurnak akkor nem ennyi lesz az ara hanem kevesebb.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Kajoszbobber #69028 üzenetére
Az NDA lejártakor lehet írni a tényleges adatokat. Addig nem tehetem meg. De annyit mondhatok, hogy mi nem igaz.
-
válasz
Kajoszbobber #69025 üzenetére
Jah, a 750 usd az reális, és már ez is keményen belemar az AMD nyereségébe.
-
törölt tag
válasz
Kajoszbobber #69015 üzenetére
Engedd el a dolgot, és ha van időd keresd vissza mit művelt Abu a Switch megjelenése körül az infókkal és hírekkel. Egyet se kellett volna tudniuk eladni ahogy Abu beállította a sztorit aztán eladtak 150 milliót.
Ugyan ez folyik a Switch 2-vel. Szar öreg hardver és amit még ki tud találni.
Amiben nem amd van az számára üldözendő. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Kajoszbobber #69017 üzenetére
Az AMD GPU-kat tervez. Annak a nagy része IGP, nem csak dedikált GPU. Meg igazából amerre az Intellel mennek, pont az Apple dizájnok miatt, nem is igazán látják kritikusnak a GPU-kat, mert nem sok PCI Express sávod lesz majd a következő mainstream platformokban. Veszel két SSD-t és nem tudsz már hova rakni VGA-t.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Kajoszbobber #69015 üzenetére
Bár ez még nem publikus infó, de egy T239-es dizájn került bele. Ez ugyanarra az alapra épül, amire a T234. Annyi történt a T239-ben, hogy kivették a T234-ből az autóipari rendszereket, illetve a biztonsági és redundáns funkciókat. Emellett csökkent a processzormagok és az IGP multiprocesszorok száma, ahogy megfelezték a memóriabuszt is. Tehát igazából a T239 egy butított T234-es Orin.
De az alapegységek megmaradtak az eredetiek, csak Cortex-A78AE helyett Cortex-A78C-t kapott, ami nem az autóipari verziója a dizájnnak, hanem a normál. Az Ampere IGP sem az autóipari kiadást kapta, hanem megfosztották az ide való részegységektől. Ez egyébként nem az az Ampere verzió, ami PC-be megjelent, hanem a butább, korábbi kiadása, amit az Orinba terveztek. A PC-s kiadás modernebb volt, jobban a grafikai munkára volt kialakítva, mert az Orin ugye nem dolgozott grafikai számításokkal, annak ellenére, hogy támogatta ezeket, de nem ez volt a fő profilja. És azért nem felfelé frissítették a részegségeket, mert a PDK, amit az Orinnál alkalmaztak nem támogatta a PC-s Ampere verziót, vagy a modernebb ARM magokat, tehát át kellett volna tervezni a teljes dizájn, akkor meg már minek az Orint alapját használni, össze tudtak volna legozni, egy modern rendszerchipet, modern ARM magokkal és modern IGP-vel. De mivel fontos volt, hogy ne kellejen rá költeni sokat, ezért inkább az eredeti PDK-n belül támogatott dizájnokat használták fel hozzá. Ezért van az, hogy hiába lesz 2025-ös a lapka, akkor sem tartalmaz 2017 után tervezett hardverelemeket.
Technikailag tényleg ne várjatok el sokat a Switch 2-től, mert óriásig fogtok csalódni benne. Miközben amúgy a konzol a maga módján tök jó, mert iszonyat jót lehet majd szórakozni rajta. De technikailag 7 éve elavult.
Írtam, hogy életciklusra. A Semi-Custom életciklusra dolgozó üzletág, hiszen egyszer tervezed le a dizájnt, és azt adod el addig, amíg a hardver létezik. Emiatt ugye nem is kritikus, hogy egy év alatt nagy nyereséget termeljen, mert tíz év múlva is árulni fogják. Egy PC-s terméknél azért kritikus az egy év, mert tíz év múlva már nem vásárolható meg.
Nem teljesen értem, hogy az AMD-t milyen szarból kell kihúzni? Jelen pillanatban növekedő pályán vannak, és az Intel még évekig nem jelent veszélyt rájuk. Sőt, jelenleg az AMD meg tudná venni az Intelt, ha akarná. A teljes céget. De fordítva ez nem lenne lehetséges. A jelenlegi piacon az Intel jelenleg az egyetlen cég, amelyiket ki kell húzni a szarból, de ügyködnek rajta sokan. Csak nem igazán eladható, amit kínálnak. Volt szó ugye AMD-vel való egyesülésről, de az AMD-t se igazán érdekli, mert nem tudnak mit nyerni belőle. Kapnának olyan CPU és GPU technológiákat, amiket már meghaladtak. Szóval nem érdemes ezzel az üzleti lehetőséggel törődni. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Kajoszbobber #69013 üzenetére
A Switch 2 SoC egy Orin kódnevű dizájn. Az 7 éve került bemutatásra.
A Switch 2 mindenképpen annyi lenne, mert ez egy piaci réteget céloz, és azt azon az áron lehet a legjobban célozni. Csak a Qualcomm dizájnjával legalább olyan erős lenne, mint a PS4. Most viszont jóval gyengébb lett egy Xbox One-nál is. Nem gond persze, a Nintendo sosem izgult a grafikára, csak a visszafelé kompatibilitás ma döntő kérdés, és háromszor erősebb hardvert utasított vissza ezért az egy szolgáltatásért a Nintendo. Emiatt ma nagyon nehéz bármelyik konzolnál gyártót váltani, mert a numero uno fícsőr lett a visszafelé kompatibilitás.
A PS5 és az Xbox Series S/X nagyjából 10 milliárd dollárt tett hozzá a bevételhez az életciklus alatt. Nyilván egyébként lehet mondani, hogy az AMD most már nagyon drágán adja a dizájnjait a konzolgyártóknak is, de okkal teszik már. A visszafelé kompatibilitás követelménye miatt nincs igazi veszély arra, hogy lecserélik őket.
Ezt amúgy az NV is tudta a Switch 2-nél. Nem véletlenül adja már sokkal drágábban az Orint. Annak ellenére, hogy 7 éves dizájn.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Kajoszbobber #69008 üzenetére
És minden egyes PS4-5 user utálja ezt a megoldást. Persze jobb nincs, de egyértelműen látszik, hogy mi a felhasználói igény. A Microsoft például ezt sokkal jobban oldotta meg a saját Xbox családján belül. De mondjuk nekik azért könnyebb volt.
Az a gond, hogy a visszafelé kompatibilitásból elvárást csináltak. Ez nem volt az korábban, de azzal, hogy az lett például a Nintendo döntését is erősen befolyásolták. Eredetileg egy sokkal erősebb, nagyon modern Qualcomm hardver érkezett volna a Switch 2-be, de mivel igénnyé vált a PS/Xbox után a visszafelé kompatibilitás, így végül egy 7 éve is elavultnak számító dizájn jön. Annyira döntő tényezővé vált ez a szolgáltatás, hogy a Nintendo jobb üzemidőt, illetve háromszor nagyobb teljesítményt áldozott be érte.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Kajoszbobber #69008 üzenetére
És mindenki utálja is. Native PS3 futtatást követelnek már mióta a userek. És fog is jönni. Cloud gaming nagyon casual rétegnek oké. Oda megy egy Series S is bőven jó. Xbox egy halott platform. Ha Series S se lenne már rég lehúzhatták volna a rolót. Series X kutyát sem érdekli. Még a One-nál is gyászosabb a helyzet. Tök mindegy mit akar az MS. A Core réteg már lemondott az Xboxról. Akkor van benne potenciál ha végre rájönnek hogy a gamepass nem ad el konzolt. Windows Dual Boot adna el.
-
huskydog17
addikt
válasz
Kajoszbobber #68978 üzenetére
Ez alapján semmilyen következtetést nem lehet leszűrni a referencia változatra, mert nem tudjuk, hogy a Red Devil mekkora mértékben lépi túl a referencia fogyasztási keretét. Itt valószínűleg a Powercolor teljesen elengedte a power limitet a végtelenségig, mert mégis csak egy csúcs kategóriás custom design, a Red Devil mindig is az volt.
A PSU ajánlás mindig a teljes rendszerre vonatkozik méghozzá úgy, hogy abba bele kell számolni azt, hogy a felhasználónál lehet hogy egy hulladék táp van aminek a hatásfoka a béka segge alatt van.
Csakhogy még érthetőbb legyen:
RTX 4090 hivatalos PUS ajánlása: 850W -> TGP 450WRX 7900 XTX hivatalos PSU ajánlása: 800W -> TGP 355W
A referencia 9070XT (pl.: Reaper) PSU ajánlása tehát 750W, ami 50-el alacsonyabb, mint a 7900XTX esetében. Ez alapján például lehetne tippelni arra, hogy így a 9070XT referencia kereken 300 Wattos fogyasztási kerettel fog rendelkezni, de ez sem biztos még, főleg annak fényében, hogy még az is előfordulhat, hogy az utolsó napon adnak ki egy új BIOS-t, ami módosítja a power limitet, láttunk már erre is példát. Ezen felül az is lehet, hogy az energaimenedzsement az RDNA4-ben máshogy fog működni, mint a korábbi RDNA-kban, még semmit nem tudunk.
Piaci rajtig, illetve tesztekig semmilyen messzemenő következtetést nem érdemes tenni, de clickbaitnek jók az ilyenek.
-
huskydog17
addikt
válasz
Kajoszbobber #68973 üzenetére
Persze, hiszen ez egy sz*rrá OC-zett Red Devil, 3 darab 8 pin tápcsatival.
A nem OC-s referenciaváltozatnál 750W az ajánlott PSU.A non-XT 9070-nél pedig 650W.
-
Jacek
veterán
válasz
Kajoszbobber #68973 üzenetére
Hajaaa
remelem fake...
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
Kajoszbobber #68945 üzenetére
40% részesedés elérése úgy 2 éven belül lehetne a leg optimistább elvárás, és szerintem így is utalt rá. racionálisan kell gondolkodni.
Az AMD-nek fele annyi mérnökkel kell dolgoznia egy iszonyat erős konkurencia ellen, és jó hogy nem elvárás itt az hogy legyen 20%-al erősebb, és fogyassszon kevesebbet, miközben a gyártási technológia a legjobb esetben is ugyanaz. És akkor még a készletre gyártásról és összerakásról nem is beszéltünk. Persze lehetnek vágyálmok, és szép jövőkép, de inkább az kell hogy reálisak maradjana (és az emberek itt a fórumon is) hogy mi az ami tényleg elérhető.
Szerintem a legnagyobb hátrányuk az emberek, egyszerűen nincs elég ember, ekkora tempóban fejleszteni, hardvert is meg szoftvert is, és lehet hogy lehetett volna egy januári paper lunch, nagyjából ahogy nvidia is csinálta, de szerintem simán nem lett kész a cucc időben. -
Quadgame94
őstag
válasz
Kajoszbobber #68929 üzenetére
1. Tehát ha te állítasz valamit az nem "mesemondás" ha valaki mást állít az már az.
2. Tényleg nagyon nehéz elhinni, hogy a cégek egy terv részeként dobnak ki piacra termékeket. Igazi science fiction black mirror elképzelés.
3. Nem fontos végig járnod semmit. Sem itt, sem máshol. Mindenki leírhatja 1x vagy 2x mit jósol. Aztán vagy bejön vagy nem.
4. Nem kéne a saját gondolataidat mások szájába adni mert a taktikai részt senki sem állította itt. Ezt már csak te teszed hozzá, h ogy elbagatelizáld. Írsz egy teljesen logikus mondatot, miszerint az árazás egy terv része (duhh nyilván az) majd elbagatelizálod a következővel így az első álítást is megpróbálod hülyeségnek beállítni. Klasszikus slippery slope érvelés. -
Yutani
nagyúr
válasz
Kajoszbobber #68945 üzenetére
Ahhoz kihívóként kellene viselkednie, de nem azt látjuk, hanem az évek óta "bevált" stratégiát követik. Szerintem sz@r van a palacsintában, és nem feltétlenül arra gondolok, hogy ne lenne jó az új product line-up. Mert ha jó, attól még lehetnek bajok, például szoftveres, de az ellátás is lehet probléma, azaz csak keveset tudnak gyártani, és hiába áll készen a termék jó áron a piaci részesedés növelésére, ha nem tudnak mennyiséget biztosítani. Gyakorlatilag a 40%-hoz negyedévente többet kell eladniuk, mint előtte akár KÉT év alatt!
-
Yutani
nagyúr
válasz
Kajoszbobber #68934 üzenetére
Verseny pozíció szempontjából az AMD abszolút követő, tehát nem meglepő, hogy megvárja az NV-t. A piac szerzés így nem fog menni, hiába volt a nagy lózung a 40%-ról.
-
Jacek
veterán
válasz
Kajoszbobber #68938 üzenetére
Nagyjabol annyi, de mar igy is keves a 12Gb sok helyen, mar 1440p-ben is van pelda, a konzolok meg koszonik szepen elvannak...
-
Jacek
veterán
válasz
Kajoszbobber #68923 üzenetére
Dehogy kenytelenek, foleg hogy most a PC kezd pozicioba kerulni a fejlesztoknel..
Ez kb annyi hogy ultra texturarol lekapcsolsz mediumra es kesz a konzol..
Ja a 300k nv kartya meg behugyozik -
Yutani
nagyúr
válasz
Kajoszbobber #68932 üzenetére
Igazából az lehet az oka, hogy az NV középkategóriát meg akarták várni, nem mertek kezdeményezni. Most viszont már van egy NV release date, így jöhetnek ők is.
Szerk: Ebből következően ha az NV elhalasztaná a launch-ot, akkor az AMD szintén.
-
Sundesz
addikt
válasz
Kajoszbobber #68929 üzenetére
De amúgy most sem tudjuk miert halasztották a launchot. Ott voltak a kártyák a CES-en, meg az AMD
prezit is ott fújták le. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Kajoszbobber #68903 üzenetére
jó lesz nekem a Pulse.
-
válasz
Kajoszbobber #68905 üzenetére
-
válasz
Kajoszbobber #68903 üzenetére
Ez nekem nagyon tetszik amúgy másnak ahogy nézem nem. Viszont ez is új tápcsatis? Azt rejtették el lemez mögé?
Nem világos nekem a cikkből.
Az elég veszélyes szituációt hozhat megint... -
beef
őstag
válasz
Kajoszbobber #68895 üzenetére
A 150 USD is csak azért annyi, mert elfogadjuk a hazugságot
-
válasz
Kajoszbobber #68895 üzenetére
XFX-nek ez a magnetic ventije full menő amúgy
-
Pkc83
őstag
válasz
Kajoszbobber #68877 üzenetére
Biztos azért mert azokból eddig csak 3 darabot sikerült legyártani, és úgy meg nagyon drága lenne... Beleillene az NV bullshit marketingjébe.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Kajoszbobber #68877 üzenetére
cserélni kell a zsugák mellé csomagolt 12vhpwr vagyhogyhívják kábelt, mert kiderült, hogy spóroltak rajta 3 centet, amitől tűzveszélyes lett a motyó
-
Quadgame94
őstag
válasz
Kajoszbobber #68863 üzenetére
Ezek a feltételezések
-
Jacek
veterán
válasz
Kajoszbobber #68853 üzenetére
Szép új világ
Tudnám minek van még multi GPU támogatás...Még lehet
-
hahakocka
őstag
válasz
Kajoszbobber #68815 üzenetére
Árukeresőn 300-400-500e ft os monitorokat hozott csak ki 4K-ra.
Megnéztem most Alza-n itt is 4K ra ezeket hozza.
340-650e ft ig s többségében 31.5-32 colosak....Ha hozza ténylegesen a 4080 supert az miért ne lenne 4K s kártya??
85 fps átlag ultra 4K-n nem az? Kicsit ezt azt leveszel s akár még 100-120 is lehet belőle. 7900 XTX és 4080- nak ez kb az ereje. Ha 120-144hz, 240hz es monitort akarsz oda akkor meg 5090 se mindig elég kb
5080 tuti nem.
B580 egy nagyon jó kari volt addig amíg ki nem derült hogy pont a hozzá illő olcsóbb vagy középkategóriás procikkal nem az igazi. Remélhetőleg hamarosan lesz rá valami megoldás. Egy B770 jó lenne való igaz!
270-300e ért is jobb vétel lenne a 9070XT azért mint egy 430e Ft-os 5070 Ti. De kérdés a scalperek, Trump vámhatás ide ér e, hirtelen minden kifogy a készletekből stb hatás ha elér ide lesz ez is 400eDe az már más tészta.
-
Jacek
veterán
válasz
Kajoszbobber #68837 üzenetére
-
Jacek
veterán
válasz
Kajoszbobber #68823 üzenetére
55 G3 az azert faja.
-
Jacek
veterán
válasz
Kajoszbobber #68815 üzenetére
3 klattyintas es teljesen elheto a 4k.
Termeszetesen nem ultra es 240fps. -
Quadgame94
őstag
válasz
Kajoszbobber #68792 üzenetére
Kit érdekelnek a médiumnok? Az a lényeg én mit látok. Vagy te az alapján veszel valamit hogy más mit lát szépnek?
Más játékban láttam a differenciát. De inkább a megjelenítő zavart nála.
-
hahakocka
őstag
válasz
Kajoszbobber #68804 üzenetére
Mondom akciós azért ennyi csak, s azért nem a leglowabb fajta. S azért 4-5 szörös a difi árban.
Ha persze kint dolgozhatnák megint akkor más lenne a helyzet ennek ellenére lehet
S csak reagáltam mások korábbi kommentjére. Plusz ezek a OLED ek nem épp kis szobába valóak 32 vagy nagyobb méret nekem sok sajnos a mostani albérletben.
-
Jacek
veterán
válasz
Kajoszbobber #68792 üzenetére
Sajna a DLSS es tarsai olyan mint a CSOK, azonnal be epul a lakasok araba.
Itt azonnal be epul a fejlesztok lustasaga/idosporlasaba egyszeruen mar erre lovik be a cuccot.. tehqt alapvetoen tok haszontalan a cucc. -
Devid_81
félisten
válasz
Kajoszbobber #68788 üzenetére
De akkor minek hardwaret fejleszteni ezentul?
Eljutottunk oda amikor a 640k memoria mindenre is eleg, mar csak a tobbi cuccot kell kore hajtogatni es jok vagyunk
Csak letoltunk par extra FPS-st a Zinternetrol es mehet minden tovabbEngem pl erdekel, hogy felskalazas nelkul nativeban menjen amivel jatszok, szamomra meg mindig ugy nez ki a legjobban a legtobb jatek.
Ugyan a dlss tenyleg nagyon jo cucc mert nagyon minimalis romlassal magasabb ingyen FPS-t kapunk erte.
Ugyanakkor arra is tokeletes, hogy elhiteti a userral, hogy 1440p/4K monitoron jatszva 1440p-t vagy 4K-t lat, de amugy meg ez tavol all a valosagtol.Ezekkel a szoftveres csalasokkal lehet jol elsumakolni hogy az adott hw amugy nulla gyorsulas mellett is eladhato dragan, lasd RTX 5xxx szeria.
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
Kajoszbobber #68777 üzenetére
tényleg nem. és amúgy kellene? mármint úgy értem most. szerinted erre kéne fókuszálni?
-
hahakocka
őstag
válasz
Kajoszbobber #68779 üzenetére
Ott van sok tesztben csomó PT esetében vagy nagyon heavy RT ben még egy 4090-5090 is köhög néha DLSS együtt is.
Egy 7800xt el very high s ultra-n igen 4K 50-60 fps átlag (25-30 gamenél pl HWU n, Gamernexuson láthatod átlag 4K 53-55fps ennyi gamere, 1-2 apró dolgot leveszel már 60 meg is van) is lehet sok gameben 4K alatt is. Egy 12 gb os kártyának a high-very high is 4K ba nem életbiztosítás főleg nem egy 1% low és min. fps el. -
hahakocka
őstag
válasz
Kajoszbobber #68777 üzenetére
Hát azok még NV se nagyon játszhatóak amikor 4090-5090 en meg 30 fps el DLSS el
a PT. Engem az nem nagyon érdekelne
. Jó AMd n megy 10-15 el de mindkettő kb játszhatatlan kateg és főleg hogy a 4090-5090 nem 10 ft s úgy.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Kajoszbobber #68760 üzenetére
Pontosan, ezt maga az AMD nyilatkozta, hogy tudtak volna ok 4090 ellen valamit, csak sokkal nagyobb fogyasztasbol.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Kajoszbobber #68735 üzenetére
> Nvidia ledob 50 dollárt,
Az nVidia AIB partnerek meg rádobnak +100$-at;
"MSI and ASUS raise the prices for all of their GeForce RTX 50 Series cards"az "agresszív" nekem azt jelenti,
hogy az AMD is állja az árversenyt ( ő is ledob 50$ )
És az olcsóbb GDDR6 -al sokkal könnyebb reagálni az árakra, mint a drágább GDDR7-el.én örülnék egy kis árversenynek; ( ami persze az RTX5090 -et már nem éri el. )
-
válasz
Kajoszbobber #68713 üzenetére
Jah de azokhoz nem is nyúlkáltak, vitrinben pörögtek.
-
válasz
Kajoszbobber #68711 üzenetére
Mondta minden jutúber, hogy csak kamu pcb-t meg a hűtőt kapják meg fogdosásra, hogy csinálhassanak kontent.
-
joysefke
veterán
válasz
Kajoszbobber #68701 üzenetére
Hova arazzanak csorok agresszívebben, utolsó jelentésben már annyit nem kerestek a dvga piacon hogy megérje azon a részlegen a villanyt felkapcsolva hagyni.
Sehova.
Próbálták már ezt a masszívan alacsony árakkal piacot szerzünk dolgot éveken keresztül és akkor sem működött. Azok között akiknek nem elég az AMD által konzisztensen jobb ár/érték arány, hanem csak akkor hajlandóak nV helyett AMD-t venni, ha az "szarért hugyért van" nem fogsz olyanokat találni, akik a következő VGA-jukat majd azért vennék az AMD-től mert valamiféle márkahűség épült ki. Különösen akkor ha esetleg az nV is végrehajt egy relatíve szerény árkorrekciót. Azok között akik a masszívan alacsonyabb árra mennek nem tud az olcsóbb gyártó márkahűséget kialakítani.Ezek a dolgok többek között az ATI 4000-6000 szériákkal. Ki lettek próbálva és nem működtek.
Egyetlen dolgot lehetne ezzel elérni, mégpedig azt, hogy aki amúgy is AMD-t vett volna, márkahűség vagy az okán, hogy neki elég a jobb ár-érték arány megléte (ami mindig megvan) az nem olcsón hanem szarért hugyért tudná megvenni azt az AMD kártyát amit amúgy is megvett volna. Vagy esetleg vesz egy számmal nagyobbat ugyanazért a pénzért amit eredetileg rászánt.
Aki amúgy is nV-t venne, az pedig egy enyhe nVidia árkorrekció után -mert van az a pont ahol az nV is korrigál árat- olcsóbban vehetne nVidiát.
Remélem Busterftw nem veszi személyeskedésnek, de el tudod képzelni, hogy ő aki teli torokkal hírdeti, hogy az AMD-nek még olcsóbbnak kell lennie, majd az aktuális nVidia helyett AMD VGA-t vesz ha az AMD teszem fel csökkent még 10%-ot? Aztán utána a kövi generációnál amikor az AMD már nem tudja tartani az irreális árakat és picit csökken az árkülönbség nem megy-e azonnal gondolkodás nélkül vissza az nV-hez?
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Kajoszbobber #68701 üzenetére
Margin ettől még lehet rajta simán.
Ha többet adnak el , akkor több lesz a bevétel is. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Kajoszbobber #68694 üzenetére
Most van friss HUB QA , ott épp erről beszélnek az érkező 9070(XT) kapcsán.
Az AMD eddig nagyjából 20%-al volt olcsóbb úgy , hogy összességében elmaradt az Nvidiahoz képest.
Ez a stratégia nem működött, tehát:
-ennél agresszívabban kell árazni (legalább -30%)
-vagy ha megvan 1:1-ben a paritás (tehát ugyanaz a raszter/RT teljesítmény illetve ugyanolyan felskálázó minőség stb) , akkor lehet próbálkozni a 20%-al.Ez nem csak a márkahűségról szól.
-
Jacek
veterán
válasz
Kajoszbobber #68697 üzenetére
Van a marka huseg meg az okorseg
7800XT raszter 40%-al RT alatt 10-15%-al gyorsabb mint a 4050Ti 16Gb, mefis 30e dragabb az NV kartya es szerintem megveszik -
hahakocka
őstag
válasz
Kajoszbobber #68694 üzenetére
Hát igen
erről rég sokszor beszéltem márkahűség számít csak meg a DLSS-RT s a marketing is elég erős NV nél ugye. AMD nél nem mindig de nálam a marketing manapság már kb szitokszó
úgy általában minden esetén. Hogyan mondjunk félig igazat mestersége!
Mint a kommunikációs igazgatók
Mondom nekem volt 60-40% ban kártyám meg 50-50 ben CPU mindkét oldalról. Tud mindegyik ha akar, (rá költeni is
) de ezt értve a mismásolásra is
.
Ezért nálam rég az egyik legfontosabb az ár-érték arány, a vram most már a nagy textúrák, geometriák és 4K korában (főleg hosszú távra nem baj ha high-very high (akár ultra, de az felesleges sokszor) legalább megvan), és a raszter is fontos. DLSS-FSR se rossz persze ha van ki tudja 4K n elvileg nincs annyi artifakt, ghosting, lag stb. 1440p-1080p be már azért más a helyzet. Meg hát ott is csak a Quality ami igazán ér valamit. -
Devid_81
félisten
válasz
Kajoszbobber #68690 üzenetére
Ha nem viszik akkor kar gyartani szvsz.
Valoszinuleg vinni fogjak meg mert az xx60 egy rossz vicc, harmadik generacio ota nem fejlodik sehova sem, igy aki elorelepest akar mondjuk egy 3060-rol annak muszaj xx70-et venni mar. -
Jacek
veterán
válasz
Kajoszbobber #68690 üzenetére
Ertem
-
Jacek
veterán
válasz
Kajoszbobber #68688 üzenetére
Ezt ki mondta.hogy ez az elvaras?
Komolyan nem ertem hogy tudja megmagyarazni az ember maganak hogy pl.az 5070 12Gb-vel jon 2025-ben
300e+ HUF-ert ... -
Jacek
veterán
válasz
Kajoszbobber #68686 üzenetére
Also kategorias kartya? 4070S?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Kajoszbobber #68668 üzenetére
ez az elmelet, a gyakorlat meg az, hogy bármekkora memoriat/teljesitmenyt pakolsz a gepbe, hamar megjelennek azok a programok, amik azt felzabaljak ; mikozben alig tudnak tobbet, mint a regebbi, még kevesebb erőforrásra fejlesztett motyók.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Kajoszbobber #68668 üzenetére
Amúgy te a nagy VRAM miatt keresel RTX 5090 -et ? ( az aprón )
32GB VRAM -al már tényleg van elég tartalék a rendszerben.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Kajoszbobber #68654 üzenetére
sose mondd azt, hogy "X memória mindenre elég, mert a szoftverfejlesztők bármikor képesek free() mentesen használni a malloc() -ot !"
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Kajoszbobber #68632 üzenetére
Emiatt kezdtem el en is csak mokolni, mert amugy rohadtul nem ertek hozza, meg az ilyen tuning dolgok sem erdekelnek, idom es kedvem sincs hozza. De a nitrokkal ugy voltam h csendesek alapon is..hat nem.
Nalam alapfeltetel h legyen csendes meg huvos a cucc. Na hat ez nem jott ossze.
Na hat lehet ezert vesznek sokan nvt. Fele annyi macera sincs az egesszel. Nalam meg egy gw ghost 4060ti is tok szuperul muzsikalt ilyen teren. (Pedig az a legolcsobb bazari fajta)
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Kajoszbobber #68629 üzenetére
A problema inkabb ott van h a hotspothoz van love a ventigorbe. Azt meg leginkabb akkor szoritod ertelmes hőfokra, ha elkezdesz vele erdemben jatszani. Vagy leszarod, es cserebe nezed h az m2-d meg a ramjaid 65C felett szorakaznak, a lapot is szetmelegiti, igy a hazventik is hangosabbak h valahova vigyek is a hőt.. na én ezt ott untam meg. Mert alapon a nitro+ oriasi csalodas volt, ilyen 1700as rpmel operalva terheles alatt es a fenti hofokokkal.
Na az msi 4070je (nalam ez a gaming szeria a 760ak ota a non plus ultra) ugy nez ki h maga a kartya gpuja nem ment sosem 55C fole, az m2 es a ramok sem voltak sosem 45C felett.. es kb 1000-1200rpmen jartak a ventijei teljesen kussban..ugyabban a házban.
De a procijaiknal is ezt erzekeltem anno (mondjuk a 2600x volt az utolso amit probaltam) h az Intelhez kepest dobbenetes kilengesei vannak idle is hofokokban, rangatva a venti fordulatot, ami kifejezetten duhito. Most se ertem a magam reszerol a hozsannat, a 12600kf-em 20Cal huvosebb mint egy 7600x..ami elvileg hudemennyivel effektivebb.
De lehet h user error. -
Quadgame94
őstag
válasz
Kajoszbobber #68605 üzenetére
Miután? Miért az NV a bemutató előtt elmondta a specifikációkat vagy mi? Ott is szivárgások voltak. Bár az igaz, hogy onnan sokkal több leak jött és az órejeleket leszámítva nagyon pontos is volt. Mondjuk pont az órajelek az egyik legfontosabbak.
-
válasz
Kajoszbobber #68596 üzenetére
Innentől rögtön adott lesz a kérdés: egy olyan gput, amit az AMD drágábban gyártat le az Nvidiához képest, képes lesz-e (a fullos változatát) 750 dollár alatt tartani, illetve a nem fullosat 600 alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Xbox Series X|S
- Revolut
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Futás, futópályák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Parfüm topik
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Eladó Apple Mac Mini 2012 vége / 12 hó tótállás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest