- Még el se terjedt, de már másolnak
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- iPhone topik
- IFA 2025: Telepcsere kikapcsolás nélkül
- Dobja a SIM foglalatot az iPhone Európában?
- Milyen okostelefont vegyek?
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
.Ishi.
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #48199 üzenetére
Jogos a felelem, viszont en mar szemelyesen annak orulnek, ha lenne ertelmes valasztek/verseny. Az 5700/XT nagyon jo termek volt (minusz driver gondok), viszont az en penztarcamnak az 5600XT csuszott jobban, csak sajna az mar tul keson jott. Az 5500XT meg a regi Polarisokkal "versenyzett," tehat inkabb no comment.
-
TESCO-Zsömle
titán
-
.Ishi.
aktív tag
Vótmá? [link]
"I think some ppl missed this
Both Navi21 & Navi22 are coming
Both of them are "bigger" than Navi10
There is not only one "Big Navi"
Navi22 SKUs should compete with 3060Ti/3070/3070Ti
Navi21 SKUs should compete with 3080 and up"Mondjuk meg is meglepődtem volna, ha október végén csak egy kártyáról beszélne az AMD.
És ez mondjuk megmagyarázza azt, hogy miért szólnak egyes leakek arról, hogy zöld oldalról milyen lesz mondjuk egy 3060 Ti vagy egy több memóriával ellátott 3070/3080. Csak nem...készülnek egy VERSENYRE?
-
awexco
őstag
válasz
Petykemano #48192 üzenetére
Amd telefon GPU fronton mi a történés mert jó ideje nem hallani semmit ...
-
sutyi^
senior tag
válasz
Malibutomi #48191 üzenetére
XSX az 52CU-hoz kapott 320bit memóriát, de ott 4GB GDDR6 osztott buszon van (effektíve ez az OS-nek fentartott rész ideálisan.)
Szinte kizártnak tartom hogy a legnagyobb SKU-ban 80CU mellé 256bit legyen a memória busz...
-
Petykemano
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #48190 üzenetére
Lehet, hogy kamu...
A videoban azt mondják, az RDNa2 az első gyümőlcse az RTGbe átirányított zen mérnököknek.
Az energia csökkentéséhez adatlokálitás kell, az meg eléggé CPU szakterület.Abu is azt mondta, az RDNA2-vel a késleltetésre mentek rá. Ahhoz meg cache kell.
Ha jól emlékszem, az RT is Nagy sávszéligényű és az RT magok is nagyrészt cacheből állnak.
Lehet, hogy nem egy magy cache, hanem mondjuk shader engine-enként sok. Ugye ez fontos lehet a későbbiekben akkor is, amikor leválasztják a blokkokat az IO-ról külön chipletbe.
Mindenesetre elégedettek lehetnek, akik az nvidia bejelentés követően pár nappal noszogatták vagy leírták az amdt. Záporoznak a szivárgások.
-
Malibutomi
nagyúr
Szerintem ez a cache dolog nem valos.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Petykemano #48189 üzenetére
Engem az érdekel, hogy miként oldják ezt meg úgy, hogy a kihasználásához ne kelljen külön optimalizáció.
Illetve, hogy mi ment félre, mert ez megint amolyan kiskapu/vakvágány szagú. Főleg ,ha a konzolokba nem került bele... -
Petykemano
veterán
válasz
.Ishi. #48184 üzenetére
Infinity cache - úgy hangzik, mintha egy L3 lenne.
Egy 64 bites gddr6 vezérlő annyi, mint 16MB L3$ zen2-ből.
256bit feláldozásával máris nyertek 64MB -ot.Rakjuk összé
IO: ~40mm2
MC (256b): ~65mm2
GPU CC: 2x11 = 22mm2
4x SE: 4x70 = 280mm2
———
= 407mm2
Ehhez jönne még 8x17mm2 (8x16MB) L3$
Az 543-ra jönne ki.Szerintem akár úgy is jobban jöhetnek ki, hogy ugyan kicsit drágább és nagyobb a lapka, de ennyivel olcsóbb a ram is.
Kell-e aggódni a fogyasztás végett?
Az epyc esetén 256MB is van 250W TDP-vel.Ám ennek az egésznek nem is itt van igazán nagy jelentősége. Hanem az apuknál, ahol ugye régóta probléma, hogy ha akarnál se tudnál több sávszélességet csinálni és nem mellesleg gyakori, hogy a notebook gyártók herélik ki a terméket az egymodulos rammal.
Régóta nyígunk valami megoldásért, eDRAM, vagy HBM. Ha ez működik, akkor a Van Gogh ütős lesz.Csak az a kérdés ,.vajon azért hívják-e infinity cache-nek,.mert ezzel választják le a fabric sebességét a ramtól?
-
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi #48187 üzenetére
Az nekem mindegy, engem a cache érdekel.
-
válasz
Petykemano #48172 üzenetére
A Borderlands érték az eddigi leakek alapján stimmel a 3080 ra, ez alapján lehetne éppen valós. A Control már sántít kicsit.
-
.Ishi.
aktív tag
Készítsétek a sószórókat, friss pletykák: [link]
"tl;dw (salt shaker required)
60% improved perf/w with most of that from architecture, not process
256 bit bus* with 128mb of 'infinity cache' to make up for lack of bandwidth
No HBM on consumer cards
Clocks speeds up to the 'console level', ie implies 2.3ghz
80CUs for top SKU
6700 - 3070 level
6800 - around 3080
6900 - faster than 3080 and may 'nip at the heels' of the 3090
AMD considered undercutting NV but may price the same
AMD are 'very competitive, this is not Vega 64'*Clarification - he didn't explicitly say 256bit but did say it's not 512 and there's a 16GB card. 256 bit is also what Kopite said of the engineering sample leak."
-
And01
aktív tag
válasz
Malibutomi #48180 üzenetére
Ez így van, viszont a boxban rdna 2 van.
Szerintem az 5700xt nem mérvadó az új szériára
nézve.Bár nagyobb gpu, nagyobb cache az reális,
de annyi cache kizárt, amit a méretkülönbség mutat. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
Petykemano #48175 üzenetére
2db 8gb-os stack + 2db 4gb-os stack
Hopp, kicsit lemaradtam ezzel.
Amúgy a méretet a konzol igp-hez mérni azért nem érdemes, mert volt szó róla, hogy azt annyira nem tömik ki Cache-el, itt meg szó van 12mb l2 Cache-ről, ami nem pici.
-
Alogonomus
őstag
válasz
Malibutomi #48180 üzenetére
RDNA2 már nem a sima 7nm-en, hanem a fejlesztett 7nm+ gyártástechnológiával készül. Valószínűleg egyebek mellett a tranzisztorsűrűség is növekszik ettől.
Persze az lehet, hogy amennyivel több tranzisztort lehet bepakolni, annyi el is megy a DXR 1.1 kompatibilitásra. -
Petykemano
veterán
AZ XSX 360mm2, és 15b tranyó. Az a szokásos GPU sűrűség 7nm-en.
Az XSX 360mm2, az XSS pedig 190mm2
A kettő között 32CU (+/- tartalék) és a hozzátartozó ram vezérlő a különbség.De ha 70mm2 a CPU, akkor is kicsivel 400mm2 fölé jönne ki a 80CU
Lehet, hogy ide bújt az elveszett Traversal coprocessor?
-
apatyas
Korrektor
Loool
#48175 Petykemano:
16GB meg 8GB, de semmi értelme. Vhol fentebb vki fejtegette, hogy annak a bizonyos poros tesztkártyának is vegyes memóriája van. Vagy nemtom hol olvastam a környéken, telefonról váltottam át gépre, lehet h újabb hszek is vannak már. -
And01
aktív tag
válasz
Malibutomi #48174 üzenetére
A pletykált lapkaméret is fura: 505mm2.
A box 360mm2- cpu 70mm2 =290mm2
Szóval egy 60 cu-s lapka= approx 290mm2
80 cu-s lapka approx =390-400mm2
Persze nem tudjuk a libary density-t.
De 505mm2 lapkában nem tartok lehetetlennek
100-cut sem. -
Devid_81
félisten
válasz
Petykemano #48175 üzenetére
Sehogy nem jon ossze a matek amugy.
Mindenesetre mar lattam en is ezt a kepet, vagy itt vagy kulfoldi lapokon. -
Petykemano
veterán
válasz
Malibutomi #48174 üzenetére
Valószínűleg azért lett elvetve, mert nemtudjuk, hogy jöhetne össze a 24GB és a 4 stack HBM
Volt aki a ROP-okat is kevesellte. -
válasz
Petykemano #48172 üzenetére
De jó is lenne
-
Petykemano
veterán
Ezt csak úgy mazsolának.
Első blikkre fake.
De a kommentekben látszólag nem viccelnek: "Bike 22"/biztonságosabb, ha azt gondoljuk, hogy fake/
-
Alogonomus
őstag
válasz
Petykemano #48167 üzenetére
Radeon Image Sharpening beüzemelhető minden játékban, DLSS viszont csak nagyjából 20 játékban.
Pirelli P Zero abroncs is jó, csak tükörsima út kell hozzá, ahol defekt veszélye nélkül használható. Egyéb esetekre pedig ott vannak a széles körben használható abroncsok, amik gyengébben szerepelnek, de el tudsz menni velük a vidéki utakon is. -
Alogonomus
őstag
AMD már valószínűleg kivárja a jövő héten már mindenképpen érkező teszteket. A tesztelők remélhetőleg szabad kezet kaptak a játékok tekintetében, így a komoly tesztelők direkt nem az Nvidia által "javasolt" címekkel fogják lemérni a kártyákat, és máris megvannak a valósághoz közelítő eredmények. Ebből mindenki látja majd, hogy valójában mennyire erős is a 3080/3090 kártya, plusz a 3070 kártyára vonatkozóan is kalkulálhat egy értéket.
AMD a csillió GFLOPS ígérete helyett valószínűleg célzottan az 5700XT-hez képest határozza majd meg a 6700XT teljesítményét. Elméleti adatfeldolgozási képesség helyett valószínűleg a ténylegesen elérhető teljesítményre helyezte most az AMD a hangsúlyt. -
paprobert
őstag
válasz
Mert a RIS (valójában CAS) csak egy élesítő filter, ami kevesebb képi hibával és kisebb erőforrásigénnyel dolgozik, mint a korábbiak.
A DLSS viszont élsimítás és élesítés egyben, ami a magasabb felbontások részletességét tudja lehozni a kis felbontású képhez. Ha jól működik.
(#48168) Callisto
"Nem natív render. Lószart sem ér annak akinek a minőség a fontos."
A quality mode-ot azért egyszer nézd meg. Az 1440p-n renderelt játék szebb tud lenni mint a natív 4K. -
válasz
DLSS upscaling. Nem natív render. Lószart sem ér annak akinek a minőség a fontos. Éppen ezért nem szabad DLSS-el végzet teljesítménymérést hasonlítani natív méréséhez.
A RIS teljesen más célt szolgál. -
Petykemano
veterán
válasz
Malibutomi #48165 üzenetére
De azért ne becsüljük alá az nvidia képességeit és lehetőségeit.
Azért a bemutató videoban is látszott egy olyan kép, hogy ha hasznosítani tudják a különféle dedikált funkciójú számolóegységeket, mint pl a tensor magokat, akkor az viszont jelentős előnyt jelenthet.
És arról se feledkezzünk meg, hogy voltak technikák az AMD-nél is, amikkel menteni próbálták a helyzetet: Async Compute
Lehet, hogy ennek most pont az Nvidia lesz a leghangosabb zászlóvivője.Egyébként én azt nem értem, hogy minden csapból a DLSS folyik, pontosabban, hogy úristen az AMD azzal hogy veszi fel a versenyt? Tulajdonképpen mi az oka, hogy a Radeon Image Sharpeninget nem tekintjük a DLSS versenytársának?
-
Yutani
nagyúr
válasz
Malibutomi #48165 üzenetére
NV nem belerakta, hanem ahogy Abu fogalmazott, a már elve meglévő INT egységeket okosította fel minimális tranzisztor hozzáadásával lebegőpontos műveletek elvégzésére. Így kapott egy elméleti dupla FP teljesítményt, ami csak speckó esetekben használható ki. A valós teljesítmény meg majd 2080+100% helyett lesz 2080+65%, amit a Navi21 már be is érhet, ha hozza az 5700XT*2 teljesítményt. A 3090 biztosan nem lesz meg, de látótávolságba kerülhet (4k-n).
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Petykemano #48163 üzenetére
Epp ezt irtam talan tegnap hogy total helyet cserelt a ket ceg..
AMD most vette ki a jatekra valo kartyakbol a felesleges szarokat, az NV meg belepakolta a sok compute kepesseget ami nincs is igazan kihasznalva, es sokat is fogyasztanak a kartyaik.
Most mintha AMD lenne a Maxwell es NV a GCN.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Yutani #48162 üzenetére
Amugy iugazatok lehet, lehet direkt nem kozolnek szamokat
Bar tudjuk hogy igazabol nincs dupla annyi CUDA core az NV kartyakban, csak a 2 utasitas/orajel miatt szamoljak ugy, es nem is hoz ketszer annyit, vagyis egyszeruen fogalmazve egy elmileti Amprere tflops kevesebbet er mint egy Turing vagy Navi tflops....de az emberek 99%-a ezt nem tudja, ugyhogy szzerintem az AMD-nek a legnagyobb fejfajast ezek az elmeleti szamok okozzak...mert nagyon sok embernel csak azok jonnek le...5120 shader 10000 ellen, 20tflos 30 ellen, stb.
Szoval lehet az adatok majd inkabb tesztekkel egyutt jonnek, mert csak a szamok szarul neznek ki...de ha ott van mellette hogy mondjuk 2/3 annyi tflopssal is tudja hozni a 3080-at, akkor mindjart mas a kep
-
Petykemano
veterán
válasz
Malibutomi #48161 üzenetére
Én arra számítok kb mint anno a maxwell vs GCN2/3 idején volt. Akkor a maxwell +200-300 MHz-cel kinyírta az egyébként tflopsban erősebb Hawaii-t és Fijit. Akkoriban az AMD nyomta a 4K dumát.
Az nvidia eddigi összes slide-ján a 4K-t tolta, teljesen egyértelmű, hogy az a target.
Anno a Fiji 4K-ban versenyképes volt, csak akkor az még senkit se érdekelt, mert mindenki azt mondta, hogy legyen meg inkább a 120fps tutkóra. Ha sikerül az nvidiának a 4K-ra tematizálnia a médiát, akkor persze még jól is jöhet ki. -
Yutani
nagyúr
válasz
Malibutomi #48160 üzenetére
Nem tudják a végleges órajeleket és fogyasztást. Vagy hiányzik még egy 5600XT fiaskó?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Petykemano #48158 üzenetére
Ez amugy igaz, tuti ez lenne.
Kijonne az info hogy a navi 22TFlops egybol a sok kreten szajkozna hogy haha akkor gyengebb lesz mint a 3070.
A mar nem jonne le nekik hogy a 3070 20 tflops-al epp beeri a 2080ti-t ami 13 tflops-t tud.
Szoval a 22tflops navi siman a 3080 mellett lehet, de ez tuti nem menne at az 1 bites embereknek
-
válasz
Petykemano #48158 üzenetére
Digitalf foundry féle kamu teszt jöhetne.
-
Petykemano
veterán
válasz
Malibutomi #48154 üzenetére
én továbbra is azt gondolom, hogy ha csak a speckókat elmondanák, az nagyobb csalódást keltene, mint a semmi.
Gondolj bele:
5k vs 10k
20tflops vs 30-36ftlops -
Yutani
nagyúr
válasz
Még ők sem tudják. Meg kell várniuk a 3080-at, hogy mit teljesít, valszeg még nem jutottak hozzá.
-
válasz
Erről beszélünk napok óta.
-
Malibutomi
nagyúr
Azert az AMD tenyleg megmondhatna legalabb a kartyak speckoit
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Malibutomi #48151 üzenetére
"Durvan 2100MHz-en jon ki a 22TFLOPS"
igen, de ABU tobbszor mondta, hogy az XBOX az nem a legujabb tekknologia, nomeg azt is belevettem, hogy allitolag a PS siman tartja a 2.2+ Ghz-t. Szoval tippre megy az a chip 2.3 -at is.
-
Alogonomus
őstag
válasz
Petykemano #48141 üzenetére
"Ott volt az a kép a procihűtés ES kártyáról. 256 bites rammal."
Erősen kétlem, hogy az AMD tesztlaborjában olyan poros környezet lenne, mint ami azon a képen van. -
Devid_81
félisten
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
valamit nagyon sumakol az AMD, az XBOX adataibol kiindulva szamolgattam, az jott ki, hogy nem 22TFlops kornyeken van a BIGNAVI, hanem 250 wattbol tud 25 TFlops kornyeken.
-
Mumee
őstag
válasz
Petykemano #48144 üzenetére
Olvastad az újat is?
"256-bit 128 ROP WTF" -
Petykemano
veterán
válasz
Devid_81 #48142 üzenetére
Én olyan vagyok mint Jon Snow, nem tudok semmit.
Azzal a képpel kapcsolatban több elmélet is felröppent:
1) elhalasztották/lefújták a bignavit és az lesz most a legnagyobb kártya 256 bittel és megint csak a 3070-nel lesz versenyképes az AMD. Ez magyarázná az eddigi károgó szóbeszédeket
2) azért csak 256 bites, mert van a lapkához HBM2E is. A lapkába be van építve GDDR6 és HBM vezérlő is. a 256bit GDDR6 csak kiegészít, vagy átlapol
Tehát mondjuk 2 stack HBM2E 8GB (~1TB/s) + valami low end GDDR6 16GB (~400GB/s)
Kicsit talán pazarlás a kis differencia miatt, de végülis a HBCC-nek meg kell tudnia csinálni, mert ugyanezt csinálta a rendszermemóriával is.
Annyi előnye mindenképpen lenne, hogy ugyanaz a lapka beférne mobilba is - gddr6 nélkül.
Ugyanakkor az is pazarlás, hiszen a gddr6 vezérlők elég nagyok.De mindenféle exitikus kombináció nélkül szerintem a bignavinak 2 stack elég lenne (920GB/s)
Ha ez nem $500-700 szintre érkezik, akkor árban is bele kell férnie még a consumer piacon is.Én az 512bites buszban nem hiszek.
Szerintem a képen valami középkategóriás RDNA2 volt látható. -
válasz
az nem lehet amúgy hogy a nagy navi priofeszionális cucc lesz
és hogy az a félig procihűtős cucc valójában majd vizet kap ? -
Devid_81
félisten
válasz
Mondtam en, hogy az nem lesz a Big Navi.
A legnagyobb ugy lesz 300-350Wattos mint a pinty.
Azon se lepodnek meg ha kapnank egy durva HBM2e verziosat, abbol 4 stack es majdnem 2TB/s
Annak aztan lehetne mutogatni a kozel 1TB/s 3090-et...
De ezt max prof piacra vagy Apple, bar ki tudja, ha versenyezni akarnak vegre es nem csak bohockodni... -
Petykemano
veterán
Egyébként megkezdődtek a szivárgások a zen3-ról és az RDNA2-ről is.
Előbbiről eléggé konszenzusos kép alakul: 10-15% IPC növekedés és 10-20% ST teljesítmény javulás
Az RDNA2-vel kapcsolatban viszont eléggé vegyes a kép.Ott volt az a kép a procihűtés ES kártyáról. 256 bites rammal. Nyilvánvaló, hogy az nem lehet az a bignavi, amit 500mm2 körül várunk, hiszen a lapka helyének mérete annál kisebb. Kiszámolták, hogy 320-360mm2 lehetett a képen a lapka. Valószínűbb, hogy az valami midrange, mondjuk navi22
Egyre másra jelennek meg adatok, amik viszont némileg összefüggéstelenek, egymásnak ellentmondóak, zavarkeltők. -
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #48135 üzenetére
Na nem akartam nevén nevezni a gyereket, de igen pl a TrueAudio, tök jónak ígérkezett, aztán....
Én úgy tudom kuka lett a vége.
-
Cathulhu
addikt
válasz
#32839680 #48133 üzenetére
A tensor magok semmi olyat nem tudnak, amit sima GPGPU ne tudna, csak legfeljebb gyorsabban. Sot, a GPU sem tud semmi olyat, amit egy CPU ne tudna, csak legfeljebb gyorsabban. Szoval biztos hogy meg lehet csinalni altalanos GPU-ra is, de szerintem az a feladat pont nem annyira eroforras igenyes, hogy 1-2 unatkozo CPU mag ne birna el vele.
Szoval ha az AMD vagy az intel ol(ne) bele penzt, akkor szerintem sima ugy. De azt is el tudom kepzelni, hogy a Skype (M$), Zoom, Viber, Google vagy valamelyik eloall egy altalanos implementacioval hogy a konkurencia fole kerekedjen. Mar az is lehet mind dolgozik valami ilyesmin (khmm, M$, DirectML) -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Robi BALBOA #48134 üzenetére
Tényleg, ha már így mondod.. TrueAudio-val mi lett?
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Busterftw #48125 üzenetére
Megsúgom, hogy Nvidia karival is full bugos, egy rakat f. s az a game.
Konzolon is bugos.Amúgy engedjük már el ezta driver témát, úgy beszél is egy két Nv fan a driverekről, mintha a ki.úrt Nvidia nem adna ki hetente egy hotfixet, volt, hogy egy hét alatt jött a hotfix és a hotfix hotfixe.
Néhány dologban inkább példát vehetne az AMD-től az Nvidia driverek terén.
-
Jack@l
veterán
nemide
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Dragbajnok #48126 üzenetére
A PH nem egy hájpgenerátor. Majd megírjuk a szóban forgó naphoz közeledve, amikor már van linkje is a live streamnek. Az NV előadásáról is a tényleges időponthoz közel számoltunk be. Ugyanígy teszünk az AMD-nél is.
Ezek a dolgok számunkra olyanok, mint amikor a trailernek is trailere van a filmeknél.
-
schwartz
addikt
válasz
Petykemano #48108 üzenetére
Tudsz linket adni a szoban forgo a tesztekhez? (legyszi). Thx
-
BemAnyó
senior tag
válasz
Dragbajnok #48118 üzenetére
A tweeter re gondolsz ? ,hogy 10.28 a hivatalos megjelenés, ott ennyit írtak tegnap összvisz, vagy van frisseb infód ?
-
Dragbajnok
tag
PH-en ,hogy nincs még cikk az AMD bejelentésről?
-
BemAnyó
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #48115 üzenetére
Vagy lehet te is kivárod a whql verziót mint én, bár én reméltem hogy ez a személyes aurámnak köszönhető
Én leginkább a "várni kell az AMD re ezért most azonnal nv -t kell venni" -n röhögök még jókat
-
Qtya123
őstag
válasz
unrealnoise #48099 üzenetére
Lehet itt nevetgélni, de az tény hogy sok zen processzort adtak el. Az FPS huszárok meg annyira rá vannak gyógyulva arra, hogy melyik processzorral van +10 képkockájuk (lásd intel a játékokban), hogy simán cserélik, ha jön egy erősebb.
-
Jacek
veterán
válasz
Malibutomi #48111 üzenetére
Nem úgy néz ki ezekkel a bordákkal hogy annyira nem melegszik
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Petykemano #48110 üzenetére
Ezt a nagy compute duplazast nem is ertem, most pont forditva van a ket ceg mint eddig.
Most az NV kartyaknak van nagy (es reszben kihasznalatlan) compute teljesitmenyuk es zabalnak mint az allat, az AMD meg pont kulon vette a CDNA-t meg RDNA-t hogy a jatekos kartyakban csak a lenyeg maradjon.
-
Petykemano
veterán
válasz
Malibutomi #48109 üzenetére
Hát nem tudom, átlag internetfogyasztó szokta nézni azokat a számokat, amik nincsenek benne a terméknévben? ({Márka} Geforce|Radeon {szám} {SOK}GB EXTREME ULTRA )
nem azt nézi, hogy melyik márka van a benchmarkok tetején?
Azon gondolkodtam el, hogy a navidia most biztos a bányászok kedvence lesz.
És hogy vajon szándékos húzás volt-e, hogy beduplázzák a compute powa'-t, hogy biztos-ami-biztos elkeljen minden kártya az utolsó szemig?
mondjuk bukó, mert ha ezen múlik az AMD is biztos ad ki CDNA alapon selejt Instinct-eket bányászatra. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Petykemano #48108 üzenetére
Igy is az lesz mert az atlag internetfogyaszto nem ert hozza. Huu a navi 22Tflops az Nvidia 3080 meg 30 akkor az a jobb szoval veszek egy 3050-et mert en is nagyfiunak akarom magam erezni.
Pedig ugye mit latunk hogy a 3070 1.5X annyi szamitasi teljesitmennyel (elvileg) eri el a 2080ti szintjet 20Tflops vs 13Tflops.
-
Petykemano
veterán
válasz
Malibutomi #48095 üzenetére
Én azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a specifikációkkal direkt nem akartak kijönni.
Az nvidia bámulatos számokkal kápráztatta el az érdeklődő közönséget - 30 teraflops és duplaminden - és csak a napokban kiszivárgott játék teszt eredmények mutatták meg, hogy a kétszerminden nem hoz kétszeres teljesítményt, hanem játéktól függően 30-60%-otHa még ez előtt kijöttek volna hasonló specifikációkkal, akkor az az nvidia impozáns számaihoz képest csalódást keltőek lettek volna.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #48081 üzenetére
ez reszletkerdes, mar tobbszor bebizonyosodott, hogy ha valami a leggyorsabb, akkor nemszamit se a fogyasztas, se az, hogy hibas a driver.
A leggyorsabb mindent visz -
Devid_81
félisten
válasz
Malibutomi #48105 üzenetére
Viszont ha felakarnak noni az nVidiahoz akkor latni fogunk mi is 300W+okat
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Devid_81 #48104 üzenetére
Pont a teljesitmeny/fogyasztas az ami mara konzolokbol latszik hogy megvan az elorelepes es kb meg is van az 50% amit mondtak, mert az 5700XT szamitasi teljesitmenyet ott joval kevesebb fogyasztassal hozzak
Illetve az XBOX ha minden igaz mar 12TFLOPs es a GPU ott is 200W alatt kellene fogyasszon
-
Devid_81
félisten
válasz
unrealnoise #48102 üzenetére
Jo persze en is csak egy gyonyoru alom kepet vazoltam fel ide, szerintem nem lesz itt tul nagy teljesitmeny/fogyasztas mutato amivel lehet majd buszkelkedni, de majd meglatjuk.
Most az az idoszak van amikor nehany naponta elokerul egy egy ukabb semmitmondo kep az a Big Navirol, csak hogy roluk is szopjanak a hirek+ingyen reklam.
NVidia pont ugyan ezt a trukkot jatszotta el, legjobb ingyen figyelem felkeltesre -
unrealnoise
senior tag
válasz
Devid_81 #48100 üzenetére
Hát a 3070 kb 2080 Ti lesz ugye.
És annak 220-as a TDP-je.
Nah most itt nem lesz elég 180-190-es TDP, meg a hasonló teljesítmény, DLSS, driverek, stb miatt ha kicsit nagyobb a fogyasztása a 3070-nek, lehet akkor is azt választanám. Sőt, tovább megyek, hiába kínálnák ezt a feltételezett AMD-s kártyát ugyan olyan áron 2x annyi rammal, nem kellene akkor sem.
Én akkor csábulnék el, ha a 180-200 ezer Ft-s 3070 helyett tudnék venni egy hasonló teljesítményű AMD-s kártyát ez 20 ezerrel olcsóbban mondjuk...
De mondom, önmagában az árelőny, ár/teljesítmény arány nálam sem mérvadó.
Ne zabáljon sokat, legyen gyors, jó árban, és hát a driverek, meg az újdonságok terén se legyenek elmaradva... Ezek közül azért pár dologban telibe kell trafálnia... -
Malibutomi
nagyúr
válasz
unrealnoise #48099 üzenetére
"Hát úgy néz ki, ez nem nagyon jön össze... Megint."
Ez az okfejtes legalabb olyan vicces a nagy semmire alapozva
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Még el se terjedt, de már másolnak
- Milyen videókártyát?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Autós topik
- Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 : Fókuszban a Ventrue klán
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- YouTube
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3500X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman N4 ADATA 600W
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest