Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Magisk
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Khm, a reszerol biza tortenik, nem igen adozik a bevetele utan...
De ezt majd a NAV-val leboxolja
-
gV
őstag
pff.. a bemutatót nem, csak a diákat néztem, hát nem dx11-ben mérték össze BF V-ben a 3090-et a 6900XT-vel?! tehát RT nuku és ebből következtetve adja, hogy a többi játékban sem kapcsolták be ahol amúgy dx12/vulkant használtak. tehát marad a várakozás tovább, hogy kiderüljön mit tud. és akkor még az nV volt leszólva, hogy milyen grafikonokat csinál, hát az amdnél jobbat.
-
TESCO-Zsömle
titán
-
yagami01
aktív tag
válasz
goodboy007
üzenetére
Ott lehet nagyobb lesz a 3090 előnye a VRAM miatt. Gondolom...
-
-
Sundesz
addikt
válasz
goodboy007
üzenetére
Khm, Minecraft? A 8K egy nagy bullshit az RTX 3090-el is
-
goodboy007
senior tag
Szép volt Lisa!
Kíváncsi leszek a 8K-s eredményekre a 3090 ellenében.Mondjuk az vicc, hogy 2020-ban egy WoW kiegészítőben promózzák a Ray Tracing-et a 4K-ra ajánlott csúcskártyákkal.
Nem mindegy, hogy a pixelrengetegen milyen fény vetül?
A Rift Breaker viszont brutál.
-
Nem egy és nem két ember itt aprón van aki sokkal több kártyát adott el haszonnal mégis én vagyok a főgonosz, ez elég vicces....
Csak nagyon nem mindegy, hogy milyen mértékű haszonnal. Szerintem senki sem basztatott volna, ha 20-30k-tól többet nem tennél rá, de azért ennek a sokszorosáról van szó, szóval ne csodálkozz, ha kb mindenki utál
-
D013
aktív tag
Már egy ideje ment a videó amikor kezdtem belenyugodni hogy 1 kártyával érkeznek. Nem rossz, végül is beérték a 3080-ast, persze a független tesztek majd még eldöntik. Utána a 6800-ast még bemutatta a tag, király, ár is jó. 2 kártya mint tavaly a 5700 - 5700XT, ez a módi. Aztán amikor Lisa visszakapta a szót eszembe jutott hogy a Zen 3 bemutató végén is volt még 1 porci amit bemutatott, az abszolút csúcs. Szóval amikor belekezdett már óriási volt a mosolyom. Aztán láttam hogy a dián a 3090-es ellen megy, aztán megláttam az árat, akkor már itt nevetgéltem magamban a lakásban home officeban mint egy hülye. Na nem mintha engem érintene, 1 éves az 5700-asom és tökéletesen elég még innen 2 évig, főleg hogy 1080p-ben használom. Ami még számomra érdekesség hogy 2022-re már belengették a Navi 3-at, na az lesz az én kövi generációm. Ráléptek az RDNA-val a Ryzen féle útra. Egy új generációs termék amit évről évre csiszolnak a konkurencia ellen. Fogalmam sincs hogy a két óriás ellen hogy sikerült felvenni a harcot ilyen eredményesen, erről szívesen megnéznék egy 1 órás előadást valami hozzáértő személytől. Kíváncsi leszek az alsóbb szegmensre illetve arra hogy az árakat hogyan fogja befolyásolni, a használt piacon is. Jelenleg a ref 5700-as kb nem kapható itthon, azért az árért amit fizettem 5600XT-t kapnék, ok, nem ref-et. Totálisan beálltak az árak VGA szinten. Jelenleg a laikus ismeretségi körben nem tudnék nyugodt szívvel PC építést ajánlani ha csak játékról van szó, és limitált a ráfordítható pénz, pláne a kanyarban lévő konzolgeneráció árnyékában. Viszont jövőre ha bemutatkoznak a kisebb kártyák, árban egymással versenyezve, megint lehet majd jó budget gépeket összerakni csak ezúttal nem 1080p-re, hanem 2k-ra.
-
Alogonomus
őstag
Talán a legfontosabb tényt nem láttam megemlítve itt.
Az AMD egy 2 slotos 300 wattos kártyával verte el az Nvidia 3 slotos szörnyetegét.
Amint a custom gyártók a 6800XT chipet a 3 slotos hűtéssel árulják, simán láthatjuk majd a pletykált 2500+ MHz-es kártyákat, talán a memóriát is felhúzhatják kicsit a hűtési kapacitásból. Custom 6800Xt kártyák simán hozhatják a reference 6900XT teljesítményt, idővel pedig valószínűleg a 6900XT-ből is lesznek custom kártyák, amik szintén gyorsulnak a 3 slotos hűtők hatására 10-20 százalékot a 100 wattnyi plusz fogyasztási kerettől.
-
malacka87
őstag
Hm. Most kellene megszabadulni a Gsync monitortól és áttérni az amd-re!

-
-
Yany
addikt
válasz
üzenetére
Igen. Nem. Már itt is hiányoltam. Azért ez gyanús nem kicsit.
-
Malibutomi
nagyúr
TechJesus osszefoglalo (Gamersnexus) [link]
Latszik a gejen hogy tetszik neki

-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Annyira nem, mert "csak" a megfontolt vásárlókat és a türelmetleneket billenthetik át és még azok is lehetnek szkeptikusak a driver-ek miatt.
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
Egyenlőre ez is csak egy hype vonat hiszen az Nvidia is "túl szép" grafikonokat mutatott és mégsem hozták teljesen azt a szintet..
Én megvárnám a független teszteket is!
-
Malibutomi
nagyúr
AMD-nek tonnaszamra kell gyartania a 6800XT-t...
Amennyire a 3080 fel lett hype-olva az most atmegy arra a kartyara...
-
acu
csendes tag
rage + smart memory: persze hogy minden bekapcsolt teljesítmény featurerel fognak villogni ha már lehetőségük van, minőség és/vagy élmény romlása nélkül.
pl "etikusabb" lenne 1 darab ventivel tesztelni mert hát anno mittudomain GeForce 2-n is annyi volt... csak kb nincs értelme.Az ár helyére írhattak volna három X-et is, ha ugyis azt veszi a nép amit épp talál majd. Azért ügyesek ők is hagytak 3-6 hetet maguknak kicsit felkészülni, kiderül mennyit tudnak beraktározni addig.
-
hokuszpk
nagyúr
nekem ugytunik hagytak teret az OC verzioknak.
az rdna3 -ba meg belereszelnek egy adag xilinx fpga kiegeszitest, aztan a program eldontheti, hogy dlss -t akar vele megvalositani vagy valami mast gyorsit. mondjuk fizikat. -
Laja333
őstag
AMD-nek nem volt elég idén Intel, NV is kell.
6800XT nálam is első napos, bár az a 6900 is csábító. -
Jacek
veterán
És az amazonon már ott figyel
[link]
128 mb infinity cache is
-
Malibutomi
nagyúr
Na lassuk RDNA1 vs RDNA2 250W

5700XT vs 6800
BFV 123.4 - 184FPS
Borderlands 3 66.7 - 99 FPS
Dividion 2 65.3 - 118FPS
Forza 4 98.8 - 204FPS
Gears 5 78 - 127FPS
SOTR 88 -136FPS -
törölt tag
Vagy csak a megjelenés napján mérnek RT-t addig meg reszelgethet a driveren.
Mikor lesz cikk RDNA2-ről ABU ? Érdekelne az Infinity cache részletesebben. -
sutyi^
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Kétharmad áron az.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Az a kombinált "up to 13%" az amúgy sem akkora durranás.
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
Pont ahogy a polarisnál, nem?
-
Malibutomi
nagyúr
Amugy igaz amit valamelyik cikkben irnak...ha a konzolokon es az AMD kartyakon ugyanaz a RT implementacio es DLSS technika fog futni, akkor siman lehet hogy az lesz az elterjedtebb hamarosan. Mert ha a konzolok miatt ugyis be kell rakni a jatekokba akkor mar ott van es kesz.
-
yagami01
aktív tag
Linus, ha valakit érdekel és nem látta: [link]
-
Jacek
veterán
Eddig ahogy nézem 6900XT-m lesz
-
Televan74
nagyúr
válasz
KillerKollar
üzenetére
Pont azért van. 6900XT+5950X+ Hard Core Ultra baszó X570 lap!
-
válasz
KillerKollar
üzenetére
Persze. Egyértelműen a "független" teszteket mindenképpen meg kell várni és véglegesen akkor lehet nyilatkozni vagy dönteni kinek mi kell.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
KillerKollar
üzenetére
Hat az OC 6900 vs stock 3090 igen...ez tortent...de az AMD nem tehet arrol hogy a 3090-en zero tuning potencial van. Szoval ez kb valos felhasznalas

Smart Access Memory meg elvileg segit, de nem hiszem hogy olyan sokat.
Amugy nyilvan a legjobb beallitasokat hasznaltak, de ha ezeket leveszed akkor is ott vannak kb eroben.
Itt egy kep hogy mennyit szamit:

-
sanya53
aktív tag
válasz
solfilo
üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget.
Malibutomi : neked is köszönöm.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
KillerKollar
üzenetére
Igen is, meg nem is.

A Smart Access Memory valójában a mai játékokban nem sokat ér. Azt a next-genre fejlesztették. A gyorsulás amit mutattak az igazából ~90%-ban a Rage mód miatt van.
-
válasz
KillerKollar
üzenetére
Rage mód egy auto tuning, lehet nélküle élni.
SAM pedig 0 és 13% között hozott, de inkább 2-t, 3-t. -
KillerKollar
őstag
A "Rage Mode" ha jól értelmeztem akkor az csak egy sima egy automata OC tool nem? A 6900XT slide-jainél ott van alul, hogy + Rage Mode + Smart Access Memory...
Magyarul egy OC-s 6900XT-t hasonlítanak össze egy stock 3090-el. raadásul egy olyan funkciót is használt a 6900XT ami csak a Ryzen 5000-es procikon/X570-B550 alaplapokon lesz elérhető, szóval nem is mindenki fogja tudni használni...
6800XT slide alatt nem ír ilyesmit, a 6800 alatt meg írja a Smart Access Memory-t, de a Rage Mode-ot nem?...
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
Lustáknak videó dzsízusztól
[link] -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Petykemano
üzenetére
Azok az AIB kartyak, konkretan egy Asus biosabol volt kiolvasva
-
Malibutomi
nagyúr
Osszefoglalo mindenrol: AMD Radeon RX 6800, 6800 XT, and 6900 XT aim at Nvidia's best—even the RTX 3090
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
sanya53
üzenetére
The $579 Radeon RX 6800, meanwhile, will go toe-to-toe with the $500 RTX 3070 releasing tomorrow, and the $649 Radeon RX 6800 XT intends to challenge the $700 RTX 3080. Both launch November 18, about two weeks after AMD’s Ryzen 5000 CPUs hit the streets.
6800 579 dolcsi
6800XT 649 dolcsiMindketto November 18-tol elerheto
-
Petykemano
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nem volt meg a 2.4GHz, azért az hiányzik a meggyőző előnyhöz.
Az alja drágább, mint gondoltam -
3090 BEATED

-
sanya53
aktív tag
Azt tudni, hogy mikortól lehet kapni és meyiik mennyibe fognak kerülni?
Sajnos az angolom semmit sem ér hiába nézem a videót. -
Malibutomi
nagyúr
Tucked away in the corner of the slide, there was a small box that simply said “Super Resolution.”
Herkelman wouldn’t go into details, but he confirmed to PCWorld that this will be AMD’s open response to Nvidia’s DLSS, designed to work on any graphics hardware—even APUs—and across various platforms, because AMD’s RDNA 2 GPUs also power the next-gen PlayStation 5 and Xbox Series X consoles.
-
Yany
addikt
Miért teszitek fel ugyanazt 3x?

Nekem csak a 4k 6800xt maradt ki, mert arról nem volt rendes snitt.
-
válasz
devast
üzenetére
Vannak akik hála isten adnak a minőségre és nem fontos nekik a DLSS, amire egyébként készül az DirectML-es alternatíva AMD-nél. RT már más kérdés, de jelenleg nem egy nagy szám szerintem. DLSS-sel együtt főleg nem. Egyik hozzáad a látványhoz, a másik el is vesz belőle azonnal.
Én DLSS-t és hason társait nem használok, csak nagyon kényszerből. Ha már nincs meg a 45 vagy 60 FPS sem. Multinál már más kérdés, ott a minőség nem számít annyira. Jöhet minden trükk.
-
torma1981
veterán
Független tesztek mikor jönnek?
-
devast
addikt
válasz
GeryFlash
üzenetére
Az a nagy kérdés, mivel alig beszéltek róla. Sima raszterben ottvan ahol lennie kell, és árban is stimmelnek nagyjából, de valamit fel kell mutatni rt-ben is, mert most már tényleg kezd terjedni, és dlss ellen is muszáj valami, különben ezek a számok csúnyán kezdenek kinézni ha nv-n bekapcsoljuk a dlss-t.
-
Malibutomi
nagyúr

-
Malibutomi
nagyúr

-
sakal83
addikt
Milyen arakat irtak? 6700?
-
Malibutomi
nagyúr
Diak:

-
Malibutomi
nagyúr
Akkor az is bejott amit irtam hogy a legkisebb Navi 21 is a 3070 felett lesz teljesitmenyben es kicsit arban is.
-
Obliterátor
tag
Jól olvasom h a sima 6800 , 16 giga rammal jön ?
-
paprobert
őstag
A Smart Access Memory milyen bottlenecket kezel?
Driver overhead-et csökkent, vagy dupláz valami adatot az CPU L3 és a GPU cache között, ami egyébként frémenként másolgatva van a zöldeknél?
-
xTech
tag
Azért picit sajnálom, hogy nem jelentettek be új kártyát a mágikus 500 dolláros sáv alatt...
-
schwartz
addikt
Orom nezni mekkora maflast kaptak most ezzel a zoldek
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
6800XT elso napos vetel... -
Andor22
aktív tag
Gyorsan fel apróra 49.999 ért a 2080tiket

-
Alcsi69
senior tag
Kíváncsi leszek tesztekre, pl. guru3d-n. Ha tényleg ilyesmi teljesítményt tolnak, és driver bakik sem lesznek mint 5xxx szériánál voltak kezdetben, akkor elég jó ajánlatnak tűnik igazából mindegyik bemutatott kártya.
Ezek ellenére én PS5-öt fogok majd venni valószínűleg ha lesz raktáron.
-
beers
addikt
Ez azért odab@sz!

Kár a magyar bérekért és az erős forintért...... -
HoaryFox
őstag
OH BOIIIIII
Kíváncsi lennék a bőrkabátos arckifejezésére most

-
sutyerák007
senior tag
Most már tudjuk miért sietett Jensen papa
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AliExpress tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen processzort vegyek?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- További aktív témák...
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Apple iPhone 15 Pro / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem mindegy, hogy a pixelrengetegen milyen fény vetül?

Kéne a pénz kocsira is...