- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
válasz
ggbuffon1897 #70669 üzenetére
Nem rossz kártya a 4070 ne értsd félre, kisebb gépbe, ITX SFF méretben sokkal praktikusabb egy kisebb teljesítményű kártya mint egy 300+W-t fogyasztó. Nem kell nagy táp ami bírja a tranziens csúcsokat.
Valakinek nem gond hogy DLSS-t használ mert nem zavarja a képminőség romlás. Én nem szeretem. Kisebb felbontáson elég lesz még egy ideig.
Viszont ha 4K akkor oda teljesítmény kell, hogy 60fps alatt tudd tartani még minimum fps-t is. -
válasz
ggbuffon1897 #70663 üzenetére
Amit feljebb írtam. Pénzt akarnak keresni a kereskedők is.MSRP nagyon kis árrést tartalmaz talán 10 % körüli. Abból adózol aztán kb semmi nem marad. és hónapokig raktározták a kártyákat : Van aki azt írta 2 hónapot ült az RDNA4 készletén.
Én kereskedelembe dolgozok, ha valami 90 nap alatt nem forog ki egy bolt készletéről azt nem tartjuk többet. Most ezt kitekerték MSRP-n az újabb készleteken meg behajtják a 2 hónap pénzállást.X2N : Egyetértek. 2 hónap kell most a beállásnak.
-
D013
aktív tag
válasz
ggbuffon1897 #70656 üzenetére
7800XT tulajként még a 4070 Supert megértem, de a sima 4070-et semmi esetre sem ajánlanám már 2025-ben. A Superen is sajnos 12Gb vram van. Őszintén, utólag a 7900GRE-t kellett volna vennem, 4070 Super erő, de 16Gb vram. RT ezen a szinten nem érdekel, skálázás meg nem fontos nekem 1440p-n annyira, ha mégis az FSR 3 is teszi a dolgát.
-
X2N
őstag
válasz
ggbuffon1897 #70658 üzenetére
Az ami 4K kártya(minimum 60fps átlagban) és legalább 16GB vram-ja van.
Én 1440p-re nem vennék 1000usd-s kártyát. A 4070 és egyes variáció meg inkább effele tendálnak és nem 500 usd fele.
Nem feature kell hanem teljesítmény. Emlékezz vissza, aki anno 1080Ti-t vett az 5+ évig hasznáhatta úgy hogy kvázi mindent maximális beállításon lehetett hagyni. -
X2N
őstag
válasz
ggbuffon1897 #70656 üzenetére
Felső kategóriában nem érdekel senkit a fogyasztás. Gyenge az a kártya 4K-ra. 12GB meg kevés hosszútávon. Ha lehet választani 52 avg fps és 84 között az utóbbit választom. 50 fps átlagban az már kevés minimumokban.
-
hahakocka
őstag
válasz
ggbuffon1897 #70424 üzenetére
Az agyonhúzott AMD és NV kariknál ált mindig egy +40W többlet van legalább ezeket én se szoktam megvenni meg az 12P PIN es pl asszem. Az eleve OFF. Én ezért néztem az 1-2% al csak gyengébb 2/8 PIN es nem 340-350mm es darabokat most
.
Pokolkutya az a Heroes 3-4-5-6-ban van mi a baj vele?
Most pont az új Olden Era-ban nem lesz sajna helyette élőhalott kutya lesz
-
parandroid
félisten
válasz
ggbuffon1897 #70413 üzenetére
Aktuális akciók, vagy elárazások mindig okozhatnak anomáliákat. Ezek egyedi esetek. Ahogy az is, hogy én pl szintén 7800xt-t terveztem, de amikor szembejött egy 7900xt 280e ft-nak megfelelő euróért, tuf hűtéssel, akkor inkább azt vettem. Na, az is egyedi eset volt.
p
-
canadaa
tag
válasz
ggbuffon1897 #70413 üzenetére
Lesz 9070 Nitro persze. Viszont biztos nem éri meg majd árban.
-
parandroid
félisten
válasz
ggbuffon1897 #70403 üzenetére
A 7700xt nem egy rossz kártya, sőt… Ennek kellett volna 7600xt-nek lennie, azon azáron, amennyiért a 7600xt ment, és lehetett volna piaci reszesedést szerezni. A 7600xt meg egy vicc volt, az csak egy ráncfelvarrt 7600 némi extra rammal.
Német piacon amúgy sosem volt ekkora különbség az árak között (gyanítom, globálisan is ez a helyzet), az az 50 euró/dollár végig jellemző volt, annyiért meg egyszerűen nem érte meg 7700xt-t venni.
p
-
Callisto
őstag
válasz
ggbuffon1897 #70274 üzenetére
Mindenki érti szerintem, hogy egy 6 magos 65W TDP-s CPU nagyjából egy szinten van
teljesítményben mint egy 6+8 magos "hasonszőrű" 125W TDP-s CPU. (Single threaden egyik, multiban mások jobb. Utóbbi ugye nem csoda hiszen +8 low power magja van.)
Az tény, hogy árban is ugyanott van ami nem túl jó pozicionálás.Na de CPU nem ide való és itt én végeztem. Csak azért írtam le, hogy legyen újabb bizonyték az elfogulatlanságodra.
-
válasz
b.: köszi, nem ismertem, rakom is a tiltólistámra.
Majd keresek másikat ha lesz időm. -
S_x96x_S
addikt
válasz
- kéretik a CPU-s részt - "off topik" -ba tenni ( van direkt erre egy kapcsoló ! )
- ezen kívül az iGPU-s részre célszerű fókuszálni!
És az Intel is tudja, hogy az APU a jövő ! -
Quadgame94
őstag
válasz
ggbuffon1897 #70268 üzenetére
Hidd el itt pontosan mindenki érti miről beszélsz. Egy szubjektív véleményt írsz le aminek CPU fronton semmilyen valóságtartalma nincs. Te keverted az első hsz-edben ide a CPU piacot.
Átlaguser...olyan cimkékkel dobálózol amit nem lehet definiálni. Mit jelent az átlaguser? Már itt ezen lehetne vitatkozni rengeteget. Megfoghatlan dologra alapozod a véleményed. Nem definiálható mi az átlaguser.
Azt meg tartom, hha van ket kozel azonos kepessegu cucc, legyen ez Intel / Amd vagy Nvidia / Amd viszonylatban, akkor valszeg mint brand es h melyikre gondol elsosorban egy atlaguser, h megvegye, ott nem az Amd lesz a nyero.
Öhm... ahha...
"Az AMD már jobb márkaismertséggel rendelkezik, mint az Intel - a Kantar BrandZ Most Valuable Brands jelentésében az AI-hullámot meglovagolva a cég győzött”
Az AMD márkaüzenetét és az AI terén elért előrelépéseit felhasználva megelőzte az Intelt a márka ismertségében, és az AI terén elért előrelépéseit kihasználva 53%-os éves szintű márkanövekedést ért el 2023 óta. A chipgyártó a Kantar BrandZ Most Valuable Brands 2024-es jelentésében a 41. helyen szerepel. Ezzel olyan nagy nevek fölé került, mint az Intel, a Texas Instruments és a Samsung.
A jelentés üzleti technológiai és szolgáltatási platformok kategóriájában az AMD 51,86 millió dolláros márkaértékével kilenc helyet javított a rangsorban. Ez a szám csak a vállalat márkaismertségének értékét tükrözi.
Ezt úgy kapjuk meg, hogy a vállalat dollárban kifejezett pénzügyi értékét megszorozzuk a márka hozzájárulásával. A márka-hozzájárulás a pénzügyi értéknek a vásárlási volumenének növelése által generált aránya. A Kantar szerint a BrandZ értékelése „elszigeteli azt az értéket, amelyet kizárólag a márka ereje generál a fogyasztók fejében”.
A Kantar úgy véli, hogy az AMD növekedése nagyrészt annak köszönhető, hogy olyan technológiákban képes innoválni, mint az AI és a térbeli számítástechnika. Az Nvidia 178%-os növekedést ért el éves összehasonlításban az ezeken a területeken végzett innovációi miatt. Az AMD és a többi 20 top emelkedő legtöbbje is részesült az ilyen fejlesztésekből.
Tanslated by DeepL
Forrás: https://www.tomshardware.com/tech-industry/amd-now-has-better-brand-recognition-than-intel
-
Callisto
őstag
válasz
-
Pkc83
őstag
válasz
"Az amd mint brand a béka segge alatt van. Ez a cpu fronton is tetten érhető, hiába csinálnak papiron jobb termeket."
Ezt csak úgy itt hagyom,hogy továbbra se felejtsd el valójában mit is írtál.
Lehet ezt bárhogyan, betűről betűre olvasni, akkor is az marad a végeredmény,hogy egy baromság amit leírtál, és hát ja, azóta is ezt próbálod kozmetikázni. -
Quadgame94
őstag
válasz
ggbuffon1897 #70260 üzenetére
Érdekes mindig csak az 50 százalékos grafikont hozod fel mint hülyeség a többit már nem akarod cáfolni csak azt írod "hülyeség". Persze tényekkel (market cap, részvényárak, hatalmas leépítések, burátlisan csökkenő bevételek) nehéz is lenne vitatkozni
És mégegyszer, utoljára leírom és úgy fogalmazok, hogy egy negyedikes középsúlyos értelmi fogyatékos is megértse: te ezt írtad, hogy az AMD a béka segge alatt van és csak papíron jobb. Nem pedig, hogy az AMD az NV és az Intel mögött van. Ez két teljesen különálló komment jelentést tekintve. Mivel hatalmas hülységet írtál finomoítottad a véleményed. Nincs ezzel gond, csak akkor el kell ismerni, hogy az első hszed gáz volt.
Illetve nyugodtan védd meg az Intel processzorait. Adj objektív méréseket, miben jobbak. Nem fogsz találni konkrétan semmit. Talán egy két programot csak. Ár/telj. illetve telj/fogyasztásban meg ők vannak béka segge alatt.
Senki se mondta, hogy a 8/9/10/12 generációban ne lettek volna versenyképesek. Voltak jó prociaik. Most meg?
180 ezres i7 265K ami még 14600K-tól is kikap, de egy 7700X körbeveri. 14 gent hagyjuk is. Az utóbbi négy év ami igazán csúnya náluk. Konkrétan az alsó házon kívűl semmi sem ajánlott tőlük. Nem beszélve arról, hogy állandóan új socket kell nekik.
Én itt befejeztem. Nem akarok többet offolni.
-
Callisto
őstag
válasz
ggbuffon1897 #70260 üzenetére
És még mindig többszöri idézésre sem arról beszélsz amire mindenki válaszolt... (AMD béka segge alatt CPU terén is.. papíron jobb...) Tipikus elvakult fanboy. AMD pedig annyira nincs sehol mint brand, hogy összes eladási CPU toplistán leszorítja az Intelt. Annyira sehol sincs, hogy már több cég (köztük nálunk) is AMD laptopokra kezd áttérni. A market share tendencia is azt mutatja... Ki kéne nyitni azt a szemet, mert nagyon elöregedett és még az 1000 ember beszél hülyeséget az egy ellenében.
-
Quadgame94
őstag
válasz
ggbuffon1897 #70242 üzenetére
Mindenkinek joga van hülyeségeket írni. Csak hogy még hülyebbnek tünjön amit irtál:
Intel vs. AMD: 2014 vs. 2024 Összehasonlítás
USD / stock
2014 -> 2024:
- Intel: 27 USD -> 13 USD
- AMD: 3 USD -> 100 USDMarket Cap:
2014 -> 2024
- Intel: 133B USD -> 54B USD
- AMD: 2B USD -> 166B USDBevètel
2014 -> 2024
- Intel: 55B USD -> 54B USD
- AMD: 5B USD -> 25B USDNet Profit
2014 -> 2024
- Intel: 23B USD -> 18B USDw
- AMD: -0.4B USD (Veszteség) -> 1.6B USDNem szègyen beismerni hogy tevedtèl. Vàrjuk.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
ggbuffon1897 #70242 üzenetére
> Egyebkent tovabbra is tartom amit irtam akkor is ha ez neked nem tetszik.
ha tuti biztos vagy - akkor Intel részvénybe kell fektetni és nem Intel CPU -ba.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
ggbuffon1897 #70241 üzenetére
> 15 az uj 80
A +15% a mostanihoz ( ~10%) hozzáadva ~= 25% [ 2025H1 -re nem is olyan rossz.]
amúgy Március - az RDNA4 hónapja lesz.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
ggbuffon1897 #70227 üzenetére
> Ebben a szegmensben meg plane igaz,
> h inkabb kifizetik az nV felárát, vagy vesz gyengebbet de akkor is nvidiat.hamarosan jönnek az nvidia CPU-k;
"Nvidia's long-awaited Arm-based chip for PCs reportedly spotted running Geekbench very badly"> nem engedheti el buntetlenul az AMD a csucskategoriat,
> mert maga a flagship arazza be magat a brandeA jó ár-teljesítmény sokkal fontosabb annál,
hogy legyen egy kirakat flagship amit nem sokan vesznek. -
canadaa
tag
válasz
ggbuffon1897 #70227 üzenetére
Laikus aki nem néz utána azt sem tudja hogy intel vagy amd cpu van-e a gépben. Nem találkozol te felhasználókkal látom.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
ggbuffon1897 #70220 üzenetére
> 6 ev alatt szereztek +20% market share-t.
de milyen áron tartotta meg az Intel a market share-t ?
> Mit kellene ezen alatamasztanom? Ettol meg mindig 70-30..
veszteséggel - be lehet teriteni a piacot; mert az Intel öntődéknek működnie kell,
de ez nem fenntartható. ( és pályázható az INTEL CEO - helye )Amúgy az N100 - al el van árasztva a piac. és annyira nem is olyan rossz.
( persze ez se fenntartható, ha nem lesz gyökeres változás ) -
Pkc83
őstag
válasz
"Annyit mondtam h a ryzenek barmilyen jol is sikerultek, rohadt nehez dolguk van a piacon."
Nem te nem ezt mondtad hanem ezt:"Az amd mint brand a béka segge alatt van. Ez a cpu fronton is tetten érhető, hiába csinálnak papiron jobb termeket."
A kettő nem ugyanaz.
"De mondjuk mar kezdem megszokni h itthon kb minden fronton az nyert igazabol aki hatrebb van..ertjuk
"
Én viszont nem állítottam,hogy az Amd piacvezető lenne cpu fronton csupán azt,hogy ha lassan is de pont az ellenkező irányba haladnak mint ahogy te azt állítottad. -
Callisto
őstag
válasz
Amire mindenki reagált az valójában ez, amit mondtál: "Ez a cpu fronton is tetten érhető, hiába csinálnak papiron jobb termeket."
Méghogy nem egy elvakult fanboy vagy.6 év alatt +20% egyébként kiemelkedő eredmény egy alattomos gyakorlatot használó monopol cég ellenében.
-
válasz
ggbuffon1897 #70213 üzenetére
Az AMD siman orulne, ha stabilan 25% korul lenne a piaci reszesedese a dgpu fronton - ezt en meg nem latom tőle.
Amíg az RTX egyértelműen jobb kártya (gaming, rt, productivity, DLSS) addig a Radeon ezúttal is csak ár/érték arányban tud jót felmutatni, most az rt és fsr közelebb került az Nvidiához, de nem tudjuk, hogy a piac és a játékosok hogy döntenek.
Jah és az Nvidia egy kis árcsökkentéssel az 5070-n erősen kifoghatja az 9070-ből a szelet (valszeg megteszi), és ugyanez az 5070Ti vs 9070XT esetén.
-
Sundesz
addikt
válasz
ggbuffon1897 #70208 üzenetére
Az összes nagy kereskedő oldalon top 10-ből 8 AMD CPU és ez a trend egy ideje tart. Sőt 2024 év végen Amazon Top 10 csak AMD volt. Ha nem lenne brand érték, akkor nem ezt látnánk. Lassan nagyon alaposan meg kell indokolni, hogy miért vegyen valaki Intelt (talán csak munka).
Abban igazad van, hogy a Radeon még messze van ettől és jó lenne hasonló lépteket látni. Ha az NV nem hozza be az AI-t, Ray Tracing-et és DLSS-t a piacra akkor nem lépnek így el (szép húzás volt).
-
Pkc83
őstag
válasz
Akkor nézzük a tiédet.
Szerintem ez sem téged támaszt alá. Ugye azért még meg tudod különböztetni,hogy melyik esik és melyik növekszik? -
Callisto
őstag
válasz
ggbuffon1897 #70199 üzenetére
Úristen te hány éves kisgyerek vagy? Papíron? Leszakad a vakbelem a röhögéstől
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Passmark talán, ami tényleg nem a legjobb felmérés.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Én ezt nem így látom, az AMD-nek pont egy "Ryzen moment" kellene vga piacon.
Konzisztensen hozni generációkon át egy jobb, valós, ténylegesen jó áru alternatívát. Ott is volt Intelnél "monopólium", amit sikeresen ezzel meg tudtak törni.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Te mégis mi az anyámról beszélsz? A kommentjeid alapján brutalisan inkompetens vagy. Mit tett 10 év alatt az AMD? Hát mondjuk 3 USD / részvényről 100 USD / részvényre emelkedett. Market cap 2014: 2 milliárd v 2025: 160 milliárd. Ha fogalmatlan vagy akkor ne írj azakmai topicba mert csak nevetség tárgya leszel.
-
Pkc83
őstag
válasz
Nekem azért ez nem tűnik úgy,hogy a béka segge alatt lenne. sőt inkább azt mutatja,hogy az Intel tart arra felé. -
mozesapo
tag
válasz
Ennek a böffentésnek mi köze is van a Topik címéhez? Ha nem tudsz értelmesen hozzászólni, van pár nvidiás fórum, oda mehetsz!
-
canadaa
tag
válasz
CPU fronton papíron jobb termék?
Erős kijelentés és zéró valóságtartalom. -
Busterftw
nagyúr
válasz
ggbuffon1897 #70159 üzenetére
Szerintem az simán lehetséges, ha AMD szerint 5070 ti szint a 9070XT, annyiért lesz beárazva.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
ggbuffon1897 #70049 üzenetére
Mármint a memóriagyártók, mert egyre több cég mondja, hogy nem rajtuk múlik, a GDDR7-ből van extrém kevés jelenleg.
-
X2N
őstag
válasz
ggbuffon1897 #70042 üzenetére
Jó ár/értékkel. Játékosok többsége nem vesz 700usd+-kártyát.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
ggbuffon1897 #70042 üzenetére
Most ez nem olyan nehéz, ha szállítanak heti 101 VGA-t, akkor valszeg többet szállítanak, mint az NV.
-
Quadgame94
őstag
válasz
ggbuffon1897 #69926 üzenetére
Mondjuk az hogy olyan is mint én nem vennék. És én potenciális vásárló vagyok. 12 GB VRAM nálam már felejtős. Gondolj abba kik váltanak most. 3070 Ti/3080/6800/XT tulajok nagyrészt. 12 GB ezeknek az embereknek nem lesz. Az teljesen más kérdés hogy elég e.
-
hahakocka
őstag
válasz
Már sokszor leírtuk FPS drop, 1% low esések és aki 2-3 évig akarja használni hát lowon vagy mediumon max fog majd hosszabb távon, s azért 350-400e ft ot adni egy 5070 ért hát nem éri meg szerintem.
S igen Fake frame gen meg DLSS_RT is 1-1.5gb vramot lezabál. Már most sok gamenél necces a 12GB vagy ha leveszed low-mediumra.... Emellett alap dolog hogy a kevesebb vramért miért fizessek többet? S a másik hogy a 9070 sima erősebb lesz elvileg mint a sima 5070.
Sokszor azt is elmondtuk már hogy a low budget kártyákra tényleg felesleges a 16 gb ram lásd az Intel ARC 770 vagy 4060ti 7600xt mert a 128 bitjükkel stb-vel hajukra kenhetik kb nincs bennük erő s kraft. De itt van viszont. (6800 tól, 4070 től felfelé lenne kraft 16gb al is) Jó példa volt a 3070 pl amit néztek 16gb al is vállalkozó kedvűek és sokkal tovább s jobban bírta a textúra és felbontás gyűrődést, mint a 8gb os alap verzió, s sokkal jobb min és 0.1% low FPS számai voltak.
yarsley: Hát igen s már rég pont 280-330e FT közé tippeltem a 9070XT-t
durván 300e ért na bejönne
Na persze ASUS TUF az 400 lesz kb
de soha nem vennék ilyet milliomosként se nagy átcseszés, felesleges pénzlehúzás. Powercolor Hellhound, Red Devil, Asrock Gaming ugyanaz csak sokkal olcsóbban.
canadaa: Hát kiderül még scalperekre előre nem tudunk, boltok áréhségére se. De valószínűleg nem lesz 550e ft mint a 5070Ti. Ja s jön a 25% os TRUMP- os EU vám adó tavasszal ki tudja mire milyen hatással lesz......... Ja s vigyázz téged is meg akar venni Trump
-
Devid_81
félisten
válasz
Full RT+FG es mar vege is a 12GB vramnak.
De meg ezek nelkul is keves lesz (mar most is az) a jovoben.
1440p-re ne akarjunk a kovetkezo 2 evre mar 12GB-os kartyat. -
Sundesz
addikt
válasz
12 GB 2025-ben ennyi pénzért kevés. Indy szerintem nincs rosszul optimalizálva, de 1440p ultra (rt nélkül) és elkér 11.5 GB vramot. Persze lehet játszani a beállilításokkal, de a gpu ereje tovább kitart mint a vram. Ray tracing, framegen eszi a memóriát.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
ggbuffon1897 #69815 üzenetére
Ez viszont a vásárlók hibája. Amíg a piac vásárol ezen az áron, addig miért is csökkentsenek? Most jelen pillanatban azt várjátok el tőlük, hogy adják olcsóbban a VGA-kat, eközben ezen az áron kipucolják a vevők a raktáraikat. Úgy, hogy eltelt két év, és még mindig maximum öt hetet tölt egy legyártott VGA a raktárban. Ez egy nagyon lényeges dolog a gyártók számára. Mondhatjátok, hogy drága, de ők nem érzik annak addig, amíg a raktárakból eladnak mindent. Számukra ennek van üzenetértéke, és azt üzenitek nekik, hogy jól vannak beárazva a VGA-k. Ha mondjuk három hónapig porosodik a raktárban a VGA, akkor ott már mérlegelnek árcsökkentést, mert onnantól kezd az egész ráfizetős dolog lenni a gyártó számára. Tehát előnyösebbé válik olcsóbban eladni a VGA-t, hogy újra 5-6 hetet álljon csak raktárban.
#69828 Busterftw : Legyen az FSR2-es cikk. Mutasd meg, hogy melyik része nem tény.
És melyik új játékban van DXR 1.0? Némelyik játék még a DXR 1.1-en is túlmegy, mert kevés neki, lásd az Avatar. És nyilván látható, hogy az a mostani hardverekből bizonyos részegységeket nem is használ, mert compute shader dolgozik helyettük. Tehát a mostani hardvereknek így kampó lett. Az ALU kapacitással számolnak. Tök hasztalan a hardveres blokk bennük.
És még mindig nem látom a cikkek és hírek linkjét. Most vagy nem érted, hogy mit szeretnék, vagy nem szeretnéd érteni, mert pontosan tudod hazudtál.
-
Alogonomus
őstag
válasz
ggbuffon1897 #69817 üzenetére
A hiányzó ropos kártyákat is majd akkor tudják cserélni, ha érkezik új szállítmány, amivel remélhetőleg már nem hibás termékek érkeznek.
Generációs teljesítményugrásnak pedig az 5090 25-30 százaléka sem valami nagy szám 40 százalékkal magasabb fogyasztásból. Az 5080 és 5070 Ti 10-11 százaléka pedig lehangoló, bár legalább némileg takarékosabb is lettek. Az már csak extra, hogy RT-ben/PT-ben több játékban még fejlődést sem hozott a két kisebb kártya.
Ezekben bénáztak/bénáznak.Előzetesen mindenki 50+ százalékos ugrást várt az 5090-től, és a kisebb kártyáktól is 30+ százalék javulást. Az RDNA4 eredeti árazását ezekhez lőhette be az AMD, de azóta alaposan újra kellett gondolniuk az árakat.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
pont azt bénázzák, hogy nemnagyon van elérhető kártya.
@MaddeNNNN :
"és mégis mire cserélik a hibás kártyákat?"a Józsi által visszaküldött kártyát a Béla által visszaküldöttre. Józisét megkapja a Pisti ; aki szintén visszaküldte na az megy Bélának.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
mit bénáznak?
0 készlet
gyulladó tápkábel
kamu msrp árak
ár/érték arányban nevetséges "előrelépés"
defektes kártyákés mégis mire cserélik a hibás kártyákat? vagy inkább azt kérdezem mikor?
milyen hivatalos infod van ami másnak nincs? -
Quadgame94
őstag
válasz
ggbuffon1897 #69815 üzenetére
Csak itthon és pár országban van még készlet. Többi országban már eléggé kevés és megy fel az ára. És tudjuk hogy apokalipszis lesz és mindenki majd sírni fog az árakon. Már leírtad vagy 20x.
-
Sundesz
addikt
válasz
Elég anticonsumer megoldás előidézni egy olyan helyzetet, mint ami a COVID alatt volt. Nincs elég kártya, felvert árak, msrp csak papíron létezik. Az Nvidia profitja ettől még maximális az igaz.
-
Jacek
veterán
válasz
Ja szetkapkodjak at a 10 darabot
ami hetente jon...
Ez a hegyekben all a raktarakban info honnan van? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
ggbuffon1897 #69795 üzenetére
Én minden driverről beszámolok a PH-n. Az AMD átlagosan havonta ad ki drivert. Hogy ezt bizonyítsam, belinkelem az összes hivatalos, vagyis tesztelt meghajtót 2024-ből:
1. [link]
2. [link]
3. [link]
4. [link]
5. [link]
6. [link]
7. [link]
8. [link]
9. [link]
10. [link]
11. [link]
12. [link]
13. [link]
14. [link]Mivel egy évben 12 hónap van, és 14 darab hivatalos, vagyis nem béta, nem preview, stb. driver érkezett, ezért 2024-ben az AMD havonta 1,1667-szer adott ki drivert.
Itt felmerül a kérdés, hogy ezt most nem tudtad-e, és téves információk alapján jelentesz ki fals információkat, vagy valami más ok van e mögött. Én remélem, hogy az előbbi, és akkor a jövőben utánajársz, mielőtt leírsz valami hülyeséget.
#69797 b. : Akkor újra. Kérem a linkeket a cikkekről és hírekről. Nem regényt kérek. Cikk és hír linket. Mindenki kíváncsi rá, ha nem tudod teljesíteni, akkor bocsánatot kérj, és el van intézve.
#69799 Busterftw : Neked is itt a lehetőség. Linkeld a híreket/cikkeket. Ez egy szabad fórum. Azt írsz, amit akarsz. De bizonyítsd! Ha nem, akkor kérj bocsánatot, mert ez az illem által elvárt minimum. Ha nem teszed meg, akkor az nem engem minősít.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
ggbuffon1897 #69791 üzenetére
Kérlek válaszolj a kérdésre, hogy neked miért jó, hogy pár meghajtó óta ott lévő profilt csak később aktiválnak? Tényleg csak erre válaszolj. Miért nem jó úgy, hogy ha bekerül, akkor aktív alapból, akár a játékok megjelenése előtt több héttel, és akkor nem kell Game Ready driver.
Csak erre akarok választ kapni. Nem akarom azt, hogy nem kötelező telepíteni, meg van benne más javítás, stb. Ezt már tudjuk. A kérdésre szeretnék választ.
#69794 Hellwhatever : Oké. Ez számomra egy elfogadható válasz.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
ggbuffon1897 #69786 üzenetére
Nem válaszoltál a kérdésemre. Miért jó neked, ha köteleznek téged egy driver telepítésére, mert nem aktiválták korábbi 4-5 meghajtóban azt a profilt, ami neked kellene? Ez egy nagyon egyszerű kérdés. Mit nyersz vele? Nem érdekel, hogy mi van még a driverben, hogy javított két olyan hibát, ami a te gépedet nem is érinti. Az érdekel, hogy ezzel az egy tényezővel te személy szerint mit nyersz, hogy szerinted ez előnyös dolog számodra? És ezt most nem viccből kérdezem. Tényleg nagyon kíváncsi vagyok, hogy miért jó ez.
#69789 b. : Most kezd el ide linkelni a cikkeket, amiben nem írtam tényeket az NVIDIA újításairól. És kérlek ne menekülj el, hanem tedd meg ezt. Mert olyan dologgal vádolsz, amit most nem bizonyítottál. Itt az esély, hogy bizonyítsd. Ott van a cikkeket kereső funkció a főoldalon. A termékeket ki tudod keresni, a tesztekben pedig én írtam az architektúra részeket.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
ggbuffon1897 #69779 üzenetére
> Azt nem ertem h miert kell ilyen fanboy ahitattal vedened mindig ezt az oldalt.
más az idő fókusz és a nézőpont.
két véglet van
- van aki szerint az AMD NEM képes a változásra, bármennyire is erölködik ( múlt fókusz )
- és vannak olyanok, aki szerint a következő gen lesz a "csoda gpu" ( jövő fókusz )a valóság a kettő között lehet.
Amit viszont lehet tudni,
hogy az amd nyilvánosan megpróbálta levonni a "tanulságokat".
( UDNA, market share növelése a cél )
ami ad valami reményt hogy nem fogják újra és újra ugyanazt a hibát elkövetni.Mivel annyira negativ sokaknak a hozzáállása az RDNA4 -el;
Abu ezt próbálja valamennyire ellensúlyozni; ami persze további ellenállást vált ki.Pénteken kiderül, hogy kinek van igaza.
-
tomgabor
őstag
válasz
Mik azok a baszo ficsorok amik lesznek? Finom borról tudok, majd 2év múlva olyan jó lesz , hogy sokkot kapunk, érted?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Mitől törődés az neked, hogy már szállított profil tiltva van, majd telepítened kell egy extra drivert, hogy engedélyezzék, miközben amúgy használhatnád a szállított profilt, ha nem lenne tiltva? Csak ezt magyarázd meg, hogy mit nyersz azzal, hogy rá vagy kényszerítve egy új driver telepítésére, csak azért, mert ami kell neked belőle, a korábbi 4-5 driverben ugyan benne volt, de tiltva.
Nyilván az AMD is csinálhatja azt, hogy ha nektek kell, akkor tiltják a funkciókat a driverben, hogy újra kelljen telepítened a drivert havonta négyszer. Ez a legegyszerűbb dolog, amit lehet tenni fejlesztés címszóval. De mit nyersz vele a telepítéseken kívül? Miért válassza az AMD ezt a módszert, ahelyett, hogy engedélyezi a profil használatát, amikor belekerül, jóval egy játék megjelenése előtt.
-
válasz
Nálam most ami brutálisan nagy kontraszt az új gen kapcsán, és nincs nagyon megemlítve, hogy az Nvidia fossa ki magából az új Transformer alapú modelleket, és ez a DLSS upscale visszafelé működik a 4/3 és még 2 szérián is.
Az új FSR 4.0 meg csak 9070 szériánál van, összes AMD tulaj kb a gödörben hagyva?
-
Busterftw
nagyúr
válasz
ggbuffon1897 #69766 üzenetére
Nem érted, az összes új feature és a 2027-ig érkező játékok profiljai már ott voltak a novemberi driverben.
-
Zilko87
aktív tag
válasz
ggbuffon1897 #69764 üzenetére
Ezt sosem értettem, van egy jó decemberi driver, de februárban már új kell. Minek? Gondolom megjelenésre jön a kövi. Ez hatalmas lemaradás....omg
-
Jacek
veterán
válasz
ggbuffon1897 #69766 üzenetére
Driver?
-
S_x96x_S
addikt
válasz
> Mar elore latom
Amúgy miért nem veszel "jolarasitott 7800xt" ? ahogy magadnak tanácsoltad [1]
Ha meg reménykedsz, hogy hátha nem lesz igazad,
akkor érdemes megvárni a pénteket!
( avagy - nem érdemes eltépni a lottószelvényt a sorshúzás előtt - még ha kicsi is az esély - attól még valós .. hátha lesz egy kis pozitiv meglepődés. )[1] "2025-01-06 22:09:26"
"Akinek most van esze (velem ellentetben) aztan a tularazott uj szeria elleneben vesz egy jolarasitott 7800xt-t. AI meg RT ide vagy oda. Már ha bizalmat szavaz meg ennek a kokler brigadnak."
https://prohardver.hu/tema/amd_talalgatos_topik_2/hsz_67204-67204.html -
Jacek
veterán
válasz
Ebben a hónapban is volt.
-
válasz
ggbuffon1897 #69694 üzenetére
Lehet ez jó amúgy. Annak idején a Vega tudott egy csomó olyan ficsőrt ami most lenne igazán jó -megelőzte a korát évekkel.
sajnos ami máshol születik a kékeknél zöldeknél az mindíg halott brute force megoldás
( nála) Nem "baszó". -
Petykemano
veterán
válasz
ggbuffon1897 #69677 üzenetére
Abu valószínűleg minden launch előtt kap valamilyen technikai/mérnöki megközelítésú tájékoztató anyagot, amitől pillangók repkednek a pocakjában és annyira izgalmasnak és előremutatónak látja - ez az anyag célja -, hogy alig bírja magában tartani az izgalmát
A teljesség és az időbeli sorrendiség helyességének igénye nélkül a "baszó fícsörök" közé sorolható volt a HBCC, a culling, az infinity cache, a primitive shader, a Mantle.
Nem egyértelmű, hogy az AMD vajon ezt szánja-e Marketing anyagnak (azzal az elvárással, hogy a mérnöki információkat majd a szakújságírók transzformálják vonzó és forgalmat generáló marketing anyaggá), vagy csak Abu több évtizedes lelkesedéséből fakadóan és más piaci sikert eredményező kísérlet hiányában tűnik úgy, hogy ez az AMD GPU marketing.
-
PuMbA
titán
válasz
ggbuffon1897 #69677 üzenetére
Az nem baj, ha van egy ilyen fícsör, ha mellette minden más oké
Korábban az volt a baj, hogy úgy volt ilyen fícsör, hogy mellette nem volt erős az alap.
-
Jacek
veterán
válasz
ggbuffon1897 #69513 üzenetére
Jelen pillanatban az NV altal kiadott uj gen 10% fejlodesert 40%-al kerul tobbe....
AMD-t meg nem tudjuk, illuzioim nincsenek
De ugye az NV nem kommunikalta elore hogy semmi fejlodes 30-40% aremeles lesz.
Mig az AMD elorre megmondta most a plafon a kozepkagoria. -
KAMELOT
titán
válasz
ggbuffon1897 #69513 üzenetére
Mivel csak 2 gyártó van a piacon, úgy áraznak ahogy akarnak. Örüljünk, hogy ennyibe kerül. Lehetne több is akkor is meg fogják venni, mert vga kell!
GB200 ugye érted? -
hahakocka
őstag
válasz
ggbuffon1897 #69369 üzenetére
A kanadai árak azok voltak (270-300e az XT re és 220-240e simára) amiket mondtam jó pár héttel korábban, már ha persze igazak lesznek. S erre nálunk még rakódnak persze. Én az első árakat mondta nem a magyar árakat. Itthon valamennyi rakódik de nem 25-30%!
-
válasz
ggbuffon1897 #69357 üzenetére
De mondjuk mar onmagaban egy vicc h 300-400ezres kis tulzassal kozepkategorias kartyaknak kell tapsolni
Ezt nem értem, hogy itt örömködnek, 400k-s áron jaj de jó. Jó a f@$7t jó, ezek 200k körül kellene legyenek, legalábbis egy xx70 kártya. Köszönjük meg szépen az emberi kapzsiságnak, mert mindez csak annak az eredménye.
-
olymind1
senior tag
válasz
ggbuffon1897 #69363 üzenetére
430+€ / 190e itthon, nem épp kimagaslóan jó ár érték arány, mikor volt 6700 XT 330€ ért (pár éve is), akkor ahhoz már érdemes hozzátenni azt a +25ezret, hogy 7800 XT 16 GB legyen belőle. Németeknél is ugyanez a ~70-75€ különbség van.
330€-ért sokkal tetszetősebb lenne a 7700 XT 12GB, meg 400€ körül a 7800 XT.
-
Zilko87
aktív tag
válasz
ggbuffon1897 #69345 üzenetére
Azért relatív mind a 4080/super és az xtx-től is elmaradt 16 játék alapján. Továbbra is borzalmasan drága és nem is lesz belőle. Lehet itt fényezni az nvidiát, de kb felverték az árakat meg dobtak 10-20% teljesítményt azonos kategóriában. Hurrá
-
Jacek
veterán
válasz
Ja csak a bibi hogy az Aorus Master 490e atszamolva itt svedben ahol kisebb az afa mint otthon
Gaming OC 465e.. msrp ar kozeleben van par darab masodpercekre soha tobbet nem latod..Jol mondtak az egyik tesztben 408p v3
azt tudja es annyiba is kerul.
-
válasz
A nagy zaj az MSRP közeli kártyák hiánya miatt történt, ha az normalizálódik, akkor lesz re-review úgyis. GN az eléggé full Nvidia hate mostanában, kíváncsi vagyok majd a 9070XT reviewre és árakra.
-
hahakocka
őstag
válasz
ggbuffon1897 #69322 üzenetére
Na ezt nem tudtam ez akkor egy jó tulajdonsága -8-10 fok főleg nyáron nem rossz!
-
hahakocka
őstag
válasz
ggbuffon1897 #69316 üzenetére
FSR3.1 sincs még a DLSS 3.2 (vagy nem tudom most mennyi a verzió, van persze már DLSS4 is) közelébe ezek szerint?
-
BerserkGuts
addikt
válasz
ggbuffon1897 #69312 üzenetére
nV b*zi
azért vagyunk azok mert kell az fps meg játék effekt: ray tracing, DLSS4, MFG....
sokan ezért választják mert jó a marketing
elvileg most nagyobb része a piacnak nv tag -
Quadgame94
őstag
válasz
ggbuffon1897 #69312 üzenetére
5070-től sima 9070 is gyorsabb lesz
XT inkább Ti Super felett lesz. 7900 XT szintjét kötelező hozniuk. Minden további plusz az csak jó. 550/650 USD MSRP várható, de leírtuk már hogy az MSRP nem ér már semmit. 5070 Ti készlet alig lesz szóval az első heteket felesleges nézni.
-
Petykemano
veterán
válasz
ggbuffon1897 #69088 üzenetére
Egy kicsit talán fokozhattad volna a kezdeti arcoskodást, hogy micsoda fegyvertény van.
A pofára esés szakaszból pedig kimaradt a "drágul a gyártás" (de azért vastag a profit), a "profitorintált cég, nem szeretetszolgálat", és a "túl kicsi a piac"
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
ggbuffon1897 #69092 üzenetére
Árról ennyire egyértelműen már nem beszélhetek, mert bármit mondanék erre az eléggé belőné, hogy hova jön. Bocsi.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
ggbuffon1897 #69087 üzenetére
> Bombaötlet pont a 9es szerianal nevezektant valtani.
majd kiderül.
Feltételezem, hogy nem akarták, hogy a CPU - elnevezéssel összetéveszthető legyen.
9700Xvs. 9700XTvs. 9070XTelég gyakran előfordul, hogy egy boltban elhagyják az utolsó karaktert tévedésből.
vagy csak annyit írnak, hogy AMD 9700Xvs. AMD 9700XT
de ez még online kereséseknél is előfordul.Vagyis én látok benne rációt.
persze majd a gyakorlatban kiderül.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
ggbuffon1897 #69090 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyiért kapják majd a kereskedők az 5070 Ti-ket. Egyelőre az a helyzet, hogy 5080-at és 5090-et sem kap egy kereskedő sem MSRP környékén. +300-900 dollárért kapják. Így ugye nehéz MSRP-hez hasonló magyar árat elérni. De ebben valószínűleg benne van, hogy a heti szintű szállítás nincs ezer darab globálisan sem.
-
törölt tag
válasz
ggbuffon1897 #69085 üzenetére
-
Busterftw
nagyúr
válasz
ggbuffon1897 #69061 üzenetére
Biztos az a sok X a névben.
-
Quadgame94
őstag
válasz
ggbuffon1897 #69000 üzenetére
Évek óta nem hallhatod mert ez friss dolog. "Vígan elvannak". Nem láttad mit írtam? 59% YoY csökkenés a gaming piacon
Abban benne van a konzol is.
Most jön a normális RT és az FSR4. Kár rágódni a múlton. Tanulni akarnak az eddigi hibáikból. Ez nagyon hamar ki fog derülni, hogy tényleg így gondolják e.
Az AMD lehet ad per modell sokszor jobb kártyákat, de ez kevés. Ahogy te is írtad az NV letarolta a piacot. Mind a 4000 sorozat és mind a 7000 sorozat nem voltak jók, az emberek pedig inkább NV-t vettek, ha már egyik sem jó árban - legalább kapjanak jobb feature-ket. 7700 XT jobb ajánlat mint a 4060 Ti, de 400 dollárért az is nevetséges volt. 330-320 dollár kellett volna hogy legyen.
-
válasz
ggbuffon1897 #69000 üzenetére
Van szóbeszéd, hogy az MS a következő konzolra már nem AMD-t hanem Nvidiát akar (Phil Spencer eléggé kétértelműen nyilatkozott), és a konzol biznisz az nagy volumen, kevés haszonnal járó gyártás.
-
Quadgame94
őstag
válasz
ggbuffon1897 #68995 üzenetére
A market share növelés nem hóbort. Létszükség. Vagy bevételt növelnek és/vagy market sharet. 59% YoY csökkenést produkált a gaming szegmensük 2024-ben. Számon lehet kérni tőlük majd, mert azt nyilatkozták hogy:
- agresszíven áraznak majd
- market share-t akarnak növelniÉs még sok mást. Majd kiderül.
-
Quadgame94
őstag
válasz
ggbuffon1897 #68989 üzenetére
Ha lett vna valamilyuk, azzal mar januarban standupoltak volna, nem veletlen a sunnyogas.
Saját magadnak mondassz ellent
Ha nincs semmilyük akkor miért nem dobták már piacra? Mire várnak? Ha az tényleg ennyire magas és "semmilyük" sincs akkor minek vártak?
1100 EUR egyértelműen scalper ár. Akinek ez nem tiszta az hatalmas ködben él. A kártya megsem jelent még
Azt sem tudja mit adott el a másik meg hogy mit vett. Ha lassú akkor hamar kiderül majd és bőven 800 EUR alatt találja magát ár szempontjából.
Így vagy úgy - a piac majd beárazza. Az AMD álltal adott MSRP a teljesítmény függvényében fluktuálhat, de akár nőhet is, hiszen a teljesítmény (és készlet) erősen befolyálja majd a keresletet.
-
parandroid
félisten
válasz
ggbuffon1897 #68989 üzenetére
Januárban kijönnek ezekkel 7800xt/7900xt árban, már meglenne nekik a 40% market share…
p
-
S_x96x_S
addikt
válasz
ggbuffon1897 #68918 üzenetére
> Még most sem standard a 16..
de jelenleg ez az ajánlott - ideális VRAM
és 4-5 év múlva van esély, hogy 32GB VRAM lesz az ajánlott.
Főleg akkor, hogyha a PS6 -ban is már ennyi ( 32GB ) lesz.
[ egyesek hozzáteszik még, hogy "at least 32GB" :-) ]
Ha a Sony beszáll a PS6 -al a lokális LLM piacra is,
akkor talán még a 64GB vagy a 128 GB is racionális.
És ha valaki azzal kezd el jönni, hogy mire fel egy játéknak 128GB VRAM,
akkor szerintem van az a kreativitás - ami hasznosan kitölti ezt a VRAM mennyiséget is.> 8gigas kartyakat. Az esetek 90%ra boven eleg.
ezt mondták a 4 magos CPU -ra is
aztán jött az AMD a zen1 -el és a magszám 8 és 16 ra növekedett.
az intel meg még ezen is túl szaladt az e-corejaival együtt. -
Jacek
veterán
válasz
Szerintem forditva van, azert tartunk itt mert az nv a 300e forintos GPU-ra 12Gb rak, igy a fejlesztok kenytelenek erre loni..
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
De majd a radeon jo lesz LLM-re, ne vedd el a kedvuket
-
Busterftw
nagyúr
válasz
ggbuffon1897 #68860 üzenetére
Én is így látom.
Ha wow faktort akartak volna, akkor januárban jött volna 400-500 dollárért mindegyik és kész. (aztán más kérdés mennyiért lesz beárazva a piacon) -
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
ggbuffon1897 #68860 üzenetére
Én is úgy gondolom hogy ha valami nagy dolog lenne arról már anyám is tudna.... Minden esetre kiindulasnak jó kis rumor
-
Quadgame94
őstag
válasz
ggbuffon1897 #68857 üzenetére
Legolcsóbb modellek legalább 80, de inkább 100 dollárral lesznek olcsóbbak az 5070 Ti-től. Ha annál gyorsabb és van készleten az NV meg nincs, akkor simán sikeres lehet.
De ezek az árak szerintem nem valósak. Testing the waters. Ezt csinálta az NV is. 5070 Ti-ről 799/899 árakról jöttek "leakek".
Az árakat nem döntötték még most sem. 599-699 közé akarják az XT-t valahova beárazni.
-
Jacek
veterán
válasz
ggbuffon1897 #68806 üzenetére
Szerintem a 70Ti 450e korul fog jonni a 70 meg 320-350e.
9070Xt tipp 350-370e
9070 280-290 -
hahakocka
őstag
válasz
ggbuffon1897 #68806 üzenetére
Szinte mindenhol 500-600 dolcsi közé mondják, s Azor és Su is azt mondta jóval olcsóbb lesz mint 800 ha jól emlékszem. S sőt a teljesítményt is mondták hogy köze nincs ahhoz ami terjedt korábban grafikonokon annál sokkal jobb. Eléggé lábon lőné maghát a teljes sajtó és az AMD ha közelébe nem lenne ennek. S elmondták 5 ször kb hogy piacot akarnak szerezni s agresszív árazás lesz.
S mikor volt nem olcsóbb az AMD az NV hez képest? Jó régen. Nézz meg akár egy 4070- 4070 super vs 7800-7900GRE, 4080 vs XTX et is akár mindig volt ár difi. Sokszor nem is kicsi.Kollegám 200e ért vette annó 1.5 éve az RX 6800 át és akkor filózott a 3070en eleve ő mindig is NV-Inteles volt most lett egy full AMD -s gépe. De amikor meglátta, hogy 230_240e a 3070 , könnyű lett a választás s azóta is 4K ba megy a gamelés nála. 3070 el hát nehézkes lett volna
-
Jacek
veterán
válasz
ggbuffon1897 #68723 üzenetére
Kb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest