- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alogonomus
őstag
válasz
sakal83 #57199 üzenetére
Némileg 10% fölé tippeli egy viszonylag hiteles forrás.
Mondjuk ez a gyorsulás valószínűleg a magasabb felbontások esetén lesz tapasztalható, mert alacsonyabb felbontásokat még jó hatásfokkal ki tud szolgálni az Infinity Cache, így azoknál a felbontásoknál a gyorsabb GDDR6 nem is igazán tudja kifejteni a pozitív hatását. Amíg az Infinity Cache győzi kapacitással, addig főleg a GPU kicsit megemelt órajelén múlhat majd a sebesség.
Kérdés, hogy az AMD végre elengedi-e a fogyasztást az nvidiás szintekig. 450+ wattból a 3 GHz+ sebesség is meglehet a mostani 2,8 GHz-re korlátozás helyett, és akkor még a FullHD esetén is komoly gyorsulás érkezhet. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
sakal83 #56468 üzenetére
Az AMD-nél 100%-ban a hardver határozza meg, hogy milyen órajelen fut. Te tudsz amúgy a TDP limittel babrálni, de ezen kívül semmit sem tehetsz, maximum tuningolhatsz.
Na most az AMD az órajeleket úgy határozza meg, hogy van egy saját tesztcsomagjuk különböző alkalmazásokkal. Az alapórajel az a paraméter, amit a kártya a tesztcsomagjukban legalább elért. A game clock az a paraméter, amiben a legtöbbször működött, míg a boost az, amit el tudott érni maximum.
Te használhatsz más programokat, és ilyenkor az órajel is lehet eltérő. Akár a megadott referenciák alá és fölé is mehet, az abszolút minimum és maximum ugyanis igen nagy, közel 1 GHz-es tartomány.
-
Raggie
őstag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
sakal83 #56141 üzenetére
Az NV-nek van egy termékskálája, és aszerint lövi be az AMD a sajátjának az árazását. Egyszerűen figyelembe veszik a Radeon teljesítményét, és beárazzák a tempó szerint.
Az RDNA 2 óta nincsenek rákényszerítve arra, hogy jelentősen az NV alá árazzanak. Egyrészt minden hardvert eladnak, ráadásul a boltban eleve az MSRP sokszorosáért viheted a hardvert, másrészt a DirectX 12-es meghajtó teljesítménye tekintetében is előnyben van az AMD, nem is kicsiben, tehát ha nem Zen 3-ad van otthon, akkor simán jobban jársz a Radeonnal, mert a GeForce-ot vissza fogja fogni a processzor. Ez még Zen 3-on is érezhető, hogy az a GeForce-nak kevés, miközben a Radeon már a Zen 2-vel is lényegesen hatékonyabban működik.
-
Z10N
veterán
válasz
sakal83 #56141 üzenetére
Illetve, azert nem mindegy, hogy mekkora market resszel ki theti meg es ki nem. A cpu-nal ezt miert csak most kezdtek el csinalni, 4-5 generacio utan. Az RTG-nel meg, amint van ujra teljes lineup (ami a minimum elvaras), rogton NV-hez araznak. Sot, most mar tul is arazzak az "up to"-ra. A reszvenyeseknek ezt hogyan adtak be? Amikor, ha GPU-rol van szo akkor szinte mindenki NV-t vesz, mert az a csucstarto. Ok meg vegre hosszu evek utan az R200 szeria utan (2015), tehat 6 ev kihagyas utan tudtak lefedni az egesz palettat es egybol tularznak.
Bar meg a vege nem jott ki, de Navi10 rebrand meg lehetseges a "low end" $200 alatt...
Raadasul nem a normal arazast folytatjak, hanem az NV altal megemelt marketing BS-t...
Ezenkivul a R200 szeria nagy resze rebrand.
7770/250X
7790/260X
7850/265
7870/270/270X
285/380
290/390
290X/390X
stb.Meg az R400/500 szeriaban is volt GCN1. Persze ezt az NV is csinalta az ultra low endbe.
-
Callisto
őstag
válasz
sakal83 #56141 üzenetére
Naná, hogy a kategóriájába áraz (amit msot az Nvidia emelt szépen az évek során egyre feljebb). Te máshogy tennél?
Egyébként nem az Nvidia thet róla. Ők csak éltek a birkahorda adta lehetőséggel. Azok tehetnek róla, akik megvették jóval drágábban az 5-10% plusz teljesítményért. -
Raymond
titán
válasz
sakal83 #53239 üzenetére
"Mindd mar el nekem a q3as jelentesbol mit vonsz le?"
En semmit, valaki mas vonta le belole hogy hiaba nincs novemberben kartya, van az NV-nek bevetele. Erre irtam hogy ez honnan van mert Q3 az egyetlen ami elerheto. Ahogy az elobb mar irtam:
"Majd ha legalabb ket hozzaszolason keresztul tudsz kovetni valamit akkor folytathatjuk, addig nem sok ertelme van."
Szoval fuss neki a dolgoknak meg egyszer aztan ha lesz legalabb egy halvany ertelme annak amit irsz akkor esetleg atviheted az NV-s topic-ba mert ez egyebkent se ide valo.
-
Raymond
titán
válasz
sakal83 #53215 üzenetére
Majd kiderul, de nem valami nagy konspiracio hogy a gyartok megvagtak a sajat beveteleiket az is biztos.
@Yany
"NV-nél most bizonyosodott be, hogy van bevételük."
Hol bizonyosodott be? November vege van, az NV-s Q4 elso honapjanak vege. Az hogy volt vagy nem volt bevetel a gaming szegmensben az utobbi 4 hetben majd valamikor februar kozepen derul ki. -
válasz
sakal83 #52351 üzenetére
hát én néztem Pistiék tesztjét, annyira azért ezt nem merném kijelenteni [link] meg egy WD teszt után ahol a 2060 szintjét sem tudja hozni sajnos. ha nincs optimalizálás rájuk vagy szar az egész játék , lásd Ubi címek, akkor gond van. [link]
A másik meg ez a 27 ezres induló játék ár az új konzolokra.
Ettől függetlenül én is egyenlőre az X mellett teszem le a voksomat az 1440P miatt. Dobhatnának normális egér támogatást rá aztán felőlem mehetne a levesbe minden -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
sakal83 #52351 üzenetére
Nyilván, én ezért söpörtem le az asztalról minden olyan érvet, hogy az nVidia a konzolok miatt siettette a 30-as széria kiadását. A legolcsóbb RTX30-as kerül MSPR áron annyiba, mint a komplett konzol. És akkor az alaplap, proci, ram, táp, hűtés, ház, stema-bundlik árából a next-genig el vagy látva játékokkal is.
sz: Megsúgom neked, ha lenne konzolokra rendes egér+bill támogatás, akkor a mostani gépem legalább egy konzol árával olcsóbb lenne... -
törölt tag
válasz
sakal83 #50826 üzenetére
"Abu: nem szeretnél politikai pályára menni? Magyarul: ingadozó teljesítmény amelyet a vga rossz tervezése okoz."
Tehát hogy ha 3080 + - 10% akkor ingadozó teljesítményszint ?
De ugye könyörgöm az még eljut az értelmedig hogy akkor a 3080 is +-10% a Big Navihoz képest? De AZ NEM INGADOZÓ teljesítményszint és rossz tervezés
Még egy dolog hiányzik a "másfél évvel később" szöveg ...
Mindez az új driver előtt akkor gondolkozzál...
Eddig is tudtuk hogy lesz eltérés két technológia között.
pl a Direct X 11-ben fogalmam sincs mi lesz a jobb a kess vagy a sávszélesség. -
Simid
senior tag
válasz
sakal83 #48980 üzenetére
A Navi22 minden jel szerint valahova a 2080Ti és a 5700XT közé jöhet. Szóval az lesz valószínűleg a 3060(Ti) ellenfele. Hogy milyen néven és mennyiért jön arról fogalmunk sincs. Legkorábban okt28-án mutathatják be, de jó esély van rá, hogy akkor csak a csúcslapka és az arra épülő SKU-k fognak rajtolni és a kisebbek csak később jönnek 1-2 hónappal.
-
-
-Solt-
veterán
válasz
sakal83 #25822 üzenetére
De mégis ragozod, ráadásul egyre mélyebbre ásod magad... 2db 1050Ti van a táblázatban, ebből az egyik az Asus Strix, ez a custom, a másik pedig a referencia 1050Ti. Aki nem most lát életében először TPU-s tesztet, grafikont, annak ez teljesen egyértelmű. Természetesen nem az a baj, hogy benézted, ez előfordul bárkivel. Az a gond, hogy csípőből hülyének nézted a másikat, most pedig még mindig ragozod a ragozhatatlant, ahelyett, hogy egy velős bocsánatkérés után szépen csendben maradnál...
Több hozzáfűzni valóm nincs ehhez, a többit rád bízom.
-
válasz
sakal83 #24387 üzenetére
A 380 jelentősen drágább - 150 USD alatt nem láttam sehol, de jellemzően inkább 180-200, azzel szemben a 460 110 és 140 között mozog. Az itthoni nagyker / kisker árazás alapján nem lehet az AMD termékstratégiáját megítélni.
Ettől függetlenül ez a product launch egyelőre elég fájdalmas, bár ha igaz, hogy megint a crypto-minerek viszik el a készleteket, akkor rövid távon anyagilag jó lehet az AMD-nek.
-
-Solt-
veterán
válasz
sakal83 #24391 üzenetére
Egyrészt ez nem szavakon lovaglás, csupán egy helytelen állítás megcáfolása. Másrészt a legolcsóbb Asus Strix GTX 960 4 GB jelenleg 69K, ugyanezen típusú 4 GB-s RX 460 az iPon cikke alapján 53K-s áron várható kezdésnél.
Egy kis szarkazmus: Ajánld nyugodtan a 69K-s 960-t mindenkinek, hiszen átlagban elveri az 53K-s 460-t, igaz a nagyon közeli "jövőt" (DX12) tekintve "elkeni a száját" a 460 jóval olcsóbban!
Egyébként hol láttad, hogy én kardoskodnék a 460 mellett? Tettél egy kijelentést ami nem fedi a valóságot, én erre hívtam fel a figyelmedet, semmi más nem történt a részemről! Hogy milyen kártya lett a 460, és hogy van-e helye a piacon majd az idő eldönti, mindenesetre a történet közel sem olyan reménytelen mint amilyennek lefestitek itt páran.
Te se vedd ezt magadra, csak próbálok egy kis objektivitást vinni a történetbe, hogy ne tolódjunk el egyik véglet felé sem...
-
-Solt-
veterán
-
Remus389
veterán
válasz
sakal83 #24377 üzenetére
Jó nem vagyok egy nagy közgazdász, de tény, a kereslet jóval nagyobb mint a kínálat.
Miért nagy a kereslet a Polaris videókártyákra? Azért mert mindenki ilyet akar, korszerű, gyors, 14nm-es, ezen a fórumon is olvasható hogy nagy rá a kereslet!
Miért kicsi a kínálat? Valószínűleg nem képesek olyan gyorsan gyártani/kiszállítani.
Ebben a helyzetben, hogy csökkentsék a keresletet, növelik az árat (ez is olvasható a fórumon, anyázásokkal tarkítva). Ilyen egyszerű. Majd ha lesz elég belőle, lejjebb megy az ára, ha spórolni akarsz várj, ha most akarod: fizess érte többet.
De ez a hiszti igen unalmas.
Különben is, szerintem sokat nem fog esni idén az ára, max egy tizest a 470/480-asoknál... mire lesz elég, jön a Karácsony.
-
válasz
sakal83 #24377 üzenetére
A 460nal nem csak az ara a problema hanem a hasznalhatosaga is. Ez a vga jatekra alkalmatlan egy atlagos pcsnek is
Ez abszolút nem igaz. Az a mondás sokkal jobban közelíti a valóságot, hogy a tesztoldalak többsége alkalmatlan egy ilyen teljesítményű kártya letesztelésére, mert képtelenek hozzáigazítani a beállításokat. A 750Ti-vel is, a 370-nel is meg a 950-nel is lehet teljesen jól játszani - ebből következően lehet a 460-nal is.
-
NandorHUN
addikt
-
-
syberia
veterán
válasz
sakal83 #23258 üzenetére
"Egyébként itt sokan szidják az ipont az árazás miatt, pedig nem nagy árréssel dolgoznak. Gyakorlatilag ők voltak az úttörői az árletörésnek."
Lehet hogy sokszor jó áraik vannak, de a tapasztalatok velük nem túl bíztatóak. Én más ismert pc boltot részesítek előnyben, a 3 betűs webshoppal eddig semmi gondom nem volt.
(#23265) Omli85
engem a 470 érdekel, kivéve ha 55+ lesz az ára, vagy inkább 60 felett -
Omli85
őstag
válasz
sakal83 #23258 üzenetére
A 8GB-os ajánlott nyitó ára 229$ én ezért is írtam, hogy ha még 250$-el számolunk az hozzán levetítve semmiképp se lenne reális 100K-s árazás tekintve, hogy egy jelenleg 60K környékére árazott kártya helyére jön így a reális a 80-85K lenne. Találgatás megy semmi más senki nem kezeli tényként a 100K-s árat én legalábbis nem
. És mint írtad is majd lesz ami lesz meglátjuk hogy alakul pár nap hét múlva.
(#23260) Moby: hát nem örülök
...
-
westlake
félisten
válasz
sakal83 #23243 üzenetére
Én írtam a 100.000 forintot. Három óra múlva kiderül, hogy igazam volt-e.
#23238: A 8GB-os modellek ára hivatalosan 230$-ról indul. A 4GB-os kerül 200$-ba, ahogy íra is valaki.
#23252: Tegnap írtam. Azt viszont nem írtam, hogy a következő szállítmány is 100k lesz.
Szerintem ~86.000 forint lesz a legalja. Hamarosan.
-
-
NandorHUN
addikt
válasz
sakal83 #23112 üzenetére
Az mondjuk inkább 75k. És amúgy igen, azért ennyi mert 1) használt 2) jön a 480 és gyorsan el kell adni a kártyát (2 hete még 80-90 körül voltak), akinek mégse sikerül az meg reménykedik, hogy minél többet kérnek Mo-n a 480-ért.
Ha a 480 "rendes" és nem valami irreális magyar kiskeres árazással jönne akkor nagyon jó áron mennének itt HA-n a 970-esek is, és azért azok is jó kártyák.
-
westlake
félisten
válasz
sakal83 #23112 üzenetére
Kicsit el vagy tévedve. A használt Maxwell kártyák ára a Pascal (GP104) miatt esett le. Semmi köze a Polaris-hoz. Vagy te úgy ismered a zöldeket, vagy éppen a pirosokat, hogy fejvesztve rohannak eladni a meglévő kártyájukat a másik gyártó új termékéért? Mert én nem.
Egyrészt az RX 480 tudása még egyáltalán nem bizonyított, másrészt egylőre nem kapható. -
válasz
sakal83 #21908 üzenetére
Nekem a 2GB-os (igazából 1.5GB-os) 660-nal szinte semmi gondom nem volt még június elején sem, mert ha olyan beállításokat használtam volna, amihez kell a több VRAM, akkor benéztem volna az FPS-ek 20 alá elég gyakran. 1-2 játékban jól jött volna a +VRAM jobb minőségű textúrálkhoz, de ez tényleg 1-2 volt, és ez a kompromisszum szerintem megköthető 10e FT-ért cserébe.
A 256MB-os 8800GT-nél és az 512MB-os 4870-nél már a kiadás pillanatában lehetett tudni, hogy gond lesz, mert az akkori csúcshoz közelítő sebességet akartak fele-harmad VRAM-mal hozni. Itt most ettől messze vagyunk. -
válasz
sakal83 #21908 üzenetére
Abban igazad lehet, hogy ha hosszútávra vesz valaki VGA-t, akkor jobban járhat a 8GB-tal.
Illetőleg a tesztekkel vigyázni kell, én még anno kipróbáltam egy 8800gt-t 256Mb rammal a Crysis idején. A tesztek nem mutattak ki különbséget (a benchmark sem), de borzalmasan visszafogta játék közben.
Pedig itt a PH-n is volt róla szó, hogy nem feltétlen a legjobb választás.
-
válasz
sakal83 #21900 üzenetére
Ha majd a tesztek kimutatják, hogy a 4GB kártyák erős hátrányba kerülnek a 8GB-osokkal szemben fHD-n, akkor majd cserélek, de a következő 1-2 évben nem hiszem, hogy korlátozó tényező lesz a 4GB Vram. Pláne, hogy 1 évnél tovább sosem volt meg egy VGA-m sem (főleg a modern időkben, >2007), így tényleg nincs aggódni valóm, én úgy érzem.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
sakal83 #21823 üzenetére
Ez már régi, és a mai leak fényében kamu szerintem...
FireStrike Ultra: 2708 inkább (Ha stock 1266 MHz) - Kb egy 390.Azért az eléggé messze van a 3400-tól... Max jó nagy OC-vel ennyi. A realitás talán mégis inkább az lesz, hogy megy egy 970-390, ezen belül valahol stockon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest