Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
Szerintem csak egy kis nitrohigito....
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nem írtam, hogy nem. Teljesen másról van szó. Ahhoz amúgy sem kell az Ampere, a Te egyetlen Istened.

Egyelőre nagyon úgy tűnik amúgy is, hogy éppen fordítva történt a dolog. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Callisto
üzenetére
Javaslom a felteteles mod tanulmanyozasat.
Ahogy irtam HA ez igaz.
A tobbi a velemenyem nem kotelezo egyeterteni vele de amug cafolni nem tudod csak alpari modon nagy arccal beszolni addig inkabb hanyagoljuk a tarsalgast.Amit irtam logikus, az teny hogy a vegleges orajelet es fogyasztast mindig az utolso hetekben--honapokban allitjak be. Ugyhogy volt idejuk az Ampere kiadas utan megallitgatni. Ha te nem hiszed hogy meg valtoztattak rajta az elmult honapban akkor ne hidd.
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
Hol a terelés, arra válaszoltam amit írtál, de most ezt csak úgy a margódra:
"Ha ez igaz akkor ez azt mutatja hogy az AMD miutan latta mit tud az Ampre, es mennyi a fogyasztasa elengedte a Navit fogyasztasban az Ampere szintjere es igy nottek az orajelek is."
"Nem allitok be semmit sehogy. "
Tisztában vagyok vele, hogy a legtöbb embert sérti a fájó igazsággal való szembesítés. Ezzel együtt kell élnie mindenkinek. Nekem is.

-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Callisto
üzenetére
Szuper gyorsan probalod terelni a temat.

Eleg logikus hogy ha noveltek az orajeleket noni fog a fogyasztas is.
Majd probalj gondolkodni is ha sikerult tullepni a nagyarcu bunko stilusodon.Nem allitok be semmit sehogy. Osszefoglaltam a gondolataim. Az hogy ez bantja a te erzeseid a te egyeni problemad.
Ha neked jobban esik gondold azt hogy mar evekkel ezelott tudtak biztosan mennyi lesz a fogyasztas es a teljesitmeny, kobe volt vesve. En meg majd rohogok rajtad

Hogy ki mire szamitott az erdekes. Ertelmesebbje arra hogy a nagy 80CU chip nem fog olyan magas orajelen jonni mint a kis 40CU PS5 GPU. Ha kepes is ra megno a fogyasztas jelentosen...lasd az eredeti hozzaszolasom.
Plusz az elso leakek is 2.1-2.2ghz-rol szoltak. Plusz a 22tflops hirek is azt tamasztottak ala.
Szoval biztos volt aki 2.5 ghz-re szamitott. Csak nem sokan
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
"2.1-2.2ghz orajelekrol volt szo es 300W alatti fogyasztasra szamitott mindenki."
Ott a lényeg. Hiszel valamiben amiről nem tudsz semmit, majd úgy állítasz be mindent, hogy az AMD... Tipikus.
De találgatásoknál maradva is már jó fél éve 2,5 GHz körülre számított mindenki a konzolokból kiindulva.
-
stratova
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ezzel a számítással két ponton van gond:
1. AMD elméleti számítási teljesítményét a boost clockra adta meg, amit a kártya játék alatt ritkán ért el, RDNA1 esetében már legalább bevezetésre került a game clock. Lásd 5700XT játék alatti órajeleit. Ebből a szempontból legalább a 1755 MHz game clock korrekt. Ehhez viszonyítva már AMD is minimum ennyin megy. De ez 8,985 TFLOPs-ot takarna.2. NV pedig a boost órajelet elég visszafogottan adja meg (ez talán ez a bármelyik kártya megfutja hozzáállás). Pl Anandtech tesztjében a 2070S rendre magasabb órajeleken pörög mint a hivatalos 1770 MHz gyári boost. Ami 9, 062 TFLOPs lenne.
Persze számításba véve, hogy itt legaláb már van értelme órajel alapon méregetni a kártyákat, a hasonló arányok miatt (ALU : TMU : ROP ). Eddig nem ez volt a jellemző.
-
Petykemano
veterán
válasz
awexco
üzenetére
Igaz, ami igaz.
A Vega 20 és a Navi10 is 40-42Mtr/mm2 értéket ért el
A Renoir valami 60+-t
A névleges, amit az Apple el is ér az kb 100Mtr/mm2Tehát HPL helyett HDL-lel biztos lehetne harapni 20-25%-ot a lapkaméreten. De ki tudja, akkor milyen frekvenciákat érne el.
Abu azt mondja, az AMD A HPL-re a Vega20-al állt át a gpu-k terén. Amikor az AMD még a GF-nél gyártott, mindig azt mondtam, szerintem azért használnak HDL-t, mert szűkös a GF kapacitás és azzal tudják maximalizálni a bevételt, hogy a rendelkezésre álló waferekből minél több terméket csinálnak. Ha helyette magas frekvenciát elérni képes terméket árulnak, ami versenyképesebb, azt csak kisebb volumenben tudták volna előállítani.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Callisto
üzenetére
Jolvan okosat mondtal.
Amit irtam arrol szol hogy eddig 2.1-2.2ghz orajelekrol volt szo es 300W alatti fogyasztasra szamitott mindenki.
Mivel ugye mint tudjuk a gyartok mindig egy sweet spotra allitjak be a kartyakat.
A mostani hirek pedig hirtelen 300W feletti fogyasztasrol szolnak de az orajelek is megugrottak hirtelen.
Engem is jokedvre derit hogy azt sem tudod a GPU orajeleket (es igy a fogyasztast is ) altalaban a legvegen, nem olyan sokkal a kiadas elott allitjak be fixen.
-
awexco
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
Jön a rdna2 launch és majd okosabbak leszünk .
bár valamiért nagy ugrásnak gondolom a rdna1 hez képest , de a teljesítmény kimaxolásának az lesz a következménye , h drága nagy lapkákat kell gyártani . -
válasz
Malibutomi
üzenetére
"Ha ez igaz akkor ez azt mutatja hogy az AMD miutan latta mit tud az Ampre, es mennyi a fogyasztasa elengedte a Navit fogyasztasban az Ampere szintjere es igy nottek az orajelek is."
Biztos nem az architektúra miatt van és biztos már legalább 3 éve is látták ezt amikor tervezték a konzolokhoz is a cuccot. Ahhha, ja, persze. Nagyon jókedvre tudsz mindig deríteni.

-
Petykemano
veterán
Igen, erre gondoltam: vajon a Samsungnál az nvidia nem miért érezte szükségesnek, vagy volt kénytelen egy szupersűrű változatot használni?
Ha a hagyományos változatot használták volna, akkor lehet, hogy 10-15%-kal nagyobb lett volna a lapka, de az jobb frekvenciát érhetett volna el és alacsonyabb is lett volna a hősűrűség. Eddig sose jelenetett problémát, sose áldozta be az NV a frekvenciát és a fogyasztást a lapkaméretért. Még Node hátrányban sem.Valami magyarázata kell hogy legyen, hogy így történt.
- lehetett valami objektív korlátja annak, hogy mekkora lehet maximum a lapka?
- tényleg sok a hiba és a nagy sűrűségű valamivel kisebb lapkákkal a kihozatali arányt próbálták javítani?
- spórolni akartak? De hát eddig sose tettékMindezek eddig csak az AMD-re voltak jellemzők.
-
Jack@l
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Mert a RT csak tükröződésre jó...

-
SaGaIn
senior tag
Szerintetek várható hogy a következő pár évben a shaderek kikaponak és minden RT-lesz, ezzel elérve a maximális valósághűséget 2025-re ?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Laja333
üzenetére
Hat ez majd kiderul egy het mulva

Ha epp beerik az Ampere-t akkor azert engedtek kiba feket mert kellet a plusz teljesitmeny.
HA netan (nagy HA) jobb lenne a Navi akkor azert mert az Ampere fogyasztas utan ok is megengedik maguknak.
En nem varok csodat, de ha mar teljesitmenyben es fogyasztasban is kozel lesznek az is nagy lepes az AMD-tol akik eddig mindig jo egy ev/fel-egy generacio lemaradasban voltak.
Ez persze meg mindig csak shader teljesitmeny. Arra szamitok hogy RT-ben lemaradasuk lesz. Legalabbis most tuti aztan ha jonnek a konzol RT jatekok majd kiderul ez javul-e
-
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
És ez jó nekünk, vagy sem?
Mármint azért engedte el a fogyasztást, hogy utolérje, vagy látta az esélyt, hogy ezzel megelőzheti?
Továbbra is tartom, a Ryzen videón a GPU-k a kezdeti 2.2GHz-en mentek. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano
üzenetére
A Carrizo esetében pont nem. Ott már az IGP-t HPL-lel csinálták, és a CPU volt HDL. Azóta ez nem igazán változott az APU-knál, az IGP-t mindig HPL-re rakják.
A GPU-knál az AMD a HPL-re a Vega 20-nál állt át.Az AMD manapság már csak a CPU-kra használ HDL-t, ott is csak az egyes részeire.
A HDL-nek mindig az a lényege, hogy olyan sűrűn helyezzél tranyókat el, amennyire csak lehet. Ha mondjuk egy node hátrányban vagy, akkor ez eléggé hasznos ám. Ha egy node előnyöd van, akkor ennek nincs sok értelme, mert maga a gyártástechnológia megadja a sűrűséget, hátrányok nélkül.
-
Devid_81
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
Anno emlegette, hogy a maximalis orajel is valami 2.7GHz korul lesz, de mar azt is tulleptek.
Valami 2.8GHz korul is lattam mar a napokban, talan az Igor fele leakeken.
Remelem a Zen 3 bemutaton a 6800XT-t mutogattak meg TDP es orajel emeles elott![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Petykemano
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
még inkább úgy tűnik, hogy a Samsung és a TSMC technológiájának valamely részében, vagy felhasználási módjában alapvető különbségek vannak.
Erről már beszéltünk, hogy olyan mintha helyet cseréltek volna. És nem is akarom csak a gyártóra ráhúzni a vizes lepedőt, mert azt abu mindig lecsapja.
De abu mondta, hogy az nvidia a Samsungnál speciális 8nm-t használ, ami szupersűrű. Hol is jött elő ez korábban? Az AMD-nél emlegette mindig abu, hogy HDL... akkor persze úgy, hogy mennyivel jobb.
Azt nem tudom, hogy a polarisnál és a vegánál mi volt, de az carrizonál, tehát 28nm-en határozottan volt ilyen.Pedig a 980Ti-k, 1080ti-k milyen jók voltak, magas frekvencia és húzhatóság. Nem úgy, mint a polaris, vega és társai, amik nem skálázódtak. Vagyis pont úgy skálázódtak a frekvenciával, mint most az Ampere, hogy kicsit feljebb tolod a potmétert és leolvad.
Vajon az nvidia, aki ilyen szinten birtokában volt annak a tudásnak (librarynak) amivel magas frekvenciákat lehet elérni, miért dobta ezt el az extra nagy sűrűségért?
Oda akarok kilyukadni, hogy tényleg a navi úgy viselkedik, mint anno a maxwell-pascal kártyák. Húzhatók és ezt - ahogy mondod - az Ampere TDP-inek láttára gyárilag megteszi az AMD.
-
Mumee
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ezt én is így gondolom/látom.
-
Malibutomi
nagyúr
Abu megmondta joelore hog az orajel az jo magas lesz.
Viszont
Ha ez igaz akkor ez azt mutatja hogy az AMD miutan latta mit tud az Ampre, es mennyi a fogyasztasa elengedte a Navit fogyasztasban az Ampere szintjere es igy nottek az orajelek is.
Merthogy regebben ugye 20-22 Tflops-rol volt szo. Most meg kozelitunk a 25Tflops-hoz
Akkor most hozzateszek nemi fejtegetest is. Tisztan talalgatas az RDNA1-Turing osszehasonlitasbol.
2070S - 7.5 tflops
5700XT - 9TflopsNagyjabol azonos teljesitmeny. Vagyis a Turing a nyers teljesitmenyt kb 20%-al jobban hasznalta ki.
Ez azt jelentene hogy egy 25Tflops Big navi hasonlitva egy 2080Ti-hez mondjuk 20Tflops-nak szamitana.
Ami 50%-al erosebb mint a 2080ti.Ez persze csak elmeleti. De mar az RDNA1 is sokkal jobb volt mint a GCN a tflops/valos teljesitmenyben.
Nem vot az mint regen hogy sok szamitasi teljesitmeny de nem tudtak kihasznalni.Ellenben most az Ampere-nel pontosan ez van. Ha utanaszamolunk a 3080 majdnem 30Tflops es 35%-al gyorsabb mint a 2080Ti...vagyis kb a egy 18Tflops szamitasi teljesitmenyu Turing kartyanak felel meg.
-
Mumee
őstag
[link]
"Navi 21 XL" clocks/TGPs
TGP @ Reference: 203W
TGP @ max allowed factory OC: 230W
"Boost Clock" for any card: 2475 MHz -
Mumee
őstag
Egy biztos. Ha a referencia game clock 2000-2100Mhz lesz, míg az AiB 2300-2400mhz az OC verzióknak, akkor ott lesz 5-10% különbség teljesítményben, hacsak nem "starve" a rendszer valahol.
-
Mumee
őstag
válasz
üzenetére
Alapból MPT fájlként menti, de átnevezve valóban betölti .rom -ként is, tehát lehetséges manipulálni.
Viszont az aki ezt felrakta az egy valid leaker, tehát nem látom okát miért járatná le magát ezzel.
Főleg miután Igor is közel ugyanezeket az infókat hozta már le tegnap.Ha pedig mindketten kamu BIOS-t kaptak volna az feltűnt volna, mivel egy BIOS fájl cirka fél MB, míg az MPT fájl átnevezve alig pár kB.
-
Mumee
őstag
A teljesítmény elegendő lesz ez kb. borítékolható (RT még kérdéses).
Amit írsz az a nagy kérdés és az ár.6900XT-ből kétlem, hogy lesz elég(ártól is függ), de bízzunk benne hogy a 6800-asokból igen.
Én nem érzem úgy, hogy NV launchot ismételnének (6700 startot is elvileg korábbra hozták), de nem is igazán lehet rosszabb start.
Aztán majd kiderül.Én inkább úgy gondolom, hogy kompromisszumos gyártás megy.
Mindenből lesz hiány (konzol
, proci,vga), de közel sem NV szintű. -
Ezt hogy lehet alul múlni?
Kb akkor ha nem gyártanak kártyákat... Nagy webshop 6 országban leszállított 1 hónap alatt 600db 3080-at
Ez aztán a gyártás, kisgyerekek kézzel dzsunkán forrasztják a hongkongi kikötőben csak nagy a hullámzás ezért akadozik a szállítás ?
Viccet félre téve valszeg ebből sem lesz sok, konzolok+zen3 de ettől függetlenül bravur kell most az NV alul múlni
-
Mumee
őstag
Navi 21 XT: 290W BIOS
- 289W Power Limit (TGP, GPU+Mem)
- 2577 MHz max. GPU Clock (AMDs "Boost Clock")
- 2800 MHz max. OC GPU Clock
- 1075 MHz max. OC Memory ClockAiB OC verzió elvileg.
-
Televan74
nagyúr
AMD próbál tenni valamit a felvásárlók ellen. Nem tudom hogy sikerülni fog e neki. [link]
-
Alogonomus
őstag
válasz
üzenetére
3080 órajele már most is a 3090 fölött van, 3090 viszont több feldolgozót vonultat föl. Pont, mint a Turing időkben a 2080Ti és Titan.
Turing időkben pont azért nem jött "Super" verzió a 2080Ti kártyákból, mert azzal is lehagyták volna a Titan kártyákat, ahogy a 384 bites és kicsit talán több feldolgozót is nyújtó 3080Ti is várhatóan elverné a 3090-eseket.@Pug Custom 3080-as kártyák elmennek 2GHz környékén is stabilan 20Gbps memóriával, bár ehhez persze 400 wattot kérnek. Az más kérdés, hogy lényegesen ettől sem mennek gyorsabban.
-
do3om
addikt
válasz
Jack@l
üzenetére
Szerintem amikorra kijön a következő DX még mindíg a bbi11 lesz a használt.
Be kell vallani végre elbaszott egy DX ez. Nem tudom hol a hiba de valahogy nem jött be a fejleszőknek hogy több munkát igényel ugyan az.
Van itt aki többet szeret dolgozni miközben az eredmény egy régebbi dolgátol semmivel sem lesz jobb? Se lehet nem jól tudom, talán m8krolagokkal kapcsolatban minta ajánlott lenne a 12ő.
5 éves vagy mennyi régebben már rég kint volr a következő, és nézhettük az összehasonlítást, mert volt mit. -
válasz
Alogonomus
üzenetére
Nem valoszinu, a chip-ben mar nem sok van, elegge a perf/fogyasztas gorbeje vegen van mar igy is a 3080, a 3090 meg foleg....
-
Alogonomus
őstag
válasz
üzenetére
Csak ebben az esetben valószínűleg - a 12 GB GDDR6X memóriával megspórolt 30-40 watt fogyasztása árán - ez a 12 GB-os 3080-as túl is teljesítené játékokban a 24 GB-os 3090-est azonos fogyasztás mellett. Turing alatt az Nvidia szabadon beállíthatta a kártyák teljesítményét, így a Titan minimálisan erősebb maradhatott. Pont, ahogy jelenleg minimálisan erősebb (még) a 3090.
-
awexco
őstag
válasz
üzenetére
Nekem az volt a kedvencem jó régen ... Mikor kisköcsögök ijen audio buzik 2x cdírót akartak vagy amelyik tud 2x esen írni ...
(talán ilyen 16-20x os sebeségűek lehettek az akor piacon lévő max bár erre nem emlékszem )
Mert szebb a 2x sebeségel írt audio-cdnek ....
bisztos szeb 0 -ákat meg szebb 1 eseket ír
-
Alogonomus
őstag
Ezzel totálisan maga ellen fordítaná az Nvidia a legtöbb RTX 3090 tulajt, mert egy 12 GB-os RTX 3080 szinte teljesen hozhatná az 1500 (valójában 3000) dolláros RTX 3090 teljesítményét, ráadásul a fele annyi memória miatt jelentősen alacsonyabb fogyasztás mellett. Az RTX 3090 10%-os előnyét lényegében a 64 bittel (20%) szélesebb memóriabusz adhatja, mert a GPU órajele ugyanaz, a 2% memóriatuningból származó előny pedig szinte csak mérési hibahatár. Persze az RTX 3090 dupla memóriája megmaradna, de a 24 GB memóriát nagyjából semmi sem használja ki a profi alkalmazásokon kívül, és ez még sokáig így is maradhat.
12 GB sima GDDR6 esetén pedig az Ampere kártyák számára kulcsfontosságú memória sávszélesség veszne el, és úgy már talán az eredeti 10 GB-os RTX 3080 teljesítményét sem érné el a 12 GB-os verzió.
Nvidia vagy nagyon tehetségesen dezinformál, vagy orbitális kármentés folyik most náluk. -
válasz
üzenetére
Mint írtam EGYIK oka a textúratömörítés. Tőled is kérdezném. Tesztelted vagy csak a máshonnan linkelgetett dolgok mennek? Mert mi egy egész hétvégét rászántunk erre.
(De igen játékokban igazán szembeötlő a dolog, egyébként nem annyira de a képérzet és színek kellemesebbek, élénkebbek.)
Grafikusokról annyit, hogy nem ártana olvasgatni azt is amit a HITED nem támogat és rájönnél, hogy nem hülyék írják ezt akik nincsenek tisztában a beállításokkal stb. -
Raymond
titán
válasz
Callisto
üzenetére
Ez az egyik kedvenc konteom a PH!-n hogy a Radeon-nak szebb a kepe mint a Geforce-nak amikor digitalis jelet kuldesz ki es elmeletileg "Ugyanolyan beállítások mellett"
Tehat egy Radeon-rol a DP-n kikuldott FF6A00 jel szebb narancssargat ad egy monitoron mint ugyanaz a FF6A00 egy Geforce-rol kikuldve. Ugy hogy a meghajtoban a szinbeallitasok es a gamma is egyformak.Oh yeah, sure
-
-
válasz
Bandit79
üzenetére
Példa volt a Witcher 3 vagy valóban azt gondolod, hogy egy darab játékkal néztem meg? Jézusom. Nem csoda, hogy ennyire .... Amúgy a net is tele van ezzel. Képeket, videókat hiába is nézel. Mind agyontömörített szar és nem ugyanaz egyébként sem, mint élőben látni egymás mellett vagy egymás után váltogatva.
Ha akarnád Te magad is olvasgathatnál a neten játékosoktól, profi hivatásos grafikusoktól és videóvágóktól. Amíg Te magad nem győződsz meg róla addig Te vagy az, aki hajtja a baromságot. Én és a rengeteg hivatásos grafikával foglalkozó viszont tényleges összehasonlítás és tapasztalat alapján tudjuk. Érted? TUDJUK, nem hisszük elvakultan. Ugyanolyan beállítások mellett AMD képe jobb. Egyszerűen képtelen vagy elfogadni. Ennyi.
Ha gondolod le is tesztelhetsz. Állíts be két képernyőt és a VGA kimeneteket ugyanúgy. Ne mondd meg melyiket hajta nv és radeon. 100%-os pontossággal fogom eltalálni ha cserélgeted a bemeneteket.
(Kíváncsiságból ezt is eljátszottuk egymással haverral...) -
Mumee
őstag
Hmm. Rogame:
Navi21 & Navi22 positioning is just great
The only way forward for Nvidia is:
> RTX 3080 Ti 12GB for a competitive price
> GA103 based 3070 Ti/Super
[link] -
Bandit79
aktív tag
válasz
Callisto
üzenetére
Nem nem csináltam, de szerintem senki nem tudta kijelenteni még érdekes módon , legalább is én nem emlékszem olyan tesztre vagy 2 egymás mellé rakott képre, hogy bármelyik gyártónak a terméke rosszabb képet adna . Ez inkább az Ati korszakban épűlt be az emberek tudatába , de ott is csak beállítás kérdése volt. Most inkább , ha van valamelyiknek előnye képminőségben , akkor hasraütésre az Nv lehetne már csak az a hamarabb elkezdett Rt fejlesztésekkel... de Rt nélkül nem hinném hogy 2 kép egynás mellé rakva győztest lehetne hírdetni...
Ne akarj már 1 konkrét gamát keresni ahol beigazolhatod az állításod..
Véletlenszerű nem szponzorjátékok vagy fix képek közötto különbséget nezz , nem fogsz olyat mutatni amit észre is veszel főleg játék közben, de ha az ember hibát akar találni 1x csak talál , de ez csak kifogás..
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
üzenetére
A DXR 1.1 és 1.0 között az 1.1 sebességelőnyét nem igazán a hardver adja, hanem a hatékonyabb rendszer. Ami a DXR 1.1-ben probléma lehet, hogy a hardver ütemezője nem tudja követni a sugár útját, így annak ellenére is szüksége van memóriaműveletekkel járó bekötésekre, hogy ezt maga a rendszer nem követeli meg. Ez a nem optimálisan tervezett hardvereken lassítani fog.
#50306 Jack@l: Két implementáció biztosan nem lesz sugárkövetésre egy játékban. Egyszerűen extrém költséges lenne, miközben haszna nulla. Lenne két eltérő sebességgel futó kódod, amik ugyanazt az eredményt adják.
Eleve az is probléma lesz a multiplatform címeknél, hogy a konzol és a PC esetében eltér a sugárkövetés. Tehát eleve kell valami köztes alap. -
válasz
Bandit79
üzenetére
"AMD szemüvegem"
Nvidia kártyával...
Gratulálok. Pont rajtam nincs szemüveg ellentétben egyesekkel. Nagy öngól volt ez barátom. Röhög ratjad a világ.
(És nem faxság... De te ezt sosem fogod megtudni, sem látni. Ahhoz minőségi szem és cuccok kellenek és az elvakultság teljes mellőzése.)
-
Bandit79
aktív tag
válasz
Callisto
üzenetére
Így is-úgy is az a lényeg, hogy milyen a képminőség... nekem. Ezért szeretnék végre visszatérni az AMD-hez
Ekkora fszságot.. mi mindent összehordanak az emberek, csak hogy megmagyarázzák miért azt válasszák , miért jó az ő választásuk.. ezen csak röhögni lehet... ( eddig gondolom a fogysztással vagdalkoztál te is, most , hogy az sem biztos már , valamit kell mondani) Fszért nem mondod inkább , hogy AMD szemüvegem van aztán csókolom..
Ui: kicsit húzd túl a színintezitást a Geforcon és máris megvan a valóságtól mégjobban elrugaszkodott képminőség , meg kicsit vedd lejebb a képélességet meg is van az AMD féle alap beállítás..
-
-
-
Jack@l
veterán
válasz
üzenetére
Akkor mondom másképp: ha kvázi kukázni kéne a mostani kártyákat amik dxr1.0-n jól mennek. Ertsd marginális teljesítményvesztéssel tudnák csak megcsinálni, akkor nem 1.1 lenne, hanem 2.0...
Még mindig tartom hogy dxr 1.1 feature-ök az egy low vagy medium settings lesz a jövőbeli játékokban, a high marad a mostani render. Minőségbeli eltérés lesz, mindennek ára van.Calisto: akkor azért futtat mindenki dx12-n játékot, ahol dx11 is elérhető, mert jobb, szebb gyorsabb, akadásmentesebb...
Még az ms is dx11-re irta meg a most kiadott FS2020-at. Ahol elvileg nagyot kaszálhatna a nagy nyílt terep miatt a dx12. Mégis a fejlesztők azt mondták, hogy lesz dx12 is, de ne várjunk tőle nagy csodát. Szoval maradjunk annyban, hogy rosszabb elég sok szempontból, de a dxr miatt kötelező sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- -50% Dobozos Új Lenovo ThinkPad X1 gen 10 2-in-1 Ultra 7 268V 32gb ram Inter Arc 140V Gari 2030
- Redmi Note 9 Pro 64GB 12 hó jótállás!
- AKCIÓ! Asrock Fatality Z170 Gaming K4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear 32G810SA-W 4K AI Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Lenovo IdeaPad Slim 3 Ryzen 7 8840HS 15" FHD+ 16GB 1000GB Teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
"

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Kb akkor ha nem gyártanak kártyákat... Nagy webshop 6 országban leszállított 1 hónap alatt 600db 3080-at